[FOTO] Ilegalec Ahmad Shamieh, ki bi ga morala Slovenija deportirati, a so ga zaščitili poslanci iz SD, SMC in Levice, sredi Ljubljane popravlja kolesa!

Datum:

Ahmad Shamieh, ki bi ga morala Slovenija že davno deportirati na Hrvaško, je v Sloveniji dobil delovno dovoljenje, očitno pa ga je tudi dobro vnovčil, saj smo ga te dni ujeli v samem centru Ljubljane, kako popravlja kolo. A vprašanje je, ali to dela v skladu z zakoni in predpisi, torej ali izdaja račune in plačuje davke, prav tako se pojavlja vprašanje, ali to počne v okviru svojega podjetja, torej je vprašanje tudi, ali plačuje prispevke za socialno varnost. Ko smo na Ajpesu vpisali njegovo ime in priimek (tako v kombinaciji priimka Shamieh kot Šami), omenjena spletna stran, kjer je register vseh poslovnih subjektov v Sloveniji, ne najde nobenega ustreznega rezultata … 

Glede na to, da Ajpes ne najde poslovnega subjekta, ki bi vseboval ime Ahmad Shameih ali Ahmad Šami, se upravičeno sprašujemo, ali je Furs že na dopustu. Namreč, v Sloveniji še vedno nadvse odmeva primer, ko je v času Cerarjeve vlade davčni inšpektor pod krinko kupca branjevki za vejico peteršilja v vrednosti 1,50 evra, prodano brez računa, izrekel kazen 3000 evrov. A očitno to za prvorazredne ilegalce, ki v Sloveniji dobijo delovna dovoljenja, čeprav v našo državo pridejo brez enega samega dokumenta, ki bi dokazoval njihovo identiteto, ne velja. Tako se upravičeno sprašujemo, ali Ahmad Shamieh, ki bi moral biti že davno deportiran na Hrvaško, a so ga zaščitili poslanci Jan Škoberne (SD), Miha Kordiš (Levica), Jasna Murgel (SMC), Matjaž Han (SD) in takratni predsednik DZ, danes pa evropski poslanec, Milan Brglez, delo opravlja v skladu z zakoni in predpisi.

Foto: Nova24tv

Predvsem bi bilo, glede na to, da ga Ajpes ne najde, zanimivo vedeti (predvsem pa v interesu slovenske javnosti), ali ekonomski migrant izdaja račune, torej ali plačuje DDV in akontacijo dohodnine, pa tudi kje je zaposlen, da lahko to dejavnost opravlja. Če namreč ni nikjer zaposlen, pa vseeno dela, je to delo na črno, poleg tega pa morajo vsi zaposleni v Sloveniji plačevati tudi prispevke za socialno varnost, torej prispevek za pokojninsko in invalidsko zavarovanje, prispevek za zdravstveno zavarovanje in prispevek za nadomestilo v primeru brezposelnosti. V kolikor ni vplačnik v davčno blagajno, pa je v interesu javnosti, predvsem pa državnih nadzornih organov, da preverijo, ali je morda, kljub temu, da dela, prijavljen kot brezposeln in upravičen do kakšne koli pomoči ravno iz tega naslova.

Ob primeru Shameih torej obstaja kup odprtih vprašanj …

Foto: Nova24tv

Marjanca Scheicher

Sorodno

Zadnji prispevki

Rutte dobil podporo ZDA pri kandidaturi za generalnega sekretarja Nata

Ameriški predsednik Joe Biden je za novega generalnega sekretarja...

Levi mediji napadli kmete s “potujočo razstavo”

Kmetje se zaradi nevzdržnih razmer za kmetovanje zbirajo po...

Zala in Boris Tomašič prihajata v Kozje

Boris in Zala Tomašič, voditelja oddaj Kdo vam laže?...

Tihotapca prevažala kar 36 ilegalcev

Novomeški in brežiški policisti so prijeli tihotapca ljudi s...