[Video] Ekološka katastrofa v Podskrajniku! Zaradi požara v tovarni Fragmat danes zaprte šole in vrtci! Otroci naj ne hodijo ven!

Datum:

V četrtek zvečer je strašen požar zajel podjetje Fragmat v Podskrajniku nedaleč od Cerknice. Gasilci še vedno gasijo, je včeraj javila Nataša Pučko iz PU Ljubljana. Šole in vrtci v okolici Cerknice so danes zaprti, otroci pa naj ostanejo doma v zaprtih prostorih.

“Gasilci požar še vedno gasijo, policisti so zaradi varnosti zavarovali širše območje. Bližnjim prebivalcem ponovno svetujemo, da naj zapirajo okna in se ne zadržujejo zunaj. Prav tako naj občani ne hodijo v bližino prizorišča in naj zapustijo območje,” je sporočila Pučkova.


Posnetki, na katerih si lahko ogledate, kaj se je dogajajo, so grozljivi. Očividci na spodnjem posnetku govorijo o “ekološki katastrofi”. Proti kraju katastrofe je krenilo tudi več gasilskih enot iz Ljubljane. Gasilci so požar, ki se je začel v četrtek okoli 20. ure, uspeli omejiti, a je v zrak ušla ogromna količina dima.

Zaradi požara so danes zaprte šole v Cerknici, Rakeku in Begunjah, poroča STA, ravno tako pa je zaprt tudi cerkniški vrtec.

Požar v obratu Fragmata v Podskrajniku. (Foto: STA)

Ogenj naj bi sprva zajel glavni stroj, od tam pa se je razširil še na skladišče. “Prizorišče požara so si že ogledali predstavniki Agencije RS za okolje (Arso), Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) in ekološkega laboratorija civilne zaščite.”

Požar v obratu Fragmata v Podskrajniku. (Foto: STA)

R. O.

Sorodno

Zadnji prispevki

Korupcija na korupcijo – Golobova vlada

Golobovo vlado vse od nastopa spremljajo korupcijske afere. Sodna...

Cene, ki jih plačujemo za tečaje slovenščine za migrante, so vrtoglave

Množične migracije so za Slovenijo vedno večja težava pod...

Rusija dve leti po napadu na Ukrajino

Ruska invazija na Ukrajino ni spremenila le sveta, temveč...

Podoba vladajočih se v Bruslju na ogled postavi

Peticija o pravici do pokopa in spoštljivega spomina na...