fbpx

[FOTO] Katastrofalne posledice enega prvih ukrepov novega župana: mesto se utaplja v smeteh, položnice za odvoz pa že mesece 38 odstotkov dražje!

“Snaga je povišala stroške odvoza, obljubila reden odvoz – ampak ne, Snagini kesoni so vedno polni ni važno, ali plastika ali papir – žalostno za neko občinsko firmo, ki se ne drži dogovora – če ste že podražili, potem redno odvažajte, če je bil to problem!!!🤒” Tako se glasi eden od zapisov na Facebooku.

To se na vrhuncu poletja in visokih temperatur dogaja v Mariboru, kjer je novi župan Aleksander (Saša) Arsenovič na aprilski izredni seji dosegel podražitev položnic za odvoz odpadkov za 38 odstotkov. Podražitev je pričela veljati prvega maja letos.

Takšna je bila situacija pred hotelom Habakuk, mariborskim turističnim ponosom, včeraj zjutraj.

Ko so položnice za občane podražili, je Arsenovič dodatno obremenitev občanov pojasnjeval kot nujno za stabilno poslovanje podjetja. V evrih: 120-litrske posode za mešane odpadke so podražili za skoraj štiri evre, 240-litrske pa za sedem evrov. In v praksi izgledajo mariborska naselja oziroma smetnjaki pred njimi v tem tednu tako:
 
Andraž Žitnik