fbpx

Dejan Kaloh: Sodnica Klajnškova je sprejela stalinistično naročilo

Člani odbora 2014 so se danes zopet zbrali pred Vrhovnim sodiščem. Na shodu Za vladavino prava so zbrane nagovorili Andrej Šircelj, Dejan Kaloh in Aleš Primc.

Vodstvo Odbora 2014 je zadovoljno, ker so uspeli v slovenski javnosti zasidrati glas o zlorabah s strani postkomunističnega pravosodja, čeprav so jim dominantni mediji in vladajoča politika nenaklonjeni. Kljub temu ne mislijo odnehati z aktivnostmi.

“Živimo v državi, kjer vladajo monopoli, kjer izgubljamo na lestvicah konkurenčnosti, kjer nimamo ekonomske svobode, ni napredka, učinkovitosti sodstva, pravičnosti in poštenja. Živimo v državi, v kateri imajo interesne skupine pristavljene svoje jasli v državnih podjetjih, zavarovalnicah, bankah. Na številnih področjih imamo nezdravo konkurenco. Monopoli nam ne dajo dihati,” je zbranim povedal Andrej Šircelj.

Sodnica, ki je morala izreči obsodilno sodbo
“Povedal bom, kar še ni bilo povedano. V Mariboru sem srečal sodnico, sošolko sodnice Barbare Klajnšek. Dejala mi je nekaj, kar je še enkrat več potrdilo vseh mojih 450 strani knjige od Nagodeta do Janše, da je šlo za pravi stalinistični sodni proces. Dejala mi je namreč: “Nekaj dni po izrečeni sodbi v zadevi Patria sva se slišali in Barbara mi je dejala, da jih je morala obsoditi.” Morda bo nekega dne ta mariborska sodnica tudi javno spregovorila o tem stalinističnem naročilu, ki ga je prejela Klajnškova, časa za to je seveda dovolj,” je razkril Dejan Kaloh.

Zadnji je spregovoril Aleš Primc, ki je prisotnim povedal, da je od danes naprej na spletu nov spletni časopis. Zbrane je pozval h nakupu delnic, s katerimi bi lahko postali solastniki nove novičarske televizije in radia.

Ž. K.