fbpx

[EKSKLUZIVNO] George Soros od slovenskih bank kupuje TUŠ!

George Soros (Foto: Twitter)

Iz neuradnih, a zanesljivih virov smo izvedeli, da je konzorcij bank za prodajo 300 milijonov evrov bančnih terjatev do Tuša podpisal ekskluzivno pogodbo za pogajanja s skladom Quatum Strategic Partners, ki velja za zasebni družinski sklad Georgea Sorosa.

Pri tem je zanimivo, da konzorcij, ki predvideva celo do 75-odstotni odpis terjatev, vodi državna NLB, v konzorciju pa sodelujejo državne Abanka, pa prav tako državna DUBT, ki je terjatve nasledila po Probanki, NLB Leasing, pa tudi Gorenjska banka, dodatno še Sparkasse, BKS in ruska Sberbank. Po neuradnih informacijah naj bi bili vladajoči Sorosu terjatve do Tuša pripravljeni prodati kar s 75-odstotnim diskontom, kar pomeni, da bi bile banke namesto s 300 milijoni evrov poplačane zgolj z drobižem v višini 75 milijonov evrov. V teh dneh naj bi predstavniki Sorosovega sklada začeli skrbni pregled poslovanja Tuša.

Reševanje Tuša je bil nekaj časa tudi prioritetni projekt vlade Mira Cerarja, ko je ta naročala študije o preoblikovanju Tuša v zadrugo, to je bil tudi posebni projekt državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade, razvpitega Tadeja Slapnika.

Tadej Slapnik in Bogomir Kovač po končanem sestanku na vladi, na katerem so predstavili “študijo” o ekonomski upravičenosti prestrukturiranja podjetja Tuš v potrošniško zadrugo. (Foto: STA)

Podpira demokrate in šibke nacionalne države
Soros je postal najbolj slaven s podpiranjem liberalnih voditeljev, kot sta nekdanji ameriški predsednik Barack Obama in demokratska predsedniška kandidatka Hillary Clinton. V preteklosti je že kritiziral močne nacionalne meje in jih označil za veliko oviro za vstop nezakonitih migrantov na zahod, pri čemer naj spomnimo, da je preiskava italijanskih oblasti tudi razkrila, da je povezan z nevladnimi organizacijami, ki radikalnim islamistom sofinancirajo proces infiltracije v Evropo in so vpletene v trgovino z belim blagom. Kot lahko vidimo, gre res za “velikega” zagovornika zahodnih vrednot.

V zadnjih letih njegovo podporo uživajo agresivne levičarske skupine
Levičarski milijarder je kar 18 milijard ameriških dolarjev nakazal svoji fundaciji Open Society, ki predstavlja glavno vodilo za njegov globalni politični aktivizem in vzpostavitev kulturnega marksizma kot vodilne svetovne ideologije. Kljub temu, da se je Sorosova fundacija sprva zavzemala za spodbujanje odprtih družb, je v zadnjih letih s svojim delovanjem podpirala dogmatske, agresivne levičarske skupine, ki motijo liberalno demokracijo in dušijo nasprotujoče si glasove. Soros je financiral gibanje Black Lives Matter in razmišlja o nadaljnjem financiranju upora proti predsedniku Donaldu Trumpu. Nadalje podpira tudi Media Matters, tako imenovanega watch doga, ki se ukvarja predvsem s tem, da večino svojega časa porabi za odstranitev konservativcev iz medijev.

Konflikti na Madžarskem
Soros zapravlja ogromne količine denarja v podporo nelegalnim migrantom, in sicer na način, da pod pretvezo civilne družbe finančno podpira številne lobistične organizacije. Z njegovimi dejanji pa se ne strinja Viktor Orban, ki meni, da je Soros s svojimi finančnimi špekulacijami uničil na milijone življenj Evropejcev. Soros namreč želi s svojimi nevladnimi organizacijami v EU pripeljati milijon migrantov letno, Madžarska pa se zaveda, “da je moč, velikost in teža Madžarske veliko manjša od finančnega špekulanta Georgea Sorosa“. Orban tudi dodaja, da “gre za mogočnega milijarderja z neverjetno močjo pri uresničevanju njegovih interesov, pri čemer ne spoštuje niti ljudi niti Boga“.

D. Š.