fbpx

Golobič po volitvah ustanavlja “novo LDS”, ki naj bi na prihodnjih parlamentarnih volitvah dobila relativno večino

Gregor Golobič (foto: STA)

Dva tedna po končanih predčasnih parlamentarnih volitvah se zdi, da je vse tiho, vendar pa temu ni ravno tako. Ni res, da Marjan Šarec sestavlja levo koalicijo, ampak jo v resnici sestavljajo drugi, poroča Požareport, saj so se dizajnerji tranzicijske levice (bolj znani kot strici iz ozadja) z vsemi močmi začeli boriti za 12 milijard evrov državnega premoženja. Dokaz za to je tudi takojšnje javno angažiranje dveh generalov tranzicijske levice, Milana Kučana in Gregorja Golobiča, ki sta takoj po volitvah šla direktno v medije  v slogu “zaustavite desnico”.

Gregor Golobič pa medtem že sestavlja novo LDS. Iz Liste Marjana Šarca, SMC Mira Cerarja in Stranke Alenke Bratušek. Trenutno ima 28 poslancev, pri tem pa bolj ali manj javno, aktivno in prizadeto, na trenutke tudi izjemno živčno, agresivno in celo žaljivo sodelujejo tudi nekdanji tesni Golobičevi sodelavci, Bogdan BiščakPavel Gantar in Roman Jakič, sicer predsednik sveta Stranke Alenke Bratušek. Jakič naj bi tudi že sedel v poslovnih prostorih Ultre v Zagorju, kjer je zaposlen Golobič.

Foto: STA

Cilj pa je, da bo čez dve ali tri leta veliki združitveni kongres omenjenih treh strank, kot je bil nekoč združitveni kongres LDS (ko so se združile stranke LDS, Demokrati, Socialistična stranka Slovenije in Zeleni). Predsednik nove LDS pa postane tretji človek, izbranec Gregorja Golobiča z “žegnom” Milana Kučana, ampak to ne bo ne Šarec, ne Cerar, ne Bratuškova. Šarec in Cerar sta za “veliko sliko” tranzicijske levice samo potrošna roba. In ta nova LDS naj bi, spet po tem scenariju, na prihodnjih parlamentarnih volitvah dobila relativno večino – namesto Janeza Janše.

A. G.