fbpx

Evropska poslanca Romana Tomc in Milan Zver za zgled sodnikom in vsem ostalim: V solidarnostni fond nakazala 30 odstotkov svoje plače, čeprav ju zakon k temu ne zavezuje

Dr. Milan Zver in Romana Tomc, poslanca v Evropskem parlamentu.

Medtem ko se nekateri funkcionarji v tej državi z vsemi štirimi otepajo predloga vlade, da se odpovejo 30 odstotkom svoje plače, kot so recimo izbrani sodniki (več o tem lahko preberete TUKAJ), pa se pri drugih kaže izjemen čut za sočloveka. Evropska poslanca Romana Tomc in dr. Milan Zver sta se tako odpovedala 30 odstotkom prilivov iz računa Evropskega parlamenta, čeprav ju protikorona zakon slovenske vlade k temu ne zavezuje.

Poslanka v Evropskem parlamentu, ki je bila izvoljena na listi SDS, Romana Tomc je v petek dopoldne preko svojega Twitter profila razkrila, da je v proračun RS za odpravo posledic epidemije koronavirusa nakazala 30 odstotkov plače kot donacijo, čeprav protikorona zakon evropskih funkcionarjev ne zajema, saj slednji pravi, da se za 30 odstotkov zniža le funkcionarske plače na državni ravni. “Ampak se mi zdi prav, da smo solidarni,” je zapisala in pozvala še ostale, da sledijo njenemu zgledu: “Funkcionarji in ostali imenovani v EU institucije, pridružite se!” 

Prav tako je 30 odstotkov svoje funkcionarske plače v solidarnostni fond nakazal poslanec v Evropskem parlamentu, prav tako iz vrst SDS, dr. Milan Zver, ki je vsega posnemanja lepo gesto pospremil z besedami: Ne moremo narediti vsega, lahko pa pomagamo po svojih zmožnostih.” Ob tem se je zavezal, da bo vse od aprila pa do konca epidemije v solidarnostni fond za boj proti Covid-19 nakazoval 30 odstotkov od svoje funkcionarske plače. Dodal je še dodal, da ostanimo doma ter da smo skupaj močnejši. 

Foto: STA

Da bi poslanci iz ostalih strank, ki prav tako zastopajo barve Slovenije v Evropskem parlamentu, šli po stopinjah Tomčeve in Zvera, še nismo zasledili. Čudno, saj se nekateri tako zelo borijo za malega človeka. A, kot se je že večkrat potrdilo, imajo nekateri dobre namene le na jeziku.

Marjanca Scheicher