Odkrili kriminalno združbo: Droge, prostitucija in kup denarja

Foto: iStock

Kriminalisti in policisti so na področju Nove Gorice, Kopra in Kranja v noči na 17. december izvedli akcijo in “razbili” kriminalno združbo, ki je v Ukrajini novačila dekleta in jim organizirala prevoz v Slovenijo. Storilci so dekleta nastanili v Sloveniji, jih zaposlili v nočnih lokalih, izkoriščali pa so jih tudi za prostitucijo.

Dekleta so v glavnem pripeljali iz Ukrajine. Med 12 žrtvami je bilo tako 10 Ukrajink, 1 Italijanka in 1 iz Dominikanske republike. Kriminalisti so pridržali 40-letno Slovenko in 28-letno Ukrajinko. Prva je lastnica dveh nočnih klubov, druga pa jo je nadomeščala in vodila enega od klubov. Med osumljenimi osebami je 7 slovenskih državljanov, 6 državljanov Ukrajine in 1 državljan Italije.

89 tisoč evrov in prepovedane droge
Kriminalisti so na petnajstih lokacijah opravili hišne preiskave. Preiskali so domove enajstih fizičnih oseb in tri nočne lokale v Novi Gorici in Sežani. Prav tako so izvedli preiskave pri dveh pravnih osebah in preiskali sedem osebnih vozil. 

V preiskavi je bila najdena obsežna dokumentacija o poslovanju klubov, zaposlovanju in delu deklet. Med zaseženimi predmeti so bila komunikacijska sredstva, elektronske naprave in spolni pripomočki. Najdenih je bilo 89.000 evrov in 200 dolarjev, ki so bili pridobljeni s kaznivimi dejanji trgovine z ljudmi. Najdena in zasežena je bila tudi manjša količina prepovedanih drog.

Za steklenico drage penine dobite še eno uro spolnih uslug
Policija je med preiskavo ugotovila, da je bil utečen sistem plačevanja spolnih uslug ta, da je stranka nočnega kluba naročila steklenico drage penine (150 evrov) za kar je lahko izkoristila še eno uro spolnih uslug z dekletom po izbiri. Stalne stranke so imele na voljo tudi dekleta iz drugih klubov v kriminalni združbi, a so morali za njih plačati 500 evrov.

46 pravil obnašanja za prostitutke
Na delovnem mestu in zunaj kluba so bila dekleta nadzorovana, v nekaterih primerih celo s kamerami. Dekletom so njihovi “delodajalci” predpisali 46 pravil obnašanja. Vsaka kršitev teh pravil je bila kaznovana s kazenskimi točkami, ki so bile ovrednotene z denarjem. Za enourno zamudo na “delo” so morala dekleta na primer plačati 60 evrov.

A. R.

 

 • Pjevač tuge

  Jure in Damjan Janković razkrita kot pimpa ? Nič novega za nas poznavalce ljubljanske scene !

 • Vera

  Ukrajinke se pa takooooooo branijo kajne ? Pojma nima tisti , ki ne ve, da je že mnogo slovenskih fantov zapustilo svoje punce, možje žene , ter si na dom pripeljali mlado in ” živo “; ki je vedno pripravljena na vse . Žal tako je . Poročajo se samo zato, da čimprej dobijo naše slovensko državljanstvo . Država tega ne bi smela dovoljevati .

  • ney

   ZL je hotela z novim zakonom literaturo o istospolnih prenesti v šole……Zakaj pa ne bi vnesli literature, da bi mlade Slovenske punce poučili, ko pridejo tujci (migranti), da jim je cilj državljanstvo preko poroke? Še pomnim, ko se je začela vojna Irak-Iran, koliko je bilo beguncev v Tivoliju in že takrat se je po Lj. govorilo kako ti begunci osvajajo punce tu samo zato, da bi dobili državljanstvo….Ironija pa je, da sem letos jeseni videla v Tivoliju migrante.Kot, da bi se zavrtel film nazaj. Država mora kaj ukreniti imaš prav.

 • dob

  Ko pa odkrijejo Jankovića, ga hitro nazaj pokrijejo, da se ne prehladi.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!