fbpx

Žalno sejo za Janeza Zemljariča so bojkotirali

Ptujska županja iz vrst Socialnih demokratov, Nuška Gajšek, je za udbovskega šefa pripravila žalno sejo na Ptuju. (Foto: Občina Ptuj, STA)

V petek je na Ptuju potekala žalna seja za pokojnika Janeza Zemljariča, ki je v preteklosti vodil zločinsko in teroristično organizacijo Službo državne varnosti (Udba). Žalno sejo je sklicala županja MO Ptuj Nuška Gajšek. Nedvomno slavospevi osebi s takšno preteklostjo po nepotrebnem razdvajajo ljudi.

Svetniške skupine MO Ptuj smo vprašali zakaj so se oziroma se niso udeležili žalne seje, osebe, ki bi naj bila po pričevanju županje tudi častni član MO Ptuj. Najbolj jasni so bili pri SDS. Predsednik SDS Ptuj, Franjo Rozman je bojkot svetnikov iz vrst SDS pospremil s sledečimi besedami: “Janez Zemljarič ni bil častni občan Mestne občine Ptuj, ki je bila ustanovljena 1994, temveč častni občan družbeno politične skupnosti Ptuj – SO Ptuj drugače rečeno – prejšnje velike Občine Ptuj. Nihče iz MO SDS Ptuj se ni vpisal v žalno knjigo in nihče se ni udeležil žalne seje.”

Andrej Čuš, predstavnik svetniške skupine in kandidat za župana Liste Andreja Čuša je sporočil, da se žalne seje ni udeležil nihče od njihovih predstavnikov v Mestnem svetu. Isto je sporočil tudi Dejan Rožmarin iz NSi. Od Mestnega svetnika Državljansko gibanje Resni.ca nismo dobili odgovora, se je pa odzval Robert Križanič, županski kandidat te stranke na Ptuju: “V sodobnem času tovrstne ceremonije niso primerne in potrebne, niti ne služijo pieteti pokojnih, saj razdvajajo žive.”

Spodnje Podravje