Viličar zapeljal prek prostovoljca. Ta je hudo ranjen in se zdravi v UKC Ljubljana!

Foto: zajem zaslona

Saj ni res pa je. Golobov dan solidarnosti je Sloveniji prinesel delavno nesrečo, ko je prostovoljca zadel viličar in ga povozil. Prostovoljec je bil hudo ranjen.

Okoli 13. ure je bila policija obveščena o delovni nesreči na območju Komende. Po doslej zbranih podatkih je bilo ugotovljeno, da je bil območju komunalnega odlagališča voznik delovnega stroja z naloženim materialom (bager).

Na odlagališče je v tem času pripeljal voznik s tovornim vozilom, ki je vozil odpadni material iz področij sanacij, izstopil in se gibal v bližini delovnega stroja. Pri premiku z delovnim strojem voznik ni opazil moškega, ki je izstopil iz vozila, ter ga zbil in delno prevozil. Moški je pri tem dobil hujše poškodbe in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana,” so zapisali na PU Ljubljana!

Ob tem opozorila tudi na previdnost povsod, kjer poteka odprava posledic nedavnih poplav. Preveč ljudi na kupu je lahko tudi usodno. Tega se Golob očitno ni zavedal, saj drugače ne bi delovnega ponedeljka razglasil za praznik.

Prostovoljec je sicer preživel, viličar mu je zapeljal preko prsi in ramena. Bil pa naj bi prostovoljec iz smetarskega podjetja SIJ Odpad Pivka in je dovažal smeti na smetišče v Kamniku, pišejo v Slovenskih novicah.

e-maribor