Dr. Vinko Gorenak: Kdo je “špicelj” Udbe? Jaz ali Darijan Košir?

Foto: Twitter

Kdo je Darijan Košir, vsaj leta 2012, niti nisem vedel, tudi na Twitterju ga nisem zasledil, saj je to “znanost” kot “strokovnjak” za medije očitno osvojil šele novembra leta 2013. Sem pa menda kot minister za notranje zadeve leta 2012 glasoval za njegovo odstavitev z mesta prvega “glasnogovornika” vlade Boruta Pahorja. Tega se niti ne spominjam, sem pa vesel, da sem se takrat tako odločil.

No, Darijan Košir pač pripada slovenski novinarski srenji ekstremne leve provinjence, s čimer ne bi bilo nič narobe, če bi to tudi javno povedal, tako pa se razglaša za “neodvisnega” novinarja, kar dokazljivo ni. Osebno se, vsaj po mojem spominu, še nikoli nisva srečala. Sva se pa “srečala” na Twitterju. Točen datum bi ob skrbnem pregledu mojega arhiva lahko celo našel, mislim, da je on skrajno žaljivo pisal o meni ali SDS, na kar sem se odzval. Od takrat pa imava na Twitterju pogoste dialoge, ki se jih vedno in povsod lahko le veselim, saj takega “sogovornika” s tako neargumentiranimi trditvami redko najdeš. Nekako tako, kot da bi septembra našel na enem mestu kakšnih 50 krepkih in zdravih jurčkov. Tak pač je zame “sogovornik” Darijan Košir, danes menda urednik, ne vem česa, na levem režimskem trobilu Dnevnik, ki ga ne berem že vsaj dvajset let.

Dr. Vinko Gorenak (Foto: STA)

Tisto, kar me še posebej pritegne v zvezi z Darijanom Koširjem, je podatek, ki mi ga je zaupal eden od raziskovalcev Arhiva RS, da je bil Darijan Košir sodelavec ali kot jaz temu pravim “špicelj” Udbe. Glede na verodostojnost omenjenega raziskovalca moram priznati, da temu podatku povsem verjamem. Po eni strani zaradi resnosti raziskovalca, po drugi strani pa zaradi dejstva, da so bili “špiclji” Udbe mnogi novinarji pred letom 1990.

Pa pustimo ob strani vprašanje, ali je Darijan Košir bil “špicelj” Udbe ali ne. V času najinega »komuniciranja« preko Twitterja sem mu tako ali drugače vedno direktno ali indirektno ponudil možnost, da se do tega vprašanja opredeli in javnosti pove, ali ta podatek drži ali ne drži.

Darijan Košir mi je pred dnevi “prinesel v mlin”, kot pravi ljudski pregovor, zato najino javno komunikacijo na Twitter profilu (bila je tudi “zasebna”, ta je še bolj zanimiva, a je zaradi korektnosti ne objavljam) v nadaljevanju tudi javno objavljam skupaj z vsemi slovničnimi napakami.

Darijan Košir nas je 21. 11. 2018 razveselil s temle sporočilom:

Darijan Košir‏ @DKosir7 Nov 21 Vox populi, dva trenda: rast podpore Šarčevi vladi in strm padec podpore stranki Bratuškove. Sklep: slednji se zaostrovanje proti Šarcu nikakor ne splača.

Na to sem se odzval takole:

dr. Vinko Gorenak‏ @drVinkoGorenak Nov 21 Pameten sklep o Bratuškovi, dostojen in primerljiv z razmišljanjem in sposobnostmi nekdanjih UDBOVSKIH analitikov. Čestitam.

Uganili ste, Darijan Košir me je napadel takole:

Darijan Košir‏ @DKosir7 Nov 21 Ja, pameti nekdanjih jugoslovanskih titovih komunističnih policajev res ne moremo doseči. To je doslej še nepresežen nivo.

Odgovoril sem mu takole:

dr. Vinko Gorenak‏ @drVinkoGorenak Nov 21 Malo ste zamešal, takrat smo bili miličniki, ki nismo bili »špiclji« UDBE. Kar pa ne velja za mnoge druge, tudi novinarje. Kaj pa vi?  Je vaša vest v tem pogledu čista? Vabim vas, da skupaj obiščeva Arhiv RS in skupaj objavila ugotovitve. ZMORETE?

Ponovno ste uganili, Darijan Košir se na moje povabilo ni odzval, ampak je nadaljeval z lažmi.

Darijan Košir‏ @DKosir7 Replying to @drVinkoGorenak Ker ste očitno pretrdi, da bi razumeli, vam ponavljam še enkrat in zadnjič: totalna perverzija je, da jugo-komi policaj ni bil špicelj Udbe, ko pa so nas točno ti policaji v 80-ih vseskozi zasledovali, ovajali in nam grozili. In drugič: vaše SDS zmazke si lahko nekam vtaknete.

Darijan Košir me ni razočaral. Sebe, kot novinarja v času komunizma, je razglasil za žrtev nas, miličnikov. Darijan Košir me je torej obtožil, da sem bil “špicelj” Udbe. Prav hvaležen sem mu za to sporočilo. Takole sem nadaljeval:

Replying to @DKosir7 Uradni seznami UDBA »špicljev« so v Arhivu RS. Vabim vas tja in si bova ogledala stvari, podatke pa javno objavila. Zakaj si tega ne upate pa le premislite in odgovorite svoji vesti ne meni.

No pa so se oglasili tudi drugi tviteraši, in sicer takole:

 yrenia.yana‏ @yrennia1 Nov 22 Replying to @DKosir7 @drVinkoGorenaka te je dobro obdelala? Brez žegna udbe je ne bi upal promovirat, to je vsakemu jasno, ki ni zaplankan levajzar.

In:

rudnik‏ @rud_nik Nov 22 Replying to @DKosir7 @drVinkoGorenakDarijan je živčen, ker se mu vlada sama sesuva

Ter:

Marcus dr.Muller™‏ @dr_muller Nov 22 Replying to @DKosir7 @drVinkoGorenak Ta gospod je bil nekoč PR …. vlade ali koga že? …. kakorkoli ….. complimenti!!!! Ste pod pritiskom?

In še:

Elko‏ @plahutjek Nov 22 Replying to @DKosir7 @drVinkoGorenak Gospod Košir prosim konkretizirajte zmazke, ne kar tako nekaj. Twiti SDS so podprti z dejstvi in jih še kako razumemo. Poslancev leve politične opcije pa žal ne. V parlamentu večino je večina nastopov nerazumljivih (veliko besed in malo povedano).

In zadnji:

Reno‏ @reno_968 Nov 22 Replying to @DKosir7 @drVinkoGorenak Ti zmazek si pa zelo očitno UDBAŠ! Saj se po tvojih twitih vidi, da nisi diht!

In ker se Darijan Košir ni in ni oglasil, sem javno zaključil takole:

dr. Vinko Gorenak‏ @drVinkoGorenak Ugotavljam, da @DKosir7 ni zbral poguma, da bi šel z menoj v Arhiv RS, kjer bi preverila, kdo od naju je bil sodelavec UDBE in seveda pogoj, da to oba javno objaviva. To dejstvo veliko pove.

Tviteraši so seveda nadaljevali, Darijan Košir pa je vsaj javno obmolknil. Najine “privatne komunikacije” na Twitterju zaradi korektnosti in poštenosti ne bom javno objavil, se pa nahaja v mojem arhivu. Za vsak slučaj.

No, naj pa za zaključek Darijanu Koširju, menda uredniku, ne vem česa, pri režimskem trobilu Dnevnik, glede na to, da me je javno obdolžil, da sem bil “špicelj” Udbe, tudi javno po tej poti pošljem naslednje vabilo:

“Spoštovani gospod Darijan Košir!

Javno ste me obdolžili, da sem bil “špicelj” Udbe. To je seveda čista laž, saj z Udbo kot “špicelj” nikoli nisem sodeloval. So me pa raziskovalci uradnih dokumentov Udbe v Arhivu RS opozorili, da ste to bil vi. Ne vem, če je to res ali ne. To veste vi. Sam omenjenim raziskovalcem popolnoma zaupam, zato verjamem, da je ta podatek točen. Da pa vi ne boste delali krivice meni in ne jaz vam, vas vabim, da istočasno obiščeva Arhiv RS in v prisotnosti strokovnih sodelavcev Arhiva RS in novinarjev opraviva vpogled v uradne evidence Udbe, ki jih hrani Arhiv RS, ter najine skupne ugotovitve oba javno objaviva.

Boste tudi sedaj to odklonili? Če je odgovor na moje vprašanje pritrdilen, potem tudi slovenski javnosti jasno povejte, kaj ste počeli v preteklosti. Neraziskano bo ostalo le še vprašanje, koga in zakaj ste ovajali. Verjamem pa, da bo tudi to raziskano in javno publicirano. Uganete, kdo bo to naredil?”

dr. Vinko Gorenak

 • samotoje

  Tako se dela. Z dejstvi nad laži in podtikanja. Dejstva in resnica so pri pritlehnikih Koširjevega tipa najhujša nočna mora.

  • večni srb

   Ne razumem bistva, je Košir Udba ali Gorenjak ni Udba, kaj je na tistih seznamih?

 • VERRZIFIKATOR

  Spomnil kajpak Franca se Koširja,
  Košnikove tudi še gostilne,
  te pojave uboge in sterilne
  pa nikakor, kdo je za hudirja?

 • Rožle

  Je Vinko levakom lepo povedu..:
  “Nekega dne se vam bo pa Janša prikazal … V sanjah se vam bo prikazal.”…

  • janko

   Ampak levaki se ne bodo potrkali po prsih, pa če bojo napol hin od lakote. Nekaj takih poznam….

 • Beličič

  Ni špicljev v udbi,Samo Gorenjak je!

  • Beličič

   Tudi nazaj je dolga pot!

 • joza joza13

  Hahaha… Vinko to zna zapisati tako, da si bo Darijan Košir še štrik nataknil za vrat.
  Bravo Vinko Gorenak!!!

 • večni srb

  Če bi prebral to kolumno, pa je seveda vsaj 20 let ne bom, bi sklepal, da je bil Gorenjak sodelavec in ovaduh ljudske milice.

  Kako bi sicer vse vedeli?

  • večni srb

   Verjetno jih je ovajal miličnikom zato, da so mu kaj spregledali.

   • Friderik Peršič

    Takratni miličniki so bili v Zvezi komunistov , brez izjeme …se pravi , da se je obnašal , kot je nalagal njihov statut – prvo mi komunisti , potem pa vsi ostali …od ZKS do UDBE pa je samo korak …

 • Jan Kovalski
 • janko

  Vsi, ki ste in delate v vojski in policiji, dajte jih NAŽICAT, da se zasedejo vse državne institucije in izvesti OBŠIRNO LUSTRACIJO!

  • jakob kovač

   A sveti Janko tudi?

   • janko

    Na rdečuhe je zelo jezen tudi garač Janko, ja!

 • Mare

  Vinko je bil trdoroki partijec in preverjen kader KP. Drugače ne bi mogel postati policijski načelnik. Kot tak je itak kukavičje jajce in opurtunist. Kateri stranki se je pridružil, SDS itak tako kot večino podobmih tičev.

 • Djuro Sumar

  To je približno tako, kot kadar pijanček pravi svojemu kolegu: A si se spet napil.

 • Van Der Waals

  UDBA ŠE ZDALEČ NI MRTVA. MAJO PA TUT TERORISTE ”ANTIFOVCE”.

  • največji ljuzer jjajo

   ja, točno o teh je posnel film Koalicija sovraštva Erik Valenčič?

   • antimur

    Govnač antislovenski, spizdi iz Slovenije z gnojem kot je Valenčič, da ne boste v to prisiljeni, ali pa držite svoje rdeče gobce.

 • Miro

  vinko, ex komandir ljudske milice… član SKJ in posledično na oboje, tudi član UDBE

 • učko

  Vinko, Vinko, ti si niko i ništa !!!!!

  • janko

   Vinko je PRAVI SLOVENEC, več kot nas bo Vinkecov, več bo upanja za STATI INU OBSTATI!
   A učko si? Ni čuda, da so naši mladi lahek plen kogarkoli v svetu!

 • tarantela

  Ne se sekirat! Vsak ma svojo udbo: levi svojo, desni svojo.

  • Slovenec sem

   Za levo udbo vemo, da si dobro poučen o njej!

  • Olga2345

   Klobasice, vozovnice, zdravilišča, domovi za ostarele (Makarovič)…. Pravi(a) SE oglaša!

 • Jovo Jamnica

  Ta je pa bosa. Gorenak, ki je v času Juge kot oblast, skrbel za to, da je UDBA funkcionirala, očita časnikarju, da je bil udbovski analitik. In to na temelju danes dosegljivega arhivskega gradiva, nad katerim je takrat bdela oblast. Oblast je tudi izločala za oblast sporne vsebine. In, ker je bil takrat Gorenak v službi oblasti, je oblast poskrbela, da bi se ga v bodoče ne moglo kompromitirat. Seveda Gorenak ne more biti več na spisku, če pa je bil njegov dosje… recimo, uničen. Neumno je tudi sprenevedanje, saj je bil v Jugi, načelnik ljudske milice že po defaultu “pripadnik” udbe.
  ————-
  Zanimivo, kako skuša Gorenak na udbovski način izzvati debato o udbi in pozneje isto prevalit na Koširja.

  Darijan Košir‏ @DKosir7 Nov 21
  Vox populi, dva trenda: rast podpore Šarčevi vladi in strm padec podpore stranki Bratuškove. Sklep: slednji se zaostrovanje proti Šarcu nikakor ne splača.

  Na to sem se odzval takole:

  dr. Vinko Gorenak‏ @drVinkoGorenak Nov 21
  Pameten sklep o Bratuškovi, dostojen in primerljiv z razmišljanjem in sposobnostmi nekdanjih UDBOVSKIH analitikov. Čestitam.

 • Zvone Cernac

  Le kdo je špicelj …. nekdanji komunistični miličnik pa že ne, haha.

  • Olga2345

   Vi!

   • Fhhhhanc Bhhhezveznik

    Ovaduhinja!?

 • Anton

  BRAVOOO Gospod Vinko, dobro si ga matiral, ubožca.

  sarkazem press

 • Olga2345

  Bravo Vinko Gorenak!
  Leta 1991 so se po pripovedovanju vpletenih,udbaši tresli kot šibe na vodi in v strahu celo preverjali, če ni ostal kak za njih obremenjujoč dokument v muzejih (!?), ker so ostalo distopno gradivo uničevali!
  Mislim, da bo čas, ko se bojo tresli spet prišel, saj je to, kar počnejo danes, rušenje ustavne ureditve Republike Slovenije in veleizdaja!
  Torej najprej Milan Murglski (v Avstriji ali Nemčiji, kjer pravna država deluje), nato pa po vrsti kot hiše v Trsti….

  • Jovo Jamnica

   Glih zato, ker so se takrat udbaši tresli kot sobe na vidi… so zabrisali za seboj vse, kar bi jim danes lahko škodovalo.

 • maxbernie

  Vinko je itak Slovenec. Pogrkuje: Vinko, reci R! “J!”
  Šalo na stran – v SĐS imajo tako zalogo starih komijev, da je alarmantno. Nič čudnega, da jih je Pučnik pustil. Obožec se v grobu obrača, kaj je ratala SĐS.

  • slosin

   SĐS…kaj mate na levi spet novo stranko…nisem še slišal….možno pa je, da je crknla, še preden je zaživela…

 • Lea Pralines

  vinko ti si naš…dobro pa prikrivaš ker si med boljšimi.Bil si član zveza ko,munistov jugoslavije in miličnik.ko si enkrat miličnik si vedno miličnik.Dober si.Probaj se izmazati iz teh obtožb,da boš še naprej naš….Pa povej jim da zaradi tega ker si bil dolga leta zavzet komunist ti je dojadilo in sedaj kar naenkrat si se vrgel na božje poti…razumeli te bodo… HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA ZAPOPIZDIT

 • Jani Steiner

  Bravo Vinko.

 • Fhhhhanc Bhhhezveznik

  Doktorski naziv pridobljen na FOV je vreden pol [email protected] mrzle vode.
  FOV vecje sranje kot FDV.

  Vinko je pa itak nesposobnez, ki se je s poslusnostjo “dogural” na polozaj. Kucan se je s poslusnostjo “dogural” veliko višje. Vinko je nesposobnez dalec od “beta” desca.

 • mali49

  Odlično gospod Gorenak. Seveda pa vas zelo pogrešam v državnem zboru.

  • Jovo Jamnica

   Hehe… verjetno bo danes pod tem člakom vsaj 1000 komentof..

 • opazovalec

  Seveda je bil miličar Vinko špicelj UDBE, oziroma natančneje SDV, ker se je preimenovala že davnega leta 1966. Verjetno tudi vsi novinarji, zlasti tisti v tujini, recimo Slivnik. Še tako neumna oblast se ne more upreti uporabiti določene kroge za pridobivanje informacij. Torej kar lepo mirno g. miličar Vinko, saj ste tako rekoč po službeni dolžnosti sodelovali s SDV, kakor je verjetno tudi novinar. pa ni na tem nič slabega….

 • Bandit123

  Vinko najbolje ve, da je kot miličnik moral sodelovati z Udbo, zato bi bilo pametneje, če bi bil tiho kar se tega tiče. Z Udbo so sodelovali tudi novinarji sploh dopisniki iz tujine, ker je pač sistem tako deloval in ne vem zakaj je to tako narobe. Pač delaš za svojo državo. Tudi danes je pametno, če se ve kdo dela proti državi, ali ne. Če se to ne ve se potem pojavi neki Šiško in se potem vsi čudijo.

 • Fhhhhanc Bhhhezveznik

  Vinko je bil ze po defoltu udbas. Ze rezervisti civilne sluzbe so bili v Lajevcevi knjigi zapisani v udbaski sluzben register.
  Žid Lajovic je s svojo knjigo nedolznim ljudem naredil samo skodo.

  • GkGbsmzjLiJkDA

   Fhhhhanc Bhhhezveznik piše FAKE NEWS !!!!!!!!

   • Fhhhhanc Bhhhezveznik

    V katerem delu napisanega?

    • xtc

     V celotnem.

     • Fhhhhanc Bhhhezveznik

      Jaz imam argument, da je temu tako.
      Kot prvo moras pa knjigo prebrat.

 • črnaovca

  Vprašnje bi se moralo glasiti: kdo je bil špicelj UDBE

 • terminalar

  haha, kako poceni se je dal ujeti,… pa naj zagovorniki še tako pizdijo…

 • xtc

  Košir je navaden levi butelj,ko se zaplete v razprave zmrzne kot vsi levaki,držijo še le še floskul in tiso ,kar jih nauči Kučan ponavljati kot papige.

 • Valter BraniSlav

  Zakaj vas zanimajo samo spiclji rajnke SFRJ? Kaj pa ovaduhi kraljevine Jugoslavije / SHS in Avstroogrske?
  Res ste nedosledni.

 • janez cepec

  ma kva pizdita, oba sta komunajzarja

 • luckyss

  Takšen samopomilovalni monolog res ne zasluži objave…
  Sicer pa ste bili takrat vsi miličniki ki ste se hoteli malo višje zriniti tudi aktivni člani udbe..Eni bolj zagnani, drugi manj..eni ste višje prilezli, drugi ne..
  Drugače takrat pač ni šlo, nima smisla sedaj lagat ali “se ne spomnit”…
  Brezjajčniki..

 • jefferson 55

  Saj ne moreš verjeti, ali boš jokal ali se smejal. Vinko Gorenak, policijski načelnik v komunistični državi, kjer si moral biti totalno, brutalno, 200% zagrizen komunist, da si lahko pristal na tako visoki poziciji, zdaj udriha čez udbo in komuniste …

  SDS bi se šla lustracijo. Samo ne pri svojih …

 • Laž ima kratke noge

  Zanimivo bi bilo, če bi se naenkrat pojavili spisi UDBE, ki so jih določeni odtujili ob osamosvojitvi in bi bil razkrit marsikateri aktualni “borec” proti UDBI in komunistom. Upam, da obstaja kje v Beogradu kakšna kopija teh imenikov in zapisov in da bodo enkrat prišli na svetlo. Mislim, da bo marsikateri desničar takrat zelo debelo gledal, ko se bodo obelodanila Jugo dejanja sedanjih političnih akterjev na desnici.

  Kot je bilo že napisano, če v Jugi nisi bil zagrižen komunist ali UDBA-š, nisi prilezel nikamor. Še najbolj pa to velja za bivše miličniške funkcionarje ala Gorenak in podobni. In prav tako tudi za razne ZSMS funkcionarje in komandirje raznih pohodov… In ti nam bodo zdaj najbolj solili pamet. Žalostno, da desničarji to zagovarjate in prenašate. Nobene hrbtenice ni na desni.

 • Jaz

  No zdaj pa bodi pameten… Vinko se je ujel kot riba na trnek. On ni bil komunist, udbas, on je bozji otrok ane? Jaz sem pa jj.

  • Vera

   Ne potvarjaj članka !

 • Get Smart

  Gorenak seveda NI BIL komnunist-udbaš,
  ampak je bil
  miličnik = danes takim pravimo policaj = to je tisti, ki ureja promet itd.

  Gorenak je aktivno SODELOVAL pri OSVOBODITVI SLOVENIJE izpod
  MURGL KOMUNISTIČNE OKUPACIJE leta 1991.

  Gorenak ni imel kake funkcije v JUGOKOMUNSITIČNI DIKTATURI,
  ki je tu trajala od leta 1945–1991,
  ni storil kakega zločina proti človeku,
  ampak je bil le ČLOVEK, ki je za časa JUGOKOMUNISTIČNEGA REŽIMA opravljal delo milličnika.

  Da pa bo MURGL JUGOKOMI pes, ki si pravi Jazz res razumel, mu napišemo še polako,
  jer znamo da ne ume da čita brzo.
  Tako je, pes, ti nisi JJ, ti si MURGLO JUGOKOMI govno, si pasji iztrebek MURGL JUGOKOMI psov,
  ki tu lajaš na ljudi in ljudem podtikaš MURGL JUGOKOMI ZLOČINE.

  • Get Smart

   Ker pa vemo, da garažne kužke še posebej rajca JJ, pač ponovimo DEJSTVA:

   Janeza Janšo je KPJ — murglskosrbska KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE iz KPJ-ja izključila
   leta 1983
   kot “neprijatelja države KOMUNISTIČKE JUGOSLAVIJE “.
   Tako da Janez Janša seveda ni bil kak komunist, ki bi o čemerkoli odločal,
   kot mu tu podtika MURGLSRBSKA JUGOKOMUNISTIČKA mekanacurica,
   ampak je bil mladinec v KOMUNISTIČNI JUGOSLAVIJI, ki se je že kot mladinec uprl
   JUGOKOMUNISTIČNI DIKTATURI.

   Torej, za razliko od tovariša MILANA KUćANA,
   predsednika PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji
   ali pa
   tovariša BORUTA PAHORJA, člana
   PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji,
   je bil
   Janez Janša mladinec v JUGOKOMUNISTIČNI DIKTATURI.
   Odločal ni o člemerkoli, kot že rečeno in PREDVSEM ZNANO,
   in povrh vsega ga je PARTIJA izključila, ker ni sledil
   MARKSISTIČKO–LENJINISTIČKOM nauku.

   • Get Smart

    Ker pa so MURGL JUGOKOMI kužiji kastrirani, jih še bol rajca potovanje v Jajce nje, torej
    Morda še besedica dve o “potovanju v jajce”, ki tako rajca brezjajčne murglskosrbo rvacko kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNE MUSLIćKULTI
    jugokomunistične mekane curice, umetnike sviranja kurcu
    in predvsem nastavljanja dupeta gazdi.

    Leta 1977 je bil Janez Janša najstnik v KOMUNISTIČNI DIKTATURI
    imenovani SFRJ (Socialistička
    federativna republika Jugoslavija). Takorekoč vsi mladinci in pionirji Jugoslavije so
    hodili v Jajce in Kumrovec, kjer
    naj bi se rodila pedofil, klavec ter kominternovski agent Josifa Stalina tovariš Josif
    Broz in njegova pedofilsko klavska
    komunistična Jugoslavija. V času jugoslovanske diktature seveda niso bili splošno znani
    pedofilski in klavski podvigi
    tovariša Josifa Broza, kakor je to znano danes (leta 2015) in je zato po Ustavi Republike
    Slovenije prepovedano častiti
    pedofila in klavca otrok tovariša Josifa Broza, kakor to počno murglskosrbski udbovci, ki
    usmrajajo splet s svojimi
    murglskosrbskimi sekrecijami in kakor počno njihove gazde, ki se pod jugoslovanskimi in
    komunističnimi simboli zbirajo
    v Stožicah ter prisegajo pedofilu in klavcu tovarišu Josifu Brozu: “Druže Tito, mi ti se
    kunemo, pobedit ćemo”
    (http://www.youtube.com/watch?v=ifydoT0v3J8).
    Janeza Janšo zaradi nepripadnosti Josifu Brozu in njegovi MURGLSKI Jugoslaviji ta
    murglskosrbska jugokomunistična tolpa
    zločincev proti človeštvu preganja že preko 30 let, od leta 1985 pa do danes je proti
    Janezu Janši sprožila že preko 160
    udbovskih jugokomunističnih postopkov TEPIHOVANJA in SFUKOVANJA, kjer med ostalimi
    podtikanji izstopajo Kučanovo in
    Kacinovo švercanje pušk, nakupovanje zastarelih havbic, avionov, Depala vas, pa vse do
    ugotovljene obljube o nameri
    LDS-a Pavćeku (LDS) dajati ugotovljeno nagrado za ugotovoljene oklepnike, v ugotovljenem
    času (2004), na ugotovljenem kraju
    (Viator&Vektor – Sistemska tehnika).

    Pamet v glavo, ljudje

    in ne nasedajte MURGLSRBSKO RVACKIM JUGOKOMUNISTIČNIM provokatorjem.

 • Get Smart

  Pomni, kaj so ti položili v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
  podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …

   in ostali -izmi = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = USTAŠIZEM=ČETNICIZEM = SERBUSIZEM=hlapčizem = vukojebizem = pedrizem = pedofilizem = muslićkultizem = kozojebizem = vegizem = feminizem … = TRANSIćIZEM =

   kaviaržido KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =

   = SMRTNO neprijateljstvo DO LJUDI.

   (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …)

   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
   =
   “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

   1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
   2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
   psi čuvaji tekovina revolucije
   3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
   oz.
   z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

   Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
   seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
   .
   Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
   so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno ZASUŽNJEVANJU ljudi.
   .
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas boosvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

   • Get Smart

    SOCIALIZEM=FAŠIZEM=KOMUNIZEM=KAPITALIZEM=
    FEVDALIZEM = MUSLIćKULTIZEM …
    so vse po vrsti onanije, drkancije nje,
    ki so vse po vrsti IZUMI kaviaržido KOMINTERNE =

    =SUŽNJELASTNIŠTVO.

    Dovolj bo, če pogledate, katero je NAJVEČJE KAPITALISTIČNO društvo v Sloveniji =
    = FORUM 21
    =
    MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA,
    predsednik je pa MILAN KUćAN,
    ki je tudi predsednik
    PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji=
    =
    ki se je uradno preimenovala v SD = SOCIALNI DEMOKRATI
    in podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije =
    = uradno preimenovan v LDS =
    DeSUS LEVI bratuške šoltesi Zares POZITIVNA-srbija dobri dobovški ŠARAC
    i tako dalje do tokija,
    pa so vse le “novi-obrazi” teh dveh struktur, ki je dejansko ENA =
    MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

    • Vojteh Dovč

     pa umiri se že 1x .a delaš na novatv

 • Andrej

  G. Gorenak je javno razgrnil vsaj del svoje zgodovine. Zakaj udrihate po njem? Nimate pa težav z branjenjem tistih, ki o svoji preteklosti nočejo ničesar priznati in tudi ne skrivajo, da zagovarjajo stališče: samostojna Slovenija nikdar ni bila moja prvenstvena opcija.

 • BlackOpsSystem

  vinkec ima nečaka v Lj, dilerja,brezdelneža, ki ima na vesti smrt malde punce, ki jo je imel na motorju, ko je zakinkal na heroinuv tunelu pod gradom!!!! Bil je tudi član njegove politične stranke, a so ga prosili, da se izpiše, ker bi lahko bil madež za stranko!!!

 • Lea Pralines

  ja zmago ,je bil UDBAŠ,zdej pa ne sme prestopiti vrat evropskega parlamenta,pa še v kakšno drugo državone.Mene je prav sram da je on v parlamenru,to je svinjarija in kaže kakšna država smo.bivši kaznenec pljuvač,oz.negativec naj bo v moji vladi…pa to je za popizdit narobe…..

  • BlackOpsSystem

   ti si pa neumna pa ti nihče ne očita….no, razen mene, ostali pa se nočejo z teboj ukvarjat!!! Pa jebo ti šarac mater!!!

   • Lea Pralines

    …tebi pa tvojo mater ABDULKADAR LIMANI…

 • montyamp

  PLAVI je bil žvepleni pritlikavec .
  V srbskih arhivih ga je polno , kot peska v Sahari .

 • lili pili

  Tisti, ki je bil v jugi komandir milicnikov, se je moral med komunisti zelo dobro iskazati. Bil je veckrat preverjen in zategu komunist z benificirano delovno dobo ….

  Gospd vinko pa je ne boste trdil da z komunizmom nimate nic, pa poslusni ste bili se kar nekaj casa po osamosvojitvi, tudi prvi raziskovalci Teharja vas nimajo v najlepsi luci, ovirali ste jih pri preiskovanju, da pa prvi milicnik ni sodeloval z udbo no ja pravljica ….

 • Get Smart

  Gorenak seveda NI BIL komnunist-udbaš,
  ampak je bil
  miličnik = danes takim pravimo policaj = to je tisti, ki ureja promet itd.
  Gorenak je aktivno SODELOVAL pri OSVOBODITVI SLOVENIJE izpod
  MURGL KOMUNISTIČNE OKUPACIJE leta 1991.
  Gorenak ni imel kake funkcije v JUGOKOMUNSITIČNI DIKTATURI,
  ki je tu trajala od leta 1945–1991,
  ni storil kakega zločina proti človeku,
  ampak je bil le ČLOVEK, ki je za časa JUGOKOMUNISTIČNEGA REŽIMA opravljal delo milličnika.
  Da pa bo MURGL JUGOKOMI pes, ki si pravi Jazz, pa pili, pa đini, pa tunfić pa … res razumel, mu napišemo še polako,
  jer znamo da ne ume da čita brzo.
  Tako je, pes, ti si MURGLO JUGOKOMI govno, si pasji iztrebek MURGL JUGOKOMI psov,
  ki tu lajaš na ljudi in ljudem podtikaš MURGL JUGOKOMI ZLOČINE,
  da bi se gazdi pril]izal nje.
  Ah, ta pesjad MURGLSKA.

 • Get Smart

  Ker pa vemo, da garažne kužke še posebej rajca JJ, pač ponovimo DEJSTVA:

  Janeza Janšo je KPJ — murglskosrbska KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE iz KPJ-ja izključila
  leta 1983
  kot “neprijatelja države KOMUNISTIČKE JUGOSLAVIJE “.
  Tako da Janez Janša seveda ni bil kak komunist, ki bi o čemerkoli odločal,
  kot mu tu podtika MURGLSRBSKA JUGOKOMUNISTIČKA mekanacurica,
  ampak je bil mladinec v KOMUNISTIČNI JUGOSLAVIJI, ki se je že kot mladinec uprl
  JUGOKOMUNISTIČNI DIKTATURI.

  Torej, za razliko od tovariša MILANA KUćANA,
  predsednika PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji
  ali pa
  tovariša BORUTA PAHORJA, člana
  PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji,
  je bil
  Janez Janša mladinec v JUGOKOMUNISTIČNI DIKTATURI.
  Odločal ni o člemerkoli, kot že rečeno in PREDVSEM ZNANO,
  in povrh vsega ga je PARTIJA izključila, ker ni sledil
  MARKSISTIČKO–LENJINISTIČKOM nauku.

  • Get Smart

   Ker pa so MURGL JUGOKOMI liliji spiljeni = kastrirani, jih še bol rajca potovanje v Jajce nje, torej
   Morda še besedica dve o “potovanju v jajce”, ki tako rajca brezjajčne murglskosrbo rvacko kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNE MUSLIćKULTI
   jugokomunistične mekane curice, umetnike sviranja kurcu
   in predvsem nastavljanja dupeta gazdi.

   Leta 1977 je bil Janez Janša najstnik v KOMUNISTIČNI DIKTATURI
   imenovani SFRJ (Socialistička
   federativna republika Jugoslavija). Takorekoč vsi mladinci in pionirji Jugoslavije so hodili v Jajce in Kumrovec, kjer naj bi se rodila pedofil, klavec ter kominternovski agent Josifa Stalina
   tovariš JOSEPH BROZ TITO WALTER WEISS in njegova pedofilsko klavska
   komunistična Jugoslavija. V času jugoslovanske diktature seveda niso bili splošno znani pedofilski in klavski podvigi tovariša JOSEPHA BROZA TITA WALTERA WEISSA, kakor je to znano danes in je zato po Ustavi Republike
   Slovenije prepovedano častiti pedofila in klavca otrok tovariša JOSEPHA BROZA TITA WALTERA WEISSA, kakor to počno MURGL JUGOKOMUNISTIČNI udbovčki tipa spiljeni lilike, ki
   usmrajajo splet s svojimi MURGL JUGOKOMUNISTIČNIMI sekrecijami in kakor počno njihove gazde, ki se pod jugoslovanskimi in komunističnimi simboli zbirajo “u STOŠČAH nje” ter prisegajo pedofilu in klavcu tovarišu
   JOSEPHU BROZU TITU WALTERU WEISSU:
   Za koga? Za Partiju!
   Za koga? Za Tita?
   Za koga? Za Jugoslaviju?
   “Druže tito, mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo!”
   “Druže tito, mi ti se kunemo, pobedit ćemo!”
   “Evviva communismo!”
   “Bandiera rossa la triumfera!”

   Po njihovih delih jih boste prepoznali.

   • Get Smart

    Janeza Janšo zaradi nepripadnosti JOSEPHU BROZU TITU WALTERU WEISSU
    in njegovi MURGLSKI Jugoslaviji ta MURGL JUGOKOMUNISTIČNA
    tolpa zločincev proti človeštvu preganja že preko 30 let, od leta 1985 pa do danes je proti
    Janezu Janši sprožila že preko 160
    udbovskih jugokomunističnih postopkov TEPIHOVANJA in SFUKOVANJA, kjer med ostalimi podtikanji izstopajo
    Kučanovo in Kacinovo švercanje pušk,
    nakupovanje zastarelih havbic, avionov,
    Depala vas, pa vse do ugotovljene obljube o nameri
    LDS-a Pavćeku (LDS) dajati ugotovljeno nagrado za ugotovoljene oklepnike, v ugotovljenem času (2004), na ugotovljenem kraju
    (Viator&Vektor – Sistemska tehnika).

    Pamet v glavo, ljudje

    in ne nasedajte MURGL JUGOKOMUNISTIČNIM provokatorjem.

    • Vojteh Dovč

     tudi SĐs-u ne–

     • pupa

      …….Če že lažeš laži tako, da ti bodo verjeli vsaj otroci do desetih let. Vsi volilci JJ so “nedorasli”, ker tebe in tebi podobne ignorirajo in množično volijo JJ. Do sedaj mi ni znano, če ga je kakšen kandidat na listah rdečih fašistov spodnesel z višjim številom volilnih glasov.

  • Vojteh Dovč

   17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ…
   Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna morfologija ni namigovala na slovensko poreklo, pač pa je bila bolj podobna ljudem iz zahodnega Balkana, bolj natančno Albanije. Ko je Janša zasedel visoka mesta v državi so te govorice potihnile, saj so se vaščani Grosupljega bali sankcij, saj se je Janša izkazal kot zelo avtoritativna osebnost. Kot mladinec je bil v Jugoslaviji zaprisežen komunist, saj je bil mnenja, da lahko po Titovi smrti prevzame njegovo mesto kot avtoritativni vodja države. Ko je bil zaradi radikalnih militantnih pogledov izključen iz komunistične partije je postal zaprisežen antikomunist. Leta 1991 je kot poveljnik teritorialne obrambe dobil priložnost, da se maščuje komunistom in Srbom za travme iz otroštva in mladosti. Njegovo poveljevanje je bilo osnovano na agresiji, zato je bila Slovenija v veliki nevarnosti popolne ofenzive in uničenja s strani JNA. K sreči je bil glas razuma predsednik predsedstva Milan Kučan, ki je spor rešil po diplomatski poti in omogočil našo osamosvojitev hitro in brez veliko prelite krvi.
   Ker je Kučan onemogočil Janši krvno maščevanje nad Srbi, ga je Janša na smrt zasovražil. Obtožil ga je zarote in sodelovanja z agresorjem, zasovražil je levico in ves preostanek življenja je imel paranoidne vizije, da ga levica hoče uničiti. Ko je zasedel visoke položaje kot državni funkcionar je do izraza prišla njegova albanska kri. Prodajal je orožje, prejemal podkupnine in želel postati absolutni vodja s taktiko deljenja države. Večkrat je bil obtožen korupcije in kriminalnih dejanj, med drugimi tudi afera Vic Holmec, afera Depala Vas, rop v Celovcu… Janša se je uspel izogniti vsem obtožbam, po zaslugi generalne državne tožilke Barbare Brezigar, ki je poskrbela, da so primeri zastarali. Vendar se je po odhodu Brezigarjeve s funkcije vse spremenilo.
   Po zaslugi Avstrijskih in Finskih preiskovalcev so prišli na sled Janši v primeru podkupovanja pri nakupu oklepnikov 8 x 8, znano kot afera Patria. Ko je bil Janša, tokrat brez pristranskega tožilstva, obsojen na 2 leti, so se spet pojavile njegove paranoidne blodnje, ki so posledice travm iz otroštva. Za obsodbo je krivil Srbe, komuniste in Kučana. Vse, ki so mu tekom njegovega življenja povzročali travme in onemogočali oblikovanje kulta osebnosti. Janša se bo v zgodovino zapisal kot eden najpomembnejših akterjev slovenske politike, saj je iz enotne mlade države z velikim potencialom ustvaril popolnoma razdeljeno, zadolženo državo polno sovraštva…

  • Get Smart

   U kosova se je je v MURGL JUGOKOMI garaži nepoznatom čaletu (tako kot so vsi čaleti narejenih v MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH orgijah NEPOZNATI nje =
   ŠARAC, BARBIE POHAR, MILAN KUćAN …)
   rodil DRTY srbo-šipac, kasneje tu znan kot DERNOVŠAK JANEZ =
   predsednik predsedstva CK KP JUGOSLAVIJE, pa predsednik LDS =
   podmladek KPJ …
   .
   Seveda pa imajo MURGL JUGOKOMI portali tipa majkstoneji in drugi “resnicoljubni” MURGL JUGOKOMUNISTIČNI ZLOČINSKI MEDIJI kao
   resnične podatke nje,
   kot je resničen drkalistični Vojteh Dovč nje –
   zakaj si kastrirančki ne izbirate VAŠIH pristnih kaviaržido KOMINTERNISTIČNIH imen,
   zakaj pussić raje trpiš pod imeni, ki imajo sLJoveNJačke naglaske nje?
   Ah, ta MURGL JUGOKOMI pesjad sa razturenim dupetima.

   • Get Smart

    Kot zdaj ljudje že veste oz. bi morali vedeti,
    kaviaržido KOMINTERNACIONALCI in MURGL JUGOKOMI SERBUSI
    vedno POTURIJO svoje ZLOČINE ljudem, vedno.

    ZNANA KOMUNISTIČNA LAŽ tedaj, ko jo PODTAKNEJO ČLOVEKU =
    = nekaj primerov:

    – MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA gradi KLINIKO
    za ženo MURGL JUGOKOMI “SOCIALNEGA DEMOKRATA” LUKŠIćA,
    MURGL JUGOKOMI propaganda pa nabija
    o kao “janševi kliniki v avstraliji nje”

    – puške je Izetbegoviću prodajal tovariš MILAN KUćAN,
    MURGL JUGOKOMI propaganda pa nabija
    o kao “janševi prodaji orožja nje”

    – “Patrijo”=OKLEPNIKE je kupovala in kupila “LDS” = nov obraz MURGL KOMI JUGE,
    končni podpis je dal LDS-ovec KAREL VIKTOR, ki so ga iz člana LDS
    naredili za kao predsednika MURGL JUGOKOMI “novega-obraza” = DeSUS,
    MURGL JUGOKOMI propaganda pa nabija
    o kao “janševi patriji” o kao “resnici o patriji nje”

 • pupa

  Odgovor za Vojteha Dovča:

  Če že lažeš laži tako, da ti bodo verjeli vsaj otroci do desetih let. Vsi volilci JJ so “nedorasli”, ker tebe in tebi podobne ignorirajo in množično volijo JJ. Do sedaj mi ni znano, če ga je kakšen kandidat na listah rdečih fašistov spodnesel z višjim številom volilnih glasov.