Bliža se vsesplošni protivladni protest pod geslom: “Leti, Robi, leti!”

Foto: STA

Bliža se petek, 31. marec, s tem pa tudi dan vsesplošnega protivladnega protesta, nanj  je pozval pobudnik iniciative Glasa upokojencev in ustanovitelja Inštituta 1. oktober Pavel Rupar. K protestu je pozval vse protestne skupine, saj, kot je zapisal na Facebooku, gredo vsi po poti danajšnjih upokojencev, “prej ali slej se boste vsi znašli na naši poti, Bog daj zdravja in te sreče!! Prosimo in pričakujemo, da nas boste tudi uradno podprli in nam stali ob strani!”, je zapisal na Facebooku.

Glas upokojencev in društvo “Inštitut 1. oktober” odštevajo dneve do vsesplošnega protivladnega protesta, ki bo potekal 31. marca ob 15. uri na Trgu republike. Organizator Pavel Rupar je zagotovil, da bo protest potekal mirno in dostojanstveno, k udeležbi pa je povabil vse protestne skupine, ki jih je aktualna vlada namerno in brezsramno spregledala.

Pozivamo vse Slovenke in Slovence, državljane vseh veroizpovedi, političnih opredelitev, volivcev katere koli stranke in naše državljane drugih nacionalnosti, pridružite se upokojenkam in upokojencem in naredimo vsesplošni protest, ne dovolimo, da nas imajo za hlapce in sužnje, čas je, da se osvobodimo svobode, ne dovolimo ožemanja in molzenja delavk in delavcev, umiranja upokojencev na obroke, ne Robert, tudi mi smo samo ljudje, je dejal Pavel Rupar.

Geslo protesta “Leti, Robi, leti!”
“Na čelu bodo harmonikarji! Za njimi mi vsi!! Prinesite na tisoče slovenskih zastav, bobne, piščalke, transparente, pokrovke, stare piskre. Vse, da nas bodo Golob, Mesec, Klakočarjeva, Sukičeva, vlada, Sušnik in sam papež slišali!!“, je med drugim zapisal na družbenem omrežju. Rupar je na Facebooku še pojasnil, da je predvidena dolžina pohoda 1,8 km, čas pohoda pa okrog 40 minut. Priporoča primerno obutev, če pa se kdo pohoda ne bo mogel udeležiti, naj počaka, da se množica vrne in pozove “Goloba k pogovorom za višje pokojnine in k odstopu”.

Geslo pohoda je “Leti, Robi, leti!” sporoča Rupar in zagotavlja, da se bodo udeleženci vedli dostojanstveno, kulturno, vmes pa bodo ob spremljavi harmonikarjev peli slovenske pesmi. “Nismo kolesarji, nismo plačanci. Mi smo upokojenci, delavci, kmetje … Mi smo Slovenci!”

Ana Horvat