fbpx

Anarhisti po svoji alternativni proslavi ponoči divjali po Ljubljani: “Neznani storilci” preko noči prerezali pnevmatike vsaj 39 osebnih vozil

Foto: Polona Avanzo

Na uredništvo smo prejeli naslednje informacijo: “Anarhisti ponoči divjali po Ljubljani po svoji alternativni proslavi: vandalsko so uničevali stvari in prerezali gume več kot sto avtom v stari Ljubljani in drugje, menda tudi na Viču. Prebivalci Ljubljane smo zgroženi nad takim vandalizmom, sem rojen v Ljubljani pa kaj takega še nisem doživel, to so nasilne uničevalske bande, ki kot se zdi sovražijo delo in imajo veliko prostega časa za uničevanje.” To smo preverjali na policiji, ki nam med drugim odgovarja: “Neznanci so ponoči v Ljubljani prerezali pnevmatike vsaj 39 osebnih vozil, ki so bila parkirana v središču prestolnice…”

Odgovor policije objavljamo v celoti: 

“Danes dopoldne smo bili obveščeni o več poškodovanih vozilih v središču mesta Ljubljana. Policisti so ugotovili, da so trenutno še neznani storilci preko noči prerezali pnevmatike vsaj 39 osebnih vozil, ki so bila parkirana v več različnih ulicah v centru mesta.

Policisti trenutno še zbirajo obvestila in preverjajo okoliščine dejanja, o vseh znanih okoliščinah pa bodo nato obvestili pristojno državno tožilstvo.

Policisti so pri ogledih vozil odkrili še vsaj štiri vozila, ki so poškodovana, vendar do sedaj kontaktov lastnikov še niso uspeli pridobiti, zato naprošamo vse morebitne oškodovance, da pokličejo na Policijsko postajo Ljubljana Center na telefonsko številko 01 475 06 00 ali na 113.

Prav tako vse, ki bi o dogodku karkoli vedeli, naprošamo, da pokličejo na 113 ali Policijsko postajo Ljubljana Center na telefonsko številko 01 475 06 00, lahko anonimno na 080 1200.

Lep pozdrav.

Aleksandra Golec
predstavnica za odnose z javnostmi
samostojna policijska inšpektorica I

REPUBLIKA SLOVENIJA
MINISTRSTVO ZA NOTRANJE ZADEVE

POLICIJA”

Policijska uprava Ljubljana

Demokracija