POLICIJA RAZKRIVA, KAKO SO MED SABO OBRAČUNALI MIGRANTI V LJUBLJANI: Libijec zagrabil kolo in ga vrgel v toyoto

Slika je simbolična. (Foto: iStock)

Zanesljiv vir nam je sporočil, da se pri tovarni Rog v Ljubljani nahajajo policisti v neprebojnih jopičih.

Informacijo smo preverili pri policiji, kjer so nam sporočili: “Danes okoli 16.50 so bili policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na Ilirski ulici v Ljubljani, v katero naj bi bilo vpletenih več oseb. Policisti so takoj posredovali na kraju. Ta trenutek  še zbirajo obvestila, ko bo znanih več informacij, bomo sporočilo dopolnili.”

Spomnimo, da je tovarna Rog zadnje čase predvsem zbirališče migrantov in posebnežev, ki veljajo za odpadno družbo. Aprila smo poročali o paniki v Rogu, saj je tam prišlo do napada z nožem. Napadalec naj bi bil po besedah očividca “arabskega videza”, del nevarne skupine migrantov iz severnoafriških držav, po napadu pa je pobegnil, tako da ga je policija iskala po okoliških lokalih, trgovinah in frizerskih salonih.

Rogova tovarna je polna kriminalitete
Podatki s Policijske postaje Ljubljana Center sicer kažejo, da se že od leta 2013 število kršitev predpisov o javnem redu samo za Rogovo tovarno giblje okoli 1.000 do 1.500. V lanskem letu so zabeležili skupno 39 ukrepov. Policija je zagotovila, da so se omenjene kršitve večinoma zgodile ob sobotah, in sicer v 17 primerih, v 10 primerih pa ob nedeljah. Morda se število 39 zdi majhno, a to pomeni, da so se prijave zgodile praktično vsak teden.

POJASNILO POLICIJE

Po do  sedaj zbranih podatkih je znano, da sta se na Ilirski ulici zadrževala državljan Libije in državljan Palestine, ko je do njiju pristopila skupina 4 moških (prav tako tujcev). Med njimi je prišlo do spora in med dvema tudi do fizičnega obračuna. V tem je državljan Libije zagrabil kolo in ga vrgel, pri tem pa zadel parkiran osebni avtomobil znamke toyota yaris. Policisti so ob posredovanju na kraju prijeli dve osebi, ostali pa so se pred tem razbežali. Policisti z zbiranjem obvestil in identifikacijo oseb nadaljujejo, pojasnjujejo s PU Ljubljana.

M. S.