fbpx

[Obvestilo] Pravila komentiranja na spletnem portalu Nova24TV

Na Nova24TV ponovno odpiramo komentarje. S tem bodo v veljavo stopila tudi nova pravila glede komentiranja. Od komentatorjev pričakujemo, da so komentarji relevantni in vezani na članek, pod katerim komentirajo. Izogibajte se žaljivkam in medsebojnemu obračunavanju. Tako imenovane “trole” in druge provokatorje pustite pri miru in se ne odzivajte na njihove komentarje, dovolj je, če njihov komentar prijavite kot neprimeren. Podrobna pravila komentiranja sledijo spodaj.

1. Komentiranje je privilegij, ne pravica.

2. Komentarji naj se nanašajo na članek.

3. Komentarji, ki se ne bodo nanašali na članek, bodo brisani.

4. Do drugih komentatorjev bodite vljudni in spoštljivi.

5. Provokatorje in “trole” ignorirajte in ne odgovarjajte na njihove provokacije. Njihov namen je smetiti in nas prisiliti v zaprtje komentarjev. Neprimerno vsebino prijavite, da jo lahko izbrišemo in provokatorje ter trole blokiramo.

6. Pozivi k nasilju niso dovoljeni. Komentarji, ki bodo pozivali k nasilju, bodo izbrisani, njihovi avtorji blokirani in ustrezni organi obveščeni.

7. Ne skušajte “ugrabljati” komentarjev in preusmerjati pogovora na svoj mlin. Če imate kako temo, o kateri mislite, da bi morali poročati, nam to sporočite na: [email protected]

8. V komentarjih vedno naslavljajte temo pogovora, nikoli ljudi.

9. Izogibajte se psovkam, osebnim napadom in napadom na t. i. slamnate može.

10. Vulgarnosti niso dovoljene.

11. Ne uporabljajte CAPS LOCK, ali kakega drugega posebnega oblikovanja besedila v komentarjih.

12. Komentarji naj bodo vsebinski in normalno strukturirani.

13. Nova24TV si pridržuje pravico, da pravila komentiranja kadarkoli prilagodi, spremeni ali še doda.

14. Ta pravila ne morejo v nobenem primeru biti interpretirana drugače, kakor odloči Nova24TV.

Zgornja pravila naj bodo vodilo pri vašem komentiranju na našem spletnem portalu. Komentarji so vsekakor dobrodošli, saj menimo, da so komentatorji pomemben del naše skupnosti, ki nam s svojimi odzivi pomagajo, da smo vedno boljši. Svoboda govora je na Nova24TV visoko čislana vrednota, zaradi česar se trudimo dati glas tudi vam, našemu bralstvu. Verjamemo, da bodo zgoraj zapisana pravila komentiranja doprinesla k višji ravni kvalitetnega diskurza in spodbujala konstruktivne komentarje.

Dobrodošli nazaj, pogrešali smo vas.

Uredništvo Nova24TV