Dimičevi so hišo obnovili iz denarja za Celovške dvore

Foto: sta

V današnjem nadaljevanju sojenja Hildi Tovšak in sostorilcem je več prič potrdilo, da so stroške za obnovo hiše Simone Dimic, nekdanje vodje kabineta Boruta Pahorja, šteli v stroške Celovških dvorov. Priče so zatrjevale, da so od njih tako zahtevali nadrejeni.

V še trajajoči proces so vključeni trije obtoženci. Hilda Tovšak in njena desna roka Matej Košič sta obtožena zlorabe položaja pri opravljanju gospodarske dejavnosti, Roman Hrovat, partner Simone Dimic, pa je obtožen napeljevanja h kaznivemu dejanju.

Morali so se vesti, kot da niso iz Vegrada
Priče, ki so nekdanji zaposleni v Vegradu, so potrdile, da delavci pri obnovi hiše Simone Dimic v Murglah niso smeli nositi Vegradovih delovnih oblek. Prepovedali so jim tudi, da se na gradbišče pripeljejo v vozilih z Vegradovimi napisi. Na gradbišču tudi ni bilo Vegradovih oznak, so še povedale priče.

“Tako je navodilo z vrha in če se tega ne bo naredilo, bodo letele glave”
Aleš Urbanič, nadrejeni delavcem na gradbišču, je rekel, da so imeli po Ljubljani še druga gradbišča, a je na koncu priznal, da so se stroški za obnovo hiše Dimičeve šteli v stroškovnik Celovških dvorov, Dimičevi pa se račun ni izstavil. Ena od prič je povedala, da ni želela delati na tak način in se je zato pritožila vodji gradbišča celovških dvorov Branku Poberžniku. Ta naj bi priči odvrnil: “Tako je navodilo z vrha in če se tega ne bo naredilo, bodo letele glave.”

Dokaze našli tudi v elektronski pošti
Obtožene med drugim bremeni tudi elektronska pošta, ki jo je arhitektka, zadolžena za notranjo ureditev hiše, poslala na Vegrad. Poleg projektantom je bila pošta poslana tudi predsednici uprave Vegrada Hildi Tovšak. Arhitektka pravi, da je bila to pomota in da je Vegrad opravil le 30 odstotkov obnove hiše, za ostali del pa naj bi Hrovat najel druge izvajalce, ker Vegradovi delavci dela niso dobro opravili.

A. R., STA

 

 • Peter

  Samo poštenje povsod.
  Slovenija, od kje lopovi tvoji?

 • Gr8_1

  Tako je tudi Janković delal na račun Mercatorja.

 • Breiva

  Škoda, da ni več Vegrada, da bi še meni obnovili hišo na ta način, je nujno potrebna obnove.

 • karlina

  Vsak dan znova izvemo o njihovih svinjarijah in pokvarjenostih, ki nima meja. No in ta Dimic niti slučajno ne bo za to odgovarjala, kaj šele ,da bi vrnila Vegradu pokradeni denar za svojo rezidenco. Se spomnim, ko je ta afera prišla na dan, so jo ravno ujeli, ko je šla ona brez vsake vesti na dopust z družino v tujino , na ljubljanskem letališču. Vedno bolj se mi dozdeva, da je Hilda MORALA vse delati po naročilu iz vrha in bi moral sedeti zraven nje še marsikdo.

 • Osti jarej

  naj bo stokrat prekleta….krula hildegarde!

 • Vera

  O delu pri Simoni Dimic je bilo povedano že pred leti .Vegradov delavec, ki je moral tam delati je sam resnico povedal na TV RTV SLO 1 . Tudi to ni kaznivo dejanje, ker je ” velika svinjarija ” ?

 • Minovak

  In kako se bo končalo…??? Tako, da bo Simona imela brezplačno hišo, Hilda dobila še 2 leti in bo kmalu zunaj zaradi zdravja in vse bo končano. Takih rdečih kriminalcev je na stotine in ni čudno, da JJ-ju nalagajo laži, druga za drugo, izključno zato, da ne pride na oblast, ker bi se hitro razkrila njihova rdeča, kriminalna dejavnost. Ni čudno, da so vsi tajkuni, ki so pokradli največ – levaki, kar v prevodu pomeni – lažnivci. Najbolj smešen je pa folk, ki jih voli!

 • Antonius

  Čakte, čakte? Obtožnica se ne izide! Eden je napeljeval /*horvat/, ena je kradla firmo, ki jo je vodila /*tovšakova/ in tazadnja je vzela tisto, kar je bilo ukradeno! Kje je tukaj *simona *dimic. Hiša je bila njena lastnina! Po zakonu je sokriv-a tudi tisti-a, ki “pozabljeno” kuverto z mize vzame. Zaradi podobne kuverte na Dobu posteljo greje Robert Časar iz Luke Koper. Navsezadnje je *dimičeva v banki dobila ugoden kredit, za obnovo hiše, ki jo ni plačala. Strojanovi sedijo skoraj nedolžni brez potrebe. Tista sodna “dama”, ki vsem ostalim v imenu slovenske “raje” z zavezanimi očmi sodi, za potrebe nekaterih na en uč očitno zelo dobro vidi.

 • dež

  Ob dejstvu, da je prej uradovala pri Pahorju, sedaj je pa zaposlena pri Čeferinih, se ji hudega ni bati in lahko povsem mirno spi.

 • Vrhovnisodnik

  Naj plača meneken, saj ji je zaupal.

 • Kučko pod pručko

  Mislim, da ji Paho še danes zaupa, takrat pa bi dal roko v ogenj za to goljufivo babo!!!

 • david23

  Zanimivo bo brati obrazložitev sodbe, pa kakršnakoli že bo!