fbpx

V stanovanju našli mrtvo osebo

Fotografija je simbolična (foto: STA).

V zadnjih 24 urah so na interventno številko policije 113 sprejeli 1312 klicev. Med 548 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 116 prometnih nesreč, 57 kršitev javnega reda in miru ter 88 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 103 prometne nesreče s premoženjsko škodo, 12 prometnih nesreč z lahko in eno z hudo telesno poškodbo. Prav tako so zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli šest vozil.

Ob 8.03 sta na štajerski avtocesti med Domžalami in Šentjakobom, občina Ljubljana, v smeri Ljubljane trčili osebni vozili. Gasilci CZR Domžale in GB Ljubljana so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih in nudili prvo pomoč eni lažje poškodovani osebi, ki bo morebitno nadaljnjo zdravniško pomoč kasneje poiskala sama v zdravstvenem domu.

Ob 22.16 se je v ulici Polje v Šempetru pri Gorici, občina Šempeter-Vrtojba, voznik z osebnim vozilom zaletel v del bencinske črpalke in se pri tem lažje poškodoval. Na kraju so ga oskrbeli reševalci iz NMP Nova Gorica. Gasilci iz JZ GRD Nova Gorica so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator in nevtralizirali razlite tekočine.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 44 intervencij na javnem kraju in 13 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali enega kršitelja na območju Policijske uprave Celje.

Ob 15.08 so v Bistrici pri Tržiču, občina Tržič, gasilci PGD Bistrica pri Tržiču, s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja in omogočili vstop reševalcem NMP Tržič. V stanovanju so našli preminulo osebo.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 50 tatvin, 15 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, dve grožnji, dve povzročitvi telesnih poškodb, dve nasilji v družini in po eno kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, ponarejanjem denarja, ponarejanjem listin ter preprečitvijo uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so izrekli ukrep prepovedi približevanja dvema osebama na območju Policijskih uprav Maribor in Murska Sobota.

V noči na 31. 5. 2022 je bil v Ljubljani ukraden osebni avtomobil znamke Renault megane grandtour 1.6 dci, letnik 2017, črne barve, reg. št. LJ 095-EE.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 25 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 12 na območju PU Novo mesto, pet na območju PU Koper, pet na območju PU Murska Sobota in tri na območju PU Maribor. Med njimi smo obravnavali največ državljanov Bangladeša (5), Turčije (4) in Pakistana (3).

Portal osrednje Slovenije