Aleš Musar si pred levimi mediji zdaj lahko oddahne

Kandidatka za predsednico republike Natasa Pirc Musar je oddala svoj glas v Kulturnem domu v Radomljah ob soproga Aleša Musarja (Foto: STA)

“Aleš Musar si lahko oddahne. Od danes naprej so njegove tranzicijske avanture tabu tema za vse MSM medije,” je zapisal politični analitik Mitja Iršič na svojem Twitterju. Njegov zapis se sklicuje predvsem na vprašanje, ali si bodo levi mediji po uvrstitvi Nataše Pirc Musar v drugi krog predsedniških volitev drznili še naprej prikazovati hobotnice Aleša Musarja in izpostavljati njegove povezave s pidovskimi tajkuni. Ali bodo še kar govorili o fiduciarnih računih odprtih v tujini in “nizki” plači NPM in dividendah, ki si jih izplačuje kot obvod plačevanja davkov?

Nataša Pirc Musar je po prvem krogu predsedniških volitev za medije izjavila, da bo šlo v drugem krogu bolj kot v prvem za spopad vrednot. Med drugim je dejala, da je “prepričana, da bo levo volilno telo prepoznalo, kaj je prihodnost Slovenije“, je dejala. Enako pa bodo levi mediji po tem tudi prepoznali, kaj je “dobro in kaj ne” zanje, če nič drugega, bo imel mir pred njimi njen soprog Aleš Musar, ki si po besedah analitika Mitje Iršiča zdaj lahko “oddahne”.

54-letna Nataša Pirc Musar je rezultate volitev pričakala pri Ruski dači v ljubljanskih Gameljnah, ki jo imata v lasti z možem. Tako je, Pirc Musarjeva je solastnica omenjene Ruske dače, čeprav je javnosti želi prodati zgodbo, da “o moževih poslih ne ve ničesar”. Glede na njeno pripadnost levici in obratno pa odslej o njegovih poslih “nič ne bodo vedeli” mediji, za katere je bil Musar glavna tarča, ko je bilo govora o pidovskih tajkunih. “Aleš Musar si lahko oddahne. Od danes naprej so njegove tranzicijske avanture tabu tema za vse MSM medije,” je zapisal politični analitik Mitja Iršič na svojem Twitterju-

Zapisal je pričakovano in očitno, na to pa so se odzvali tudi nekateri drugi uporabniki Twitterja, ki so se s tem strinjali, eden je celo zapisal: “Drži. Na levi se bodo grizli v ustnice, da bodo krvavele.

Naj omenimo, da je volilni štab predsedniške kandidatke Nataše Pirc Musar sprva vodil prav njen soprog Aleš Musar, ki pa se je nato umaknil, češ da je finale treba prepustiti profesionalcem. Pa vendar njegov umik niti slučajno ne čudi, sploh če si center ogromnega omrežja pidovske privatizacije, ki ji je Musar skozi leta postal dodobra vešč.

Aleš Musar (Foto: STA)

Ekonomist dr. Rado Pezdir, ki je velik raziskovalec globoke države in vzporednega mehanizma, je v nedavni oddaji Beremo razkril njegove posle oziroma Musarjevo hobotnico, ki po njegovi oceni ni ravno transparentna. Poslovanje je namreč razpršeno po toliko državah, da poslovanje teče s pomočjo nekih vzvodov, ki se jim reče fiduciarni računi, ali pa v državah s posebnim davčnim tretmajem. “Niti ne morem trditi, da se ta metoda, kako do lastniških deležev v podjetjih, kaj dosti loči od Aktive, vidi se namreč najrazličnejše konverzije dolgov, obveznic v delnice, menjave nekih delnic in podobno,” je še povedal Pezdir v oddaji, zato ni čudno, da se Musar ženine kampanje ni mogel lotiti 100-odstotno, saj ima več kot dovolj dela s svojimi posli, čeprav za medije prisega, da je edino, “kar ga zanima, Ruska dača”.

“Definicija sprenevedanja. Kako lahko kdor koli z več kot dvema gramoma možganov verjame takšnim pravljicam, da model še sam skoraj ne prepozna svoje hobotnice. Tadva se prov norca že delata,” je zapisal eden od številnih uporabnikov Twitterja na Musarjev intervju za N1, kjer je ta pripovedoval “pravljice” za javnost sedaj, ko je še toliko bolj medijsko izpostavljen. Levi mediji so že začeli z novim prikrivanjem oziroma z molčanjem, ki se bo sčasoma prelevilo v “nič”, pa čeprav dokazi kažejo drugačno zgodbo. Vprašanje je le, ali bo slovenska javnost dejansko verjela?

Ana Horvat