fbpx

Jenull meni, da so ulice njegove: upokojencem odreka pravico do protestiranja

Poulični aktivist Jaša Jenull (Foto: STA)

Ljudska iniciativa Glas upokojencev Slovenije namerava organizirati vseslovenski protest upokojencev. Organizatorji protestov upokojencem sporočajo, da so predolgo garali in ustvarjali Slovenijo, v kateri danes živimo, da bi se morali danes boriti za preživetje. Protest gre očitno zelo v nos vladnemu aktivistu Jaši Jenullu, ki meni, da protest zlorablja upokojence. Ko je pretekli teden organiziral shod “pacientov”, je bil očitno drugačnega mnenja. Na smrt bolni, ki po obrokih umirajo v čakalnih vrstah slovenskega zdravstva, ki jim je Jenull dejal, da naj pustijo predsednik vlade pri miru, da bo lahko delal, tedaj očitno niso bili zlorabljeni. 

K sreči je večji del slovenske javnosti Jašo Jenulla in njemu podobne spregledal, da ne gre za nikakršne neodvisne borce za svobodo, temveč za nekakšen podaljšek levih političnih strank in ozadij. Kako bi sicer lahko pojasnili njihovo protivladno protestiranje v času prejšnje vlade in njihove nedavne shode v podporo vladi Roberta Goloba, medtem ko v istem mestu njihovi someščani čakajo v stometrskih vrstah za pregled pri zdravniku?

A tovrstna protislovja se sina državnega tožilca Hinka Jenulla očitno prav nič ne dotaknejo. Ravno nasprotno, očitno meni, da ima zgolj on in njegovi somišljeniki pravico protestirati. Tako je ugotovil tudi “Besni upokojenec”, anonimni spletni uporabnik, ki je zapisal “Upokojenci, glavni kolovodja “glasljudstva” Jaša Jenull meni, da si mi upokojenci s pokojninami 500 EUR ne zaslužimo večjih pokojnin in da mi nimamo pravice protestirati pred ZD, pa čeprav se je hrana podražila za več kot 50 %, položnice pa za več kot 11 %#ZatoVsiupokojenciPredDZ”. 

Zelo podobno se je na Jenullovo pozivanje upokojencev, da naj se ne borijo za svoje pravice opisal anonimni uporabnik “BrutusReloaded”, ki je zapisal naslednje: “That moment … ko Jaši Jenullu stiže iz dupeta v glavo, da ulica NI dedni fevd podmladka rdeče aristokracije in anarho levičarjev, pač pa, da znajo protestirati tudi drugi. Potem pa onemoglo popacka en plakat. Neprecenljivo!” 

Prav nič anonimna pa ni poslanka SDS Alenka Helbl, ki meni, da si Jenull domišlja, da so ulice (zgolj) njegove.

Spletna grafika, ki vabi upokojence na protestni shod. (Vir: zajem zaslona, splet)

Kaj je Jenulla zmotilo?
Jenulla je pravzaprav še najbolj zmotilo, da je organizator protesta nekdanji poslanec in nekdanji član SDS Pavel Rupar, ki je ob Jenullovem spletnem jadikovanju dejal, da za protestom ne stoji nobena politična stranka še manj pa društva in sindikati upokojencev, ki so svoje člane pustili na cedilu, ti pa so ostali “prepuščeni samim sebi, da boste počasi umirali v revščini in molčali … razmislite, kaj želite”!!

Nenavadni ulični organizator in sodelavec politične levice bi nemara raje sam organiziral upokojenski protest, a takšen, kot smo ga videli pretekli teden. Po tistem scenariju bi se na Trgu republike zbrali upokojenci, ki bi jih vodil kakšen organizator iz Dražgoš, kjer bi se v imenu “ljudstva” zaklinjali proti kapitalizmu, opoziciji, predsedniku vlade, ki bi na protestu sodeloval, pa bi povedali, da so ponosni na njegovo dosedanje delo. Gre seveda za scenarij iz kakšne burleske, a prav to se je odvilo pretekli teden na stavki pacientov. Namen takšnega shoda bi bilo seveda, da se prav nič ne spremeni, saj je edini, ki lahko kaj spremeni, ravno predsednik vlade.

Gal Kovač