[FOTO in VIDEO] Zgodovina napisana s ponosom in navdihom: Slovenija z zlatimi črkami na evropskem prestolu! Dragić in Dončić med TOP peterko prvenstva

(Foto: www.fiba.basketball)

Srčna igra. Boj brez predaje. Vzponi in padci. Požrtvovalnost. Nepopustljivost. Vztrajnost. Slovenska košarkarska reprezentanca je na krilih 7000 Slovenk in Slovencev, ki so z Goranom Dragićem, Lukom Dončićem in celotno košarkarsko izbrano vrstno ekipo dihali vsak trenutek zgodovinskega finala v Istanbulu, postavila novi mejnik – postali smo neporažena, z devetimi zmagami, kot 15. država (in to najmanjša med njimi), ki je sedla na evropski košarkarski prestol ter se z zlatimi črkami za vedno zapisala v zgodovino košarke.

Živim svoje sanje. Imamo jo. Imamo zlato medaljo, o kateri smo sanjali. Košarkarji Slovenije so evropski prvaki. V finalu Eurobasketa v Istanbulu so pred več kot 7000 Slovenkami in Slovenci na tribunah premagali Srbijo s 93:85 (20:22, 56:47, 71:67). Kapetan Goran Dragić je bil izbran za najkoristnejšega igralca prvenstva, oba z Lukom Dončićem pa sta bila izbrana v najboljšo peterko prvenstva.

Reprezentanca Slovenije se bo v domovino vrnila danes popoldan, ljubitelji športa pa jo boste lahko pozdravili zvečer na Kongresnem trgu v Ljubljani. Točno uro prihoda bo Košarkarska zveza Slovenija še sporočila.

Foto: Twitter/@luka7doncic

Vsak utrip združen za končni cilj – zmago za domovino Slovenijo
Neverjetna tekma, kjer so slovenski košarkarji na igrišču pustili srce. Kljub poškodbi Luka Dončića je Slovenija vzdržala. Goran Dragič je prikazal izjemno igro, a tudi nanj v zadnji četrtini trener Igor Kokoškov zaradi poškodbe ni mogel računati. Takrat sta do izraza še enkrat več prišla ekipni duh in povezanost naše reprezentance, celotna ekipa pa je še enkrat dokazala, da zmore in da je resnično vredna zlata. Zgodovina je napisana in SLOVENIJA se je vanjo zapisala z zlatimi črkami.

*Dvorana Sinan Erdem, gledalcev 12.000, sodniki: Maranho (Brazilija), Sahin (Italija), Conde (Špa)
* Slovenija: Randolph 11 (5:6), Dragić 35 (8:9), Nikolić 4 (4:4), Prepelič 21 (5:6), Murić 5, Blažič 7 (3:4), Vidmar 2, Dončić 8 (2:2)
* Srbija: Mačvan 18 (2:2), Bogdanović 22 (2:2), Lučić 9 (3:3), Milosavljević 2 (2:2), Birčević 8, Štimac 2, Micić 4, Gudurović 6, Jović 2, Kuzmić 6 (0:2), Marjanović 6 (4:4)
* Prosti meti: Slovenija 27:35, Srbija 13:15
* Met za dve točki: Slovenija 21:37, Srbija 24:45
* Met za tri točke: Slovenija 8:26 (Prepelič 4, Dragić 3, Murić), Srbija 8:25 (Mačvan 2, Bogdanović 2, Birčević 2, Gudurović 2)
* Skoki: Slovenija 36 (25 + 11), Srbija 36 (23 + 13)
* Osebne napake: Slovenija 20, Srbija 28
* Pet osebnih: Lučić (40.)

(Foto: www.fiba.basketball)

Dva Slovenca med najboljšo peterko prvenstva
Ekipni uspeh sta dopolnila kapetan Goran Dragić, ki je bil izbran za najkoristnejšega igralca prvenstva (MVP), in 18-letni Luka Dončić, ki je bil uvrščen v prvo peterko prvenstva. V njej so seveda tudi Dragić ter Rus Aleksej Šved, Srb Bogdan Bogdanović in Španec Pau Gasol.

Sloveniji so se uresničile sanje, osvojila je svojo prvo medaljo v članski konkurenci. Do nje je prišla brez poraza, dobila je torej vseh devet tekem, kar doslej ni uspelo še nobeni reprezentanci, odkar je Fiba evropska prvenstva razširila na štiriindvajset ekip. Slovenija je hkrati najmanjša država z zlato medaljo na EP od leta 1935 in petnajsta država, ki je postala evropski prvak.

(Foto: www.fiba.basketball)

Največji uspeh slovenskega ekipnega športa v vsej njeni zgodovini je v dvorani Sinan Erdem proslavilo okoli 7000 Slovenk in Slovencev, ki so z vsemi možnimi prevoznimi sredstvi pripotovali v Turčijo. Pred dvorano in v njej so pričarali nepozabno kuliso, za katero so si, tako kot slovenski košarkarji za svojo igro, prislužili simpatije celotne Evrope.

(Foto: Twitter/@kzs_si)

To je drugi najštevilčnejši obisk slovenskih navijačev na športnih prireditvah v tujini in rekord evropskih prvenstev po podatkih Fibe. Slovenski rekord ima še naprej nogometna tekma s Španijo na Evropskem prvenstvu 2000 v Amsterdamu, na katero je prišlo 10.000 Slovencev, Istanbul pa je zdaj prehitel Beograd 2005, kamor je na košarkarsko tekmo z Grčijo prišlo 5000 Slovencev.

(Foto: www.fiba.basketball)

Največja zmaga v zgodovini slovenskega športa je tudi v domovini sprožila val ekstaze. Ljudje so noreli od navdušenja, se objemali in skakali, plesali in vriskali. In to zelo, zelo dolgo v noč.

(Foto: www.fiba.basketball)

Čarovnik Dragić v drugi četrtini odigral najboljše in najlepše minute svoje bogate kariere
Slovenski košarkarji se niso ustrašili zgodovinske priložnosti. Zgrabili so jo z obema rokama. Če je bila tekma zgodovinska, je bila zlasti druga četrtina za anale, za košarkarske sladokusce in za v učbenike. Kapetan Goran Dragić jo je odigral šampionsko, v stilu največjih zvezdnikov evropske košarke in lige NBA.

Pri zaostanku 18:22 je stvari vzel v svoje roke. V 15. minuti je v dvorani že donelo MVP, MVP. Dragić je bil ob rezultatu 38:28 pri 14 točkah, do konca polčasa jih je dosegel še enajst in Slovenija je odšla na odmor s 56 doseženimi točkami, proti 47 Srbije. Kapetan je 26 točk dosegel ob metu iz igre 9:14, trojkah 2:2, prostih metih 6:6, ob tem pa je imel še štiri skoke in tri podaje.

(Foto: www.fiba.basketball)

Nato je sledila poškodba najboljšega mladega košarkarja na svetu Luke Dončića
Če imaš takšnega kapetana, je celi ekipi veliko lažje. In Dragić je nadaljeval tam, kjer je ostal – s trojko za 59:47. Slovenija je ohranjala prednost vse do 26. minute, ko so slovenski navijači onemeli. V bolečinah je na tleh obležal Luka Dončić. Držal se je za gleženj in ob pomoči zdravnikov je zapustil parket. Nanj se ni več vrnil. In tudi Slovenija brez njega ni bila več ista ekipa.

(Foto: www.fiba.basketball)

Srbija se je takoj približala na 63:61 in čeprav so jo Anthony Randolph, Goran Dragić in Klemen Prepelič oddaljili na 69:61, je bilo jasno, da bo zadnja četrtina napeta kot puška. Začela se je na najslabši možen način, poškodoval se je še kapetan Goran Dragić. Odšepal je na klop, se sicer še vrnil na parket, a hitro je bilo jasno, da je Slovenija za ključne minute ostala brez svojih dveh zvezdnikov.

(Foto: www.fiba.basketball)

Minute za Srbijo, iz igre zaradi poškodbe tudi Dragić
Srbski navijači v dvorani – zbralo se jih je 4000 – so začutili priložnost, reprezentanca na parketu se je približala in v 36. minuti povedla z 78:77. Dragić je bil tedaj še na parketu, toda videlo se je, da ga boli mečna mišica in ne more več igrati. Iz igre je šel pri rezultatu 82:82, ko je semafor kazal še dobre tri minute igre.

(Foto: www.fiba.basketball)

Ekipni duh Slovenije zažarel v polni meri
Stvari je v svoje roke vzel Klemen Prepelič. Najprej je zadel trojko, nato še met za dve točki, ko je Gašper Vidmar prilepil ‘banano’ najboljšemu srbskemu igralcu Bogdanu Bogdanoviću, pa se je dokončno odprla pot do zmage. Prepelič je zadel še dva prosta meta za 88:82, Aleksej Nikolić je dva dodal 35 sekund pred koncem, Jaka Blažič pa je zapečatil zlato z 92:82.

(Foto: www.fiba.basketball)

Za domovino Slovenijo, ki si zasluži najboljše!
17. september 2017 je datum, ki se je za vedno zapisal v zgodovino košarke in slovensko zgodovino, v misli in srca Slovenk in Slovencev, ki smo stopili skupaj, dihali z našimi košarkaši, našimi junaki, kot en narod, kot eno. To je tisto, kar velja vcepiti v slovensko mentaliteto tudi, ko se soočamo z vsakdanjimi izzivi in ko naši politiki razmišljajo, predvsem pa sprejemajo odločitve o naši državi. Skupni duh za dobro domovine – za zmago domovine Slovenije, ne glede na barvo stranke, prepričanje ali ideologijo. Slovenski košarkaši na krilih navijačev v Turčiji in tudi tistih doma v Sloveniji in z Dragićem in Dončićem na čelu (tudi, ko sta bila zaradi poškodbe na klopi) smo uspeli, in če nam je uspelo na športnem parketu, zakaj nam ne bi tudi na gospodarskem, le potruditi se moramo, sodelovati in verjeti, da smo lahko že danes boljši, uspešnejši, produktivnejši. Za Slovenijo!

Jure Ferjan

 • Bozz

  Celo prvenstvo sem verjel, da naši zmorejo do medalje, še posebej zaradi navdiha Dragića in posebej prihoda Dončića. Ko sem videl kako Dončić igra za Real madrid, kako je recimo proti Žalgirisu odločil tekmo z dvema trojkama ob koncu tekme, sem vedel, da je to to in da ta ekipa enostavno lahko pride zelo visoko. Vedno sem se spraševal kdaj bo Dragić na evropskih prvenstvih “raztural” iz tekme v tekmo kot to počne v NBA že vrsto let. Tam mu ni problem dati čez 30 točk na tekmo, na Evropskih prvenstvih v preteklosti pa se mu nikakor ni odprlo tako kot v NBA. Letos pa je dosegel in počel točno to tudi na Evropskem prvenstvu. Verjetno je to povezano tudi z Igorjem Kokoškovom, ki ga je pravilno vodil in vso celotno ekipo. Potem pa imaš tu še ostale, Klemena Prepeliča, ki je res dozorel na tem prvenstvu in končno začel zadevati s parkirišča v serijah, Jako Blažiča, ki je “razturaval” pri Crveni zvezdi pred leti in danes v finalu v končnici odlično odigral, izvrstnega Vidmarja, ki je bil steber obrambe in nas s svojimi zabijanji, bananami, ukradenimi žogami, izsiljenimi osebnimi napakami v napadu, dvigoval na noge skozi celo prvenstvo, več kot odličnega Tončija Randolpha in vso ostalo klop, vsak je dal svoj delež v vsaki tekmi. Padla je Grčija, padla je Francija, spektakularno je padla Latvija in Španija in na koncu še Srbija. Kljub temu, da se je poškodoval Dončić in potem še Dragić, so ostali uspeli pripeljati tekmo do konca, do zmage in tako kot proti Španiji se je izkazala naša klop, celotna ekipa.

  Čestitke našim pjebom!

  Tako, kruha in iger je konec…sedaj pa spet v realno življenje…

  • rrrrr

   Tako je : danes so dovoljene sanje,jutri bomo spet v Jugoslaviji

 • Franjo Trojner

  Srbija do Tokija???? Slovenija do Carigrada!!!!

 • Bozz

  Mimogrede, a lahko že končno nekdo pove ali napiše, po vseh portalih se sprašujejo, še posebej na MMC-jevem in kritizirajo…kako to, da RTV kljub prisilnemu davku oz. “prispevku” preko katerega dobi letno milijone evrov od Slovenskih davkoplačevalcev, ni prenašala tekem letošnjega Eurobasketa? Največji uspeh v zgodovini Slovenije, oni so si pa ravno letos izbrali, da ne bodo prenašali tekem, smeh. A so čist zapufani ali kaj? Verjetno so vse pokradli, pa ni več dnarja…

  • von Rhein

   Odkup prenosov ima svojo ceno. RTV ni pripravljena plačati,ona rabi čimveč reklam in oglasnih sporočil.Svoj program lahko zapolnijo s ponavljanji starih prispevkov in plače številnim zaposlenim,ki jih je vedno več so zagotovljene.Drugo jih ne zanima.Najmanj tisti,ki plačujemo davek na “štekdozo”.

   • Bozz

    A A kanal pa je imel denar za odkup prenosov? Torej je vzrok po tvoje, da denar imajo, ampak so škrti?

    • indijanka

     Denarja imajo dovolj:) le prerazdelijo ga tako kot paše samo njim.

     • Bozz

      Ja no, torej ga niso hoteli dati za basket.

    • von Rhein

     Glej odgovor indijanje.

  • rrrrr

   Na Hanziju so bili že dvakrat na koletivni bolniški. Ko je 2004 zmagal Janez Janša in ko je včeraj zmagala slovenska košarkarska reprezentanca………

 • von Rhein

  Igrali so,borili so se za svojo domovino.Večini Slovencem so napravili veselje,naredili so ponosne na svoj šport.Tudi tiste,ki so prenos tekme gledali doma zato,ker je bilo preko medijev toliko vsiljene reklame. Čestitke za uspeh. Je to patetično? Ne! Patečičen je bil Vilfan,ki se je s svojim sluzastim hvaljenjem navijačev in presežniki prilizoval publiki v Carigradu,publiki doma,publiki v bifejih in na trgih. Vpitje in ponavljanje enega in istega na dolgo in široko NI KOMENTAR. Mislim,da je to možnost potuhnjeno izkoristil za samoreklamo,vsi vemo za kaj.

  • Bozz

   Ko sem ga jaz poslušal se mi je bolj zdelo, da je “pijan” od vse te evforije, ko sta ga preplavila endorfin in dopamin ob uspehih naših košarkarjev.

 • totex39

  Zgodovinska zmaga Slovenije, vsi fantje na igrišču so se borili do zadnje sekunde in dali iz sebe še zadnje atome moči, kar je bilo užitek gledati.

 • indijanka

  Kakšen užitek..premagali smo Srbe! Najboljši v Evropi smo..no na žalost ne na vseh področjih, kljub trdemu delu. Se zdi, da potrebujemo prave “trenerje”.

  • von Rhein

   Tako je. Trenerje,ki imajo znanje,avtoriteto in pravilen značaj.

  • bednick

   Napreduješ.
   ++++++++++
   p.s.:
   p.s.

 • črnaovca

  Hinavci sedaj se lepite na uspeh v Državnem zboru ste pa glasovali proti naturalizaciji oziroma da se podeli državljanstvo Randolphu

  • von Rhein

   Kdo?

  • von Rhein

   Postaviš trditev,ki je nisi sposoben pojasniti.Torej…Drecksack.

   • črnaovca

    Če si debil in ne spremljaš kaj pišejo drugi je pač tvoj problem. Saj niso bili proti samo desanki temveč tudi ona skrajna levica

 • Anton

  zelo lepo spisan članek, še enkrat čestitke našim košarkašem za osvojeno zlato medaljo, to je bil eden izmed redkih trenutkov ko sem bil resnično ponosen da sem SLOVENEC

  sarkazem press

  • Kučko pod pručko

   Anton, če ne bi pridal eden redkih trenutkov, ko sem bil resnično ponosen, da sem Slovenec, bi ti vsekakor dal plus. Upam, da ne misliš tako in da se ti je le zareklo.

   Jaz sem vedno, v vsakem trenutku ponosen, da sem Slovenec. Ponosen sem na svojo slovensko kri in nadvse srečen, da sem se rodil slovenskima staršema. Še bolj pa sem srečen, da mi je dano živeti v Sloveniji!!!

 • Valter BraniSlav

  Pa dejte ga basast. Slovenci smo Evropski prvaki?
  Pa to ni mogoce. Nas vse ovirajo mrtvi Tito, Kardelj, Kidric; upokojeni Kucan in zelo zelo zelo zelo mocan gejevki lobi….
  No ce je uspelo kosarkasem, potem lahko uspe prav vsakemu. ZATO VASE ISKANJE KRIVCEV V MRTVIH KOMUNISTIH NE DELUJE.
  ZA VSE DOBRO IN SLABO STE SI KRIVI SAMI.

  • bubamara

   Tile, ki jih naštevaš so krivi zato, da SLO ne bo nikoli normalna država. 50 let brezdelja, ki so ga tile ljudje postavili za temelj slovenske družbe, je in bo pustilo trajne posledice tudi pri naslednjih generacijah.

   • Valter BraniSlav

    Ja preklestvo zaradi komunistov se bo vleklo se naslednjih 500 let… v to verjemejo neuspesni Slovenci. Najdejo vzrok izven sebe da so lahko se naprej pasivni.
    Meni ki vecino casa prezivim v UK in USA se zdi to zelo smesno in bolno. Razmsljam pa ce ne bi tudi sam tako razmsiljal ce bi ostal v SLO.
    Ampak zmagovalci Evrobasketa so dokazali da je UDBO mafija le blodnja. Ja tudi v SLO je mozno uspeti ce verjames sam vase, in ne v mrtve komuniste.

  • učko

   Pa to je za to, ker to ni uspelo slovenceljnom, ampak slovenskim Srbom! Če bi bli sami slovenceljni z živčnim Zdovcem na čelu, bi spet popušili !!!!

   • Bozz

    Ko boš potreboval kakega Slovenca ali Slovenko, da vas Srbe nauči juda, smučarskih skokov in poletov in smučanja, itd. se oglas…roka roko umije…do takrat pa ne biti preveč fouš, da smo zmagali. V mnogih športnih disciplinah smo z uspehi svetlobna leta pred vami.

    • učko

     … sam da jaz niti pod razno nisem Srb !

  • traktor

   A si ti že ud mejhnga tak butl al se ti je zdej u kratkem tolk puslabšal? Dej odjebi s tem tvojm negativizmom.

  • MižekFiga

   Pritlehna primitivna balkanska fovšarija izmišljenega Va. Br. FUJ !!!

 • Kučko pod pručko

  Užitek, ki ga ne bomo nikoli pozabili

  Ja, res kakšen užitek so nam sinoči pripravili tako naši fantje kot tudi večtisočglava množica, ki je v zeleni barvi napolnila večji del tribune, kjer je potekalo finale evropskega prvenstva v košarki. Kako lepo jih je bilo videti, ene in druge. Navijači so vzpodbujali košarkarje, Dragič, Dončič, Vidmar in ostali pa so jim vračali s svojimi vragolijami.

  V času zmagoslavja ni najpametneje posebej izpostavljati posameznikov, pa kljub temu brez tega ne gre. Za to je poskrbel kapetan neumorne ekipe, Goran Dragić, košarkarski as Miamija, ki je bil po tekmi izbran v najboljšo peterko prvenstva, podelili pa so mu tudi naziv najkoristnejšega igralca. S tem se je za vse čase postavil ob bok največjih imen evropske košarke.

  Pa ni bil na parketu samo Dragič, ki je zadeval srbski koš od blizu in daleč. Vsi, prav vsi so se borili kot levi. Za čast Slovenije in povečanje svojega ugleda. Ta jim bo še kako prav prišel v nadaljevanju karier, saj se bo njihov uspeh poznal tudi v pogodbah.

  Kakorkoli že, 18. september 2017 si bomo zapomnili kot najsvetlejši dan slovenskega ekipnega športa in temu primerno smo ga proslavili tudi doma. Pok steklenice, ko sem odprl zlato penino, v kateri so lebdeli zlati lističi. Zlati za naše zlate fante!!!

  • von Rhein

   Dobro si omenil…pogodbe. V evforiji mnogi sploh ne pomislijo kaj je posledica takega uspeha. In ,če sem iskren…privoščim jim uspeh,ampak še bolj privoščim dvig cene.

 • totex39

  Pri vsej tej evforiji pa me je med prvenstvom motilo, da so ob različnih intervjujih prilagajali Srbom, tako kot novinarji in športniki so govorili srbski. Mi razumemo njihov jezik bi morali tudi oni, saj smo “živeli” nekdaj v skupni državi. Očitno to “našim”novinarjem ni jasno.

  • pajot

   reporterka s prizorišča se piše Modrić.Tudi meni je šla na živce. Je pa res,da je z Randolphom govorila angleško.

   • Sašo

    Bi še lahko z Raldophom govorila v kakšnem drugem jeziku ?

    • pajot

     Hotel sem reč,da obvlada tuje jezike.In da z intervjuvanci govori v njihovem jeziku. Če bi igral Kitajec čeng Vang du,bi najbrž spregovorila v kitajščini.

     • Sašo

      ok;) .A s Prekmurci pa govori Prekmursko ? Z Damjanom Boharjem ?

     • pajot

      Ne bodi no tako naporen. Ko sem se jaz pogovarjal z Bojanom Križajem,sva tolkla pristno gorenjščino.

   • Vera

    Modrićeva je odšla iz RTV SLO na POP TV . Le zakaj ?

    • Nata

     Ha ?? Dobro vprašanje !!

    • pajot

     Money makes the world go round…..

  • Sašo

   hlapčevski sindrom, nič novega, pa pol novinarjev tako srbov.

 • Antonius

  Veselje mi je razposajeno “razgrajalo” okoli srca ob neverjetnem dosežku in uspehu slovenske košarkarske reprezentance.
  Isti trenutek, ko se je na igrišču športne dvorane pojavil samopromocijski politikant pudelj brez ročajev, sem pa ugasnil tv.
  K prigaranemu in zasluženemu veselju slovenskih evropskih prvakov je pudelj brez ročajev pritaknil še svoj politikantski sluz.

  • Kučko pod pručko

   A pudelj brez pedigreja? Brez rodovnika???

   • Antonius

    Koliko poštenega truda in znanja je potrebnega, da se obdržiš na slovenskem političnem konju z ročaji, bo pudelj zvedel naslednje leto na volitvah, ko bo s konja padel direktno v kanto bioloških odpadkov med smetmi.
    Njegov pedigre pa sploh ni sporen. Ker je bila njegova mama ves čas sekretarka partije na rdečem pravnem faksu je vsakomur jasno, da je pudljev pedigre partijski.

  • Bozz

   Kolikor se spomnim so ga naši navijači izžvižgali, kakor so tudi Srbi svojo lezbično ministrico. Đorđević ji še roke ni dal (posledično pa tudi Cerarju ne), Srbi ga po portalih zelo hvalijo zaradi tega. Ne marajo svoje vlade. V tem imamo nekaj skupnega.

  • Franc Šink

   Da pokvaril je vzdušje res.Šele po par pivih sem nekako pozabil nanj in na Tisto žensko tudi.

  • Olga

   Odličen opis dogajanja! Čutila sem enako! Njegova pojava na igrišču je še bolj poudarila vso bedo SMC-ja, Cerarja in te vlade! Cmerar se je podal priredivi kot špičaki z visoko peto alpinistu!

   • dob

    Občutek velike zmage na naše politike deluje kot kopanje v savni sredi zimske zmrzali. Ne morejo se upreti vsesplošni evforiji ob slovenski zmagi in pripadanju temu čarobnem trenutku. Tedaj verjamejo, da so tudi sami soudeleženi pri zmagi, da so del tega rajanja in je zato zmaga tudi in predvsem njihova zasluga. Njihova politika pa – zmagoslavna!
    Ne morjo si pomagat. To rabjo! Ajdemo svi zajedno… pa skp držmo, bodmo enoviti, kenede, ne ločujmo se….

    Ne vem za koji kurac se ni zavil v bivšo jugo-zastavo, z rdečo zvezdo. Njemu paše slovenska zastava glih tko, kt enmu prefarbano nojevo pero v riti na paradi ponosa.
    Je Janković bil zavit v mavrično? On slovenske zastave ne bi na sebe dal niti če mu tri farmacevtke sk’p dajo fukat!

 • Aron

  Hinavci, nikoli niste pisali o naši košarki, sedaj pa hočete izpasti kao najvecji navijaci in podporniki. Bedniki.

  • von Rhein

   Kdo?

  • Bozz

   Če pa ne bi pisali, bi pa napisal, kje je članek o zgodovinskem Slovenskem uspehu in težil kako da nič ne pišejo o slovenski košarki. Nekaterim ni nikoli nič prav.

   • Aron

    Bolje da ne bi, kot pa da objavijo dva clanka po zmagi. Hinavci.

  • Sašo

   Podobno velja za več kot 6000 tistih ki so šli v Turčijo in za veliko večino ki ste zdaj zraven pri tem uspehu, če bi Slovenija bila na koncu 8 – a, jih večina vas še povohala ne bi, to je slovenska folklora.

   • Aron

    Govorim o Novi, kaj navadni sodrzavljani pocnejo s svojim casom in denarjem me ne briga.

  • garfi

   bednik zakaj že

 • bednick

  Narobe je to, da se pri kolektivnih športih (kar košarka nedvomno je), izpostavlja posameznike.
  Banda novinarska!

  • Bozz

   Dejstvo je da sta Dragić in Dončić izstopala zaradi svojega talenta. Tu ni debate. Ampak čeprav sta Dončić in Dragić pristavila levji delež, je dejstvo da brez ekipe ne bi mogla zmagati in obratno, ekipa ne bi mogla zmagati (gledano skozi vso tekmo, ne samo današnja končnica) brez njiju. Zato pa je tako lepo bilo videti in slišati, ker sta Dragić in Dončić zelo korektna in skromna, in sta konstantno poudarjala zasluge vse ekipe, trenerja, doktorjev, maserjev, fizioterapevtov in vseh ostalih, za svoj in ekipni uspeh. In ravno to bratski, ekipni, kolektivni medsebojni odnos jih je popeljal na vrh Evrope.

  • indijanka

   To imaš pa prav. Meni se je orosilo oko, ker igralci niso pozabili niti na drugega Dragiča. Kot materi mi je bil to celo najlepši del te predstave.

 • Jovo Jamnica

  No, jas pa se lahko pohvalim, da sn gledo košarko prek antene na HTV2. Zato sn se izogno Vilfanu in tut časovnemu zamiku fsaj petih sekund, kerega je ponudla A kanalizacija. Veselil sem se pet sekund preje, kakor večina Slovencof v Sloveniji…

 • MižekFiga

  Prvaki so!

  1. “SLO DREAM TEAM” = 2017 Slovenian men’s basketball team.
  ====================================================
  Omenjam še zgodovino.
  “Dream Team” = 1992 United States men’s Olympic basketball team.
  “Eurupean National Teams” = EU men’s basketball teams.

  • MižekFiga

   Veliko zaslug ima koalicija, ker se ni uspela vmešavati v strokovno delo “SLO Dream Teama”. Niso uspeli postaviti klientelistično politično vodstvo reprezentance, hahaha na FUJ …..

 • SF32

  Danes sem ponosen na vse naše državljane, ki se do sedaj niso počutili kot slovenci, včeraj pa stiskali pesti za našo skupno domovino.

 • pater jošt

  čestitke fantom! hrabro so se borili kot partizani. to je pravi partizanski duh, ki je emancipiral narod in pregnal kolaborantskega sovraga. čestitke in ponost!

  • Nata

   Predlagam ti da trikrat zaporedoma tečeš na Jošt !!
   Potem boš morda izpustil malo svoj zatohli ” dih ” , ne duh

  • garfi

   dole bedaki

 • Kučko pod pručko

  Turki so Srbe nabili enkrat in sicer pred več kot 600 leti.
  Slovenija pa jih je dvakrat … leta 1991 in včeraj!!!

 • Bozz

  Baje, da so še v Fužinah Slovenci in Srbi skupaj navijali…sem bral na MMC v komentarjih.

  • garfi

   u fužinama

 • Domoljub in gej

  Dolgo smo čakali ta trenutek a je bilo vredno, končno smo se Slovenci mentalno ločili od Srbije.

  • Jovo Jamnica

   A res??? Preberi si članek na Politokis portalu…
   Srbski mediji navdušeni nad “Srbinom” Goranom Dragićem

   • Domoljub in gej

    Žal me ne zanimajo provokacije Srbov uživam v trenutkih kolektivnih mentalnih sprememb, ki se dogajajo Slovencem v tem trenutku ;)

    • Jovo Jamnica

     Politokis portal ma sedeš v Mariboru…

     • Domoljub in gej

      Informacije je pa dobil iz Srbije…

     • Jovo Jamnica

      Koga pa to zanima, kaj pišejo Srbi???

     • Domoljub in gej

      Mene ne, ne vem zakaj mi težiš s tem kaj pišejo Srbi…

     • Jovo Jamnica

      Ja no, ona njihova premjerka, pa tako, pa sn mislo, da te zanima… :-)

     • Domoljub in gej

      Aha

     • Nata

      Aha ? Si se pa znašel, Jovo, a ne ??

     • Jovo Jamnica

      Ja no. Mal sn zaštriko, priznam. :-)

     • Nata

      :-)

   • Vera

    Goran je po materi Slovenec, rojen v Sloveniji, zato si ga Srbi nimajo pravice svojiti .Bravo Goran, bravo Luka in vsi ostali , ki ste se borili do konca !

  • pajot

   Slovenci ja,komunistom pa je šlo na jok.

  • garfi

   optimist in peder

   • Domoljub in gej

    Ne bom te hranil troll

    • garfi

     spokaj lažni domoljub in pravi peder

 • MižekFiga

  Vse čestitke in BRAVO košarkarjem “SLO DREAM TEAM” !!!

  • MižekFiga

   Srboljubi, z ddr. Kučanom, SMC (Stranka murglskega centra) in SD na čelu, GO HOME in požrite se od zavisti!

 • Sašo

  Priznam da nisem spremljal nobene tekme, nimam črednega nagona da bi se selil z množicami od športa do športa kjer so pač uspehi . Ne spremljam košarke ko ni uspehom pa ne takrat ko so uspehi, pa kljub vsemu, ta zmaga je velika zmaga, to je dosežek ki dela promocijo in ki je dosežen v športu ki je globalno gledano naslednji za nogometom, kar pomeni da ima svojo vrednost . Za razliko od tega ko veste euforijo zganjat ob zmagah veslačev, kegljačev, kanuistov, metalcev kladva , smučarjev in še kakšna cvetka od ž športov bi se našla .
  Sem pa gledal proslavljanje naših po tekmi in se mi je zdel Dragić nekam potrt, objemal je Srbe in jih tolažil . Me zanima ali je on morda priseljenec v Sloveniji ali je tu rojen ?

  • Nata

   Goran je otrok srbskega očeta in matere slovenke. Poleg slovenščine govori še srbsko, špansko in angleško.
   Avgusta 2013 se je poročil z večletno prijateljico Majo. V novembru
   tega leta je dobil prvega otroka, sina z imenom Mateo. Avgusta 2015 je
   bila rojena hčerka Victoria, Goranov drugi otrok. Njegov brat Zoran
   Dragič je prav tako košarkar, skupaj sta eno sezono (2014-15) prebila
   tudi v NBA (Phoenix Suns, Miami Heat). Nato pa sta se njuni karieri
   zopet ločili saj je Zoran odšel iz NBA in nadaljeval v ruskem Evroligašu
   Khimkiju in za tem v Milano.

   • Franjo Trojner

    Ma kaj ma to veze, nekje sem prebral, da so Bogdanovičevi predniki kosovski Albanci pa to še ne pomeni, da Bogdanovič ni Srb.

    • Nata

     Ker je vprašal, sem odgovorila.

 • pater jošt

  bravo junaki.

  • garfi

   dole bedaki

 • janez.pokoncni

  Nimam časa prebrati komentarje zato se vsem, če je to že kdo objavil, opravičujem. “Fora” je “svetovna”!

  Včeraj pred in med finalom, so srbski in slovenski navijači skupaj “kričali” : “kdor ne skače je Hrvat !”

  • Nata

   No, tale je pa res svetovna !!!

  • indijanka

   luškana

   • janez.pokoncni

    Prav tako odlična!

   • MEFISTO

    Si bila res tako ganjena zaradi zlate medalje, da si jokala do solz?

  • pajot

   ha,ha,ha….

 • Nata

  ” Čarovnik Dragić v drugi četrtini odigral najboljše in najlepše minute svoje bogate kariere ”
  resnično je čaral !! Sijajni kapetan, Neverjetni športnik. Prav veselje ga je gledati !
  In, na koncu se je pokazalo, da imamo kar nekaj dobrih, ki v krizi pokažejo, da tudi oni veliko znajo in morejo. Tudi to me je zelo razveselilo .
  Bravo !! Vsem !!

 • Franjo Trojner

  Srbija do Tokija, malo morgen ( malo sutra), Slovenija do Carigrada! Pustimo zdaj kdo, kje, kako, važno je, da so vsi še najbolj Tonček skakali kot skače vsak pravi SLOVENC! Moram pa priznati, da so moja čustva in nacionalni ponos dobesedno eksplodirala, ko se je prepotentni košarkar Srbije zjokal na intervjuju pred svojimi novinarji, ker ni mogel prenesti poraza. Ta mit o nepremagljivi Srbiji, kot nekdaj mit o veliki Srbiji smo jim SLOVENCI samo v 40 minutah ponovno sesuli v prah in to jih boli, kar, kot pravi balkanjezi nikakor ne morejo skriti.

 • Osti jarej

  ….kaj….a zdaj so pa Slovenci’!?

 • Osti jarej

  tralalaj @KgMico

  Koliko je Slovenaca došlo u Tursku, Hrvati ladno mogli da ih okupiraju!#EuroBasket2017 11:06 PM – Sep 17, 2017

 • garfi

  Cmerko je tudi skakal
  in vse pokvaril
  to bo največji uspeh njegove protislovenske vlade

 • MEFISTO

  Vse, ki so zaradi evforije pozabili, da finalni tekmi sledi nov dan, enako siv in dolgočasen kot tisti pred njo, moram opozoriti, da naslov evropskega prvaka ob izplačilu plač in pokojnin ne trga žepov.

  • Novakec1

   Ja čas je že da se temu slaboumnemu košarkaškemu cirkusu naredi konec in se posveti političnemu ki se z nezmanjšano hitrostjo odvija v ozadju, megli… Bo in je pa ta cirkus praznil žepe marsikateremu.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!