fbpx

Belokranjska bodeča ograja tudi v črnomaljski občini

Foto: Ž. K.

Slovenska vojska je ob 7. uri zjutraj začela postavljati bodečo žico tudi v črnomaljski občini na območju Vinice ob Kolpi. Vojaki ograjo postavljajo v smeri od Benetičevega mlina proti Ziljam. Včeraj je v državo vstopilo 5269 migrantov.

Ograjo naj bi danes začeli postavljati tudi ob mejnem prehodu Vinica, in sicer levo in desno od mostu, ki prečka reko Kolpo, je potrdila črnomaljska županja Mojca Čemas Stjepanovič.

Pomagajo tudi gasilci, lovci in ribiči
Pri čiščenju trase vojski pomagajo tudi območni gasilci, obveščeni pa so bili vsi predstavniki krajevne skupnosti, od ribičev do lovcev. Lastniki zemljišč pa so bili o akciji obveščeni že pred tednom dni.

Bodečo žico so najprej začeli postavljati v metliški občini na območju od reke Kolpe proti Gorjancem, in sicer od vasi Božakovo do maloobmejnega prehoda Rakovec. Mejni prehod Rakovec je zaradi poškodovanega mostu zaprt.

V torek vstopilo 5269 migrantov
Z novomeške policije so sporočili, da je včeraj v državo vstopilo 5 vlakov s 5269 migranti. Danes zjutraj pa je v Dobovo prispel vlak s 1136 migranti, 726 pa jih je z avtobusi prišlo skozi mejni prehod Petišovci. Največ migrantov, in sicer 4187, so nastanili v Šentilju, v Gornji Radgoni pa jih je po poročanju policije 938. Avstrijski varnostni organi so ponoči sprejeli okoli tisoč migrantov.

Včeraj so iz Dobove preko Jesenic v Avstrijo s tremi vlaki prepeljali 1618 migrantov. Po poročanju kranjske policije je danes zjutraj po isti poti že odpeljal en vlak s 540 migranti, vsaj dva taka prevoza pa sta načrtovana še tekom dneva.

Od sredine oktobra vstopilo 230.800 migrantov
Po podatkih policije je v Slovenijo od 20. oktobra dalje vstopilo 230.800 migrantov, zapustilo pa jo je 213.200 tujcev. Podatke o številu migrantov, ki so vstopili v državo, na policiji vodijo od 16. oktobra, podatke o številu izstopajočih tujcev pa šele od 20. oktobra, zato skupnega števila o prihodih v državo in izhodih iz nje ni mogoče primerjati.

M. P., STA