Vedno več jih je: Avgusta 580 migrantov več ilegalno vstopilo v Slovenijo kot julija!

Foto: Twitter

Skupno je v Slovenijo leta 2019 ilegalno vstopilo 14.849 migrantov. Avgustovska številka 2.352 se je od julijske povečala za skupno 580 migrantov.

O nevzdržni situaciji, s katero se sooča Furlanija – Julijska krajina zaradi slovenske malomarnosti pri varovanju južne schengenske meje, je spregovoril Pierpaolo Roberti, deželni svetnik, zadolžen za varnost.

Avgusta padel rekord, višji od let 2016 in 2017
Samo v mesecu avgustu je v Slovenijo ilegalno vstopilo 2.352 migrantov. Za primerjavo: v celem letu 2016 je slovensko-hrvaško mejo ilegalno prestopilo 1.074 migrantov, leto pozneje pa že 1.934. Z naraščajočimi številkami ilegalnih vstopov v Slovenijo iz meseca v mesec se zdi, da situacijo vidijo tako, kot jo že vsi, razen slovenske vlade, ki je dejansko zadolžena za varovanje južne in schengenske meje.

Šarčevo in Poklukarjevo zanikanje dejanskega problema ilegalnih prestopov meja bo tako kmalu imelo strašljive posledice za Slovenijo. Obeta se nam namreč, da bo poleg Avstrije kmalu svojo mejo s Slovenijo zaprla še Italija.

Slovenija na poti k žepu
Pogovori v zamejstvu o suspenzu schengenskega sporazuma s Slovenijo, kot je to že storila Avstrija leta 2015, niso več samo šušljanja na hodnikih vladnih palač, pač pa uradna besedila v zapisnikih deželnih zasedanj.

Deželni svetnik, zadolžen za varnost v FJK, Pierpaolo Roberti je spregovoril o nevzdržni situaciji. “Dejstvo je, da lahko danes govorimo o konkretnih številkah ilegalnih prehodov italijanske vzhodne meje. Zaradi vloženega truda v varovanje meje s Slovenijo imamo danes, za razliko od preteklih let, konkretne podatke ilegalnih prehodov z vzhoda. Zato bom od Rima zahteval dodatne ukrepe za varovanje in zapiranje vzhodne meje s Slovenijo. Pri tem bomo zahtevali uporabo naprednih tehnologij za nadzor meje, kot tudi fizične pregrade na najbolj občutljivih mestih.”

Pierpaolo je razkril tudi najslabši scenarij za Slovenijo. “Ni dovolj zmanjšati število ilegalnih prehodov meje, cilj je vodotesno zapreti vzhodno mejo. Če tega cilja drugače ne bomo uspeli doseči, tu ima svojo vlogo tudi Slovenija, bomo zahtevali suspenz izvajanja schengenskega sporazuma z našo vzhodno sosedo, ki ni kos nalogam varovanja evropske meje.”

Primorska24

 • Anton

  problem se da zelo preprosto odpraviti za vedno, vsakega ki ilegalno vstopi na ozemlje Slovenije je treba na licu mesta počiti, dobesedno, se ne hecam, govorim celo z nasmeškom na obrazu in videli boste da problema z ilegalci več ne bo.

  sarkazem press

  • Mirko

   Ideja ni slaba, ampak daleč prepozna, saj bo tak ukrep pri tistih, ki so že tukaj, povzročil ogrožensot in bodo takoj reagirali na isisovski način. Tuji časniki ob povratku ISIS vojščakov na Balkan pišejo: »Beč je i dalje glavno mjesto gdje se radikaliziraju i organiziraju islamisti u regiji. Sigurnosni stručnjaci kažu kako posebnu pozornost treba obratiti i na jačanje radikalnog islamizma i selafijsko-vehabitski pokret u Sloveniji, čije je sjedište u Jesenicama. Slovenska obavještajna služba već nekoliko godina nadzire islamske organizacije u zemlji. Pa tudi tole: Alima Hasanagiča, ki je fural na Jesenicah arabsko šolo in spletno stran, na kateri je bilo objavljeno http://www.publishwall.si/aktualno/post/144533/muslimani-v-sloveniji-kako-vzpostaviti-sarijo-seriat-v-sloveniji [/b] In za konec še, kdaj pa kaj takega lahko pričakujemo v Ljubljani http://www.nezavisne.com/novosti/svijet/Serijatska-patrola-na-ulicama-Beca/358135 ? Saj imamo poleti ulice polne »razgoličenih« mladenk , katerih poreklo je iz republik nekdanje Jugoslavije. Občasno si oglejte, kdo dominira v nočnih lokalih in kakšen je pogovorni jezik v stilu romana čefurji raus. Ali pa bo NAŠA mafija obračunala s takim načinom, ker ji bo poslovno škodoval? In potem bo šerijatska policija samo na Jesenicama? Delo je za osebnost leta 2015 predlagalo Faila Pašić Bišić, direktorico človekoljubnega dobrodelnega društva UP Jesenice, to je iz kraja, kjer deluje tudi Alim Hasanagić. Kdor bo zdaj rekel, da ideološko nista na istem tiru, naj si ogleda njeno sliko v Delu http://www.delo.si/assets/media/picture/20151208/sz5_1_stran__faila_hires.jpeg2.jpeg., ki dokazuje da je integracija “beguncev” še iz Bosne NEUSPELA !!!!

 • Valter Branislav

  To je problem ker danes EU “vodijo” pusikurci ala Juncker in jalovke ala Merkel, ob izdatni podpori domacih izdajalcev kot Fajon, Brglez in druga levicarska gamad.
  JOSIP BROZ BI PROBLEM ILEGALNEGA PRESTOPANJA MEJE RESIL V PETIH MINUTAH: Z MITRALJEZI IN PRERESETANIMI BETICAMI.
  VECNA SLAVA SPOMINU NA NASEGA NAJVECJEGA SINU NESMRTNEGA MARSALA SFRJ JOSIPA BROZA TITOSLAVA.
  AMEN.
  NOVA: kadar vi blokirate moj profil jaz ustvarim novega v 5. Minutah.

 • mona lisa

  Vojsko z orožjem na mejo in vsak ki nezakonito vstopi dobi……………………………………………………………………..

 • gabrijelobid

  Ve se in se bo vedelo kdo so krivci za to,ko se bo začelo sranje.