fbpx

Hojs ob rojstnem dnevu prejel tudi grožnjo: “Vse naj naj, darilo vam bomo poslali po pošti”

Oktobra je minister Hojs prejel pošiljko z nabojem. Ob rojstnem dnevu mu danes zopet grozijo

Po tem, ko je predsednik vlade Janez Janša v kuverti med drugim prejel svojo fotografijo z narisano tarčo in skupaj s še nekaterimi drugimi prejel po pošti tudi strelne naboje, so nasprotniki aktualne vlade za podobne grožnje izkoristili rojstni dan notranjega ministra Aleša Hojsa. “Vse naj naj, darilo vam bomo poslali po pošti,” se je glasilo eno od voščil, slikovno gradivo pa je nakazovalo na to, kaj bodo ministru poslali.

Danes torej praznuje svoj 60. rojstni dan notranji minister Aleš Hojs, ki slovi tudi kot dober retorik, brez dlake na jeziku. To, da je zaradi svojega podmazanega jezika in neposrednosti marsikomu trn v peti, se je potrdilo tudi v komentarjih pod čestitko, ki je objavljena na našem portalu in Facebooku. Obljubili so mu namreč, da mu bodo darilo poslali po pošti, s tem pa niso imeli v mislih prav nič prijaznega.

Notranji minister je bil sicer že pred časom eden izmed tistih, ki so grozilno pismo s podobno vsebino že prejeli. Spomnimo, premier Janez Janša, obrambni minister Matej Tonin ter še nekateri drugi so po pošti prejeli grožnje z likvidacijo, priloženi pa so bili tudi naboji večjega kalibra. Uporabnik Facebooka Matjaž Bajt je med komentarje dodal GIF z zgovornim sporočilom – da bo minister ponovno prejel naboj. Grožnji so se pridružili tudi nekateri drugi, kot je na primer Franc Mohar, ki je objavil fotografijo puške. Ni kaj, kultura dialoga je v Sloveniji  res na visoki ravni.

Ob tem incidentu lahko opozorimo še na en dogodek, ki kaže na izrazito dvojna merila. Publicist Gregor Preac je namreč pred kratkim tvitnil, da ko so muslimani v večini, pobijejo geje, ateiste, levičarje in anarhiste. Dodal je opombo, da to ni sovražni govor, pač pa le logično sklepanje na preverljiva dejstva. Demokracija je poročala, da je njegovo družino na Miklavžev dan nenapovedano obiskala policija in jih pošteno prestrašila. Kakor pojasnjuje Preac, sta pri njegovih poizvedovala po njem, češ da je bila na policijo podana prijava proti njemu. Nato pa mu je še Twitter za 12 ur blokiral objave – zaradi kršitev pravil proti sovražnemu vedenju. No, tisti, ki odkrito grozijo premierju in preostalim članom vlade, pa so očitno nedotakljivi – policija jih niti ne povoha, profili na družabnih omrežjih pa so očitno tudi še naprej nemoteno delujoči.

Sara Kovač