fbpx

[Ekskluzivno] Žrtev komunističnega režima – partizani so mu ubili mamo in ga oropali otroštva – kazensko ovadil zločinca Franto!

Foto: STA

“Franc Sever – Franta, naprej imenovan osumljenec, je bil ob koncu nemške okupacije v Jugoslaviji in Sloveniji član tako imenovane Osvobodilne fronte, ki je po umiku okupatorja na ozemlju Jugoslavije pričela z uvajanjem boljševističnega sistema po sovjetskem vzorcu. KPJ je za dosego svojih ciljev ustanovila zloglasno Ozno, ki je bila glavno orodje v njenih rokah za preganjanje, uničevanje in zastraševanje komunizmu nenaklonjenega prebivalstva. V ta namen je Ozna uredila, poleg mnogih drugih, na Teharju pri Celju zbirno taborišče za svoje domnevne ideološke in vojaške nasprotnike. Zaradi visoke starosti osumljenca je zaželeno, da se postopek prične nemudoma, brez odlašanja,” je del ekskluzivne kazenske ovadbe žrtve komunistične represije Franca Kindlhoferja, podane na Vrhovno državno tožilstvo RS, Urad generalnega državnega tožilca. Komunisti so med drugim ubili njegovo mamo in ga oropali otroštva, Franta pa se je samoprijavil kar v svoji knjigi. 

“V pomladnih strankah smo bili 1990 mnenja, da ne bomo sekali glav. Važnejši je miren prehod, brez žrtev in ponovnih zamer, iz komunistične diktature v demokracijo. Mislili smo si, biološka selekcija bo svoje opravila in bomo lahko v bodoče živeli med seboj v miru in slogi. Doživljamo pa ravno nasprotno. Komunisti vse bolj dvigajo glave in s svojim nastopaštvom zopet poglabljajo brezna med narodom. To je nezaslišano. Zato moramo končno začeti tiste akterje, ki so še živi, prijemati s kleščami in ne z rokavicami. Zgodovinski resnici smo to dolžni. Ko je Franta kot 22-letnik počel svoje morebitne zločine na Teharju, je moja mama morala zapustiti tri otroke in je izginila kot 32-letna ženska v Starem piskru v Celju. Kar sem naredil, ni maščevanje, to sem dolžen kot sin moji mami. Ne morem ji vrniti življenja, ampak pred narodom je potrebno razgaliti takratne ubijalce in zločince,” je ob podaji kazenske ovadbe proti Francu Severju – Franti dejal Franci Kindlhofer, ki meni, da je s tem izpolnil svojo državljansko dolžnost. Bil je namreč žrtev komunističnega režima, in sicer je bil eden od otrok s Petrička. Ne pozabimo, da zločini proti človečnosti in vojni zločini nikoli ne zastarajo, ne glede na starost osumljenca.
Franc Sever – Franta je zadnji partizanski junak, ki ga je odkrila slovenska levičarska nomenklatura v navezi z globoko državo. Vendar se mu njegovo medijsko pojavljanje vrača kot bumerang. Po katastrofalnih kritikah njegove partizanske pravljice Preboj se opogumljajo tudi slovenski državljani, ki so doživeli komunistično agresijo po koncu druge svetovne vojne. Državljan Franci Kindelhofer je vložil kazensko ovadbo proti Francu Severu – Franti. Zahteva, da se uvede preiskovalni postopek zaradi suma storitve kaznivega dejanja proti človečnosti in storitve vojnega zločina. “Zaradi visoke starosti osumljenca je zaželeno, da se postopek prične nemudoma, brez odlašanja,” je del ekskluzivne kazenske ovadbe državljana Franca Kindlhoferja.
Žrtev, otrok s Petrička, se je zoperstavila komunističnem zločincu
Franc Kindlhofer je po smrti mame nekaj časa živel kot sirota, kot otrok s Petrička. “Otroci s Petrička” so bili otroci, ki so bili skupaj s starši zaprti v taborišču Teharje pri Celju. Junija 1945 so jih od staršev ločili in odpeljali v otroško taborišče Petriček, starše pa brez sojenja pobili in pokopali na neznanih krajih. Otrokom so z različnimi prevzgojnimi ukrepi poskušali iztrgati staro identiteto in jim s silo privzgojiti novo. Vzeli so jim starše in otroštvo ter jim zasekali rane, ki se do danes niso zacelile. Pretresljivo usodo otrok je pred leti v presunljivem in zelo tragičnem filmskem dokumentarcu predstavil Miran Zupanič z naslovom Otroci s Petrička.
Zaradi visoke starosti osumljenca je zaželeno, da se postopek prične nemudoma, brez odlašanja
Franc Sever – Franta, naprej imenovan osumljenec, je bil ob koncu nemške okupacije v Jugoslaviji in Sloveniji član tako imenovane Osvobodilne fronte, ki je po umiku okupatorja na ozemlju Jugoslavije pričela z uvajanjem boljševističnega sistema po sovjetskem vzorcu. KPJ je za dosego svojih ciljev ustanovila Ozno, ki je bila glavno orodje v njenih rokah za preganjanje, uničevanje in zastraševanje komunizmu nenaklonjenega  prebivalstva. V ta namen je Ozna uredila, poleg mnogih drugih, na Teharju pri Celju zbirno taborišče za svoje domnevne ideološke in vojaške nasprotnike. Pod okriljem Ozne je bil osumljenec po lastnih navedbah član poveljstva, ki je izvajalo v taborišču Teharje selekcijo ujetnikov, med katerimi jih je bila velika večina poslana v smrt. Iz do sedaj poznanih dejstev lahko izhajam iz tega, da je bil osumljenec važen sokrivec teh brezpravnih pobojev, za katere bi moral odgovarjati pred sodiščem, saj zločini proti človečnosti ne zastarajo. Če se osumljenec počuti nedolžnega, potem sta nepristranska preiskava in pošten sodni postopek tudi v njegovem interesu, saj bo v naslednjem slučaju na njegovem imenu vedno prisotna senca zločina. Zaradi visoke starosti osumljenca je zaželeno, da se postopek prične nemudoma, brez odlašanja.

Franc Sever – Franta (Foto: Facebook)

Sodu izbilo dno prikazovanje partizanske pravljice Preboj
Poleg filmskih kritikov je prikazovanje partizanske filmske pravljice vznemirilo tudi državljana Franca Kindlhoferja, ki so ga prav prikaz, reklama in vsa propaganda okrog tega filma spodbudili, da opravi svojo državljansko dolžnost. “Temu, da sem se za ta korak odločil ravno zdaj, je botroval ravno posneti film Preboj. Snemanje takšnih partizanskih westernov 70 let po koncu vojne je naravnost smešno, saj ne gre za noben velik zgodovinski dogodek, ampak le za partizansko propagando. Imam občutek, da naša država drvi nekam v prepad in je treba potegniti ročno zavoro. Res, ta film je izbil sodu dno. Ko sem danes zjutraj pri poročilih poslušal vest o tem filmu in dogodkih okoli njega, mi je šlo na bruhanje,” zaključi Kindlhofer. Francu Severju – Franti pa je uspelo nemogoče, saj bi lahko užival kot upokojenec, zdaj pa ga je vsa slovenska javnost spoznala kot lažnega junaka in krvavega komunističnega zločinca.

“Še to moram povedati, da so sezname podpisali trije preiskovalci, kar pomeni, da so bili ljudje zaslišani in da so na ta seznam prišli samo tisti, ki so zakrivili tak ali drugačen prekršek, verjetno pa tudi tisti, ki so bili osumljeni aktivne udeležbe pri kolaboraciji zaradi bližnjih sorodnikov, ki so se med vojno bojevali proti partizanom,” je v svoji knjigi Trenutki odločitev opisal postopek ravnanja z vojnimi ujetniki. Torej je bil za smrtno kazen dovolj “prekršek” in krivda “zaradi sorodnikov”, vsa “obravnava” več tisoč oseb pa je trajala le tri ure, kar je v nasprotju s takratnimi predvojnimi zakoni, ki so veljali na območju Jugoslavije. Častni meščan Mestne občine Ljubljana je tako človek, ki je soodgovoren za najhujši vojni zločin vseh časov na slovenskih tleh.

Luka Perš