fbpx

Inšpektorat preverjal PCT-pogoje na nogometni tekmi: Vstop je bil mogoč le tistim, ki so izkazali še svojo identiteto

Foto: STA

Vstop na tekmo je bil omogočen le posameznikom, ki so poleg potrdila PCT, izkazali še svojo identiteto,” so po opravljenem nadzoru inšpektorata za šolstvo in šport na nogometni tekmi med nogometnima kluboma Maribor in Bravo sporočili z ministrstva za izobraževanje in šport. 

Inšpektorat RS za šolstvo in šport je danes izvedel nadzor nad spoštovanjem pogoja PCT na tekmi med NK Bravo in NK Maribor. Kot so sporočili prek uradnega Twitterja ministrstva za izobraževanje in šport, so ugotovili, da je NK Bravo odlično izvajal vse ukrepe, za kar se klubu zahvaljujejo.

Vstop na tekmo je bil omogočen le posameznikom, ki so poleg potrdila PCT izkazali še svojo identiteto. Kot so sporočili z ministrstva, ima organizator namreč pravico in dolžnost, da ugotovi tudi identiteto posameznika, ki želi vstopiti na prireditveni prostor.

Vlada je v petek sprejela nove ukrepe tudi na področju športnih prireditev in bodo pričeli veljati s ponedeljkom. Javne športne prireditve so dovoljene, če se izvajajo v okolju s fiksnimi sedišči, z obvezno uporabo zaščitne maske, med uporabniki mora biti eno sedišče prosto. Obvezno je tudi upoštevanje pogoja PCT.

Peter Truden