Zemljarič, Hrastar, Isajlović: Udbaši, ki so vedeli za osamosvojiteljske težnje in nam načrtno ukradli novo državo

Janez Zemljarič (Foto: Matic Štojs)

V večini republik nekdanje skupne države Jugoslavije se s pripadniki bivše politične tajne policije po osamosvojitvi ni obračunalo, znano je le majhno število aretacij nekdanjih udbašev na sosednjem Hrvaškem, v Srbiji pa se na to še pripravljajo, saj bodo v kratkem odprli vojaške arhive in naj bi bilo kmalu več znanega o zločinih UDBE, čeprav je bila večina obremenilnih arhivov že uničenih. To velja tudi za slovenske arhive, saj naj bi jih po nekaterih podatkih ostala samo petina. Večina zločinov slovenskih udbašev tako verjetno nikoli ne bo obelodanjena, saj so iz arhivov  izbrisana tudi imena najvplivnejših mož, ki pri nas še vedno vlečejo nizi iz ozadja. Še danes imajo veliko moč, kapital in informacije, zato pa tudi številne privilegije, ki jih dovoljujejo in omogočajo levi politični lobiji. Izkoriščajo jih predvsem za obračunavanje s slovenskimi pomladniki, izčrpavanje državne blagajne in politično lobiranje.

V preteklosti smo že poročali, da nekdanji vplivni udbovci najraje obračunavajo s pripadniki slovenske pomladi, ki so v Sloveniji odločno pripomogli k razpadu enopartijskega sistema oziroma Jugoslavije. V javnosti v zadnjih dneh najbolj odmeva primer poslanca SDS Zvoneta Černača, ki se je znašel v središču sodne bitke z nekdanjima uslužbencema Sove Iztokom Podbregarjem in Bojanom Bratušo. Slednja sta bila medijsko izpostavljena v aferi Sova leta 2007, ko je preiskava Šturmove komisije obelodanila nepravilnosti slovenske obveščevalne službe.

Černač je rabote, ki jih je ugotovila t. i. Šturmova komisija, takrat izpostavil in pri tem poudaril, da je Sova pod Podbregarjevim vodstvom delovala kot nekdanja tajna politična policija. Podbregar pa je nato napovedal odškodninsko tožbo proti Černaču, češ da je slednji posegel v njegovo dobro ime. A se je Podbregarju zalomilo, saj je bila tožba kasneje zavrnjena. Iz sodbe jasno izhaja, da Černač v ničemer ni ravnal protipravno. Podbregar se je na sodbo pritožil, Višje sodišče v Kopru pa je odločitev nižjega sodišča decembra 2015 potrdilo.

Kako udbovci obračunavajo s Černačom, smo že pisali.

Kako udbovci obračunavajo s Černačem, smo že pisali.

Nekaj podobnega je storil Bratuša, ki je Černača tožil leta 2011 zaradi obrekovanja na podlagi lažnih novinarskih zapisov. Sodni epilog še čakamo, saj je okrožno sodišče v Kopru na prvi stopnji Bratuševo tožbo zavrnilo, a se je slednji pritožil na višje sodišče, ki je zadevo vrnilo v obravnavo koprski sodnici, ta pa je nato spisala diametralno nasprotno sodbo, na katero se je pritožil Černač. Obstaja utemeljen sum, da sta Bratuša in Podbregar s svojimi poznanstvi vplivala na sodišče, sodnica pa se je naposled ustrašila obračunavanja z nekdanjimi udbovci.

Ni prvič, da so slovenska sodišča ustavila sojenje omenjenemu dvojcu. Zaradi ugotovljenih nepravilnosti v Sovi je pred leti stekel kazenski postopek zoper Iztoka Podbregarja in Bojana Bratušo, a je Okrajno sodišče v Ljubljani izdalo zavrnilno sodbo, potem ko je maja 2013 od pregona brez obrazložitve odstopil okrožni državni tožilec Matej Peterca, o čemer je takrat pisala Demokracija. Leta 2014 so iz nikoli pojasnjenih okoliščin ustavili še odškodninski postopek, ki je tekel prek državnega pravobranilstva proti obema omenjenima za približno 61 tisoč evrov.

Iztok Podbregar je za pretekle zasluge po odhodu s Sove dobil dobro plačano službo pod okriljem Univerze v Mariboru, saj je od oktobra lani dekan Fakultete za organizacijske vede. Bratuša pa je dovolj zaslužil že prek Sovinega nelegalnega podjetja Webs, občasno pa opravlja tudi tajne vohunske naloge, kar je razkrila afera Sazas.

Neposredne povezave s sodstvom ima tudi bivši agent Sove Zvonko Hrastar, o katerem so levičarski mediji le redko poročali, čeprav je soprog Branke Zobec Hrastar, nekdanje tožilke, ki je Janeza Janšo obtožila v aferi Patrija. Gre za absurno situacijo, saj je nekdanji kriminalist leta 1988 aretiral Janšo. Pred kratkim je izgubil sodno bitko z državo zaradi izgube službe v Slovenski varnostno-obveščevalni agenciji.

Foto: Wikipedia. Mož s kovčkom, ki Janšo pelje na zaslišanje, je Zvonko Hrastar.

Foto: Wikipedia. Mož s kovčkom, ki Janšo pelje na zaslišanje, je Zvonko Hrastar.

Nekdanji član partije in udbovec sicer zanika svojo vpletenost v politični konstrukt proti Janezu Janši v času afere JBTZ, v času nastopa prve Janševe vlade pa si je na vse pretege prizadeval normalizirati svoje odnose s prvakom stranke SDS, saj je nekdanjemu premierju med drugim napisal tudi osebno pismo, v katerem ga je opozarjal na številne kršitve v Sovi. Naj spomnimo, Hrastarja so s Sove odpustili zaradi neresnosti, saj več dni zapored iz nepojasnjenih okoliščin ni prihajal v službo. Hrastar se je nadejal sodelovanja z Janšo, da bi obračunal z ljudmi na Sovi, ki so ga odpustili (to naj bi lastnoročno podpisal tedanji direktor Iztok Podbregar).

Ker Janša z nekdanjim udbovcem, ki ga je leta 1988 pomagal spraviti v zapor, ni želel imeti ničesar, se mu je Hrastar odločil maščevati. Njegova žena Branka Zobec Hrastar je spisala obtožni predlog zoper Janšo v aferi Patrija, sam pa je v medijih ves čas zanikal, da bi o tem karkoli vedel. Enemu izmed slovenskih medijev je tedaj celo zatrdil, da se z ženo ne pogovarja o službenih zadevah. V letu 2010 je tudi napovedal je tožbo zoper Janšo, če se mu ta ne opraviči.

Sledilo je maščevanje …
Da si nekdanji udbovci v Sloveniji radi jemljejo prekomerno pravico, česar so navajeni še iz bivšega enopartijskega sistema, so pokazali tudi dokazi, da je Hrastarjeva žena priredila del predloga v zadevi Patria. Janša in odvetnik Franci Matoz sta v postopku izvajanja dokazov takrat predstavila odstavek iz obtožnega predloga v zadevi Patria, kjer Hrastarjeva trdi, da je Marija Crnkovič, žena Ivana Crnkoviča, Wolfgangu Riedlu poslala elektronsko sporočilo. V tem elektronskem sporočilu naj bi trdila, da se bodo za posel dogovorili še s predsednikom vlade, kar je Janša takrat bil.

Da je šlo za ponarejen dokaz, je ugotovilo sodišče
To je bil v celi zadevi Patria eden izmed ključnih dokazov za Janševo vpletenost, a je sodnik Zvjezdan Radonjić razsodil, da je ta dokaz Hrastarjeva priredila, saj je bilo v kazenski ovadbi zapisano, da je Crnkovičeva žena pripravila le osnutek elektronskega sporočila, ki pa ni bil nikoli poslan. Zanimivo, Hrastarjeva žena se je kmalu po obtožnici umaknila v privatno odvetniško pisarno, medtem ko je njen mož opravljal vlogo svetovalca za varnost v Merkurju, kjer ga je zaposlil predsednik uprave Merkurja Pesjak. Njegove naloge nikoli niso bile jasne in jih uprava niti ni želela deliti za javnostjo, kar priča, da je šlo še za eno v dolgem nizu svetovalnih pogodb, ki so jih nekdanji partijci dobili za pretekle zasluge.

Takšno svetovalno pogodbo si je z ministrstvom za finance pred nekaj leti zagotovil tudi podjetnik Dragan Isajlović, ki je bil prav tako znan kot član skupine nekdanje Službe državne varnosti, ki je leta 1988 aretirala Janeza Janšo in Davida Tasića. Isajlovića so pred časom predlagali tudi za člana nadzornega sveta Darsa zaradi njegovih “gradbenih referenc”, bil pa je tudi lastnik dveh podjetij, ki sta se ukvarjali s posredništvom.

Foto: STA. Dragan Isajlović.

Dragan Isajlović.

Iz podatkov o dejavnostih podjetij Di Trade in I.S.O., ki jih je ustanovil Isajlović, pa nikoli ni bilo mogoče priti do utemeljenih zaključkov, kakšne vrste svetovanje bi lahko njihov lastnik ponujal ministrstvu za finance. Eno izmed podjetij denimo sploh ni imelo prihodkov. Naj omenimo še, da je bilo podjetje Elmont d.o.o., ki je lastniško povezano z Isajlovićem, zastopnik za zloglasno Ultro, in to za tri države.

Isajlović naj bi torej službo dobil predvsem zaradi prijateljskih vezi z nekdanjim ministrstvom za finance Francijem Križaničem, a so se pri SD po zgražanju slovenske javnosti ustrašili, zato je Borut Pahor njegovo zaposlitev tik pred zdajci preklical. Isajlović naj bi bil sicer neke vrste kolovodja preiskave v konstruirani aferi JBTZ, o čemer je večkrat govoril tudi nekdanji lastnik založniškega podjetja Mikro Ada, Igor Omerza, in pri kateri je sodeloval tudi Miran Frumen.

Zemljariča povezujejo s številnimi umori emigracije
Javnosti pa je verjetno še najbolj od vseh poznan Janez Zemljarič, ki še od časa slovenske tranzicije sklepa velike posle in lobira, čeprav uradno ni registriran kot lobist. Danes 88-letni partijec uradno s svojim podjetjem ni ustvaril več kot za eno povprečno plačo, njegov vpliv pa se danes čuti predvsem v zdravstvu. V medijih se je v zadnjih letih največ pojavljal v času policijskih hišnih preiskav. Velja za enega izmed najvplivnejših stricev iz ozadja, javnosti so znane njegove tesne povezave z Milanom Kučanom.

Zgodovinar Roman Leljak je pred časom razkril dokumente, iz katerih po njegovih besedah izhaja, da je Zemljarič v 70. letih naročil umor nekdanjega hrvaškega emigranta in nekdanjega poročnika hrvaške domobranske vojske Nikico Martinovića v Celovcu. Ubila naj bi ga slovenska Služba državne varnosti (SDV), ko je bil načelnik SDV prav Zemljarič. Ko je novica preplavila slovenske medije, je “siva eminenca” napadel novinarja komercialne televizije POP TV, ki je želela iz prve roke informacije o njegovi domnevni vpletenosti v udbovske umore.

zemko

Udbovske strukture so povsem uničile idejo o uspešni državi
V prispevku smo poudarili samo nekaj najbolj znanih slovenskih nekdanjih udbovcev, čeprav je takšnih še precej več. Po informacijah, ki jih ima Roman Leljak, naj bi Udba leta 1946, ko je nastala, štela 20 tisoč sodelavcev, katerih število pa se je kasneje zaradi sistema ugodnosti za njihove družinske člane in potomce povzpelo do dramatične številke 35 odstotkov vseh ljudi, ki so živeli v Sloveniji. Po nekaterih zapisih v arhivskih dokumentih je Udba celo že leta 1987 vedela za razpad Jugoslavije in se zavestno vključila v demokratične procese z namenom ponovnega prevzema oblasti in nadzora nad ekonomijo in gospodarstvom.

Pred osamosvojitvijo in po njej so udbovci tako uničili vsaj 90 odstotkov obremenilnih arhivskih dokumentov, preprečili lustracijo, na politične funkcije in za direktorje bank in podjetij pa postavili svoje operativce. To je eden glavnih razlogov, zakaj se v Sloveniji komunizem še vedno zajeda v vse pore naše družbe, zakaj poveličevanje totalitarnega režima vladajoče elite še vedno potihoma dovoljujejo in zakaj Slovenija nikoli ni postala druga Švica, kot so si leta 1991 želeli slovenski pomladniki.

L. S.

 • AlojzZ

  Kdo to piše? Kdo je L. S.?

  • Anonimno

   Nmam komentarja.

 • Tetka iz ozadja

  Eden od razlogov zakaj SDS ne bo nikoli na oblasti je, da imajo ljudje poln kufer ukavarjanja z UDBO,Kučanom povojnimi poboji izdajstvom itd.

  • Novakec1

   Bravo, direkt u glavo.
   Pa nisem levakar.

   • von Rhein

    Besedo zaplankanost rezerviraj zase in sebi enako misleče.Časa se ne vrti nazaj,treba pa je počistiti marsikatero svinjarijo,odstraniti veliko plevela in škodljivcev,ki ovirajo normalno pot v prihodnost.

    • Novakec1

     Kaj boste pa tem naredil ki so kobajagi ukradl državo, brez ponovne osamosvojitve ne bo haska. Čistilni servis ne bo nič naredil. Kar povprek obsojat in na kol nabijat pa tudi ne gre.

     • von Rhein

      Recimo,da res osamosvojitev v določenem smislu.Osamosvojitev vseh,ki želijo Slovenijo brez banditov.roparjev ipd. uničevalcev.

   • centurion

    nisi levakar, samo zahojen, pa to…

    • Novakec1

     Raj zahojen kot zaplankan.

     • piko8

      Če iimaš glavo zato, da ti ni potrebno nosit SLAMO pod PZDUHO potem ti res ni pomoči !!!!!!!!!!

     • Novakec1

      Desnakarji ste rep med noge stisnl pa cvilte ko pujski.

 • janez zorman

  Tetke in strici se že opravičujejo za grda dejanja !

 • if

  Kriminalci in veleizdajalci so ljudje in strukture, ki tako ukrepajo v odnosu do samostojne republike Slovenije.
  Če Slovenija teh procesov ne bo ustavila, izničila, nima prihodnosti. V takem stanju je njen potencial podoben stanju današnje Sirije.

 • von Rhein

  Vsi imajo nekaj odbijajočega na sebi.Toda,ko zagledam ta ponaredek svinjske face Isajlovića,uh….ne,ne smem napisati.

 • indijanka

  Prav bi bilo, da starost preživijo v zaporu.

  • Peter

   Še bolj prav bi bilo, da vrnejo denar. Če so v čuzi nima nihče nič od tega, no.

   • indijanka

    Seveda, tudi premoženje bi jim morali zapleniti.

    • traktor

     Nimajo revčki. Muca papala. Ma pa žlahta.

   • janez.pokoncni

    ;);)
    Nihče jih še ni prosil, da to storijo. Morda berejo tele naše komentarje pa bom poiskusil : Mafija. Prosim vrnite milijarde, ki ste jih pobrali nam in še nerojenim generacijam.

    Evo, zdaj pa počakajmo in bomo videli, kaj bo. :):)

    • Miha

     Res je, tako zlahka ne bo šlo.
     Barabo ne moreš premagati, kot gospod.

  • von Rhein

   Ker so delovni,želijo biti aktivni in tudi nekaj doprinesti bi bilo po mojem primerno ustanoviti SDB (seniorske delovne brigade).Lopate,krampe,in vsa iz pretekloti znana primitivna orodja v njihove grabežljive tace, in naj čistijo gozdove,ki jih tako pogrešajo.

   • indijanka

    Dobra ideja.

  • samsara

   Razlaščeni.

 • centurion

  Slovenija nujno rabi svoj Nurnberg.
  In seveda predvsem-vislice.

  • Novakec1

   To so že po vojni delal pa je še sedaj štala.

  • janez.pokoncni

   Z ozirom na stanje v policiji in sodstvu nisem ravno prepričan, da si tega res želimo. Sodijo in vesijo namreč tisti, ki bi morali biti sojeni in obsojeni.

   • montyamp

    Obešeni .

 • Franc Šink

  Naj že končno nekdo direktno odgovori: kdo vodi to državo!

  • centurion

   Kratko- UDBA.

  • luckyss

   EU idioti in prodani slovenski politiki…od “osamosvojitve” naprej..

   • Novakec1

    Trenutno izdajalci slovenstva

    • luckyss

     Ja “trenutno” od osamosvojitve naprej..

  • janez.pokoncni

   Kako nekdo??? Vedno večja čreda ovc in ovnov (med njimi sem tudi sam) dnevno tuli odgovor : KAVIAR SOCIALISTIČNA MAFIJA

 • luckyss

  Mafijska vojna za oblast in korita..
  Ovce pa mekečejo..beeee, beeee..

  • janez.pokoncni

   V bistvu – več ali manj je to to!

 • Novakec1

  Ustava in zakonodaja legalno dopušča vse to sranje.

 • janez.pokoncni

  Samo predstavljajte si, kako je Černaču in komurkoli, ki se ga loti kaviar socialistična mafija. V imenu botrov vse, ki se jim postavljajo po robu napadajo člani te organizacije, ki jo vsi mi skupaj hranimo z našo krvjo in krvjo naših potomcev. V bistvu jim je skoraj vseeno ali s tožbami uspejo ali ne bistveno je, da človeka prestrašijo in mu uničijo življenje in, da v opomin vsem, ki se jih bi slučajno lotili pokažejo, kaj jih v tem primeru čaka.
  Sam mafijo povsem razumem. Samo zamislite si od česa bi vsa ta bagra živela, če bi jih uspeli umakniti iz fakultet, državnih firm, JS in razno raznih inštitucij za mešanje dreka?! Zanje je to boj za njihovo preživetje in preživetje njihovih potomcev. Najlažje si je vse skupaj predstavljati kot “bitko” med volkovi in ovcami. Volkovi enostavno ne morejo dovoliti, da se ovce ne bi pustile več žreti, saj bodo v nasprotnem primeru pomrli volkovi.

  • RATATA

   In prav na takšen način – z napadi in grožnjami ter izsiljevanjem se navadnih ljudi-zaposlenih (tudi v JS in v firmah) lotevajo vodilni in vodstveni, ki so kaviar socialističnega mafijskega gnezda!
   S privilegijem, ki jim ga je nekdo dal uzurpirajo moč namišljene oblasti, ki ni nič kaj namišljena v primeru, če je žrtev (zaposleni / njim podrejeni) prestrašena!

  • samsara

   Torej mora priti neka ‘kuga’, ki bo pomorila volkove.

   • janez.pokoncni

    Ali lovci s puškami. :)

    • samsara

     Hotel sem namigniti na nepredviden dogodek ali serijo, ki se zgodi brez volje in brez direktnega, zaznavnega vpliva konkretnega človeka ali ljudi.
     To se ves čas dogaja, a je večinoma spregledano, neprepoznano…

 • antimur

  V kolikor država ne bo poskrbela za odstranitev te udbaške bande, jo bomo morali počistiti sami, v nasprotnem primeru Slovenija, predvsem pa Slovenci, nimamo možnosti preživetja.

  • luckyss

   Udbaško bando bo nadomestila nova banda, ki komaj čaka na njihove brezdelne službe v JU…

 • Hribouc

  Samo eno mi pojasnite, ko tako lepo pišete, seštevate, odštevate, povezujete, itd, itd – vse lepo in prav, ampak, malo hudo prepozno !
  Zakaj Opozicija centra ali desne strani ni nikoli sistemsko pristopila k razkrivanju in uničenju te rakaste bule?
  A bomo vprašali g.kirurga , velespoštovanega Breclja? Se da to slovensko rdeče govno odstraniti?
  Odgovoril bi z :DA! Kako? ODREZATI in strpati v keho!
  Tako pa imamo kar mamo, stokamo in jokamo, kučanova Banda vseh kategorij pa lepo razsaja po deželi in se dela norca ter zastrašuje.

  Zanimivo, bil je vrhovni državni tožilec DROBNIČ. Kaj je naredil? NIČ.

  Še bolj zanimivo, dr.Lovro Šturm, kaj je on naredil? NIČ.

  Ali se motim- ali kdo odgovori – bo kdaj kdo pojasnil to pezdetasto ravnanje ?
  Janša v svojih doooooolgih razlagah nikoli ne pove NIČ o tem!
  Janša, da ne bo pomote, s spoštovanjem, še vedno te volim.

  In še bi lahko našteval, pa si ne bom kravžljal možganov-tukaj v tej Udbokučanistični kurbariji je vse zastonj, karkoli, vse je prepojeno ! PREPOJENO Z ZLOM 1.Kategorije ! ČISTO ZLO!
  Sam satan hara po tej krvavi deželi, prepolni nepokopanih prednikov, krivih in zelo nekrivih!
  Kličejo, nepokopane žrtve kličejo. Pa ne po maščevanju.
  Milost bodo delile, če bo kdo vprašal, prosil, molil!
  Dotlej pa KRVAVA ZLOČINSKA PODLAGA ULTRA SPRIJENEGA KOMUNIZMA, ZLOČIN NA ZLOČIN, NAPUH, LAŽ, FOUŠIJA,KRAJA, ZAVAJANJE, NEGATVNE ENERGIJE VSEH VRST, SAMOMORI, DESTRUKCIJA, SLABA VOLJA, LAŽNA SOCIALA – MEDVEDJA USLUGE RDEČIH BARONOV; VALPETOV IN SODRGE , LENUHOV IN MESEČNIH KORDIŠEV ! Izvolite, trpite.

  Za na vrh pa odmeva vrhunski drek vseh drekov na slovenceljanski kurbariji : CERAR POTUJE K PAPEŽU !????????????????????????????????????????? RES SO NORI, PREMNOGI !

 • Anton

  temu bi lahko rekli saj ni res pa je, očitno v naši državi je vse možno. Da se malce pošalim, 95% lenuharjev je dobilo oceno odlično, nezadovoljivo pa tisi ki delajo, po Koprivniku še premalo brišejo rit nespsoobnežem in lenuharjem

  http://www.rtvslo.si/slovenija/koprivnikar-kar-95-javnih-usluzbencev-napreduje-z-najvisjima-ocenama-4-in-5/413543

  sarkazem press

 • Ivan Friderik Novak

  Razkrivanje udbašev je kočljiva zadeva.
  Na seznamu sodelujočih bi se lahko pojavil kdo, ki mu to ne bi bilo všeč.
  Problem tiči v nepopolnosti(!) Lajevčevega seznama.
  Zato ni pravega navdušenja nad odprtjem belgrajskih arhivov.

 • tarantela

  A tole je predvolilni program za razvoj in blagostanje Slovenije?

  • Peter

   Čeprav jih ne volim, je SDS edina stranka, ki ima program.
   Ti pa spet po stari navadi nabijaš naprej, no.

   • tarantela

    Taka je moja “služba”, opozicija mora bit, da ima pozicija “špegu” in malo vidi, kaj si raja misli.!

    • Peter

     Upam, da si “plačana” po kvantiteti, ne po kvaliteti, no.

    • von Rhein

     Kaj naredili? Imaš preluknjan spomin. Spomni se kaj se je dogajalo ob vsakem poskusu “kaj narediti”.Akcije v državnem zboru,sindikati na ulici pod zastavo Semoliča,pisunski napadi ,histerično tresenje afž babnic na tv.Skratka…ob vsakem poskusu kaj narediti so šli agresivno na juriš.

  • von Rhein

   Boljši od Patrije.

 • Ivan Friderik Novak

  Zanimivo je, da po Frumnu nihče od desnih več ne pljuva, čeprav je Frumen sodeloval pri aretaciji in preiskavi.

  • Peter

   Hočeš reči, da levi pljuvajo po njem?

   • Ivan Friderik Novak

    Ah, ta nenačelnost . . .

 • Duhec

  Levim nič od tega neb uspelo, če bi mel desni znanje in pogum.

  • tarantela

   Zato pa kar naprej mešajo isto godljo.

  • luckyss

   Tokrat se ne strinjam s tabo….desni bi morali imeti iskrene namene, da ljudstvu priborijo pravico!
   Dokler bo njihov namen zgolj prevzeti donosna mesta na oblasti, tudi efekta ne bo..
   Saj narod je naiven, ampak tako pa spet ne ;)

   • Duhec

    Pa sej to je… izdali so svoje. Volje, iskrenosti ni…

   • tarantela

    Kje pa imaš desne?

    • luckyss

     Kot običajno lajajo v opoziciji, ko pridejo na oblast pa prav tako ni nič pametnega od njih, razen nekaj novih služb v žlahti..

     • tarantela

      Zame so desni tisti, ki imajo kakšen dober gospodarski program tule gor ga pa en vidim…

     • luckyss

      Saj imajo program….vse kar ni SDS je levo in nesprejemljivo..
      Kot, da bi jim program narekovali otroci v vrtcu, pa še tam imajo bolj realen pogled na svet.

     • Peter

      SDS je edina stranka, ki ima program, tudi gospodarski.
      Spet neki na pamet nabijaš. no.

 • Kučko pod pručko

  Proti mojemu značaju

  Po naravi sicer nisem človek, ki bi želel komu smrt, toda dve bi me vseeno osrečili, saj Sloveniji in svetu drugače ne bo šlo na bolje. Posebno zadovoljstvo bom občutil, ko bo zakon narave posegel v življenje Udbaša Janeza Zemljariča, poleg Kučana največjega slovenskega škodljivca in ko bo pobralo Georga Sorosa, zločinsko madžarsko-židovsko barabo, ki nam uničuje Planet!!!

  • KIKI

   Žal prepozno, tudi če danes stegnejo svoje papke, saj so že predali svoje
   kriminalne rabote naprej, svojim najzvestejšim “otrokom” komunistične
   RS , ki jih vsak dan ali gledate ali poslušate na nacionalki ali v DZ.
   Svoje otroke in otroke svojih ljubic, pa so varno spravili v Švico, Ameriko, Anglijo,
   Nekateri vnučki pa so kar na prestolih v Bruslju!
   Če kaj veljajo ali kaj znajo tako ali tako ni pomembno! Plačujemo jih mi, butasti
   Slovenci !
   i

  • PIA PlA

   Kučko kučko, so ti spodnesli pručko?

   Sama nisem tako blaga, da bi želela sovražniku, da ga smrt odreši muk.
   Kramp, lopata in goli otok, so primerna nagrada za te iztrebljevalce slovenskega življa.

 • črnaovca

  Ti udbaši ne sežejo do pet nekaterim žarečim osamosvojiteljem ki so se po osamsovojitvi obogatili in ne znajo pojasniti od kod jim denar. Sicer pa denar ne smrdi in kradejo vsi ki imajo možnost. Zakaj se toliko pehajo za oblast je ker se pri koritu največ dobi

 • totex39

  Pri nas je pač tako, če tej udbovski mafiji nasprotuješ, te takoj zatrejo in nimaš več nobenih možnosti. To pa je slika današnje Slovenije.

  • luckyss

   Bo pač treba spontano na ulice in zahtevati pravico…
   Poudarek je na spontano, ker sendvič in avtobusni prevoz ne sodijo ravno v to kategorijo..

  • montyamp

   Saj to ni mafija .
   Mafija ima hrbtenico , gradi ceste …………………………………………..
   To so vajenci Stalinovih glist , katerim so slednje nagačile slovenski narod s strahom in hipokrizijo , s tem ko so napolnile 700 HUDIH JAM .
   Sodstvo plačano s posojili zapira opozicijo , to že ni mafija , za takšen gnoj izraz še ne obstaja .

 • Kučko pod pručko

  Ko bo oziroma če bo

  … pri nas prišlo do tega, da bodo take barabe, kot je Zemljarič, prišle pred roko pravice in bili pravomočno obsojeni, bodo njihovi murgelski dohtarji že napeli vse sile, da bodo ostali zunaj rešetk zaradi “zelo slabega zdravstvenega stanja” obsojenca. Takšna izogiibanja so možna le pri nas, kjer je komunistična mafija prepredena v vseh porah našega življenja. Drugod po svetu lahko vidimo kriminalce, ki komaj še dihajo, pa morajo svoje zadnje dni preživeti v arestu. Naj vas spomnim samo na bivšega predsednika Egipta, ki so ga bolnega in onemoglega na nosilih prinesli na sojenje, kjer je bil leta 2012 obsojen na tri leta zapora.

  Za razliko od njega pa se ‘bolehna’ murgelska baraba Zidar svobodno sprehaja na prostosti in hodi z letalom v Švico, da prešteje, če je še ves nakradeni denar na varnem in se v brk smeji vsej Sloveniji!!!

 • Peter

  Očitno je ob torkih dopoldne na vrsti vsegliharski krožek.
  Tudi prav, vse poglihajte, no.

 • montyamp

  Halbmadžarski žvepleni murgelzwergl in halbmadžarsko kazarski žid Soros ki pomaga financirati vso UDBOPARTIJSKO nesnago v Sloveniji , so v primerjavi z Hitlerjem , naredili pod Alpami neprimerno več škode kot takozvani ” okupatorji ” , za katere so komunisti po Sloveniji med WW2 stražili železnice , da jih Domobranci ne bi razstrelili .
  Komunistična kuga , katero financirajo židovski majmuni , kaže na to , da so Nemci 100 let pred svetom , ker le izolirani v rezervatih , lahko obrezani lopovi naredijo najmanj škode .
  ORBAN je te agencije in združbe ki so financirane od Sorosa razgnal kot tolpo hijen , kar bi se moralo zgoditi tudi v Sloveniji .
  Za začetek , žveplenega na kandelaber .

  • montyamp
  • Kučko pod pručko

   Monty, ko pišeš o Halbmadžaru, me pa zanmima, kakšen je drugi HALB. A je pol Srbjanc, ker se tako zavzema za svojo bivšo domovino? Zaradi izrazito protislovenskega delovanja bi skoraj upal trditi, da se v njem ne pretaka niti kaplja slovenske krvi!!!

   • montyamp

    Pravijo , da se je žvepleni dvakrat rodil , enkrat v Srbiji za potrebe predsedstva federacije , drugič pa v Slovenij za potrebe slovenskega političnega prostora .
    Hvala za vprašanje , bom mal raziskal .

 • Olga

  To kar se dogaja v Sloveniji, je posledica komunističnega zločinskega sistema! Slovenija nima uvoženega komunističnega režima, ampak domačega, ki ga sedaj nadaljuje Kučan z Udbaši, ki so se infiltrirali v vse pore družbe in jo dušijo! Z njimi je prepojeno tudi sodstvo! Evropa je članica EU, ki je obsodila vse tri totalitarizmov kot zločinske in je vsako poveličevanje tega sistema in njegovih simbolov kaznivo dejanje!
  Kučan in njegov krog so kriminalci in zločinci! Sprožiti bi bilo treba postopke proti Sloveniji na mednarodnih sodiščih, saj še nihče ni odgovarjal za genocid tega režima nad Slovenci! Nasprotno! Ta vlada poveličuje zločine in zločince! Sodstvo pa obračunava z demokrati in osamosvojitelji!!!??
  Poslanci SDS v Evropskem parlamentu, oglasite se! Zahtevajte pomoč, saj gre v Sloveniji zarestavracijo zločinskega komunističnega sistema!
  Povežite se z Madžari, Čehi, Poljaki in vsemi, ki poznajo zločinski sistem in so uspešno zakorakali na pot demokracije!

 • Prle

  Zločinski komunistični sistem vam je zgradil bolnišnice, šole, ceste,tovarne….., posledično ste lahko delali, da ste prišli do penzij, končno je lahko delal kdor je hotel. Če bi bilo tako hudo,bi bili vi jamravčki vsi pod mostom, pa še tam bi zmanjkalo prostora. Zato ne stokajte, vam je najmanj hudo. V sedanji situaciji je najtežje mladim.

  • Mihec S’kumarc

   Tkšni kt ti pa ste vse pokradli, zapravili in pobili na tisoče nedolžnih ljudi.
   Ti si eden tistih…

   • Prle

    Ti si eden tistih, ki mu je zločinski komunizem dal penzijo. Takrat bi pljuval,ampak si bil preveč usran. Jasno, tudi ti si eden tistih…..

    • sprehajalec

     Nemci so pa vsi brez penzij danes ali kaj?

     • Prle

      A je bil tam komunizem? Kakor vem, tam ni takšnih jamrovčkov, ki jamrajo tako kot tile naši nad preteklostjo, ker v Nemciji je bilo po vojni hudo.Zelo. Sploh je pa nad zahodnim delom bdela Amerika.

     • sprehajalec

      saj ravno zato, so pa tam visoke penzije, ker ni bilo komunizma.

      Seveda jamrajo nad preteklostjo, vsak dan jim jo šopajo v glavo, 70 let že. Arte, premiere, ZDF, vsi polni dokumentarcev.

      Tudi Jugoslaviji je Amerika leta 1953 ponudila bdenje (NATO in EGS) pa je Maršal to odklonil in se vrnil k svojim boljševiškim koreninam.

     • Prle

      Zgodovina pravi, da je morala Evropa biti ločena na zahod in vzhod. Kar se penzij tiče so naši penzionisti hodili prej v penzijo kot nemški.

     • sprehajalec

      To pove zgodovina, takoj po sporu s Stalinom, je bila Jugoslaviji ponujena možnost se obrniti na Zahod. Amerika je na novo oborožila Jugoslovansko Armado (ostanki tega so dolgo bili pred zgradbo letališča Brnik), sledilo je povabilo v EGS in NATO. Morda je Stalin umrl kako leto prezgodaj, pa do tega pač potem ni prišlo. V razdelitvi interesnih sfer med drugo vojno Jugoslavija ni omenjena kot Sovjetska interesna sfera. Čeprav je defakto na terenu s partizani bila.

      Prej kot nemški, definitivno, nekateri tudi 30 let pred nemcem. Vendar se bojim, da tudi če bi dlje delali, ne bi bile penzije nič boljše.

     • Prle

      Motiš se, če meniš, da bi bila Juga, lahko druga Nemčija,to lahko kar pozabiš. Končno so vojno dobili partizani, po 50 letih smo dobili svojo državo.In kaj smo naredili z njo, nova slovenska oblast obljubljala,da bomo nova Švica. kje pa smo sedaj, zato lahko pozabiš za 50 let nazaj. Končno ni bilo tako hudo, navaden človek je lahko sezidal sebi hišo, danes zidajo samo bogataši.

     • stajerc5

      Kdo je dobil vojno???? Partizani!???
      Hahahahaaaaa…

     • Prle

      Ha,ha,ha, brez USSR ne bi bilo nič. NEVEDNEŽ.

     • stajerc5

      Brez ameriske pomoci z orozjem, bi bil danes Vladivostok nemski!

     • Prle

      Če čebula ne bi imela če bi bila bula.

    • Mihec S’kumarc

     Sej se ti bo zmešal. Na vseh portalih visiš serješ in ščiš za sabo pušaš smrad pa se še repenčeš.
     Res si pravo komunistično prase.

     • Prle

      Priznaj, da si na hrani v Polju ali v Begunjah, reci sestri naj ti podvoji odmerek. Potem, pa se spet lahko slišiva, seveda, če te bodo še spustili k računalniku.

     • Mihec S’kumarc

      A ti si še tud kr tam

     • Prle

      Lahko malo povprašam, če je kakšen kumaričen Mihec v omenjenih ustanovah. Verjetno se te še sestre izogibajo, da ne prideš, do svojega odmerka.

     • Mihec S’kumarc

      kva se pa lažeš

     • Prle

      Obema ustanovoma bom javil naj ti vzamejo računalnik in naj ti dajo v roke barbiko.

     • Mihec S’kumarc

      Čakam da umijejo tvojo usrano rit

  • sprehajalec

   Ena tistih “pri nas je bilo pa drugače”, kar Slovenijo sploh ni pripeljalo iz komumizma, niti se ni vzpostavilo prepričanje, da je bilo z komunizmom kaj narobe.

   Nemški delavci pa Francoski pa takrat šol verjetno niso imeli oziroma so bili pod mostom ali kaj hočeš reči? Ko je nemški delavec za 1500 dem na mesec vozil opla na Jadran, je slovenski delavec za 300 dem in s škatlasto stoenko popoldne mazal na črno, da je potem svojo peljal na dopust v Istro. Pa dol je razmetaval denar, da se je videlo razkošje. Nemec je pa pil radensko, Balkanec se je pa nad njim zgražal.

  • montyamp

   Najtežje je mladim , res je .
   Kdo je kriv ???
   Komunistično govno .
   Avstrijci nimajo golazni na oblasti .
   20 000 Slovencev , DNEVNA MIGRACIJA , slovenske delovne sile v Avstrijo .
   Zakaj že ???
   Ker imamo vajence Stalinovih glist , pasjejebsko murglosrbarijo na oblasti .
   Haha , za crknit , kakšna teleta koti komunistična demokracija .

   • Prle

    Če boš tukaj samo jamral ne bo nič, bo treba v akcijo,če boš hotel kaj spremeniti. Včasih je bila samo ena stranka, danes jih je kolikor hočeš, zakaj ne obrnete sistema na bolje. Zato, ker ste samo sralci.

    • rrrrr

     Strank kolikor hoče? Naivko! Sta le dve: SDS in F21!

     • Prle

      Še zmeraj 100% več kot v Yugi.

     • rrrrr

      Tvoja prva pametna izjava. Vabim na teran!

     • Prle

      Hrvaški ali Slovenski?

  • Olga

   Zgradili smo jih sami s svojim delom in prisilnimi neplačanimi sobotami! Komunisti so samo kradli tuje in še vedno samo kradejo!

   • Prle

    Po zapisanem sodeč sem mislil, da ste bili vsi jamravčki zaprti v kolhozih, zaporih. da vam komunisti niso pustili delati, ampak kakor vidim imate vsi penzije, riti imate na toplem, tukaj udrihate po starih časih kako vam je bilo takrat hudo.Res ste revčki, današnje generacije pa vprašanje, če bodo videle penzijo, če jo pa že bodo, jo ne bodo koristile tako dolgo kot vi.

    • von Rhein

     In kaj današnje generacije počnete,da bi bilo drugače? Nergate in aplavdirate ,ko se nekdo zadere,Janša lopov (ne uvrščaj me v njegovo gardo).

     • Prle

      Ti si torej še eden iz plejade jugopenzionistov, super, lahko ti je iz varnega zavetja pljuvati vsenaokrog.

     • von Rhein

      Se ti sploh zavedaš,da z neumnostmi,ki jih pišeš že vnaprej onemogočiš vsako normalno debato.Pripelješ do nivoja…šank v vaški gostilni ob 23 uri,ko se kelnerca dere….domov…gremo,dost ga mate.Ti pa še kar naprej….bla…bla.Sicer zaradi ljubega miru pred teboj že imaš rumeni karton.

     • Prle

      Omenjaš samo Ivana, nič pa Cerarja, saj je on tudi vsaj tolikolkrat opljuvan kot Ivan. Že tukaj se vidi, da bi ti le rad bil njegova garda. Ali pač meniš, da Cerar zasluži, Ivan pa ne.

  • tarantela

   Ja, iz porušene domovine po drugi vojni smo zgradili s svojimi žulji vse, kar so potem okravateni gospodje pohopsali in sprivatizirali s slabimi krediti, uničili so tovarne, kredite pa prepustili nam v odplačevanje. Res smo nasedli!!! Res je kapitalizem najboljši sistem, seveda za tiste, ki so nas okradli in še bi nas radi, malenkost v prejšnjem sistemu zgrajenega je še ostalo za krajo in seveda banke.

   • Prle

    Točno to, ti okravateni gospodje so LEVI in DESNI.

    • sprehajalec

     vsi so glih, s tem, da so ta levi obdržali vse gospodarske in bančne strukture bili na oblasti 82% razpoložljivega časa, ampak vsi so glih.

     Oblast ta desnih 2004-2008 je tako, kot bi stopila učiteljica v podivjan razred ponavljačev, kjer ni imela nobenega vpliva. Pa še ravnatelj jo je šikaniral pred učenci in jim dajal potuho.

     • Prle

      Ne gre pozabiti dejstva, da gre za za hobotnico, katere lovke so razpredene po vseh družbenih področjih od bank do sodišč in ostalih služb.Tukaj so vsi prijatelji levi in desni,saj ščitijo svoja mesta zase, kasneje pa za svoje naslednike. Zato verjemi, da tega stanja ne bo spremenila ne leva ne desna vlada. Revež bo v vseh vladah, še vedno revež.

     • sprehajalec

      Ta hobotnica je obstajala že v socializmu, socialistični direktorji bank so bili še naprej direktorji naslednji dan. Neformalne zveze odločanja so obstale tudi po dnevu odcepitve. Temu se je reklo tranzicija, ki še ni končana, kot nas učijo. In nikoli ne bo končana, dokler je še kaj družbenega in državnega.

     • Prle

      Zakaj potem sploh potrebujemo volitve?

     • sprehajalec

      Lutkovna predstava za občinstvo, da je zadovoljno, da se predstava odvija. Ko zamenjajo ministra, ki se je prejšnji dan usedel na stolček, pa potegnejo novega iz ulice, ljudstvo prevzame huronsko zadovoljstvo, kot v starem Rimu nekoč.

      Volitve potrebujemo, da se zasedejo relativno dobro plačana delovna mesta predvidena po sistematizaciji. Prava oblast je v neformalnih zvezah, ki v veliki meri obstajajo še od prej. Te zveze obvladujejo finančne vire in državno premoženje, manifestirajo se pa kot monopolisti (energetika, petrol,). Delegirajo javne razpise, oskrbujejo bolnice in farmacijo s potrebščinam, seveda ne zastonj, kot se je pokazalo. So pa v dokajšnji meri povezani s parlamentarno stranko, ki sliši na ime SD.

      V razmerah nelastništva oziroma javnega lastništva, je to možno, ker prave represije za nedela ni.

     • Peter

      Mislim, da je to za tistega nad tabo atomska in raketna znanost obenem, no

     • Prle

      Dol mi mahlja, kar ti misliš, ane.

     • sprehajalec

      Si razumel kaj sem napisal? Ali si nehal brati po prvi vrstici?

     • von Rhein

      Da se vidijo “novi obrazi”.

     • Vera

      Novih obrazov ne potrebujemo,temveč prave poštene ljudi na prava mesta !

     • von Rhein

      Seveda.Vera s temi novimi obrazi se norčujem,ker se mi zdi zelo butast izraz.Še bolj butasti pa nasedajo.

   • Novakec1

    Deset let nazaj sem prvič napisu da je bila osamosvojitev največji nateg sloovc, še na drugih forumih pa so me skoz neki brisal pa blokiral itd.

  • von Rhein

   Bolnišnice,šole,ceste,tovarne,elektriko,telefon,vodovode. Si ti kdaj slišal za samoprispevek?

   • Prle

    Če že ne kapiraš sam od sebe : Če bi bil zločinski komunistični sistem takšen kot nekateri opisujete, sploh ne bi rabili nič, živeli bi v lesenih barakah, zdravili bi vas padarji……

    • stajerc5

     Priblizno tako se zivi v vecjem delu Rusije, da o drugih zvezdah soc. komunisticnih drzavah kot Venezuela ali S.Koreja, ne govorim!

     • Prle

      Ja. no in kako smo živeli pri nas.Nikomur ni nič manjkalo.

     • stajerc5

      Fantek, ti nisi nikoli in nikdar zivel v yugi, nikdar!!! Saj nisi kriv, ce te je druzina, verjetno dobro preskrbljena z rdecoknjiznimi spomini, vzgajala in napravila iz tebe to, ja, to kar pac si…

     • Prle

      Penzionistek z yugo penzijo, dobro vem,da je tudi revež živel dobro, mimogrede, v naši družini nihče ni bil član Kp. poglej kakšen komunizem imajo v S.Koreji. Vesel bodi, da imaš penzijo in da ti leta v času Yuge niso zamrznili.

     • stajerc5

      Pubec, pozabi na penzijo, ker jo tako ali tako ne bos nikoli videl. Kar se pa moje tice, jo pa noben pravi podjetnik ne rabi, ker dela do konca!

     • Prle

      No to je laž, podjetnik vzame penzijo, dela pa še naprej. Seveda je firma na kakšnega sorodnika. Že videno. Čuj stari,dejstva so pač dejstva, res pa je , da noben sistem ni idealen.

 • Johan

  Gnide radikalne in ortodoksne levičarske srenje !!

 • wowoo

  Zgodovinar Roman Leljak… Od kdaj je pravnomočno obsojen kriminalec lahko zgodovinar? Ja, itak smo v Sloveniji, nemogoče je mogoče!

  • sprehajalec

   Vsak, ki ni zaprisežen levičar, je kriminalec. Očitno se oblikuje neko pravilo.

   Kako je kaj s tisto ovadbo ki jo je vložil pri Avstrijcih za udbaša Gorenca? Nič se ne čita v Mladini o tem?

   • Olga

    Saj tovariš ne upa čez mejo! Tam ni Hanzi in Mladina resnice! Je le RESNICA, da je Gorenc kriminalec!

   • wowoo

    Roman Leljak je Hrvat po nacionalnosti, rojen pred 50 leti v Đurmanovcu pri Krapini. Po osnovni šoli v Štorah se je odločil za uniformo in odšel na Srednjo vojaško šolo v Sarajevo. Tam je že kot 15-letnik postal sodelavec varnostne službe JLA, njegova naloga je bila špecanje sošolcev, njegov vzdevek pa Janez. Po dveh letih je odšel v Beograd, v šolskem centru zvez na Banjici se je šolal za šifranta, nadaljeval pa je tudi obšolsko dejavnost iz Sarajeva. Prav zaradi sodelovanja z varnostno službo naj bi si po srednji vojaški šoli lahko izbral vojaško službo kjer koli – sam si je zaželel postati šifrant v veliki enoti za zveze v nekdanji vojašnici Ljube Šercerja v Ljubljani za Bežigradom.

    • Peter

     Lepo si se naučil, no. Še vedno pa nobene besede o trditvah zgoraj. Glede na to, da obvladaš, nam prosim povej, kaj zgoraj ni res, no.

    • sprehajalec

     Da je Hrvat po nacionalnosti, ne vem, v glavnem hrvaško govori kot nek povprečen Slovenec, ki je imel nekoč stik z jezikom, nič bolje. Da je Slovenija polna ljudi iz Juga, je splošno znano, tudi Zoki se po etični pripadnosti nima za Slovenca. Slovenija je bila pač kolonizacijska destinacija za Jug od leta 1918. V 5desetih letih so naseljevali Srbe po Štajerskem v izpraznjene folksdojčerske hiše in v hiše pobitih nasprotnikov režima. Leta 1953 so pripeljali 300 družin v okolico Maribora, prav tako v okolico Brežic. Štajerci so povsem izgubili identiteto. Kar me moti pa je, da je tisti s Hrvaškimi koreninami bolj sumljiv od tistega s Srbskimi. To pomeni le eno, da so se balkanski spori zanesli v Slovenijo skupaj s kolonisti.

     “janez” je bil vzdevek vsakega Slovenca v JNA. Kontra obaveštajna služba je bila veja v JNA, tako imenovani oficirji in podoficirji bezbednjaki so bili v vsaki vojašnici. Verjetno si jih moral nekako izšolati?

     če si pri šolanju dosegel nadpovprečen uspeh, si lahko izbral mesto služenja, to je bilo splošno pravilo v JNA.

     Kaj je torej v tvojem zapisu takšnega, na kar naj bom pozoren?

     • wowoo

      Tudi slepa kura zrno najde… če seveda hoče ;)

     • sprehajalec

      Res ti priporočam, če odpreš neko temo, postaviš neke trditve, bodi konkreten. Pri nas je ogromno na pamet govorjenja, nekje je nekdo nekaj slišal, tako kot v tisti Andersenovi, ko so kure delale samomor zaradi petelina.

      Ni problem pri nas, da je bil nekdo v Vojaških šolah, ogromno jih je šlo in so bili nadpovprečno uspešni, problem je, da sedaj nekateri zasedajo visoke položaje v novi družbi, pri čemer imajo po pisarnah še vedno obešene slike svojega vrhovnega poveljnika iz tistih časov. In da je to splošno družbeno sprejemljivo in se to razume.

      Za zamisliti ni bilo, da bi oficirji, ki so sestavili novo nemško vojsko po letu 1950 imeli po pisarnah slike svojega nekdanjega vrhovnega poveljnika.

      V tem je razlika.

     • wowoo

      Eh sprehajalec, bolj konkreten kot sem bil res ne gre. Če je zate na pamet govorjenje, da je (dokazano, pravnomočno) g. Leljak prevarant, potem ti ni pomoči, ne tebi ne istomislečim! Problem je , da je g, Leljak izšolani “krt”, ki išče korist samo zase oz. za dobrega plačnika, kar se je v kratkem že pokazalo za pravilno trditev. G.Leljaku je še vedno v srcu “lijepa njihova” in naredil bo prav vse, da bo naročnik zadovoljen!!! Kaj več lahko o njegovem liku in delu izveš na Googlu, tako ti ni treba obiskati levakarske portale ;)

     • sprehajalec

      1. Kaj si bil konkreten? Da se je šolal za bezbednjaka? kaj naj to pomeni, pa nekaj tisoč se jih je šolalo za bezbednjake. V JNA so bili VSI pod kontrolo. Od prvega do zadnjega.

      2. Ustanovil in vodil je revijo AS, časopis Trač, Srbsko revijo AS, bil je
      direktor Založbe za alternativno teorijo, ta je izdajala tudi mesečnik
      Vohun[2],
      in je avtor več knjig. Leta 2005 je bil spoznan za krivega enovite
      goljufije posojili v začetku 1990. let in obsojen na zaporno kazen. Po
      več letih izogibanja kazni je leta 2008 odšel v zapor. Pred tem, leta
      2007, je bil obsojen vnovič, tokrat zaradi goljufanja vlagateljev v
      podjetje Avto Ideal, v katerem je bil direktor,[3] vendar sodba še ni pravnomočna.

      Prazne Banke so v Sloveniji, 5 poslovnih goljufov osebno poznam, obsojen je pa le Leljak. To meni veliko pomeni, zakaj ravno on. Pa ne tako, kot ti misliš. Če ti misliš, da če kdo ni obsojen v Sloveniji, da potem je poštenjak, se hudo motiš. Pa še privatnik nisi bil nikoli, da bi na prostem trgu moral zaslužiti za prispevke ZPIZ pa Zdravstveno pa štarševsko, pa poškodbe pri delu pa še pa še. Verjetno še veš ne za njih, ker je plača lepo vsak mesec…

      3. Tudi jaz poskušam najti kakšno korist zase. Za “naše oziroma socialno” me po pravici boli. Imam samo probleme s tem v zvezi s prispevki.

      4. Če je Leljaku pri srcu lijepa njihova, je njegova stvar. Tudi milijonu Slovencev je, ki gredo vsako leto poleti tja. Drugače ne bi šli.

      5. Tako da sem predvsem skoncentriran na njegovo delo v zvezi s Hudo jamo, Rudnikom pečovnik pri Celju, kjer je še ogromno več tega notri kot v Hudi Jami. In kar piše, se mi sploh ne zdi sporno, pa naj bo 1000x krt.

     • Mihec S’kumarc

      le ti ne

     • von Rhein

      Po mojem si lahko zelo pozoren (jaz sem) kaj kot “zgodovinar” Leljak počne.Kdaj se v določeno zadevo vtakne,kako gre naprej ,kateremu cilju sledi. Po moje bi se rad prikupil opoziciji na način kot je bil dresiran z namenom pridobitve lastne koristi.Da je bil goljuf je nesporno.Vsi dresirani jugooficirji so lažnivci.

     • sprehajalec

      Ima pač svojo tržno nišo, povojne poboje. Ker je tukaj histerično kričanje na to temo, je logično, da se je obrnil na Hrvate, saj je velik del kosti hrvaških. Ko gledam naprimer Bujico na youtube poslušam pač kaj reče.

      Ne gledam pa pač, kako je obrit.

     • Olga

      Kaj vas moti? Resnica, ki jo razkriva?

    • Mihec S’kumarc

     ti pa si cegan pa se nč ne skiraš

    • Olga

     In? Dejstva, ki jih razkriva, so še vedno dejstva!

  • montyamp

   Če bi ti vedel malo več od nič , bi se od sramote pogreznil v rdeč kup gnoja iz katerega štrliš , če bi seveda razumel kaj si sploh napisal .

   • wowoo

    Leljak je, spet po lastnem pričevanju, z gladovno stavko izsilil izpust, že avgusta 1988 je bil spet v Mariboru in postal poslovnež, izdajal je časopise in knjige, organiziral izbore miss, poslovno je sodeloval tudi z Zmagom Jelinčičem, se okoli prevažal z rumenim lamborghinijem in bil svojevrstni plejboj. Prodajal je tudi avtomobile, v njegovo podjetje so ljudje vlagali denar, a ga sploh niso dobili nazaj, kaj šele s sedemodstotnimi obrestmi na mesec, kot jim je obljubljal. Končalo se je tako, da so ga aprila 2007 na mariborskem sodišču obsodili kaznivega dejanja goljufije, dobil je pet let zapora, odšel je na znano lokacijo v Dob. Pred tremi leti je zahteval obnovo postopka, a je bila njegova zahteva zavrnjena, zdaj pa je ustavno sodišče nekdanjemu vojaškemu varnostniku, velikemu poslovnežu in ljubiteljskemu zgodovinarju zaradi kratene pravice do sodnega varstva odobrilo zahtevano obnovo postopka.

    • Peter

     Seveda niti besede o tem, kar piše zgoraj, ane?
     Ker tisto zgoraj ni res, ker je Leljak goljufal in bil zato obsojen in je odsedel?

     • Prle

      Točno tako, lopovu se ne verjame.

     • Mihec S’kumarc

      pol se pa hit kri

     • Mihec S’kumarc

      je jezou pa ne mara brat komunistične zločine

    • Mihec S’kumarc

     a tje že mal ušlo

     • radames

      Temu se vid, kako je nabasan s SOCIALISTIČNO “moralo” in “etiko”.

     • Mihec S’kumarc

      je nihov ja

    • radames

     Karl May je sedel v arestu in pisal knjige, ki jih je vsa mladež požirala. Tudi jaz. V tistih časih – kmalu po 2. vojni – je bil pri nas za mladino najbolj bran pisatelj.

  • Olga

   ???????????? Očitno zagovarjate kršenje človekovih pravic in zlorabo sodstva v politične namene LEVAKOV?!

   • wowoo

    Ne G.Olga! Nasprotujem dokazanim kriminalcem tipa Leljak, ki jim ni mesto v kreiranju javnega mnenja oz. politike! Veliko gnojnice se je nabralo tako na desni kot na levi politični opciji, zato prosim začnite razmišjlati s svojo glavo G..Olga LP

    • Mihec S’kumarc

     Paz de se nauš usrau

     • Prle

      As ti že zamenu plenico?

     • Mihec S’kumarc

      še ne ker še vedn tebe umivajo ksi bil ves usran

     • wowoo

      Seronja, pejt mi po cigarete ;)

     • Mihec S’kumarc

      sej ja sam zvijaš

    • Peter

     Razmišljanje s svojo glavo, je dragi wowoo, kot bi lahko že vedel, rezervirano za volilce leve provenience, no.
     Da vam je to vbil v glavo Nedelski pa niste sami tolk krivi.

     • janez cepec

      maš prou, levakarji razmišlajo s svojo glavo, vi, ovce zavedene, pa delate to kar vam ukaže dobri pastir. ste pa tega čist sami krivi, k se pustite enmu kvazi preroku pofat že četrt stoletja. ni vam pomoči

     • Novakec1

      fopat, da bodo kapiral.

     • Mihec S’kumarc

      sta preuč zaprte glave

     • Novakec1

      Ti pa odprte, kadar zehaš.

    • Olga

     Kakšni pa so “dokazi”, ki na naslednji stopnji padejo? Smo država z najbolj nesposobni sodstvom! Zakaj? Ker deluje politično! Malo premislite!

  • dvanajstzvezdic

   To je dobro, pač najbolje pozna “svoje”, bivše svoje. Največ svinjarij izveš od insiderjev.

  • Peter

   Odkar nas precednik cekazekaes uči demokracije in predava o človeških pravicah, no?

  • if

   Prvieč! Tudi pravnomočno obsojene osebe imajo volilno pravico, zato volijo.
   Drugič! Pomembno je, kaj je oseba povedala, ne “kdo” je povedala

  • radames

   Od kdaj je lahko množični morilec heroj in še vedno ovenčan z vsemi častmi? Ni hujšega kriminala od množičnih pobojev!

   • stajerc5

    Kaj pa vsi ostali, z imeni ulic, trgov, spomeniki- celo na novo postavljani!!??

 • Lisjak

  Sploh ne vemo,kako globoko smo v udbukomunajzerskem dreku.

  • sprehajalec

   Nikoli ga pravzaprav ni bilo konec, to se šele sedaj odkriva.

  • domovina mili dom

   Vemo, od leta 45 se ni nič spremenilo. Čaki mal se je, lahko bluzimo po spletu, nam dovolijo, ker jim nič ne moremo.

 • tarantela

  Oprostite, prosim, tole ne spada v tole rubriko, je pa izjemno dober zapis raziskovalnega novinarstva in je zanimiv za vse, ki imajo težave z operacijami na očeh. Tudi sicer je Portal PLUS dober portal!
  https://www.portalplus.si/2006/ocesna/

  • Peter

   Ja, PortalPlus je dober, se strinjam.
   Edino tistih klamfarij od Živadinova ne berem, no.

   • radames

    Poišči na Portalu+ nekaj od Živadinova. Kako je bil v JLA v vojaškem arestu in kako ga je zagovarjal pravkar umrli odvetnik Drago Demšar.

  • Lisjak

   Prav si napisala,ne spada sem!!!

  • radames

   ++++++++++++++

  • RATATA

   Dobrih deset let zamujaš.

 • samotoje

  Tipe je treba večkrat pokazati in povedati, kdo v resnici so. Naj prebivalci te države (ne le Slovenci) s spominom zlate ribice ne pozabijo oz. ne smejo pozabiti. Morda bi kazalo malce obdelati tudi družinska legla teh barab. Marsikaj bi bilo bolj jasno.

 • radames

  Slovenci imamo udbovce, jugovići pa udbaše.
  Jaz sem Slovenec. Ne pišem po jugoviško. Pa čeprav je v SSKJ naveden tudi udbaš. Zato, ker nas hočejo poenotiti v “enoten jugoslovanski narod”. Še vedno!!!!

  • RATATA

   udbaš – iz bombaš
   udbovec – iz bombovec?

   • radames

    Če nimaš občutka za slovenski jezik, raje ne piši.

    • RATATA

     Obema se bliska!

     • radames

      V slavilni partizanski literaturi boš vedno naletel na gestapovca. Gestapovec. Nikoli drugače. To je eno. Drugo je to, da pri nas nekaj peremo, nekaj pa umivamo. Peremo gate, umivamo roke, lase, glavo, obraz. Jugoviči pa vse perejo. Od obraza do gat. Nezavedni Slovenci, ki ne vedo, kaj predstavlja slovenski jezik pa so začeli prati tudi lase, glavo, roke, čeprav jih pristni Slovenci umivajo. Toliko o zavednosti in občutku za jezik.
      Po zgledu SingapurJA, bomo kmalu rekli MariborJA.
      Na jetra mi gre, če NOVINARJI nimajo občutka za naš jezik.

     • RATATA

      Kako zelo res in prav!
      Ko so nekega večera gestapovci prišli po mojo staro mamo v našo hišo in jo je eden od njih (bil je domačin – opravljal je delo na občini/upravni enoti alikarkoližejetotakratbilo) pred seboj gnal s pištolo v roki, mu je mama pobegnila.
      Zbežala je lahko, ker je bila tema in je lahko izkoristila prednost v poznavanju “terena”.
      Dobila je “vezo” in se znašla v partizanih.
      Od takrat, ko je zbežala “gestapovcu”, ki je prišel ponjo, je bežala še tri leta, saj ni imela povedati nič drugega kot to, da jih je zeblo, da so imeli uši, da so jih komandirali komandirji in komisarji na konjih, da so hodili ko norci ter da so bežali, bežali in bežali.
      Upam, da je moja slovenščina razumljiva Slovencu; tako mi bog pomagaj.
      Je pa nekaj tudi res, da nekateri profesorji v srednji šoli takšnega zganjajo s slovenskim jezikom in slovnico, da se mulcem celo njihov materni, v knjižno obliko prestavljeni jezik včasih celo malo zagravža.

 • stajerc5

  Zemljarič, Hrastar, Isajlović
  Zemlja…., Hrast…, Bukva…

 • radames

  Koprsko sodišče, koprsko sodišče. Pred nekaj leti sem s tega sodišča, ko sem po telefonu iskal neko informacijo, dobil zelo jasno sporočilo, kako je to sodišče povezano z zelo visokimi udbovci.

 • tasilo

  Čapci, po slovensko se pripadniku Udbe reče udbOVEC — udbAŠ je čifurizem, tvorjen po južnjaški skladnji. Ah ja, kaj č’mo, stara štorija o slovenskih košarkarjih in južnjaških košarkaših …

  LP, Hanibal Lector

  P. S.
  He he, forumOVCI bodo rekli, da imam prav, nekaj forumAŠEV bo pa spet popizdilo.

  • radames

   Prjatu tasilo, hvala!

   Zarad teh “udbašev” sem se že nekajkrat bodel. Tudi danes.
   Če pa prebereš članek do konca, vidiš, da enkrat uporabljajo udbaše, drugič pa udbovce. Ne znajo se odločit, ker ne vejo, kaj je čefurščina, še manj, kaj je slovenščina.

   • tasilo

    Saj pravim: temu mediju krvavo manjkajo lektorji in pisunčki pizdunčki naturščiki pišejo kot doma v rovtu govorijo. In ko to napišem, mi ponavadi cela falanga vzviženih vedrilno-oblačilnih kompanjonskih forumumskih dežurnih vsevednih moralizatorjev skoči v glavo, yeboyimpasmaterdayimyebo

  • RATATA

   Morda pa zato, da bi lahko tudi čefurji razumeli, imajo tudi državljanstvo in volilno pravico, če so le 18 let stari.

 • Fogglof Tunnek

  Zato moji dragi desnosučni…gobce zaprite… Udba kuda, Udba svuda !!!

  • Dragan Krstič

   Vsi ti udbovci zagotovo polpismene mediokritete so postali multimilijonarji. Ja sevede, Janša jim je to omogočil. Govno Tunnekovo, govno udbovsko, povej poreklo staršev,če si bil rojen v Clevelandu kot sam trdiš. Ali ste šijonirali za poštenimi Jugoslovani, ki so prebežali v demokratično državo. Fuj in fej, ti govno nam boš pamet solil.Marš.

   • sprehajalec

    Tuppek je njihov tiskovni predstavnik na portalih, starih udbovcev, s tem si služi denar. Ker stara garda se ne znajde najbolje z Internetom in PCji. Tuppek pa to obvlada, le proti večeru ga flaša, s katero si hladi vroče prste že zanese, zato začne nekontrolirano pisati in kričati po postih…

  • sprehajalec

   Tuppek, tole tvojo Udbo svuda trosiš, pa po receptu vsega kar trosiš, je tudi to napačno in bi bilo bolje, da začneš trositi; Tunnek kuda, Tunnek svuda. Bo bolj ustrezalo stanju na terenu.

   V resnici so rekli “bilo kuda, udba svuda”. Držalo bo pa tudi potem “Bilo kuda Tuppek svuda”. To pa je tudi res.

  • Goran Fatovic

   ??

  • Janez

   Ne nas desnih naslavljati z “moji dragi”,da nas ne bo sram,Kaj si bodo pa o nas mislili tisti,ki niso dragi tvoji in tudi “gobcev “nam ni treba zapirati.V mojih očeh nisi ne večji ,ne manjši,le en velik “IDIOT”

  • učko

   bilo kuda udba svuda

 • Peter

  A tukej si tunek, pr svojih, itak.
  Si že naredu red na portali al še kar čakaš,no?
  Glej, kam pa pridemo, da maš tam ene k si upajo mislt drgač k ti, no, kam pa to pele, u kurbarijo pa razvrat.
  Pa lubček, če se še tok skrivaš te bom najdu pa te bom j..u, zapomn si, govno, no.

 • Peter

  Tunek, kaj nisi več taglavni đžek na vasi, kej? Se je našlo palco za tvojo gobčno rit?

 • Ros

  Ironija pri vsem tem je, da ne znajo niti srednje dobro Srbsko, ali Hrvaško, ali Srbohrvaško. Bi jih rad videl, kako bi živeli v tujini; V kakšni od južnih držav, ki jih tako propagirajo. Saj so meje odprte, ne vem zakaj se ne preselijo, za vedno, kar tja.

  Logično je, da ne želijo iti v zapor, ali biti pravnomočno obsojeni. Logično je tudi, da se temu na vse pretege upirajo. Zato imajo medije in pravosodje pod nadzorom.

  Vprašanje je, ali se da sprejeti kompromis? To kar imamo sedaj, je bolj podobno vojni. Si predstavljate, kakšni so ljudje po 77 letih vojne. Stalno se nekoga preganja, če ne fizično, pa sodno. Če ne na ulici, pa v šoli ali službi. Ali v medijih, ali pa kar pri zdravniku. Malo “narobe preberejo diagnozo”, koga tako malo napačno zdravijo. Nekdo se stalno okorišča s takšnim stanjem in kaže na drugo stran, na žrtve. Potem malo “streljajo talce”, da ustrahujejo nasprotnike. No. To smo mi.
  Izčrpan narod, ki se mu je zmešalo. Redke oaze miru in begunci po vsem svetu. Lepo skrito in zapakirano v “demokracijo” in “zgodbo o uspehu”.

  Vsi pravijo, da se ne bo nič spremenilo. Jaz temu ne verjamem. Ker nismo funkcionalna družba. Hiramo na vseh področjih. Bolan sistem “krpamo” z odrekanjem večine prebivalcev in propagando deloholizma. Stalno nekaj popravljamo, vedno je nekaj malo čudno, nekaj ne dela, komplikacije, kjer jih nebi smelo biti. Neko čudno nerazumevanje, kot bi bili vsi malo nori. In to smo; nori po 77 letih vojne. Neko sprenevedanje na vsakem koraku. Tako malo iz inata, ker mi pa že nismo takšni. Pa nam vsi postavijo ogledalo. Takrat pa planejo levičarji z vsem njihovim besom. Prekolnejo vse, na daleč in blizu, le njihovi ljubljeni vodje so dobri. Kritika najbolj boli, ko je resnična. Če nismo toliko pametni, da se kaj naučimo iz nje. Oni se ne. Zato tako pobesnijo. Iz strahu.

  Če bi se umaknili z oblasti, se jim tako ali tako nebi zgodilo nič. Primeri bi zastarali. Ljudje bi se začeli ukvarjati z izgradnjo in obnovo države, s poštenim poslom, kulturo in umetnostjo. S pravim mednarodnim sodelovanjem, ne drogo in ideološkim internacionalizmom, prevzemi in špekulacijami. Delavske in človekove pravice imajo za propagando proti demokraciji. Že to pove vse o njih. Ljudje se jih resnično bojimo.

  Večina životari iz meseca v mesec in misli, da jim gre dobro. A so v resnici slabo plačani, za veliko dela. Če niso “priviligiranci”, ki kršijo celo kopico zakonov in dobrega okusa, za plačo prodajalke v trgovini in kakšno kuvertico. Ko bi le vedeli, da je korupcija takšen greh, kot pedofilija in še ta v družini. To so naredili iz povprečnega levičarja na položaju. Nič ne gre brez kuvertice in porcentov.

  Tujci nas pošteno ocenijo, kot ljudi brez duše. Pravzaprav Slovenijo sovražijo vsi okoli nas. Le zakaj? Te duše ne bodo pokrpali posamezniki, ki bi se za Slovenijo raztrgali. Žal. Problem je sistemski.

  Kot bi imeli star pokovarjen avto, ki bi ga 5x na mesec peljali na servis. Vsakič bi nas stalo 200€. Na televiziji bi nam 10x na dan povedali, da je ta naš avto najboljši na svetu in, da bi bili nori, če bi ga zamenjali. No, to je socializem. Tudi avtomobili niso bili dosti boljši. Če si ga zamenjal. so te pa ustrelili. Žal.

  • dvanajstzvezdic

   Problem je ta, da ima hudič mlade. In če ne počistiš s preteklostjo, bo hudič vedno imel mlade. Preteklost je sicer preteklost, jo ne moreš spremenit ampak breme preteklosti ostaja in se prenaša v prihodnost. Mogoče sedanje generacije niso še sposobne predelati preteklosti. Ampak narava dela svoje, hvala Bogu mogoče pa bodo prihodnje generacije bolj pametne, če sploh bodo prihodnje generacije.

 • Ana Job

  Udbovci imajo še vedno vse niti v svojih rokah.

 • Ogard Novkar

  T.i. osvoboditeljni so vedeli za puščeno okupatorjevo peto kolono. Dr. Miha Brejc piše v svoji bukvi Vmesni čas, 1994: »…Povsem točna je bila ocena, da bo JNA, kljub odhodu iz Slovenije, močno pospešila aktivnosti svoje obveščevalne in protiobveščevalne službe. Kosovce smo poznali. Tako rekoč vse smo “poslikali in rendgenizirali”, novih obveščevalcev JNA pa še nismo poznali. Logično je bilo, da bo JNA v slovenskem prostoru pustila svoje agente in širila krog sodelavcev čim bliže vrhovom odločanja. Analizirali smo kadrovsko stanje v slovenski državni upravi in službah parlamenta. Pestra nacionalna struktura uslužbencev in celo višjih upravnih delavcev nas je spravljala v obup. Kaj storiti? Obvestil sem Bavčarja, da pripravljamo, seveda v zelo zaprtem krogu znotraj Visa, akcijo preverjanja vseh oseb, ki so blizu centrom odločanja ali hrambe dokumentacije. Potrebujemo le soglasje najvišjih vrhov, da ne bo potem ”kakšnega sranja”., kot se je slikovito izrazil eden mojih izkušenih sodelavcev “Kljub vsem prizadevanjem se naša akcija ni daleč premaknila.” …«.
  Ta knjiga ne bo nikoli doživela ponatisa in ustrezne reklame.

 • pimpekpepek

  Glede na vse sposobnosti janse, krkovica in ostalih prvoborcev se kar cudim, kako so nam lahko drzavo ukradli.

 • MEFISTO

  Zemljarič, Hrasttar, Isajlovć ….

  Fogglof Tunnek, kdo od naštetih je tvoj največji dobrotnik?

 • učko

  So pa kerlci ti gospodje tovariši !! Pa so nekateri še v socializmu rekli, da pa v kapitalizmu ne bo iz teh ljudi nič. Pa ni tako! Še enkrat so zmagali !!!!! Mi pa izgubili, ker imamo luzersko vodstvo z JaJotom-Calimerom na čelu.

  • baubau

   Saj iz njih in njhovih še vedno ni nič in še manj kot to:le bedasti državljani jim kar prostovoljno hlapčujejo.

 • Meho

  Kakšna osamosvojitev? Skrpucalo, mešanica med Bolgarijo in Srbsko krajino. Milijarda socialističnih bebavih nostalgikov in milijarda častilcev velikega Sputnika.
  .