fbpx

Odkrili kriminalno združbo: Droge, prostitucija in kup denarja

Foto: iStock

Kriminalisti in policisti so na področju Nove Gorice, Kopra in Kranja v noči na 17. december izvedli akcijo in “razbili” kriminalno združbo, ki je v Ukrajini novačila dekleta in jim organizirala prevoz v Slovenijo. Storilci so dekleta nastanili v Sloveniji, jih zaposlili v nočnih lokalih, izkoriščali pa so jih tudi za prostitucijo.

Dekleta so v glavnem pripeljali iz Ukrajine. Med 12 žrtvami je bilo tako 10 Ukrajink, 1 Italijanka in 1 iz Dominikanske republike. Kriminalisti so pridržali 40-letno Slovenko in 28-letno Ukrajinko. Prva je lastnica dveh nočnih klubov, druga pa jo je nadomeščala in vodila enega od klubov. Med osumljenimi osebami je 7 slovenskih državljanov, 6 državljanov Ukrajine in 1 državljan Italije.

89 tisoč evrov in prepovedane droge
Kriminalisti so na petnajstih lokacijah opravili hišne preiskave. Preiskali so domove enajstih fizičnih oseb in tri nočne lokale v Novi Gorici in Sežani. Prav tako so izvedli preiskave pri dveh pravnih osebah in preiskali sedem osebnih vozil. 

V preiskavi je bila najdena obsežna dokumentacija o poslovanju klubov, zaposlovanju in delu deklet. Med zaseženimi predmeti so bila komunikacijska sredstva, elektronske naprave in spolni pripomočki. Najdenih je bilo 89.000 evrov in 200 dolarjev, ki so bili pridobljeni s kaznivimi dejanji trgovine z ljudmi. Najdena in zasežena je bila tudi manjša količina prepovedanih drog.

Za steklenico drage penine dobite še eno uro spolnih uslug
Policija je med preiskavo ugotovila, da je bil utečen sistem plačevanja spolnih uslug ta, da je stranka nočnega kluba naročila steklenico drage penine (150 evrov) za kar je lahko izkoristila še eno uro spolnih uslug z dekletom po izbiri. Stalne stranke so imele na voljo tudi dekleta iz drugih klubov v kriminalni združbi, a so morali za njih plačati 500 evrov.

46 pravil obnašanja za prostitutke
Na delovnem mestu in zunaj kluba so bila dekleta nadzorovana, v nekaterih primerih celo s kamerami. Dekletom so njihovi “delodajalci” predpisali 46 pravil obnašanja. Vsaka kršitev teh pravil je bila kaznovana s kazenskimi točkami, ki so bile ovrednotene z denarjem. Za enourno zamudo na “delo” so morala dekleta na primer plačati 60 evrov.

A. R.