fbpx

Spodbujanje kristjanofobije nevladnikov se mora končati: Tea Jarc ovadena!

Jaša Jenull in Tea Jarc (foto: sta)

V Gibanju za otroke in družine so danes na Policijsko postajo Ljubljana Center in na Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani posredovali Naznanitev kaznivega dejanja Teje Jarc zaradi javnega spodbujanja sovraštva, nasilja in nestrpnosti.

Gibanje za otroke in družine s predsednikom Alešem Primcem na čelu, je danes zoper Tejo Jarc vložilo naznanitev kaznivega dejanja zaradi javnega spodbujanja sovraštva, nasilja in nestrpnosti. Priviligirana sindikalistka je namreč na volilno nedeljo napovedala “poostren nadzor v cerkvah”, in da naj bi se njeni aktivisti igrali vohune po vzoru Udbe ter preganjali (ustrahovali) duhovnike. Na podlagi izrečenega je storila kaznivo dejanje, saj gre za spodbujanje sovraštva na podlagi verske pripadnosti, prav tako pa je v Gibanju očitajo kristjanofobijo.

Jarčeva spodbuja nasilje in sovraštvo
Izjavo Jarčeve v Gibanju za otroke in družine ocenjujejo kot “javno spodbujanje ali razpihovanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti, ki temelji na verski pripadnosti, kar je tudi opis zakonskih znakov kaznivega dejanja po prvem odstavku 297. člena KZ-1,” so zapisali v izjavi in dodali, da gre za “javno stereotipizacijo in stigmatizacijo kristjanov na podlagi verske pripadnosti z namenom spodbujanja in razpihovanja nestrpnosti in sovraštva do kristjanov.”.

Foto: zajem zaslona

Tipičen primer odpora do krščanstva oziroma kristjanofobije
Sindikalistka Tea Jarc je za 24ur zagrozila s partijskimi metodami nadzora nad duhovniki, ki bi si na volilno nedeljo slučajno drznili preveč zvesto opravljati svojo dušpastirsko službo … Tea Jarc “fatve” ni izdala za druge veroizpovedi, temveč zgolj za katolike, kar je še en primer kristjanofobije v naši državi, ki pa ga v naznanilu prav tako očitajo Jarčevi. “Napoved ovaduške akcije je tipičen primer kristjanofobije z namenom odrekanja enakih pravic kristjanov, spodbujanje socialne izključenosti kristjanov, ustvarjanja slabe samopodobe kristjanov ter spodbujanje samocenzure in strahu pred udeležbo pri verskih dogodkih in sami pripadnosti Cerkvi”, so o tem zapisali v naznanilu.

Foto: zajem zaslona

Omejevanje verske svobode
Ko je napovedala udeležbo opazovalcev v cerkvah pri nedeljskih obredih je s tem prekoračila tudi mejo pri omejevanju verske svobode, “ki je ustavno zajamčena pravica, v kateri ni dovoljeno posegati, še posebej ne na način, ki bi oviral, preprečeval verski obred.” Borec za pravice otrok Aleš Primc je sprva Jarčevi in aktivistom iniciative Glas ljudstva na njihove grožnje odgovoril z željo, da se spreobrnejo in sovraštvo zamenjajo z ljubeznijo, saj bi bili veliko bolj srečni in zadovoljni, vendar pri tako ekstremnih primerih spodbujanja sovraštva, ki ga je danes v svetu že tako dovolj, včasih dobre besede niso dovolj.

Tanja Brkić