Dosje državna NLB plačuje Kosa: Dragu Kosu, ki je od NLB za uro svetovanja računal 250 evrov, bo, če bo guverner Banke Slovenije postal Jože P. Damijan, padla sekira v med – poznata se že leta, Kos je bil tudi poročna priča Damijanove žene!

Drago Kos je bil poročna priča žene radikalnega Jožeta P. Damijana (Foto: Politikis)

Jože P. Damijan, ki se je v zadnjih letih vse bolj radikaliziral, si zdaj želi postati celo guverner Banke Slovenije; hodil naj bi od poslanske skupine do poslanske skupine, v okviru režimskega medijskega imperija pa mu je reklamo že začelo delati Kolektorjevo tovarniško glasilo Delo. Želi Damijan tako pomagati svojemu prijatelju Dragu Kosu do še boljšega zaslužka?! Glede na trenutno sestavo slovenskega parlamenta pa ima očitno tudi kar dobre možnosti za imenovanje!

Kot je poročalo režimsko Delo, je levičarski ekonomist Jože P. Damijan v teh dneh hodil od poslanske skupine do poslanske skupine in jih prosil za glasove v primeru, da postane kandidat za guvernerja Banke Slovenije. Mehanizem globoke države se je že pognal v njegovo korist, v posameznih strankah so mu oprostili grehe iz preteklosti, v sestavljanko pa lepo pade tudi poročna priča njegove žene Drago Kos, ki si bajnih zaslužkov, o kakršnih smo poročali v preteklosti, želi tudi v nadaljevanju. Skladno s tem mu tudi režimsko trobilo Delo v lasti tajkuna Stojana Petriča že dela reklamo, ki pa je manj in manj učinkovita zaradi vztrajnega upada naklade tega časopisa, postalo je pravzaprav le še glasilo tovarne Kolektor.

Preberite več: [Ekskluzivno] Dosje državna NLB plačuje Kosa: Markovec zaradi stečaja stal, Drago Kos pokasiral pred stečajem

V zadnjem času se je Jože P. Damijan vse bolj radikaliziral: kaj nas še čaka?!
Nekoč zgleden ekonomist se je v zadnjem času vse bolj radikaliziral, proces pa v zadnjem času poteka pospešeno, čemur so priča tudi uporabniki družbenega omrežja Twitter ter tisti, ki iz radovednosti poškilijo na njegov blog. V slogu skrajne levice je namreč začel zagovarjati škodljive ideološke ukrepe države, kot so enormno poviševanje minimalne plače, celo prek meja produktivnosti povprečnega zaposlenega, gospodarstvo pa bi dušil tudi s poviševanjem obdavčitev kapitala. Damijan pa trdi, da ne obstajajo empirični dokazi o tem, da dvig minimalne plače sili podjetja v stečaje, le koliko manjka, da bo predlagal dvig minimalne plače na nekaj tisoč evrov?!

Foto: Ognjišče

Pogosto pa tudi povsem neargumentirano napada in žali osebe z desnice, med drugim nekdanjega predsednika vlade Janeza Janšo, iz čigar vlade je pobegnil, ko se je ustrašil izzivov, in ameriškega predsednika Donalda Trumpa, ki pa se je z rezultati svojega dela že izkazal za enega izmed boljših, če ne kar najboljšega predsednika v zgodovini ZDA. O njegovem stiku z realnostjo simbolično priča dejstvo, da je na svojem blogu nedavno dva izmed največjih liberalnih mislecev, Ludwiga Von Misesa ter Nobelovega nagrajenca Friedricha Augusta von Hayeka, razglasil kar za fašista!

S svojimi stališči je sprejemljiv tako za globoko levico kot za skrajno levico!
Glede na svoje zagovarjanje velike vloge države v gospodarstvu je Jože P. Damijan prav gotovo zelo primeren kandidat za guvernerja Banke Slovenije, prav tako pa je zaradi svoje radikalnosti gotovo zelo sprejemljiv za skrajno Levico. Pri režimskem trobilu Delo so izračunali, da lahko računa na kar 49 glasov podpore, ki naj bi jih dobil od LMŠ, SD, DeSUS, Levice in manjšinskih poslancev, prav tako pa je vodja poslanske skupine SMC Igor Zorčič za Delo povedal, da ni nobenih zamer do njega zaradi njegovega nasprotovanja zakonu o drugem tiru. Tako kot skrajna Levica je tudi Damijan nasprotoval sodelovanju Madžarov pri izgradnji drugega tira. So pa prijazno zavrnili podporo Damijanu v SAB, kjer so pojasnili, da ga ne bodo podprli iz načelnih razlogov, in sicer zato, ker naj bi koalicijsko sodelovanje temeljilo na sklepanju kompromisov, v SAB pa so vztrajali pri Igorju Mastenu.

Radikalni profesor na Ekonomski fakulteti dr. Jože P. Damijan (Vir: Twitter)

Jože P. Damijan tesno povezan z Dragom Kosom, ki si je na račun državnih bank lepo napolnil žepe
Ko je v javnosti izbruhnil podatek o tem, da nekdanji predsednik Komisije za preprečevanje korupcije Drago Kos pri državni NLB, ki smo jo davkoplačevalci dokapitalizirali z milijardami evrov, za uro svetovanja prejme vrtoglavih 250 evrov, je perverzno znižal znesek na 218 evrov, kar polovica podjetij, ki jih Kosovo podjetje R.U.R. navaja kot reference, pa je končala v stečaju. Kljub svojim nebrzdanim apetitom po denarju, ki niso niti blizu vrednotam, kakršne v javnosti izkazujejo skrajni levičarji, kot je Damijan, pa si je ravno s slednjimi Kos zelo blizu. Bil je namreč poročna priča Damijanove žene, ko sta se leta 2013 poročila na hrvaškem otoku Vis. Bo Damijan po zgledu delovanja mehanizma globoke države, ki že s polno hitrostjo teče njemu v prid, v primeru, da postane guverner, tudi v prihodnosti zagotavljal Kosu takšne zaslužke?

Drago Kos je bil poročna priča žene radikalnega Jožeta P. Damijana (Foto: Politikis)

J. Ž.

 • Valter BraniSlav

  A je to kak dnar, jaz zasluzim vsaj 4 x vec pa kaj?
  Mi potomci vodilnih komunistov se znajdemo, tudi v kapitalizmu.

  • cindy

   daj se nehaj hvalt skos, res je, vi se vedno znajdete, samo kako

  • KAPIBARA

   Ej resno, daj povej koga potomka je Fajonka.. neki črnogledi suhu srbski politik..

 • cindy

  zoprni tipi damijan in kos

 • SIMON ROZIC

  Ta tip je skrajni dvotirnik; pri nas so jim sicer rekli kar
  podganarji, saj so lahko vohljali in sr.li istočasno in prav
  to počne Jože P. Damjan (tisti P pa pomeni navadna pi.da)

 • Waltter

  Samo en stavek v celoti zjebe cel članek:
  “enormno poviševanje minimalne plače, celo prek meja produktivnosti povprečnega zaposlenega” – pa kaj ste dobesedno odbiti – kako enormno zvišanje plače – pa ne me jebat a pol si nemec zasluži z njegovo minimalno ko ven dobi okoli 1200 eur neto? a on pa je produktiven Slovene pa ni? Pa kdo koga zajebava. Minimalna plača je nek okvir ki bi ti dal možnost preživetja ne pa da je nižja od minimalnih storoškov preživetja. Namesto da bi se odpravili pogledat v lajajoča podjetja ki trdijo da je minimalna plača previsoka kaj sploh delajo…
  ma manjka vam še članek da se pripeljejo z marcedesom na RK in po socilano pomoč …

  samo bi rad vedel za koji kurac je bilo potrebno napisat ta neumen stavek v ta članek ki bi lahko bil še celo OK.

  • Anton

   sedaj pa ti meni povej kdo dopušča da imajo prodajalaci tako majhne plače,komaj neki nad minimalca čeprav oba veva, da se tam(trgovine Špar,Hofer, Lidl) obračajo ogromni dobički? sedaj pa ti meni povej zakaj so v naših državnih podjetjah-gradbenih podjetjah delavci predvsem od dol, bili brez plač tudi po nekaj mesecev. Je zato kriv PRIVATNIK, ne, največje svinarije se dogakjajo v okvirju sistema , v okvirju stalinstičnega, boljševstičnega režima, ki vlada pri nas.Pa poglejmo še naprej, kaj neki kurac imamo mi državljani od režimske NLB,NIČ, IMAJO PA NA NAŠ RAČUN OZ SO IMELI VELIKE DOBIČKE RAZNA PODJETJA, BLIZU REŽIMA, je morda šel kak razen Hilde Tovšakod tajkunov v zapor, cel Mariborski gospodarski bazen je šel v kurac, pravtako Litostroj in stotero ostalih državnih podjetij, je zato kriv PRIVATNIK?, je morda kdo odgovajal, ne odgovor je sila preprost, na privatnike so se spravili zato, ker so ti NAŠI, rdečuhi želijo ljudi zopet kot po 2 sv vojni naščuvati da so kapitalisti vir vsega slabega, kar se je malemu človeku zgodilo/dogaja, čeprav je resnica čisto drugje, problem so radikalno nespsoobni rdečuhi, ki akr naprej manipulirajo, zavajajo ljudi.Kdor tegq ne uvidi oz še ni uvidel očitno res rabi krepak zdravstveni tratma.

   Ponazoril sem na primerih, teh primerov zlorab je še stotino v okvirju državnih podjetij/sistema. Dokler ne poštimajo oz ne upoštevjo predpisov državna podjetja, dokler v državnih podjetij ne bo zlorab zoper delavcem, naj bodo kar lepo tiho o PRIVATNIKIH.Kje pa je največja produktivnost, kje pa največ zaposlujejo če ne privatniki?, brez njih bi ti naši rdečuhi, že zdavnaj pocr… od samega hudega., zatorej naj bodo ti mesečniki, lunatiki al kaj so že kar lepo tiho, ker očitno se ne zavedajo, kdo jih vzdržuje.

   sarkazem press

  • Andrej

   Kaj bi ti pravzaprav rad povedal? Nemec si očitno za minimalca zasluži 1.498,00 EUR na mesec (jul. 2018). Slovenec je enako produktiven, za minimalca pa dobi 842,79€. Zdaj pa ti postrezi s podatki, kakšni so podatki v Nemciji in Sloveniji glede na javni in privatni sektor. Tukaj se skrivajo odgovori na vprašanja. Tukaj je vzrok zla. Napačne politične odločitve, za katere pri nas nihče ne odgovarja. Ko pa nekdo na to opozori se pa razburjaš.

 • BlackOpsSystem

  “Kos je bil priča od neveste-žene…..”….pa poriva tudi od prjatlov žene!!!!

 • althar

  “Nekoč zgleden ekonomist…”

  Damijan ni bil nikoli “zgleden ekonomist”. Nikoli. Vedno je bil značilna lutka, kot jih proizvaja danes prevladujoča ekonometrija (agregatno povpraševanje, pa to), celo v tej kvazi znanosti zelo povprečen. Le, da se je včasih družil s sposobnejšimi ekonomisti, kakor sta Masten ali Burger, in je občasno za njima znal ponoviti njune dvome, ki sta jih imela (in jih še imata) do uradne Ekonomije (ekonometrije), danes pa se druži z udbomafijskimi kriminalci in pač ponavlja njihove prazne fraze.

  Damijan na čelu BS bi bil sicer popoln polom za slovenske finance, a ker se bo udbomafijska blagajna NLB prodala pred tem, bo tam naredil sorazmerno malo škode. Škoda je le v tem, ker bi Masten s svojim vpogledom s podobno mislečimi kolegi (a la Hansson, Knot ali Lautenschläger) ECB potegnil iz monetarističnega močvirja, kamor jo je usmeril Draghi s francosko kliko, ignoramus Damijan pa jo bo pomagal potiskati le še globje.

  • tohuvabohu

   Še sreča, da BS nima vpliva na Evropo.
   Damijan je znamenit mednarodni ekonomist ranga Stiglitz ali Krugman (hehe), ki je “razkrinkal” Adama Smitha in njegovo nevidno roko trga. Po dolgih letih intenzivne raziskave je ugotovil, da te roke ni nikjer videti. Jasno, saj je nevidna … Skratka, Nobelova nagrada mu ne uide.

 • montyamp

  Slovenija ima ekonomiste ???????
  Za udbovsko vzporedno mafijsko ekonomijo ????
  Kaj pa tisto navadno , NLB bankstersko tudi ????
  A za davčne utaje in skladiščenje denarja po davčnih oazah so tudi potrebni ekonomisti ????
  Jst bi reku da to niso ekonomisti , za dobrobit države so potrebni šusa v čelo al pa škoda dnarja za patrone , rjavi šraufnciger , bo že tetanus svoje naredu .

 • xtc

  Damjan nikakor nebi smel postati guverner BS-že zaradi stališč,ki jih zadnja leta izjavlja.

  • domovina mili dom

   Ravno zaradi tega bo postal.

 • Ryuk

  A ne morejo za guvernerja nastaviti raje kakega ekonomista?!

  • Franc Šink

   Ha ha ta je pa dobra.

 • Vera

  Tako dolgo je JPD blatil desnico, da bo nazadnje še guverner Banke Slovenije . Kako napačno !

 • domovina mili dom

  Komunisti nagrajujejo zvestobo.

 • Franc Šink

  Damjan je pogruntal da se na levici tudi za nesposobne lahko najde odlično plačana služba.

 • Hun

  Odsel je iz vlade ker Jansa ni hotel reformne izzive sprejet. JJ se je ustrasil , da se bo zarad privatizacije bank in podjetij, kot je reforma vsebovala, narod nasprotoval in SDS ne bo dobila se enega mandata. Hehe Jansi nikol ni bilo do prodaje kakih drzavnih podjetij in bank. Zato pa v svojiem mandatu in pol ni spelal nobene privatizacije. Namest da bi banke, ki so bile v odlicnem stanju z odlicno trzno vrednostjo ponudil kupcem ze leta 2004-2008 so raje v talratni vladi spisal zakon o meneđerskih prevzemih firm za talanje enormnih kreditev brez kakega varnostnega kritja kreditne vsote denarja, ampak kritje delnica podjetja, ki kotira na borzi. Najvecji rizicni krediti so se zjalovili, ko je napocila kriza, kar je slovenska centralna banka opozarjala vlado Janse, da zakon spremenijo na ne tako rizicne kredite; da banka pri talanju kreditov nujno uposteva se likvidnost vsakega podjetja, ker se v ZDA kaze nastop sverovne krize. Janseva vlada porocilo centralne banke ni upostevala in pustila zakon o meneđerskih prevzemih rizicmega. Zgodil se je ravno to kar so opizarjal vsi strokovnjaki. Bankrot bank je posledica Janseve vlade pa ce se se tako vlece ven iz dreka, Jansa da zarad zakonov ne morejo krivit njegove vlade saj so banke talale kredite. Pozegnas kredite z zakonom in se posujes a pepelom in tako kot vedno pri nas noben za nobeno svinjarijo ne sprejme odgovornosti, drej pa na koncu pozrete davkoplacevalci, ko vm trgajo iz penzij in plac. Na vsakega drzavljana slovenije je zarad bankrota bank prisel znesej cca 9000€, ki vm ga trgajo se danes, ker obresti rastejo in se ne bo nikdar odplacal. Zato pa so pokojnine take kot so. Obljube politikov ne bodo nikdar uresnicene o dvigu pokojnin.

  • Anton

   ti kar blebetaj, saj te itak noben razen “lunatikov” ne jemlje resno

   sarkazem press

   • Hun

    Kako, da ti je ratal spesnit stavek brez komunistov?

  • tohuvabohu

   Kako lahko en sam človek natrosi toliko laži in oslarij? BS pod vodstvom bandita Gasparija ni nič opozarjala, ampak je mižala na obe očesi in prikrivala banditske posle v bankah. Zakon o menedžerskih prevzemih je pa plod tvoje izmaličene fantazije. Prevzemno zakonodajo je itak sprejel LDS, pripravljala pa jo je zloglasna Nina Plavšak. Janševa vlada je poskrbela, da delnice prevzetega podjetja niso veljale kot garancija pri najemu kreditov za prevzeme. Bankrotirala pa ni nobena banka razen dveh udbo-tajkunskih (zasebnih) bank.

   • Hun

    “Janševa vlada je poskrbela, da delnice prevzetega podjetja niso veljale kot garancija pri najemu kreditov za prevzeme. ”

    Kako lahko napises kj takega, ce so kredite potalal. Ne mors pisat nekaj abstraktnega, ce vsi vemo, da dejstvo obstaja “bancna luknja” .
    Ko analiziras posledico isces vzrok je tako!

    Osnutek zakona je bil spisan za vecjo varovalko kreditov, da so krediti prevec rizicni. Janseva vlada pa novega zakona nit ni predlagala v parlamentu.
    Bankrotirala ni mobena, ker se je dokapitaliziralo dve najvecji banki z denarjem drzavljanov. Matr si fuknen.
    Briga mene koga branis.
    Pri men se vsaj vidi da ne drzim za nobeno stran in pisem objektivno.

    • tohuvabohu

     Butl. Eno je podeljevanje kreditov, drugo je pa podeljevanje kreditov na lepe oči brez ustreznih garancij. Za slednje je kriv izključno tisti, ki jih je odobril, in posredno BS, ki je ob tem molčala.
     In nihče ne piše objektivno, kreten napihnjeni! Objektiven je lahko samo Bog.

     • Hun

      Zakon cepc je sredstvo nad kucanovo bando v bankah. In s politikko, vlado ki jo je vodil Jansa je imel moč da tej bandi pristrize peruti z zakonom. Sam se je pa menil s to bando ki jo omenjas s Šrotom, Bavcarjem in Gantarjem, da kupijo Merkator sfuka Jansa, Jankovica in si podredi medij Delo.
      Magare zastrizi mal z uhlji in porezgetaj ker pameti nimas ravno dst.

      Po drugi strani pa bi on zapiral ljudo ki okradejo banke na do tri dosmrtne.
      Trapon kje po svetu pa zapirajo lopovske menegerje na dosmrtne jece.

     • tohuvabohu

      Ej ej, kretino, Mercatorja nista kupila Bačvar in Šrot, ampak Istrabenz in Pivovarna, oba državna! Kaj se z njima dogajalo potem, pa vprašaj Šrota in Bačvarja. Kako si je Janša podredil Delo, smo pa vsi “videli”. Za časa njegove vlade je v Delu izšlo 5000 lažnivih in mazaških člankov na njegov račun. Ne smeši se, teslo.

     • Hun

      Gled cepec, obracas besede v smislu kupil Istrabez pivovarna lasko, ker ne ves kaj bi napisal.
      Do prodaje merkatorja ni prislo jer je Gantar odstopil od Jansevega dogovara, ker je videl za kaksno politicno sranje se gre.

      Vs cas trdim da zamerim Jansi, ker ni kapitaliziral vsega drzavnega zato ga od 2008 ne volim. Vso pravico pa mam komentirat tu gor dokler je portal odprt za vse in tudi zato, ker sm mu nudil cca 20let svoj glas. Ce pa portal ne bo dostopn vsem njegova stvar jst ne bom jamral. Sj je nora24 zasebna firma.

     • tohuvabohu

      Dej nehi, bumbar. Svobodno lahko komentiraš, samo ne piši laži.
      Seveda nič ne obračam besed. Vsi levo udarjeni nakladate, da je Janša prodal Mercator Šrotu in Bavčarju. To je trojna laž. Prvič, ni prodajal Janša, ampak KAD in SOD. Drugič, ogromna razlika je, če je kupec državna firma ali če je nek tajkun. Tretjič, ni šlo za prodajo Mercatorja, ampak za prodajo 15% delnic Mercatorja dvema podjetjema.
      Vidim tudi, da ne poznaš osnovnih pojmov. Kapitalizacija in prodaja sta čisto različni zadevi. Prodaja pomeni dezinvestiranje, se pravi zmanjšanje državnega kapitala. Vsega državnega pa itak ni mogoče prodati, mar ne?

     • Hun

      Kdo prav da ga je prodal smrad usivi preber se enkrat, da se je menil z Bavcarjem, …., pa do tega ni prislo, ker je Gantar odstopu.
      Matr te bi usekal po gobcu.
      Pa ne bluzi laznivc, Bavcar in Srot sta ravno od KAD in SOD po lepi cen dobila Istrabenz in Lasko.

      Kva brans neki pa se pretegujes

     • tohuvabohu

      Kako je potekalo lastninjenje Pivovarne in Istrabenza, smo pa tudi lahko opazovali. Ampak to je čisto druga zgodba. Šrotove mahinacije je obelodanil PV Janša v parlamentu in takrat je prvič uradno uporabil besedo tajkun, ki so se ji dotlej levaki dosledno izogibali.
      Danes imaš res čudne, siromak.

     • Hun

      Magare kam si zdj zasel. Ko te dobim na lazi se vlecs vn iz dreka.

     • Hun

      Ti k se mas tok za genialnega, kaksn poklic mas. Ajde postenjar povj.

     • tohuvabohu

      Sem že dostikrat povedal.

     • tohuvabohu

      Krotilec majmuov.

     • Hun

      Ti banane krivis. loh si srecn da se kdo zgovarja s tabo
      k si bil otrok so ti klobaso okol vratu dal, da so se saj potepusk psi s tabo igral

     • Hun

      ti mors mene klicat Taikun
      haha tvoj vodja si je zmislil to besedo
      ti si tak uboscek k si nasel druzbo med norci in se ti blede da si pomembn
      vodja in njegov ozji krog se vm smejijo kako palite na njihov poulizm
      no tvoji pastirji vsaj uzivajo ti pa leps postre od njh po stenah ker si opićen fan

     • tohuvabohu

      A bi rad kaj muksnil? Ja, kar daj, hahaha, kaj bi mi brez tvoje nore fantazije …
      Beseda tajkun je zelo stara, vendar je pri nas dobila drug pomen. Janša je besedo prvi uporabil v parlamentu, od takrat jo uporabljajo vsi. A ti to kaj pove, debilko?

     • Hun

      Dj ti ce bi uzival zivlenje neb bil ekstremno osmojen na Janso. To je vsa poanta k te jebem v jansisticno bučo
      Za Janso moja sestra glasuje pa normalni ljudje. Tak fanatizm do njega k ga pa zganjate eni pa se Titota niso tok malikoval zavedni komunisti.

     • tohuvabohu

      Dej ti, smrdljivi gobec, navedi en moj komentar, kjer bi bila vidna kaka sled fanatizma ali čaščenja JJ. Če reagiram na tvoje prozorne laži, je pa čisto nekaj drugega.

     • Hun

      Ni moč trmastemu jansisu tu gor dokazat da zivite v svojem svetu, ki se vm zdi povsem normaln.
      Magare se pa se sprasuje zakaj o njem tko mislijo

      Slovenija je tok mejhna pa tak prepad med fanaticnim jansisti in ostalimi drzavljani da bi couk reku da ste iz druzga planeta.
      Z kordisem ste res diametraln pol ampak po usekanosti ste glih, zato vs pa magnetizm prpopa na njihovee butaste izjave k jih oni sam zato izustjo da vm mozak pijejo. Vm se pa zdi da oni to pocnejo sam po seb

     • tohuvabohu

      Nič se ne sprašujem, bedak. Vas dobro poznam. Pa samo za en primer sem te prosil, hehehe, a si ti vedno tako nebogljen?

     • Hun

      Ti se me predstavlas k Lukca mlecnozobega faksercka k ga Mesec nos.

     • Hun

      pogajal so se ravno za za ta % delez v katerga je spadal DELO…res nakljucje kajneda. Se sam priznas 15% delez .

     • tohuvabohu

      Ne tvezi traparij. Delo je že bil v lasti pivovarne, torej se s to prodajo ni spremenilo prav nič.

     • Hun

      Lazs k ps tece sam dobro ves

   • Hun

    Se enkrat si poglej komisijo Logarja, ko je Jansi, Vebr pred nos porinil porocilo centralne banke o nespametnem zakonu. Jansa pa v stilu zakon ni kriv, da so kredite talal. Ja kako ni zakon kriv, ce ti omogoca ravno to dejanje o meneđerko- tajkunskih prevzemih.
    Laznivec!

 • TOML

  Kos je zrel za v zapor.
  Iz banke izčrpal en miljonček in nič naredil.
  Temu se reče kraja.

 • Soave

  No, saj !! V končni fazi pa prav vse plačamo državljani !
  Pa kar čepimo in molčimo ??
  https://spletnicasopis.eu/2018/10/26/porazi-s-hrvasko-nlb-300-milijonov-nuklearka-50-milijonov/

 • Nšo-či

  Zelo romantična poroka.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!