[Iz minute v minuto] Poglejte, kdo so novoizvoljeni župani! SDS jih je skupno dobila kar 72!

Foto: Twitter

Ob 7. uri so po Sloveniji v 56 občinah (med njimi šestih mestnih občinah) odprla volišča. Nekaj več kot 612.000 volivcev je odločalo, komu od 112 kandidatov, ki v prvem krogu niso dobili več kot 50 odstotkov podpore za izvolitev za župana, bodo oddali svoj glas.

22.07 V drugem krogu so bili izvoljeni na listi SDS ali s podporo SDS in bodo prihodnja štiri leta vodili slovenske občine naslednji:

Apače: Andrej Steyer, Braslovče: Tomaž Žohar, Brežice: Ivan Molan, Dolenjske Toplice:Franc Vovk, Gornji Grad: Anton Špeh, Kamnik: Matej Slapar, Lendava: Janez Magyar, Lovrenc na Pohorju: Marko Rakovnik, Miklavž na Dravskem polju: Egon Repnik, Nova Gorica: dr. Klemen Miklavič, Ormož: Danijel Vrbnjak, Šentrupert: Andrej Martin Kostelec, Šmarje pri Jelšah: Matija Čakš, Šmarješke Toplice: Marjan Hribar, Šmartno pri Litiji: Rajko Meserko, Videm: Branko Marinič.

22.04 Volivci so danes izbirali župana še v 56 občinah, kjer v prvem krogu nihče od kandidatov ni dobil večine glasov. V nasprotju s prvim krogom pred dvema tednoma, ko je bila izvoljena velika večina dosedanjih županov, so volivci v drugem krogu nov mandat podelili le enajstim. Med danes izvoljenimi župani je šest žensk, stari pa so od 33 do 66 let.

STA objavlja tabelo z neuradnimi podatki o izidih drugega kroga županskih volitev.

občina        dosedanji župan     novi župan
---------------------------------------------------------------------
Apače         Franc Pižmoht      Andrej Steyer
Bohinj        Jože Sodja        Jože Sodja
Braslovče       Branimir Strojanšek   Tomaž Žohar
Brežice        Ivan Molan        Ivan Molan
Cankova        Drago Vogrinčič     Danilo Kacijan
Cerkno        Jurij Kavčič       Gašper Uršič
Črnomelj       Mojca Čemas Stjepanovič Andrej Kavšek
Dolenjske Toplice   Jože Muhič        Franc Vovk
Domžale        Toni Dragar       Toni Dragar
Dornava        Rajko Janžekovič     Janko Merc
Gornja Radgona    Stanko Rojko       Stanko Rojko
Gornji Grad      Stanko Ogradi      Anton Špeh
Hrastnik       Miran Jerič       Marko Funkl
Idrija        Bojan Sever       Tomaž Vencelj
Izola         Igor Kolenc       Danilo Markočič
Jesenice       Tomaž Tom Mencinger   Blaž Račič
Kamnik        Igor Žavbi        Matej Slapar
Kobarid        Robert Kavčič      Marko Matajurc
Koper         Boris Popovič      Aleš Bržan
Kostel        Lili Butina       Ivan Črnkovič
Kranj         Boštjan Trilar      Matjaž Rakovec
Kungota        Igor Stropnik      Tamara Šnofl
Lendava        Anton Balažek      Janez Magyar
Ljutomer       Olga Karba        Olga Karba
Lovrenc na Pohorju  Joško Manfreda      Marko Rakovnik
Lukovica       Matej Kotnik       Olga Vrankar
Maribor        Andrej Fištravec     Saša Arsenovič
Miklavž na D. polju  Leo Kremžar       Egon Repnik
Moravče        Martin Rebolj      Milan Balažic
Naklo         Marko Mravlja      Ivan Meglič
Nova Gorica      Matej Arčon       Klemen Miklavič
Ormož         Alojz Sok        Danijel Vrbnjak
Pesnica        Venčeslav Senekovič   Gregor Žmak
Piran         Peter Bossman      Đenio Zadković
Poljčane       Stanislav Kovačič    Stanislav Kovačič
Ptuj         Miran Senčar       Nuška Gajšek
Radenci        Janez Rihtarič      Roman Leljak
Renče-Vogrsko     Aleš Bucik        Tarik Žigon
Ruše         Uroš Razpet       Urška Repolusk
Sežana        Davorin Terčon      David Škabar
Slovenj Gradec    Andrej Čas        Tilen Klugler
Slovenske Konjice   Miran Gorinšek      Darko Ratajc
Šentjernej      Radko Luzar       Radko Luzar
Šentrupert      Rupert Gole       Andrej Martin Kostelec
Škofja Loka      Miha Ješe        Tine Radinja
Šmarje pri Jelšah   Stanko Šket       Matija Čakš
Šmarješke Toplice   Bernardka Krnc      Bernardka Krnc
Šmartno pri Litiji  Rajko Meserko      Rajko Meserko
Tišina        Franc Horvat       Franc Horvat
Tržič         Borut Sajovic      Borut Sajovic
Turnišče       Vesna Jerala Zver    Borut Horvat
Velike Lašče     Anton Zakrajšek     Tadej Malovrh
Videm         Friderik Bračič     Branko Marinič
Vitanje        Mirko Polutnik      Slavko Vetrih
Vrhnika        Stojan Jakin       Daniel Cukjati
Žužemberk       Franc Škufca       Jože Papež

22.02 Volivci so danes izbirali župana še v 56 občinah, kjer v prvem krogu nihče od kandidatov ni dobil večine glasov. V nasprotju s prvim krogom pred dvema tednoma, ko je bila izvoljena velika večina dosedanjih županov, so volivci v drugem krogu nov mandat podelili le enajstim. Med danes izvoljenimi župani je šest žensk, stari pa so od 33 do 66 let, poroča STA.

21.53 Boris Popovič je po porazu za TV Slovenija dejal: “Koper smo naredili za pravljično mesto, upam, da bo tudi naslednja opcija čuvala naše rezultate in skušala rezultat še izboljšati.”

21.52 Aleš Bržan je za TV Slovenija dejal: “Če je to to, lahko rečem, da bo za marsikoga jutrišnji dan kot pod svobodnim soncem. Čakamo do konca in upamo na veselje.”

21.51 Boris Popovič priznal poraz v Kopru in čestital Bržanu.

21.50 V občini Šmartno pri Litiji Rajko Meserko ostaja župan; dobil je 54 odstotkov glasov in je zmagal pred Milanom Izlakarjem (NSi).

21.47 V Kopru je Aleš Bržan porazil dosedanjega župana Borisa Popovića in to z 52,82 odstotka glasov.

21.42 “Kriminalisti so danes zvečer na enem od volišč preverjali prijavo o domnevnem vstopu v prostor z volilnicami. Do sedaj preverjene okoliščine ne izkazujejo suma kaznivega dejanja, niti namernega uničenja pečata, niti vloma. Stvari v prostoru so bile nedotaknjene, vrata pa so bila po zdajšnjih ugotovitvah s ključem odprta pomotoma. Kriminalisti so s to osebo tudi že opravili razgovor. V času ogleda so bile na kraju tudi pristojne osebe iz volilne komisije. V kolikor ne bodo ugotovljena drugačna dejstva, bodo postopek proti osebi kriminalisti zaključili brez ukrepa,” poroča Bojan Kos, predstavnik za odnose z javnostmi Policijske uprave Kranj.

21.38 Tudi v občini Videm je postal župan kandidat SDS, Branko Marinič, z 60% glasov.

21.36 “SDS zmagovito tudi v drugem krogu lokalnih volitev. Dosegla je odličen rezultat, saj je bilo izvoljenih 18 županov, ki so bili kandidati SDS ali so nastopili s podporo SDS. Vsem izvoljenim županom iskreno čestitamo.,” so na Twitterju zapisali v SDS.

21.33 V Kopru po skoraj 80 odstotkih preštetih glasov ostaja v prednosti Aleš Bržan. Video si lahko ogledate TUKAJ.

21.32 V Piranu bo županoval Đenio Zadković, v Izoli Danilo Markočič.

21.24 Janez Janša je preko Twitterja čestital novim SDS-ovim županom Turnišča, Lendave in Ormoža: Borutu Horvatu, Janezu Magyarju in Danijelu Vrbnjaku.

21.23 Nova županja občine Ruše je Urša Repolusk, ki je s 53,6 odstotka preštetih glasov premagala Tomija Prosnika.

21.22 Predsednik NSi Matej Tonin je vesel zmage njihovega kandidata Mateja Slaparja v Kamniku. “V Kamniku smo dobili epski dvoboj,” je ocenil Tonin. “Ta županska tekma vrača zaupanje v demokracijo, saj je Matej Slapar z majhno ekipo entuziastov premagal mašinerijo vladne in lokalne elite,” je dodal. Tonin je sicer rezultate pričakal v kamniškem štabu.

21.20 Danijel Vrbnjak, nov župan Ormoža iz vrst SDS, je za Večer po zmagi dejal: “Velika udeležba je, kot sem pričakoval, nagnila tehtnico na mojo stran. Navdušenje v mojem volilnem štabu je na vrhuncu, saj sta nam obilica truda in dela poplačana. Očitno je odločilo mišljenje, da si vsi v Ormožu želimo sprememb.”

21.18  Nova Gorica je danes dobila novega župana. V drugem krogu županskih volitev je namreč aktualni župan Matej Arčon moral priznati premoč neodvisnemu kandidatu gibanja Goriška.si Klemnu Miklaviču. Ta je zbral 51,8 odstotka glasov, Arčon pa 48,2 odstotka glasov. “Nekako izgleda, da smo z ljudmi oziroma oni z nami vzpostavili neko vez zaupanja, in to kažejo tudi rezultati. Kljub temu, da so rezultati tesni, smo veseli in začenjamo neko novo zgodbo v naših krajih,” je takoj po zmagi v izjavi za STA povedal Miklavič.

21.10 Aktualni županji Ljutomera Olgi Karba so volivci zaupali nov mandat. Preštete so skoraj vse glasovnice, po neuradnih delnih izidih je prejela 55,54 odstotka glasov, protikandidat Dejan Karba pa 44,46 odstotka. V Gornji Radgoni je medtem zmagal Stanislav Rojko, ki je dobil 70,85 odstotka podpore, v Radencih pa Roman Leljak s 53,01 odstotka glasov.

21.09 Milan Balažic, nov župan Moravč, za Radio Slovenija: “Z rezultatom, ki je sicer tesen, sem zadovoljen. Kaže na to, da se je vendarle večina Moravčank in Moravčanov odločila za drugačno prihodnost Moravč, za novo smer razvoja, za čiste Moravče, kjer bomo delali nova delovna mesta. S tem je bila podana tudi neka zaupnica za županski mandat, ki bo precej drugačen od prejšnjega, ki bo, vsaj upam, zaznamovan s tem, da se bomo lotili vseh tistih projektov, ki jih Moravče potrebujejo že dolga leta, a so bili več ali manj samo obljubljeni, tokrat pa mislimo te zadeve zastavit zares. Globoko se zahvaljujem vsem prebivalcem, volivcem in volilvkam moravške doline, ki so mi izrazili to zaupanje.”

21.07 “Čestitke novemu županu Ormoža Danijelu Vrbnjaku!” je na Twitterju zapisal predsednik SDS Janez Janša. S 55,7 odstotka glasov je premagal Alojza Soka.

21.05 V Kamniku je Matej Slapar (NSi) z veliko prednostjo (60,5 odstotka) glasov premagal LMŠ-jevega Igorja Žavbija, ki je bil podžupan prejšnjega župana in zdajšnjega premierja Marjana Šarca.

21.02 V Kranju so zaradi strganih nalepk na vratih, za katerimi so bile glasovnice, poklicali policijo.

20.59 V Kopru bodo, kot kaže, na zmagovalca županskih volitev čakali vse do konca. Po 55 odstotkih preštetih glasov je v rahli prednosti Aleš Bržan (52,75 odstotka), aktualni župan Boris Popovič pa mu sledi s 47,25-odstotno podporo.

20.57 V Občini Lendava je kandidat SDS Janez Magyar s 53,26 odstotka glasov premagal Dejana Süča.

20.56 V Ljutomeru je nova županja Olga Karba, ki je prejela slabih 56 odstotkov glasov. V drugem krogu je premagala Dejana Karbo.

20.54 V Občini Turnišče je zmagal Borut Horvat (SDS), ki je prejel 56,30 odstotkov glasov, Stanislav Sobočan pa 43,70 odstotkov glasov.

20.53 V občini Apače je novi župan postal Andrej Steyer (SDS), ki je prejel 50,75 odstotka glasov, njegov nasprotnik Zvonko Bevk pa 49,25 odstotka.

20.52 Po do zdaj zbranih podatkih je glasovalo 284.682 volilnih upravičencev, volilna udeležba je bila tako 46,46-odstotna.

20.50 Najverjetnejši novi župan Kranja Matjaž Rakovec, ki mu delni neuradni izidi po preštetih 85 odstotkih glasovnic kažejo prepričljivo zmago pred protikandidatom Zoranom Stevanovićem, se je zahvalil volivcem. Kot je napovedal, ga po prespani noči čaka sestanek z občinsko upravo in dosedanjim županom, v mestnem svetu pa bo iskal konsenz.

20.47 V Mestni občini Slovenj Gradec se je volilni dvoboj med dosedanjim županom Andrejem Časom in direktorjem občinskega zavoda Spotur Tilnom Kluglerjem končal z zmago slednjega. Po neuradnih izidih je prejel 51,92 odstotka glasov, Čas pa 48,08 odstotka. “Kar si je Slovenj Gradec želel, to je Slovenj Gradec dobil,” je v prvi izjavi dejal Klugler.

(Slika: PrintScreen/TVSLO)

20.46 Za županski stolček v Domžalah sta se v drugem krogu pomerila aktualni župan Toni Dragar kot kandidat svoje liste in Metod Marčun, ki je kandidiral s podporo volivcev. Oba sta računala na zmago, a volivci so nov mandat namenili Dragarju, ki je po veliki večini preštetih glasov dobil 53,35-odstotno podporo, Marčun pa 46,65-odstotno. Udeležba je bila okoli 45-odstotna.

20.45 V Moravčah je dolgoletnega župana Martina Rebolja premagal nekdanjega veleposlanika dr. Milana Balažica.

20.44 V Brežicah bo še naprej župan Ivan Molan. V današnjem drugem krogu županskih volitev je premagal kandidata SMC, poslanca Igorja Zorčiča. Kot kažejo delni izidi po preštetih skoraj vseh glasovnicah, je za Molana glasovalo približno 55 odstotkov volivk in volivcev, za Zorčiča pa 45 odstotkov.

20.31 V Tržiču je v dvoboju med aktualnim županom Borutom Sajovicem in bivšim županom Pavlom Ruparjem zmagal prvi. Kot kažejo neuradni izidi po preštetih 86 odstotkih glasov je za Sajovica glasovalo dobrih 67 odstotkov volivcev, za Ruparja pa slabih 33 odstotkov. 58-letni Sajovic, magister veterine, bo tako župan že četrti mandat.

20.28 V občini Cerknica ima SDS še enega župana, Marka Ruparja, s 57,98% glasov, za zdaj še neuradno.

20.27 V Kopru je prešteta približno četrtina glasovnic. Za zdaj kaže na zmago Bržana, ki je prejel 52,41 odstotka glasov.

20.26 V Idriji je Tomaž Vencelj je prepričljivo s 74 odstotkov glasov premagal Mirando Groff Ferjančič.

20.25 Občino Črnomelj bo v prihodnjih štirih letih vodil Andrej Kavšek. Volivci so mu namreč v današnjem drugem krogu županskih volitev po neuradnih delnih izidih namenili 72,7 odstotka glasov, njegovi protikandidatki Maji Kocjan pa 27,3 odstotka, poroča STA.

20.23 V Kobaridu kaže, da bo še neuradno župan Marko Matajurc z okoli 52 odstotkov prejetih glasov.

20.20 V občini Cankova je Danilo Kacijan je s 66,6 odstotka podpore premagal dolgoletnega župana Draga Vogrinčiča.

20.19 V občini Vitanje je Slavko Vetrih (SLS) prejel 68 odstotkov glasov in premagal Mirka Polutnika.

20.16 V občini Tišina je Franc Horvat (SLS) s 68 odstotkov podpore slavil pred Ivanom Horvatom (NSi).

20.16 Na Vrhniki je prepričljivo zmagal Danijel Cukjati.

20.13 Jeseničani so se po 12 letih županovanja Tomaža Toma Mencingerja odločili za spremembo, saj so v današnjem drugem krogu lokalnih volitev za novega župana izvolili Blaža Račiča. Po delnih neuradnih podatkih so mu namreč zaupali 64,2 odstotka glasov, Mencingerju pa 35,8 odstotka, poroča STA.

20.11 V občini Kamnik županski kandidat NSi, Matej Slapar, premagal kandidata z Liste Marjana Šarca!

20.10 V občini Lovrenc na Pohorju je Marko Rakovnik s 63,9 odstotka glasov premagal Joška Manfredo (SD).

20.08 Nova županja Mestne občine Ptuj Nuške Gajšek: “Iskreno se zahvaljujem vsem Ptujčankam in Ptujčanom, ki so mi zaupali svoj glas, saj so prepoznali, da Ptuj potrebuje drugačno vodenje. Vem, da nam bo v povezovalnem in pozitivnem duhu, kar bo spremljalo moj mandat, uspelo veliko dobrih stvari. Želim si, da bo kvaliteta bivanja naših občank in občanov čez štiri leta boljša.”

20.06 Predsednik SDS Janez Janša je po družbenem omrežju Twitter čestital novemu županu Šentruperta Andreju Martinu Kostelicu“Prepričljiva zmaga kljub antipropagandi #MSM,” je zapisal Janša.

20.05 V občini Radenci neuradno župan Roman Leljak!

20.04 Franc Kangler po poročanju Večera: “Ni posebnega razočaranja. Življenje gre naprej. Ta ekipa je dobro delala. Bo pripravljala strategijo za evropske volitve Z Arsenovičem bom sodeloval, če bomo imeli soroden program. Gre za Maribor. Nekaj se mora spremeniti v Mariboru.”

20.03 V občini Tišina bo župan Franc Horvat – SLS.

20.02 V Kobaridu je Marko Matajurc je s 52,58 odstotka glasov premagal Roberta Kavčiča.

20.01 V Hrastniku je sindikalist Marko Funkl je s 55,01 odstotka glasov premagal Janija Medveška.

20.00 Po neuradnih rezultatih ima SDS še enega župana v Ormožu – Danijela Vrbnjaka!

19.58 Po zadnjih podatkih je v 56 občinah, kjer je potekal drugi krog lokalnih volitev, glasovalo 258.524 volilnih upravičencev, volilna udeležba je bila tako 42,19-odstotna.

19.56 V Lendavi vse kaže, da bo župan Janez Magyar, SDS, s 56,68% glasov!

19.55 V Gornji Radgoni je Stanko Rojko (neodvisni) zanesljivo (70,85 %) premagal Dušana Zagorca (SMC).

19.54 V občini Kostel kaže na zmago Ivana Črnkoviča.

19.52 V Sežani bo izid kar tesen. Neuradno izvoljen David Škabar s 53,13% oz. 772 glasovi. Volilna udeležba le malo več kot 32%.

19.49 Apače. Tekma je bila zelo tesna. Andrej Sever (SDS) je zmagal s 50,75 % (880 glasov) pred Zvonkom Bevkom (neodvisni), ki je dobil 49,25 % ali 854 glasov.

19.45 V Novi Gorici po neuradnih podatkih vodi dr. Klemen Miklavič.

19.44 “Vse bomo pojedli in vse bomo prenesli,” je ob prihodu v Bržanov volilni štab povedal umetnik Marko Brecelj, ki je prav tako sodeloval v letošnji županski bitki, poroča Miha Zavrtanik za MMC.

19.42 Za zdaj še neuradno v Črnomlju izvoljen Andrej Kavšek.

19.40 Po približno polovici preštetih glasov v Kranju kaže na prepričljivo zmago Matjaža Rakovca. Po podatkih občinske volilne komisije ta z 69,5 odstotka vodi pred tekmecem Zoranom Stevanovićem.

19.36 Na Ptuju zmagala Nuška Gajšek, ki bo edina županja v mestnih občinah.

19.33 Kandidat za župana Kranja Zoran Stevanović je danes po zaprtju volišč opozoril na domnevne nepravilnosti pri glasovanju. Domneva namreč, da je nekdo vstopil v prostor, kjer so shranjene skrinje z glasovi s predčasnih volitev. Volilna komisija zdaj v prostorih občine to preučuje, prav tako zadevo preverja policija, poroča STA.

19.29 V Mariboru za zdaj neuradno izvoljen Aleksander Saša Arsenović s 56,22% glasov. Dobil je 2721 glasov.

19.27 Do 19, ure je glasovalo skupaj 225.812 volivcev, to je 36,85 odstotka.

19.25 V sobo s predčasnimi glasovnicami v Kranju naj bi nekdo vlomil, poroča DELO.

19.25 Bržan pravi, da je vesel, da je volilne tekme konec. Prepričan je, da so Koprčanke in Koprčani spoznali, da je čas za spremembe, poroča Miha Zavrtanik za MMC.

19.24 Podporniki Borisa Popoviča rahlo nervozno pričakujejo razplet drugega kroga županskih volitev v Kopru, poroča Gregor Cerar za MMC.

19.20 Kandidat za župana Kranja Stevanović je opozoril na domnevne nepravilnosti pri glasovnicah s predčasnega glasovanja. Volilna komisija in policija zadevo preučujeta, poroča STA.

19.19 Mariboru se sodeč po anketah obeta tesen izid današnjega drugega kroga volitev. Kandidata za župana Saša Arsenovič (SMC) in Franc Kangler (NLS) sta si blizu tudi fizično, saj čakata na rezultate glasovanja le nekaj vrat narazen v središču mesta. V obeh štabih vlada velika napetost.

19.17 V štabu Arsenoviča tudi minister Počivalšek, poroča Andreja Kutin za Večer.

19.16 Po zaprtju volišč so se podporniki kranjskih županskih kandidatov Matjaža Rakovca in Zorana Stevanovića začeli zbirati na prizoriščih v središču mesta, kjer bodo pričakali izid današnjih volitev. V obeh štabih računajo na zmago.

19.14  “Nismo optimistični, ampak realni,” pravijo podporniki Aleša Bržana, kandidata za župana Kopra, ki so prepričani, da bo Koper dobil novega župana, poroča portal MMC.

19.13 Javnomnenjske ankete kažejo na tesen izid v Kopru, zato je razpoloženje v štabnih obeh kandidatov napeto.

19.12 “Delali smo 16 let, iz Kopra smo naredili čudo, Koper je poln, Koper živi. Milslim, da je večina zelo ponosna na lastno mesto,” je za TV Slovenija povedal Boris Popovič.

19.11 “Nervoze ni, smo dobro delali, verjamem, da so ljudje to prepoznali,” je pred razglasitvijo izidov povedal Saša Arsenovič, kandidat za župana Maribora, poroča RTv Slovenija.

19.10 Aleš Beržan, kandidat za župana Kopra, je povedal, da se je zadnja dva tedna posvetil samo pripravam na volitve, vse ostalo je spustil iz rok, poroča RTV Slovenija.

19.09 Mariboru se sodeč po anketah obeta tesen izid današnjega drugega kroga volitev. Kandidata za župana Saša Arsenovič (SMC) in Franc Kangler (NLS) sta si blizu tudi fizično, saj čakata na rezultate glasovanja le nekaj vrat narazen v središču mesta. V obeh štabih vlada velika napetost, hkrati pa prepričanje v zmago njihovega kandidata, poroča STA.

19.08 Po zaprtju volišč so se podporniki kranjskih županskih kandidatov Matjaža Rakovca in Zorana Stevanovića začeli zbirati na prizoriščih v središču mesta, kjer bodo pričakali izid današnjih volitev. V obeh taborih je veselo, saj tako Rakovec kot Stevanović računata na zmago, poroča STA.

19.06 “V drugem krogu se karte na novo premešajo,” je za Večer dejal Franc Kangler.

19.03 Prvi neuradni delni izidi bodo znani po 19.30, sporoča državna volilna komisija.

19.00 Volišča so se zaprla. Občinske volilne komisije so začele s štetjem glasov. 56 občin čaka na novega župana

18.54 “Imam dober občutek. Ne glede na izid je to dobra popotnica za naprej. Če bo to volja ljudstva, bom župansko funkcijo prevzel z veseljem,” je v štabu optimističen Franc Kangler, poroča za RTV SLO Klara Širovnik.

18.51 V volilnem štabu Franca Kanglerja v Mariboru se počasi zbirajo podporniki.

18.30 V občini Črnomelj se v drugem krogu za župana pomerjata Andrej Kavšek in mag. Maja Kocjan. Volilna udeležba do 16. ure je sicer v Črnomlju bila 35,43-odstotna.

Maja Kocjan (Foto: Demokracija)

18.27 Na Jesenicah, kjer je bila volilna udeležba do 16. ure najslabša (22,89 odstotka), je starega župana Tomaža Toma Mencingerja izzvalo šest kandidatov, med katerimi je bil najbolj uspešen Blaž Račič, ki je bil pred kandidaturo novinar in dopisnik Dela.

18.22 V prvem krogu lokalnih volitev (18. novembra) so volivci izvolili 156 županov, od tega so v 134 občinah nov mandat dali dosedanjim županom. Med že izvoljenimi župani je 17 oziroma slabih 11 odstotkov žensk, najmlajši šteje 28 let, najstarejši pa 75.

18.19 Za Pomurje je volilna udeležba do 16. ure naslednja. V občini Ljutomer je volilo 43,48 odstotka volilnih udeležencev, v občini Apače je volilo 46,89 odstotka udeležencev, v občini Gornja Radgona 34,26 odstotka, v občini Radenci 45,12 odstotka, na Cankovi 55,51 odstotka volilnih udeležencev, na Tišini je volilo 41,18 odstotka, v občini Turnišče je volilo 47,02 odstotka in v Lendavi 33,78 odstotka volilnih udeležencev, poroča portal Vestnika.

18.00 Katera prestolnica EU ima tujerodnega župana, lahko preberete TUKAJ.

17.38 Volilna udeležba v 2. krogu je bila do zdaj vsakokrat za nekaj odstotnih točk nižja od udeležbe v 1. krogu. V letošnjem 1. krogu je na volišča prišlo dobrih 51 odstotkov volivcev.

17.35 Prvi rezultati bodo na naslov Državne volilne komisije prišli po 19.30 uri.

17.34 Volilna udeležba v drugem krogu županskih volitev je nekoliko nižja kot v prvem krogu, ko je bila volilna udeležba 36,81-odstotna. Je pa višja kot volilna udeležba v drugem krogu županskih volitev pred štirimi leti, ko je do 16. ure na volišča odšlo 30,98 odstotka volilnih upravičencev. Med mestnimi občinami je bila danes do 16. ure najnižja volilna udeležba v občini Kranj, in sicer 23,48-odstotna. V Novi Gorici je bila volilna udeležba 27,63-odstotna, v Mariboru 33,16-odstotna, na Ptuju 34,10-odstotna, v Slovenj Gradcu 40,10-odstotna in v Kopru 43,04-odstotna.

17.31 Nominalno je v 2. krogu najmanj volilnih upravičencev v občini Kostel – 578. Za izvolitev za župana bo ob 60-odstitni volilni udeležbi dovolj 274 gasov. Do 16. ure je bila volilna udeležba 55,71-odstotna.

17.20 Do 16. ure je v drugem krogu v Brežicah svoj glas oddalo 7.574 volilk in volilcev, okroglih 37,00% vseh z volilno pravico. V Brežicah bodo sicer odločali o starem oziroma novem županu. Ivan Molan je v prvem krogu prejel 5.150 glasov (49,82%), Igor Zorčič pa 2.909 (28,14% vseh oddanih glasov).

Ivan Molan (Foto: Demokracija)

17.16 Volilna udeležba na kamniških voliščih, kjer se merita Matej Slapar (NSi) in Igor Žavbi (LMŠ), do 16. ure je razmeroma skromna oz. občutno manjša kot v prvem krogu, poroča portalKamnik Info. Največjo udeležbo do 16. ure so zabeležili na volišču v Šmartnem v Tuhinju, kjer je svoje glasove oddalo 46,75 % vseh volilnih upravičencev, najmanjše zanimanje za 2. krog županskih volitev pa zaenkrat kažejo volivci v Kamniku, kjer je svoje glasove na večini volišč zaenkrat oddalo le okoli 22% volivk in volivcev. Nekoliko boljša obiskanost volišč, kot v prvem krogu lokalnih volitev 2018, je bila do 16. zabeležena na volišču na Vranji Peči, občutno višja, kot v 1. krogu, pa na volišču v Tunjicah, še poroča portal.

17.15 V štajerski prestolnici, kjer se merita Arsenović in Kangler, so do 16.00 ure zabeležili, da se je volitev udeležilo 33,16 odstotka – 30.045 volivcev. Med tem so v prvem krogu, ki je bil18. novembra, zabeležili 34,94 odstotno udeležbo, kar pomeni kar 31.625 volivcev.

17.13 Dežurna služba ministrstva za notranje zadeve je od začetka volilnega molka, ki se je pred nedeljskim drugim krogom županskih volitev začel v petek opolnoči, do danes do 17. ure prejela skupaj 35 obvestil o domnevnih kršitvah volilnega molka. Za 20 obvestil so takoj ugotovili, da ne gre za kršitev, 15 zadev pa inšpektorat obravnava, poroča STA.

17.08 Najvišja udeležba do 16. ure je bila v občini Šmarješke Toplice (61,26 pdstotka), najnižja pa v obćini Jesenice (22,89 odstotka).

17.00 Do 16. ure je v 56 občinah glasovalo 213.923 volilnih upravičencev, kar pomeni 34,91-odstotno volilno udeležbo. V prvem krogu je bila volilna udeležba do 16 ure 36,81-odstotna.

15.29 V občini Lendava ima pravico svoj glas oddati 9.249 oseb, na volišča pa se jih je do 11.00 ure odpravilo 1.067. To pomeni, da je svoj glas oddalo 11,54 odstotkov volilnih upravičencev, poroča portal Lendava Info.

15.24 Aktualni koprski župan Boris Popovič, ki se v drugem krogu poteguje za že peti zaporedni mandat, je popoldne v spremstvu družine oddal svoj glas. Ob tem je v izjavi medijem ocenil, da bo volilna udeležba še višja kot v prvem krogu, ko je dosegla za Koper visokih 58 odstotkov, poroča STA. Popovič je sicer povedal še, da ima “zelo dobre občutke”, kampanjo pa je ocenil kot zelo umazano. V prvem krogu županskih volitev v Kopru pred štirinajstimi dnevi je Boris Popovič (Koper je naš/Slovenija za vedno) dobil 44,58 odstotka, Aleš Bržan (Lista Aleša Bržana) pa 30,44 odstotka glasov.

Boris Popovič (Foto: Demokracija)

15.05 Ali veste, kdo nima volilne pravice? Takole piše na spletni strani ministrstva za notranje zadeve: “Na volitvah ima pravico glasovati volivec, ko bo na dan glasovanja dopolnil 18 let starosti. Ne glede na to, pa nimajo pravice glasovati državljani, ki so dopolnil 18 let starosti, pa jim je bila zaradi duševne bolezni, zaostalosti ali prizadetosti popolnoma odvzeta poslovna sposobnost ali podaljšana roditeljska pravica staršev ali drugih oseb čez njihovo polnoletnost ter niso sposobni razumeti pomena, namena in učinkov glasovanja, zanje pa je sodišče posebej odločilo o odvzemu pravice voliti. Imajo pa pravico glasovati osebe, ki jim je bila pred 9. 8. 2006 zaradi duševne bolezni, zaostalosti ali prizadetosti, s pravnomočno sodno odločbo, popolnoma odvzeta poslovna sposobnost ali podaljšana roditeljska pravica staršev ali drugih oseb čez njihovo polnoletnost, če sodišče po 9. 8. 2006 ni posebej odločilo o odvzemu pravice voliti in biti voljen.”

14.21 Od občin, kjer danes poteka 2. krog volitev za župana, je bila v prvem krogu najvišja volilna udeležba v občini Cankova (75,27-odstotna). Do 11. ure je bila v tej občini volilna udeležba danes 19.92-odstotna.

14.10 Do 11. ure je na volišča v Brežicah odšlo 3.154 volivk in volivcev ali natanko štirje več kot do 11. ure v prvem krogu županskih volitev, poroča portal ePosavje.

14.00 Po zaprtju volišč ob 19. uri bodo občinske volilne komisije začele sproti objavljati rezultate na posebni spletni aplikaciji ministrstva za javno upravo (TUKAJ).

13. 01 Kandidat SMC za župana Mestne občine Maribor Saša Arsenovič je oddal svoj glas na volišču v Osnovni šoli bratov Polančičev nedaleč od njegovega doma v središču mesta. “Občutki so zelo dobri,” je dejal v izjavi za medije.

13.00 Neodvisni kandidat za kranjskega župana Zoran Stevanović je danes na volišču v Stražišču skupaj s svojo soprogo oddal glas v drugem krogu lokalnih volitev. Kot je dejal ob tem, bo povsem sproščen in neobremenjen počakal na izide volitev, na katerih pa že od vsega začetka pričakuje zmago. Stevanović, ki sicer že od samega začetka pričakuje zmago. “Če ne bi verjel v zmago, v to zgodbo niti ne bi vstopil,” je pojasnil. O občutkih po koncu celotne predvolilne tekme je dejal, da je zelo zadovoljen in da bi, če bi bilo treba, imel dovolj energije za še en krog. “Naredili smo, kar smo lahko. Nimamo nobene slabe vesti in, kot sem že rekel, naj se zgodi, kar se mora,” je sklenil.

Stevanović, ki je bil zadnja štiri leta mestni svetnik, je v prvem krogu volitev v Kranju z 20,47 odstotka glasov zasedel drugo mesto, njegova lista Zoran za Kranj pa je bila zmagovalka volitev za mestni svet. V prvem krogu županskih volitev je največ glasov, in sicer 30,85 odstotka, dosegel kandidat SD Matjaž Rakovec. Volilna udeležba je bila 44,62-odstotna.

12.52 Volilna udeležba v drugem krogu županskih volitev je bila do 11. ure 13,85-odstotna, od tega v mestnih občinah 12,55-odstotna. Najvišjo volilno udeležbo so imeli v občini Kostel, in sicer 26,99-odstotno, najnižjo pa v mestni občini Kranj, kjer je na volišča do 11. ure odšlo 8,84 odstotka volivcev.

12.51 Med mestnimi občinami je bila danes do 11. ure, kot rečeno, najnižja volilna udeležba v Kranju. V Novi Gorici je bila volilna udeležba 10,08-odstotna, na Ptuju 11,77-odstotna, v Mariboru 12,96-odstotna, Slovenj Gradcu 13,80-odstotna in Kopru 17,14-odstotna.

12.47 Podatki Državne volilne komisije kažejo, da je do 11. ure na volišča v brežiški občini odšli 3.154 volivk in volivcev, kar je zneslo 15,41 % vseh volilnih upravičencev. Povedano drugače, do 11. ure so tokrat na volišča odšli štirje volivci več kot pred 14 dnevi, poroča portal ePosavje.

12.46 V Mariboru ima možnost glasovati 90.572 volilnih upravičencev. Danes do 11.00 ure so zabeležili, da se je volitev udeležilo 12,96 odstotka – 11.736 volivcev, poroča portal Maribor24.

12.35 Do 11. ure je v 56 občinah glasovalo 84.844 volilnih upravičencev, kar pomeni 13,85-odstotno volilno udeležbo.

12.05 Kandidat za koprskega župana Aleš Bržan je dopoldne po oddaji glasu na Srednji tehniški šoli Koper v izjavi medijem izrazil upanje na visoko volilno udeležbo, saj je ta “najboljši pokazatelj volje ljudi”. Pri tem upa, da bo udeležba celo višja kot v prvem krogu, ko je bila 58-odstotna, poroča STA.

11.58 Po poročanju portala kamnik.info je volilna udeležba v Kamniku, kjer se merita Matej Slapar (NSi) in Igor Žavbi (LMŠ), do 11. ure nižja kot v prvem krogu. Največ volilnih upravičencev se je zaenkrat podalo na volišče v KD Šmartno, kjer je svoje glasove do 11. ure oddalo 20,62 % vseh volivk in volivcev, obenem pa je volišče v Šmartnem tudi edino volišče, ki je do 11. ure preseglo prag 20% udeležbe. Najslabši obisk volišča je bil do 11. ure zabeležen v kamniškem vrtcu Sneguljčica, ki ga je zaenkrat obiskalo vsega 6,99 % vseh volivk in volivcev, poroča portal Kamnik.info.

11.35 Dežurna služba ministrstva za notranje zadeve je od začetka volilnega molka, ki se je pred nedeljskim drugim krogom županskih volitev začel v petek opolnoči, do danes do 11. ure prejela skupaj 18 obvestil o domnevnih kršitvah volilnega molka. Za 14 obvestil so takoj ugotovili, da ne gre za kršitev, štiri zadeve pa inšpektorat obravnava

10.22 V prvem krogu tokratnih lokalnih volitev so sicer volivci že izvolili 156 županov, od tega so v kar 134 občinah nov mandat zaupali dosedanjim županom. Med že izvoljenimi župani je 17 oziroma slabih 11 odstotkov žensk, najmlajši šteje 28 let, najstarejši pa 75.

10.01 Tokratne lokalne volitve so sedme po vrsti, prvič v samostojni Sloveniji so potekale decembra 1994, ko je bilo občin precej manj. V naslednjem dobrem desetletju se je število občin z začetnih 147 povečalo na 210, pozneje pa sta bili ustanovljeni še dve.

09.00 Volilni molk za navadne državljane, ki niso organizatorji kampanj, ne velja. Tudi danes lahko brez težav razpravljate o volitvah in kandidatih – vrhovno sodišče je namreč razveljavilo volilni molk. Več si lahko preberete TUKAJ.

07.59 Poleg županskih volitev pa bodo danes ponekod ponovili tudi glasovanje za mesta v občinskih svetih. To se bo denimo zgodilo na enem od volišč v občini Rogaška Slatina, kjer so morali pred 14 dnevi predčasno zaključiti glasovanje za občinski svet, saj jim je zmanjkalo glasovnic, pa tudi v eni od štirih volilnih enot Ribnice na Pohorju zaradi napake pri predčasnem glasovanju.

07.00 V 56 občinah so se v drugem krogu lokalnih volitev odprla volišča, ki bodo odprta do 19. ure.

06.00 Zelo zanimiv dvoboj se obeta tudi v Kopru, saj ima dolgoletni župan Boris Popovič v Alešu Bržanu resnega tekmeca. Popovič se je v 2. krog uvrstil s 44,58 odstotka glasov, kar je 14 odstotnih točk več od Bržana.

05.00 Zmagovalka prvega kroga lokalnih volitev je bila SDS. Izvoljenih je bilo kar 54 županov s podporo SDS – od tega 12 kandidatov, 5 skupnih kandidatov, 2 kandidata s podpisi člana SDS. Uspeh se obeta tudi v drugem krogu, kamor se je uvrstilo 21 kandidatov, od  katerih jih je 12 kandidatov SDS, dva kandidirata s podpisi člana SDS ter en skupni kandidat. Glede na število izvoljenih mestnih in občinskih svetnikov je izvoljenih 537 svetnikov na listi SDS. Nato sledijo SD s 333 svetniki, NSi s 178 svetniki, SLS z 218 svetniki, SMC z 91 svetniki, LMŠ s 54 svetniki, Levica z 41 svetniki, SNS s 15 svetniki, SNC s 15 svetniki, DeSUS s 13 svetniki ter SAB in Dobra država s po 7 svetniki.

Foto: Polona Avanzo

04.30 Zelo napeta bo županska tekma v Mariboru: med politično še neizkušenim podjetnikom Sašo Arsenovičem (podpira ga globoka država) in nekdanjim županom Francem Kanglerjem.

Franc Kangler (Foto: Demokracija)

04.00 Kdo je bil izvoljen v prvem krogu, lahko preberete TUKAJ.

02.00 Prvi podatki o volilni udeležbi bodo znani po 12. uri (glede na stanje na voliščih ob 11. uri). Drugi podatki o volilni udeležbi bodo znani po 17. uri (glede na stanje na voliščih ob 16. uri). Prvi delni izidi glasovanja bodo znani po 19.30

01.00 Danes bo 2. krog rednih lokalnih volitev, na katerih bodo v 56 slovenskih občinah odločali o novem županu. V drugi krog sta se uvrstila dva najuspešnejša kandidata iz prvega, če bosta v drugo dobila enako število glasov, pa bo o zmagovalcu odločal žreb.

Demokracija

 • Nata

  Kaj je zdej ? Torej, volilni molk velja tudi za nas ??
  Ja, krasno , sijajno, nenadkriljivo !! Še malo pa bomo samo še molčali ? Moram pa napisati, da nisem vedela da je med kandidati tudi g. Roman Ljeljak . . . . Sem hotela nekaj pripeti, pa si ne upam.

  • RATATA

   Leljaka bodo volili vsi tisti, ki čakajo na vplačane avtomobile, saj jim jih bo le če bo župan dobavil.

   • Nata

    Hm. . . . . . . ??

  • tohuvabohu

   V Ljubljani danes nimate volitev, torej za Ljubljančane ne velja molilni volk.

 • RATATA

  Buhvarji, da žauba postane župan Kejmnka, bo na odločevalske pozicije nanovačil svojo radikalno islamsko žlahto, sam pa bo čez dva mandata postal predsednik vlade RS.

  • Dragan Krstič

   To bi bla velika prednost za kamenčane. Un Žaubi k je bil zaprt pr špagetarjeh puzna use džihadiste tko da bi bli u Kamenk vsi pod kontrolo sploh po tem da bo Šarc podpisou deklaracijo.
   i

  • tohuvabohu

   Eh, če smo preživeli šiviljo, pridigarja in vašega burkeža, bomo pa še kelnarja.

 • Janez

  NEVOLILNA TEMA
  V ZAVIHKU O LOKALNIH VOLITVAH.
  KJE
  ZABOGA
  SE JE EX KPJ ŠLOSAR J.B.TITO
  NAUČIL
  IGRATI LEPE A ZA IGRANJE TEŽKE Etude virtuoza Fr. Chopina
  NA KLAVIR?
  Oglejte si nepotvorjeno pričevanje HR pevca Arsena DEDIĆA
  O J.B. TITOVEM IGRANJU Etud F. Chopina na ladji Galeb.
  Zanimivo !
  Morda
  nam bo naš James Bond=F. Tunek – kaj o tem povedal? L.r. Janez Kpic-Kern KOMENDA
  P.S.
  HR pevec Arsen DEDIĆ
  “TITO NAM JE SVIRAO ETUDE F. CHOPINA – NA “GALEBU”

  https://www.google.si/search?q=arsen+dedi.com.comć+priča+o+josipu+brozu+titu&oq=arsen+dedi.com.comć+priča+o+josipu+brozu+titu&aqs=chrome..69i57.36661j0j8&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

  LEPE, A ZA IGRANJE TEŽKE Etude virtuoza F. Chopina

  https://www.google.si/search?q=chopin+etude&oq=chopin+etude&aqs=chrome.0.69i59.12247j0j8&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

 • tohuvabohu

  Pozivam (pozivanje je v modi, hehehe) politike, časnikarje in vse ostale, da prenehate uporabljati izraz “globoka država”. Čeprav se ne sliši tako lepo, je izraz “udbomafija” veliko ustreznejši za naše razmere. Globoko državo (izraz je k nam pritihotapil Dimitrij Rupel) poznajo države z dolgo demokratično tradicijo, kar pa Slovenija ni.

 • Janez

  ŠLOSARJU J.B. TITU
  JE PO PRIČEVANJIH
  KOT VAJENCU V SISKU – MAŠINA ODREZALA 2, 3 PRSTE.
  Ampak!
  V 1950. letih
  je taisti J.B.TITO
  NA LADJI “GALEB” HR. PEVCU Arsenu Dediću lastnoročno
  na
  KLAVIR IGRAL – VIRTUOZNE – etude F. Chopina ?!

  A?!
  Kdo od vas beročih zna pojasniti – ta “čudež”:”ŠLOSAR, BREZ DVEH PRSTOV , VERJETNO MRTVI ŠLOSAR JOSIP BROZ IZ KUMROVCA
  KOT
  J.B. TITO V 1950. LETIH
  IGRA TEŽKEGA F. CHOPINA – NA LADJI “GALEB”L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  P.S.
  HR PEVEC A. DEDIĆ – O J.B.TITU

  https://www.google.si/search?q=arsen+dedić+priča+o+josipu+brozu+titu&oq=arsen+dedić+priča+o+josipu+brozu+titu&aqs=chrome.0.69i59j69i60.32996j0j8&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

  • Dragan Krstič

   To pomeni da je Tito izumil playback. Res je bil genij.

  • janez cepec

   tebi, Janez aus Begne, po pričevanju tvojih tastareh, je ob rojstvu mankau en kup sivih celic. stanje se do dones ni bistveno izbolšal, zato domuješ u Begnah

   • Janez

    Ne bo držalo!
    Živim čisto OK, v Stožicah.
    Poskrbi raje za tvojo
    dezinformirano in premalo realno informirano “bučo”. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA

 • garfi

  VSI NA VOLITVE IN DOL Z NERAZGLEDANCI,
  KI NE VEDO ZA TRG V MESTU KATEREGA ŽUPANI HOČEJO BITI
  danes je dan, ko se vas udbopartija boji
  SVOBODA SLOVENIJI

 • janez cepec

  kva če bi šle SDS ovce u Lublan dones še enkrat volt, poj bi pa Logar mrbit zmagu? al pa tud ne, sej fukneni kot so, je velka možnost, de neb taprauga obkrožil, ane?

 • Foglof Tunek

  Ka pa v Lublani…kdo bo tam zmagal…Jankovič ali Logar? :)

  • garfi

   Ka pa v Mariboru…kdo bo tam zmagal…Balkanec ali Slovenec? :)

   • luckyss

    V vsakem primeru lopov…
    En se je že “izkazal” s privat semaforji, mogoče bo novi župan odprl svoje križišče ..
    Bomo videli je djau ta slep…

   • Foglof Tunek

    Ne, ne…mene zanima Lublana. Kdo bo tam zmagal?

    • garfi

     Balkan

 • luckyss

  Kar se tiče glavnih akterjev je vse jasno..
  Popovič je popušil, ker ga ima narod že poln kurac, Kangler pa zaradi tega ker ga je podprla SDS..
  Le v tej štali ste lahko tako butasti, da zajebete lastnega kandidata, čeprav se skriva v malce drugačni preobleki..
  Res bi se morali preimenovati v BSDS…

 • garfi

  DOL Z BALKANSKIMI KANDIDATI
  “Danes smo na Reporterju po elektronski pošti dobili video praznovanja, v katerem skupina ljudi ob zvokih turbo folka pleše kolo. Posnetek naj bi domnevno nastal v Stevanovićevem volilnem štabu, a edini indic za to je Stevanovićev volilni plakat na vratih, zaradi slabe kakovosti videa pa je nemogoče prepoznati ljudi na posnetku, kaj šele z gotovostjo trditi, da je med njimi županski kandidat Zoran Stevanović. Videa na Reporterju ne nameravamo objaviti.”
  CCCC=SSSS press

 • Flower Power

  menda logar vodi v ljubljani za 20%……pomota,sem se zmotil,logar je gladko pušnil že v prvem krogu………

  • Schemva Miro

   A ti mogoče misliš,da si duhovit,debil zahojeni.

   • Flower Power

    seveda sem ,gnoj smrdljivi domosranski………

 • bubamara

  “Gotof je” bo zmagal. Mariborčan že pogrešajo metanje kock in jajc v občinsko stavbo.

 • RATATA

  Tam kjer župani ne bodo Srbijanci, bodo pa kumunajzrji, kar je isti qrac!

  • janez cepec

   koko, a je velki luzer Srbijanc, glede na to, de j’ komunajzr?

   • RATATA

    A ti želiš, da napišem, da je Kosovo Srbija?

    • janez cepec

     ma napiš, boli me đoko

     • RATATA

      Ne bom, čeprav je!

  • Foglof Tunek

   Smo vas in še vas bomo… GOTOVI STE !!!

   • Schemva Miro

    A si ti Slovenec?

    • Foglof Tunek

     Čistokrvni Haložan po materi in očetu… Kapish?

     • Schemva Miro

      Izdajalski Slovenec,ki leze čefurjem v rit.

   • janez cepec

    SDS ovce u Lublan begajo po upravnih enoth z željo, de bi še dones volil. tko majo vsaj mejhn možnosti, de bi Logar zmagu, če bi ga sevede pravično obkljukal

 • Roman Benedik

  SDS brez županov v mestnih občinah

  • janez cepec

   jebeš mestne občine, po izračunih vel’kiga luzerja so zmagal (ponovno) lokalne volitve???? od 212 županov, so jih njegove ovce izvolile 12. matematka mu očitno ne gre. pa ker normaln človk mu še verjame?

   • Foglof Tunek

    Verjamejo mu samo SDS dementne ofce… gnida pa laže kar naprej !!!

    • janez cepec

     poj se pa čudjo, k’ ne morjo zmagat, mislem, tko dejansko, ne virtualno, tko kot to predstavlja Princ teme

     • Nšo-či

      A pol praviš, da nam gre vedno bolje? Nikoli ne pomisliš, da maš težavo z razumevanjem ti, ker voliš vlado, ki nas vodi v temo in to v vseh pogledih.

     • janez cepec

      ne hodem na volitve

     • Nšo-či

      A ti samo proti in nikoli za?

     • janez cepec

      ja ka pa čem , sm enkrat ženi reku DA, zdej pa mam jebo

     • Nšo-či

      ja.. a vidiš, ne znaš presojat, zdej pa drugim pamet soliš

     • janez cepec

      ja res je, na napakah se učimo, ane?

     • Nšo-či

      Poznaš to ? Če zapreš vrata vsem zmotam, bo tudi resnica ostala zunaj.

     • Rožle

      Doma ga ima žena zaklenjenega v kuhinjo ..

     • Nšo-či

      A v spalnici pa vrtnarja?

    • bednick

     So vprašal dementno ženico, če pozna Foglof Tuneka.
     Je rekla, kwa je to.

     • janez cepec

      so uprašal Janšo, če bi biu predsednik vlade? je djau, kva je to?

 • Get Smart

  Samo v primeru v STOŽIC nje, kamor so že v prvem ruku stresli
  220 MILIJONOV € za projekt,
  ki v NEMČIJI, ki ima 2x dražjo delovno silo, za 4x večji projekt porabijo
  40 milijonov €

  in pozor, BOSANCOV, ki so gradil Stošče nje,
  MURGL JUGOKOMUNISTIČNI lopov = najboljš đupljan nje NI PLAČAL
  ampak jih
  je nagnal domov BREZ PLAČILA.

 • Get Smart

  Prisluhnimo MURGL JUGOKOMUNISTIČNI maši u STOŠCAH nje:

  – ZA koga? Za JOSEPHA BROZIćA TITA
  – ZA koga? Za PARTIJU?
  – ZA koga? Za JUGOSLAVIJU.
  – “Druže Tito, mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo!”
  – “Druže Tito, mi ti se kunemo, pobedit ćemo!”
  – “Evviva communismo!”
  – “Bandiera rossa la triumfera!”

  Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste RESNICO in RESNICA vas bo osvobodila.

 • Get Smart

  Pomni, kaj so ti položili v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
  podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   = babilon egipt perzija bizanc rim jugoslavija …
   =
   detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE = sviranje kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh … =

   transićizem = TEMELJNA AGENDA teh kreatur = svoje izrodke in posvojene otroke
   kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s hormoni nasprotnega spola,
   ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =
   sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ,
   poznate PODTIKANJA o fovšiji =
   fejk ženske = kastrirani fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti
   ženskih bolečin in užitkov,
   fejk moški = transićirane deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških”

   pedrizem / lezbizem je najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
   kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
   kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” =
   ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
   ki so za SERBUSE tekovina revolucije rojeni;
   potem pa je pedrizem/lezbizem sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
   ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
   kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
   samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI zlorabljajo ženske,

   in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
   =
   enako velja za ostale -izme =
   = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem
   … =
   tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …
   (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …)
   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
   =
   “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

   1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
   2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
   psi čuvaji tekovina revolucije
   3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
   oz.
   z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

   Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
   seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
   .
   Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
   so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
   ZASUŽNJEVANJU ljudi.
   .
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
   osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

   • Get Smart

    SOCIALIZEM=FAŠIZEM=KOMUNIZEM=KAPITALIZEM=
    FEVDALIZEM = MUSLIćKULTIZEM …
    so vse po vrsti onanije, drkancije nje,
    ki so vse po vrsti IZUMI kaviaržido KOMINTERNE =

    =SUŽNJELASTNIŠTVO.

    Dovolj bo, če pogledate, katero je NAJVEČJE KAPITALISTIČNO društvo v Sloveniji =
    = FORUM 21
    =
    MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA,
    predsednik je pa MILAN KUćAN,
    ki je tudi predsednik
    PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji=
    =
    ki se je uradno preimenovala v SD = SOCIALNI DEMOKRATI
    in podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije =
    = uradno preimenovan v LDS =
    DeSUS LEVI bratuške šoltesi Zares POZITIVNA-srbija dobri dobovški ŠARAC
    i tako dalje do tokija,
    pa so vse le “novi-obrazi” teh dveh struktur, ki je dejansko ENA =
    MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

    • Get Smart

     Tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
     = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …

     in ostali -izmi = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = USTAŠIZEM=ČETNICIZEM = SERBUSIZEM=hlapčizem = vukojebizem = pedrizem = pedofilizem = muslićkultizem = kozojebizem = vegizem = feminizem … = TRANSIćIZEM =

     kaviaržido KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =

     = SMRTNO neprijateljstvo DO LJUDI.

     (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
     pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
     gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
     i tako dalje do tokija …)

     vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
     delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
     =
     “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

     1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
     2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
     psi čuvaji tekovina revolucije
     3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
     oz.
     z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

     Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
     seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
     .
     Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
     so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno ZASUŽNJEVANJU ljudi.
     .
     .
     Jezus Kristus:
     »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas boosvobodila.«
     .
     »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

  • Flower Power

   cele dneve limaš eno in isto gnoj smrdljivi domosranski…….

 • Janez

  Bravo g. Get Smart !
  S
  tole serijo zapisov čisto zabijete TUNEK&COMP. PROVOKATORJE
  DOL
  V DNO ZAVIHKA.
  KAR
  NADALJUJTE S TAKO – PRAKSO !
  Tunka itd.
  TAKO ČISTO ONEMOGOČITE. Kar nadaljujte tako. Lepe pozdrave. L.r. Janez Kepic-Krrn KOMENDA

  • janez cepec

   pa ti si isti kreten kot Smart. a misleš de vaju kdo sploh bere. oba sta u Begnah, pa b’ se uhka na štir oči pomeniva, namest, de tle na netu utrujata. kera idijota

   • Slovenec sem

    Po tvojem dialektu bi sodil, da si tudi ti iz Belce v občini Krajnska gora.

    Tam so znani tudi po cepcih.

 • Maribor me zanima..

  • Foglof Tunek

   Mene pa Lublana :)

 • Foglof Tunek

  [Iz minute v minuto] Najbolj sveže novice 2. kroga županskih volitev: Logar ima dobre občutke kljub umazani kampanji. A bo mu uspelo premagati Jankovića?… Bomo videli cca ob 20:00 uri :)

 • Foglof Tunek

  Čujte, celjski sejem erotike znova razblinja predsodke… Minuli četrtek je v Celju vrata odprl 11. mednarodni sejem erotike sLOVErotika. Ta je tudi letos ob bogatem zabavnem programu ponudil izdelke in storitve industrije za odrasle.

  • Slovenec sem

   Je bilo kaj tudi za vas buzerante?

 • VERRZIFIKATOR

  Jožek Arzenik

  ČUJTE, KAJ ZA ENI

  (gostilniška)

  Kaj za eni v Mariboro hara?
  Jaz sem ču, da enega je vgrizno,
  pred arestom da je toti zvizno,
  zaj pa nekaj zopet tukaj čara.

  Pravijo da toti je gostinec,
  za najboljšega da kandidira,
  in da referenca ga podpira,
  da odgrizno sebi je mezinec.

  Kaj ga serješ, pa saj ga ni sebi,
  enemu je gosto to naredo,
  ga izpljuno še v solatno skledo,
  sebi to naredo níkdar ne bi.

  Zaj pa da zaplaval je v dolgóve,
  da se sploh več vun ne vidi toti,
  ker okoli sami so faloti,
  on pa ima kredit od banke nóve.

  Fse verjameš, to je neresnica,
  níkdar ne bi se zakreditiro,
  takšen tudi ne bi kandidiro,
  on bogatega je najdo strica.

  Ne-a veš, kateri to je striček,
  ga v Lublani najdo je, prisežem,
  in če ne, si toti prst odrežem,
  striček isti je ko toti tiček.

  Ja, če tak je, te pa ti verjamem,
  če Lublančan njemo bo pomago,
  toti v Mariboro bo prevago,
  in ko zmaga, prst mu z róke snamem.

  Tudi vem, da kmalu novo službo
  dóbo toti bo, vam garantiram,
  ga zato že celi cajt podpiram,
  da na Dob bi príšo v dobro družbo.

 • tarantela

  Jebeš občutke, tudi SDS jih je imela pred parlamentarnimi volitvami, zdej pa v opoziciji kokodaka.

 • lokec

  Ko bi le zmagali dobri župani, ki bodo delali ceste in tunele.

 • Jovo Jamnica

  Oblubim, da bom fkup sklanfo stihe, tam nekje op enajstih zvečer… f totem mojem stili…

  —————

  Obupanega kupca tožba

  je reko Vogrin
  da okne so hin

  sn gnar si sposodo
  po žreblah sn hodo

  če gnar mu stišim
  prej okne dobim

  zdaj sn bres okn in gnara
  na banki se dr sn – prevara

  si kupo bom plin
  al pa vbeso na klin

  saj vrnit bom moro
  drgač gre bajta v maloro

  ki naj zaj dobim
  ko pa na borzi čepim

  skoz souze zaj gleam Vogrina
  saj volo sn njega – fakina…

  • Kučko pod pručko

   Ti pa si nadarjen, drugi Prešeren. Boš videl Verzifikatorja, kako se bo zasekiral, ko bo prebral tvojo mojstrovino v verzih!!!

   • Jovo Jamnica

    Oooooooooooo, a me nimaš blokiranega??? Mene, kot strastnega podpornika komunistov in Milana Kučana???

 • Slovenec sem

  Dost imam tega, je že ali še ni zmagal Kangler V Marburgu, Popovič v Capodistria in kljub podpori NSi in SLS Karba popušil v Lotmerku?

  • Jovo Jamnica

   Marburg je v Nemčiji. Marburg an der Lahn… namreč.

 • Foglof Tunek

  [Iz minute v minuto] Najbolj sveže novice 2. kroga županskih volitev: Logar ima dobre občutke kljub umazani kampanji. A bo mu uspelo premagati Jankovića?… Bomo videli cca ob 20:00 uri :)

  • komar marko

   Svoboda kozam in KRAVAM,mučitelje pa v arest! Kapiš!

 • komar marko

  MMesečniki so na parlamentarnih volitvah LAGALI, da soproti prodaji NLB.In ravno oni z rdečimi KMERI, soprodali naš DRAGULJ za jUDEŽEVE groše.

  • Jovo Jamnica

   Kaj pa praviš na to, da Weber podpira marakeško deklaracijo???

   • komar marko

    Zakaj se ne strinjamo z AVSTRIJCI.Od njih smo vedno prejeli samo DOBRO,pod njimi nam je bilo SUPER!

    • Jovo Jamnica

     Ne me napačno razumeti. Tudi sam ne podpiram podpisa. Toda, Austrici so bili junija za. Kurz si je premislil šele pod vplivom Orbana, saj je bila Madžarska edina, ki junija ni podprla dogovora. To pa zato, ker ima Madžarska veliko dnevnih ekonomskih migrantov, ki si služijo kruh v Avstriji in bi posledično lahko to imelo za njih v prihodnosti posledice. Namreč, če bi Austrija hotela v luči marakeške pobude, spremeniti zakon in izenačiti status priseljencev, bi na trgu dela to pomenilo dnevnim ekonomskim migrantom iz Madžarske, veliko konkurenco. Kancler Kurz je zato popustil in hkrati z odprtimi rokami sprejel selitev Sorosove (CEU) univerze iz Budimpešte na Dunaj. Torej, med Austrijo in Madžarsko je prišlo do “nespodobnega” dogovora.

   • Josip Broz Tito(УДБА)

    On je po novem “ta rdeč”. :)

    PS: Hahahahahah. :)

 • Josip Broz Tito(УДБА)

  Bržan in Saša do zmage. :)

  PS: Glede Mišića. Obtožbe zlorabljanja pridejo 1 teden pred volitvami in še Nova24TV jih poroča, kot da so resnične. Vsi vemo, kdo stoji za tem. :)

  • komar marko

   TUNKO,svoboda kravam in KOZAM in arest tebi! KAPIŠ!

   • Josip Broz Tito(УДБА)

    Za koga pa ti navijaš. Za Logarja? :)

    PS: Hahahahah. :)

    • komar marko

     za ZOOFILA,sigurno ne.KAPIŠ!

 • komar marko

  TUMPEK ga spet spodaj z GRABLJICAMI serje.SamKOZA mu jeušla,pa je čisto ubrisan!

 • Foglof Tunek

  Čujte, v Lublani je napeto u 3 piz*** mat****…Najbolj sveže novice 2. kroga županskih volitev: Logar ima dobre občutke kljub umazani kampanji. A bo mu uspelo premagati Jankovića?… Bomo videli cca ob 19:30 uri !!!… GOOOOOOOOO ZOOOOOOOOKIIIIII ….

  • Josip Broz Tito(УДБА)

   Janko do pobjede! :)

   PS: Logar u provaliju. :)

   • Foglof Tunek

    Logar štrik v roke pa na prvo drevo :)

  • ĐĐ Style

   Pomoje, da bo Janković prižgal lučke

   • komar marko

    jap si bo prižgal LUČKE, da ga bo lahko NAJDU! Kapiš!

   • Foglof Tunek

    Jas tudi tako mislim. Danijela je že na položaju :)

    • komar marko

     sa MEKANIM? PRSTI bodo trpeli,pa jezik, sicer pa za nami mora nekdo počistiti. KANEDE!

 • komar marko

  Kngla zmaga,POPE popušil! KAPIŠ! In ŠARKO puši v totem KAMNIKU!

 • Josip Broz Tito(УДБА)

  Bržan bo “pojebal” Popovića. :)

  PS: Nič nimam proti Popoviću, ampak če ga Nova24TV in SDS podpira……….. :)

  • Janša ga je volil ;)

   • Josip Broz Tito(УДБА)

    Koga? :)

    PS: Odgovorite bolj jasno. :)

  • Foglof Tunek

   SDS vedno podpira lopove…zato niso podprli Zokija… ha ha ha ha ha ha ha ha …

   • komar marko

    spet lažeš,ta je lv ZOKIJEVI stranki!

 • ĐĐ Style

  Logarju je ukraden drugi krog, zahtevamo tretji krog, oziroma toliko krogov dokler Logar ne zmaga. Temu se reče demokracija.

  • Logar se za to ne sekira. Sekirajo naj se Ljubljančani.
   Priložnost izgubljena, ne vrne se nobena.

   • ĐĐ Style

    Logarja ni več nikjer, THE END

 • Josip Broz Tito(УДБА)

  Gašpar Gašpar Mišić je “obtožen” domnevnega spolnega zlorabljanja. Zakaj so se te obtožbe pojavile ravno pred volitvami? Zakaj Nova24TV “forsira” te domneve? Stojijo za temi lažmi? :)

  PS: Seveda. Nova24TV, kaj drugo, kot pisanja laži, ne zna. :)

  • Jovo Jamnica
  • G. Gašpar , spet šlogaš miši . :)

   • Jovo Jamnica

    Preberi si demanti od GGM. Bilo bi zanimivo, če bi ga Nova portal objavil.

    • Počakajmo. Stvar se bo zagotovo razčistila. Si poslušal njeno pričanje ?
     Težko verjamem, da bi ženska tako lagala. Da je Miško “zvitorepec” pa tudi nič novega..

     • Jovo Jamnica

      Seveda sem poslušal. Toda na spletu je vse to, kar navaja GGM, preverljivo.

     • Objavljena je bila tudi zdravstvena dokumentacija. S tem se ne moreš hecat.

     • Josip Broz Tito(УДБА)

      Tudi Bavčar je imel zdravniška opravičila. :)

      PS: Pa je medtem podpisal pogodbo za NBA. :)

     • Jovo Jamnica

      No, no, no. Če me danes prime in grem k psihiatru z motivom, da delodajalca obtožim mobinga, bi mi verjetno to pri zdravniku uspelo.

     • Josip Broz Tito(УДБА)

      She is a lying whore. :)

      PS: Videno večkrat. :)

 • Josip Broz Tito(УДБА)

  Zaposleni Marjetice morajo obkrožiti Popovića in skupaj priložiti osebno izkaznico in to poslikati. Se to dogaja v demokraciji? Če ne sledi odpoved. :)

  PS: Izsiljevanje – kaznivo dejanje. :)

 • Josip Broz Tito(УДБА)

  Oseba, katera je obtožila Mišiča zlorabljanja ni povedala, da ji je obljubljena, večje plačana služba, kot tudi njenemu možu, kateri je trenutno nezaposlen. :)

  PS: Da ne govorimo o prejšnji njeni domnevi spolnega nasilja v Luki Koper. Dokazali so, da je lagala. :)

 • Foglof Tunek

  Kangla nosi vijolični šal… a pred leti so bili zaradi njega vijolčni pretepeni, pošpricani s solzilcem in zaprti.

  • Josip Broz Tito(УДБА)

   Kdo je to? Tisti obsojeni kriminalec? :)

   PS: 3 bale sena = 300 000$. :)

   • Foglof Tunek

    Ne, ne…bile so 4 bale :)

    • Josip Broz Tito(УДБА)

     Ne pozabi na komplete za sestavo ptičjih hišic. :)

     PS: Hahahahahah. :)

 • Foglof Tunek

  Čujte, v Lublani je napeto u 3 piz*** mat****…Najbolj sveže novice 2. kroga županskih volitev: Logar ima dobre občutke kljub umazani kampanji. A bo mu uspelo premagati Jankovića?… Bomo videli cca ob 19:30 uri !!!… GOOOOOOOOO ZOOOOOOOOKIIIIII …. Danijela že čaka… pri Logarju pa skupina Viktory:)

  • Josip Broz Tito(УДБА)

   Joj. Še 4 minute. :)

   PS: Komaj čakam. :) #Hahahhahaha

 • Josip Broz Tito(УДБА)

  Škoda, ker nisem v Maribori. Po zmagi Arsenovića se obeta “huda žurka”. :)

  PS: Mariborčanke….. Uffffff. :)

 • Josip Broz Tito(УДБА)

  Foglof Tunek, kje so novice?!!!!!

  PS: Čakamo. :)

 • ana janez

  Bravo Štajerci greste po poti Ljubljančanov izvolili ste Čefurja.

  • Jp, Kangleru slabo kaže.

  • Jovo Jamnica

   Ne prehitevaj. Prešteli so komaj 10.000 glasovnic…

   • Josip Broz Tito(УДБА)

    Ti si za Kanglo? :)

    PS: Upam, da ne. :)

    • Jovo Jamnica

     Ja, ziher… ROFL

  • Josip Broz Tito(УДБА)

   To, Arsenoviću. :)

   PS: Sky is the limit. :)

 • Foglof Tunek

  Čujte…zaenkrat…Arsenovič 57%…Kangla 42%… Zleda, da bomo levičarji zmagali tudi v Maribori, no !!!

 • Josip Broz Tito(УДБА)

  Arsenović novi župan Maribora, Bržan novi župan Kopra. :)

  PS: Today is a good day. :) #SDSuProvaliju

  • Jovo Jamnica

   Da neoš mislo, da sn neki baksus… Evo ene moje analize iz volitev 2014…
   ———

   Ja. Recimo, da Večer kroji volilni utrip v Mariboru. Večer bere v Mariboru večinoma starejša populacija, ki se tudi disciplinirano odzove na volitve. Zato v Mariboru pride do drugega kroga, ker Fištreka pač med ono populacijo, ki sploh ne bere Večera, ni mogoče popularizirat. Zato dobi v prvem krogu samo 14.000 glasov. Kopica ostalih županskih kandidatov pa, pazi… več kot Fištra. V Lublani je razmerje Janković : Ostali – 46.200:34.000! V Mariboru pa Fištra : Ostali – 14.200 : 20.300!!! Gremo dalje. Kam se prebukira 14.200 discipliniranih ali zainteresiranih, če odštejem 6.100 Kanglerovih, v drugem krogu??? Fištreku??? Ne. Samo 1000 in nič več, se jih v drugem krogu prebukira h Kangleru, ostali pa ostanejo več ali majn doma, ker jih Fištrek ne zanima. Na plano pa prilezejo prestrašeni, ki v prvem krogu sploh volili niso in jim Kangler ni všeč, se je pa nepričakovano znašel v drugem krogu. Tu zraven je veliko onih, ki so na mariborski vstaji proti Kangleru sodelovali spontano. Na ta račun dobi Fištra vsaj 7000 glasov. Slediš?? Predpostavimo, da v prvem krogu podpre stranka SDS svojega kandidata. Ker dobi Kangler v prvem krogu samo 3300 glasov več, kakor Kancler, pomeni to, da je Kacleru v prvem krogu umajnkalo 3300 glasov, ki jih je umetno skasiral Kangler. Ob debaklu SMC Kranjca je evidentno, da bi ga gospod mag. Tomaž Kancler gladko prehitel in se uvrstil v drugi krog, kjer pa bi se karte močno premešale. Komu ni bilo to v interesu???? Ja, štabu Fištreka!!!! Komu je šla na roko, recimo napačna strategija stranke SDS??? Spet štabu Fištreka!!!!

 • Jovo Jamnica

  Kaže, da raste razlika Arsenoviču v prid, več kot je preštetih glasov. Ta trend je težko obrniti.

 • Foglof Tunek

  ARSENOVIĆ PREVAILS IN MARIBOR !!!… Tudi v Maribori je zmagal dober prijatelj Zokija in tako bo tudi vladal. GOOOOOOO MARIBOOOOORRRRR !!!!

 • augustin hadelich

  Janša je spet izgubil. Kolikokrat še? Do onemoglosti se bo šel demokracijo v državi, v kateri demokracije ni. Samo zato, da ostane alfa demokrat. Čas je, da Janša gre. Čas je, da pride Alternativa. Res skrajni čas.

  • abc

   A babyface Mahnič je alternativa ?

 • Foglof Tunek

  Janša je spet izgubil… v Maribori… ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha

  • ĐĐ Style

   Verjetno se je tistih 35.000 Ljubljanskih preselilo v MB.

   • Njop, tisti so se priselili v Ribnico.

    • Josip Broz Tito(УДБА)

     Zakaj v Ribnico? :)

     PS: SDS je “spušil” v Ribnici z 13%. :) #Hahahhahaha

     • ĐĐ Style

      A se niso hvalili da so zmagovalci lokalnih volitev. Dobili so 12 od 212, pa sedaj jih bodo dobili ene 5-6. To je po njihovi matematiki 95,89%

   • Jovo Jamnica

    Ja. Spakali so jih v Vinagovo klet…

 • Josip Broz Tito(УДБА)

  Kangler se mi, kar malo smili. :(

  PS: Just kidding! :) #SašaPobednik

 • ĐĐ Style

  Čakamo Janšev tvit

  • Josip Broz Tito(УДБА)

   Krivoštetje in lobiranje Kučana :)

   PS: 100% posto. :)

  • žogica

   Trenutno išče krivca….

   • ĐĐ Style

    Kučan, Janković, Mesec, Makarovič, Gadafi, Darth Vader…..

 • ana janez

  Bravo Slovenska manjšina zmagujejo čefurji le kako bodo preimenoval to Slovenijo in kdaj bodo spremenili himno v čefurščino.

  • Bale sena..

  • ĐĐ Style

   beeeeeeeeeee

  • Josip Broz Tito(УДБА)

   Šta češ? Nauči Srpski. :)

   PS: Po tvoje ćufuršćinu. :)

  • abc

   Mama ti je čefur idiot nacionalističen. Kaj si boste sedaj izmisnili ko bo Kangla popušil, ZLogarjem lahko gresta skupaj jokat, kok so bile volitve ponarejene itd. Sram vas naj bo.

 • ĐĐ Style

  Stranka SDS je zmagovalka lokalnih volitev, ha ha ha ha ha

  • Josip Broz Tito(УДБА)

   “Spušili” so na vseh frontah. :)

   PS: Zabloda je huda stvar. :)

   • ĐĐ Style

    razen v Ljubljani, tam je LJogar zmagal :) :)

 • Foglof Tunek

  Čujte, Lublana je najlepša prestolnica v EU… Maribor pa bo postal najlepše drugo mesto v EU !!!… Janković bo kar precej svetoval Arsenoviću !!!

  • ana janez

   Predvsem kako se krade.

 • sunday

  ptujčani so si izvolili center za podganje iztrebke !!!
  mariborčani pa svojega zokana !!!
  še štajerci niso več kar so bili !!!

  • ana janez

   So se počefurl zalostno.

 • Josip Broz Tito(УДБА)

  Pa, kje ste zdaj, “ta desni” komentarji?! :)

  PS: “Muca papala jezik?” :)

  • žogica

   ŠOK!

 • žogica

  Janša zopet slavi! https://www.google.si/search?source=hp&ei=PSsEXIanJaiOmgWWq5OACQ&q=jan%C5%A1a+ple%C5%A1e+kolo&oq=jan%C5%A1a+&gs_l=psy-ab.1.0.35i39l2j0l8.61878.64239..70155…1.0..0.172.1086.0j7……0….1..gws-wiz…..0..0i131j0i67.uzezVyYF0RQ

 • Zvone Cernac

  Kjerkoli SDS nekoga podpre, ta hudo pogori. Hvala Princ teme in SDS, da ste zrihtali poraz Kanglerju in dali zmago SMC kandidatu Arsenoviću.

  • ĐĐ Style

   SDS je največji podpornik levice

 • ĐĐ Style

  Na uredništvu nova24 je sedaj zmeda. Pripravljali so zmagovalne članke. Sedaj je na hitro treba sestaviti par bedarij za jutri. Spet bo ene par deset tisoč tujcev z listkom in 75€ v roki.

  • Josip Broz Tito(УДБА)

   Jutri bodo spet domobranci in Huda jama. :)

   PS: Ali pa migrati iz Kladuše. :)

   • ĐĐ Style

    Ali pa se bo spet princ teme oglasil s svojo analizo o zmagovalni stranki

    • žogica

     ON je vedno najboljši, najlepši, naj, naj……… največji bebec!

     • ĐĐ Style

      bog bogov

 • Josip Broz Tito(УДБА)

  V štabu Arsenovića se vrti https://www.youtube.com/watch?v=f46LkPDypSY. :)

  PS: Čakajo, da pride, še Jankovič. :) #Hahahahahahah

 • Jovo Jamnica

  Kanglaru zglea ni pomagalo niti 295 Požarovih glasof… LOL

  • Josip Broz Tito(УДБА)

   Hahahahahahah. :)

   PS: Kaj imaš ti s tem Požarjem? :) #UmiramOdSmeha

   • Jovo Jamnica

    Ja. Jas fse ove modele osebno poznam…

 • ĐĐ Style

  Ne boš mogel ustvariti toliko sperme kot oni lahko bedarij zinejo

 • Zvone Cernac

  Desnica sesuta tudi na Ptuju.

 • Foglof Tunek

  Maribor in Ptuj sta naša :)

 • ĐĐ Style

  A sedaj se pa Kanglerju ni šlo za otroke kot na parlamentarnih volitvah. Naj se on raje prime krampa in lopate kot pa politike.

  • žogica

   Saj traktor itak ima….

 • ĐĐ Style

  Zmajnšaj kvote

 • УВБ-76

  Očitno imajo Štajerci vseeno dober spomin.

 • ĐĐ Style

  Hvala stranki SDS za podporo levi politični opciji.

 • ĐĐ Style

  KJE SO DESNI KOMENTATORJI ??????

 • Josip Broz Tito(УДБА)

  Izpolnila so se predvidevanja uporabnika “UĆKA”. :)

  PS: Sfukali smo SDS in desnico k’ prasce. :) #UćkoKralj

 • Slovenec sem

  Bo, če bo, če ne bo, pa ne bo, je dejal 12,6 procentni ŠAREC.

  IN TO NAM JE EDINA UTEHA Z VLADNEGA VRHA!

  • Zvone Cernac

   12 procentni Šarac vodi vlado, Ivo pa se skriva v luknji.

   • žogica

    To je umetnost!

 • ĐĐ Style

  KJE JE PEDER GARFI in OLGICA???? TAKO STA BILA PONOSEA NA KANGLIJA.

  GOTOF JE!!!!!

  • Josip Broz Tito(УДБА)

   Kličejo dežurno služno Polja. :)

   PS: Linije so že zablokirane. :)

 • Foglof Tunek

  Pič*** vam mat*** desničarji…zinite nekaj !!!… Ka vas je sram, da pušite na celi črti?

  • ĐĐ Style

   Posloveni, si pozabil da oni uporabljajo domače kletvice.

   Nožnica jim materna

   • Foglof Tunek

    Jebem jim pas mater :)

 • УВБ-76

  dajmo, desničarčki, malce kreativnosti!
  Koliko začasnih prebivalcev je dobil Maribor?
  Komu vse so kljuke domačih vrat namazali s sekundnim lepilom, da ni mogel na volitve?
  Koliko Štajercem so se zlagali, da je danes avgust?

  Dajmo, no! Mi čakamo na bizaroramo!

 • Slovenec sem

  A ti ponujaš spermo kar iz svojih praznih buzerantskih jajc?

  • УВБ-76

   @domoljubje:disqus , ja! Mamljivo, a ne?

 • RATATA

  Komunistični partiji je v osamojeni Socialistični Republiki Slovenij uspelo narediti jugoslovansko nacijo.

  • ĐĐ Style

   <<<<<<<<<<<<< smrt fašizmu sinko

   • Josip Broz Tito(УДБА)

    In jebo mu pas mater. :)

    PS: Svetlana style. :)

   • RATATA

    Tebi tudi!

    • ĐĐ Style

     boli!!!

  • Jovo Jamnica

   Nerodno je to, da Mariborčani poznajo Arsenoviča in vedo, da je Mariborčan.

   • RATATA

    Po fizionomiji glave in markantnosti obraza je prijadral od daleč, vsekakor izven dežele Štajerske.

    • Jovo Jamnica

     To drži. Toda diha kot Mariborčan.

     • RATATA

      Ta ti bo razglasil Maribor za jugoslovansko posest, pa mu ne bote mogl nič zamerit, saj bo storil identično kot Rudi alias Vuk Slavić!

     • Jovo Jamnica

      Nisem prepričan. Če pa se to zgodi, bom kritičen. Pri Vuku Slaviću gre za drugačen primer, saj se je za srboljubca izkazal Slovenec po rodu. Če se ne motim, je bil iz Kamnika…

     • RATATA

      Iz Kamnika je bil ja. In Slovenec. In zaljubljen v Srbijo ter njihovega kralja, kot četniški Vojvoda Triglavski – Uroš….

     • Jovo Jamnica

      Ja, vem. Arsenoviča pa poznam že več let in nikol se ni “grupiro”.

     • RATATA

      Mene so jebal u vojski glede tega grupiranja. Bil sem separatist.
      Kako se ni grupiral? A je izdal svoj narod?

     • Jovo Jamnica

      Verjetno se nacionalno identificira kot Slovenec.

 • Zvone Cernac

  Maribor je naš, Ptuj je naš. Še Kungota pri MB je naša.

 • УВБ-76

  Desničarji čakajo, da Ćelavi Ćoban tvitne, zakaj je SDS pušila. Tudi zanj bo to resen izziv!

  • ĐĐ Style

   kučan je kriv

   • Flower Power

    pa murgle,pa F571….pa……moja soseda,pa ker ni še snega.pa……….

  • Josip Broz Tito(УДБА)

   Lobiranje Deep stata-a. :)

   PS: Kot ponavadi. :)

   • Flower Power

    čelavi bi že twitnil samo ne zna najti pravih besed sploh ker ima eno leto pogojne…..

 • Miccy

  Nov poraz SDS v Mariboru?

  • Vse tako kaže, samo za njih bo to zmaga, spet.

   • Miccy

    Iz poraza v poraz do končne zmage. Kot je učil tovariš Lenin, tako bo… Neverjetno, da so bolj komunističnih od vse t.i. levice skupaj

 • Flower Power

  hehehehehehe pogledam spodnje komentarje in glej čudo,nobenega svečkarskega cviljenja,verjetno jih je polovico že pobralo…….

 • Foglof Tunek

  Niti ena mestna občina ni v rokah SDS-ovega župana…in Janša pravi, da je SDS zmagovalec?????

  • ĐĐ Style

   Janša še v svojem domačem Velenju ni dobil

   • Flower Power

    tudi albanci nočejo sekte čeprav je janša najbolj zaslužen da jih je slovenija 04-08 uvozila 40.000……

    • Hunyađi

     Mi posredujes prosm link 40.000 “uvoza’ albancev v 4letih, takrat.

  • Flower Power

   sds je zmagala v 12 vasicah katera imena skoraj prvič slišim,janša je kokodakal da so največji zmagovalci lokalnih volitev…..hehehehehe…..

  • Miccy

   Kot takrat pri Leninu. Manjševiki, nakar so bili boljševiki. Dva koraka nazaj, enega naprej. Partija vedno na koncu zmaga, enkrat bo tudi SDS. Morda ne v Ljubljani. Morda ne v mestni občini. Morda bo v Srednjem Zabukovju?

 • ĐĐ Style

  Gazda Orban bo hud. Toliko milijonov za 5%

 • Zvone Cernac

  Desni padli tudi v Slovenskih Konjicah.

 • RATATA

  A podatek o tem, kdo je župan lublanske porodnišnice je že znan? To je za slovenstvo najpomembnejše.

  • ANA JOB

   Ćefur verjetno, saj je Ljubljana popolnoma poćefurjena.

 • Josip Broz Tito(УДБА)

  Pričakujem “twit” Janše, da se bo upokojil. :)

  PS: Edino to mu preostane. :)

  • opazovalec

   Saj je že zdavnaj obljubil da odstopi s položaja, če bopozitivna gospodarska rast!

   “Če bo koalicija v naslednjih dveh letih dokazala, da ima prav, da smo se odbili, da rastemo, da bo Slovenija čez dve leti dosegala pozitivno gospodarsko rast … potem … se jaz upokojim kot politik in bom užival v tem blagostanju”, je pred skoraj tremi leti javno obljubil Janez Janša. Slovenija od leta 2014 beleži več kot 2—odstotno letno gospodarsko rast., http://www.portalplus.si/1773/upokojitev-jj/

 • ĐĐ Style

  Nekje so bo neki gospodinji razsula kuhinja ZOPET

 • Zvone Cernac

  A na Novi bodo v prihodnjem letu sploh še dobivali plače? Rezultatov ni, madžarskega denarja pa tudi več ne.

 • ĐĐ Style

  A je Logarju že čestital?

  • УВБ-76

   Mislim, da je Ivan Anže Logar resno razočaral svojega mentorja.

   • ĐĐ Style

    torej gulag

 • luckyss

  Sem vam že zjutraj točno napovedal kako se bo razpletlo po mestnih občinah in zakaj bo tako…
  Jebi ga..boste pač še naprej metali polena pod noge vodilnim..in jamrali v nedogled..

 • ĐĐ Style

  Novi24 bi predlagal naj se raje losajo politike in postanejo porno kanal

  • luckyss

   Hja, glede na to, da so same ovce, bi bili zanimivi za migrante..

   • ĐĐ Style

    Še porniče bi zajebali, ker so nesposobni

  • Josip Broz Tito(УДБА)

   Marjanca že ima izkušnje. :)

   PS: Samo še to jim preostane. :)

   • ĐĐ Style

    Dnar je dnar

  • УВБ-76

   Ampak brez Marjance Scheisser, prosim!

 • Mare

  Kakšna pušiona za SDS zgubili so Maribor in Velike Lašče.

  • opazovalec

   Kaj Velike Lašče, tudi Tonkovo trdnjavo Ribnico so izgubili! Polom na celi črti…..

 • Josip Broz Tito(УДБА)

  Kje je to? Na Kosovu? :)

  PS: Just a joke, residents of Šentrupert. :)

  • Flower Power

   šentrupert….kje pa je ta domosranska vukojebina…..

 • ĐĐ Style

  SDS si sploh ne upa poslati svojih kandidatov na Primorsko, ker vedo da tam domobrančkov nihče ne mara.

 • Miccy

  Kako ti uspe boldirat tekst?

  • Jovo Jamnica

   Najbol enostavno je… pret tekstom stisneš . Na konci teksta pa spet . Probaj. Nič nea boli.

   • Miccy

    Hvala! Zdaj si bomo vneto boldirali :)

  • УВБ-76

   @disqus_kg9oA6CmNI:disqus , kot je napisal @disqus_zxMXjZ70xg:disqus …
   Osebno raje uporabljam

   • Miccy

    Hvala ti! Zdaj bom še jaz boldirala :)

  • Rožle

   kaj te birga .. sama se nauč lewakinja

 • ĐĐ Style

  Če kdo živi blizu Trstenjakove bi ga prašal. Če na vrhu gori luč?

 • žogica
 • jovan jovan

  Sektaši, niti eno večje slovensko mesto vas ne mara. Še Ribnica ne!

 • ĐĐ Style

  Po komentarij sodeč, smo procentualno zmagali tudi na nova24. Nikjer desničarjev.

  • jovan jovan

   Sram jih je!? No, lahko bi jih bilo.

 • Jovo Jamnica

  Radenske nea več probam, saj so Kroboti zavzeli Radence. Ni čudno, da sn se odločo za Jamnico, kera je bla nekoč naša, slovenska.

  • žogica
   • Jovo Jamnica

    Ti nea ločiš ovih kislic. Rogaška je f Halozah. To Tunek pije f špricerah, zato pa ga tak piga…

    • Hunyađi

     Se mi zdi da Tunek bole čisto pije.

     • Jovo Jamnica

      Tunek sam dosti lapa… nič drugega.

  • RATATA

   Pa še cenejša je Jamnica v Tuši kot v Konzumu.

 • Janez

  Ah ja,
  TA TUNEK VSE BOLJ POSTAJA PODOBEN
  TISTI, ŽE RESNO “ZLOBNI” 79 LET S.M., se zdi !

  Glede županov – ni krize”,
  SD župani bodo takointako morali urejati le socialo propadlih ex KP, ZK fabrik,
  da o ev KP, ZK penzionistih – niti ne pišem.
  Ti SDD podpirajo, ker pričakujejo, da bo SD poskrbel,
  da njih penzoje ne bojo – čisto “dol padle”
  Nasploh pa SD, LEVICA, ITD STRANKE NISO PERSPEKTINE,
  KER KAKO NAJ EX KOMUNISTI – RIHTAJO – RAZVOJ,
  KO JIM JE PA VSE PROPADLO.
  V Velenju je ” komunističen” e še rudnik slabega lignita,
  Ostalo so pa mednarodne firme ex Gorenje, BSH v Nazarjah itd.
  Še
  EN KROG IMSJO P”POKOMI” V VELENJU,
  DA GENERACIJA Kontič, Meh itd. Odide v penzijo. Se zdi. L.r. Janez Kepic-KERN KOMENDA
  P.s.
  Potem bodo pa SD “ODREŠENI”= RELEASED
  I SHALL BE RELEASED, Joni, Mary, Mama Cass

  https://www.google.si/search?client=tablet-android-samsung&ei=oCoEXPu9OoXVkwXBnKeoBA&q=joni+mitchell+mary+mama+Cass&oq=joni+mitchell+mary+mama+Cass&gs_l=mobile-gws-wiz-serp.3..0i22i30l2j33i22i29i30j33i160.11629.42062..43715…3.0..0.163.2342.0j17……0….1………0j41j46j0i19j0i22i30i19j46i67j0i67j46i131i67j33i21.3L5G0QjJCTQ

 • jovan jovan

  Če hočeš izgubiti županske volitve, te morata podpreti sekta in ljubljeni vodja.

 • žogica
 • Josip Broz Tito(УДБА)

  V Kopru vodi Bržan. Samo še Popovića “fuknemo” pa smo zmagali. :)

  PS: Nova24TV, zakaj si mogla podpreti Popovića? :(

  • cosmosjasnovidec

   Popoviča bi že zdavnaj morali fukniti ven,ko še vam je bil čas vendar je bolje pozneje kot nikoli.
   ————————————————————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec
   ————————————————————————————————————————

   • Josip Broz Tito(УДБА)

    Saj ste ga “vi” podprli in poskušali očrniti Mišića. :)

    PS: Samo lagati znate. :)

    • cosmosjasnovidec

     Kdo vi?
     Jaz že nisem bil zraven ker tudi nisem iz Kopra in tudi ne vmešavam se v te zadeve katera ima glede tega levica ali desnica razen na svojem koncu.
     —————————————————————————————————————
     Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
     DR.Cosmosjasnovidec
     —————————————————————————————————————

 • Korl

  Fak kakšen poraz SDS nima enega župana v večjem mestu. Samo v vokojebinah jim še uspeva.

 • ĐĐ Style

  v 11.mestnih občinah ki so gonilo slovenskega gospodarstva ni niti enega sektaša

 • žogica

  Leto 2018 si bomo zapomnili po samih zmagah!!!!!!!!!!!!!

 • Josip Broz Tito(УДБА)

  Kot bi rekel Abu Azrael – Ella Tahin :)

  PS: SDS, zmleli smo vas v prah. :)

 • Zvone Cernac

  Kako so pa SDS popusili v Črnomlju. Niti tretjine glasov niso dobili.

 • ĐĐ Style

  Sedaj bi princ teme lahko odstopil, saj sam ve da je on razlog vseh porazov.

  • žogica

   Ve, ampak noče vedeti!

 • Zvone Cernac

  SDS popušil še v Škofji Loki.

 • Pika

  SDS na polno zgubila še Črnomelj, kjer so na polno furali protimigrantsko politiko. Volilci jim niso verjeli in jim pokazali rdeči karton. Janša odstopi.

  • Slovenka

   Črnomeljčane bodo te volitve še drago stale. Ko bo mesto preplavljeno s ‘prišleki’ iz Jutrovega, naj ne cvilijo.

 • augustin hadelich

  Treba se je prikloniti velikemu delu, ki ga je opravil Franc Kangler. Po vsem tem večletnem mučenju in sistematičnem uničevanju s strani zločinksega režima, se je sam požrtvovalno in pokončno boril proti nakradenim milijardam.
  Njegov “poraz” je vreden vsaj desetkrat toliko, kot “zmaga” neke priložnostne marionete kriminalnega podzemlja ugrabljene države.

  • Jovo Jamnica

   Kanglar je zelo malo povečal število glasov iz prvega kroga. Nič ni pomagalo, da so ga pod mus disciplinirano volili skoraj vsi pristaši stranke SDS iz Maribora. Upoštevati je, da je Arsenovičev izplen konkretnejši, saj je bila volilna udeležba nižja.

 • Josip Broz Tito(УДБА)

  Zgleda, da se bo SDS “napušil” za naslednjih deset let. :)

  PS: Neverjetno! :)

  • cosmosjasnovidec

   Samo SDS ne ampak vsi skupaj tako levaki kot desnica ampak trenutno to nikogar ne zanima bo ga pa čez kakšen mesec dva.
   Saj bodo na celotni črti oškodovani le vsi prebivalci Slovenije nihče pa v parlamentu ali županskih mestih ziher ne.
   Tega si pa butasti folk ne da dopovedati in prav je tako,da ga država jebe v živi mozek in naj še bolj take zahojene kretene.Meni namreč ne in ne bo manjkalo popolnoma ničesar tudi,če Slovenija pade v totalno pizdo materino.
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec
   —————————————————————————————————————

 • Foglof Tunek

  lj-janković… mb-arsenović… SDS-sami komunisti… šiptarskega sladoljedara Janshe pa nikjer !!!… Mater smo vas sfukali…

  PS: Tudi Ptuj je levičarski :)

 • luckyss

  Nekateri bodo to kljub temu proslavili, saj je lažje jamrati iz ozadja kot sprejeti odgovornost..
  https://www.youtube.com/watch?v=DpiSbWQ_bZk

 • jovan jovan

  Ptuj? Muahahaha. Pušiona za sekto!

 • Lojz

  Princ teme čas je da se upokojiš. Volilci ti več ne verjamejo.

 • žogica

  ŠOK je huda reč, če ne popusti!

 • Caetano

  Stranke SDS, SLS in NSI so dobile kar nekaj zupanov. Cestitke! Medtem ko Sarec nima nobenega niti v Kamniku ne.

  • УВБ-76

   Bravo!!! Izjemni ste!

   • Zvone Cernac

    Zmagali ste Sentrupert in Apace. Supeer

  • žogica

   Kar nekaj županov……., hihihiiiiiiiiiiiiiiiiihihiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!

  • ĐĐ Style

   Čestiam stranki SDS za izvoljene župane v mestnih občinah

  • Korl

   A zdaj pa se šlepate na NSI in SLS. Volitve so totalen poraz za SDS.

  • žogica

   Šarec ima Slovenijo. https://www.dnevnik.si/1042847666

 • Josip Broz Tito(УДБА)

  “Ta rdeči” za danes se poslavljam. “Pojebali” smo SDS in zopet jih bomo. Lahko noć! :)

  PS: Vi “ta beli” – jebo vam pas mater. :) #SvetlanaStyle

 • Jovo Jamnica

  V Maribori je razlika med preštetimi in številom glasovnic še samo 2000. Torej, Arsenovič je zmagovalec.

 • УВБ-76

  Javil se je KozmoJasnojebec aka @cosmosjasnovidec:disqus … žal je preživel lažji infarkt.
  Ali pa je bil lažni… še ugotavljajo.

 • luckyss

  Jutri bo na teh straneh naslov v stilu…”Velika zmaga SDS..končno se je pokazalo, da moramo zamenjati volivce”..
  ;))

  • žogica

   Bojo šli na Madžarsko po volilce.

  • ĐĐ Style

   Ne, spet bodo proglasili stranko SDS za totalno zmagovalko.

 • Janez

  Uh !
  Super – to v MB !
  KDR V MB – ZMAGA=HITRO “GOTOF”.
  Tak se meni zdi Maribor. Morda se motim. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA

 • žogica
 • cosmosjasnovidec

  Sicer mi je vseeno ampak je očitno Maribor eno samo gnezdo največjih zabitih pritegnjencev.
  Hahaha vilijo čefutarja “arsenovića” enako kot Ljubljančani copatarsko cunjo vsej Sloveniji poznanega lopova tovariša “jankovića”.
  Čez kakšen mesec,ko se bo pokazalo kako čefutarska mafijska glista “arsenović” ropa občino ter prismuknjene prebivalce saj mora srbski mafiji odplačati dolgove drugače ga bodo ubili se bodo pa pizdulinili kot majhni otroci.
  Največja fora je pa ta,da ga kljub vsemu ne bodo mogli odstaviti.Ali jim tatinska komunajzerska sraka “fištravec” ni bil dovolj za opomin?
  Očitno ne,ker ti bedaki nimajo pameti kar je sicer jasno še iz starih Avstroogerskih časov.
  —————————————————————————————————————-
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————————————

  • Flower Power

   spelji se govno svečkarsko………

  • žogica

   Si še kar v šoku, hudo!

  • ….. bale sena.

   • cosmosjasnovidec

    —————————————————————————————————————-
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec
    —————————————————————————————————————

  • ĐĐ Style

   Ćuti tovjo pasjejebsko bolečino, podpis pod kometarjem si pozabil pastat. očitno ti se je stanje poslabšalo.

   • cosmosjasnovidec

    Sem spregledal ter popravil.
    Dobro,da si me spomnil naskakovalec svoje stare in sestre.
    —————————————————————————————————————-
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec
    —————————————————————————————————————

    • ĐĐ Style

     Očitn osi danes zmeden, no ne samo danes. Od dneva ko te je kurba iz pičke povila

     • SjtVpbslS

      KAJ PA JE TEBI ???
      Se ti je utrgalo ???

     • cosmosjasnovidec

      Ta se je utrgan že skotil oziroma padel na beton naravnost na bučo iz riti njegove čefutarske stare največje kurvetine v njihovi okolici.
      —————————————————————————————————————
      Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
      DR.Cosmosjasnovidec
      —————————————————————————————————————

     • SjtVpbslS

      Zdaj pa še ti, no !

  • Foglof Tunek

   A si bil pofu*** v rit? Peče?

   • cosmosjasnovidec

    Nisem buzerant kot ti in tvoj sexualni partner čobanski pedofil “đđ style”.
    Če vaju pa pečejo riti pa si jih namažita z vazelinom kateri se uporablja za industrijske ležaje ter ostale zadeve.
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec
    —————————————————————————————————————

    • freedomfighter

     Se mi je zdelo da si prej pozabil svoj politicni moto hahaha

    • ĐĐ Style

     Čutim tvojo bolečino , pedofilček

     • cosmosjasnovidec

      Čutil jo boš,ko ti bom zabil kanto za smeti v tvojo čefutarsko buzerantsko rit,da te ni sram buzonja eden.
      —————————————————————————————————————
      Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
      DR.Cosmosjasnovidec
      —————————————————————————————————————

  • Jovo Jamnica

   Nimaš pojma. Mariborčani so z zavistjo gledali na Lublano in njih župana, čeprav se v Mariboru praktično ni smel pokazat.

   • cosmosjasnovidec

    Očitno res zato pa tudi volijo tega čefutarskega prašiča.
    —————————————————————————————————————-
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec
    —————————————————————————————————————

    • Jovo Jamnica

     Toto nagraužno klevetanje nekoga na osebni ravni je glih pripomoglo k bolšemu rezultatu Arsenoviču. In veselim se tega.

     • O’Brien

      Jaz pa se veselim njegovega vladanja in nadaljevanje propadanja Maribora. Vse se je vedelo. Izgovorov volivci nimajo.

     • Jovo Jamnica

      Si Mariborčan???

     • O’Brien

      Ne več. Da imaš tak položaj med Avstrijo, Hrvaško in Madžarsko ter ne zmoreš iz tega narediti nič, se moraš prav potruditi. Mariborčanom je to uspelo.

  • Slovenka

   Imaš prav, Mariborčanov ni izučilo.

 • ĐĐ Style

  Predlagam sektašem da takoj zjutraj začnejo SPONTANO donirat svoj denar princu teme. Hunski kredit je potrebno vrniti, pa obvezno objavite odrezek od položnice na tviter. Ovce so za striženje.

  • cosmosjasnovidec

   Sektaše,hunski kredit ter princa teme si ti zatakni v svojo buzerantsko rit teslo prismuknjeno.
   Osebno mi je za vse to kar si omenil kot za predlanski sneg saj me ne zanima ne eno ne drugo.
   Jaz sem samostojen borec za človekove pravice na strani katerih je trenutno desnica in,če ne bi bila ne bi bila se seveda z njo ne bi strinjal.
   Zato zapri svoj čefutarski kljun,da ne pridem in ti kot borec za pravice raztreščim tvojo plešavo bučo.
   —————————————————————————————————————-
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec
   —————————————————————————————————————

   • lili pili

    Nisi borec ti si norecccc

    • cosmosjasnovidec

     Ti ne bi bilo potrebno omenjati kako te imenujejo v norišnici pasjejebski pedofilski naskakovalec,ker nam je to že znano bedak zabit.
     —————————————————————————————————————
     Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
     DR.Cosmosjasnovidec
     —————————————————————————————————————

     • ĐĐ Style

      Stanje ti se je resno poslabšalo

     • lili pili

      Po mojem imas steklino ker si tako popadljiv, obisci sintarja da te oskrbi…

   • ĐĐ Style

    Čakam te luzer

 • Foglof Tunek

  Kangla je spet padel. Tokrat brez granitnih kock !!!

  • ĐĐ Style

   GOTOF JE

 • žogica
 • Duhec

  Mariboru se končno obeta napredek in razvoj.

  • SjtVpbslS

   Fala bogi, njegova gostilna bo puna :)

 • Gr Enze

  Komunisti so spet goljufali

  • lili pili

   Sej kej drugega ne znas napisat, kanglerja pelji scat

 • Županske pufe ljubljanskega in mariborskega župana morajo poplačat njihovi občani.
  Ostali Slovenci nimamo z mariborskimi in ljubljanskimi pufi NIČ !!!

  • Slovenec sem

   Če si res Marta, potem si levičarsko butasta.

   Še idiot, kakršen je mož tisočerih nickov, ki se je pravkar podpisal kot Duhec, žogica, Tunek, ĐĐ Style, Jovo Jamnica, Luckyss, Trikotnik in pod drugimi butastimi imeni ve, da bomo vsi državljani plačevali pufe obeh Srbinov, ljubljanskega in mariborskega.

   • žogica

    Ampak takih idiotov, kot si ti in tvoji SDSovci, pa svet ne pozna, čestitam!

   • ĐĐ Style

    Sedaj si me zmedel in ne vem kateri je moj nick

 • Foglof Tunek

  Domobrančki popušili na parlamentarnih volitvah, popušili v prestolnici in zdaj še na Štajerskem! A je sploh možno še kaj popušit v fsega nekaj mesecih??? Toti vaš Princ Teme vas bo z nadzvočno hitrostjo pospravil na smetišče zgodovine!!!

  • lili pili

   Ni res sds ovce zivijo v pravljicnem noriskem kraljestvu, tam je vse drugace kot pri nas….

 • Miccy

  Žal mi je, kot nekdanji članici SDS, da sem imela prav. SDS izgublja, na lokalnem nivoju najbolj boleče. Žal mi je tudi, da stranka iz teh porazov ne bo sposobna spremeniti svojega ravnanja. Najverjetneje bomo nekaj dni deležni zgodb o rdečih zarotah okrašenih s pljuvanjem po migrantih, začinjenih z žaljivkami, kot so to čefur ipd. Gnojnica mora teči v potokih! In potem bo SDS zdrknila tja, kamor drsi že nekaj časa. Ekstremno desno.

  • žogica

   Zakaj nekdanji?

   • Miccy

    Ker nisem več članica in se ne nameravam več včlaniti.

    • žogica

     Saj to me zanima, zakaj?

     • Miccy

      Več razlogov. Prvič, odnos do volivcev in njihovih pobud. Drugič, zaradi pomikanja proti skrajni desnici. Sodu je izbilo dno vedenje do kreditojemalcev s CHF klavzulo, ki jih SDS – četudi v opoziciji – ni odločno podprla.

     • žogica

      Zanimivo ja, hvala.

     • O’Brien

      Od kod pa si se ti vzela? Špekulantov ne podpiram. Kredit v frankih je bila špekulacija, ki se nekaterim ni izšla. To ni nič skrajno desnega, ampak je podpiranje takih pobud s tujim denarjem skrajno levo.

     • Miccy

      Pač ne bo držalo. Je pa tako, da je najlažje svinjati po ljudeh in podpirati bančne rabote, kar SDS posredno počne in to navkljub temu, da je odločitev ESČP znana, znano je tudi mnenje dr. Zupančiča. T. i. desnica je izgubila okoli 100.000 volivcev samo zaradi tega vprašanja.

     • O’Brien

      Pa kaj še! Špekulanti so se opekli, zdaj pa bi nacionalizirali izgube. Mnenje njihovega odvetnika je pričakovano, lahko se z njim strinjamo ali ne, ne mislim pa plačevati še teh tujih kreditov.

    • ĐĐ Style

     PROSIM PROSIM PROSIM , napiši da te je Kučan pregovoril

     • Miccy

      Ne, ni šlo za Kučana. SDS drsi preveč na desno. nevarno na desno.

     • ĐĐ Style

      Malce sarkazma ne škod, saj veš tisto staro parolo ” Za vse je kriv Kučan”

     • Miccy

      Saj vem in ne zamerim, ker malo dobre volje mora biti. Moti me predvsem večno sklicevanje na Kučana in Murgle. Ravno za vse so krive Murgle, za vsakim vogalom stoji Milan Kučan osebno… Brez Kučana ne bi sonce sijalo, če dežuje je tudi on odgovoren :)

  • Slovenec sem

   Bodi poštena in povej, ali si tudi ti kurbica iz Belce, občina Krajnska gora, Upravna enota muslimanske Jesenice?!

   • ĐĐ Style

    Čestitam za tvoj demokratično korekten in bontonsko nastrojen komentar. S takimi komentarji imate svetlo prihodnost v norišnici.

    • Miccy

     Saj to je to. S takimi izpadi prikazujejo vse desno usmerjene kot navadne primitivce. Verjetno je to namen vseh prizadevanj “v službi resnice”… Žalostno, kam smo prišli, res žalostno!

   • Jovo Jamnica

    Fsi pa tut niso bli na Dolancovem vikendi…

    • Miccy

     Najhujši so tisti desničarji, ki so bili do nedavna najbolj zagreti komunisti in ki so redno gobarili okoli znanega vikendaša…

     • Jovo Jamnica

      Ja. Kakorkoli. Ta “Slovenec” je star Celan, hrvaških korenin, ki se že leta dolgo bode z nekom iz Belce. Včasih sta bila kot “rit in srajca”, potlej pa je nekoč Belčan napisal benevolentno kritiko čez ravnanje Janše in Celanu se je gladko odpeljalo.

     • Miccy

      Janeza Janše se ne sme kritizirati, kaj si je pa mislil ta iz Belce! On ima vedno prav tudi kadar se moti.

     • žogica

      Strinjam se, včasih težki komunisti, danes se pa plazijo po cerkvah in so postali pokvarjeni verniki…….. SDSovci najbolj ustrezajo temu vzorcu, po mojem mnenju!

     • Miccy

      SDS vsebuje preveč bivših komunistov, ampak ni edina stranka. Najbolj zagnane nekdanje komuniste najdemo povsod na desnem polu. In res je, neverjetno, kako so preko noči odkrili cerkev. Eno vero so zamenjali z drugo in jutri jo bodo s tretjo.

   • Miccy

    Žal ti moram povedati, da nisem. Je pa zelo, zelo žalosno, kako zlahka blatiš ljudi okoli sebe.

    Razlog več, da se nikoli več ne včlanim.

  • SjtVpbslS

   No, reklame pa ni treba delat. Saj veš, kaj pravijo najvišji !

  • macon

   SDS nič ne izgublja, izgublja Slovenija, ki se utaplja v rdečem kriminalu. Zadnji dve cvetki: izločitev najbolj ugodnih Turkov iz razpisa za drugo cev karavanškega tunela, da bodo naši lahko kradli in okoli 10.000 letalskih kart za vladne inštitucije za dve leti in relacijo Brnik-Bruselj, ki jih je dobila tovarišijska Adria. Cena ene karte je 450 EUR za smešno relacijo na kateri nizkocenovniki letijo za okoli 50-100 EUR.

   Tovarišija je samo pri letalskih kartah ravnokar legalno ukradla vsaj dva milijona, vi pa nabijajte o “nelegalnemu” kreditu 150.000 EUR za SDS. Nič čudnega, da ni za javne usluge za slehernike, ker levi kradejo milijone na stotih koncih.

   Tebi je očitno pomemben videz oblasti pa kimaj levim, da boš v toku in v večini. Pišeš same neumne zapise in je jasno, da ti nič ni jasno.

   • Jovo Jamnica

    Roko na srce, takšen kredit se resni stranki ne more zgoditi!

    • macon

     Roko na srce, ni pomembno in nikoli ni bilo. Tako bedarijo lahko resno vzamejo samo omejenci.

     • Jovo Jamnica

      Gre za to, da se napak ne sme delati. Če pa se že naredi, se je treba potresti s pepelom in vljudno opravičiti.

     • macon

      Gre za to, da se dela, da mora biti opozicija svetniško brezmadežna, medtem, ko levica sme početi karkoli. Zadosti je, da so takoj vrnili in nobena inštitucija ni odkrila ničesar protizakonitega.

      Tisti, ki se moralno zgražajo nad SDS, hkrati molčijo in mižijo pri milijardnih krajah. Tako daleč smo zabredli, da nam je v bistvu vseeno kake primitivne in sovražne izjave valijo levi režimci, ker je tega ogromno in je potem vse v najlepšem redu. Veliko slabše je kot v osemdesetih, ko je obstajala prava civilna družba in sem bil najstnik, torej se jih dobro spomnim.

     • Jovo Jamnica

      Bova drugič o tem. Zdaj mi ni.

     • Miccy

      Danes lahko obujaš spomine. Pomembna oseba iz onih časov, danes zapornik, ti bo vse razložila…

    • Miccy

     In še kaj drugega ne. Po eni strani tukaj nabijajo proti Srbom, hkrati si izposojajo denar od njih?

   • Miccy

    Tebi je vse jasno? Si pa eden od redkih…

  • jovan jovan

   …..v lastno greznico!

   • Miccy

    Bojim se da res…

 • freedomfighter

  Zdaj pa da vidimo ce bo arsenovicu uspelo vsaj malo razviti maribor in ga priblizati ljubljani

  • Janez

   Oh!
   Kakpšno “oštarijo” več, bo najbrž zrihtal. L.r. Janez Kepic- Kern KOMENDA

 • Janez

  Cenjeni gospod Kangler !
  Super rezultat imate!
  Ampak, zemlja je najbolj zanesljiva stvarna tem svetu. Bi rekel moj stari oče.
  Tam
  pri vas so bolj prijazni ljudje kot v MB.
  Naj se M.B ljudje kar “pokorijo” pod “župkotom”, ki so ga izvolilli. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA

 • Vince Blake

  BRAVO MARIBORČANI!!
  Zdaj boste končno prišli na prve strani National Geographica. Glede na to, da ste (verjetno) izvolili kanibala za župana. Pričakujem obisk njihove televizijske ekipe v kratkem.

 • lili pili

  Jansa popusijo v mariboru in ljubljani, cestitam….

  • cosmosjasnovidec

   Ti bi mu rad “popušijo” kurac smrad čefutarski buzerantski vendar nimaš šans,ker on ni buzič tako kot si ti nesnaga čobanska.
   —————————————————————————————————————-
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec
   —————————————————————————————————————

   • ĐĐ Style

    Ti imaš ta kurac non-stop v ustih. Malce bontona prosim.

    • Flower Power

     non stop si ga rine iz tazadnje v usta,me kar preseneča da lahko sploh laja ker ga ima skozi v ustih…..

   • lili pili

    A ti ves kdo ti nstepava tvojo… cefurjiii hohohoooo

    • ĐĐ Style

     Dokler on tipka in igra igrice mu drugi natepavajo kuzlo ha ha ha ha

     • lili pili

      Zato pa je tako besen….

 • žogica

  Kako lep dan…..

  • SjtVpbslS

   Pri nas je NOČ !

   • žogica

    Tudi ponoči te lahko sonček greje, mogoče boš razumel!

  • RATATA

   Zdrkaj si jo!

   • žogica

    Še lepša bo noč…

    • RATATA

     … ko boš sama s seboj..

     • žogica

      Nikoli nisem sama, za razliko od tebe…..

     • RATATA

      Prav rad sem sam včasih! Pretežno ko grem na lov.

     • žogica

      Če imaš rad naravo, ne moreš biti slab človek, ampak včasih te grdo zanese….

     • RATATA

      Nikdar me ne zanese, ko pociljam sem točen tudi v vetru. Med oči, v sence ali v srce.

     • žogica
     • RATATA

      Sem aroganten, ja!! Ampak ti nimaš pojma katera žival je najgrša na svetu.
      Komunist je najgrša žival in to slivenski!!!

     • žogica

      Bravo, točno to si, kar sem zgoraj napisala! Pa komuniste pozdravi, ko se ti prikažejo v črnih sanjah.

     • RATATA

      Nikoli in nikdar se mi še ni prkazal komunist v sanjah. Le ženski boki, joški in rit v najlepši obliki.

     • žogica

      Bogi si, kaj ti naj rečem, pomanjkanje je huda reč.

 • Anut
 • Zvone Cernac

  SDS just can’t stop losing.

 • RATATA

  https://youtu.be/bFbzsKJD2Wk
  Kdor ne skače ni Slovenc.

 • Foglof Tunek

  Dober večer desni papagaji, ki še vedno samo kokodakate…še en poraz za vas…he he…

 • lili pili

  Vsem sds ovcam izrekam iskreno sozalje, pa saj vas bo jajo potolazil…

  • žogica

   Še svečko jim prižgi.

   • lili pili

    Prizgem jim eno na gob….

  • Flower Power

   spet bo 4 leta samo cviljenje……

   • luckyss

    Sedaj je čas za pogumno dejanje, sedaj je čas za “prostovoljno” obdarovanje…
    P.S. ..Fotografirajte svoja nakazila po najmanj 25 evrićev, da ne boste imeli slučajno kdaj problemov…

 • luckyss

  No, vaši naslovi so pa res milo rečeno bedasti…”Katastrofa za Šarca, ki je izgubil Kamnik!”
  Ja, res katastrofa zanj..izgubil Kamnik in dobil Slovenijo ;)

 • Flower Power

  ČRNOMELJ
  KROG
  2
  UDELEŽBA
  49,33%
  ŽUPANSKI KANDIDATI
  Andrej Kavšek
  Vladimir Radovič in skupina volivcev
  72,90%
  Maja Kocjan
  Slovenska demokratska stranka – SDS, konferenca mestnega/občinskega odbora
  27,10%
  se spomnim krave kako je cvilila na tv da zaradi migrantov ne more spati,tudi do wc-ja si ni upala je kar scala v gate.in podobne kozlarije………

 • Koliko županov ima stranka sds?

  • Flower Power

   enih 10 …žetale apaće vukojeb…..

  • Zvone Cernac

   Apače Grosuplje Šentrupert

   • Pa nekaj iz prvega kroga, jih je 30?

    • ĐĐ Style

     V prvem krogu 12 , to je 50% pa sedaj ene 12-14. To je po jajotovem abaku 110%

 • cosmosjasnovidec

  Tako sedaj imam pa že dovolj te levuharsko-čefutarsko-komunajzerske golazni na tem portalu.
  Na računalnik sem si naložil video igro kjer bom kot nemški agent pobijal komunajzarje,ruse,partizane ter ostalo arabsko muslimansko golazen.
  Desničarjem lahko noč ostala omenjena golazen pa se naj spuca iz portala,če se morebiti vrnem nazaj bo hudo.
  —————————————————————————————————————-
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————————————

  • ĐĐ Style

   Ti ne verjamem, ker si nesposoben da bi kaj naložil

   • RATATA

    Kar verjemi mu!! Skupaj igrava proti dvema komunajzrskima pasjejebcema in je zelo dober!! 99:0 je rezultat za naju z dr. Cosmojasnovidcem, ki vam ščije na glavo in v usta škrbava!, jaz vam pa serjem na tipkounco in fon!!

    • ĐĐ Style

     Bi ti verjel, če bi mi rekel da se skupaj igrata očija in mamice, ne pozabi vazelin.

     • RATATA

      Saj se igrava tudi to s svojima izvoljenkama in z otroci.

     • luckyss

      Vsaj otroke pustite pri miru…banda pokvarjena..

     • RATATA

      Saj za otroke gre!! Kako pa pri vas?? Kako se pa naj gremo mamice in ateke brez otrok??

     • Matt von Glanz

      Ih, tako kot oni vendar!

     • RATATA

      Pri nas nismo pokvarjeni kot oni za razliko od onih!

     • Matt von Glanz

      reče se: za razliko od njih nismo pokvarjeni kot (so) oni :))
      https://www.youtube.com/watch?v=I3OdanjBYoM

     • RATATA

      Oprosti, slovenščino znam bolj za domačo rabo ampak kdor hoče me zastopi.
      Pinkfloydov se pa nisem baučil poslušat.

     • Matt von Glanz

      ja ja saj se zastopimo
      PF so teŠki

     • ĐĐ Style

      PEDOFIL NEUMNI, z otroci se to igraš

     • RATATA

      Vidiš kako pokvarjen um imaš?!?! Za prijavo si zrel!!

     • ĐĐ Style

      Sam si napisal, da se igraš teh igric z izvoljenkami in OTROCI, govedo pedofilsko. Kar sam sebe prijavi. alhko popraviš imam že printscreen

     • RATATA

      Printscreen te je naredu u usta škrbava fafaška in pasjejebska bolnik brezvezen!

  • garfi

   izgini dr janez sveti vesoljec

  • luckyss

   Raje spravi svoje 50 kilogramsko truplo pod svojo 85 kilogramsko ženo, če hočeš jutri jesti…
   Se opravičujem, nič osebnega..to je ugotovil analitični računalniški program poimenovan Sigmund…

   • Matt von Glanz

    Kakšen psihoanalni program imaš to:)

  • večni srb

   Kaj pa igraš, verjetno Wolfensteina.

 • Slovenec sem

  Mož tisočerih nickov iz Belce, občina Krajnska gora, upravna enota islamske Jesenice, spet ne bo spal.

  Lenuh, kakršen je, se boji, da bo na svoja stara leta končno moral poprijeti za lopato in kramp, pred katerima je vse življenje bežal kot partizani pred domobranci.

  • Flower Power

   ti si slovenec toliko kot osel ki se rodi v lipici in misli da je lipicaner…….

 • Janez

  SDS !
  Ima kar precej županov.
  Le Tunek je bolj na 5: pet prstov, peterokraka – pa so števolke nad pet – očitna težava.
  V naslednjem mandatu jih
  bo SDS IMELA NAD 50%, SD ITD . BODO PA PAČ “SVEČKE” GORELE!
  TUNEK BO VERJETNO KOT VELIKO EX KP, ZK LJUDI
  IMEL “SAMOPOKOP”. “SVEČKE” NE BO RABIL,
  KER JE 1963, KITAJSKO LETO “MAČKA” IN VIDI V TEMI. Se zdi. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA

 • Foglof Tunek

  Iskrene čestitke novemu županu Maribora Arsenoviču! Praf njega so si Mariborčani želeli, Duplečanu pa je potrebno kupiti enosmerno avtobusno karto za Duplek in, da ga meščani nikoli več ne vidijo! Kapish?

  • garfi

   ma nemoj
   posle fištrafca Balkanac

  • večni srb

   Ne marajo udbašev.

 • Ima stranka sds sedaj po drugem krogu 50 županov?

  … od 212 občin

  • garfi

   koliko jih imaš ti

   • Če nimaš odgovora ne smeti..

    • garfi

     a je to odgovor

  • večni srb

   Moralno gledano, nedvomno.

 • Foglof Tunek

  Čujte, ka pa v Lublani? Kdo je tam zmagal? Logar?

  • garfi

   tvoj Balkanac
   hopa cupa

  • Janez

   Ne, en človek,
   ki pogosto hodi na sodišče.
   Se zdi, da sam ne ve, kaj je lepo in prav, pa mora pogosto hoditi tja,
   da mu to povedo.
   Kako je tisto z istim MOL ODVETNIKOM,
   KI JE BAJE BIL TUDI “ODVETNIK-POSREDOVALEC” TUDI PRI “PODREJENI” “FARMACEVTKA.?!
   S tem, s to izvoljenostjo,
   se jaz osebno ne obremenjujem: “izvoljeni” so bili
   tudi Hitler, zločinski J,B.TITO ITD,.
   “IZVOLJENOST” SAMA PO SEBI
   – NE POMENI – NIČ – POZITIVNEGA. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA

 • Caetano

  Cestitke Ormoz, cestitke Kamnik, cestitke Lendava!

  • ĐĐ Style

   Čestitam Maribor, Ptuj, Ljubljana, Koper, Velenje, Ribnica,…..

   • Zvone Cernac

    Kranj, Škofja Loka, Črnomelj, Slovenske Konjice, Slovenj Gradec, Nova Gorica

    • večni srb

     Pesnica, Apače, Cankovo in Tišina.

 • Slovenec sem

  Moja bistra, neprimerljiva in neponovljiva pamet ne razume, da je v Ljutomeru izgubil Dejan Karba, čeprav ga je podpirala NSi – SKD, v Kamniku,pa je zmagal kandidat iste stranke, kot da volivci niso vedeli, da so leta 1912 ali 1913, natančno letnico sem že pozabil, kamniški žandarji lovili nekega Josipa Broza s Hrvaškega, ker je – kradel.

  • Caetano

   NSI je tako nezanesljiva danes najbolj zaradi vatikanskih filoislamistov, ki so zdaj tam brez dvoma v veliki vecini in na oblasti. Tudi jezuiti izpolnjujejo to linijo. To je problem ki presega slovenske razmere.

  • Nšo-či

   Mefisto..lahko bi napisal juhu Kamnik.

   • Dragan Krstič

    Prva lekcija za Šarca pa zagotovo ne zadnja. Težko verjamem v Slaparjevo zmago v tem zarukanem mestu.

    • Nšo-či

     Kako to misliš? Matej Slapar je župan Kamnika.

     • večni srb

      Še en veliki slovenec, po rodu iz Hrvaške.

     • Rožle

      jah, jebiga .. žal ni vaš srbin po rodu ..

   • Jovo Jamnica

    Ne veš, da so Mefoti največji trn f peti – kršanski socjalisti??

 • garfi

  za balkanski Maribor
  “Užičko Kolo” Branimir Đokić i Zoran Rakočević – kompozitor (Milija Spasojević)
  https://www.youtube.com/watch?v=PCrNORbMuR0

 • cosmosjasnovidec

  OK… zmetal sem si ga na sliko Ivana, našega vodje. Malo sem kričal, ker še vedno boli od fukanja ovc… ampak sem zdaj bolj sproščen. Imam pa še vseeno rdeč glavič. RDEČ!!!
  _______________________________________________________________
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

  • garfi

   vemo

  • RATATA

   Zakaj kradeš nicke? Si nesposoben česarkoli?

   • Rožle

    mamu mu ..

    • RATATA

     Kar daj mu jo, odobrim!

 • exposingthetruth1111

  woow v Pesnici ni zmagal Senekovič, to je pa res nekaj nepričakovanega ??

 • Jovo Jamnica

  Veselim se za Koper, čeprav ne maram GGM. Toda tako pod pasom je očitno zbilo sodu dno.

 • garfi

  ma nemoj, posle fištrafca Balkanac
  mk: Napravite mi to deželo spet jugoslovansko!

 • večni srb

  Bravo Turnišče, Apače in Cankova, tudi v Tišini so dobili ljudi, ki bodo znali razviti svoje občine na visoko zahodno raven.

 • Če je je kdo pregledal rezultate..

  Ima stranka sds sedaj po drugem krogu 50 županov?

  … od 212 občin

 • Foglof Tunek

  Tudi v Kopru bomo zmagali :)

 • Foglof Tunek

  Zdaj si pa zamislite še Pojbiča kot župana… fuj in bljak !!!

  • exposingthetruth1111

   Tam je tak vseeno kdo je župan, itak je Belna tam šef xD

 • Občasni Komentator

  toej, če sklenemo mestne občine nimajo niti enega župana iz vrst SDS. Resnica in pomenljiv rezultat lokalnih volitev. Zmaga je absolutno na strani neodvisnih kandidatov, ki so pobrali več kot 1/3 vseh županskih mest. Toliko o tem, kako narod zaupa politikom. Je pa dejstvo, da imamo zgolj dve pravi politični stranki: SDS in SD. Vse drugo je plod muh enodnevnic in slepega prepričana ljudstva, da ti so pa drugačni. ZDA in 300 mil. prebivacev = 2 stranki. Slovenija 2 mil prebivalcev = n strank. Pol se čudimo kako stranke ne morejo enega normalnega ministra izbrat. In to prav vse stranke, leve, srednje in desne. Katastrofa.

  • večni srb

   Daleč največji problem so gospodarji slovenske zemlje, stranka ne bo več videla parlamenta, zato bodo samo še drek mešali in čakali na Webra.

 • Jan Kovalski

  “V Kamniku smo dobili epski dvoboj,” je ocenil Tonin. “Ta županska tekma vrača zaupanje v demokracijo, saj je Matej Slapar z majhno ekipo entuziastov premagal mašinerijo vladne in lokalne elite,”
  =======================
  Poprava:
  … lokalne in vladne mafije.

  • RATATA

   Sem zadovoljen s Slaparjem v Kamniku.
   Je pa žalostno, da se je sramoval “krščanskih demokeatov NSi”, da jih ni upal omeniti ba predvolilnih zgibankah!

   • samotoje

    Sva vsaj dva zadovoljna s Slaparjevim Matejem. Ker ga dobro poznam (od otroških let), vem, da je, rojen Kamničan, hotel v ospredje postaviti predvsem svoje mesto in vse someščane in ne politične stranke.

    • RATATA

     Če je imel res vpliv na tiskanje predvolilnih zgibank, kjer ni NSi ga šw bolj cenim!!

    • večni srb

     Če hoče dobro Kamniku, se bo moral začeti povezovati z Ljubljano, jaro gospodo pa odjebat.

 • Caetano

  Bravo SDS! Ta t.i. levica je uspela v glavnem samo v krajih, ki jih je uspela do sedaj spremeniti v jugoslovenijo.

 • ana janez

  Slovenci katero občino bomo spremenili v Slovensko državo?

  • exposingthetruth1111

   Hodoš ?

  • večni srb

   Dajmo Trst, Celovec in Piransko uvalo.

  • The Obliterator

   @anajanez:disqus Apače?

 • večni srb

  212 županov, od teh jih je mogoče 12, za katere je Slovenija intimna opcija.

 • večni srb

  212 županov, od teh jih je mogoče 12, za katere je Slovenija njihova intimna opcija.

 • Roman Benedik

  Nakladanje.Dobili niste nobenega župana v mestnih občinah.Pa največja stranka?Kranj ni isto kot Osilnica,Murska Sobota ni Videm

  • Slovenec sem

   Pizda, Petrovčev si, pa taka budala!

 • Slovenec sem

  Meni moj državljanski ponos in zdravo razumski nivo sicer ne dopuščata, da bi se norčeval iz sirotejev na levici, vendar bom naredil izjemo in obvestil slovenske budale, da je njim navkljub spet zmgala SDS.

  Ja, kdo pa naj bi zmagal, če ne SDS?

  • Flower Power

   ti nisi slovenec si lipicaner……

   • žogica

    Ne žali lipicancev.

 • Flower Power

  v 11.mestnih občinah ki šteje skupa 80% prebivalcev slovenije ni zmagal nobeden sektaš,so pa zmagali v 26 slovenskih občinah,(prej kakšna vasica kakor občina ) od 212 kar svečkarji slavijo kot veliko zmago………

 • večni srb

  Zakaj ima naša slovenska kura tako velike občine na levi strani zemljevida, kjer je rit, na desni strani, kjer ima kura glavo, jih je pa trikrat več?
  Ker so pol Slovenije same rovte, zato.

  • večni srb

   Koliko novih slovenskih županov bo zdaj prvič videlo Ljubljano, na lastne oči, po službeni dolžnosti?

 • Slovenec sem

  Kaj naj modri Slovenec sem reče drugega, kot to, da tudi v Mariboru, ki je bil nekoć ponos avstroogrskega cesarstva, Samo Sloga Srbina Spašava!

  Jebi ga, pas mater, če parafraziram največjo kulturnico slovenske levice!

  • večni srb

   Maribor očitno ne bo šel po poti Piranske uvale in vseh krajev ob meji.

  • jovan jovan

   …..slovencelj tja!

 • Janez

  Kako pa kaže
  R. LELJAKU
  V RADENCIH? Nenavadna kandidatura, še mene je presenetil. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA

  • jovan jovan

   Ta je vaš. Menda Radenska topi možganske celice in je je ogromno v zraku na tistem koncu!

  • večni srb

   Od prevaranta in udbaša, do župana je le en majhen korak.

  • RATATA

   Hrvatsko plemstvo je on. Kot Mamić Tino.

  • Caetano

   G. Leljak je zmagal s 53%. Levičarji ne razumejo, da je tudi teh 46 županov, ki sicer niso člani SDS so pa imeli njeno podporo patriotov. T.i. levica je uspela res v velikih mestih to je treba priznati, vendar zato, ker so ta balkanizirana.

   • žogica

    Znanje in inteligenca domujeta v mestih…….

    • Caetano

     V večjih mestih so se mnogo prej prepustili in vdali komunizmu kot pa na podeželju. In pa upoštevati moraš balkanizacijo teh večjih slovenskih mest, ki je izrazita. Le redko pa Balkanci ne podpirajo levice, zelo veliko jih je tudi jugonostalgičnih.

     • večni srb

      Našemu podeželju moramo zvečinoma doplačevati za hrano, ki je še sami ne pridelajo dovolj, umirajo pa v glavnem za prezgodnjim rakom, ki je posledica zavoženega načina kmetovanja oziroma življenja sredi ogromnega kupa kužnega gnoja.
      Slovenski kmet je samo mit, v resnici vso hrano za prehrambeno industrijo pridela mogoče par velikih kmetov, ki so dejansko mestna gospoda in zaslužijo več kot direktorji fabrik.

     • Caetano

      Ne domišljaj si. Veliko je pri nas srednjih kmetov, ki nudijo kvalitetno hrano. Tudi sam veliko kupujem ravno pri njih osebno ali tam kjer imajo v občini organizirano tržnico. Od velikih kmetov sploh ne kupujem, niti nobenega ne poznam.

      Malih kmetov pa res skoraj ni več, razen, da imajo mogoče poleg službe še malo dela z zemljo. Bolj za hobi. To pa je rezultat komunizma in drobljenja posesti v Titovem socializmu, kar se je takrat hvalilo, rezultati pa so vidni danes in že dolgo.

     • Lustrator

      večni srb pač ne razume razlike med vzrokom in posledico.

     • večni srb

      kaj je za tebe kalitetna hrana, nesi enkrat s seboj čudežno svetilko in malo posveti bakterije, mi boš potem povedal. Tista hrana iz Jugoslavije je prišla iz žitnic Evrope in najbolj rodovitnih predelov, ne iz naših gnilih rovt.

     • Caetano

      V Jugoslaviji so uporabljali veliko pripravkov, ki so zdaj upraviceno prepovedani.

    • Janez

     Nehote – sem se zasmejal.
     Kdo od izvoljenih političnih predstavnikov
     pa je tvoj “dokaz” za to tvojo trditev? Prosto po Avsenikih
     “Ej poslušaj, poglej in zares mi povej, … – smeh me kar lom'”L.r. Janez Kepic-Kern Komenda
     P.s.
     “Ljubljana je najlepše mesto” – po treh dnevih dežja?!

    • Lustrator

     nekje do leta 1943 je to še morda veljalo, potem pa so tvoji ideološki predniki poklali vso slovensko inteligenco in v njihova stanovanja naselili zaslužne revolucionarne klavce – tako domače, kakor polcivilizirane ljudožerce iz južnobalkanskih plemen. Dobesedno vsako politično soočenje na nevtralnem terenu in proporcionalni zastopanosti govorcev pokažejo zelo jasno sliko o tem, kakšni “intelektualci” ste komiji po 70 letih sistematične negativne selekcije.

     • večni srb

      Zanimivo, mar niso nacisti zase trdili, da niso več navadni ljudje ampak posebno evolvirana oblika živali, ki izvira iz Atlantide?

     • Lustrator

      Kakšno zvezo ima to z mojim komentarjem?

     • večni srb

      Vse, ker za sodobno slovensko desnico Zakon o rasni higieni in razslojevanje državljanov na tri razrede nima nobenega zgodovinskega pomena, pa se je točno tako oziroma zato začelo.
      Tudi nedavno na Hrvaškem, ne samo pred NOB.

     • večni srb

      Slovenska inteligenca? Verjetno misliš na slovenske klerotalibane, evgenike in fašiste, za katerimi ni ostalo popolnoma nič.

     • Lustrator

      Od naštetih ni ostalo popolnoma nič, ker jih tudi prej ni bilo popolnoma nič – razen seveda za ideološke potomce komunističnih klavcev, ki so celoten demokratični svet, ki se ni uklonil krvavi boljševiški ideji imenovali s fašisti.

    • Lustrator

     Kajpak – Arsenović in Zorangutan sta dobesedno simbol inteligence in znanja, da o moralni integriteti (pogooglaj kaj to pomeni) niti ne govorim. Ljudem, ki so volili ta dva primitivca bi bilo potrebno vzeti ne le glasovalno pravico, ampak tudi preveriti na kakšen način so prišli skozi osnovno šolo. Pa nisem rasist, samo sodim da volivci kaj prida inteligentnejši od svojih pastirjev ne morete biti, pa naj bo letvica postavljena še tako nizko.

     • večni srb

      Če sta proti Janši, sta za Slovenijo.

     • Lustrator

      Zdaj si mi učinkovito pojasnil zakaj ne v Ljubljani ne v Mariboru ni niti sledu o slovenstvu, kaj šele dobrobiti za Slovenijo – oba ji skupaj dolgujeta preko 50 milijonov €, da ne govorim o škodi, ki sta jo že ustvarila in jo je država že pokrila ali udbovsekm omrežju F21, ki stoji za njima.

     • večni srb

      Točno tako, četrt slovencev bo brez problema pokrilo še tistih par milijončkov, ker obe mesti skupaj ustvarita tudi polovico vseh dobičkov, torej dvakrat več kot katero koli drugo mesto v Sloveniji. Poglej si Celje, v katera se je vložilo največ, pa je nastal en ogromen kup gnoja, edino kar imajo za pokazat novega so nacistični shodi, nenormalni dolgovi in neverjetna korupcija.

     • Lustrator

      Kakšnih dobičkov neki? Celoten javni sektor se napaja v Ljubljani, tu govorimo o milijardah MINUSA, ne plusa. Dobiček se ustvarja v proizvodnih in inovativnih podjetjih, teh pa ni ne v Ljubljani ne v Mariboru – to sta največja porabnika proračuna, ne pa deležnika.

     • večni srb

      Kaj pa je pri nas sploh še pravi kapital, so ja sami nemški hlapci, večino denarja dobimo od EU zato, da se očlovečimo, zgradimo pumpe za drek ter skrbimo za red in disciplino na neprehodnih mejah novega Evropskega imperija.
      Vsi delajo izgubo, tudi letos nam bodo delavčki prigarali par milijard novih kreditov, za prehrano kmetov pa bomo morali zaprostiti za pomoč azijo, kjer hranijo dve milijardi pridnih ljudi.
      Inovativna podjetja je muca popapala takoj po osamosvojitvi, vse kar politični direktorji in veliki kmetje niso rabili ali se jim ni hotelo pokoriti, so zatrli, pokradli kar so rabili in razumeli, ostalo je pa zbežalo čez meje. Slovenija je navadna podalpska ciganarija, take vojaško policijske džamaherije ni nikjer drugje več v zahodni Evropi.

   • To so ga volili tisti ki čakajo na avtomobile?

    • Caetano

     Kaj je pa vse razkril o kriminalu in zločinih udbe?!

     • Veliko, zato pa ga volijo ti ki čakajo na avtomobile.

   • Miža

    Za velika mesta se vključi tudi vsa medijska mašinerija, kot so Delo, Večer, RTV SLO, ki vneto forsirajo točno določenega kandidata.

 • Rožle

  Važno je, da se ti grizeš .. kar dej še mal .. to je dobro za visok pritisk

  • žogica

   Si še v šoku?

   • Rožle

    Čš da ti ventilček spustim ..

    • žogica

     Se ti že rola, šok je huda reč, pusti posledice.

 • RATATA

  Sem zadovoljen s Slaparjem v Kamniku.
  Je pa žalostno, da se je sramoval “krščanskih demokratov NSi”, da jih ni upal omeniti na predvolilnih zgibankah!….. itd.

  • večni srb

   Kamnik bo vedno hrvaški, ker se tja nikoli ne bo preselili dovolj drugih tujcev. So ja same rovte, ena velika, zahojena kmetija, z lepim razgledom na gore.

   • RATATA

    Sem si izbral Kamnik za bivanje. Ko zajtrkujem gledam Triglav.
    Ko se pa zgodaj zjutraj odpeljem na delo, pa prekolnem šarca in komunajzrsko zalego, ki je prodala Komunalo Kamnik pofukanim tehničnim preglednikom iz Podgorja, saj niso niti enkrat pokosili pofukanega plevela ob cesti! Čakam na prvi sneg, da vidim kako ga bodo plužili! Sem se odločil jim grobo pojebat izdajalske matere!!

    • večni srb

     Kamnik sem si zapomnil po klancu med 15-20%, malo večji gorski koži v Skoviku, zanič domačimi dobrotami in mesnimi izdelki, kupom obnovljenega kamenja, čeprav tisti stari gradovi in graščine ne bodo nikoli energetsko učinkoviti in rentabilni objekti, pa po ogromno hrvatih, ki so se tja verjetno preselili med ustaško okupacijo.
     Če imaš rad klanec in vonj po gnoju, je verjetno lep kraj, sicer pa prideš do Ljubljane tudi peš, če ne boš več zdržal.

     • RATATA

      V Lj.imam bazno pisarno. Lj.sovražim od otroštva, tako sem vzgojen in tega se ne morem niti nočem znebit. Vonja po gnoju pri hiši ni, na klancu sem pa prav rad, sa vidim preko butastih glav daleč ubožjo mater!!

     • večni srb

      Verjetno si že v letih in nikoli nisi bil preveč družaben, ne hodiš veliko med vaščane.
      Upam, da ti ne bo crknil avto, sploh pozimi ali v dežju.

 • The Obliterator

  Genialno ste popušili letošnje parlamentarne in lokalne volitve!
  Mislim, da vam želi demokracija nekaj povedati.
  Denimo, da to besedo fuknete ven iz imena in ste končno samo SS.

  • žogica

   Idealna rešitev, zelo primerna za SDS!

   • Rožle

    si se zatreskala u tega ..

    • RATATA

     Zazreskala kot raketa… ima že gumbka dva odpeta.

     • Rožle

      …in jo bo čaku pred Namo .. :)

     • RATATA

      Nama je hrvatska! Boljš, da jo čaka pred prešercem.

     • Rožle

      A že takrat ko je biu ta komad narjen .. ? :)

     • RATATA

      Po mojem ja. Ampak nismo se kaj dosti brigal za to

    • žogica

     Ne, mi je pa všeč njegova ideja, ponucajte jo, noo!

  • Lustrator

   Ni je večje ironije, kot tiste ko radikalkomunists pozicije tričetrtstoletne neprekinjene oblasti psuje opozicijo in to v imenu DEMOKRACIJE. Ni kaj, komiji, protislovje je vaš zaščitni znak že od Marxa dalje.

 • 8789a

  mandaric odpihnil popovica

 • večni srb

  Tudi te volitve so končane, ostane nam samo še sklepno dejanje, torej volitve za evro poslance, ki bo dokončno zapečatilo usodo te nore države.

 • Rožle

  He .. še vedno ti kaže 180/110 :)

 • Caetano

  Tudi Ivan Črnkovič, ki je bil Janšev sotrpin v političnem procesu Patria je postal župan. Čestitke!

  • žogica

   V Noriškem kraljestvu?

 • Janez

  No !
  Kakorkoli se gleda na R. Leljaka !
  Veliko
  JE NAREDIL ZA PREKINITEV – ZAPOVEDANEGA “MOLKA”
  glede t.i. OZNE, KNOJA IN OSTALIH “OSVOBODILNIH” OZ.
  VKP/b , KPS, KPJ “OKUPACIJSKIH” ENOT – KOT NPR. TEM

  “KNOJ-PARTIZANSKIM” ITD. ENOTAM –
  – Nemcev ni bilo več v Sloveniji,
  “Knoj-partizani” pa so Slovenijo še kar “osvobajali”, mar ne –

  – “KP POLIT- OKUPACIJSKE ENOTE “KNOJU” REČEJO/REČEMO – NEKATERI.
  Zlasti veliko neobsojenih, neoboroženih ljudi
  – so te KP POLIT VOJAŠKE ENOTE
  – “osvobodile” njih življenj ! “Še pomnite – tovariši” ?! l.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA

  • RATATA

   Vse to je naredil za Ustaše! Za tiste, ki so bili četrti okupator slovenskih deźel! Naše sovražnike!

  • Naredil je tudi veliko za prodajo avtomobilov.

  • večni srb

   Leljaku sem tudi sam hvaležen, da je izpostavil najbolj pomembno dejstvo od vseh, povojne umore so izvajali slovenski ljudski miličniki.
   Škoda, da tega ni odkril že leta 1990, preden so se norci maščevali nekdanji vojakom JNA in njihovim družinam za nekaj, kar niso nikoli zagrešili.

 • Slovenec sem

  Levičarji in drugi nič vredni ljudje, jebo vas pas mater!

  Zdaj me pa tožite, če me morete!

  To niso moje besede, temveč prekletstvo slovenskega naroda, ki ga je klicala nad njim največja kulturnica levice, sama trčena oskrbovanka doma onemoglih na naše stroške v Ljubljani..

  • Občasni Komentator

   tožijo naj te za kaj?

 • večni srb

  Če bi bila Slovenija razdeljena na 100 občin, bi jih imeli pol preveč.

  • exposingthetruth1111

   namesto občin bi bilo boljše kar zvezne dežele z visokimi pooblastili, še boljše kantone (Konfederacija), ker tako bi se dalo več narediti in biti veliko bolj avtonomen od LJ.

   • večni srb

    Ne razumem, kako bi lahko bili še bolj neodvisni od centra države kot zdaj, predstavljaj si 212 zarukancev, ki lajajo eden čez drugega, v isti dvorani.

    • exposingthetruth1111

     212 odpade, če namesto tega narediš samo 11 kantonov in to je to.
     občine so itak brezvezne, boljše so samo kantoni.

     • večni srb

      Že v redu, ampak potem bi lahko neka vojaško policijska hunta nastavila samo 11 pajacev, in bi bilo vse pod njihovo kontrolo.
      Zakaj kantoni, če bi lahko bile pa navadne občine, saj pri nas ni takih razlik med ljudmi, če bi začeli prepuščati regijam politično suverenost, bi se jih kmalu pol pridružilo Italiji in Avstriji, ostali pa hrvatom.

     • exposingthetruth1111

      ok mogoče ne na istem nivoju kot Švica, da je možnost razdružitve od nacionalne države omejena oz odvzeta, ampak v finančnem smislu pa je to super da vsi davki ostanejo v istem območju kjer so jih pobrali, samo vojska, zdravstvo in pokojninska blagajina bila bila skupna na nacionalni ravni v LJ.

      Tako bi tudi ukinili status glavnega mesta, tako bi vsaki kanton se bolj trudil in tekmoval da bi čimveč podjetij in nasploh gospodarskih dejavnosti pripeljal ali omogočil pogoje za več njih v svojem kantonu.

     • večni srb

      Zdaj si pa povedal. Švicarji ne obstajajo, to so nemci, francozi in belgijci, ti si imel verjetno v mislih, hrvate in srbe, kar smo dejansko slovenci, pa še par začimb od ostalih sosedov zraven.

      Žalostno je, da je razgradnja Slovenije predvsem vizija višegrajstva, ki bi se jim zarukanci tako radi pridružili, ne zavedajoč se, da s tem rinejo v fevdalizem in popoln izbris Slovenskega naroda.

     • exposingthetruth1111

      no popravil se bom,….rekel bom zvezne dežele.

     • večni srb

      to pomeni, da smo ločeni na dva veliki narodni manjšini, na potomce hrvatov in na potomce srbov oziroma mešančke med temi, torej bosance.

     • exposingthetruth1111

      ceste in infrastrukturo si naj vsaka dežela sama postavi, vzdržuje in odloča o tem sama.

     • večni srb

      To niso dežele ampak mora nastati cestna mreža, ki povezuje vse mestne centre v Sloveniji, da se bo lahko začela razvijati civilizacija in se bo selilo ljudi iz gnilih rovt v mesta.
      Najbolje bi bilo začeti kopati kar podzemno železnico.

     • exposingthetruth1111

      Saj naprimer Slovenija in Hrvaška sta dve različni državi in vse ostale sosednje države okoli nas, pa se vse ceste lepo povežejo na mejnih prehodih, kot da bi bilo pri zveznih deželah kaj drugače. Če se ve kje je najbližja magistralka ali tranzitna pot bosta že dve zvezeni deželi to sporihtale vsaka na svoji strani

     • večni srb

      To ni Sim city, mi moramo najprej povezati svoje mestne centre, kar pa s ene more zgoditi dokler ubogi reveži gnijejo v rovtah in hodijo v mesto samo delat ter na kurbe. Celotno podeželje je treba preseliti v mesta, tiste zahojene vasice pa razpustiti oziroma bodo že veliki kmetje, ki bodo pokupili cele doline vedeli kaj se tam najbolj splača, če sploh kaj. To so sama mesta duhov, kjer nobena civilizacija ne bo mogoča še vsaj tisoč let, vse je treba pustiti, da se zaraste, lahko pustimo samo odročne samostane in kakšne turistično rekreativne centre, kjer bi skupinica ljudi preživela par mesecev na letu in služila denar, vse ostalo pozabi. Potem je treba okoli vseh večjih mest narediti goloseke, vsako mesto mora imeti zato deponijo lesnih briketov in elektrarne na biomasi, ker se bo kurilo še stoletja. Tisto zemljo bodo rabili veliki kmetje, ki bodo pridelovali hrano za mesto in širili prostor za nove parcele.
      Nuklearko je treba takoj nacionalizirati in izklopiti iz Hrvaškega omrežja, luko Koper in železnice pa privatizirati, ker to je edina poslovna žila, ki je zanimiva za tujce, Shengen se mora prestaviti na zunanje meje Evrope, kar za nas pomeni, da ne rabimo več te gnile vojske, ne bi rabili več tako totalnega sistema policije, sploh pa ne rabimo take mase do konca skorumpiranih sodnikov, vse to bremeni vsaj tretjino proračuna, sinergija se lahko usmeri v modernizacijo mest.

      To ni kr neki ampak EDINA pametna vizija slovenstva, vse ostalo je samo podaljševanje nepotrebne agonije in začetek razkroja slovenskega naroda.

     • exposingthetruth1111

      pa saj imamo v tem trenutko povečini že vso infrastrukturo zgrajeno, razen seveda železnic ki so še vedno na nivoju 19. stoletja, če nam jo nebi izgradili Avstrijci, mi še danes ne bi videli železnice v Sloveniji, Slovenske železnice so ena od stvari ki me je sram da živim v Sloveniji, veliko milijonov smo noter vložili, pokazati pa nimamo nič 0%

     • večni srb

      Nič nam niso zgradili avstrijci, smo morali lepo kar sami delat, avstrijci so zastonj izčrpavali naše naravne vire in so rabili trgovski portal na obali, zato je njihova gospoda silila hlapce graditi industrijsko progo.

      Še enkrat, vse prodat in privatizirat, naj služi industriji, za povezavo med mesti pa je treba narediti hitre proge, najbolje kakšne mag lev vlake, ki te bodo pripeljali iz Lendave v Koper v manj kot pol ure.

   • RATATA

    Tako ja, zveza starodavnih slovenskih Dežel!! S svojimi starodavnimi deželnimi zbori!! Vsi problemi rešeni! Tudi potek meje s hrvatsko!

    • večni srb

     Zveza, ki je nastala takrat, ko še ni bilo Slovenije oziroma so omogočile prehod. Mogoče bi šlo tudi v obratni smeri in bi se lahko tako razgradili.

     • RATATA

      Tista zveza ja, z dne 31.10.1918, ko je narodna vlada v parlamentu dežele Krajnske prevzela vsa ustavna pooblastila v vseh teh slovenskih deželah….
      Oa so zafukali 01.12. ko so se ujedinili s Kraljevino Srbijo, da so se lahko hrvatarji brez državnosti prišlepali zraven. Vsaj tako so mislili, saj se v resnici niso mogli, ker niso imeli državnosti, pa jih je morala Kr.Srb.okupirat in zato je morala biti vojna 1991-1995 zaključena z Olujo 05.08.1995 odobrena s strani Vatikana in izvedeba s pomočjo usa!

     • večni srb

      Uh, veliko si napletel, težko je vse naenkrat razvozljat in analizirati vsak fenomen posebej.
      Avstroogarska je razpadla, za kazen so jim vzeli slovanske kolonije, ki so se organizirale v deželne zbore, porast nacionalizma pa jih je odpihnil proti matičnemu kraljestvu južnih slovanov, tako jaz to vidim. Zdaj pa, Hrvaška je bila brez Istre in Dalmacije pol manjša, Slovenije pa ni bilo mogoče oblikovati zaradi fašistov v primorju ter na meji z Avstrijo in madžarsko, zato nismo imeli svojega pravega civilizacijskega centra, kar je šele pred vojno postala Ljubljana. Najlepši slovenski mesti bosta vedno Trst in Celovec, Zagreb se je pa recimo obdržal na sami meji in sega praktično v Slovenijo, medtem ko slovenci svojih prestolnic nismo mogli več rešiti, nismo zmogli dovolj narodstva.

     • RATATA

      O Trstu in Celovcu je škoda karkoli pisat. Ampak ti mojih prispevkov sploh ne bereš! Kdo pa misliš, da je financiral Vojno Krajino za obrambo pred “Turki”??? Vojvodina Krajnska vendar in Štajerska. Odobrila sta pa Deželna Zbora!!!! Tudi vojsko sta odobrili in zagotovili, saj sta bili Subjekta internacionalnega prava – Državi z vsemi atributi!!!

     • večni srb

      Hja, čigava krajina, čigavi knezi, ki so bili fevdalni lastniki ,ja vidiš, da so bili sami križanci med ogri in hrvati, ki so bili največji kmetje.
      Veliki imperiji so vedno zgradili neke kulturne centre, da so lahko širili svoj vpliv in nadzirali svoj fevd, vendar se slovanstvo ni ohranilo zaradi tuje vojaške prisotnosti temveč skozi duhovno izročilo, pri čemer velja izpostaviti vlogo protestantov in pravoslavcev, pa tudi številne druge neodvisne inteligence. Na meji se vedno kaj dogaja, sploh na tromeji med germanstvom, latinstvom in slovanstvom, ki so med seboj nezdružljivi.

  • Slovenec sem

   Tudi srbov imamo že preveč!

   Napisal bi z veliko začetnico, če bi jih spoštoval.

   • večni srb

    Verjetno misliš na Piransko uvalo, vse kraje ob meji in na nuklearko.
    Ko bomo mejili na Srbijo, boš pa lahko govoril, da je to isto.

  • Rožle

   Pr nas rabš v bloku pasoš za v prvo nadstdropje ..

   • RATATA

    Prodaj.

    • Rožle

     za kune :)

     • RATATA

      Zakuni se ljubavi.

     • Rožle

      :) pa hripav moraš bit ..

     • RATATA

      Hripav in mrtev hehe

     • Rožle

      hmm.. pa sej Kalember še miga? edi, če sm kaj zamudu?

     • RATATA

      Ja zanešal sem Kalemberja za Oliverja.

     • Rožle
  • Lustrator

   Seveda, Slovenijo je potrebno ŠE BOLJ centralizirati! Neverjetno kaj vse hodi po slovenski zemlji in komentira…

   • večni srb

    Ljubljana in Maribor se morata zliti v eno samo mesto, skupaj s Celjem.

    • exposingthetruth1111

     kako boš zlil dve mesti v eno, če sta odaljeni cirka 120 km narazen te pa se pelji vsaki dan s piciklom od enega do drugega, če misliš da je to fizično mogoče.

     • večni srb

      Zakaj pa ne, bo pač nastal slovenski Pariz.

     • exposingthetruth1111

      Ti primerjaš med seboj paradjaz in Slona to nima smisla, zberi se že enkrat.
      Pokrajine morajo biti ker Cela slovenija rabi regije ki se po svoje razvijajo, Vlado, parlament in predsednika države itak imamo vsi skupno, tako da nevem kaj bi ti sploh rad povedal ?
      Mi se pogovarjamo o lokalni samoupravi in lokalnem razvoju in ne na nacionalni ravni.

     • večni srb

      Zakaj, če nas vseh skupaj ni za četrt normalnega velikega mesta?

     • exposingthetruth1111

      Zato, ker smo še vedno večji od Monaka ali San Marina kjer sta ti mestni državici. Ne pa mi ki smo sicer kar zelo mala država po kvadraturi in prebivalstvu, ampak še vedno dovolj veliki da nas ni moč primerjati z Monakom ali San Marinom.

     • večni srb

      Lušna primerjava, s tabo se da resno debatirat.
      Si predstavljaš samo kakšno kanalizacijsko omrežje mora potekati pod Monacom, ko naenkrat sere toliko polnih riti?

    • Lustrator

     Dejansko pa slovenija potrebuje ravno NASPROTNO od tega kar si napisal – toprej še manj pristojnosti, še manj denarjav vsa omenjena mesta. Šele ko bo Slovenija enakomerno decentralizirana, se lahko začne razvijati kot normalna država.

     • večni srb

      Po kakšni logiki, pa kje ti živiš, ja vidiš, da se v skali ne da sadit krompirja.
      To niso kmetje ampak vojaške karavle, cela Evropa ji mplačuje, da gnijejo v tistih odročnih rovtah, žrejo drek in vohajo gnoj iz štale, ki so si jo postavili dva metra od vhoda v kočo z novo fasado in obvezen nov avdi pred njo. Za hrano jim pa doplačujemo, sicer bi pocrkali od lakote, ker imajo čas in morajo nekaj zaslužiti, odžirajo delo meščanom, ki se zaradi dnevnim migracij in podpiranja gnilega podeželja, NE MOREJO razviti v sodobne urbane centre.
      Glavni vzrok sta klanec in pomanjkanje sončne svetlobe, na klančini delujejo neprimerno višje sile, zato je vse težje, počasneje in slabše, sonce pa je naravno razkužilo. Normalno kmetovanje v rovtah ni mogoče, ker se ne splača kompostirat zemlje za tistih par flik njiv in travnikov ob cesti, z drekom špricajo Slovenijo popolnoma brez veze, ker mislijo, da smo še vedno v fevdalizmu. mogoče moramo varovati svojo hlapčevsko kulturo, še za narodne noše se ne razišče od kod izvirajo, goveja muzika nima veze z našo tradicionalno glasbo, mi smo ciganska karavana ,ne pa tisočletna evropska tradicija, nehajte lagati samim sebi.

   • exposingthetruth1111

    zvezne dežele ki nimajo možnosti se odcepiti od države bi bili rešitev, samo skupna vojska, policija, zdravstvo in pokojninska blagajina bi bila skupna.

    11 bi jih bilo dovolj, brez statusa glavnega mesta.

    ceste in infrastrukturo si naj vsaka zvezna dežela sama sporihta in sama odloča.
    tudi davke.

    • večni srb

     Rešitev za koga, predvsem za slovence, ki so po rodu hrvati in komaj čakajo, da se lahko povežejo z matično domovino.

    • Lustrator

     Japajade, še več centralizacije torej? Slovenija potrebuje ravno nasprotno – razviti velike mestne občine na prafaktorje, saj je le mikrookolje tisto, ki v Sloveniji za silo deluje, vse ostalo je negativna selekcija – od predsedniških, do parlamentarnih volitev in seveda ćupanskih volitev v vseh največjih slovenskih mestih – stežka najdeš v katerikoli občini tako klavrn nabor ljudi, ki bi jih kdo volil.

     • večni srb

      Ti bi rad iz cele Slovenije naredil zahojeno ustaško Zagorje.

     • exposingthetruth1111

      kako lahko zvezne dežele pomenijo več centralizacije, pojasni mi to ?
      A se ti zdita Nemčija in Avstrija neenakomerno razviti.
      Izjema je Vzhodna Nemčija ki je bila pod komunizmom.

      A se ti zdi da je med Dunajem in Grazem večja razlika kot med Ljubljano in Mariborom ?

      Med Strass am Steiermark in Ebentahl bei Klagenfurt?
      med Lavamundom in Ehrenhausen ?

      zdaj sem ti dal primerljive kraje po velikosti za primer, vse so na podobnem nivoju razvite čeprav je vsaka v svoji zvezni deželi.

      Če hočeš več DECENTRALIZACIJE moraš imeti zvezne dežele z več pristojnostmi, več samodoločanja in več svojih pobranih davkov v svoji regiji obdržati za sebe,

      Ta centralistični sistem kot ga imamo sedaj meni zvezni zelo komunistični ena centralna oblast v LJ dobi od vsake občine svoj ves pobrani denar in jim ga pol ona sama razdeli, neumnost. Zanivimo da kot desničar nasprotuješ zveznih deželam z več pristojnostmi in večjo finanančno avtonomijo, sem vedno mislil da na desni opciji večina razmišlja bolj libertarno in ne da nekdo drugi namesto nas odloča o svojih prihodkih,

 • Lustrator

  Politkomisar, zdaj pa seštej še koliko županov ima celoten vladni šesterček, ki trenutno vlada absolutistično z dvotretjinsko večino v parlamentu, pa boš videl kaj je to blamaža. V Ljubljani skupaj niti 5%, v ostalih občinah podobna revščina.

 • Miha

  Poraz, SDS nima niti enega župana v večjih mestih. Janša naj odstopi.

 • Sds ima koliko županov? Jih ima 50?

  • večni srb

   76, po zadnjem štetju, do jutra jih bo verjetno še več, ker bodo še enkrat vse prešteli.

   • 76 od 212 ?

    .. ni slabo.

    • bednick

     A si ti pri matematiki velikokrat manjkal?

    • večni srb

     Vzameš dva kozarca. pod enega napišeš SDS in ga pustiš praznega, pod drugega pa napišeš, vsi ostali, in vanj natočiš vodo. Potem vodo preliješ v kozarec, kjer piše SDS in opazuješ, meditiraš, lahko tudi spiješ in s tem simbolično nezavedno preliješ sile v svoj politični blok.

 • exposingthetruth1111

  najboljša rešitev za enakomerni razvoj bi bile avtonomne pokrajine brez možnosti odcepitve od Slovenije, od tega jih imamo maksimalno 11 pokrajin in vsaka lahko odloča o davčni stopnji, davčni politiki, o svoji infrastukturi, celo svoje zakone na lokalni ravni….skupno bi bila vojska, policija, zdravstvo, pokojninska blagajna in ustava.

  • večni srb

   Zakaj pokrajine, to so vendar samo malo večje občine.

   • exposingthetruth1111

    občina nima takšnih pooblastil, da bi v LJ poslala denar samo vojsko, policijo, zdravstveno in pokojninsko blagajno, ampak ves Denar ! in pol centralna vlada v LJ porazdeli po svojih pravilih vsem ostalim nazaj. S tem da zvezne dežele lahko sprejmejo svoje lokalne zakone in pravila….glej primer Avstrije kjer so določeni zakoni in pravila v eni zvezni deželi drugačni kot v drugi.

    Po taki logiki bi bila Savinjska najbolj razvita ker ima ogromno industrije in gospodarstva napram ostalim regijam v Sloveniji.

    • večni srb

     Seveda, ampak župani obstajajo zato, da lahko občinski sveti sami določajo prioritete v kraju in tudi sami regulirajo kako živijo, te tvoje dežele so isto kot avtonomne pokrajine, kmalu bi imeli svoj Kosovo in Vojvodino, pa je Slovenija že zdaj manjša od obeh, vsaj kar se življenjskega prostora tiče in števila prebivalcev.

 • Slovenec sem

  Jebo vas pas mater Trikotnik, Miha in vsi ostali.

  Še tožiti me ne morete, ker so to besede vaše največje umetnice.

  • Pozdravljen. Ja kaj pa te moti? Pa ne da si še en od teh ki so vas te volitve čist oprale?
   Jutri boš živel isti svoj bedn lajf, al pa super, nima veze, zmaga kdo zmaga, jutri greš na šiht, razen če si javna pijavka, in računaš na suport po politični liniji
   Ne se razburjat, čuvaj zdravje.

 • ej279he91

  Žurnal24 ob 22:49:
  “Velika drama v Kopru, odločali bodo glasovi po pošti”
  “razlika med Alešem Bržanom in Borisom Popovičem le 12 glasov”
  “V torek ob 12. uri bodo prešteli še glasove, prejete po pošti, in očitno
  bodo šele ti dokončno pokazali, kdo bo vodil Koper prihodnja štiri
  leta.”

 • ej279he91

  STA:
  “Na volitvah v Kopru bo šlo za las, po podatkih občinske volilne komisije
  je namreč razlika med Alešem Bržanom in Borisom Popovičem le 12 glasov,
  potem ko so prešteli še glasove s predčasnega glasovanja. V torek ob
  12. uri bodo prešteli še glasove, prejete po pošti, in očitno bodo šele
  ti dokončno pokazali, kdo bo vodil Koper prihodnja štiri leta.”

 • piko8

  Česitam Mateju Slaparju za tako prepričljivo zmago v Kamniku!!

 • Slehernik

  MB po poteh LJ. Vse kar boste doživljali v naslednjih letih si zaslužite in vam privoščim. Upam da ostanete še brez gat na posranih ritih

 • bednick

  Evo, pa so nekateri rešili eksistenčne težave.
  Narod, ti pa delaj in plačuj!
  To je to.

 • mona lisa

  V Mariboru bomo reševali srbskega zadolženega podjetnika ki mu je vzor Jankovič. Ubogi Maribor.

  • exposingthetruth1111

   še dobro da ne živim v mestu.

 • Lustrator

  Po Fištri ljudožerec, zorangutanov oboževalec in kandidat SMC-ja. Štajerci, ni kaj, imate pa res poseben smisel za humor. Želim vam, da se do sitega najeste sranja, ki vam ga bo nov “novi obraz “serviral v glavo in hkrati globoko sočustvujem s tistimi nekaj treznimi, ki psihopatskemu kelnerju z 8 milijonskim kreditom, niste namenili glasu, pa ga boste morali vseeno žreti skupaj s svojimi na pameti opešanimi someščani.

  Glavna mesta so očitnoi spet kapitulirala v skladu z načrti globoke države, podeželje ostaja še poslednje upanje za Slovenijo. A žal ga je premalo za kaj bolj drastičnega…

  • exposingthetruth1111

   kako Štajerci to so samo občani Mestne občine Maribor, kaj imajo ostale okoliške občine in njihovi ljduje z izvolitvijo župana v MOM ?

   • Lustrator

    Torej občani daleč največje štajerske občine po tvoje niso Štajerci ali kakšno relativnostno teorijo želiš tu izumiti?

    • exposingthetruth1111

     So, ampak niso večina. Zvenelo je, da apeliraš na vse, tukaj lahko jasno poveš Mariborčani in Mariborčanke, saj gre za dotično mesto in ne celotno deželo oz regijo.
     Nočem biti stereotipičen, ampak še vedno je tista mentalieta med mestom in deželo različna, tudi demografija prebivalstva je zgovorna, med mestom in manjšimi kraji.

     • tohuvabohu

      Kako niso večina? A so v Mariboru večina jugosi?

     • exposingthetruth1111

      100.000 ljudi ni polovica Podravske regije. vir: https://sl.wikipedia.org/wiki/Podravska_statisti%C4%8Dna_regija

      MB je samo slaba tretjina prebivlastva.

      A kaj ostali ki smo iz podeželskih občin nismo pomembni, saj pa Štajerska ni samo mesto MB je še tudi Ptuj in ostali večji kraji….a misliš da je Arsenovič tudi župan ostalih štajerskih občin in da so ga 2/3 prebivalstva štajerskem tudi izvolili xD

     • večni srb

      Sami lokal patrioti, niso pa pizde, tako kot ob robovih države.

     • exposingthetruth1111

      Glej jaz če sem v življenju naredil napako sem sam odgovarjal, pa me to ne moti. Moti pa me da bi za napake drugih bil tudi jaz okrivljen in da bi za njih odgovarjal…zato imam rad individualno odgovornost in libertarizem,

     • večni srb

      zavedaj se, da so te dolgo tolerirali in si vsaj odgovarjal za nekaj ,kar si res naredil, večina tretjerazredni državljanov ni ma te sreče ampak jih fašisti enostavno kriminalizirajo, za nekaj ,kar se sploh ni zgodilo ali za grehe pravih kriminalcev, v glavnem državnih teroristov, ki so odgovorni za 90% kriminala pri nas.

     • exposingthetruth1111

      Nevem s kod si ti ? tisti ki živimo v okolici mesta ali v samem mestu vemo kateri ljudje živijo v katerih mestnih četrteh točno.

      Sem bil zadnič po dolgčem času v Groharjevi ulici – sanovanjski bloki na eni strani in hiše na drugi, kjer so nekoč živeli moji sorodniki, zdaj so tam še samo priseljenci iz juga. Sem pa se tja peljal ker sem mislo enemu prodat robo, pa me je napizdil, dogovara se ni držal in se je skril, imena in priimka pa ni imel na svojem kaslu – tako da sem vse tiste priimke čital zaman, kot tudi zaman sem se vozil v mesto.

     • večni srb

      Vzemite si ulico nazaj, ne pustit, da vam komandirajo paravojaške ulične tolpe, ki namesto policije delajo red.

     • exposingthetruth1111

      Ni moja ulica, moji sorodniki že dolgo več tam ne živijo, jaz pa nikoli nisem tam živel. Nič ne bomo jemali nazaj, saj če ljudje živijo v privat stanovanjih svojih ali podnajemniki, noben drugi nima kaj tam kaj za mrdat.

   • Nič.

    Je pa res, da tudi v naši občini, Štajerski, kandidat s podporo sds ni bil izvoljen za župana.

    • večni srb

     Imaš pa verjetno gospodarje slovenske zemlje na oblasti, kar je še neprimerno slabše.

     • Na oblast je prišla stara lokalna klika ki smo jo odstavili 2 volitve nazaj, …. skozi stranska vrata ‘neodvisnih’ kandidatov in ‘novih, neombremenjenih’ list

     • večni srb

      Še slabše, pomeni nikoli se ne boste znebili diktature delavčkov in kmetavzarjev. Vedno je lahko še slabše.

     • To je bolj diktatura kravat kot pa delavcev…. No, bomo videli

     • večni srb

      SD = delavčki
      SLS = kmetavzarji

      Komunizem je diktatura delavčkov in kmezavtarjev.

 • Janez

  Hm, hm !
  Kaj pa ?
  Hipotetično: ali se nikomur od vas ne zdi škoda,
  da ni R. Leljak kandidiral v Ljubljani?
  Jaz osebno ga cenim, ker je veliko naredi za razrahljanje “ukazane KP, ZK zarote molka”
  okrog nesodnih medvojnih in povojnih politično-državnih VKP/b, KPS, KPJ, OZNA, KNOJ ITD.
  likvidacij neoboroženih tisočev ljudi, ujetnikov in civilistov, med vojno do 1945 in po 9.5. 1945.
  Tudi
  na spodnjo, grozljivo usodo s strani KP OZNE zverinsko zlorabljene in umorjene
  deklice Angelce MEH
  je prvi opozoril prav Roman Leljak. Verjetno je pogosto – veliko tvegal.
  Čestitke k izvolitvi in hvala g. LELJAKU
  za njegov prispevek in trud za demokratizacijo R. Slovenije. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  P.S.
  DOKAZAN PRIMER
  GROZLJIVE ZLORABE IN OZNA
  UMORA DEKLICE Angelce MEH.
  https://reporter.si/clanek/slovenija/zverinsko-umorjena-angela-meh-pociva-na-pokopaliscu-v-smartnem-ob-paki-472687

  • Veliko je naredil tudi za prodajo avtomobilov

  • večni srb

   Kaj to pomeni, pomorjeni civilisti, torej so dvakrat pobijali narod, najprej okupatorji, po Zakonu o rasni higieni, potem pa še partizani, po naravnem pravu.

   Janez, to je totalna vojna, ki so si jo izmislili nacistični evgeniki, ki so koncept kopirali iz nedoumljive narave. V bistvu so se zgledovali po travniku pod oknom poslopja tvoje graščine, kje ti vidiš med mravljami kakšne civile.

 • 87171aa

  KOPER:

  12 glasov razlike, odlocali bodo glasovi po posti (skupaj 50 glasov), stetje v torek

 • skorpijon93

  maribor postaja 2 ljubljana, neumnost je brezmejna ! čestitke kamničanom da so spregledali

 • skorpijon93

  v celju je nemogoče da zmaga srb !

 • Janez

  Ko bo v Ljubljani izvoljen
  človek,
  KI BO GLEDE NESODNE KP POLIT
  NESODNE ZLOČINSKE ZAPUŠČINE USMERJEN PODOBNO KOT JE G – . R. LELJAK,
  ŠELE IN KO BO
  TA KP POLIT ZLOČINSKA ZAPUŠČINA
  TUDI ZAKONSKO UREJENA
  ŠELE TAKRAT
  BOMO R. SLOVENIJO – MI SLOVENCI – LAHKO IMELI,
  JO DOJEMALI KOT ZARES DEMOKRATIČNO
  IN ZARES PRAVNO
  IN KULTURNO, MORALNO-ETIČNO UREJENO DRŽAVO.. Resno. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  P.S.
  DOKUMENTIRAN,
  DOKAZAN PRIMER GROZLJIVE
  ZLORABE IN “KP-OZNA”- UMORA
  DEKLICE
  ANGELCE MEH – poleti 1945.
  Odkril in dokumentiral ter objavil ga je
  g. Roman Leljak cca 2014. leta.

  https://reporter.si/clanek/slovenija/zverinsko-umorjena-angela-meh-pociva-na-pokopaliscu-v-smartnem-ob-paki-472687

  • večni srb

   Povsod lahko nastavijo udbaše neposredno za župane, zakaj pa ne, tudi Leljak je njihov sodelavec in ovaduh.

   • Janez

    No!
    Poznamo ga
    tudi po pozitivnem delu in trudu.
    Kot ex aktivni v tajnih varnostnih službah je imel boljšo osnovo za njegovo uspešno raziskovanje.
    Organizacija, ki jo omenjaš
    – uradno – leta 2018 več ne obstoji. Mar ne? L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA

    • večni srb

     Leljak je amater, njegove raziskave nimajo nobene strokovne teže, ja veš, da je pakiral človeške kosti v odslužene plastične gajbice za sadje in zelenjavo, ki jih je nek čudak dolgo in skrbno vlačil na kup.
     Nekaj se mora vedeti , preveč pa ni dobro, zato Leljak ,ne delaj si nobenih utvar kje v resnici živiš.

  • Ki bo prodajal avtomobile kot Leljak?

   • večni srb

    Eden redkih udbašev, ki so jih zgrabili, verjetno je bil preveč pameten in je delal še na fuš.
    Po osamosvojitvi, smo rabili boljše avtomobile, po možnosti kakšne tajvanske jajce, ki so zgledale kot italijanski športni bolidi.

   • Janez

    To si napisal ti. Jaz ne.
    Govorim o temi prikritih polt nesodnih zločinov ex KP POLIT IN VOJAŠKIH ORGANOV IN ORGANIZACIJ.

    TO PODROČJE IMAJO V DRŽAVI R. SRBIJI Z ZAKONI ŽE ZELO UREJENO.
    LETA 2015 SO URADNO, SODNO
    “REHABILITIRALI” DRAŽA MHAJLOVIĆA.

    Ponovno zapisujem to. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA
    P.S.
    OZNA ZLOČINSKI NESODNI UMOR IN
    GROZLJIVA ZLORABA
    DEKLICE
    Angelce MEH
    – S STRANI KPS POLIT- DRŽAVNE “OZNE”
    PO KONCU VOJNE POLETI 1945.
    Je bilo to kje uradno obravnavano?!

    https://reporter.si/clanek/slovenija/zverinsko-umorjena-angela-meh-pociva-na-pokopaliscu-v-smartnem-ob-paki-472687

    • večni srb

     Janez, zakaj so rehabilitirali Mihajloviča, to se najprej vprašaj, mogoče je imel srbski kralj kaj besede pri tem, ko je ravno v Londonu.

     • Janez

      To.
      Kako je tisto v R. Srbiji potekalo,
      je dokaj znano in najdeš na spletu.
      DEL PAVNIKOV-SRBOV JE OČITNO NA VISOKEM PRAVNEM IN OSEBNO ETIČNEM NIVOJU.
      NISO REHABILITIRALI LE D. MIHAJLOVIĆA.
      URADNO, SODNO SO TO UREDILI ŠE ZA VELIKO LIKVIDIRANIH, PREMOŽENJSKO PRIZADETIH ITD.
      To najdeš na spletu in v časopisju R. Srbije. L.r. Janez Keppic-Kern KOMEMDA
      P.S. PREPROSTO: DEL PRAVNIKOV V R. SRBIJI
      JE OČITNO, HVALABOGU – AKTIVEN, ETIČEN,

     • večni srb

      To pa nedvomno, če so pa še vedno pod ameriško okupacijo, večji pravni red še niso imeli nikoli. Daleč so pred Slovenijo, ampak to itak vsi, tam pa ne more en peder povezovati vseh pravnikov v kraju in jih vse podrediti skorumpiranemu okrajnemu pravosodju.

     • Janez

      Nekako tako.A
      Se tudi meni zdi.
      V Sloveniji daleč zaostajamo v tem za R. Srbijo. L.r. Janez Kepic- Kern KOMEND

     • večni srb

      Srbi morajo, ker lahko državljani fašiste ovadijo neposredno na Eulex in druge okupacijske centre pravne države. Potem so pa še srbi kot srbi, tam sredi noči hitro zapoje kalašnjikov ali pa kdo sprazni tudi pol vasi, če se ne nehajo zajebavat in iz malih ljudi norca delat.

    • Takšnemu človeku zaupaš? Jaz nikoli .

     https://www.dnevnik.si/298328

     .

     • večni srb

      jaz pa Dnevniku ne, ker vem kdo tam piše in izbira članke. To so tisti, ki so naredili največ škode slovenskemu narodu in bomo verjetno zaradi njih ob vse.

     • To isto o istem modelu, obsojenem goljufu, lahko bereš tudi drugje.

     • večni srb

      Ne bi o naših medijih, saj veš, da se policija nikoli ne more zlagati…

     • Janez

      Govorim o g. Leljaku
      kot raziskovalcu KP nesodnih polit zločinov. Le to.
      V druge njegove zadeve
      se ne spuščam, nimam, nočem ineti vpogleda itd. L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA

     • Osebe, goljufi, ni zaupanja

 • Domus Lubus

  V veselje in radost vseh Slovencev je SDS danes spet zmagovita, kot na vseh
  volitvah in referendumih v zadnjih letih.
  Največja svinjarija zrežirana s strani udbomafijskih komunistov, pod
  taktirko Milana Kučana, pa se je zgodila v Črnomlju. Okolica mesta je namreč
  preplavljena z begunci in migranti, ki ropajo, požigajo in posiljujejo tako
  ljudi, kot tudi domače živali. Tamkajšnji prebivalci so seveda vsi volili
  kandidatko SDS, a kaj, ko so pokvarjeni levičarji, tik pred drugim krogom
  volitev, podelili volilno pravico vsem sto tisočim beguncem in migrantom, ki se
  potikajo po gozdovih okoli Črnomlja. Kandidatka SDS zato sploh ni imela možnosti za zmago.

  • Kučan je kriv.

  • večni srb

   kdo posiljuje v Sloveniji ,a se tebi meša mogoče?

   • Jovo Jamnica

    Hej, to je Lubusov stil. Si v naletu???

    • večni srb

     kaj pa vem, če nekdo omenja posilstva, me seveda skrbi, že domača kriminaliteta je preveč.

     • Jovo Jamnica

      Počasi ga beri!

     • večni srb

      Sem šel še enkrat prebrat, migranti v hostah posiljujejo srnice in divje prašiče, ki nočejo volit za SDS ali kaj hoče povedati.

     • Jovo Jamnica

      Ja. Tako nekako. No, srnice so zanje prehitre… :-)

     • večni srb

      Ampak, so pa lepe, tako vitke in spretne, ko te buljijo s tistimi začaranimi, veliki črnimi okami.

     • Jovo Jamnica

      Do you speak English?
      Yes!
      Name?
      Abdul Aziz.
      Sex?
      Three to five times a day.
      No, no…I mean male or female?
      Yes, male, female, sometimes camel.
      Holy cow!
      Yes, cow, sheep, animals in general.
      But isn’t that hostile?
      Horse style, doggy style, any style!
      Oh dear!

      No, no! Deer run too fast…

     • Rožle

      No, pa gremo spet počas u rikverc tja do potočke zijalke —

 • Jovo Jamnica

  Ki ste pacari, ko ste se norca iz mene delali??? Moja napoved, kdo bo novi žopan Maribora… Napisal pred več kot mesec dni!!!
  —————–
  Jovo Jamnica –> šmentanamuha –> a month ago

  Logika je enostavna. Ker Fištri slabo kaže, se Mariborčani bojijo, da ne bode župan spet Kangla. Če pride Arsenovič v drugi krog, bo s Kanglo pometel. Računati je tudi na volivce SDS v Mariboru, ki so bili močno na strani Zinrajha, a jih je “centrala” 10. oktobra disciplinirala v prid Kangle. Zato tudi tako visok trenutni odstotek podpore Kangli. Volivci SDS iz Maribora bodo v prvem krogu podprli Kanglo bolj, kakor v hipotetično drugem krogu. Takšen občutek imam.

  • bednick

   Bomo napisali na tvoj kamen:

   TUKAJ POČIVA GENIJ.
   SLAVA MU.

   .

   • Jovo Jamnica

    Kangla bi na to reko… “Kaj pa mam jas ot tega???”

    • bednick

     hahaha

  • exposingthetruth1111

   wauuu haha xD, kdo bo pa zmagal na Evropskih ?

   • Jovo Jamnica

    Nisem se še poglablau. Pa tut fpogleda nimam takega, kot v primeru Maribora. Bom pa ziher kaj napiso, ko bo aktoalno.

    • exposingthetruth1111

     Kot da so Mariborske volitve bile kaj zanimive, dugcajt na kubik, temu primerna nizka udeležba.

     Moram pa priznati da volitve vedno spremljam po TV ali netu, samo zato da vidim koliko ljudi je v volilnih kampanijah, ki ji jaz osebno poznam.
     Samo v MB in okoliških občinah,

     • Jovo Jamnica

      Prau maš. Majn bi koštalo, če bi sam mene fprašali in postavli za žopana Arsenoviča. Ne vem, zakaj je šlo tolk gnara v luft za nič…

     • exposingthetruth1111

      Nisem bil fan nobenega v drugem krogu. No saj v prvem tudi ne.
      Tako da nimam svojih favoritov. To vi taki ljudje ki potom takih svojih vez in poznanstev služite preko politike, jaz pač nikoli nisem potom poznanstev imel službe ali pokasiral kaki denar na račun tega. Tako da mi je vseeno kdo vlada iz tega vidika, ker jaz nikoli ne bom imel nobene finančne koristi, je pa veliko prisklednikov, pa saj jim sploh ne zamerim pač so taki časi, da se folk okoli fplivnih politikov oz ludi okoli mota.

     • Jovo Jamnica

      Daj, daj, če bi ti vedo, da sn navadn drugorazredni državlan z končano sredno strojno šolo, sicer rojen Mariborčan, zdaj pa čakam na penzijo v opčini Duplek, te takih tumarij nebi pisaro…

     • exposingthetruth1111

      haha iz Dupleka si ?
      Tam sem jaz odraščo.

     • Jovo Jamnica

      No viiš zaj, kak je svet mali…

     • exposingthetruth1111

      pa ja saj zato ti pravim, da pač spremljem po malem to, ker poznam dosti ludi iz totega konca.

     • Jovo Jamnica

      Gdo bi vedo? Možno, da se mijadva tut poznama. Anpak, to jas nebi ispostavlo na ovem portali javno.

     • exposingthetruth1111

      Pomojem da ne, ker sma v različnih generacijah.
      kerega leta si se preselil v Duplek ?

     • Jovo Jamnica

      2000

     • exposingthetruth1111

      pa si prav iz Spodnjega Dupleka, Vrha, ali ki iz Žitečke vasi ?

     • Jovo Jamnica

      To je že preveč, ker eni tu špijonirajo. Do Dupleka morm dol cirka 7 km.

     • exposingthetruth1111

      aha, no saj mi je jasno zdaj. Si mislim kje si.

     • Jovo Jamnica

      Ja. Odvisno. Fčasih tut sam par sto metrof bek ot ranča.

     • exposingthetruth1111

      pa ti veš kje je njegova domačija, kjer je kangler odraščo ?
      Tisti ranč v Zimici je kasneje kupo.

     • Jovo Jamnica

      Priznam, da nea vem.

     • exposingthetruth1111

      Če veš kje je Osnovna šola Duplek, no se pelješ daje od OŠ Duplek smer Korena, na desni kakih 100- 200 metrov dalje na desni strani pa potok pod bajto, med glavno korensko cesto in potokom na desni strani.

     • Jovo Jamnica

      To pa je kar dauč stran od Male Zimice. Kaj je pred Onixom al za njim, v smeri Korene?

     • exposingthetruth1111

      z glavne ceste jo dol vidiš, v grabi je koča, to je v bistvo koča od njegovih staršev.
      iz smeri OŠ Duplek proti koreni desni….skozi je naklon na desno stran pod cesto je njegova koča v kateri je on odraščao,….zdaj mislim da so jo obnovili žuto fasado ima in rdečo streho z dvema balkonoma. Takoj so neke nove bajte pri cesti, takoj za ovinkom jo vidiš spodaj med bajto in cesto je njiva…..žuta fasa in rdeča kritina, dva balkona pa pred kočo je postavljen na terasi kamniti žar, če še je vedno nisem ziher.
      V glavnem s ceste gledaš v grabo, v grabi je, dalje dol je pa že potok.

     • Jovo Jamnica
     • exposingthetruth1111

      ja tota je ja.
      Nevem kdo je zaj lastnik tote koče ?

     • Jovo Jamnica

      Nisn vedo. Hvala.

     • exposingthetruth1111

      pa čuj ni blema, to so bili nekoč moji domači kraji, marsikateri kotiček ali ljudi poznam v občini. Tak da me lahko komot baraš ke češ, je pa res da fsega pa tudi ne poznam. ampak kar pač se spominjam ko sem tam živeu

     • Jovo Jamnica

      Ziher več poznaš kot jas. Keri pa zaj not živi, pa lahko jutri v bufi na pumpi baram… Haha, baram, mela, jeg(d)net, aga, orbizl… Tote izraze sn fse to tu prvič slišo.

     • exposingthetruth1111

      ja glede šprahe pa moraš ti vedet, da v Duplek (no v posamezne kraje) se je pred desetletji kako deseletje po drugi Svetovni vojni in še naprej veliko prlekov in nasploh iz Ptujskega območja preseliko k nam, tam je že tipično tisti širki e ü, tak da ko smo se z domačimi menli je veliko besed bilo prleških, drugače pa je Duplek tipična občina s slovenjegoriškim dialektom. Tudi po moji fotrovi liniji je en del žlahte prlekov en del so pa domačini iz krčevin,

      ko sem jaz prvič prišo v Maribor v srednjo pa sem začel govorti po naše pa začeu tučti naše besede kot melšpajz, kolnkišta, konzervator, šparhed, kisla voda, barati, nah, kaki “duh” je tukaj,…me so vedno zbaruvali za prevod xD hehe

     • Jovo Jamnica

      Verjamem. Meni, kot Mariborčanu, mi je še dandanes zanimivo poslušat pogovor domačinov v Slovenskih goricah. Če govore hitro, jim s težavo sledim. Recimo, moj običajni govor je enak zvenu govora Arsenoviča, zato vem, da je Arsenovič čisti Mariborčan. So pa v Slovenskih goricah pomembne narečne razlike. Od Špičnika, preko Velke in Trat, do Sv Ane in potem Korene, Krčevine…

     • exposingthetruth1111

      ja Arsenoviča tudi jas po naglasi takoj prepoznam da je iz Maribora.

      Ja glej glede Slovenskih goric velja en rek: “Vsaka ves, ima svojo špraho”, v vsaki vesi gučijo po svoje
      Če nisi iz totih koncev se ti zdi da imajo vsi isti dialekt ampak so razlike recimo med Dvorjanami in krčevinami – toti tak spadajo pod Ptuj, ali pa recimo Selce in Duplek…
      Čretnari -Čreta – to je zaselek na ravnini pod Vurberkom so recimo krčevina ampak isto govorijo kot Ciglenčani ali Vurbečani, kljub temu da so druga občina, to je pač zato ker imajo puno medsebojnih stikov, vsi smo hodli v isto šolo.

      Recimo Benedikt ima tisti ekstremno širki Eeee ali pa Sveta Trojica – takoj ločim Duplečana med Pesničanom, Sveto trojico, Cerkvenjakom, Šentiljem in celo Desternikom.

     • Jovo Jamnica

      Meni dela to težave. Ne ločim, če nisem pozoren. Približno tako, kakor bi mi na hitro ne bilo uspelo ločiti po fizognomiji Kitajca od Vietnamca ali Korejca…

     • exposingthetruth1111

      no jaz načeloma zdaj bolj po mariborsko govorim, je pa res da še vedno mešanice, ko sem zadnjič bil pri eni kolegici v Celji, pa me vpraša zake jas nea po mariborsko govorim, da nea tipično govorim, jas pa valda da nea po mariborsko vlečem v naglasi in po besedah če sn pa v Slovenskih goricah celo otroštvo gor raso, kak te čem nači govorit ? xD

      in folk iz ki je že malo bolj zahodno od Maribora ve samo za marborski naglas, ko pa poslušajo drughe dialekte ki so vzhodno locirani od MB pa že nea vejo kdo si in kaj si ? nonstop me barajo ko vidijo mojo registersko zake ne govorim mariborsko ker to je edino kar oni poznajo, ko se pa prekmurci in prleki aktivirajo pa so itak v temi xD

      Če greš v Jager Robija in Simono pozdravi. Na pošti pa poštarja Čeha.
      Še je Čeh pismonoša ?

     • Jovo Jamnica

      LOL… si bom zapomno. Zaj pa gren pot kožo gleat, ker ura je cajt, pa še Požar me je nakurblo na twitteri… Ajd kolega, lahko noč.

     • exposingthetruth1111

      lahko noč

     • exposingthetruth1111

      ja saj, ti baraj, pa boš vido kdo zdaj notri živi.

     • exposingthetruth1111

      Pač najbolj poznam Žitečko vas, Sp. Duplek, Dvorjane, Ciglence, Vurberk in nekaj Korene in Zimice.

      Pol na konci se v bližini Kanglerjeve kmetije ali Domačije voziš xD
      pač odvisno po keri cesti greš ane xD

     • exposingthetruth1111

      kerega si te volo ? Horvata ali Grajfonera ? xD

     • Jovo Jamnica

      Horvata, ker ga bol poznam, ko domorotca Grajfonera.

     • exposingthetruth1111

      Ja jaz bi pomojem isto volo, če bi že mogo. če bi še živel v Dupleki.
      Je pa res da Grajfonera poznam od 90ih dalje, prej je živel v Dvorjanah, no meni se toti ded vedno zdel taki priliznjenec za občino, Ribič jih je takrat vse noter v občino pobaso, ko so še bili na krajevnih skupnosti preden je občina nastala.

      Se spominjam tistih starih cajtov kako je bilo puno takih mazačev noter, ampak ne bi o tem.

      treba bilo kaj sporihtat je bil edino Beber vredi za to, še najboljši od vseh zaposlenih na občini, samo zaj je ded že zdavnaj v penziji, če še sploh živi.

     • Jovo Jamnica

      No ja, Beber ma tut roke sebi obrnjene. Da se o Ribiči nea menimo.

     • exposingthetruth1111

      Saj vem, vem jas to zelo dobro. Taki pač so, ampak nekateri so še polek da gledajo na korist, še šalabjzerji zraven, samo da ni bilo treba preveč mislit in delat, Ampak tako je marsikje, v politiki se reference pač ne štejejo, je pa fajn vedet ko nekoga osebno poznaš iz svojega domačega lokalnega okolja.

 • skorpijon93

  ČEŠKA JE 100 LET PRED SLOVENIJO , GOTOVI STE V SLOVENIJI

  • Jovo Jamnica

   To Čehof sploh nea zanimle…

  • Rožle

   Ti si pa iz Pakistana …?

   • večni srb

    Še en veliki slovenec, ki je po rodu čeh, če to ne more biti, je pa vsaj hrvat.

    • Rožle

     ti bi si mogu napisat večni hrvat .. ko jih tolk omenjaš ..

     • večni srb

      Hrvati so se zataknili 30 let nazaj, mentalno so še vedno sredi Zagreba, na koncertu Prljavog kazališta, kjer čakajo pristanek boga zvezd.

     • Rožle

      jest prehitro refrešam .. no, vic sem vseeno prebral ..

     • večni srb

      Pri nas smo imeli enkrat koncert Lovšina in Agropop, potem smo pa razbili cel mestni trg in nikoli več ni bilo takih koncertov.

     • Rožle

      Aja , u Celju .. zdej pa v LJ hodiš na koncerte

     • večni srb

      Punk’s not dead!

     • Rožle

      Dead Kennedys

     • Jovo Jamnica

      Det Kenedise je rolo leta 1985 pokojni Mario Marzidovšek na moji feršterkeriji kot performans na Škofovem, to je park polek dvorca Betnava blizu Maribora. Mislim da spada Betnava že pot Razvanje…

     • Rožle

      Eh, tuki na tem forumu jih že vsi štejete skoraj tam okoli 70 ..
      .. samo jest jih mam 30 …

     • Jovo Jamnica

      Ni slabo, če se tak počutiš… LOL Meni jih do 70 še fseeno majnka 8.

     • večni srb

      Lard, viljuška: – https://youtu.be/ZXQ0uMu9YXU

     • Rožle
     • večni srb

      Dark Angels, znanost je hudobna: – https://youtu.be/vV5I2A6eqLg

     • Rožle

      Morbit .. je še bolš

     • Rožle
     • Jovo Jamnica

      Tote muzike nea več poslušam. Zaj sn na Blues pa Country…

     • Rožle

      No, pa gremo spet počas u rikverc.. tja do potočke zijalke —

    • exposingthetruth1111

     hahah

 • skorpijon93

  češka,slovaška daleč pred Slovenijo, zamislite se malo nad samim seboj, poglejte kdo vlada mariboru, ljubljani, meni se bruha, treba vas je j….at !

  • večni srb

   Drugorazredni nemci, nikoli ne bodo enaki čisti rasi gospodarjev.

   • skorpijon93

    tudi slovenija je bila za časa avstroogrske na ravni razvitosti avstrije, moravske, bohemije, z socializmom smo postali gotovi

    • večni srb

     Aha, še danes Ljubljana zgleda skoraj kot predmestje Dunaja. Ti si gledal nek drug film, verjemi mi na besedo, ne veš kaj govoriš.

     • exposingthetruth1111

      pa dobro nea moreš ti primerjati Ljubljane z 300.000 prebivalci z mestom, ki jih ima krepko čez Milijon, raje jo primerjaj z Bratislavo.

    • 717171

     kdo vas je pa silil, da napadete srbijo in dobite po nosu?

     • skorpijon93

      kdo je silil in kdo sili jugoviće da hodijo na delo v slovenijo, imajo nemčijo tam je mesto za njih !

     • 717171

      to zemljo je nazadnje osvobodila srbska vojska
      tebi pa srecno pot v nemcijo

     • exposingthetruth1111

      kako to misliš osvobodila ? a 91 leta ?

    • exposingthetruth1111

     Ja dobro si napisal, VČASIH je tako bilo.

    • O’Brien

     Niti ne. Hitler je Češko zasedel zaradi njihove industrije, pri nas je bilo drugače. In ta razlika v razvoju se vedno bolj kaže. Slovenci ne zmoremo voditi države. Lahko se izgovarjamo na povojne pomore in nasilje, naseljevanje drugih narodov po 2. svetovni vojni, rezultat je žalost in kaže razliko med nami in višegrajci.

  • Prodaj kakšno balo sena, ti bo lažje.

   • skorpijon93

    ti si pa kupi pamet pa nehaj levičarje volit

    • večni srb

     Bomo, ko se boš ti naučil uporabljati Google zemlja.

    • Sem jih?

 • skorpijon93

  češka 100 let pred slovenijo

  • večni srb

   Povej mi eno regijo, ki si jo lahko sam pogledam na satelitskih zemljevidih in spletnih kamerah v živo, pa poglejmo kaj je za tebe razvito.

  • Rožle

   hmmm … a mam deja vu ..??

   • bednick

    Deja vue.
    Parlez vous, France?

    • Rožle

     Tu je že blu ..
     je pa po dolenjsko ..

     • bednick

      hahaha

  • Rožle

   hmm.. pol ni več češka roba ampak slovenska ?

 • skorpijon93

  češka , slovaška mentalno, gospodarsko, umsko 100 let pred slovenijo, tam ni jugovićev jih niti ne marajo , pa nizko so zadolženi

  • večni srb

   Zakaj samo govoriš, pokaži nam, saj živimo v virtualnem svetu, ni nam treba nikamor, je vse dostopno preko interneta.

   • skorpijon93

    ti si sam poglej, lenuh leni srbski

    • večni srb

     Zakaj zdaj sereš, če sem te lepo vprašal, povej eno češko mesto in si poglejmo kako zgleda iz zraka, ne ljubi se mi gledat celo češko, saj sem tam tudi potoval in mi je kar nekaj jasno.
     Nisem nič rekel, da je s čehi kaj narobe, ravno nasprotno, ampak to kar ti nakladaš pa ni res, zato bi rad videl kaj se tebi zdi tako posebno in moderno.

  • Idi na Češko, všeč ti bo.

 • Jovo Jamnica

  Spomnim se na twitteri, ko se je Požarof Pertinača delo pametnega, pa ga Božidar Novak fpraša, če mu izda, na kak način bo Arsenovič dobo volitve. Pa mu Pertinača odgovori, da neče vedet. Seveda, Požar mu je zabičo, da more ofce f paci držat…

  • večni srb

   Pa so dobili svojega Trumpa, naivni idioti.
   Letos sem bil v Mariboru na izletu in mi je bil zelo všeč, nimam pametnih pripomb, naslednje leto grem pogledat v katero smer se je spremenil.

 • Glede na 212 občin niti ni tako slabo..

  Tako na palec, ¹/⁴ je pobrala stranka sds?

  Super, velika zmaga.

 • Že naslov je #FakeNews

  sds ima 12 županov iz prvega kroga in te danes iz drugega, to nikoli ni 72 županov.

  • večni srb

   Nisi računal zraven županov SLS, ki v parlamentu nimajo kaj praskat, zato lahko SDS kanalizira njihov vpliv, pa ne samo v mejah Slovenije. Potem je tu še Jelinčič, za katerega nihče ne ve kaj bo naredil, doslej so njegovi člani podpirali SDS.

   • Ne govorim o drugih, govori o sds županih

 • večni srb

  Za Slovenijo bodo prelomne volitve za evro poslance, to je edino kar Weber in njegova EPP pričakuje od zaveznikov.

 • Janez

  Kot rečeno.
  G. R. Leljaku čestitam za i
  njegovo izvolitev za župabna občine Radenci.
  Ter se mu javno zahvaljujem za njegov velik osebni pogum in trud
  pri raziskovanju nesodnih KP političnih, brezpravnih pomorov
  neeoboroženih tisočev ljudi med in po koncu 2. sv. vojne v Sloveniji.
  Vse likvidacije po ustanovitvi R. KP Kidrič vlade so imele že državno,
  ne le KP politično obliko.
  Upajmo, da bomo v R. Sloveniji od letošnjega 2018. leta dalje kmalu dosegli pravno, uradno, sodno urejenost teh grozljivih ostankov 2. vojne in KP TITO ITD. po 9.5. 1945 že državno nesodno političnega terorja nad neoboroženim prebivalstvom Slovenije itd. – stopnjo – kakršno so že dosegli v državi R, Srbiji.
  V druge vidike dela in osebe g. R. Leljaka – tu ne posegam. .r. Janez Kepic-Kern KOMENDA
  P.S.
  ŠE 1X LINK NA GROZLJIV ZLOČIN
  KP OZNE NAD DEKLICO ANGELCO MEH, POLETI 1945.
  PRIMER JE ODKRIL ITD. G. R. LELJAK, CCA LETA 2014.

  https://reporter.si/clanek/slovenija/zverinsko-umorjena-angela-meh-pociva-na-pokopaliscu-v-smartnem-ob-paki-472687
  KP “KNOJ, OZNA” – DO KDAJ BOSTA “TABU” ?!
  R. Slovenija naj organizira uradno raziskovalno ekipo
  za ti dve in ostale KPJ FNR YU ORGANE, ORGANIZACIJE.

  J.B. TITO S “KNOJ OFICIRJI , MB, KONEC MAJA 1945.

  https://www.google.si/search?q=josip+broz+tito+maribor+maj+1945&client=tablet-android-samsung&prmd=imnv&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiA6uGxroLfAhUJDewKHevyAfwQ_AUoAXoECA0QAQ&biw=1280&bih=800#imgrc=O90wYRzZhxeRcM:

  https://www.google.si/search?q=josip+broz+tito+knoj+maribor+1945&client=tablet-android-samsung&prmd=inmv&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwi6it__roLfAhUnNOwKHSvCBmMQ_AUoAXoECA0QAQ&biw=1280&bih=800#imgrc=mg3lkWPhsuqvlM:

 • Jovo Jamnica

  To se prečitajte, čudaki, ki ste prisegali ali prisegate na Požara!!!

  https://twitter.com/BojanPozar/status/1069314751510048768

 • Gr Enze

  Mariborčane so nategnili ta spodnji !

 • Čakija Noris

  Slovenija ima takšno oblast, kakršno si zaluži.

 • Piki

  Kako naj SDS vodi državo če še enega mesta ne more osvojiti na lokalnih volitvah. Njihov največji domet so kakšne Apač, Zgornja Kungota in podobne vukojebine.

  • Flower Power

   hahahahahahahahaha

 • joza joza13

  Toti Maribor je tak fejst nor…

  Nikoli več ne boste videli Slovenskega Maribora. To je bila zadnja priložnost.
  Tipični primer Cankarjanstva … za hlapce rojeni.
  Majmuni leni, ki ne dvignete riti niti na dan volitev in majmuni zaslepljeni, ki vas v megli sonce zaslepi…

  … še naprej boste hodili delat v Avstrijo, da boste doma futrali Srbe. Bravo mižerije…

 • Vojteh Dovč

  in kolko je zapornikov??? je pa res da je še kaj za ” porihtat ” po občinah

 • jovan jovan

  Kako iz neuspeha narediti uspeh? S pomočjo propagandnega stroja sekte. Le da, tisti,ki misli s svojo glavo, ne naseda takim šalam. Sekta ni osvojila niti ene mestne občine in izgubila celo svojo trdnjavo-Ribnico.

 • mona lisa

  MARIBOR JE PADEL.

 • Flower Power

  županov iz vrst sekte sds je 26,čeprav jih hočejo prikazati več je to le metanja peska v oči naivnim ovcam.26 od 212 je seveda za sekto ogromen uspeh saj so zmagali v občinah z nekaj sto prebivalci.če pa bi sešteli koliko prebivalcev ima teh 26 občin v katerih je zmagala sds pa pridemo do približno ene najmanjše mestne občine……….

  • Imperial Commando

   Koliko županov imajo SMC, SAB, LMŠ, DESUS??

 • Imperial Commando

  V Kranju vse jasno, zmagal SD kandidat s podporo šiptarjev, so krožile slike po facebooko kako žura z njimi , zaj pa jih ni nikjer več, cenzura očitno deluje.

  • anzek

   Slišim, da je Popović pripeljal en kombi delavcev iz gradbišč premalo na predčasne volitve. Na koncu mu je zmanjkalo samo 7 glasov (6+1).

   Zanima me, koliko je to stalo njega in mafijo, ki je z njim v navezi, kajti delavec kar tako ne gre na volišče iz delovišča in ali se zanimajo za te nepravilnosti pristojne službe?

 • maxbernie

  Branko Marinič, partizansko ime Položnica Izpit

  Roman Leljak, partizansko ime Avto Ideal
  Ivan Črnkovič, partizansko ime Pater Patria

  Krasni župani. Čestitje prebivalcem Vidma, Radencev in Kostela.

 • Nata

  Ja. . . . ja. . . . . . .obliž na rano !!

 • skorpijon93

  javni dolg slovenije je 74 % BDP, letno se iz države izseli preko 8.000 državljanov, večina v tujini ostane, država izgublja kadre, to je trend zadnjih 6 let, najslabše po osamosvojitvi,nobene vizije, nobenih ciljev, in to v času ko imamo zelo visoko gospodarsko rast, a to vas delavce ne zadeva in tega ne čutite, poglejte Češko pravo nasprotje Sloveniji, pa tudi evra nimajo ! javni dolg češke zgolj 34 % BDP, stopnja revščine najnižja med državami EU 9 %, stopnja brezposelnosti 2,8 %, učite se !

  • Idi v Češko, všeč ti bo.

   • KP

    Ti pa nazaj,v Srboslavijo. Uživaj tam,papak.

  • opazovalec

   Čuj, včeraj ali kakšen dan več nazaj, je neka ovca napisala 15.000 letno. Dajte se no zedinit kaj blejate!

 • skorpijon93

  zgledujte se po ČEŠKI !

  • exposingthetruth1111

   težka bo, je samo možno da se sprijazniš da Slovenija pač je takšna kot je, nažalost. Alii pa druga možnost pozabimo na Slovenijo in se dejansko sami preselimo v Češko. Če Čaška noče priti do tebe, ti preostane samo da greš ti do Češke, tako pač je.

 • abc

  Kangla ne bo rabil skrbnika iskati za svojega osla, ga bo imel čas sam pasit. Sem točno napovedal, da nima šans zmagati. Enkrat je že izneveril Mariborčane v drugo ne bo šlo. Čestitke Arsenoviču in želim mu čim manj metanja polen iz strani Kangla tabora in sekte.

 • KP

  A je res,da je letos potekala vzporedno z volitvami tudi neuradna akcija nastaviti čim več čefurskih županov v večja mesta? Govori se že tako. Da nas Slovence počasi s_ukajo. Kot so rekli. Je res kaj resnice na tem?

  • M x

   Nas v naši občini nikoli ne bodo.Udbomafije pri nas ne bo še tisoč let.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!