fbpx

Celjski mestni svetniki SDS odločno proti naseljevanju migrantov v občini

Foto: epa

Svetniška skupina Slovenske demokratske stranke v Mestni občini Celje se je po medijskem razkritju o naseljevanju migrantov v deset slovenskih mest, med njimi tudi v Celje na Kajuhovo in na Oblakovo ulico, nemudoma obrnila na gospoda Bojana Šrota, župana Mestne občine Celje.

Svetniki iz vrst SDS so na možnost naseljevanja migrantov opozarjali že od pozne jeseni 2015. Ministrstvo za notranje zadeve na omenjenem sestanku s predstavniki občine januarja 2016 ni podalo informacij o nadaljnjih aktivnostih in o vzpostavitvi nastavitvenih centrov v območju MOC, zato so podatki o naselitvi migrantov v Celje še toliko bolj nepričakovani.

Po pridobljenih informacijah naj bi si predstavniki z MNZ ogledovali 2 stanovanji, eno na Kajuhovi in drugo na Oblakovi ulici. Obe stanovanji sta v zasebni lasti in sta potrebni prilagoditve oziroma prenovitve. Dodatne naselitve v Celju naj bi bile odvisne od števila prostih stanovanj.

V svetniški skupini SDS na prvo mesto postavljajo varnost občanov in občank, saj je varnost tudi ena izmed ustavnih pravic. Zagovarjajo solidarnost pomoči potrebnim, hkrati pa tudi vrnitev ilegalnih migrantov na izhodiščna mesta. Tako Slovenija kot tudi večina ostalih držav članic EU je pristopila k reševanju migrantske problematike preveč naivno, rešitve pa se iščejo prepogosto enostransko. Prav iz tega razloga v svetniški skupini SDS nasprotujejo samovoljnemu ravnanju MNZ, ki se pri svojih odločitvah ne ozira na mnenje občanov in občank ter predstavnikov lokalnih oblasti.

M. P.