fbpx

Dosje državna NLB plačuje Kosa: Dragu Kosu, ki je od NLB za uro svetovanja računal 250 evrov, bo, če bo guverner Banke Slovenije postal Jože P. Damijan, padla sekira v med – poznata se že leta, Kos je bil tudi poročna priča Damijanove žene!

Drago Kos je bil poročna priča žene radikalnega Jožeta P. Damijana (Foto: Politikis)

Jože P. Damijan, ki se je v zadnjih letih vse bolj radikaliziral, si zdaj želi postati celo guverner Banke Slovenije; hodil naj bi od poslanske skupine do poslanske skupine, v okviru režimskega medijskega imperija pa mu je reklamo že začelo delati Kolektorjevo tovarniško glasilo Delo. Želi Damijan tako pomagati svojemu prijatelju Dragu Kosu do še boljšega zaslužka?! Glede na trenutno sestavo slovenskega parlamenta pa ima očitno tudi kar dobre možnosti za imenovanje!

Kot je poročalo režimsko Delo, je levičarski ekonomist Jože P. Damijan v teh dneh hodil od poslanske skupine do poslanske skupine in jih prosil za glasove v primeru, da postane kandidat za guvernerja Banke Slovenije. Mehanizem globoke države se je že pognal v njegovo korist, v posameznih strankah so mu oprostili grehe iz preteklosti, v sestavljanko pa lepo pade tudi poročna priča njegove žene Drago Kos, ki si bajnih zaslužkov, o kakršnih smo poročali v preteklosti, želi tudi v nadaljevanju. Skladno s tem mu tudi režimsko trobilo Delo v lasti tajkuna Stojana Petriča že dela reklamo, ki pa je manj in manj učinkovita zaradi vztrajnega upada naklade tega časopisa, postalo je pravzaprav le še glasilo tovarne Kolektor.

Preberite več: [Ekskluzivno] Dosje državna NLB plačuje Kosa: Markovec zaradi stečaja stal, Drago Kos pokasiral pred stečajem

V zadnjem času se je Jože P. Damijan vse bolj radikaliziral: kaj nas še čaka?!
Nekoč zgleden ekonomist se je v zadnjem času vse bolj radikaliziral, proces pa v zadnjem času poteka pospešeno, čemur so priča tudi uporabniki družbenega omrežja Twitter ter tisti, ki iz radovednosti poškilijo na njegov blog. V slogu skrajne levice je namreč začel zagovarjati škodljive ideološke ukrepe države, kot so enormno poviševanje minimalne plače, celo prek meja produktivnosti povprečnega zaposlenega, gospodarstvo pa bi dušil tudi s poviševanjem obdavčitev kapitala. Damijan pa trdi, da ne obstajajo empirični dokazi o tem, da dvig minimalne plače sili podjetja v stečaje, le koliko manjka, da bo predlagal dvig minimalne plače na nekaj tisoč evrov?!

Foto: Ognjišče

Pogosto pa tudi povsem neargumentirano napada in žali osebe z desnice, med drugim nekdanjega predsednika vlade Janeza Janšo, iz čigar vlade je pobegnil, ko se je ustrašil izzivov, in ameriškega predsednika Donalda Trumpa, ki pa se je z rezultati svojega dela že izkazal za enega izmed boljših, če ne kar najboljšega predsednika v zgodovini ZDA. O njegovem stiku z realnostjo simbolično priča dejstvo, da je na svojem blogu nedavno dva izmed največjih liberalnih mislecev, Ludwiga Von Misesa ter Nobelovega nagrajenca Friedricha Augusta von Hayeka, razglasil kar za fašista!

S svojimi stališči je sprejemljiv tako za globoko levico kot za skrajno levico!
Glede na svoje zagovarjanje velike vloge države v gospodarstvu je Jože P. Damijan prav gotovo zelo primeren kandidat za guvernerja Banke Slovenije, prav tako pa je zaradi svoje radikalnosti gotovo zelo sprejemljiv za skrajno Levico. Pri režimskem trobilu Delo so izračunali, da lahko računa na kar 49 glasov podpore, ki naj bi jih dobil od LMŠ, SD, DeSUS, Levice in manjšinskih poslancev, prav tako pa je vodja poslanske skupine SMC Igor Zorčič za Delo povedal, da ni nobenih zamer do njega zaradi njegovega nasprotovanja zakonu o drugem tiru. Tako kot skrajna Levica je tudi Damijan nasprotoval sodelovanju Madžarov pri izgradnji drugega tira. So pa prijazno zavrnili podporo Damijanu v SAB, kjer so pojasnili, da ga ne bodo podprli iz načelnih razlogov, in sicer zato, ker naj bi koalicijsko sodelovanje temeljilo na sklepanju kompromisov, v SAB pa so vztrajali pri Igorju Mastenu.

Radikalni profesor na Ekonomski fakulteti dr. Jože P. Damijan (Vir: Twitter)

Jože P. Damijan tesno povezan z Dragom Kosom, ki si je na račun državnih bank lepo napolnil žepe
Ko je v javnosti izbruhnil podatek o tem, da nekdanji predsednik Komisije za preprečevanje korupcije Drago Kos pri državni NLB, ki smo jo davkoplačevalci dokapitalizirali z milijardami evrov, za uro svetovanja prejme vrtoglavih 250 evrov, je perverzno znižal znesek na 218 evrov, kar polovica podjetij, ki jih Kosovo podjetje R.U.R. navaja kot reference, pa je končala v stečaju. Kljub svojim nebrzdanim apetitom po denarju, ki niso niti blizu vrednotam, kakršne v javnosti izkazujejo skrajni levičarji, kot je Damijan, pa si je ravno s slednjimi Kos zelo blizu. Bil je namreč poročna priča Damijanove žene, ko sta se leta 2013 poročila na hrvaškem otoku Vis. Bo Damijan po zgledu delovanja mehanizma globoke države, ki že s polno hitrostjo teče njemu v prid, v primeru, da postane guverner, tudi v prihodnosti zagotavljal Kosu takšne zaslužke?

Drago Kos je bil poročna priča žene radikalnega Jožeta P. Damijana (Foto: Politikis)

J. Ž.