fbpx

Bucko nadaljuje s pljuvanjem po slovenskih košarkarjih! Tokrat je na piko vzel Jako Lakoviča

Vidni predstavnik SD Jernej Štromajer med telefoniranjem med vožnjo.

Vplivni član Socialnih demokratov in nekdanji državni sekretar na Mininstrstvu za izobraževanje, šolstvo in šport v Šarčevi vladi, dr. Jernej Štromajer je zakuhal novo neprijetno afero za Socialne demokrate. Komaj se je polegel prah po božični čestitki zopet je zakuhal afero bucko. Še več, z nekaterimi člani SD, s katerimi smo govorili, so zelo nejevoljni nad novim neprimernim čivkom Štromajerja in upajo, da bodo vodstvo stranke SD podalo resno opozorilo Štromajerju.

Vendar afera bucko ni edino kar je zakuhal Štromajer. Vendar ni to vse, kar si Štromajer domišljal med zmago slovenske košarkarske reprezentance nad Argentino. “Ni mučenja žoge (spavaš li mirno Jaka Lakovič)?, jasno je da je to Lukova ekipa, prispevajo svoje.” je še eno neokusno misel zapisal dr. Jernej Štromajer.

Jaka Lakovič je bil dolgoletni slovenski košarkarski reprezentant in tudi kapetan slovenske izbrane vrste. Igral je v letih 2001 do 2013 in je bil po spominu avtorja članka na vseh košarkarskih reprezentančnih akcijah. Mnogo napetih košarkarskih končnic je tudi odločil v slovensko prid. Poleg tega je dobršen del kariere igral v najboljših evropskih košarkarskih velikanov. Kje vse je igral Jaka Lakovič, pa prepuščamo košarkarskemu strokovnjaku Štromajerju.

Štromarjeve domislice so začuda opazili osrednji mediji in obsodili “kavčarsko” dejanje Štromajerja in urednika na Dnevniku Darijana Koširja. Kakšne odzive je doživel Košir, bomo opisali v drugem članku. Na Štromarjevo domislico o tem, kako sta ekipo “koristna” Luka Rupnik in Žiga Dimec najbolje odgovoril prav Rupnik z odgovorom “Hvala, bucko.”

Luka Rupnik je Jerneju Štromerju zapisal: “Hvala, bucko.” (foto: STA/TW)

Na svetovnem spletu so se hitro pojavile domislice o športni vzdržljivosti in košarkarskem znanju Štromajerja. Se je pa kasneje Štromajer javno posipal s pepelom in opravičil za svojo izjavo. Tako želi vsem našim športnikom v Tokiju vedno samo vse najboljše in kot velik športni navijač ne bi hotel nikoli nič slabonamernega o njih zapisat je zapisal Štromajer.

Vse bolj kaže, da Štromajervega humorja ne razumejo ne na na levi in ne na desnem političnem polu. Zato upajmo, da po aferi božična čestitka, bucko in Jaka Lakovič preneha duhovičiti.

Luka Perš