Člani in simpatizerji SDS s pohodom na Triglav sklenili vsakoletni tradicionalni tabor

Foto: RKF

Kakšnih sto članov in simpatizerjev SDS je ponovno osvojilo Triglav in s pohodom na najvišji vrh Slovenije so končali tradicionalni letni tabor SDS. Vzpon na vrh Triglava, ki sta se ga udeležila tudi predsednik SDS Janez Janša in njegova soproga Urška, je bila češnja na torti letošnjih bogatih aktivnosti v Bovcu, ki so se začele s srečanjem občinskih in mestnih odborov ter končale s ponovno osvojitvijo vrha Triglava.

Stranka SDS se tudi letošnje poletje ni izneverila tradiciji in s pohodom na Triglav, ki ga je v dveh dneh opravilo kakšnih sto članov in simpatizerjev SDS, so tudi zaključili letošnji poletni tabor v Bovcu. Vzpon na vrh Triglava, ki sta se ga udeležila tudi predsednik SDS Janez Janša in njegova soproga Urška, je bila češnja na torti letošnjih bogatih aktivnosti v Bovcu, ki so se začele s srečanjem občinskih in mestnih odborov ter končale s ponovno osvojitvijo vrha Triglava.

triglav

Letošnji vzpon je bil še toliko bolj slovesen, saj so se spominjali tudi 240-letnice prvega vzpona na Triglav. SDS s svojimi člani nadaljuje gorniško tradicijo, ki jo začrtal že jezikoslovec, alpinist in raziskovalec avtohtonega slovenskega krajevnega imenoslovja v Alpah  dr. Henrik Tuma, po katerem je tudi poimenovan gorniški klub, ki je soorganizator srečanj SDS v Bovcu.

triglav6

SDS ima vedno več članov in iz leta v leto jih je več, ki gredo skupaj na Triglav. Tako je bilo med letošnjimi udeleženci kar nekaj takih, ki so bili prvič na Triglavu in so tako tudi doživeli svoj planinski krst. Pot so udeleženci varno in dobro opravili, prvi dan z vzponom do koče na Doliču, v soboto pa na vrh Triglava in nazaj v dolino.

Fotografija osebe Robert FK.

Fotografija osebe Robert FK.

C. Š.