fbpx

V Suhi krajini krvoločno napadel volk: kozo in ovco je ubil, še več pa so jih našli živih – s pretrganim vratom!

Foto: Družabna omrežja

V luči vse bolj pogostih napadov divjih zveri, med ljudmi upravičeno vlada strah, saj nikoli ne vedo, kdaj bodo te povzročile škodo na domačih živalih. Volk je okrog 6. ure zjutraj pokazal zobe in napadel v Suhi krajini, kjer je ubil kozo in ovco, še dve kozi in ovca pa zaradi poškodb ne bosta preživeli. Daleč od tega pa da je to edina zver, ki se je motala naokoli, okrog pašnika s konji so namreč opazili medveda.

Slike, ki ponazarjajo napad volka kažejo, kako je volk povsem razmesaril ovco in kozo, da sta poginili, ker pa je druga ovca utrpela tako hude poškodbe, ni moč upati, da bo preživela. Nič bolje pa ne kaže kozi, saj ji je volk pregrizel vrat.

Foto: Družabna omrežja

Foto: Družabna omrežja

Foto: Družabna omrežja

Nič čudnega tako ni, da so kmetje jezni, saj pogosto prihaja do napadov drobnice in zveri, ki se svobodno sprehajajo po naseljih in povzročajo strah med podeželskim prebivalstvom. Kot lahko vidimo se problematika še naprej prelaga iz roke v roko, pravočasnih ustreznih ukrepov pa več kot očitno še vedno ni. Nedavni napad v Suhi krajini kaže, da  bi morala država vse napore usmeriti v zmanjšanje populacije zveri.

Hana Murn