[EKSKLUZIVNO] Pahor: “Gospod Sušnik, sprejmite mojo iskreno željo, da se čimprej srečava”

(Foto: STA)

“Sprašujemo se, ali upokojenci nismo toliko vredni, da bi nam poslali vsaj čestitko k jubileju,” je bil oster predsednik Zveze društev upokojencev Slovenije Janez Sušnik, ker predsednik države Borut Pahor kljub večkratnim pozivom ni prisluhnil problemom, s katerimi se sooča največja nevladna organizacija v Sloveniji. Predsednik Pahor je dejanje že obžaloval in Sušnika povabil na skupno srečanje. 

“Ukvarjamo se s številnimi problemi starejših, kot sta revščina in gmotni položaj upokojencev, ki bi vas kot predsednika države morali še kako zanimati,” so zapisali v Zvezi društev upokojencev Slovenije (ZDUS) v odprtem pismu predsedniku Pahorju in tako izrazili svoje nezadovoljstvo do ignorantskega odnosa predsednika države do upokojencev.

Sledi opravičilo predsednika Boruta Pahorja:

Spoštovani gospod predsednik,
dragi gospod Sušnik,
sprejmite, prosim po tej poti mojo iskreno željo, da se čimprej srečava. Tedaj bo tudi mogoče pojasniti, kako se je lahko tako po nesreči zapletlo, da nama to srečanje še ni uspelo.
Da bi bila ironija popolna, sem tistega dne, ko naj mi ne bi bilo mar za besedo upokojencev, obiskal Dom starejših občanov v Novi Gorici in se dve uri prijetno in koristno pogovarjal in zabaval ob njihovem jubileju. Prosim sporočite mi kdaj in kako bi vam ustrezalo najino srečanje.

Z radostnim upanjem, da se kmalu srečava.

Iskreno Vaš
Borut Pahor 

Janez Sušnik, predsednik Zveze društev upokojencev Slovenije (foto: STA).

Janez Sušnik, predsednik Zveze društev upokojencev Slovenije (foto: STA)

Večkrat poskusili, a bili vedno zavrnjeni
V Zvezi društev upokojencev Slovenije (ZDUS) so se na predsednika Pahorja obrnili večkrat in že nekaj časa nazaj. Želeli so ga seznaniti s problematiko starejših in z njihovim vedno slabšim gmotnim položajem, z osnovnimi problemi upokojencev, kot sta zdravstveno in socialno zavarovanje, z bivalnim standardom ter s humanitarno dejavnostjo.

V preko 300 društvih upokojencev s 3.600 prostovoljci, ki se prostovoljsko aktivno udejstvujejo v programu Starejši za starejše – Starejši za višjo kakovost življenja doma, pri zagotovitvi termina s strani kabineta predsednika države niso bili uspešni. Po njihovih besedah so vedno znova in znova naleteli na zavrnitev.

Koliko so vredni upokojenci?
“Glede na pregled dogodkov, ki se jih udeležujete, nas žalosti dejstvo, da si za tako veliko populacijo, kot smo upokojenci, niste vzeli časa,” so razočarani upokojenci, ki ob tem dodajajo: “kaj šele, da bi našim prostovoljcem, ki se ukvarjajo s humanitarno dejavnostjo že več kot 10 let, v borbi za dostojno življenje slehernega upokojenca pa preko 70 let, podelili priznanje.”

V začetku septembra 2016  so predsedniku Pahorju v ZDUS poslali vabilo na Slavnostno akademijo ob 70-letnici organiziranega delovanja ZDUS, ob tem pa niso prejeli niti uradne povratne informacije z opravičilom o odsotnosti niti čestitke ob častitljivem dogodku.

Naključje ali kaj drugega?
16. Festival za tretje življenjsko obdobje, ki je potekal od 28. do 30. 9. 2016 v Cankarjevem domu, je obiskalo preko 15.000 obiskovalcev. Vsi pomembni predstavniki države in Vlade Republike Slovenije, predsednik Vlade RS, štirje ministri ključnih resorjev in predstavnica SVRK-a, so si z veseljem ogledali različne ponudbe za lajšanje težav, ki nastopijo v starosti, in prikaz dejavnosti starejših, tudi članov društev upokojencev.

“Kljub vsem naštetim aktivnostim v tem času smo bili iz Vašega kabineta kar telefonsko obveščeni, da bi sprejem realizirali 29. 9. 2016 ob 10. uri. Osebno sem telefonski klic prejel, ko sem bil na terenu, sem pa datum kasneje pozabil in pričakoval pisno vabilo, a ga žal nisem dočakal,” pojasnjuje predsednik ZDUS Janez Sušnik.

Predsednik ZDUS Janez Sušnik: “Večina upokojencev živi v tem težkem obdobju zadovoljivo, a mnogo je tistih, ki se utapljajo v revščini – vse to so naši skupni problemi. Glede na demografske napovedi bodo ljudje živeli dlje, tudi delati bo treba dlje kot sedaj.”

Poziv k ukrepanju – se bo Pahor odzval?
“Kdaj boste spregovorili o zgodnjem vključevanju mladih na trg dela, zadrževanju izšolanih doma in, kar je najvažnejše, našli skupen napor za gospodarsko učinkovitost, ker je to edina rešitev, da bomo krizo lahko preživeli?” je izrazil skrb Sušnik.

Pahor tudi ob mednarodnem dnevu starejših upokojencem ni namenil pozornosti in jih povabil na sprejem, kot je sicer navada. “Spoštovani predsednik, žal ste zamudili izjemno priložnost, da bi pokazali, da imate do upokojencev v RS primeren odnos in vsaj dober namen, da bi s svojo prisotnostjo podprli populacijo, ki bi se v svojem tretjem življenjskem obdobju Vaše vsaj moralne podpore zelo razveselila,” je svoje “odprto pismo predsedniku Pahorju” zaključil predsednik ZDUS Janez Sušnik.

Jure Ferjan

 • Svinsk zrezk

  Okoli mene umirajo ljudje stari 36 do 50let. Vlada pa nabija da bomo ziveli dlje in da bo treba delato dlje.Mene zanima kaj dobis ce umres tik pred penzijo saj otroci bi mogli kaj dobit

  • učko

   Dlje itak ne boš mogel delati, ker ne boš dobil službe, ker jih ni. Zaradi zločinske in plenilske politike ni novih investicij, predvsem z zahoda ne, vsako leto pa slovenski zločinski režim podeli 75.000 delovnih viz, da tujci, predvsem z območja nekdanje Juge prihajajo sem in tudi preko svojih vez tukaj dobivajo posle in delo.

   • Anton

    Ok vem da ni prav da dobijo delo na gradbiščih samo južnaki. Bi ti delal v blatu, dežju, snnegu, ledu? Bi delal z lopato, na asvaltu sredi poletja …300*C? V večini so to siromaki ki delajo za 500E na mesec. Je pa fajn k za nas delajo čefurji da lahko par voluharjev mastno zasluži, izkoriščajo jih že njihovi rojaki.
    Skratka mi pa za tak denar pa tega ne bomo delal. Bojo ba bosanci pa šiptarji.

    • avtohtoni neandartalec

     Bolano, ampak saj ni res, to so samo neresnični nacistični stereotipi, ki ne držijo vode kot se na prvi pogled zdi.
     Naši emigranti zaslužijo na razvitem zahodu isto kot domačini, saj so delavci, ne pa sužnji. Če zato uvažamo sužnie, da jih lahko fašisti zlorabljajo, jih pač nehajmo, ker ni vredno, za naše propadle, lopovske gradbince se ne splača prenašati teh svinarij in mučiti nedolžnih ljudi. Ne uvažajo vseh, ki bi radi delali v takih pogojih in za tak denar, samo določene rase, to so asimilacijski procesi, ne trg suženjske delovne sile. Zakaj ne uvažamo delavcev iz Afrike in azije, za pol sveta je 500 evrov skoraj letna plača, če se že gremo, na balkanu zaslužijo danes skoraj isto kot pri nas. Pravljice o uspehu je konec, poglejmo dejstva in številke.
     Vsi bogati narodi najemajo podjetja iz drugih držav za najtežja dela, delati pri visokih temperaturah, v nezdravih pogojih in čez cel dan je kaznivo, ne le grdo in nečloveško, če s tem opravičujemo, smo zreli za v Hag, sužnjelastniške gradbince in skorumpirane javne uslužbence je traba pa zapreti ter ključ od celice vreči stran, živi pokvarjene.

   • avtohtoni neandartalec

    Udbaši so nas skregali z balkanom in navezali na Nemce, brez njih se zdaj pri nas ne more popolnoma nič spremeniti.
    Ne vsi, fašisti se bojijo Srbov kot Hudič križa, odkar so jih izdali, uvažajo samo Hrvate, bosance in Albance, ki naj bi bili naravni sovražnik Srbov, pa tudi Nemci podpirajo tako nacistično politiko.

    • učko

     Ravno nasprotno, udbaši no nas skregali z Nemci in Avstrijci. V Nemčiji rabijo 2 milijona delavcev, pri nas pa taka brezposelnost !!!! Tukaj nočejo investirati, ker nam vlada neo-pro-komunistično-balkanistična mafija !!!

  • avtohtoni neandartalec

   Največja laž vseh časov, seveda umiramo prej, če pa fašistična država ruši, krade in zastruplja vse kar smo in imamozgolj priviligirane oligarhije živijo bolje, pa ne samo zaradi dosežkov sodobne medicine in higiene, oni so tudi edini, ki uporabljajo zdraviliško, športno in drugo turistično infrastrukturo, ki omogoča boljše zdravje in posledično v povprečju daljše življenje.

 • cornusmas

  Zdaj nima časa…se pripravlja na maturantskega.Miške *male bodo plesale.

  • avtohtoni neandartalec

   Če so najstnice male miške, je on star, sestradan maček, ki ne more brzdati živalskih nagonov.

 • dež

  Ti isti upokojenci ga bodo v veliki večini ponovno volili za predsednika.

  • avtohtoni neandartalec

   Točno tako, saj oni ga izbirajo tudi za najbolj priljubljenega politika, ki ga sovraži večina Slovencev, take norišnice svet še ni videl.

 • MEFISTO

  Prepovedjem, da me zastopata DESUS in ZVEZA DRUŠTEV UPOKOJENCEV SLOOVENIJE.!

  • avtohtoni neandartalec

   Desus je treba prepovedati, Erjavca pa izgnati.

 • avtohtoni neandartalec

  Zlobni, senilni starčki sprašujejo prizadetega udbaša kaj si misli, na taka otročja vprašanja bi dobili več informacij pri šlogarci. Zakaj se spravljaji na ubogega reveža, ja vidijo, da živi v svojem svetu, imajo pa največje barabe med njimi svojo stranko, skozi katero uničujejo nasprotnike in se trudijo zasužnjiti mlado generacijo. Kar naj vse zgnije in pocrka, če je to cena, kdo od udbaške mafije pa živi slabo na stara leta, razen tistih, ki jih je izdalo telesno zdravje, če moramo izbirati med nimi in mladimi, je menda jasno koga bomo najprej žrtvovali.
  Po moje, je dilema zelo preprosta, nekaj bo moralo iti proč, upokojenci ali pa Desus, oboje Slovenija ne more vzdrževati. Erjavca bi morali izgnati iz države, oni so ga nastavili za predsedjika in ga pošiljajo od ministrstva do ministrstva, kjer dela usluge stricem in pomaga uničevati Slovenijo. Erjavec je migrant iz Belgije, v otroštvu je bil mesar, tip nima pojma o pojmu, zna samo zaklati prašiča in mu potegniti ven čreva, ampak upokojenci so mu zaupali zadnja leta svojega življenja, ker je tako dober človek in strokovnjak, nenazadnje diplomat verjetno. Potem pa naj ga imajo, za ceno vsega ostalega, pri nas bodo šle stvari zaradi tistih šalabajzerjev samo še navzdol, in glej, navzdol tudi gre, vsako leto je slabše, smo edina država v demokratičnem svetu, kjer se kriza ni nikoli končala. Zaradi Pahorja, ki je drugi Erjavec in še ena lutka fašističnih stricev, ki jo umetno ohranjajo na oblasti in celo rinejo na vrh na tistih svojih čudnih lestvicah populanosti. Se potem upokojenci čudijo, da jih nihče pri nas ne jemlje več resno, mogoče mislijo, da smo vsi zarukani in nihče ni opazil umazanih iger fašističnih udbašev. Nastavili so pa pol države, same barabe, psihopati in zarukanci, a zdaj pa vse gnije in nikakor ne gre, od mene lahko dobijo samo štrik in navodila za uporabo. Kdo je pa najbolj slaven upokojenec pri nas, če ne še ena velika udbaška baraba Kučan, če jim on ne more pomagati, kako jim naj njegov surogat Pahor? Ker se morajo pojavljati v javnosti, saj tako deluje, banda se vse zmeni brez vlade in tudi brez Slovencev, patetika je samo za medije, da bi se jim zasmilili menda. Saj so res bogi, ampak ne tile, ki jih nastavljajo javnosti, reveži gnijejo pri živem telesu, zaradi njih, ki naj bi jih branili, to je problem vseh kanibalov in nekrofilov.

  Posebej želim izpostaviti največjo neumnost, ki jo širi sovražna vojaška propaganda fašističjih udbašev, da bomo ljudje živeli dlje, a zdaj so pa še preroki, kdor resno verjame v to oslarijo, si niti ne zasluži boljšega življenja. A smo vsi isti, enako odporni na bolezni in tegobe, a vsi živimo enako mogoče, se nikomur ne morejo zgoditi nohene slabe stvari, in če ne, po kakšni logiki bomo živeli dlje, zakaj, ker so nekje prebrali dober znanstveno fantastični roman? V resnici živimo neprimerno slabše in posledično umiramo prej, Slovenija je gniloba tretjega sveta, geopolitični položaj in delo za Nemce jam niti najmanj ne pomaga, kljub temu bi lahko živeli bolje, pa ne moremo, če nas pa fašisti neprestano zastrupljajo in napadajo. Zaradi njih crkujemo, oni pa nam obljubljajo daljše življenje.
  Pokojninska doba ni bila postavljena kar brez veze, v tiatem trenutku, ko so poslušali fašiste in sorejeli Pahorjevo brutalno pokojninsko reformo, so ne le sebi, celemu narodu so zapečatili usodo, zdaj ne ojstajajo niti teoretične, zakonske možnosti, da bi lahko živeli bolje ali drugače povedano, prvi korak k reševanju upokojenske travme mora biti razveljavitev tistih popolnoma nekoristnih in zelo nazadnjaških reform. Saj lahko vprašajo Pahorja kakšni so učinki njegovih izrojenih, antirevolucionarnih ukrepov, leta so šla mimo, in, a je, je daljša pokojninska doba kaj rešila in komu pomaga? Vsako leto si sposojamo več milijard kot leto pred tem, samo korupcije je več, nazadovanja pa to zagotovo ni zaustavilo in ga tudi ne more, glavni vzrok je že dejstvo, da delamo izključno za enega zunanjega partjerja, Nemce ne skrbi 600.000 upokojenih udbašev, oni delajo z nami zato, da bi naredili to deželo spet Nemško, tam imajo pa res dobre penzije in do smrti živijo zelo dobro, ker nimajo takega gnoja v politiki in javni sferi verjetno.

  • Borut Stari

   Kdo in kaj bi pa bil Erjavec v Belgiji? Zakkrknjeni vaški mesar.Tu je lahko vsaj uradni pajac in vladni norček.

 • Shalalabayzer

  Upokojenke, pač niste več miške male, da bi vas manekenčič prišel pogledat.

  • karpelec

   Mi bi mu še kaj boljšega naredile, potem bi pa moral spet na otologijo in se ne bi mogel z biciklom vozit, ker bi imel prepih v glavi.

 • cornusmas

  Ko bi željo po srečanju izrazili borčevski penzionisti,bi jih morda PR sprejel z odprtimi rokami.Tako pa,dragi ostali upokojenci…..vi ste ,kako naj previdno rečem…nekako *drugorazredni*….Prebijajte se skozi mesec s tistimi nekaj stotaki…medtem ko vaš Karl fenomenalno uživa…in glejte,da ga boste spet izvolili….vam bo spet priskrbel kakšno povišico-za eno štruco kruha več…

 • Antonius

  Pa vendar ja ne že spet?! Zveza in ne vem kakšna društva upokojencev, pa članstvo in nevem kakšne skrbi zaradi slabega socialnega stanja upokojencev pa tretje življensko obdobje pa en cel kup besed, ki ne prepričajo nobenega upokojenca?!
  Zaradi volilnih politikantskih potreb samooklicana predsednica Mateja Kožuh Novak je po zadnjem klečeplazenju k ‘jankoviću končno od starosti omagala, zdaj se pa v ospredje sili in na upokojence izgovarja Janez Sušnik.
  Zgleda, da jim raziskava javnega mnenja dopoveduje, da ‘erjavčev upokojenski DESUS ne bo nič več potegnil naivnih za nos, pa so ponovno začeli upokojence v bedi farbati in prepičevati, da obstoja neka upokojenska Zveza s Sušnikom na čelu, ki naj bi mu bilo “vredno” prisluhniti.
  V okolju, kjer bivam sredi Ljubljane ni NOBENEGA društva upokojencev. Čisto blizu, okoli vogala je sedež Krajevne skupnosti, pa v 45 letih ni bilo niti enega sestanka “članov” društva upokojencev.
  Ko bodo volitve, naj upokojenci ne poslušajo politikantsko samooklicanega “precednika” Sušnika, volijo naj stranko, ki je do sedaj edina za njih kaj naredila. SDS je tista stranka, da ne bo ugibanja.
  Desus se z vsem kar je naredil za upokojnce lahko pohvali samo z ubogimi tremi evri inflacijskega popravka pri penziji, pozabljeno in zamolčano je pa dejstvo, da so v parlamentu podprli zamrznitev pokojnin.
  Sušnik je samo štafetni naslednik Mateje Kožuh Novakove, obadva skupaj sta pa navadna bleferja, prevaranta in lažnivca. Zaradi obetanih volilnih glasov upokojencev Sušnik zganja ves zlagani cirkus.

  Če bi predsednik države lahko odločal o zvišanju mizerno nizkih pokojnin, potem vlado in parlamenta niti rabili ne bi.

 • Unikatna

  Moč in oblast vsem stopi v glavo! Žalostna podoba Slovenije! Žal, dol jim visi za vse probleme Slovencev! Povečuje še revščina, povečuje se število brezdomcev, toda oni skrbijo raje za migrante (Spet so osem samskih moških iz Eritreje preselili v Slovenijo…)

  Pa ne, da se misli potegovati za tretji mandat?

  Takšno sporočilo bi si vsi na oblasti zaslužili kot je tale video https://www.facebook.com/SlovenijaZavarujMeje/?fref=ts

  • totex39

   Čestitam temu mlademu gospodiču, da je javno upal povedati resnico.

  • avtohtoni neandartalec

   Kaj ti govoriš, kaj se povečuje, Evropake bogata kot še jikoli, fašisti na oblasti uničujejo lasten narod, kdo drug pa ne izplačuje plač organizira kriminal, preprodaja droge, meče ljudi iz doma in iim pokrade vse kar imajo, kar ne morejo stiščati v eno samo potovalko, potem jih deportirajo pa v odročna geta, kjer lahko gnijejo do zgodnje smrti in opravljajo razna ničvredna prisilna dela.
   Če bo revolucija, je treba poleg ter visokih politikov, najprej postreliti vse predsednike sodišč, bolj izrojenih in večjih barab pri nas preprosto ni, to je prava Pahorjeva armija, ki uničuje lasten narod, v imenu ljudstva, ampak čigavega in katerega, to pa še ni čisto jasno.

 • moat

  Ne manjka veliko pa bodo tudi za Pahorja upokojenci samo “zombiji”, res.

  • Ruggedplant

   Tisti, ki volijo leve vlade zaradi katerih kmalu penzij sploh več ne bo, ko se bo pokojninska blagajna dokončno porušila, to tudi so. A pahor, ne noben drug rdeč politik seveda nima jajc, da bi jim to povedal.

   • moat

    Saj se hecaš ne? Če bi se to zgodilo potem bi država bankrotirala. Zaenkrat menim, da te bojazni ni.

    • Ruggedplant

     Prav nič se ne hecam – država bi ŽE bankrotirala, če se ne bi zaradi globalnega trga krediti tako pocenili, da se lahko Cmerar praktično brezplačno naprej zadolžuje, ohranja divje visoke davke zaradi česar je država (javna uprava) še nad vodo, medtem ko je podjetništvo že davno pod njo.

     Mimogrede, pred kolapsom ni le pokojninska, pač pa tudi zdravstvena blagajna – glede na vse tvoje nedavne odgovore imam vse močnejši občutek, da nisi tipični komunistični norec, ki ne razume ne ekonomije, ne demokracije, ampak nekdo, ki preprosto živi v oblakih, v realnosti, ki nima z resnično situacijo nikakršne zveze in zato dejansko NE VIDI grozljive situacije v kateri se Slovenija nahaja – podobno kot Pahor in Cmerar, ki zaradi privilegijev živita v nekem svojem svetu in se jima niti sanja ne kaj se dogaja z državljani, ki NISO del prvega razreda, torej tisti, ki delujejo na hudo konkurenčnemu trgu dela in produktov, ko tekmujejo bodisi proti državnim monopolnim mogulom ali pa hkrati še s tujino z nekajkrat nižjimi davki, nekajkrat manj birokracije, nekajkrat učinkovitejšim sodstvom, nekajkrat bolj odprtim sistemom za pritok tujih investicij. Glede na to, da režim obvladuje vse glavne medije in izobraževalne ustanove, je večina državljanov torej prepuščena prefiltriranim vladnim informacijam kako je vse v redu, dokler ne pristanejo kdaj v realnem sektorju brez protežeja- ko pa se to zgodi, jim/vam servirajo dežurnega krivca Janšo, ki je “itak enak kakor levi lopovi, vsi kradejo” in laž, da je bilo v socializmu itak bolje, zato dol z osamosvojitelji itd… V času prostih informacij in interneta v svetu kar mrgoli raziskav uglednih institucij po katerih dosegamo katastrofalno nizka mesta v družbi bananarepublik, a kaj ko mediji ta neljubi “reality check” cenzurira iz svojih objav, ko pa kakšna navkljub vsemu pride na dan preko alternativnega medija, jo objavijo za nekaj ur in nato umaknejo z vidnega polja, da lahko ljudje tvojega kova še naprej nemoteno živijo v oblakih brez razgleda na hudo bedo v kateri že danes živijo drugorazredni Slovenci (torej tisti, ki niso ne v javnem sektorju, ne v protektoratu državnomonopolnih podjetij), da o črni prihodnosti ob neugodnem trendu (in ta je še bolj zaskrbljujoč) niti ne govorimo. Uživaj torej v veselici dokler kelnarica ne prinese dokončnega računa za zapitek. A trenutek, ko bo uspavana politično neopredeljena/populistično usmerjana raja spoznala kdo so dejanski krivci za njihovo bedo, zna teči tudi kri priviligirane kaste. Dlje kot se odlaša s trenutkom resnice, bolj brutalno bo.

     • moat

      Ne vem, čemu takšen občutek, da živim v oblakih? Stanje Slovenije in v Sloveniji je resno, jasno. Toda zdaj sta bolj na tapeti Nemčija in Italija. Bančni sistemu so povsod v razsulu, pri nas smo tukaj v malce boljšem položaju. Brezposelnost je povsod v svetu resen problem in ni ji videti konca. No, saj je tudi ne bo. Delovna doba se povečuje, podjetja so v stečaju ali prisilni poravnavi, tam, kjer pa še gre se proizvodnja vedno bolj robotizira, izobraževanje pa pri tem gre v svojo smer in imamo veliko število nezaposljivih mladih ljudi. Lej, tudi sam imam otroke, ženo, ki je bila nekaj časa brezposelna, zdaj pa dela tam, kjer si ni mislila, da kdajkoli bo, za minimalca. Otroci so izobraženi, delajo pa v proizvodnji in še to imajo srečo, da so nekaj sploh dobili. No, sicer se nekaj zdaj odpira v Avstriji, kjer že dela sin. Ljudje po 50-tem so že nezaposljivi in ne morejo prejemati socialne pomoči, ker je ponavadi eden v družini, ki prejema minimalca in mu pomoč ne pripada. Upokojenci so itak lačni ker si ne upajo zaprositi za varstveni dodatek (no po novem letu se obeta sprememba zakona), ki je vračljiv, saj bo država z dedovanjem segla po njihovem premoženju. Res je, da imajo nekateri plesniva stanovanja ali stare hiše, velike kot galeje, ki so jih gradili v času socializma in jih danes ne morejo ne prodati, še manj pa vzdrževati. Dejstvo je, da nam gredo slabo! Je to dovolj, da ne živim med oblaki?

     • Ruggedplant

      Že napredujeva – identificiral si torej problem, ki ga na nacionalni ravni očitno (glede na nekatere prejšnje močno podcenjujoče in utopične komentarje – tema z 20. točkami zaradi katerih živimo v totalitarizmu) ne čutiš tako močno kot pri lastni osebni zgodbi, a to je do neke mere pogost pojav pri “kuhanih žabah”, ki se v loncu veselo zabavajo in trepljajo po ramenih “saj ni tako hudo”, dokler ni vročina takšna, da več ne morejo uiti in se skuhajo – to je faza, ki nas v Sloveniji neizbežno čaka.

      Zdaj ko poznaš posledico (pa čeprav morda le na področjih, ki jih sam intimno čutiš zaradi tvojih najdražjih), pa je ključno, da prepoznaš vzrok – to pa je tista točka na kateri odpove velika večina Slovencev, ki se nikoli ne vpraša kaj in kdaj je šlo narobe, da smo kjer smo in to pod kvazi progresivnim motom “pustimo preteklost, glejmo v prihodnost” in tako znov ain znova nevede ponavlja vzorce preteklosti, ki so klavrno sedanjost sploh povzročili. In zaradi učinka potence (slabo krat slabo krat slabo = slabo na tretjo potenco) je Slovenija iz leto v leto potrebna bolj radikalnih reform na vedno več področjih. Le teh se večina ljudi boji, ker ji je s strani partije zgodovinsko privzgojeno, da so spremembe nekaj slabega, ker je vedno lahko še slabše in na tak način tudi uspešno vladajo že 70 let – problem je v tem, ker tudi dejansko JE vedno slabše, le da si večina boji pogledati v obraz kruti realnosti in dobesedno sovraži politike, ki kritično opozarjajo na kanalizacijo v kateri smo se znašli in na prepad v katerega drvimo. Podzavestno se zavedamo, da drvimo v bridki konec (kmalu bo zmanjkalo tudi državne “srebrnine”, realni sektor bo crknil oziroma se odselil v tujino, javni sektor bo posledično jedel travo, sesule se bodo vse kvazisocialne blagajne), a si vdano v usodo raje popevamo plehke pocukrane popevke bluzerjev tipa Zoki in Cmerar v navezi s poneumljajočimi mediji, ki gledalce bombardirajo z vsem razen s tistim, kar je za človeka in družbo v kateri živimo zares pomembno.

      In ne, NI povsod tako – tako slabo kot v Slovniji na ključnih družbenih področjih (pravosodje, gospodarski in politični monopoli, morala, vizija prihodnosti) je malokje na svetu, sploh pa v Evropi. Za mojimi besedami stojijo študije, resnični podatki in osebne izkušnje, žal pa velika večina začuti grozljivko v kateri živimo, šele ko se sami znajdejo v kakšnem od zgoraj navedenih kolesjih. Bančni sektor je BIL v razsulu marsikje, a je to stvar preteklosti (cca 5 let nazaj so se povsod postavili nazaj na noge), pri nas pa je to še vedno aktualna stvar in kar je najhuje – v tujini so nadrsali (privatni) investitorji in banke, pri nas pa lepo po socialistično VSI, ker pač privatnih investitorjev in bank skorajda ni, čeprav so dobički vselej privatni (neobdavčeni, državi “nevidni), izgube pa se vselej kolektivizirajo. A 66% slovenistanskih buhtjev pred volitvami še vedno vpije “Hočemo več socializma!” in pa “Stop Janši!”. In tako znova in znova, dokler ne bo kašča, ki jo je prav osovraženi Janša napolnil v mandatu 2004-2008, popolnoma prazna, tujina pa ne bo več kreditirala naših levičarskih drekomlatcev.

     • moat

      V vseh postih, kjer sem omenjal cmerarjevo vlado, sem bil enakega mnenja, da je nesposobna in ni, čeprav je obljubljala, predstavila še nobene reforme, kaj šele z njimi začela. Najbolj pa si zasluži reforme javni sektor, od zdravstva do šolstva in lokalne samouprave. Treba pa je tudi priznati, da je gospodarska rast obetajoča (za zdaj) in ni vse tako črno in ne bi še škodilo malce optimizma, res. Glede podpore političnim strankam pa je tako. Treba se je vedno vprašati, zakaj desne stranke nimajo več podpore in leve manj, ker si jo dejansko ne zaslužijo? Po mojem mnenju mora tudi desnica (sem že nekajkrat povedal) v politične spremembe, če želi spreobrniti neopredeljene, ki jih je v bistvu največ. Zakaj tega potem ne stori? Zakaj jih ne zna privabiti ali zakaj jih odbija?

     • Ruggedplant

      Zato ker se za razliko od tebe zaveda vzroka te trajne neuravnoteženosti. Demokrati lahko v Sloveniji zmagajo le ob popolnem medijskem mrku, bankrotu Foruma 21, celotni javni upravi na ulicah ali s tem, da tudi sami postanejo pokorni istemu centru moči, ki vodi komuniste (tako kot so to pridno storili SLS, SNS, Nsi v silni želji po političnem preživetju).

      O gospodarski rasti sva pa na tem portalu rekla že nekaj besed in jih zdaj ne bi več ponavljal. Če skozi rožnata očala vidiš okoli sebe vse lepo, ti prav nič ne zavidam, saj bo kmalu prišel poračun za oba – s tem da bom jaz vsaj vedel kaj me je doletelo ti pa boš šokiran še huje kot komiji, ko jim razložiš, da je imela Slovenija po koncu Janševega mandata 2008 zunanji dolg 83%.

     • moat

      Po raziskavah javnega mnenja različnih agencij ima že kar nekaj časa najvišjo podporo SDS. Zakaj to podporo ne poveča s tem, da spreobrne neopredeljene in tako zmaga na volitvah in celo sestavi vlado? Po mojem mnenju ni potreben bankrot sistema ali ulica kogarkoli, da bi SDS dobila volitve. Saj jih je že, a ne?
      Gospodarstvo pa očitno gledava vsak s svojimi očmi, drži.

 • MEFISTO

  Predvolilna kampanja za funkcijo predsednika republike se je začela.

  Le koga morajo upokojenci pomagati spraviti na prestol?

  Državno zborskega in SMC – jevega slona Brgleza ali “neodvisno” Natašo Pirc Musar ali celo nekoga tretjega?

  Če bi ZDUS mislila resno s svojo skrbjo za brezpravne upokojence, bi navila ušesa premieru, ne pa Pahorju, ki nima nikakršnih izvršilnih pristojnosti.

  • resnicaboli

   Fajon ali Brulc.

   • avtohtoni neandartalec

    O ali 0?

  • avtohtoni neandartalec

   Predsednik države je edini neposredno izvoljeni politik in ima kot tak neskončna pooblastila, saj naj bi zastopal cel narod, čeprav je Pahorja dejansko izvolila manj kot četrtina volilcev in temu primerno nima nobene podpore ljudstva, sicer lahko predsednik vpliva dobesedno na vse kar pri nas obstaja. Predsednik ne dela, opetativa je vlada oziroma so javne službe, predsednik pove kaj misli in kako mora biti urejeno v določenih primerih, če ni jasno, potem mora obveljati njegova, sicer je itak vse tako kot mora biti po zakonu in nihče v državi nima večjega vpliva.
   Slovenija je razglasila izredje razmere, vojsko soposlali na ulice, kjer ima ista pooblastila kot policija, s tem je Pahor postal vojaški poveljnik in diktator, lahko dela kar hoče, kdor se bi mu uprl, bi ga aavile njegove fašistične bande in oborožene milice, Cerar je samo še en javni uslužbenec in navaden birokrat, ki skrbi za svojo rit tako, da nedotakljive fašiste, na neomejeni oblasti, brezpogojno uboga in naredi vse kar mu rečejo, sicer si bodo nastavili drugega, itak.

   • Borut Stari

    Ja avtohtoni, Lepo povedana realnost sistema oblastiTo je tistih 50 odtenkov sive.

 • Rožle

  S tamponi ima več izkušenj …

 • Viktorh

  Politiki so pač preračunljivi.
  Od tistih, ki še potrebujejo tampone pričakuje več koristi kot od starih, ki betežni poležujejo doma, v raznih domovih bolnišnicah. Od njih ne more imeti kakšne koristi.

  Za stare, sicer rdeče obarvane, pa je vedno skrbel mali modrooki, se udeleževal njihovih srečanj. To je bilo njegovo zanesljivo volilno telo, ki je tradicijo prenašalo tudi na vnuke, enako kot privilegirane penzije.

  Sicerpa, že veliki gobar je raje poklonil barvni televizor zaporu kot šoli – zavedal se je tihe nevarnosti…

 • Krtača17

  Pometal je že, kosil tudi, ceste flikal, smeti odvažal, zdaj pride na vrsto geriatrična in brisanje riti.

 • PIA PlA

  Včasih si mislim, da ima Pahor dvojnika, ker je prisoten prav na vsaki pasji procesiji. Kot berem, pa se revež narcisoidni otepa starosti in bližnjega srečanja z njo. Kljub vsej svoji grandioznosti “lepotec” ne razume, da so upokojenci lahko njegova največja baza volivcev in jih v svoji ošabni topoumnosti zavrača.

  • avtohtoni neandartalec

   Ne upokojenci kot taki, lažni borci in hinavski komunisti, ki so ogromno pokradli in podpirajo velike družine, ki seveda volijo tako kot reče ostareli poglavar družine.

 • tarantela

  Vabilo je nekdo založil, je treba razumet! Tudi na sodiščih so založili oporoke, najstarejša je bila založena 128 let!!! So povedali sinoči na radiu Slovenija. A so na tem portalu sploh pisali o založenih oporokah na naših sodiščih? Posledično so dedovali tisti, ki jih pokojnik sploh ni določil za njegove dediče!!!

 • Jovo Jamnica

  He,he, DeSUS v ofenzivi. Stranka, ki ima svoje predstavnike v vladi, hoče malo izsiljevati. Erjavec proti lekarnam… Že videno.

  • tarantela

   Ma, kaj češ, partizanov so se penzionisti naveličali, domobrancev tud ne marajo, preostane Erjavec.

   • Jovo Jamnica

    No, ampak lahko bi pa protestirali SDM, da jim Pahor ni namenil obiskal na Taboru v Lepeni. To bi bilo primerljivo in mnenj bi se tukaj trlo… :-)

 • rrrrr

  Dragi upokojenci. Navdušeno in z orošenimi kratkovidnimi očkami ( očala si morate itak plačate sami) vedno znova in znova izvolite v parlament svojega Karleka. Zakaj? Tudi on vam vedno znova in znova obljublja penzije po 1000 €. Ker teh seveda znova in znova ni, ste se obrnili sedaj še na Borata. In kaj , zaboga, od njega pričakujete?
  Zato vam rrrrr postavlja nagradno vprašanje: tistemu, ki mi lahko pojasni, v čem se Karlek in Borat vsaj malo razlikujeta, podarim bon v vrednosti 1000 € za dosmrtne diagnostične preglede na znani kliniki Ljubljana-Polje.

 • resnicaboli

  Bay bay Pahor izgleda da ne boš imel več podpore tvojih ve se kdo je društvo upokojencev.

  • tarantela

   Pahor ima itak podporo desnih, ne se bat!

   • resnicaboli

    po moje so desni slepci spregledali.

 • Duhec

  Kako bi jim naj pa predsednik države pomagal??? Kr neki se igrajo…. vsi po vrsti. Na mladih svet stoji in ne na teh, ki so že odcveteli.

  • Jovo Jamnica

   So bili časi, ko so mladi imeli besedo v parlamentu…

   http://www.mladina.si/92321/pohlep-stranke-mladih/

   • Duhec

    Hvala.

   • Borut Stari

    Mladina že 25 let ni kredibilna, Sedaj je le še časopizd.

  • Unikatna

   Je že res, da na mladih svet stoji, ampak vsi nekoč odcvetimo!

 • Miha

  Ko bodo naslednje volitve za predsednika države, si bo definitivno vzel čas za upokojence.
  Potem bo pa spet pozabil, kot je to običajno za politike takšne sorte.
  Upokojence zlorabljajo na veliko in jih filajo z ideologijo, ne z višjimi pokojninami.
  Denar gre pa za reševanje bančnih roparjev.

 • Miha

  Za koliko so zvišali povprečno pokojnino v času vlade Janeza Janše in koliko v času Boruta pahorja, Alenke Bratušek in MIro Cerarja skupaj ?
  In še primerjava koliko upokojencev prejema minimalno pokojnino v v teh dveh obdobjih ?

  • Vera

   Leta 2007 je Janševa vlada dvignila pokojnine za 6 % od takrat pa so se zvišale 1x za 0,02 % , zdaj pa obljubljajo 0,04 % ,kar še za štruco kruha ni . Erjavca za jezik prijeti, saj je pred volitvami obljubljal 1.000 evrov .

 • Borut Stari

  Tale socialistični okostnjak je le sam sebi namen.Tudi če ima predsednik preveč časa niso upravičeni nobene pozornosti. Ni jim treba jamrati ker so že iz sistema preskrbljeni. Če 200 tisoč plača članarino samo 1 €/mesec so bogatejši od letnega budžeta slovenske vojske katere je predsednik tudi poveljnik.

 • xtc

  Ah;Pahor in upokojenci:
  Prav jim je saj levake po božje malikujejo;ko bodo začeli misliti z glavo ne z r*** bo boje:
  Sicer pa ob Kučanu dobijo čisto mehke noge_torej prav jim bodi:

  • Jovo Jamnica

   Kdo je že izjavil, da je Erjavec nepopisan list papirja…?

   • rrrrr

    Misliš od Palome?

    • Jovo Jamnica

     Spremeni dejstvo???

 • Mojca pokraculja

  Joj kako bi bila jaz srečna, če tale samovšečnež ne bi imel prav nobenega časa več !!! A smo res obsojeni na te destruktivce od Kučana do Pahorja , do…..saj se sploh ne splača naštevat.

 • Slovenija moja dežela

  Politika je ku…
  le kdaj se bo zgodila vstaja na Slovenski zemlji? Kako dolgo bomo še trpeli?Toliko časa da nas zbrišejo?So vsi politiki enaki,da se nihče ne zgane? Kje je Kramberger?

 • Olga

  Za to državo so pomembni samo priviligirani upokojenci, ki so včlanjeni pri Erjavcu! Budno spremljajo, da jim ne bi bilo, kaj “zasluženega” odvzeto!
  Vsi ostali, drugorazredni upokojenci morajo poslušati, da pač denarja ni, nižajo jim odnerne količnike za odmero penzije! Briga jih, da so vplačevali štirideset let bistveno več!
  Prvorazrednim se ne zgod pa nič, kljub gispodarskim razmeram?! Ko jim je Janša z ZUJF-om nekaj malega vzel, so gospe v krznu protestirale po Ljubljani! Prvorazredni se ne bodo odpovedali ničemur! Danes vidimo, da so priviligirane borčevske penzije za lase privlečene! Nagrajevani so že 70 let za zločin!
  Kučanu, zadnjemu komunistučnemu bossu se je s pomočjo Tinina in NSI, penzija podvojila?!!!

 • FORT WORTH

  Zgleda,da upokojenci zivijo v prepricanju,da imamo diktatorja Tita za predsednika.
  Ne morem si drugace razlagati.
  Pahor razen tega da luta po Sloveniji,kot obglavljena kokos in nabira glasove za njegov drugi mandat nima nobenih pooblastil za vecanje penzij ali karkoli drugega.
  Sicer pa,koliko je sposoben,kot premje nam je vsem pokazal…
  Moje mnenje je samo eno in to je,da je treba to bando izkoriscevalsko nagonit v 3p.m.ce ni ze prepozno !

 • Krtača17

  Kdaj bo ta nadvse neodvisen, ultranepristranski medij kar noratv je objavil novico da je EU sprejela ceta sporazum? Zakaj me silite da moram to novico izvedet iz ultrapristranske socialistične nacionalne tv? A boste uspel prepisat članek do 18.tega ali bo mogoče objavljen 19. da se janši ne bo treba predolgo blamirat? Banda!

  • tarantela

   Nova mora dobit štempelj s Trstenjakove, da o tem lahko piše, to pa učas traja usej tri dni.

   • Duhec

    Haha…. poglej kake članke majo. Groza…. na nivoju, bom raj tih.

    • rrrrr

     Krtača17, Tarantela, Duhec: punce, spet ste mi polepšale dan!

     • karpelec

      Plešejo can-can, pa se včasih zaštrikajo, ker ima ena krajšo nogo.

  • Ruggedplant

   Združena levica že pripravlja posvetovalni referendum in prek svojih občinskih svetnikov vlaga pobude, da bi se poleg osmih še druge slovenske občine vključile v pobudo razglasitve njihove skupnosti za območje brez prostotrgovinskih sporazumov. Pridruži se jim še ti, če imaš take probleme s prostim trgom, teslo jugoslovensko.Če se ne strinjaš s kapitalizmom in svobodnim trgom, zakaj hudirja odžiraš prostor, kisik in socialne benefite ostalim sodržavljanom? Bodi mož beseda in se odseli iz EU-ja v kakšno Rusijo, kjer imajo tudi prav gotovo probleme s CETO in pravzaprav čemerkoli kar ni vezano na totalitarne uredbe nacionalnih vlad zaprtega gospodarstva.

 • janez cepec

  Sušnik nej ma uhladi. ceu živlene se j’ pasu pr rdečih koritih. razjebavu je Alpetour, bivši Transturist, ki je bil mimgrede ena boljših turističnih firm u takratni Jugi, pa so jo njemu podobni razfukal, pol se se pa zuačeu slint po ministrstvih, nakonc je biu predsednik državnega sveta, ki je totaln brez veze in nepotrebn, zdej bo pa še pokojence razčepuru. je…. se njemu za rajo, ma fajn penzijo in položaj

 • miha57

  Pahor je pozabil kdo ga je izvolil ,desni, kajti takrat je bil njegov protikandidat Turk, vendar smo desni volivci menili ,boljše malo zlo kot pa veliko !!!!

  • radames

   Desni volilci tudi menimo, da se komunistov ne voli. Oba sta komunista. Jaz sem drugi krog volitev izpustil!

 • domovina mili dom

  Naj nehajo s temi socialističnimi populizmi. Društvo upokojencev nima kaj delati na državni ravni. To je lokalno društvo, ki se naj ukvarja z interesnimi hobiji, pokrajinskim značilnostim prilagojeno.

 • Duhec

  Levi so pač neprimerljivo bolj sposobni…

  • FORT WORTH

   Je kraja in ropanje sposobnost ?
   Samo levaki sektasi imajo to za vrednoto !

   • Duhec

    Ma dej no. Glede vsega so bolj sposobni….

    • Ruggedplant

     Vsak cigan svojega konja hvali.

     • Jovo Jamnica

      Je to kritika ali samokritika?

     • Ruggedplant

      To je odziv na odsotnost le-te pri določenih komentatorjih.

    • radames

     Levi bolj sposobni????????
     Edina sposobnost, ki so jo dokazali in pokazali je propad bivše države. Vodili so jo izključno levi ekstremisti. Nobeden drug ni smel k oblasti.

    • FORT WORTH

     Duhi a nimas kaj pocet,kot nabijat piz…je ?
     Sam fprasam (:-))))

  • Olga

   ….. morilci!

   • radames

    Tako je!

  • Anton

   se strinjam steboj

   sarkazem press

 • radames

  “…obrnili večkrat in že nekaj časa nazaj. ”
  Gospe in gospodje novinarji. “Nekaj časa NAZAJ” ali pa – tri leta NAZAJ. Zveni strašansko nerodno, grdo in nepravilno.
  Kaj, ko bi napisali “… obrnili večrat in že PRED ČASOM”. Ali pa v podobnem primeru: PRED tremi leti.
  Slovenščina je težka. Toda – novinarji jo morajo znati!

 • Osti jarej

  partnerja ga.blond pa ne najdejo….izpuhteo……glavno,da pahi ima jo rad,vi pa njega

 • Osti jarej

  Tukaj ne gre za skepticizem ampak neznanje, namerno ali prirojeno! Če bi imela Ljubljana izvedljivo korist bi to že sprejela, a kaj, ko je svobodno območje po podpisu CETA konec meseca prevara stoletja. Vse vam mora povedati, da se bo Ljubljana o tem odločala teden dni po podpisu zločinskega sporazuma, ko pa se že sedaj ne more in bi bilo neveljavno. Odvetnik bi teden dni po usmrtitvi obsojenega vložil pritožbo nad izvršbo??!! Kot bo neveljavno za vse ostale občine, ki so to že ali pa še bodo podpisale. Sicer je spodbudno, da so podali izjavo – “ni mogoče pristati na dogovore, ki izhajajo iz mednarodnih sporazumov, sklenjenih na nedemokratičen in nepregleden način”, a je prepozno, ker niso hoteli dojeti jedra sporazumskega zločina, ko je bilo prvič govora o CETA in TTiP. To je seveda bistvo kaj so storili izdajalci v Vladni palači in poslanci v Bruslju – prodali so neodvisnost Slovenije. Nakladanje nekega lažnega strokovnjaka v mediju, plačanega iz EU sredstev, da bodo prosta področja lahko nemoteno delala kot do sedaj je le širjenje dogovorjene propagande Ameriških lastnikov, ki so avtorji te pogodbe in vseh ostalih s TTiP! Si lahko zamislite, da bi občina sprejela odločbo, da njeni obrtniki in prebivalci ne bodo plačevali državi davkov? Sklicujemo se na Ustavo in zakone in krivdno razrešujemo župana in svetnike, prebivalci pa so obsojeni na izvršbe! – bi bil odgovor. In CETA je isto, kar velja za EU bo veljalo za vse članice, pa naj se odločijo tudi proti. V tem je bistvo vsega, gre za korporacijski prevzem države v najkrutejši obliki in po nekaj mesecih ne bomo več o čisto ničemer odločali, kot že zdaj naša vlada le kima na kolenih – jutri naredimo!!

  Bistvo vseh teh zločinskih sporazumov temelji na pripravljenosto politikov, da izdajo narod, ne samo pri nas in, če ni odločne borbe v Bruslju, ostrega nasprotovanja Bruslju, nimamo nobene možnosti. Primerjava z no-fly zone v Siriji je zelo primerna. Letala ne bodo smela preletavati določenega področja, a to ne bo veljalo za zločinsko koalicijo pod taktirko ZDA. Torej prosto območje na celotni Sloveniji bo veljalo za CETA lastnike, ker bodo lahko tam počeli karkoli, če pa se bodo domačini postavili v vlogo oproščenih sodelovanja v zločinu bodo pač obsojeni. Leta in leta ne bodo več videli denarja!!

  http://uploads.publishwall.si/imgs_2/2016/10/12/publishwall_1476258788_5592684.jpg

  Nedopustno je , da tudi Slovenci mirno čakamo, kdaj bo ta podpis tudi na papirju, drugače je že sklenjen, ko pa nas čaka suženjstvo in izsiljevanje korporacij , dokončen odvzem vse lastnine. Seveda lahko naivno podpisujejo odlok o prostem območju, ki ne bo čisto nič pomagal, treba je izdajalce končno enkrat že izolirati, kajti CETA je zločin proti narodu in takih dejanj so v 25 letih naredili ogromno. In tukaj nastopi Cerar, ki je prepovedal referendum na temo mednarodnih pogodb, torej je izdajlec po krvi in je vedel, kaj mora narediti, da ga nagradijo. Smo brez moči pa se tega ne zavedamo, kajti Slovenci na tisto zadnjo možnost očino nismo več pripravljeni! Pa j edina rešitev, ki nam ostane!/publish wall/

  http://uploads.publishwall.si/imgs_2/2016/10/12/publishwall_1476259250_4830478.jpg

 • radames

  In kaj počenja tole v naslovu:

  “Za tampone ima čas…”
  V celotnem članku ni besede o “tamponih”
  Ne vem, kaj naj rečem…

  Potrudite se!

  • Rožle

   Ja, zato, da v celoti članek prebereš ..

 • Osti jarej

  Delal kot prostovoljec, prejel 20 tisoč evrov dodatka, zdaj za nagrado za svetovalca Katičeve – Siol

  Je prišel Srečko Šestan pred mikrofon, da pove kako “krvavo” potrebuje denar in je zato kot prostovoljec prišel reševati migrantsko krizo. Je sicer poveljnik civilne zaščite, a je šel na teren raje kot javni uslužbenec za reševanje in zaščito. Delo je sicer enako, ampak ne bo šel menda kot prostovoljec delati zastonj, to naj naredijo vojaki in ostali naivneži, ko pa kot birokrat lahko dobi 20 tisočakov!. On hoče denar, to je povedal takoj. Pa ne drobiž, tak, da lahko kupi nov avto. Sploh ga ni sram, da je izigral svoj naziv, da je za razliko od tistih, ki so tudi po svoji dolžnosti delali in celo malice niso dobivali, vojakov, samo novembra 2015 prejel za prostovoljno delo psremenjeno v javnega uslužbenca kar 7 pokojnin nekaterih upokojencev.

  Je Katičeva izvedla notranji nadzor in ugotovila po razlagi Šestana, da ni bilo nič narobe. Zato ga je nagradila in ga sprejela kot svetovalca v svoj kabinet,da tudi kot prostovoljec civilne zaščite ne vo delal zastonj.

  Zloraba javnih uslužbencev je kritična, kriminal je že davno presežen in zato rabijo novi nepremičninski davek, pa še kakšnega. Ljudi kot je Šestan je pri nas veliko, celo še pogoltnejših od njega. Seveda pa javna kriminalna uprava ne želi dajati pojasnil, ker so trdno prepričani, da je to legalna kraja! In za tako krajo ti pripada v pol leta 33 minimalnih plač! Sem očitno spregledal kdaj so spremenili v slovarju slovenskega jezika Civilna zaščita v Zaščito Kraje birokratov!/publish wall/

  • Nata

   + + + + + + + + + + + + + + Ta je pa dobra !!
   Pa še pripis . Spregledal ? Se ti je zareklo ? Nisi spregledala ?
   O ti lump !

 • samsara

  Upokojenci so v udbofevdu kaj vredni, če so ‘naši’.
  Kar poglejte si küćana, stanovnika, zemljariča, turnška ipd.

  • gušto

   Tile tudi lahko vsak trenutek do predsednika pridejo.

   Pa, da ne bi mislili, da je samo Borut tak, so bili njegovi predhodniki: Tuerk, Drnovšek enaki.

   lp

   • Nata

    Hujši !

 • Iza Demos

  To je hudič, če te spomin ne služi in si še vedno na položaju.

  Pamet? Pametni pišejo!
  Pa saj imajo Korla!

 • samotoje

  ZDUS in posledično Sušnik nimata mojega pooblastila, da me kakorkoli zastopata, zato me prav figo briga, ali Pahor hodi na upokojenske procesije ali ne. Še manj me briga Erjavec s svojimi klovnovskimi nastopi. Briga pa me dejstvo, da so se ti tipi namučili do skrajnosti, da se je moja penzija v 6 (!) letih po 37 pošteno oddelanih letih dvignila za 7 €.

 • Lokomotivführer

  ZUJF je prizadel tudi upokojence. Ali se bo za njih tudi enkrat odpravil, kot se odpravlja za JS?

  • Nata

   Nič več !!! ZUJF je bil samo za tiste izredne pokojnine . In ga. Bratušek jim je popravila nazaj .
   Lahko pa se motim …..

   • Lokomotivführer

    Delno imaš prav, kar se tiče izrednih in nezasluženih pokojnin. Tistih za revolucionarje in njihovo armado. ZUJF je tudi ukinil olajšavo za plačilo dohodnine od pokojnin za upokojence nad 65 letom. Za z delom zasluženo pokojnino, pa ne brati narobe, ki NI nad 1300€ se plačuje dohodnina tudi pri straosti nad 65 let! Tega prej ni bilo, je bila olajšava. Tudi ti boš enkrat tam…, malo slabše zdravje in sposobnosti zahtevajo več plačil…

 • Novakec1

  G. predsednik tudi jaz bi se rad srečal z vami in vam povedal kako nas gulijo komunalci, od prejšnjega meseca do danes višja položnica za 25% brez obrazložitve.

  • radames

   V Ljubljani?

  • komar marko

   in iz 7 RUR sedaj plačuješ 8 EUR!

   • Novakec1

    Te mal matematka beje!

  • Nata

   To se pa obrni na ministrskega predsedenika , no ? Imaš pa seveda prav .
   Odirajo nas na vsakem koraku. Zato naj Sušnik nič ne stoka zaradi enega srečanja !!!

 • komar marko

  Vsi upokojenci bi morali biti izenačeni. Tisti, ki so že 40 let v penziji imajo boljša izhodišča in večjo penzijo kot tisti, ki odidejo danes v penzijo kljub temu, da so vplačali manjše prispevke. Pa ne mi soliti pamet, da so takrat veljali taki zakoni. Res je. Od danes naprej pa veljajo NOVI zakoni, vsi morajo biti izenačeni. tako pa so PRIVILIGIRANI tisti, ki so manj delali in manj plačevali. Režim je spet poskrbel za svoje!

  • radames

   V Švici so penzije zelo izenačene. Okoli 2500€. Ne glede na izobrazbo ali delo. Variirajo mogoče nekaj 10€ gor ali dol.

   • komar marko

    osnovne penzije. Potem pa naj uvedejo osebne račune in kolikor vložiš, toliko dobiš. Enako se naj izvede za nazaj! Preprosto!

   • Borut Stari

    In vsaj 5x večji stroški življenja. Švicarska penzija in živeti v Sloveniji.To pa to.

    • Nata

     Si o stroških prepričan ?

     • Borut Stari

      Pojdi le na kavo, nacenejšo pijačo, pa se prepričaj

   • dare326

    To je državni del penzije, drugi steber in višina pa je odvisna od podjetja, kjer si vplačeval v sklad za penzijo.

 • gušto

  Eh, ni kaj pričakovat. Sušnik je naš…..

 • VERZIFIKATOR

  Bor Pakar

  BORČI IN SUŠA V ŽEPU

  Dedek se na vnuka je razjézil,
  ni privoščil mu fakin obiska,
  naokoli skače fant in vriska,
  in potem bi rad mu nekaj tvezil.

  Dedkova je dobra pokojnina
  tisto, kar je Borčiju domače,
  ljubše skoraj kakor vse igrače,
  saj iz nje priteka mu žepnina.

  Pa je tokrat Borči gluh in slep,
  sploh na dedkov klic se ne odziva,
  pravi, da zasedenost je kriva,
  Borči, ki nadvse bi rad bil lep.

  Lep in vljuden, vedno pieteten,
  tokrat pa bi skorajda zamočil,
  a potem je dolgo solze točil,
  vtis dajati trudil se prijeten.

  Pokojnina je le pokojnina
  in upokojénih v žlahti dosti,
  zdaj obiski bodo bolj pogosti,
  bliža namreč v žepu se praznina.

  In seveda tisto tekmovanje,
  kjer se voli najbolj vljudni vnuk,
  Borčiju svarilo je v poduk,
  da naslednja zmaga bodo sanje.

  Ne bi rad zamudil prireditve,
  kjer veliko šteje dedkov glas,
  zlahka bi sprevrgla se v poraz
  tekma, ki se pravi ji volitve.

  • Nata

   Kaj pa babice , dragi Verzifikator ?
   Aja, seveda , saj Sušnik ni babica ……….že zopet prehitevam .

 • Stajerka

  o sv. levaška preproščina……se vidi, da večina upokojencev, tako kot na volitvah, deluje dementno (mišljeno nič žaljivega)……zakaj???……Pahor in njegova vlada so socialne prejemke in dodatke upokojencev VEZALE NA PREMOŽENJE in zavezale k vračilu le-teh……TISOČE UPOKOJENCEV se je zaradi tega ukrepa Pahor/Svetlik odpovedalo še tisto malega sociali in padlo v še večjo revščino……in sedaj upokojenski funkcionarji želijo, da jih rešujejo tisti, ki so jim zabili še zadnji žebelj v krsto…

  • Iza Demos

   Meni se pa zdi to prav. Zakaj bi davkoplačevalci plačevali nekomu ki ima v lasti npr. nepremičnino v vrednosti 100.000 EUR socialo. Na koncu poti pa dobijo dediči teh 100.000 EUR mi davkoplačevalci pa nič.
   Odpovedali pa so se sociali zaradi pohlepnih otrok.

 • Mojca pokraculja

  Jdtna, sej se bomo kr zjokal, tolk lepo je napisu. Kakšen besednjak: Dragi g. Sušnik, iskrene želje, ironija, radostno upanje, iskreno Vaš…
  Ne vem kdo je zdaj višje in večje visočanstvo, Pahorček ali Sušnik.
  Za kozlat !

  • dare326

   Temu se reče bonton in je običajen v običajni zahodni demokraciji. Tovarišijska komunikacija pa se glasi “ej ti”.

   • Mojca pokraculja

    Ne vem kaj si hotel s tem povedati , jasno da je bonton , a izumetničen in neprimeren za “tovarišijo” tipa Pahor , Sušnik itd. Naj se zmenijo kje drugje, kdo pa so Zveza borcev, da se bodo po cajtengih pritoževal, ali je to kraljevi zbor ali kaj? Pahor pa naj se ne obnaša kot da ima krono na glavi. Kar je preveč je pa preveč.

 • Nata

  Aha , vidimo , kam pes taco moli !
  ” Glede na potek dogodkov ” ??? To jih moti !!
  Pa saj imajo ” svojih ” na pretek . Svojega ministra , svojo stranko , svojo vlado .
  Ti naj jim uredijo zadeve , ki jih predsednik države ne more ! Kaj vtikajo zraven problem mladih ? Tako , zaradi lepšega najbrže ?
  Za to je tu Cerarjeva vlada .
  In Pahorja bodo zopet vlačili po zobeh . Kar naredi ni prav. Saj vemo zakaj .
  Je rdeč , ampak za večino premalo rdeč !!

 • Osti jarej

  g.sušnik….nič bat…važno,da je g.pahor iskreno vaš…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!