fbpx

Cerarjev sekretar kradel v Bauhausu, sam pa temu pravi nerodnost

Foto: STA

Državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve in predsednik mariborskega odbora stranke SMC Andrej Špenga je bil pred tremi tedni zasačen med krajo v trgovini Bauhaus.

Mariborski mestni svetnik, predsednik mariborskega odbora Stranke modernega centra in državni sekretar na notranjem ministrstvu Andrej Špenga je po zanesljivih informacijah spletnega portala Požareport kradel v trgovini Bauhaus v Mariboru.

Nabral za 40 evrov robe
Špengo naj bi zalotili in prijeli 28. novembra, pri sebi pa je imel stvari v vrednosti 40 evrov. Informacije še niso potrjene, saj čakajo še na uradno potrditev s strani Policijske uprave Maribor in vodstva trgovske verige Bauhaus.

Na policiji potrdili prijavo tatvine
Iz policije so že potrdili, da “so 28. novembra (2015) prijeli klic, na podlagi katerega so se policisti zglasili v podjetju Bauhaus v Mariboru in preverili okoliščine prijave. Ker je po prijavi trgovsko podjetje odstopilo od pregona, smo skladno z določbami Zakona o kazenskem postopku o tem obvestili pristojno tožilstvo, kar je tudi sicer obveza v takšnih primerih. Na vprašanja, ki se nanašajo na konkretno osebo, zaradi določil Zakona o varstvu osebnih podatkov ne moremo odgovoriti“. Tako je Miran Šadl, predstavnik za stike z javnostmi na mariborski policijski upravi, poročal za Požareport.

Špenga je bil nekoč uslužbenec vojaške obveščevalne službe OVS, kjer je bil zadolžen za področje protiobveščevalnih in varnostnih zadev.

Gre za popolnoma izkrivljeno, zavajajočo informacijo. Tu ni bilo nobene kraje. Ob nakupu ventilatorja je manjkal en del – podloga, katere vrednost je sicer nekaj centov. Ker pa je šlo za zadnji kos ventilatorja, ki tega ni imel, mi je prodajalka na račun napisala, da gre za dolg z njihove strani, napisala šifro manjkajočega izdelka in se podpisala. Dogovorila sva se, da mi mankajoči del naslednjič, ko bom v trgovini tudi izdajo, ko pride nova zaloga. Naslednjič, ko sem bil v trgovini, kar sem bil večkrat, sem ob nakupu novega istega ventilatorja, ko sem videl, da je prišla nova zaloga, dobil ta manjkajoči del. Imam račun, in ta nesporazum je bil razrešen na licu mesta. Poleg tega sem poslal pisno pojasnilo trgovini Bauhaus, s čimer menim, da je bil ta neljubi dogodek, do katerega je delno prišlo tudi zaradi mojega nerodnega ravnanja, razjasnjen in s tem dokončno zaključen,’‘ je pojasnil Andrej Špenga za Maribor24.si.

M. P.