V Zrečah so se pojavili letaki, ki mlade spodbujajo k samopoškodovanju

Vir: Občina Zreče

Na podlagi opozoril na socialnih omrežjih je tudi Občina Zreče dala opozorilo pred pojavljanjem letakov v občini s QR kodo, ki pozivajo k samopoškodovanju in (naj bi) v nadaljevanju “igre” pozivali celo k samomorom.

Listi formata A4 so se pojavili na glavni avtobusni postaji Zreče, pred Sparom, pred Mercatorjem, v bližini bara Lara … za ostale lokacije preverjajo na terenu.

Letaki ali listi, ki so se pojavili v občini, so evidentno sestavljeni iz dveh delov. Na vrhu lista je serija skrivnostnih številk v 9 vrsticah, tem pa sledi QR koda, ki jo je moč skenirati s pametnim telefonom. Na socialnih omrežjih nekateri navajajo sporočilo, ki se skriva v ozadju letaka, ki pa je v angleškem jeziku.

Občani so zaradi letakov zgroženi. Neka uporabnica socialnih omrežij je denimo zapisala: “Naj se pogleda na kamere, pri Sparu in Mercatorju recimo, pa se bo videlo, kdo lepi to okoli … potem ga najti in mu dati par krepkih vzgojnih. Ker letaki se ne lepijo sami od sebe in se čudežno ne pojavljajo okoli.”

Občina je obvestila Policijo
Takoj so stopili v stik s policijsko postajo Slovenske Konjice. Takšna dejanja so za občino nesprejemljiva in jih ostro obsojajo.

Občane, ki opazijo takšen letak, naprošajo, da se ga ne dotikajo in ga ne odstranjajo, temveč naj takoj pokličejo Policijo na telefonsko številko 113 oz. anonimni telefon policije 080 1200.

Celjski glasnik