fbpx

Bodoči up slovenske levice, Tanja Fajon, šokirana nad terorizmom migrantov, ki jih je vseskozi vabila v Evropo

Fajonova na shodu za podporo migrantskemu centru v središču Ljubljane, (foto: Twitter)

“Migracije so zgodovinsko in globalno vprašanje. Stoletja in vedno so bile pozitivna izkušnja vseh držav, ki so sprejemale migrante,” je na spletnem omrežju Twitter zapisala evropska poslanka Tanja Fajon. Včeraj pa je po berlinskem terorističnem napadu dejala, da je šokirana nad dejanjem, ki ga je zagrešil nezakonit migrant, kar je sprožilo množičen revolt uporabnikov omrežja. 

Ena vidnejših podpornic prihoda migrantov v Evropo in migrantskih kvot po načrtu Angele Merkel je nedvomno evropska poslanka Tanja Fajon, svojo agendo pa je vselej izkazovala po spletnih omrežjih.

Gorečo pripadnost migrantski politiki je Fajonova izkazala na začetku leta na protestu v podporo migrantskemu centru v središču Ljubljane na Kotnikovi, kjer se je pojavila skupaj z nekdanjim prvim komunistom Milanom Kučanom, županom Ljubljane Zoranom Jankovićem ter z drugimi imeni slovenske tranzicijske levice.

Po včerajšnjem napadu pakistanskega migranta, ki je s težkim tovornjakom zapeljal v množico nedolžnih ljudi sredi božične tržnice v Berlinu in jih ubil 12, ter po umoru ruskega veleposlanika in streljanju v Zürichu pa so Fajonovo nenadoma šokirali islamski skrajneži, ki jih je pred tem vneto zagovarjala. Njena izjava je sprožila številne burne reakcije uporabnikov Twitterja, ki so poznali prejšnje izjave Tanje Fajon in njena stališča glede migrantske problematike. Oglasil se je tudi poslanec Žan Mahnič in citiral njeno objavo ter zapisal, da je zagovarjanje prihoda migrantov v EU in biti hkrati zgrožen nad terorističnim napadom norčevanje iz žrtev in preživelih.

Stališča Fajonove pred in po terorističnih napadih.

Stališča Fajonove pred in po terorističnih napadih.

Miha Pirih