Dejan Karba, zloglasni novinar in kandidat SD za župana – škart Teološke fakultete

Foto: Nova24TV. Dejan Karba, novinar Dela, ki je širil laži v aferi Patria.

Dejan Karba, ime in priimek, ki mnogim ne pove prav nič. Povprečnim poznavalcem naše politike pa veliko več, dobrim poznavalcem pa vse. Dejana Karbo sem, kot mladega in takrat plašnega novinarja, spoznal na hodnikih državnega zbora konec leta 2008. Točneje, v zunanjem prostoru na sredini poslopja državnega zbora, kjer smo se takrat zbirali kadilci, ne glede na status posameznika, torej vsi, od snažilk, kuharic, vzdrževalcev, administrativnega osebja, poslancev pa vse do novinarjev. V začetku sploh nisem vedel, kdo je kdo, toda beseda je dala besedo in nekaj besed sva spregovorila tudi z Dejanom Karbo. Takrat sem že vedel, da je novinar, ki piše za Delo. Vprašal sem ga, kdaj je končal FDV, mislil sem namreč, da je diplomiral novinarstvo. Nekoliko je zardel in mi odgovoril, da ni diplomiral na FDV iz novinarstva. Narobe sem ga razumel, mislil sem, da mu je nekoliko nerodno, ker sploh še ni diplomiral. A je nadaljeval, končal sem teologijo in še nekoliko bolj zardel. Presenečen sem bil, a moje presenečenje je bilo pozitivno, na široko sem se nasmehnil in ga vzpodbudil z besedami, da je to potem še toliko bolje. Rdečica na njegovem obrazu je izginila.

V času za tem sva se videvala na hodnikih državnega zbora in to je vse. Tu in tam me je kaj vprašal ali je želel kakšno izjavo. Toda prišel je čas njegovega “raziskovanja” znamenite afere Patria. Časovno zadeve niti ne znam povsem natančno locirati, toda bilo je tam nekje leta 2009 ali 2010, ko me je nekega dne, ves vzhičen, klical Dejan Karba. Povedal mi je, da je v Avstriji in da se je sestal s Hansem Riedlom. Nadaljeval je nekako tako, da mu je popolnoma jasno, da Janez Janša in SDS nimata nič s to afero, da pa bi želel kontaktirati z Janezom Janšo, da bi mu to povedal. Številke Janeza Janše mu nisem dal, sem pa o klicu Dejana Karbe obvestil Janeza Janšo. Nekaj dni kasneje sem izvedel, da Janez Janša ni komuniciral z Dejanom Karbo. Še nekaj dni kasneje mi je bilo popolnoma jasno, zakaj Janez Janša ni komuniciral z Dejanom Karbo. Delo je namreč objavilo članek Dejana Karbe, katerega osnovno sporočilo je bilo, da je bila “podkupnina” v zadevi Patria nakazana na račun SDS, in ne na račun Janeza Janše.

Takrat mi je postalo jasno, da gre za hudo lažniv zapis Dejana Karbe. Tudi diploma Teološke fakultete ni doprinesla k objektivnemu pisanju omenjenega novinarja, sem zaključil že takrat. Kasnejša obsodba Dela zaradi tega članka in prisojena odškodnina SDS sta bili jasen dokaz nekorektnega in nepoštenega pisanja Dejana Karbe.

Novinarskih dosežkov Dejana Karbe v nadaljevanju njegove novinarske kariere ne želim niti omenjati. Naj pa vas spomnim samo na njegovo novinarsko “odkritje” o tem, da ima kardinal dr. Franc Rode sina. Njegovo “odkritje” je dr. Franc Rode zlahka negiral z analizo DNK. In da ne omenjam aktualnega škofa Murske Sobote Petra Štumpfa, ki je najnovejša tarča Dejana Karbe.

Danes pa “razodetje”, ki to sploh ni. Dejan Karba bo županski kandidat SD v Ljutomeru. Vse lepo in prav. Dejan Karba ima vse pogoje za tako kandidaturo.

Foto: Matic Štojs Lomovšek

Toda pogosto sem se spraševal, kako lahko nekdo konča Teološko fakulteto in je skrajni levičar. Tudi v primeru Dejana Karbe se sprašujem, kako je mogoče, da je končal Teološko fakulteto in ostal skrajni levičar. Moj odgovor je več ali manj jasen. Dejan Karba je škart Teološke fakultete. Toda to ni kritika Teološke fakultete, škart se pojavlja povsod, a je v manjšini.

dr. Vinko Gorenak

 • mali49

  Lepo in pošteno napisano gospod Gorenak. Moram pa reči, da vas v DZ-ju zelo pogrešam.

  • Simon Novak

   Bejži, no, a res, mali?

   • SIMON ROZIC

    Ti pogrešaš samo oslovsko senco – sebe!

 • tarantela

  Ja, vprašanje, kako lahko nekdo postane levičar, ko je pa študiral na teološki fakulteti, se lahko postavi samo pri nas. Največji levičar je bil ravno Jezus, če ste temeljito prebrali, kaj in kako je deloval, potem mora biti to vsem jasno. Tudi papež Frančišek deluje v tej smeri.

  • joza joza13

   To sploh ni vprašanje. Vsak lahko študira na teološki fakuteti. Ni Karba edini, ki je od tam in je ateist – če je ateist?!

   Veš, biti levičar v Sloveniji, ali kje na zahodu, ni isto.
   Pri nas pomeni, da vsakega izpostavljenega levičarja podpre mafija – udbomafija.

   • Franc Šink

    Oni ni ateist on je kurba no vsaj tako se ponaša.

  • učko

   Levuharji, ki kradejo delavcem in bogatijo na račun kraje davkoplačevalskega denarja, pač niso levičarji ! Levičarjev v Zloveniji ni, vsaj ne v politiki !!!!!

 • montyamp

  Sem vedel da je v ozadju murglosrbsko halbmadžarski prekmurec , izdajalec slovenskega naroda , razoroževalec TO — žvepleni pritlikavec .
  http://www.demokracija.si/fokus/neverjetna-sprevrzenost-kucanovi-se-hocejo-znebiti-murskosoboskega-skofa-petra-stumpfa-z-lazno-propagando-katere-nosilec-je-znova-dejan-karba.html
  Nisem še našel , od kje Kućanu število 400 , saj je iz ELAN-a odnesel 400 tisoč mark , sedaj pa hoče od prekmurskih občin 400 tisoč – € – .
  http://www.politikis.si/2015/02/pavel-koder-se-vec-ne-boji-kucanove-paradrzave-kucan-je-od-elana-prejel-za-vec-kot-400-000-dem-daril/

  • Simon Novak

   Pa ti vse veš

 • montyamp

  O Karbi nima smisla razpravljati , ni zvodmik , ni kurba , res je verjetno samo partijski šoder ki kandidira za župana .
  Upam da se Slovenija prebuja in si Prleki ne izvolijo enajstoklasnega retardiranega presstituta za svojega poglavarja .

  • Zgornji

   Ma, NEVZGOJEN ZELENEC JE , IN TO ŠE POKVARJENO HINAVSKO ZLOBEN ZA PO VRHU !!! ! !!! OZIROMA – NE – JE VZGOJEN ZA HINAVSKO SATANOVO ZLOBO !!! ! !!! TO JE VSE KAR JE OD TAKEGA SKRETA SATANOVEGA V KATEREGA BUČO HODI SAM SATAN SRATI !!! ! !!!

 • joza joza13

  Glej Vinko, saj je vse ok…, ampak!? Morda si pa zajebal v točki, ko je potreboval Janezovo tel. št.
  Vsak želi biti pomemben, ziher tudi on. Verjetno je želel/pričakoval pozornost, pa mu je nisi dovolj namenil …
  Vsi vemo, da je Karba prasec. Vprašanje je, kdaj in zakaj je to postal?
  Takšni s komplexi, ki zardevajo…, se znajo razviti v k-a/u-rbo !!!

  Župan v Ljutomeru pa ziher ne bo! Prleki imajo druge norme.

  • Zgornji

   Ja, tudi Jaz sem to pomislil, … da je iz maščevalnosti in nevoščljivosti za na lašč šel Kurba v To , … Ker, to preizkušnjo mu je Bog poslal, ne glede na Vinkotovo nenaklonjenost temu Zelencu Kurbinemu . Ta Zelenec bi moral biti tako vzgojen, da stoji za Resnico, ne pa da se proda za vsak Tolar … !!! ! !!! In Žal je tudi drugod po Sloveniji podobno z temi mladimi Nevzgojenimi Zelenci !!! ! !!! Amennn.

  • Simon Novak

   To drži, da imajo Prleki druge norme, ha ha ha, Prlekija še za povohati ni, samo povprečje Slovenije vlečete dol, govoriti slovensko pa tako ali tako ne znate

   • stajerc5

    Ko zacne cefur govoriti o slovenscini, ahahahahahaaaa….

    • Simon Novak

     Sedi

 • učko

  Lejte, kaj se spavljate na Karbo, če je pa režimska “novinarska” Kurba, ki se bori za eksistenco in nima prave izbire. Takih je v tej državi ogromno, ki iz eksistencialnih razlogov počnejo določene stvari za vladajoči režim. Rešitev ne leži v pljuvanju po teh osebkih, ampak v odpravi takega režima. To pa je že druga tema !!!!!

 • trobenta

  Pri Karbi se samo prvi a zamenja z u…..

 • sanguis sacrum

  Mora pa neki orng skripat v združeni listi dominikanskih sociopatof da pošljejo kurbo.. Pardon karbo u boj za tolarček svoj

 • Anton

  joj kok bi tepu to “Kurbo”

  sarkazem press

  • Simon Novak

   To se je Gorenak samo tako slikal, ne razburjaj se preveč

 • Zgornji

  JAA, HINAVSKE POKVARJENCE IMAMO NA OBEH STRANEH !!! ! !!! ZATO MORAMO BITI SKRAJNO PREVIDNI , KAJTI , POVSOD SE NAJDE KAKŠEN TAKŠEN IZDAJALEC NARODA !!! ! !!! IN Z TAKIMI BOMO MORALI POSTOPATI TAKO KOT Z MOHAMEDANSKIMI MIGRANTI !!! ! !!!

 • Zgornji

  SAMO TA SATANSKI POGLED POGLEDAŠ, IN VIDIŠ ČISTO SATANOVO ZLOBO VEN SEKATI PA ČEPRAV SE HINAVSKO SKRIVA ZA TISTIMI ZLOBNOHINAVSKIMI KAČJIMI OČMI !!! ! !!!

  • ĐĐ Style

   Prav imaš , nikoli nisem opazil Gorenakovih oči.

   • Zgornji

    Mišljen je bil HinavskoZloben Kurbatov pogled … Vinko ima bolj Jeznoobupanega . Ampak, ti verjetno nisi opazil razlike, in zato vseskupaj zamešal .

    • ĐĐ Style

     Res nisem opazil razlike, Kurbat ima isto kot Vinko zajeban pogled.

     • Zgornji

      Hja, pač Ne zmoreš opaziti Razlike . Ni vsakomur dano.

 • Adijostevi

  Eh Kjarbek nima šans. Prleki mu bodo pokazali kam sodi. Zblojenec SDjov se mi kar malo smili. Ta pederčina je v svojem svetu. Saj piše stvari ki minajo riti in glave. Fuj fuj fuj od novinarja. Kurčanu lahko piše pravljice za lahko noč. Kreten!!!

 • Gr Enze

  TAKI SO KOMUNISTI ŠKART ROBA , FALIRANI ŠTUDENTI , PLAGIATORSKI DIPLOMANTI , SKRATKA LAŽNIVCI , MORILCI , KRADLJIVCI , BLEBETAČI AMPAK JIH SPOZNAMO NA DALEČ LAŽ IMA KRATKE NOGE IN MEHKE NOSOVE KAR POGLEJTE KUČANA , JANKOVIČA , KARBO I. T. D. TUDI SVINJSKO SMRT ALIAS ŽIDAN !

 • xtc

  Karba je le ubogi mentalno prizadet levak,ki ni sposobenpreživeti od svojega dela in znanja,zato je življensko odvisen od “gospodarjev” za katere bo naredil domala vse,saj bo drugače klošar-vendar pa ga bo to doletelo sleje kot preje.

 • Antonius

  Dejan Karba niti kurba ne more biti, ker imajo/spoštujejo tudi one neka pravila in norme.
  Kurbe se nikoli ne zlažejo, presstitutke pa to vsak dan počno v tiskanih medijih in slovenski tv kanalizaciji.

 • antimur

  Človek ne more verjeti, da lahko narava povrže takšno gnido, zahrbtneža, lažnivca, izdajalca, pa tudi odvratneža, kar se fizionomije tiče.

  • Simon Novak

   To se je samo Gorenak tako slikal, ni sam kriv

   • antimur

    Da nisi ti morda presistut iz naših osrednjih medijev, tam spreobračajo, lažejo, podtikajo, vsi kučanisti ste odvraten smrdljiv odpadek, skratka ste za odstrelitev.

    • Simon Novak

     Samo ni fer od tebe, da tako kritiziraš Vinka, človek je komaj odšel v penzijo

 • VERRZIFIKATOR

  Da študiral je teologijo?
  To bo informacija napačna,
  v prvem zlogu črka je drugačna,
  revež je končal PATOLOGIJO.

  • BlackOpsSystem

   prosil, fehtal, v riti lezel je toliko, da bi lahko doštudiral teologijo! Zato je strokovnjak.

 • Miha

  Vinko to je podobno vprašanje kot kako je lahko zagret partijec, policijski načelnik in kot tak preverjen komunističen kader postane poslanec. Odgovor je samo kot pripadnik sekte SDS, druge stranke so se že prečistile.

  • Simon Novak

   SĐS

   • tohuvabohu

    Dolgočasen si, klošar.

  • Vera

   SDS stranka ni ” sekta ” ! Ti se raje tudi vprašaj, kako lahko mlad fant naredi ” teološko fakulteto “, potem pa takoj postane njen veliki sovražnik ? Tako lažnega, zlobnega pisanja , kot si ga privošči prav Karba , ga na teološki fakulteti niso učili . Torej je bil ” levi podtaknjenec “, da se je samo seznanil kaj učijo na teološki fakulteti . Navada je, da so njihovi študentje potem mašniki , ne pa trobila levakarskih občil , kot je Delo, Dnevnik, Mladina itd. !

 • Simon Novak

  Ha ha ha, vsi vaši županski kandidati so odlični, vsi drugi pa škart, res ste predvidljivi…vsa velika mesta boste izgubili, pa vsaj nekaj vukojebin vam bo ostalo, da bodo lahko vaši župani vladali kot Kralj na Betajnovi

 • BlackOpsSystem

  Samo poglejte to glavo….kako je mama to rodila, mi ni jasno.

  • joza joza13

   Buča !?

 • tohuvabohu

  Dejan Karba je slovenska prostitutka št. 2. Številka 1 je za dolgo rezervirana za Janeza Marakeša.

 • Domus Lubus

  Prav tako bi lahko rekli za Janeza Janšo, da je škart komunistične partije, obramboslovne smeri FDVja in socialne demokracije.

  Tudi vi Vinko ste škart komunistične partije in takratne Ljudske milice, ki je bila trda roka in opora takratnemu sistemu. Svoje zablode s komunizmom ste, kot še marsikatiri SDSovec odkrili ravno v trenutku, ko je ta začel propadati in vam ni več nudil ugodnosti.

  • tohuvabohu

   Hehehe, kakšna bistrost. Ostalih 119.998 rdečkarjev očitno še zdaj ne ve, da je socializem crknil.

  • Olga2345

   Pravi škartiranec murglskega močvirja…

 • Olga2345

  To niso kristjani, to so KORIST-jani, ki se udinjajo Murglam: Ljudmila Novak, Marjan Šarec, Dejan Karba…..

  • Black_hawk

   Socialistični podrepniki, nekaj mora bito zelo narobe v državi, da takim povzpetnikom uspe priti na najvišje položaje. Veseli dejstvo, da ima ta vlada zelo nizko podporo, se govori da nima podpore naroda, se kar strinjam ja.

  • Ivan Friderik Novak

   Ja, Ivan Grosupeljski ima tudi rad kaj koristnega. . . Beri trilogijo Zgaga – Šurc.

 • šmentanamuha

  Če se bo res našla večina debilov, ki bo to volila, pa naj. Entropija ima svoje zakonitosti.

 • Osti jarej

  ..po moje pa ni edini škart teološke fakultete

 • Garbage man

  Palček je, Komunist je, lažnivec je, = ideal SD za župana, vzor za lotmerške ovce

 • Garbage man

  Če smo že pri temu, komu se zdi ,kot pomanjšani osemenjevalec svinj, ki je padel na ploščice pri skotitvi ? Voda, zrak ????

 • milanček

  hudičevo je nekaj narobe z volilci, ki volijo tak gnoj od človeka, a žal je tu v Sloveniji kar nekaj teh možganskih invalidov!

 • Miro

  ja Vinkecu mladi fantki dišijo….Karba se je pa postaral

  • centurion

   Psov je pa okrog tebe vedno dovolj, Miro(Senica).

 • Get Smart

  Mirće bre, ne smeš ljudem podtikati svojega nastavljanja dupeta MURGL JUGOKOMUNISTIČNI gazdi in smeš ljudem podtikati svoje pedofilije, torej lastnega posiljevanja pionirčkov.

  Te Mirćije morate razumeti, tako so jih in jih še v garaži vzagajajo: nastavi dupe in leseno palico v tazadno in zdaj ubogi MIrćeti menijo, da tako delajo tudi ljudje.

  Če bi pes prilezel iz garaže, bi videl in vedel, da ljudje tega seveda ne počnemo,
  pse in otroke posiljujujejo samo kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNE oz. tukaj MURGL JUGOKOMUNISTIČNE kreature – gre za enegea izmed temeljev teh satanističnih spak.

  Pamet v glavo.

 • Get Smart

  Spomnimo ljudi in neumne titove pionirčke:

  kaviaržidovski RUSKO-POLJSKI bastard JOSEPH BROZ TITO alias WALTER WEISS alias
  ljubićice bijela … tak je bil njegov PEDRSKI VZDEVEK,

  seveda ni bil kak Rvat, še manj pa Slovenec.

  BIL je RUSKO-POLJSKI kaviarŽIDO KOMUNISTIČNI bastard.

  Torej, znal je zaigrati par notic na klavir, znal je za silo angleško nje, naučil
  se par stavkov pihanja na dušo nepotešenim komunajzarkam …
  Predvsem pa je znal posiljevati svoje pionirčke in bil je svetovna znana pederćina,

  Ključavničarstvo je del AGITPROPAGANDE, je pranje glavićev opranim nje.

  Pamet v glavo.
  .

  Še enkrat:
  Tovariš kaviaržido RUSKO-POLJSKI kominternacionalac
  JOSEPH JOSHUA JOSIF WALTER BROZ TITO …
  se je tako kot angleškega priučil in spakedral tudi v SRBO-HRVAŠČINI,
  z vložkom kake poljske in ruske besede.
  Je bil KOMINTERNISTIČNI agent, ki je bil nastopljen v JUGOSLAVIJO za izvedbo kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNE revolucije.

  • Get Smart

   “Tito (“ljubičice bijela” —
   kot radodajka je bil tovariš JOSEPH BROZ TITO znan pod vzdevkom “bela vijolica”, kot lahko vidite) se punio u dupe na najjače (na veliko ga je sprejemal v tazadno), volio se oblačiti u žensku odjeću, posebice u Jovankine kombineže, gaće i grudnjake i takav ugošćavati svoje suradnike koji su, da ne bi pali u nemilost i završili na Golom otoku, prihvaćali njegove perverzne igrice. Film mi je pukao kada je Tito, nakon branja mandarina na Brionima, iz grupe bijelovarskih pijonira odabrao četvoricu dječaka i odveo ih brodom na Vangu. Pozvali su i mene. Nisam mogao odbiti jer bih završio tko zna kako … No kada su dječake skinuli do golog ostavivši im samo crvene marame i plave kapice sa zvjezdama
   te ih krenuli sodomizirati, u meni se prelomilo.
   Druže Tito, ja to nemogu – rekao sam. Ništa, ništa Džemale, sjedni ti u avion pa se vrati u Sarajevo – rekao mi je…” (Džemal Bijedić).

   • Get Smart

    Tovariš zločinec, pedofil JOSEPH BROZ TITO pa je bil pederast tudi tedaj, ko še ni bila
    glavna lutka predsedstva centralnega komiteja komunistične partije Jugoslavije:

    »… Pokraj mosta imao sam sagrađenu baraku, koja je služila kao spremište cementa i gdje
    mi je kažnjeni Anton Belobrajić, zidar, izrađivao betonske konzole za naslon mosta, kod
    kojega je Broz češće ulazio i iza zatvorenih vrata ostao dulje vremena. Ovo njegovo
    ulaženje u baraku postalo mi je sumnjivo, pa sam jednog dana zavirio kroz pukotinu, gdje
    mi se je ukazao stravičan prizor, kako Broz vrši spolni akt s kažnjenikom Belobrajićem.
    Nakon odlaska Broza upitao sam ga kako može imati ovako gnjusan dodir sa čovjekom, ovaj mi
    je stidljivo odgovorio, da nema novaca, a Broz da mu dobro plaća …«

 • Get Smart

  Pomni, kaj ti je bilo položeno v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
  podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

   Kaj smo torej rekli? Kaj pa stoji nasproti “kulturi življenja”?

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE =
   sviranje
   kurtzu = prodajanje magle=
   skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …
   transićizem = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem
   … =
   tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI itd. SERBUSIZEM …
   (
   SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …)
   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.
   .
   Vsi -izmi so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
   ZASUŽNJEVANJU ljudi.
   .
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

   • Ivan Friderik Novak

    Če omenjaš pedofile, ne pozabi na papistične maškare.

 • Ivan Friderik Novak

  Gorenak spet klati neumnosti, čeprav je nosilec doktorata (škartiranega?).
  Prvič, na teologijo se lahko vpiše vsak, ki izpolnjuje pogoje za vpis. Svetovnonazorska pripadnost ni pomemna (za bodoče duhovnike veljajo drugačna merila).
  Drugič, nekoč očem dopadljiva gospodična, fanatična SDS-ovka, Eva Irgl še vedno nima diplome teološke fakultete.
  Toliko o škartu.

  • stajerc5

   Kot prvo: Bolje nobene kot ponarejene- kupljene!
   Kot drugo: Bi rad naso najlepso poslanko poslal v samostan, ker si ubrisan na pornice z nunami!??
   Fantaziraj naprej, stricek friderikov, dokler ti se pokaze tic na vec kot polsest na uri!!!

 • Garbage man

  Če so pametni ,mu bojo kupili novo kravato …

  • tonite falco

   In to rdečo, ker po politični pripadnosti čisti oprani komunajzer.
   Ali pa kar mogoče štrik, da se …..!

 • večni srb

  Kako je lahko nekdo diplomiral na teološki fakulteti, ne da bi položil vse izpite?
  Zdelal je lahko edino, če razume kar tam učijo.

 • tohuvabohu

  Takega razvoja ne doživi vsak: od urednika osmrtnic na Delu do županskega kandidata. Neki ma tale naš Dejanković.

  • večni srb

   Je pač krščanski komunist, levičarji ga bodo vseeno volili, spravite se raje na župane SLS.

 • tohuvabohu

  A Darijanu Koširju, njegovemu mentorju na Delu in zdaj še na Dnevniku pa nič?

 • Kosobrin

  Kako je mogoče, da si levičar, potem pa se spremeniš kot kameleon v neomajnega desničarja? Ali obratno?

  • macon

   To je bolj povezano s tem, kakšen je sistemski narek in v socializmu je bil strogo levičarski. Takrat ni bilo informacij izven strogo nadziranih elektronskih medijev in tiska, vendar je dojemljiv razum hitro opazil razpoke med razglašanim in realnostjo. Potem je pa vprašanje, koliko ga je to motilo in kaj se mu je osebno dogajalo, velik del ljudi raje kima nareku sistema kot, da je proti njemu.

   Dokler je sistem zmerno vulgaren in represiven seveda.

  • murgl

   te vrste “pragmatizem” je značilnost ljudi skozi vso zgodovino. Če vsej malo poznaš SP se sponi na Jezusa, ki je imel 12 apostolov. Vsi so bili njegovi učenci, a zelo povprečni ali pa celo podpovprečni tipi in z njimi je imel veliko težav. Vsi so prisegali na zvestobo, v praksi pa je bilo drugače; vsi so ga zapustili, ko je zaškripalo, Peter ga je zatajil, takoj ko mu je trda predla, Juda ga je za denar izdal. Skratka res čudno, da ti tipi in njihovi nasledniki že 2000 let pišejo svetovno zgodovino. To je zelo dober vzorec, kaj je možno narediti iz povprečja, če je volja, nikoli pa ne gre niča ravno brez odklonov.

  • Soave

   Mislim, da nam je že vsem Slovencem jasno, da pri nas levo in desno pomeni čisto nekaj drugega, kot v normalnih državah. . .

 • Get Smart

  Mogoče je zato, ker dejansko ne gre za kako dejansko spremembo, saj česa takega, kot naj bi bilo LEVIćIJSTVO in DESNIćiJSTVO na tem svetu ni.
  Sta le ti floskuli, ki jih je kaviarŽIDO KOMINTERNA razširila, da lahko poneumlja ljudi
  in pa seveda MURGLsrbo-rvacke JUGOKOMUNISTIČNE kosobrinćete.

  Levi = napredni MURGL JUGOKOUNISTIČNI garažni psi = rdeča garda = avant–garda
  Desni = kao nazadnjaški MURGL JUGOKOMUNISTIČNI garažni psi = bela garda = konzerva-garda

  Z besedami tovariša Beblera, člana PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE:

  “Bela garda mora biti, ker jo potrebujemo. Če je ne bodo ustvarili klerikalci, jo bomo
  morali organizirati sami.”

  Z besedami MILANA KUćANA,
  PREDSEDNIKA PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji in člana PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Beogradu:

  “Potrebujemo žlahtno desnico.”

 • Get Smart

  Svet se ne deli na levićije in desnićije,
  ampak na LJUDI
  in na
  celo SAMOIMENOVANE “smrtne neprijatelje ljudi” =
  =

  kaviarŽIDO KOMINTERNACIONALCE in njihove muslićkulti in ostale SERBUSE (hlapce).
  Po njihovih delih jih boste prepoznali.

  .
  Pomni, kaj ti je bilo položeno v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
  podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

   Kaj smo torej rekli? Kaj pa stoji nasproti “kulturi življenja”?

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE =
   sviranje
   kurtzu = prodajanje magle=
   skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …
   transićizem = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem
   … =
   tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI itd. SERBUSIZEM …
   (
   SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …)
   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.
   .
   Vsi -izmi so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
   ZASUŽNJEVANJU ljudi.
   .
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

 • janko

  Za moje pojme je to osupljivo, povsem nerazumno, kar počne ta novinarček. Edini kardinal, ki ga imamo in smo ga kdajkoli imeli, pa ga je ta norc napadel; zdaj da napade še škofa …. Do vsake Bogu posvečene osebe čutim veliko in globoko spoštovanje!

 • tramal

  On je bil zadovžen da vohuni za kristjani.Udba pa vemo da ima vohune povsod.

 • Jože

  Gorenaj tudi na fdv ju proizvajajo skart a niste eden od njih, kolikor vem menjavate strani kot jas gate, sponim pa se vas iz ljubjane ko ste nas mlatili z pendreki.
  toliko o vas ki ste tudikončali fdv pa ste postali skrajni desničar kako pa je to mogoče
  lp
  Joško

 • Amerikanc

  On ni samo škart Teološke fakultete ampak je tudi tipičen predstavnik trenutne udbopartijske oblasti levih fašistov.

 • Amerikanc

  Podobno kot so takrat partijci škodovali najmočnejši slovenski eminenci v Tujini, so skušali in še skušajo škodovati tudi daleč največji Slovenki v tujini do sedaj. Melaniji. Partijska bolezen v Sloveniji je skoraj neozdravljiva. Zaposlili so celo novinarje, da vsak dan zlivajo gnojnico na najbolj vplivne Slovence in Slovenke po Svetu.

 • Matt von Glanz

  ne le, da ima teol. diplomo, tudi večen ministrant je bil. Morda pa to več pove o slovenski KC kot o njem. Samo na glas razmišljam … Tudi predsednik nekega župnijskega društva je.

 • Josip Broz Tito(УДБА)

  Itak nima šans.

 • Silka

  Upam, da volilci spoznajo pokvarjeni ksiht in ne bodo dali glasu za njega.

  • Simon Novak

   Pa saj Vinko nikjer ne kandidira

 • Roman

  toliko o tem, da so vsi ti novinarčki “neodvisni” – pa koga farbajo no

 • prlečka za vedno

  Torej dragi g. Gorenak in vsi desni! Prav tako vsi LEVI! To vašo politiko na slovenskem si nekam vtaknite.Obstajamo ljudje, ki hodimo v cerkev in smo politično bližje tistim, ki pač niso domobranci!! Pa da se razumemo, ne obsojam odločitve tistih takrat v vojni. NEHAJTE PA ŽALITI tistih, ki so se prav odločili in ne izrabljajte človeške neumnosti, da vam sledijo na podlagi tega kar je bilo PRED 60 LETI IN ljudje se že poročajo in živijo skupaj, vi pa samo odpirate neke že zaceljene rane . Zagotovo bi domobranci postavljali spomenike partizanom, vsem bi dali hiše, plače…???Halo tudi domobranski ZLOČINI ŠE NISO POZABLJENI!!!. ZAGOTOVO V FRANCIJI NIMAJO VEČ TEH TEŽAV! Pri nas pa desni,ki v delu proti LGBT (samo kar se posvojitev tiče in otrok naprodaj) in pa EDINI , ki upate jasno in javcno povedati o migrantih, kako realno niso pozitivni za napredek, razvoj in obstoj našega naroda, ampak GROŽNJA – BI LAHKO BILI PERSPEKTIVNA SODOBNA STRANKA, ZA POZITIVEN RAZVOJ slOVENIJE… pO DRUGI STRANI, PA Z RELIGIJO, KI JE KOT VERA NAŠA OSEBNA STVAR, OPLETATE KOT PRIDOBITEV GLASOV, IN POVELIČUJETE DOMOBRANCE, KI NISO BILI NAŠI REŠITELJI!!! Spravljate se na ljudi z nemogoče nediplomatsko držo in osebnim degradiranjem človeka kot osebe. Pa naj samo spomnim, kar je raziskal Karba ni bilo negirano – v primeru Patrija. V primeru Rode, pa raje ne komentiram, ker mi je življenje ljubo in Bog naj sodi…
  Torej priskledniki, ki ne hodite v službo , ampak natolcevat v parlament. ki niste v politiki za narodov blagor, ampak za svoj žep in sproščanje frustracij. Ki ne veste graditi, ampak samo rušite…VEDITE narod vas je SIT! Tudi levih, sploh mladičev, ki nimajo dan delovne dobe, pa bi se spravljali na uspešne SLOVENSKE poslovneže, ki dajejo ljudem kruh; ki bi želeli, da homoseksualci pridobijo več pravic kot hetero (kakšno zastavo si naj omislimo, da bomo kot manjšina in zapostavljeni šli na cesto??); da so migranti bolj zaželjeni kot domač narod? – naj nas posiljujejo, razstreljujejo, kradejo, živijo na naš račun…naši penzionisti naj umirajo od lakote, naši nezaposleni naj klošarijo in prosijo po cestah, naši mladi naj grejo rajši v tujino….
  TOREj! Narod pa je poneumljen…VSI STE ISTI! Samo zase in stolček v vatiranem parlamentu brez odgovornosti….

  KAR SE PA PRLEKOV TIČE!!!! ostali Slovenci ste nam vedno sledili (prvi slovenski tabor (govorite slovensko na tem portalu???) Prvi filmski zapis, prva samopostrežna trgovina, prve konjske dirke, prva vinske kraljica…..)PUSTITE VSE(!!!!) NAŠE KANDIDATE PRI MIRU, IZVOLILI SI BOMO TAKEGA, DA NAM BOSTE VSI VI ŽE MEŠANA CIVILIZACIJA sledili in takrat morda bomo spet SLOVENIJA v kateri bo lepo živeti. Slovenija kjer bo napredek! Slovenija, kjer bodo živeli projekti, ki bodo uspešni, ker ne bo strankarskih in ostalih kraj ob projektu.
  In nekateri še ločimo med religijo in politiko. Nekaterim je vera še vedno osebno prepričanje. Ko boste pa v Sloveniji normalni ali desni ali levi, bomo pa se tudi politično začeli opredeljevati na novo….

 • prlečka za vedno

  v Prlekiji, ki še danes rodi odlično žlahtno kapljico (za tiste, ki veste kaj pomeni žlahtni) in odlične ljudi, ki še danes v svetu in doma lahko pokažejo znanje, delavnost in razum!Volili bomo človeka, ki ljubi to zemljo, ta kraj in gleda malo širše!

 • karpelec

  Papir in občina vse sprejme.