fbpx

Žužemberk: Je bil podpis pogodbe za gradnjo vrtca morda preuranjen?

Foto: moja-dolenjska.si

V Žužemberku so morali na vrat na nos izprazniti prostore starega vrtca na Jurčičevi ulici, otroke pa preseliti v začasne prostore v Osnovno šolo Žužemberk, Podružnično šolo Dvor in družinsko varstvo Brulec. Zaradi težav s parkirnimi prostori je bilo na sestanku staršem predlagano, naj otroke v vrtec pripeljejo peš. Pogodba za gradnjo vrtca pa je bila podpisana pred iztekom roka za vložitev zahtevka za revizijo.

V ponedeljek, 16. aprila 2018, je v sejni sobi občine Žužemberk potekal podpis pogodbe za gradnjo novega vrtca v Žužemberku. Pogodbo je s predstavnikom izbranega izvajalca podpisal župan Franc Škufca. Če je bilo še pred dobrim letom načrtovano, da bo vrtec stal okoli 2,5 milijona evrov, bo ta zdaj, kot je bilo povedano ob podpisu pogodbe, občutno dražji.

Sama gradnja in vrednost pogodbe (skupaj z davkom na dodano vrednost) bo občino stala 2,44 milijona evrov, notranja oprema naj bi bila še dodatnih 700 tisoč evrov, in kot je povedal župan, na koncu pričakujejo še nekoliko višjo ceno.

V rebalansu proračuna Občine Žužemberk za leto 2018 je za gradnjo vrtca predvidenih 3,445 milijona evrov. Ko k že omenjenim zneskom prištejemo še načrtovanih 45 tisoč evrov za študijo o izvedljivosti projekta, projektno dokumentacijo, gradbeni nadzor in gradbeni inženiring, je seštevek vseh stroškov 3,185 milijona evrov. Glede na predvidena sredstva v proračunu, stroške gradnje in notranje opreme pa ima Občina Žužemberk v »rezervi« za možne podpise aneksov k pogodbi še okoli 260 tisoč evrov. Za toliko naj bi, kot kaže, na občini že zdaj pričakovali podražitev.

Občina je naročilo za gradnjo vrtca oddala v sklopu Okvirnega sporazuma za izvajanje visokih in nizkih gradenj v Občini Žužemberk s sklenitvijo okvirnih sporazumov za obdobje štirih let. Posebnega razpisa za gradnjo vrtca občina, kot kaže portal e-naročanje, ni objavila.

Celoten članek preberite TUKAJ