fbpx

Aroganca sekretarja Šefica – migrantski center v Beli krajini bo in pika!

Foto: epa

1. novembra je prišlo v prostorih občine Črnomelj do sestanka med državnim sekretarjem ministrstva za notranje zadeve Boštjanom Šeficem in predstavniki Civilne iniciative proti migrantskemu centru v Beli krajini. Občani Črnomlja in občani preostalih dveh belokranjskih občin ne sprejemajo dejstva, da se postavi migrantski center v Beli krajini v kakršni koli obliki.

To je za prebivalce Bele krajine popolnoma nesprejemljivo. Šefic je na sestanku dejal, da bo center vzpostavljen z namenom varnosti prebivalcev, kar so v iniciativi ostro zavrnili. Prepričani so namreč, da bo center v kakršni koli obliki ogrozil njihovo varnost in bo celotno Belo krajino še dodatno obremenil.

 “Prepričani smo tudi, da je bil namen današnjega sestanka izključno v tem, da se nas prepriča, da bo takšen center v Beli krajini neobhoden, kar prav tako ostro zavračamo. Glede na zadnje pridobljene podatke, ki se dnevno spreminjajo, naj bi država takšen center na Dobovi v roku pol leta umaknila, kar pomeni, da od Prekmurja do Notranjske takšnega centra ne bo več. Na podlagi navedenega je torej jasno, da bo večina aktivnosti na državni meji od Prekmurja do Notranjske preusmerjena v Črnomelj oziroma Belo krajino,”so še zapisali v iniciativi.

 Šefic jih je enostavno postavil pred dejstvo
Državni sekretar je nato oholo prebivalce postavil pred absolutno dejstvo. Migrantski center v Beli krajini vsekakor bo, lokacijo pa si lahko izberejo sami. Kakšna aroganca s strani državnega sekretarja. Da si dovoli vsiljevati ljudem migrante proti njihovi volji. Nihče od Slovencev ni nikdar glasoval za to, da jih vzamemo. Zakaj bi morali zdaj vsi nositi breme povabila Angele Merkel?

 

“Civilna iniciativa bo tako z vsemi možnimi sredstvi še nadalje izvajala vse aktivnosti, da se navedeno prepreči.  Šefic je sicer navedel, da bo vlada upoštevala voljo ljudstva in ne bodo delovali proti lokalnim skupnostim. V tem primeru torej ponovno obveščamo MNZ, da je bila volja že izražena na oktobrskem protestu z 800 udeleženci in naj temu primerno vse aktivnosti preusmeri v kraje zunaj Bele krajine. Pri tem bomo vztrajali dokler se ta volja ljudstva ne bo dejansko upoštevala. CI ne bo dopustila, da se naše kraje še kakorkoli dodatno obremenjuje,” so še zapisali v izjavi za javnost.

Ob vsem tem se moramo resno vprašati kaj gre po glavi našim politikom. Zakaj hočemo imeti migrantske centre in azilne domove? Zakaj vlada posiljuje lokalne skupnosti na obrobju države s temi nastanitvami? Odgovor je preprost. Gre za prisilno islamizacijo Slovenije in za nove državljane, ki bodo volili levico. Strah pa jih je migrante v večjem številu pripeljati v Ljubljano. Zakaj? Ker se bo v trenutku, ko bodo horde podivjanih pijanih muslimanov začele spravljati na ljubljanska dekleta in pretepati ljubljanske fante javno mnenje obrnilo. In tega si ne smejo privoščiti, ker Ljubljana večinsko voli levo in tako mora ostati. Naj jih dajo v Tobačno – prostora je za nekaj tisoč ljudi.

A. R.