Ali Damir Črnčec zapušča Šarca in potapljajočo se LMŠ ter prestopa h Golobu?

Damir Črnčec in Marjan Šarec v času neuspešne vlade 2018-2020.

Sodeč po zadnjih javnomnenjskih raziskavah bi bila na letošnjih volitvah stranka SDS zmagovalka, sledila bi ji Golobova stranka Gibanje Svoboda in Socialni demokrati. Največ glasov bi dobile te tri stranke, dejstvo pa je, da je Golobov vstop na politično sceno močno zamajala trdna tla stranki LMŠ in SAB, česar se zavedajo tudi člani strank, zato se na politični sceni še dodatno zaostreno nadaljuje iskanje predvolilnih zavezništev in političnih zatočišč.

Politična aktivacija Roberta Goloba je tla pod nogami zamajala strankama LMŠ in SAB, saj njuna podpora po zadnjih javnomnenjskih raziskavah strmo pada. Da se še nekaj kuha v ozadju, pa potrjujejo tudi “otročji” zapisi svetovalca LMŠ Damirja Črnčeca na Twitterju, ki nikakor ne pripomorejo k ugledu njegove nekdanje pozicije nekdanjega direktorja dveh obveščevalnih služb, Sove in OVS. V zvezi s tem pa se po poročanju Požareporta pojavljata dve vprašanji.

Tak prestop se je v preteklosti že zgodil

Glede na pretekle izkušnje ne bi bilo prvič, da se je za prestop izvedelo šele kasneje, kot se je to zgodilo v primeru Damir Črnčec in Marjan Šarec, ko je bil prestop Črnčeca razkrit z novo vlogo na poziciji Šarčevega državnega sekretarja za nacionalno varnost. Tokrat naj bi Črnčec znova zamenjal stran, zapustil Marjana Šarca in prestopil h Golobu. Omenjeno informacijo je Požareport preveril tudi pri generalnem sekretarju Golobove stranke Gibanje Svoboda Mateju Arčonu, ki pa tega ni niti potrdil niti zanikal.

Črnčec Goloba kar naenkrat na Twitterju ne omenja več

Kot verodostojnejša informacija se kaže ta, da med Šarčem in Črnčecem močno poka zaradi neuslišanih želja Črnčeca po “svojem milijonu evrov”, zaradi česar je kasneje tudi “flirtal” z Gregorjem Golobičem, dejstvo pa je, da se Črnčec zaveda svoje izgube v primeru, da Golob premaga Šarca, zaradi česar je tudi pljuval po Golobu prek novinarja Igorja KršinarjaOdlazkovi reviji Reporter. Glede na to, da je Damir Črnčec zelo nepriljubljen med ljudmi iz Golobovega kroga (Aleksander Čeferin, Andrej Ribič), njegova nepriljubljenost pa se širi tudi na računsko sodišče (Tomaž Vesel) in v stranko Socialnih demokratov, je samo še vprašanje časa, kdaj bo ostal sam oziroma le s Kršinarjem in Reporterjem.

(Foto: posnetek zaslona)

Iz ankete je razvidno, da SDS z dobrimi 28,3 % vodi, sledi ji Golobova stranka Gibanje svoboda z 20,2 % , tretji pa so Socialni demokrati z 10,1 %. Na četrtem mestu je Levica s 7,2 %, sledi pa ji NSI s 6,8 %. 6 % volilcev bi volilo Povežimo Slovenijo in šele nato z manj kot 5 % glasov nastopi LMŠ, ki mu s 3,5 % sledita Naša dežela in SNS, SAB pa je s svojimi 3,1 % skoraj pri dnu, saj za njo ostanejo z manj kot 2 % glasov še Pirati, DeSUS, Dobra država in Vesna.

Tanja Brkić