Če to ni korupcija, kaj potem je? Poglejte, kako si je nekdanji SMC-minister za javno upravo Boris Koprivnikar “uredil” službo v BTC!

Minister SMC-ja Boris Koprivnikar (foto: STAfoto)

Nedavno je prek Facebooka nekdanji minister za javno upravo Boris Koprivnikar objavil informacijo, da je postal “izvršni direktor za informacijsko transformacijo” pri družbi BTC, kar je objavila tudi večina medijev. Sedaj pa se iz dneva v dan kopičijo informacije, ki nakazujejo na to, da si je Koprivnikar še kot minister na koruptiven način zagotovil to službo. To pa je le češnja na vrhu torte rezultatov Cerarjeve vlade in njegove stranke SMC, ki se je pred volitvami leta 2014 prodajala kot najbolj etična in moralna stranka. Zdaj je jasno, da je SMC navadna moralno izprijena in etično sprevržena greznica korupcije!

Po poročanju portala Požareport je Boris Koprivnikar namreč še kot minister za javno upravo, ki naj bi takrat opravljal le še tekoče posle, 1. junija, tj. dva dni pred parlamentarnimi volitvami, brez javnega razpisa in brezplačno družbi v zasebni lasti BTC d.d. podelil frekvence za mobilno tehnologijo 5G. Frekvence sicer podeljuje Agencija za pošto in elektronske komunikacije RS (Akos) in za primerjavo: leta 2014 so na dražbi frekvence za mobilno telefonijo v Sloveniji dosegle ceno 148 milijonov evrov. To pa se ni moglo spremeniti čez noč, pač pa je od Koprivnikarja terjalo skrbno in dolgotrajno načrtovanje. Pri vsem tem mu je stala ob strani in pomagala Stranka modernega centra pod vodstvom Mira Cerarja. Za omenjeno stranko je že zdavnaj postalo jasno, da nikakor ni etična in moralna stranka, za kakršno se je prodajala pred volitvami leta 2014, pač pa je pravo leglo kriminala in korupcije.

Šlo je za premišljeno in dobro načrtovano dejanje
Kot poroča Požareport, je Koprivnikar že leta 2016 po skrajšanem postopku spremenil zakon o vladi tako, da je Akos prešel pod ministrstvo za javno upravo, še istega leta pa je za vršilko dolžnosti direktorice Akosa predlagal Tanjo Muha, kandidatko SMC za predstavnico četrtne skupnosti v Ljubljani, in kot predsednika sveta Akosa vsilil nesojenega poslanca Aleša Ivkoviča. Skladno s tem je spremenil tudi 181. člen zakona o elektronskih komunikacijah, ki mu je omogočil, da sam sebi podeli pravico vladi predlagati direktorja Akosa, kar je bila pred spremembo sicer pristojnost sveta omenjene agencije, spremenil je tudi 53. člen zakona, ki mu omogoča, da frekvence 5G podeli brez javnega razpisa za 3 leta, pred tem bi jih lahko za maksimalno 3 mesece, ter 185. člen istega zakona, ki novega direktorja Akosa obvezuje, da na agenciji zaposli svojega predhodnika.

Tako se je Koprivnikar pohvalil svojim FB-prijateljem za novo službo! (Foto: posnetek zaslona)

Ves čas so mu ob strani stali kadri SMC
S pomočjo Ivkoviča je tako ponovil razpis za direktorja Akosa in prek menjave članov komisije pri uradniškem svetu na vrh nastavil Tanjo Muha. Aprila 2018 je ta izvedla javno razpravo, ki je trajala le 16 dni, namesto zakonsko predvidenih 30 dni. 3 dni po skrajšani javni razpravi je BTC že prejel prve začasne frekvence, 28. maja pa so bile izdane odločbe za podelitev mobilne frekvence. 26. septembra je nato Koprivnikar na Facebooku objavil, da je postal “izvršni direktor za informacijsko transfromacijo družbe” pri BTC d.d.

Predaja frekvenc za mobilno telefonijo v 5G omrežju. (Foto: posnetek zaslona)

Smo davkoplačevalci plačali strošek njegove zaposlitve v BTC?!
V ozadju kadrovskih rošad v času koprivnikarjevanja na MJU se je neprenehoma prelival tudi denar davkoplačevalcev na zasebne račune BTC. Kot navaja Požareport, je bilo v trinajstih letih pred prihodom Koprivnikarja na vrh MJU iz tega ministrstva na BTC nakazanih vsega skupaj 54.708,61 evra, tj. povprečno 350 evrov mesečno, kot so še izračunali pri portalu. V času koprivnikarjevanja pa je bilo nakazanih skupno 832.339 evrov denarja davkoplačevalcev. Lahko se le vprašamo, če je Koprivnikar tako direktno nakazal vrednost stroškov svoje zaposlitve bodočemu delodajalcu?

J. Ž.

 • montyamp

  Da pridejo taki ausschussi na položaje se najprej sposobne in poštene zazida , v novejši dobi se jih pa zapre na osnovi indicev .
  Državo udbovska omladina pelje seveda v novi bankrot ,

 • Jan Kovalski

  No, zdaj smo vsaj izvedeli kaj je, Boris Koprivnikar na mestu ministra, delal vsa štiri leta?
  Odg.: Iskal službo.

  • dež

   On je bil že za čas ministrovanja zaposlen v BTC. Le namesto Mermala mu je plačo izplačevala vlada.

 • Jan Kovalski

  “Kot navaja Požareport, je bilo v trinajstih letih pred prihodom Koprivnikarja na vrh MJU iz tega ministrstva na BTC nakazanih vsega skupaj 54.708,61 evra, tj. povprečno 350 evrov mesečno, … V času koprivnikarjevanja pa je bilo nakazanih skupno 832.339 evrov denarja davkoplačevalcev.”
  ===================
  50-kratno povečanje!

 • BlackOpsSystem

  Ma kakšna korupcija, vse je transparentno, če pa ni, pol je pa politični konstrukt.

 • Mitja Mazini

  A ni od Janeza hčerka strokovnjakinja v plinovodih?

  • Amerikanc

   Kdaj pa je bila ministrica ?

  • lokec

   Vodstvo plinovodi

   Družbo vodi in zastopa poslovodstvo družbe.

   Glavni direktor: Marjan Eberlinc, univ.dipl.inž.str.

   Namestnica glavnega direktorja: mag. Sarah Jezernik, univ.dipl.ekon.

   Nadzorni svet družbe sestavljajo:

   Tibor Šimonka, predsednik

   Peter Grašek, namestnik predsednika

   Jože Dimnik

   Alojz Kovše

   Aleš Šuštar

   Rok Vozel

 • RATATA

  Mermal je hud.

 • Amerikanc

  Le kdo ne bi zaposlil človeka, ki je na suho nategnil Štrukla – mislim, da je bil prvi !

 • Če jo to res, je Lopov z veliko začetnico in ga je treba peljat na Povšetovo?

  • Delta

   Lopov ni sam, cela druščina je. Klik: tukaj kompanjoni.

  • mona lisa

   Ali veš koliko bi jih trebalo peljati tja? Povšetova je dosti premala.

   • Franc Šink

    Da. Potrebna bo čakalna vrsta. Kot v zdravstvu.

 • Andrej

  Koprivnikarju se pa ne more očitati, da ni delaven. Koliko zakonov je moral spremeniti, da si je tako odlično postlal. Ker pa so te spremembe zakonov morali potrditi v parlamentu, kjer je imela SMC večino, s podporo SD, Kahla in ostalih, so usklajeno delovali. Organiziran državni kriminal. Samo, da je vse po zakonu. Če pa ni, pa zaklon spremenijo. Jim ni problem, ker danes nam isti na isti način vladajo.

 • bednick

  Zgodba o uspehu,
  rodil se je namreč v delavski družini .

  • mona lisa

   Pa usrane riti lizal pravim.

 • althar

  Dobra, Požar, dobra! Cerarjev Koprivnikar s spuščenimi hlačami – neprecenljivo.

 • Delta

  Mislim, da bi v članku morali posebej poudariti in povečati font tam, kjer piše, da je Koprivnikar 5G frekvence podelil BTC-ju brezplačno! Vse od leta 1998 naprej je namreč frekvence treba bogato plačati – od nekaj milijonov, do nekaj 10 mio EUR. Koprivnikar pa jih je podelil brez razpisa in zastonj.
  – Nihče ga ne preiskuje (razen novinarjev)
  – V MSM (RTV, Delo…) njegovo ravnanje ni vredno niti omembe, sicer pa bevskajo za vsakih 30 EUR, če Janša nima spravljenega originalnega in poštemplanega računa
  – mi kot ljudstvo vse to tiho prenašamo. Brez granitnih kock, zombijev in vreščanja.

 • mona lisa

  Vse to so mafijski posli ki jih lahko počnejo ker so si spet nastavili tako vlado da to lahko počnejo. Recept mafije je da četudi zmaga na volitvah nekdo drug ga onemogočit in sestavit vlado po svoje in še naprej vladat, krast, obvladovat sodstvo in skratka delat kriminal še naprej. TO SE JE ZGODILO SPET IN SPET V SLOVENIJI. Poštenim in delovnim državljanom so ukradli državo. Čas bi že bil da se vstanemo in mafiji vzamemo kar je našega. Sploh pa ne morem razumet da vse nitke vleče stari smrdljivi prdec z svojimi podmladki.

 • Franc Šink

  Še naprej bo igral na kitaro in vandral po svetu.
  Aha da ne pozabim na še enega kitarista ki je prišel nazaj v politiko Podobnika namreč. igral in pel nam bo: Ša la la, la šala.

 • Anton

  že njegovo blebetanje mi gre na živce, skratka zelo antipatičen tip

  sarkazem press

 • Osti jarej

  …kaj delajo preiskovalni organi….policija…..yebejo tiste,ki pri vožnji presežejo 5 km dovoljene hitrosti

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!