[Ekskluzivno] Žrtev komunističnega režima – partizani so mu ubili mamo in ga oropali otroštva – kazensko ovadil zločinca Franto!

Foto: STA

“Franc Sever – Franta, naprej imenovan osumljenec, je bil ob koncu nemške okupacije v Jugoslaviji in Sloveniji član tako imenovane Osvobodilne fronte, ki je po umiku okupatorja na ozemlju Jugoslavije pričela z uvajanjem boljševističnega sistema po sovjetskem vzorcu. KPJ je za dosego svojih ciljev ustanovila zloglasno Ozno, ki je bila glavno orodje v njenih rokah za preganjanje, uničevanje in zastraševanje komunizmu nenaklonjenega prebivalstva. V ta namen je Ozna uredila, poleg mnogih drugih, na Teharju pri Celju zbirno taborišče za svoje domnevne ideološke in vojaške nasprotnike. Zaradi visoke starosti osumljenca je zaželeno, da se postopek prične nemudoma, brez odlašanja,” je del ekskluzivne kazenske ovadbe žrtve komunistične represije Franca Kindlhoferja, podane na Vrhovno državno tožilstvo RS, Urad generalnega državnega tožilca. Komunisti so med drugim ubili njegovo mamo in ga oropali otroštva, Franta pa se je samoprijavil kar v svoji knjigi. 

“V pomladnih strankah smo bili 1990 mnenja, da ne bomo sekali glav. Važnejši je miren prehod, brez žrtev in ponovnih zamer, iz komunistične diktature v demokracijo. Mislili smo si, biološka selekcija bo svoje opravila in bomo lahko v bodoče živeli med seboj v miru in slogi. Doživljamo pa ravno nasprotno. Komunisti vse bolj dvigajo glave in s svojim nastopaštvom zopet poglabljajo brezna med narodom. To je nezaslišano. Zato moramo končno začeti tiste akterje, ki so še živi, prijemati s kleščami in ne z rokavicami. Zgodovinski resnici smo to dolžni. Ko je Franta kot 22-letnik počel svoje morebitne zločine na Teharju, je moja mama morala zapustiti tri otroke in je izginila kot 32-letna ženska v Starem piskru v Celju. Kar sem naredil, ni maščevanje, to sem dolžen kot sin moji mami. Ne morem ji vrniti življenja, ampak pred narodom je potrebno razgaliti takratne ubijalce in zločince,” je ob podaji kazenske ovadbe proti Francu Severju – Franti dejal Franci Kindlhofer, ki meni, da je s tem izpolnil svojo državljansko dolžnost. Bil je namreč žrtev komunističnega režima, in sicer je bil eden od otrok s Petrička. Ne pozabimo, da zločini proti človečnosti in vojni zločini nikoli ne zastarajo, ne glede na starost osumljenca.
Franc Sever – Franta je zadnji partizanski junak, ki ga je odkrila slovenska levičarska nomenklatura v navezi z globoko državo. Vendar se mu njegovo medijsko pojavljanje vrača kot bumerang. Po katastrofalnih kritikah njegove partizanske pravljice Preboj se opogumljajo tudi slovenski državljani, ki so doživeli komunistično agresijo po koncu druge svetovne vojne. Državljan Franci Kindelhofer je vložil kazensko ovadbo proti Francu Severu – Franti. Zahteva, da se uvede preiskovalni postopek zaradi suma storitve kaznivega dejanja proti človečnosti in storitve vojnega zločina. “Zaradi visoke starosti osumljenca je zaželeno, da se postopek prične nemudoma, brez odlašanja,” je del ekskluzivne kazenske ovadbe državljana Franca Kindlhoferja.
Žrtev, otrok s Petrička, se je zoperstavila komunističnem zločincu
Franc Kindlhofer je po smrti mame nekaj časa živel kot sirota, kot otrok s Petrička. “Otroci s Petrička” so bili otroci, ki so bili skupaj s starši zaprti v taborišču Teharje pri Celju. Junija 1945 so jih od staršev ločili in odpeljali v otroško taborišče Petriček, starše pa brez sojenja pobili in pokopali na neznanih krajih. Otrokom so z različnimi prevzgojnimi ukrepi poskušali iztrgati staro identiteto in jim s silo privzgojiti novo. Vzeli so jim starše in otroštvo ter jim zasekali rane, ki se do danes niso zacelile. Pretresljivo usodo otrok je pred leti v presunljivem in zelo tragičnem filmskem dokumentarcu predstavil Miran Zupanič z naslovom Otroci s Petrička.
Zaradi visoke starosti osumljenca je zaželeno, da se postopek prične nemudoma, brez odlašanja
Franc Sever – Franta, naprej imenovan osumljenec, je bil ob koncu nemške okupacije v Jugoslaviji in Sloveniji član tako imenovane Osvobodilne fronte, ki je po umiku okupatorja na ozemlju Jugoslavije pričela z uvajanjem boljševističnega sistema po sovjetskem vzorcu. KPJ je za dosego svojih ciljev ustanovila Ozno, ki je bila glavno orodje v njenih rokah za preganjanje, uničevanje in zastraševanje komunizmu nenaklonjenega  prebivalstva. V ta namen je Ozna uredila, poleg mnogih drugih, na Teharju pri Celju zbirno taborišče za svoje domnevne ideološke in vojaške nasprotnike. Pod okriljem Ozne je bil osumljenec po lastnih navedbah član poveljstva, ki je izvajalo v taborišču Teharje selekcijo ujetnikov, med katerimi jih je bila velika večina poslana v smrt. Iz do sedaj poznanih dejstev lahko izhajam iz tega, da je bil osumljenec važen sokrivec teh brezpravnih pobojev, za katere bi moral odgovarjati pred sodiščem, saj zločini proti človečnosti ne zastarajo. Če se osumljenec počuti nedolžnega, potem sta nepristranska preiskava in pošten sodni postopek tudi v njegovem interesu, saj bo v naslednjem slučaju na njegovem imenu vedno prisotna senca zločina. Zaradi visoke starosti osumljenca je zaželeno, da se postopek prične nemudoma, brez odlašanja.

Franc Sever – Franta (Foto: Facebook)

Sodu izbilo dno prikazovanje partizanske pravljice Preboj
Poleg filmskih kritikov je prikazovanje partizanske filmske pravljice vznemirilo tudi državljana Franca Kindlhoferja, ki so ga prav prikaz, reklama in vsa propaganda okrog tega filma spodbudili, da opravi svojo državljansko dolžnost. “Temu, da sem se za ta korak odločil ravno zdaj, je botroval ravno posneti film Preboj. Snemanje takšnih partizanskih westernov 70 let po koncu vojne je naravnost smešno, saj ne gre za noben velik zgodovinski dogodek, ampak le za partizansko propagando. Imam občutek, da naša država drvi nekam v prepad in je treba potegniti ročno zavoro. Res, ta film je izbil sodu dno. Ko sem danes zjutraj pri poročilih poslušal vest o tem filmu in dogodkih okoli njega, mi je šlo na bruhanje,” zaključi Kindlhofer. Francu Severju – Franti pa je uspelo nemogoče, saj bi lahko užival kot upokojenec, zdaj pa ga je vsa slovenska javnost spoznala kot lažnega junaka in krvavega komunističnega zločinca.

“Še to moram povedati, da so sezname podpisali trije preiskovalci, kar pomeni, da so bili ljudje zaslišani in da so na ta seznam prišli samo tisti, ki so zakrivili tak ali drugačen prekršek, verjetno pa tudi tisti, ki so bili osumljeni aktivne udeležbe pri kolaboraciji zaradi bližnjih sorodnikov, ki so se med vojno bojevali proti partizanom,” je v svoji knjigi Trenutki odločitev opisal postopek ravnanja z vojnimi ujetniki. Torej je bil za smrtno kazen dovolj “prekršek” in krivda “zaradi sorodnikov”, vsa “obravnava” več tisoč oseb pa je trajala le tri ure, kar je v nasprotju s takratnimi predvojnimi zakoni, ki so veljali na območju Jugoslavije. Častni meščan Mestne občine Ljubljana je tako človek, ki je soodgovoren za najhujši vojni zločin vseh časov na slovenskih tleh.

Luka Perš

 • hribovc

  Andreja je menda že dala precizna navodila vsem poklicanim kako postopek voditi naprej….

  • RATATA

   najbolj jo skrbi, da bi sodili nepristransko.

  • Beli Sneg

   A misliš na tisto tajnico, ki je služila Kontiču v Velenju? Pikanogavičko? Ta ima res veliko pojma o pravusodju. Ve pa, da se mora ravnati po Bavconovem in seveda po Brglezovem naravnem pravu.

 • pajot

  Gospod Kindlhofer,moje spoštovanje.
  najprej Franta.
  Potem pa še ostalo kriminalno bando.
  Za rešetke.

  • Mojca pokraculja

   Absolutno. In ne pozabimo, še vedno se skriva ime Črne vdove iz Petrička. Naj ga že nekdo obelodani. Naj njeni potomci vedo, da vemo kdo je bila ta hudobna ženska. Kindlrhofer zagotovo ve.

 • JANEZ GUS

  Vsak dan je treba slediti poti te prijave,da se vidi,kje se bo vstavilo in kateri prasec bremza.Seznanjat tudi EUsodišče za človekove pravice.

  • samsara

   Kot krvosledni psi. Neumorno brez predaha.

 • goldhorn

  Ta dokument je tako meglen, da se ga ne da prebrat. Res nimate nobenega pametnega skenerja v uredništvu? Saj sploh niso dragi…..

  • lokec

   Namerno je zamegljen.

  • KAPIBARA

   Žal obstojajo tudi takratni originali, tako slabe kvalitete, da ga še sam hudič ne prebere..
   – morda so jih pa že takrat zanalašč “zamazali”..

  • Franci Kindlhofer

   Najdete ga tudi na FB na moji strani “Slovensko poletje”.

 • tramal

  Partizanski morilec se spreobrne ,ko se v grob zvrne .Spraviti je treba pred sodišča ,še vse preživele partizansko komunistične krvnike,saj zločini ne zastarajo.

 • Boco

  Pogumno in častno dejanje gospod Kindlhoferja.
  Ljudje se ne bojijo komunistov več kot so med leti 1945 in 1990. Žrtve so se pripravljeni boriti za svojo pravico in prav tako za Slovenijo.
  Čim več takšnih tožb si želim.

  • svatne

   Ljudje se še vedno bojijo. Sem bil zraven, ko je pokojni Pučnik s komisijo pregledoval morišča ob Savi pri Brežicah, pa so domačini bežali in se umikali v domove…. Dogodki ob koncu vojne pa so pokazali, da so ves čas vojne skrbno “evidentirali” in beležili. Niso samo iskali primernih jarkov, jam in brezen, tudi spiske so skrbno pripravili. Tudi ljudi, ne le stanovanj, vil in dragocenosti. Zakaj so pogoreli skoraj vsi gradovi, dokumenti naše identitete? Tudi roparji danes zažgejo avtomobil, s katerim pobegnejo: v požganini se ne more ugotoviti ne kaj ne kdo je pokradel….
   Zgodbe v Raju presegajo vsako domišljijo….

 • Antonius

  Bodimo vendar človeški. Franti zaželimo dovolj dolgo življenje, da bo lahko na sodišču dokazal, svoje s krvjo umorjenih prigarano, nedolžno poštenje. Naj obtoženec na sodišču dokaže kvaliteto svojega spomina. V njegovi bitki na Menini planini mu iz spomina ni ušla nobena malenkost.

  • JANEZ GUS

   Mu bo pomagal sančopansa Šarc.Beda od bede,kam se je uvalil.

 • antimur

  Poznal sem partizanskega zločinca, hvala Bogu že pokojnega, kateri se je v pijanosti sam hvalil z zverinskimi zločini. Po pričevanju njegove žene, je ponoči blaznel in plezal po steni. Tudi pokončal se je sam, tako, da verjamem, da vsi takšni zločinci kot je Franta, plačujejo svoj davek, vest je brezmejna, imajo jo tudi takšne živali, čeprav jo tlačijo v svojo globino, toda vedno znova priplava na dan, tako kot olje v vodi.

  • Dragan Krstič

   Jaz sem tudi poznal enega takšnega. Vsak dan pijan od žganjice je hodil po mestu se za nekaj trenutkov ustavil ter vpil: tkole smo jih, ratatatatata. Že pred kakšnimi 40 leti se je obesil.
   Ampak ta Franta, ta človek pa nima vesti. To je pošast v človeški podobi.

   • samsara

    Primer ljudi, ‘ki nimajo vesti’ oz. niso odzivni na glas vesti, so psihopati.
    Nobenega obžalovanja, nobenega kesanja. Vrhunski egoisti, ki vidijo najprej in samo sebe ter svoje osebne želje, koristi, ideale, do katerih so pripravljeni dokopati se milo ali s silo. Povedano še drugače, do zastavljenih ciljev, se prikomolčijo ‘preko trupel’, tako v prenesenem pomenu kot tudi direktnem. So turi rojeni igralci, nastopači, znajo biti šarmantni in očarljivi, ko in dokler jim to prinaša osebne koristi. So brezkomprimisni, nenasitni pohlepneži.
    To je zgolj splošen in skrajšan opis določene patologije prisotne pri ljudeh, katere pogostnost narašča proti vrhovom najrazličnejših družbenih struktur. Ne prenesejo namreč, da bi jih kdorkoli kontroliral, hkrati pa imajo patološko težnjo po nadzorovanju in kontroli vseh in vsakogar okrog njih.
    Če kdorkoli na osnovi tega kratkega splošnega opisa prepozna kogarkoli za podobnega ali ustreznega opisu, je to njegovo osebno mnenje.

    • JANEZ GUS

     Eden takih psihopatov je Nilan Kučan.

  • Miro Jereb

   Poznal sem F. Fo.karja…umrl pred leti. Tudi on se je hvalil in utapljal svoje povojne travme v alkoholu. Včasi mu je v pijanosti ušlo in je govoril kako so jih po komandi likvidiral. Umrl je na pohodu svojih spominov skozi gozdove in hribe pri Ljubljani.

 • macon

  Leva fašistična oblastna sodrga bo take zadeve seveda nemudoma pospravila v predal in jih ignorirala.

  • Steiermark

   Počakali bodo, kot pri mačku, ribičiču in ostalih zločincih, da bodo pokrepali, potem pa vse, seveda zargli

   • macon

    Nakradeno s čimer se ponaša in se ne boji, da bi ga kdo vprašal od kod mu, pa bo zločinec nekomu v miru zapustil, namesto, da bi mu država nakradeno pobrala in vrnila potomcem povojnih žrtev, če sploh so.

  • Andrej

   To je sicer res, ampak, ne pozabi: duh uhaja iz steklenice in ne bo ga več mogoče spraviti nazaj.

   • JANEZ GUS

    Samo mađonarka Kociper zbaše večji krog v manjšega.

    • Andrej

     Menda ji še vedno nekaj prostora v tamanjšem krogu ostane.

   • samsara

    Resnico se lahko zadržuje, ne more pa se je zadržati.

    • Andrej

     Za resnico se je potrebno boriti. Stalno.

  • KAPIBARA

   Za globoke spodnje predale, je že tako znana PP Postojna.. ko je pošiljala zadeva v preiskavo, po tem, ko je januković obedoval s Katrino v gostilni AS, Knafljevega prehoda..

   • samsara

    PU Postojna ne obstaja več že od časov notranje ministrantke K. Kresal, ki jo je lastnoročno ukinila in jo spojila s PU Koper.

    • KAPIBARA

     Ja, potlej je pa dosje januković tik zaprtja, poslala tja..

 • JANEZ GUS

  Kindlhofer mora seznanjat novo 24,da se tako vrši pritisk.

 • rubec

  Franta ni bil noben partizan, bil je kvečjemu švabski vohun. Pri njemu se vidi, da je še danes prikriti simpatizer vermahta, zakaj bi sicer nosil protezo, ki šteje natanko toliko zob kot nemška šnelfajerca metkov.

 • tomven

  Partizanski Billy the kid, bi bil z keho precej na boljšem kot če bi bil prost.. živeli bi ga davkoplačevalci in bi prihranil celo penzijo, ker mu ne bi bilo treba it v dom…

 • Andrej

  Franta je na Menini izvedel, kot smo včasih rekli: “samomor iz zasede”.

 • Andrej

  Za take bi lahko obnovili Petriček. Komunistični klacvi v Petričku. Bili bi kot doma, samo na drugi strani.

 • Franc Šink

  Čudno se mi zdi, da smo o Menini tako malo slišali.

 • RATATA

  Franta, ponosni direktor Aerodroma Ljubljana-Pulj, ki je celo smučišču Krvavec pomagal…
  ROP, POŽIG, UMOR …. to je vsa resnica celotne komunistične revolucije v Slovenskih deželah!

 • Aurelius

  Ker sem v penziji, nimam časa brskati po zakonih in raznoraznih podzakonskih aktih in zato me zanima, ali kdo od bolj poučenih ve povedati, katera kriminalna dejanja mora policija raziskovati po uradni dolžnosti, na podlagi indicev (za povojne pomore obstajajo tako indici in tudi materialni dokazi) in kateri zakon to ureja?

  • Stajerka

   …najprej mednarodne konvencije, potem zaveze države, nato ustava, kazenski zakonik in verjetno še kaj……

 • RATATA

  Franta ni zadnji, ki je še vedno, kljub genocidu nad slovenskim narodom na tostranstvu!!
  Hrabro in zmagovito slovensko ljudstvo je končalo “balkansko suženjstvo” in razglasilo osamosvojitev Republike Slovenije, t.j. slovenskih dežel, ki so dvainsedemdeset let prej s Kraljevino Srbijo sestavile južnoslovansko državo.
  TODA: znova se je ponovila znana zgodba. Od osamosvojitve tistega, kar je sestavilo Jugoslavijo, ni ostalo nič. De facto so osamosvajači od SFRJ odcepili najslabše, kar je bilo mogoče, odrinili od potapljajočega se TITANIKA s čolnom, na katerega so vkrcali vso družbeno in politično nesnago propadle države.
  Čeprav so junaški miličniki in teritorialci ubranili s strani JLA napadeno državo, to ni pomagalo: Po treh desetletjih propadanja “zgodbe o uspehu” izginjajo še zadnja oprijemališča državne suverenitete. Prebiranje tekstov v javno občevalnih priobčilih, pove, da bodo kmalu uspešno in dokončno zamenjali tudi prebivalce.
  Zaključen bo zločinski, genocidni načrt: 4. točka programa OF (Kocbekova (!!!) točka) o “spremembi narodnega značaja Slovencev”.
  Da je bilo delovanje teh monstrumov v celoti genocidno, postane kristalno jasno, ko preberemo definicijo (magari v srbščini – da se na spletu pojavi tekst v srbščini in ne v slovenščini, pove več kot sto besed…… pojavil se je ta tekst v Sloveniji v javno občevalnih priobčilih!!!):

  ##U smislu ove Konvencije kao genocid se smatra bilo koje od navedenih dela učinjenih u nameri potpunog ili delimičnog uništenja jedne nacionalne, etničke, rasne ili verske grupe kao takve:

  a) ubistvo članova grupe;
  b) teška povreda fizičkog ili mentalnog integriteta članova grupe;
  c) namerno podvrgavanje grupe životnim uslovima koji treba da dovedu do njenog potpunog ili delimičnog uništenja;
  d) mere uperene na sprečavanje rađanja u okviru grupe;
  e) prinudno premeštanje dece iz jedne grupe u drugu
  ##
  Zgodovina slovenskega ljudstva v zadnjem stoletju drugega tisočletja je v vsem umeščena v vsako in v vse točke definicije.
  Dejansko stanje stvari in marnje s slovenskim denarjem plačanih pisarjev, povedo, da je “program” dokončan.

 • Stajerka

  …..pravilno, žalostno je predvsem to, da žrtve še živijo…..in še danes NE upajo poiskat pravice zase in svoje prednike……s tem se naj ukvarja OECD, pa bo jim kar hitro jasno kaj se dogaja……upam, da kdo OECD in EU institucijam predoči kaj se dogaja v eni od članic EU, ki je glede tega, sramota za celotno EU…
  …….kot da bi Nemci ali Avstrijci poveličevali Hitlerja in o njegovem junaštvu snemali filme s pozitivno vsebino……ma to še za kozlanje ni več……

 • radames

  “…in zelo tragičnem filmskem dokumentarcu predstavil Miran Zupančič z naslovom Otroci s Petrička.”

  Prosim, popravite! Miran Zupanič. Zupanič!

  • radames

   Hvala lepa za popravek.

 • Ehnaton

  Temu heroju, ki so ga potegnili iz naftalina, ker drugih počasi zmanjkuje je videti, da je v glavnem razmišljal s kurcem, zaradi česar so se ga do zdaj prvovrstni revolucionarji sramovali. Da v glavi prav veliko nima je izpričal tudi s svojim neumnim blebetanjem, s katerim se je sam namočil. Kakšno je v resnici njegovo revolucionarno prepričanje pa je pokazal na posnetku, na katerem je videti, kot eksponat v sobi Ludvika XIV: v Louvru.

 • Stajerka

  ….no, to pa še za na vrh……

  Dr. Tamara Griesser Pečar: Z arhivsko zakonodajo iz leta 2014 se omejuje raziskovanje kršenja človekovih pravic
  http://demokracija.si/kronika/dr-tamara-griesser-pecar.html

  • samsara

   Podpornica omenjene zakonodaja, pa je bila tovarišica Ljudmila Novak, tašča neke tajne agentke na Sovi.

   • pupa

    Morda je bila nagradna zaposlitev snahe plačilo za podporo zaprtja arhivov ?

    Nikoli se ne ve.

    MAFIJA IMA DOLGE LOVKE!!!!!!!!!!!!!!!

 • Andrej Grafenauer

  Bravo, upam da pravica še ujame te maloštevilne preostanke zločincev. V svafilo njihovim ideiloškim naslednikom.

  • Boco

   Sem pred časom slišal modro misel bosanskega filozofa o obsodbi zločincev iz zadnje vojne morije v Bosni in Hercegovini. Je rekel:
   Mi moramo obsoditi zločince. Že zato da krivdo ne bomo prenašali na naslednje generacije.

   • JANEZ GUS

    Naši rdeči zločinci pa pravijo pustimo preteklost,glejnmo v prihodnost,vsako leto pa obujejo komunistične pravljice-Dražgoše,menina,pohorje…………..

 • radames

  Med revolucijo so slovenski revolucionarji pobili 11 članov družine Hudnik samo zaradi tega, ker je bila njihova samotna hiša na idealnem mestu za prebivanje revolucionarjev.

  Enako je ravnal “maršal”(???) malo pred vojno, ko so revolucionarni banditi iskali primerno hišo v okolici Zagreba za neki sestanek. Bodoči “maršal” je ukazal, da se edino prebivalko hiše, ostarelo žensko – ubije.

  • Olga101

   In Hudnikovi so ponudili roko sprave morilcem?!

   Napaka! Morilci bi morali odgovarjati, saj takšni zločini ne zastarajo!

 • Edi Puc

  pravilno – dolgo bo trajalo, pogum in ne odnehat

 • NoName

  Vse vojne in nasploh povojne zločince je potrebno preganjati v nedogled in jim soditi, tudi če več niso živi, naj vsaj njihovi svojci vedo, da so bili med njihovimi predniki morilci in ljudje brez morale, ki si ne zaslužijo niti sveče na svojem grobu, kakor so jo prepovedale svojcem pobitih žrtev.
  Čas bi že bil, da se odstranijo tudi vsi spomeniki in obeležja, ki razdvajajo Slovenski narod ali pa se naj postavijo obeležja tudi Domobrancem, saj so se borili proti tem zverem, saj sploh ni važno s katero pomočjo, važno je, da so imeli prav.Nemčija še danes preganja vojne zločince, svoje ljudi in plačuje odškodnino žrtvam, naj plača odškodnino tudi zveza borcev za vse ukradeno premoženje in pomorjene ljudi v povojnem času, pa da jih vidimo v kakšnem številu se bodo odzvali pa če jim bo še do maškarad in do mahanja z jugo zastavami…

 • domoljub1

  Žalostna zmota: “Mislili smo si, biološka selekcija bo svoje opravila in bomo lahko v bodoče živeli med seboj v miru in slogi. Doživljamo pa ravno nasprotno. Komunisti vse bolj dvigajo glave in s svojim nastopaštvom zopet poglabljajo brezna med narodom”.
  Kučanov zgodovinar Repe je pred kratkim dobro zapisal sledeča realna dejstva: »Nekdanji komunisti so se porazdelili po različnih strankah, z njimi pa tudi navade in obnašanje. “Demokratični centralizem”, novodobna “moralnopolitična neoporečnost”, želja po obvladovanju vsega družbenega življenja, zahteve po brezpogojni uradniški in novinarski ubogljivosti, sledenje in nadzor, vloge tajnih služb, ne nazadnje manifestativna “afežejevska” emancipacija (razni ženski forumi po strankah in “starletne” poslanke)… so kaj več kot zgolj recidivi prejšnjega sistema v novodobnem kapitalizmu.«

 • Artur

  Pozor pozor v našem kraju v kinu je bila predvajana gošarska “pravljica” Preboj, ob pitju kofeta v bifeju vizavi kinodvorane sem se prav zabaval ob prizoru petih pleničarskih gošarskih še živečih “trupel” ki so se nekaj kurčili pred vhodom kinodvorane pazite samo petih, ki so si privoščili to njihovo gošarsko epopejo.

 • radames

  Tovariš zločinec Franta ve, da je zaščiten, kakor so bili še živeči revolucionarji po letu 1990 zaščiteni pred organi pregona in pred pravosodjem. Proslule Zdenke Kidrič, vodje VOS, se javno niti ni smelo omeniti, čeprav je umrla leta 2008, stara skoraj 100 let.
  Franta se bo ponosno kazal v javnosti, vedoč, da mu nič ne bo. Povsem enako, kakor janković. Nič mu ne bo!
  Mi pa vemo, da so takoimenovani “narodni heroji” najhujši zločinci proti lastnemu narodu. Vemo tudi, da njihovi zločini nikoli ne zastarajo. Tako so te “narodne heroje” ožigosali njihovi visoki kameradi: do konca vseh vekov!

 • xtc

  Čas je da še še živeče zločince NOB postavi pred sodišče in enkat dokončno prepove razkazovanje komunističnih totaloitarnih simbolov.

 • Silka

  Čas je da Slovenci pričnemo osvobodilni boj, da se osvobodimo komunističnih podgan.

 • Olga101

  Končno! Če zapirajo nacistične zločince, je prav, da tudi komunistične!

 • mona lisa

  Ta zločinec še vedno lepo živi z penzijo ki jo plačujemo mi. Sicer pa ni edini.

 • Lustrator

  “Kar sem naredil, ni maščevanje, to sem dolžen kot sin moji mami. Ne morem ji vrniti življenja, ampak pred narodom je potrebno razgaliti takratne ubijalce in zločince”

  KONČNO! Vso srečo in podporo tožniku in upam, da bo njegova iniciativa navidh za stotisoče ostalih svojcev žrtev komunizma, ki leta 2019 še kar molčijo v nekakšni mešanici strahu in brezupa. In če sodba slučajno pade na naših bavconovskih revolucionarnih sodiščih, naj gre zadeva na evropsko. Naj vidijo bruseljski birokrati kakšno greznico imajo v svoji sredi in temu primerno ukrepajo! In vsi domoljubi bi morali tovrstne postopke tudi finančno podpreti, da se pri nas enkrat za vselej razčistijo osnovni pojmi na katerih je utemeljena država in današnje ekonomskopolitično stanje.

  • JANEZ GUS

   EU sodišča so seznanjena z našo sodno greznico,samo pustijo pri miru,ker drek bolj ko mešaš ,bolj smrdi.

   • Lustrator

    Zakaj neki bi ga mešal? Odplakniti ga je potrebno in je zadeva rešena. Pravniki iz prejšnjega režima in tisti, ki so se izobraževali pri teh pravnikih iz prejšnjega režima naj še enkrat opravijo izpite iz RESNIČNEGA, torej zahodnega prava, sicer izgubijo svoje licence.

    Po domače: LUSTRACIJA.

    • JANEZ GUS

     Se popolnoma strinjam,saMO TO GOLAZEN NOBENA LUSTRACIJA NE BO ODNESLA.PA PRAVNI POTI Z NJIMI NJET ZMOŽNO.Samo potomanit.

 • Kapodistrias

  Bandit je postal častni občan Ljubljane. Torej je Ljubljana banditsko mesto. Banditsko glavno mesto države je potemtakem banditska država. To je vsa logika.

  • JANEZ GUS

   Na me jebat,.

 • Igor Kodelja

  a imajo levičarji še kakega FRANTA PREVARANTA V ROKAVU

 • Vojteh Dovč

  nikoli konca !!!!!!!!

 • Artur

  Pred letom dni nisem imel pojma kaj je to franta, če bi mi kdo takrat omenil ta izraz bi takoj pomislil na svinjsko guzico no zdaj vem, da je to eden izmed narodno ugonobiteljskih gošarjev, ki je v našem gošarskem režimu še danes leta gospodovega 2019 zaščiten kot kočevski medved zato ni za pričakovati nobenega sodnega epiloga njemu v škodo zaradi njegovih rabot v to sem prepričan.

 • Franci Kindlhofer

  Zaradi nejasnosti ovadbe vam vsem sporočam, da jo najdete na FB na moji strani “Slovensko plitje”

  • Anton

   Ok tunnek. Hvala.

 • Miro Jereb

  V nemčiji sedaj sodijo 92 letnemu SS ovcu…da ne bo kdo mislil…pa pustmo ga starčka v miru. Zadnji čas je da se takim sodi.

  • Black_hawk

   bravo

 • milanček

  če bi prišli nazaj pošteni, zavedni borci za Slovenijo, bi tega frantarja in vso ostalo komunistično golazen od izdajalca kućana, pa do mafiske jugo sodrge, ki namensko uničujejo Slovenijo, pospravili!

 • lokec

  Ta proces se ne bo kmalu začel. Mogoče čez 10 let.

 • Vlado77

  Pravilno. Vendar dvomim, da je sploh možno obsoditi kogarkoli v tej državi za povojne zločine. Imamo sodstvo ,ki misli podobno kot ta Franta. Celo v titovkakh se slikajo. Da ne omenjamo Masleše in njegovega tepihovanja in da je treba sfukati Janšo. Dokler bomo imeli sodnike ,ki mislijo kot pred osamosvojitvijo žal ni šans. Bi pa bil prvi in verjetno edini obsojen za pomore nedolžnih. Žal ta država na to ni pripravljena. Režimski mediji in sodstvo ,ki ni resterirano na drugačno mišljenje in prakso bo težko. Sedaj imamo celo US ,ki misli enako- razen dveh.

 • Artur

  V Slokrivosodnem režimu bo ostal do konca svoboden, kot ptica na veji pokesal se ne bo nikdar za zločine, ker komunjaram to ni v naravi glede na to da so psihopati a, ko bo stegnu pa pake mu bodo na Menini spomenik postavili kot so to storili v čast Matije Mačka s postrojem slovenske(režimske) vojske, če pa bo narod prej po…dil se zna zgoditi, da ga bo nagačil pa bo tako kot strašilo na njivi s koruzo služil za vrane plašit.

 • IZBIRA

  Groza me je vendar sumim, da znajo Franto postaviti kot nov obraz za novega predsednika vlade. No najprej bodo frenetično sproducirali partijo, ki se bo imenovala Prebo, ali pa se to že dogaja. In ta bo še bolj popularna na lestvicah Ninananamedije, kot LMŠ, Franta pa bo še bolj pokončen kot Šarec in Dončič skupaj :)). Ta partija bo pohrustala volilce LMŠ, SMC, SAB, DeSUS in Levico in slušatelje FDV in AGRFT in sodnike . Pol bo pa Franta umrl in z njim mega partija in komunizma v Sllovenijo in EU bo konec :)), sem pozabil na Kučana in Forum 21 :( Osmi potnik se vedno vrača.

 • SEJALEC

  Ubogi mnogi partizani, v kaj so se zapletli?

  Kakšno hudo gorje in nepopravljivo škodo svojemu narodu so storili.

  Ubogi!

  Prav smilijo se mi.
  Sem poznal v alkoholu utopljenega, nesrečnega, partizanskega visokega častnika.

  Strašnega brezmilostnega izvršilnega, …očeta Prešernovega nagrajenca.
  Hude zgodbe.
  Ne vem, blazen Svet.

 • sodnikisozločinci

  Naj raje ovadi zločinsko krivosodje zaradi naklepnega ščitenja partizanskih klavcev in pomoči pri genocidu.