Davkoplačevalci plačujejo njune dolgove, zakonca pa si postavljata hiško

Zakonca Bervar. Foto: STA

Politična zakonca Sonja in Mitja Bervar postavljata idilično počitniško hišo na čudoviti lokaciji v vasi Jezero blizu Ljubljane. Parček bo kmalu užival v preživljanju vikendov v naravi, medtem pa davkoplačevalci plačujejo dolgove, ki jih je Bervar zapustil kolektivu ljubljanske Opere in baleta.
 
Mitja Bervar je nekdanji ravnatelj ljubljanske Opere in baleta. Velja za “daleč najslabšega direktorja” kulturne ustanove nacionalnega pomena v državi. Leta 2012 je bil za mnoge nepričakovano izvoljen za predsednika državnega sveta, nato pa je čez noč izginil iz “opere” , kjer je zapustil strahotno klavrno poslovno bilanco z več kot milijonom evrov dolga, poroča Požareport.
Fotografija je simbolična (foto: iStock).

Fotografija je simbolična, vendar ima s hiško zakonec Bervar veliko podobnosti (foto: iStock).

V času vodenja Opere in baleta je Mitjo Bervarja zvesto podpirala žena Sonja Kralj Bervar, visoka uradnica ministrstva za kulturo, ki je bila nekaj časa tudi podpredsednica LDS. Trenutno sicer službuje v Bruslju, kjer je pristojna za kulturo. Če ne bi bilo nje, bi Bervarja verjetno že prej zamenjali, vendar naj bi soproga zagovarjala pri tedanji ministrici za kulturo Majdi Širca (Zares).

Očitno pa dolgovi zakoncev Bervar prav nič ne brigajo, saj si postavljata vikend hiško na mirni lokaciji blizu Jezera. Pa kaj potem, dolgove bodo tako in tako poravnali davkoplačevalci.
N. K.