To je podjetnik, ki se je odločil ustvariti etno vas – Veliko planino

Velika planina. Foto: Matjaž Jug

Matjaž Zorman, direktor uspešnega podjetja Palmieri, ki se sicer ukvarja z olji in desertnimi vini, se je odločil izpeljati projekt, s katerim bo ustvaril lastno vas – Veliko planino, s turistično-rekreativnim centrom, ki bo namenjen zlasti družinam.

“Po duši sem motorist in precej potujem po Evropi, kjer bivam v podobnih etno vaseh. V Sloveniji tega ni, tako sem dobil idejo, da bi naredil svojo vas – Veliko planino,” je povedal direktor podjetja Palmieri.

Etno kamp Velika planina

Nov turistično-rekreacijski center oziroma Etno kamp Velika planina bo v prvi vrsti namenjen družinam, ki bodo lahko uživale v športnih, etnoloških in trajnostno obarvanih vsebinah, ki bodo primerne za vse generacije – od najmlajših vnučkov do najstarejših dedkov in babic. Ugodna lega terena dopušča tudi, da bodo vsaj nekatere dejavnosti omogočene in prilagojene tudi gibalno oviranim osebam.

Razen centralnega objekta, ki je kopija značilne pastirske bajte na Veliki planini in bo edini trajen objekt, bo na zemljišču postavljenih še 24 mobilnih objektov. Ducat že do maja 2016, naslednji ducat pa v letu 2017.

Vse mobilne hišice bodo narejene iz lesa in bodo pomanjšane kopije velikoplaninskih koč. V Godiču bo tako nastala nekakšna pomanjšana različica pastirskega naselja, po katerem naj bi se sprehajale tudi živali.

Kdo vse bo vložil v projekt Velika planina
Župan Kamnika Marjan Šarec je za kamnik.info povedal, da občina že od samega začetka z zanimanjem spremlja projekt in ga podpira. Poudaril je, da bo to še dodaten biser v mozaiku ponudbe kamniškega turizma.

“Celotna investicija mora biti znotraj dveh milijonov evrov. Pričakujemo, da bomo dobili tudi evropska sredstva, saj izpolnjujemo vse pogoje za prijavo na razpis in ne vidim razlogov, da bi nas zavrnili,” je povedal vodja projekta Zorman. Na vprašanje o podpori občine Kamnik pa je dejal: “Občina projekt podpira, pri financah pa se podpora ustavi.”

Direktor podjetja Palmieri Matjaž Zorman: “Projekt bo potekal v dveh fazah. Odprtje prvega dela je predvideno 1. maja 2016, dopustna je maksimalno enomesečna zamuda. V tem delu ne bomo pridobivali evropskih sredstev, medtem ko se bomo za drugi del projekta prijavili na januarske razpise EU. Drugi del projekta bo zaključen maja 2017.”

10 novih delovnih mest za nedoločen čas
Podjetje Palmieri je že objavilo razpis za 10 oseb, ki bodo po besedah direktorja “poskrbeli, da se zadeva zažene.” Zaradi odpovednih rokov so se kadrovanja lotili bolj zgodaj, Zorman pa pravi: “Želimo imeti čas za izbiro, prav tako pa želimo pritegniti lokalno okolje.” Ob tem poudarja, da “gre za zaposlitev za nedoločen čas, s predvidenim začetkom v maju 2016, saj pričakujemo, da bo naša sezona trajala vseh 12 mesecev.”

Predvidena delovna mesta:

– Pomočnik vodje / koordinator turistično rekreacijskega centra (m/ž)
– Receptor (m/ž) – 2 osebi
– Oskrbnik živali/animator (m/ž)
– Negovalec prostorov (m/ž) – 2 osebi
– Vzdrževalec/hišnik (m)
– Vodja vzdrževanja (m)
– Vrtnar (m/ž) – 2 osebi

Pri izbiri kandidatov bodo, razen običajnih zahtev po usposobljenosti, imeli prednosti:

– brezposelni kandidati iz mikro lokalnega okolja Etno village Velika planina,
– kandidati iz kamniške občine,
– kandidati iz okolice kamniške občine.

Prijave zbirajo do 31. januarja 2016 na [email protected],
kjer lahko dobite tudi vse dodatne informacije.

 

Podjetje Palmieri d. o. o. je znano po prodaji famozne steklenice refoška, okrašene z idrijsko čipko in diamantom. Ruski kupec je zanjo odštel več kot pol milijona evrov.

J. F.