fbpx

[FOTO] Slovenska demokratska stranka ponosno osvojila vrh Triglava

(Foto: Facebook/@SDS - Slovenska demokratska stranka)

Slovenska demokratska stranka je tudi letos ponosno osvojila vrh Triglava. Več kot 50 pohodnikom – slovenskim demokratkam in demokratom – sta delala družbo vodja opozicije in predsednik SDS Janez Janša s svojo soprogo Urško Bačovnik Janša, med drugim pa sta se vzpona udeležila tudi Aleš Hojs in Alenka Jeraj.

Na terenu je bila tudi ekipa Nova24TV, ki je podrobno spremljala dogajanje in za vas pripravila reportažo in ekskluzivni pogovor s predsednikom SDS Janezom Janšo, ki ga bomo objavili jutri zjutraj, v ponedeljek, 7. 8. 2017, medtem ko si v nadaljevanju lahko že danes ogledate nekaj foto utrinkov iz dogodka, ki je potekal aktualni konec tedna.

(Foto: Facebook/@SDS – Slovenska demokratska stranka)

Pred dvema tednoma je največja opozicijska stranka SDS začela s tradicionalnim velikim srečanjem članov in simpatizerjev v Bovcu. Potekal je že 22. letni tabor SDS in Gorniškega kluba dr. Henrik Tuma, ki je bil letos posvečen stoti obletnici bitke pri Kobaridu ter koncu Soške fronte. “V tem času so si udeleženci tabora lahko ogledali številne ostaline velike vojne, ki spominjajo in opominjajo ter nas spodbujajo k ohranjanju miru kot temeljne vrednote,” so zapisali na spletni strani Slovenske demokratske stranke.

(Foto: Facebook/@SDS – Slovenska demokratska stranka)

Mnogo zanimivih reči se da videti v muzejih, še več pa v naravi, na mestih, kjer so potekali boji. V Logu pod Mangartom so si naši taborniki ogledali pokopališče avstro-ogrskih vojakov v prvi svetovni vojni. Pot so nadaljevali po slikoviti dolini potoka Možnica, ki navdušuje s slikovitimi tolmuni, slapovi in koriti. Ob strugi reke Koritnice jih je pot pripeljala do trdnjave Kluže, kjer so si ogledali kaverne, strelske jarke in trdnjavo s slikovito okolico.

(Foto: Facebook/@SDS – Slovenska demokratska stranka)

Slovenske demokratke in demokrati so se podali tudi na Pot miru na Kolovrat, po kateri je letošnji tabor SDS tudi dobil svoj slogan. Pot miru od Alp do Jadrana povezuje območja, ljudi, ustanove ter bogato kulturno in naravno dediščino vzdolž nekdanje Soške fronte, vse od Rombona do Devina. Fronta je bila prizorišče enega od največjih spopadov na gorskem območju v celotni zgodovini človeštva, 11. in 12. bitka pa sta bili največja spopada na slovenskem sploh. Udeleženci so si ogledali kaverne, utrdbe, strelske jarke in kostnico pri Sv. Antonu v Kobaridu, kjer je pokopanih 7.014 italijanskih vojakov. Ves čas pa so lahko uživali ob pogledu na številne vršace, Krn, Kaninsko pogorje in ostale hribe nad Tolminom.

Tudi letos so Gorniški klub dr. Henrik Tuma in Raziskovalci evropskega staroselstva (RES) v Ciklusu posvetovanj “Slovenci, kdo smo in od kdaj smo tu?” v Bovcu pripravili posvet, ki je bil tokrat naslovljen “Slovenci v Alpah od pradavnine”.

Letnega tabora in številnih aktivnosti sta se udeležila tudi predsednik SDS Janez Janša in njegova žena Urška Bačovnik Janša.

(Foto: Facebook/@SDS – Slovenska demokratska stranka)

V nadaljevanju objavljamo nekaj foto utrinkov, kako je SDS “osvojila” vrh slovenskega Triglava:

 

Z vzponom na vrh Triglava se je zaključil letošnji letni tabor SDS in Gorniškega kluba dr. Henrik Tuma.

Jutri zjutraj, v ponedeljek, 7. 8. 2017, bomo objavili reportažo in ekskluzivni pogovor s predsednikom SDS Janezom Janšo, ki ga je naša ekipa pripravila ob vzponu SDS na vrh Triglava.

J. F.