[IZ MINUTE V MINUTO] Osrednja volilna konvencija SDS – Janez Janša: “Slovenija bo vedno na prvem mestu, blaginja naših državljanov pa vedno temeljna prioriteta.”

Foto: demokracija.si

Osrednjo volilno konferenco bomo na našem spletnem portalu spremljali iz minute v minuto. Vabljeni, da jo spremljate tudi v živo preko televizije Nova24tv!

22:37 – Eva Irgl je poudarila, da bodo letošnje volitve najpomembnejše po volitvah, ki so vodile v osamosvojitev, in pozvala k oddaji glasu za SDS. S tem se je končala konvencija.

22:34 – Za takšno boljšo Slovenijo je treba glasovati 3. junija letos. “Bog živi Slovenijo, živela Slovenija!”

22:32 – Janez Janša: Podpirati je treba slovensko družino in družbo kot tudi znanost. Včasih so odganjali rojake, mi jih bomo privabili nazaj v Slovenijo. “Zdaj gre za Slovenijo, zdaj gre za Slovenijo!”

22:30 – Janez Janša je predstavil svoje videnje Slovenije: sprava, brez bančnih kraj, enakost pred zakonom, skrb za mladino, razumevanje za druge, plačano in spoštovano delo, nagrajen podjetniški pogum – “Slovenijo jutrišnjega dne”. Ne drugo Švico, ampak Slovenijo, saj ima boljše pogoje kot Švica. Slovenija ne more biti kopija drugih. Poudaril je žrtve, Slovence, ki so umrli za ohranitev slovenske besede. Slovenija kot celota, zazrta v dobrobit svojih potomcev.

22:22 – Janez Janša: To zagotavlja ekipa SDS, ki bo delala zate. Sledila je poimenska predstavitev vseh kandidatk in kandidatov, ki bodo nastopili na volitvah.

22:21 – Janez Janša: Ostati moramo zvesti EU in Natu ter hkrati ohraniti slovenski narod in državo, tudi s spoštovanjem slovenske zastave

22:20 – Janez Janša: “V prihodnosti vidimo Slovenijo ponovno cenjeno in spoštovano, kot je bila po osamosvojitvi in do leta 2009.”

22:18 – Janez Janša: Slovenija mora postati središče evroregije znotraj EU. Ostati moramo v Natu, a pri tem ostati suvereni, tudi pri varovanju schengenske meje.

22:17 – Janez Janša: Preprečiti je potrebno delitev na prvorazrednike in drugorazrednike v javnem zdravstvu. Perspektiva je v sodelovanju z regijo in višegrajsko skupino.

22:16 – Janez Janša: Ustvariti je potrebna nova delovna mesta, država mora biti vitka in učinkovita. Manj bo šlo za davke, zato bo več ostalo za državljane.

22:15 – Janez Janša: Življenje in poslovanje bosta lažja pod SDS. SDS ima v ospredju človeka, njegovo blaginjo in svobodo, zato zavrača lažno ideologijo.

22:14 -Janez Janša: SDS lahko začne delati takoj. Očistiti mislijo birokratsko močvirje, tudi nepotrebno zakonodajo, ki obsega več kot 20.000 različnih zakonodajnih aktov.

22:12 – Janez Janša: Po izvolitvi ne bodo pozabili na obljube, ki so obveze SDS, ki jih nameravajo izpolniti. Zahvalil se je strokovnemu svetu, ki je pripravil program za naslednji mandat, ki stremi k večji blaginji.

22:10 – Janez Janša: Volivci tudi ne podpirajo migrantskih kvot, podpirajo pa univerzalni otroški dodatek za slovenske družine, podporo mladim družinam, ter dopolnitev zakona o himni in zastavi.

22.08 – Govor Janeza Janše: Pove, da je pred njimi najpomembnejše dejanje te konvencije, to je predstavitev kandidatk in kandidatov. Spomnil je na posvet, ki so ga opravili v volivci v marcu in aprilu. “Posvetovali smo se z več kot 600 tisoč slovenskimi volivkami in volivci. Toliko jih je dobilo naše vprašalnike, nazaj pa smo dobili več kot 17 tisoč odgovorov. Tak odziv nas je pozitivno presenetil.” 

22.07 – Nastop kandidatke SDS za poslanko Alenke Jeraj – interpretira pesem Igorja Pirkoviča Ponosni na Slovenijo.

22:02 – Sledil je glasbeni nastop poslanca Francija Breznika.

22:00 – Po glasbenemu premoru je sledil žreb glavne nagrade (prenosnega računalnika) med člani SDS, ki so sodelovati v vseslovenski anketi.

21.55 – Nastop vokalne skupine Cantabile.

21:50 – Zbrane je navdušil nastop harmonikarske šole iz Ljubljane kot tudi ponovni nastop naše operne dive, magistre arti Alenke Gotar.

21:42 – Sledila je himna in nadaljevanje kulturnega programa.

21:41 – Janez Janša je markantno zaključil svoj govor: “V naši ustavi piše: ‘Slovenija je država vseh svojih državljanov, ki pa temelji na pravici do samoodločbe slovenskega naroda.’ Brez slovenskega naroda torej Slovenije ni. Zato je in bo za nas Slovenija vedno na prvem mestu, blaginja naših državljank in državljanov pa bo vedno temeljna prioriteta. Slovenski in evropski civilizacijski okvir bo vedno tisto, kar bomo mi v Slovenski demokratski stranki branili. Žive naj vsi narodi – z vsemi želimo biti prijatelji. Vendar vemo, kdo smo mi, ki ponujamo to prijateljstvo. Zato, dragi prijatelji, Komú narpred veselo zdravljico, bratje! čmo zapét’!”

21:40 – Janez Janša: Brez slovenskega naroda Slovenije ni, zato bo za SDS slovenski narod na prvem mestu. Blaginja Slovencev bo vedno prednostna zadeva SDS in to v okviru evropske dediščine.

21.39 – Janez Janša: “Izrojena levica v Sloveniji vabi migrante iz popolnoma tujih civilizacijskih okolij. Tega mi ne sprejemamo in to povemo naravnost. Bliža se čas, ko bomo lahko takšni protislovenski in protievropski politiki naredili konec.” Dodal je, da bo za SDS in zanj Slovenija vedno na prvem mestu.

21:37 – Janez Janša: Tudi po zmagi na plebiscitu so nas zavirali z deklaracijo za razorožitev vojske. To je bilo preprečeno in tudi preko osamosvojitvene vojne zavarovano. Izboljšali smo blaginjo in se priključili evropskim narodom. A nasprotniki Slovenijo še vedno hočejo narediti za majhno in razvrednoteno, tudi z migranti.

21:35 – Janez Janša: Letos obhajamo 30. obletnico pričetka osamosvajanja Slovenije. Takrat je slovenski narod izbojeval pravico do večstrankarskih volitev, potem pa so nas še razorožili. Strašili so nas pred JLA, da nas ne bo nihče priznal. Demos se ni uklonil in je predlagal plebiscit. S tem si je slovenski narod pisal sodbo sam.

21:32 – Janez Janša: SDS bo zmagovita tudi letos. Zahvalil se je Orbanu za izkazano podporo ter ukrepanje v migrantski krizi, pomoč slovenski manjšini na Madžarskem in madžarski manjšini pri nas.

21.31 – Janez Janša: “Viktorja Orbana smo vedno veseli, kadar ga gostimo med nami, smo vedno zmagoviti.” Napovedal je, da bo tako tudi 3. junija letos.

21.30 – Na oder je prišel Janez Janša.

21.28 – Kratek filmček, ki sooči prisotne, da nam vlada globoka država. A upanje obstaja – vztrajen in pogumen Janez Janša in njegova stranka SDS.

21.25 – Nastop odlične pevke, članice SDS, Martine Prevejšek.

21.20 – Bine Matoh, dramski igralec, je spregovoril besede Rudolfa Maistra.

21.15 – Prepeva mag. art. Alenka Gotar ob spremljavi Ansambla Anžeta Šuštarja. Alenka je tudi kandidatka SDS za poslanko.

21.11 – Viktor Orban: “Kdor se ukvarja s politiko, lahko večkrat vstane.” Ob tem je spomnil na Janeza Janšo ter da potrebujemo močne in odgovorne politike, vodje, ki so pogumni, ki imajo izkušnje, se spoznajo na svet in imajo svojo vizijo. “Lahko ste ponosni, da imate takšnega predsednika in da greste z njim na volitve. Iz srca verjamem, da če bo zmagal Janez Janša, je to zagotovilo za to, da bo slovenski narod obstal.”

21:07 – Viktor Orban: Treba je sprejeti odločitve in ne popustiti odločitvam drugim. Zavrniti je potrebno ideje marksizma in leninizma. Treba je reči bobu bob.

21.05 – Viktor Orban: “Če bo Evropa klonila pred migracijami, bo Evropa izgubila svoj kontinent. Leto 2015 je bilo samo predhodnik tistega, kar se bo zgodilo v bližnji prihodnosti. Dokler bo Evropa pošiljala vabila revnim državljanom revnih držav, bodo začeli prihajati in bodo prihajali. Stanje je pač takšno, da če ne bomo preveč pozorni, lahko izgubimo lastne državljane in preidejo v roke tujcev. Danes želijo naseliti med nas ljudi, ki niso del naše kulture in želijo živeti po svojih običajih in veri.” Dodal je še, da v naše države ni treba prinašati nesreče, ker je pač ne potrebujemo.

21.00: – Viktor Orban: Kot človek, ki je dobil volitve, je dejal, da ni treba zmagati v anketah, ampak na volitvah. “Pojdite na ulice in se borite za svojo zmago!” je spodbudil prisotne. Prepričan je, da tako kot so Madžare tudi Slovence čakajo ene najpomembnejših volitev v zgodovini. Spomnil je, kako smo se skupaj pridružili Evropski uniji in leta 2015 skupaj doživeli največje migracije tega časa. Obljubil je, da bodo naredili vse, kar je v njihovi moči, za slovensko narodno skupnost na Madžarskem.

20.54 – Manfred Weber: “Največji steber naše celine je krščanstvo, Evropa temelji na krščanstvu in to želimo zaščititi.” Izpostavil pa je tudi pomen nacionalnega ponosa. “Slovenija je močna partnerka Evropske unije, pod vodstvom Janeza Janše se bo povzpela nazaj v vodstvo Evrope in še bolj bo prispevala k prihodnosti te celine,” je izpostavil ter dodal: “Potrebujemo vlado Janeza Janše, ki bo prispevala k močnemu evropskemu razvoju.”

20.45 – Manfred Weber je svoj govor začel v slovenščini: “Dober večer, lepo je biti tukaj z vami nocoj.” Izrazil je lepe želje, da predsednik vlade na letošnjih državnozborskih volitvah postane Janez Janša: “EPP hoče, da je Janša naslednji predsednik vlade Slovenije. Omenil je političnega očeta naše države, dr. Jožeta Pučnika, ki je bil gonilna sila slovenske samostojnosti, predvsem pa je bil velik Evropejec. Njegova dediščina je pogosto prezrta. Dejal je, da bodo eno izmed sob v Evropskem parlamentu poimenovali prav po dr. Pučniku. Predvsem pa je izrazil, kako pomembno je zaščititi evropske meje. “Pomagati moramo tistim, ki potrebujejo našo pomoč v Afriki, ampak predpogoj za to je nadzorovanje meja.”

20:42 – Hristjan Mickovski (VMRO-DPMNE): Janša lahko popelje Slovenijo na pravo pot. Prepričan je, da bo SDS zmagovita stranka. SDS ima podporo madžarske stranke. Ve, da bodo Slovenci izbrali pravo pot in tako sprožili demokratični proces v tej regiji.

20.40 – Konvencije se je udeležil vodja makedonske stranke VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski, bučen aplavz je dobil predsednik madžarske vlade Viktor Orban, toplo so pozdravili tudi Manfreda Weberja, predsednika največje skupine v evropskem parlamentu, Evropske ljudske stranke. Mickoski je v svojem govoru poudaril, da si Slovenija zasluži boljše – in kdo lahko zagotovi boljšo prihodnost kot prvak Janez Janša?

20.35 – Voditeljica večera je vedno elegantna poslanka SDS Eva Irgl. “Čas je za nove zgodbe in nova poglavja prihodnosti,” je jasna. Poleg kandidatov so tu tudi člani okrajnih volilnih odborov SDS.

20.30 – Na prizorišče konvencije prihaja predsednik SDS Janez Janša skupaj z gosti. Seveda se je konvencije udeležila tudi njegova soproga Urška Bačovnik Janša v prekrasni beli kreaciji. Nabito polna dvorana maha s slovenskimi zastavami in zastavicami stranke SDS.

Slovenska demokratska stranka zvečer v dvorani Golovec v Celju pripravlja osrednjo volilno konvencijo, na kateri bo predstavila svojo ekipo za junijske volitve. Poleg predsednika SDS Janeza Janše bosta zbrane nagovorila tudi madžarski premier Viktor Orban in vodja poslanske skupine Evropske ljudske stranke v Evropskem parlamentu Manfred Weber.

SDS se je na parlamentarne volitve podala z vsemi aktualnimi poslanci. Ob njih pa na strankini listi kandidirajo še nekatera prepoznavna imena, med njimi predsednik Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve Aleš Hojs, evropska poslanka Patricija Šulin, nekdanji minister za infrastrukturo in prostor Zvone Černač ter nekdanja državna sekretarka na šolskem ministrstvu Mojca Škrinjar.

Med širše poznanimi kandidati SDS za tokratne volitve sta denimo tudi operna pevka Alenka Gotar, ki je Slovenijo zastopala na Evroviziji, ter koprski ribič Silvano Radin, ki je zaradi hrvaškega neupoštevanja arbitražne sodbe iz sosednje države prejel že vrsto plačilnih nalogov.
V stranki so pojasnili, da je na njihovi listi 39 žensk. Enajst kandidatov je mlajših od 35 let, najmlajši kandidat pa je rojen leta 1996. Med kandidati so štirje doktorji znanosti in 13 magistrov znanosti.

Kot so zapisali v SDS, kandidatke in kandidate druži prizadevanje za skupno dobro, za blaginjo in varnost slovenskih državljanov. V središče programov postavljajo slovensko tradicijo, jezik in kulturo. Ob tem pa v stranki med drugim napovedujejo, da bodo Slovenijo decentralizirali, okrepili lokalno samoupravo ter pomagali razvojno ogroženim regijam, mestom in občinam.

Odpraviti nameravajo tudi “prvorazrednost” in neupravičene privilegije lažnih elit ter povsod uvesti enaka merila za vse.

Sicer se bo vodja poslanske skupine Evropske ljudske stranke v Evropskem parlamentu Weber popoldan ločeno srečal tudi s predsednikom NSi Matejem Toninom in predsednikom SLS Markom Zidanškom.

M. S. / demokracija.si

 • Frank Novak

  Jajotu zelim zmago, in glasoval bom zanj, ceprav se mi zdi precej custveno nestabilen.
  Ampak se vedno boljse Jajo kot pa levi ki k nam vlecejo muslice.

  • Vojteh Dovč

   se strinjam …sej tudi ta jih bo.vlaču musliće, ker smo navadni njokoti.( bumbarji)

 • Stajerka

  mislim…….ta izjava je pa zrela za kretena leta……le kaj porečejo starši pokojnih otrok :((

  Cerar: Otroci na otroški srčni kirurgiji so varni, iskanje rešitev intenzivno poteka

  • RATATA

   Je mislu povedat, da jih ne bo nihče napadu.

  • McBobo

   Ta išče rešitve, odkar je na oblast prišel . Še nobene pametne pa ni sproduciral.

 • Krtača 20

  Ko je rimski imperij prevzel krščansko vero kot edino uradno vero, je šlo po hitrem postopku vse cugrunt. Zgleda da desni tud po 2000 letih niso dojel tega. Več kot pol ljudi ni kristjanov, torej ste že avtomatsko ob več kot pol volivcev.

  • 123Abc

   Krtača…dej pojdi ki svoji liberalni verski sekti.

   • xtc

    Ne on sodi k cucko in otroko jeb*****m

  • sprehajalec

   Zopet lažeš, kakor vsa tvoja ZZB druščina. Wikipedija pravi takole o veri v Sloveniji in to čita teoretično 7 milijard ljudi;

   Religion in Slovenia:
   Predominantly Christian

   • Krtača 20

    Bebec. Tud pol ni več kristjanov. Ste se zagraužal vsem po vrsti: https://sl.m.wikipedia.org/wiki/Religija_v_Sloveniji

    • sprehajalec

     Begaj s slovenskimi statistikami. Ko je Božič pa Velika Noč so vsi kristjani. Pa ko ratajo stari.

     • rabbit

      Ko jih Matilda kliče vsi kristjani.

 • 123Abc

  Levaki jokajo da zak se borijo: neke LGBT pravice, pravice nekih manjšin, kako vsi belci smo fašisti, nacisti, seksofobi, homofobi, bigoti…itd..še neke umsko bolane zadeve. Za desnico problemi so: gospodarstvo, boljše plače, boljše življenje, boljše moralne vrednote med soljudi, težave s migranti, problemi v bančnem sektorju…itd…

  • sprehajalec

   #kako vsi belci smo fašisti, nacisti, seksofobi, homofobi, bigoti..#

   razen ZZB NOVJ partizanov seveda in vstale primorske…

 • Stajerka

  JA……to je tisto, kar Slovenija in Slovenci NUJNO POTREBUJEMO……NUJNO, zato pa Jankoviću kuzla skaće v zadnjico……

  “Decentralizacija Slovenije je naš prvi cilj, da kraji izven Ljubljane ne bodo več pozabljeni,” je dejal Janša.

  • Krtača 20

   Brihtna kot lesen tič. Občino ima že skoraj vsaka vas, torej se je že decentralizirala. Efekt je pa viden iz aviona. Zaprte pošte, banke, trgovine, zdravstveni domovi. In ko to enkrat zapreš, ljudje začnejo bežat. A vi bi še bolj decentraliziral. Najbolj da ustanovite nazaj banovine – madžarsko, hrvaško, avstrijsko in italijansko. Bebci na kubik. In vi še ploskate.

   • xtc

    Tepko ,Heblajo živci?

 • Sredina

  In pol SDSS ne gradi kult osebnosti?
  Edino upanje za SLO je Janez Janša!? Halo?

  • xtc

   Kult osebnosti gradi vaš Madžarsko romski Titek,s Titekovim sindromom,a laž ima kratke noge,kot on.

   • Sredina

    A zdej vas pa že motjo Madžari?

    • xtc

     A zmoreš prebrati dosledno,a bo šlo-piše Madžarski rom,ne Madžar.

  • Dragan Krstič

   Sramota za FDV diplomantko da ne spravi nič več skupaj kot ene uboge vloge brez repa in glave.
   Raje treniraj za pohod na Južni pol jeseni, seveda če bo Golobič in Brenčička še pri koritu.

 • Olga_10

  Gledam konvencijo in še bolj sem prepričana, da nas poarabljenja lahko reši le Janez Janša!

  Včasih se vprašam, ali si res zaslužimo državo? Vse naše velike ljudi smo zavrgli, izgnali ali pa diskreditirati. Miki Mustra smo pregnali v Nemčijo, pa Pučnika, Avsenika, ki sploh ni prišel na TV Hanzi! Kaj so komunisti naredili Bajuku?! Kaj vse je doživel Maister?! Pa saj bi lahko pisala cel traktat o žrtvah velikih ljudi zaradi majhnih oz. pritlehnih osebkov. Hlapčevstvo nas je uničevalo moralno in etično, komunisti pa poleg tega še fizično. Vse to so plačali veliki Slovenci: Trubar, Cankar, … V polpretekli zgodovini pa Vodetova, naši krščanski mučenec Erlich, Grozde. Pa znanstveniki …

  Prav v tem času smo priča diskreditaciji Janše, Udba ga je dvakrat zaprla; doživel je preko 160 procesov …

  Dovolj je! Kučana in njegove za zapahe!

 • FreedomAndDemocracyNOT

  men se smilijo sveckarji, tolk se trudijo izpast srecni da izpade vse skupej ze prav pateticno. Noben resn medij ne sledi konvenciji no razn seveda razni kmetavzTVji

  • xtc

   Od kdaj pa so komunistična trobila resen medij?

 • RATATA

  Ribičič ciril sin mitje se že od 1992. leta trudi slovenski narod izbrisat iz ustave RS.
  V primeru zmage lewuharske zalege jim bo slovenski narod res uspelo izbrisati ne le iz ustave, temveč tudi z obličja zemeljske oble.

  • Olga_10

   Ne, če bomo volili desnico!

 • janko

  TU je slovenska duša! To smo mi, Slovenci! Tu je kultura, razum, delavnost, poštenje! Živel stoletja teptan slovenski narod in njegova prelepa dežela!

  • Olga_10

   Živel in naj nas Bog blagoslovi!

 • Krtača 20

  Jutrišnji naslov na noratv: janša ustanavlja avstroogrsko. Janša bo prvi kralj.

  • Olga_10

   Kakšna zloba ali pa idiotizem. Kaj pa je Višjegrajska skupina: če dodamo Avstrijo in Bavarsko, je to nekdanja Avstro-Ogrska! Ali bi raje pripadali Otomanskemu cesarstvu? Dejansko je razkol rimskega cesarstva na zahodni in vzhodni del zaznamoval Evropo za tisočletja in veseli smo lahko, da spadamo v zahodni del.

   Vi in vaši levičarji pa bi nas spravili na vzhod, Balkan, celo več: Slovenijo bi razglasili za rusko gubernijo!

   Na volitvah bo vaša agenda šla na smetišče!

   • Krtača 20

    Očitno desni niste sposobni bit samostojni. Vedno se hočte nekam priklučevat. Zato vas pa tudi ne rabimo na oblasti.

  • xtc

   Če se gremo AO smo za-definitivno nam je dala več kot vse srboslavije.
   J********+ mater Maistru,ki nas je naivno spravil v Srbociganijo.

 • Vrhovni sodnik
 • Krtača 20

  Jutrišnji naslov na noratv: janša v znak poštenega kraljevanja Orbanu odstopil prekmurje v upravljanje pod novim imenom madžarska banovina. Z webrom se še dogovarjata za kohoscho banovino….

  • Vrhovni sodnik

   Vse naše ozemlje so izgubili komunisti !

   • Krtača 20

    Če bi ga prepustil domobrančkom bi bli pa brez vsega. Tko da ne kvakaj.

  • xtc

   Hja nemara pa se jim utegne goditi še bolje kot pod Kučanom in Židanom,Polaniča bodo itaq Madžari hitro demontirali.

 • lokec

  Veličastna in izredno lepa predstava, Čestitam vam.

  • žogica

   Hvala !

 • Krtača 20

  Jutrišnji naslov na noratv: janša meni da je treba Slovenijo decentralizirat. Eno banovino avstriji eno madžarski eno hrvaški in eno italiji.

  Lahko sam še rečem, ta človk je dobesedno fuknjen.

  • xtc

   Je levi vsi sodite druge po sebi.

  • 123Abc

   Krtača pojdi ki svoji liberalni verski sekti….Si bil za 1.maj na Titovi spiritualni seansi?

 • Slovenka

  Živel Janez Janša, osamosvojil smo se že, zdaj nas osvobodi od lewakov.

  • žogica

   S čarobno palčko?

   • Krtača 20

    Pa stekleno kuglo ma tud. Ni on kr tko.

  • 14000000

   Na plebiscitu se je slovenski narod odločil za lastno državo. 95 % udeležencev je bilo za samostojno pot. Vendar smo že vkorakali v samostojnost v družbi različnih narodov, v kateri slovenski narod s prevzemom oblasti levakov postaja ogrožen! .Volitve 2018 so za slovenski narod enako pomembne kot plebiscit 1990! SDS je edina stranka, ki lahko ohrani slovenske korenine v multikulti državi!

 • VERRZIFIKATOR

  Lizika Krt Ščetkar

  PREDSTAVIM NAJ JO?

  Predstavim naj jo? Ona je pač tista,
  s katero videz lepši se ustvarja,
  ko polno je nesnage, ko zaudarja,
  je uporabna, ker je reč nečista.

  Krvavo gnojne škornje polakira,
  a pušča spodaj vso umazanijo,
  prikriva njih lastnikov polomijo,
  ne skrije nikdar večnega nemira.

  Obsedeno po škornjih drgne, vneto
  in vpije, češ poglej, obutev drugo,
  pri drugih gre za pravo škornjev kugo,
  a jaz poližem svoje prav zagreto.

  Se vzvišen škorenj zanjo pač ne zmeni,
  še ena prisesank je zanj številnih,
  ki vrste polnijo samo servilnih,
  ki vse počnejo za drobiž, poceni.

  Udinja se, in to iz nelagodja,
  poliže škornje gazdi iz navade,
  da drugo bi bila, ni upa, nade,
  ne spada reva niti med orodja.

  Predstavim naj jo, njo in njeno plačo?
  Ah, dajte no, saj dobro jo poznate,
  umazano med čevlji jo imate,
  kako predstavim vendar naj – krtačo?

 • xtc

  Nekaj velja opomniti Trump je odstopil od sporazuma z Iranom,seveda Merckelca trmoglavi,Angleži nihajo,Francozi pa kimajo,Kitajci pa pragmatiki,ki bodo hitro na strani zmagovalca.
  Realnost je kruta,Merckelca se očitno ne zaveda ,da bi cerine dotolkle Nemčijo,franceki so Pi*********,Angleži pa bodo hitro prebegnili na stran ZDA,ko bo zagusnilo.
  Če Nemška podjetja doletijo sankcije,je Nemčija v recesiji Evropa pa v vojni.
  Merckelca je hudo na tankem ledu in babo je treba meenjat je nevarnost za Nemčijo,Žabarji?
  Ti so navadne Pi**************+ ,kot Britanci odvisni od ZDA.
  Tole bo še zanimivo.
  Nekaj je dejstvo,ko gre pri Kitajcih pri izbiri med EU in Z DA dilem ni koga bodo izbrali-definitivno ne EU.

  • Clemen J.

   Berlinski župan je izjavil da je mesto Berlin odvisno od ZDA in da če se ne bodo zresnili v vladi, se bodo odcepili. V iranu se bo kmalu začela revolucija, mladi so na nogah, nočejo več teokratskega režima. Putin je natanjahu obljubil da po let 2018 ne niti ene pro iranske milice ali vosjke v siriji. BV se modernizira, to je opaziti tudi v saudski arabiji.

  • rabbit

   Nemški gospodarstvenik je v sredo jasno in glasno povedal na čigavi strani je nemško gospodarstvo na tisti, kjer se bo več zaslužilo in to so ZDA in ne Iran pa lahko Merkelca še tako bluzi o podpori iranskemu sporazumu, gospodarstvo ji temu ne pritrjuje.

 • VERRZIFIKATOR

  SREDINA

  Vedno blizu centra, na sredini,
  ko nevarno niha se in maje,
  levo desno medsebojno daje,
  varno jima biti ni v bližini.

  Za sredino se zato razglaša,
  kdor ne ve, kako in kam obrne
  se zadeva in pa kdo se zvrne,
  proti centru takšnega zanaša.

  Da sredina je nevtralna vedno,
  slišiš jo vseskozi žlobudrati,
  vajena je varno počakati,
  drugo zanjo je premalo vredno.

  Prva na paradi se prikaže,
  ko je jasno, levo ali desno
  da prevladalo je, ona resno
  se o svoji prejšnji drži laže.

  Vedno je bila na pravi strani,
  brez sramu bo reva trobezljala,
  ta še lastno mater bi prodala,
  pa jo naj, ji kdo prodajo brani?

  In ko zopet jasna ni bodočnost,
  znova za sredino se prodaja,
  vse okoli nje slabost obhaja,
  njeno ko zavohajo navzočnost.

 • Krtača 20

  Jutrišnji naslov v Dnevniku: psihološki profil Janše – odpeljalo se mu je do konca.

  • herman

   do konca se mu bo 3. junija, ko bo popušil.

   • macon

    To je spet komunajzarska projekcija, ker bi vi komunajzarji crknili, če ni vse vaše in po vaše. To, da ste nesposobni in samo lažete in kradete, pa seveda ni pomembno. Samo posledice za družbo so hude.

   • Routar

    Srčno upam de desnica zmaga. Končno ! A ti kadiš? Tako se reče po naše. Lej, njehi, bo bolši za tvoj zdrauje.

 • Krtača 20

  Jutrišnji naslov na 24kur: janša ne ve več kaj se zlaže in kako in kdaj se zlaže. Vse pomešal…

 • Krtača 20

  Janez Janša o kvotah: Kvote, ki jih je za posamezne države EU določila Evropska komisija, so korak v pravo smer. Breme mora biti pravično razdeljeno. Hkrati pa seštevek kvot predstavlja končno število beguncev, ki ga je EU še sposobna sprejeti na svojem ozemlju. To bi moralo biti zelo jasno poudarjeno in znano tudi v okoljih, kjer nastajajo vzroki problema.

  Janez Janša na avstrogrskem kongresu:
  Izrojena levica v Sloveniji vabi migrante iz popolnoma tujih civilizacijskih okolij. Tega mi ne sprejemamo in to povemo naravnost. Bliža se čas, ko bomo lahko takšni protislovenski in protievropski politiki naredili konec.”

  • Pjevač tuge

   Golavšek v Rožletovem imenu ti obljubim da ko zmagamo ti zrihtamo wc. Da ne boš več v omaru v dnevni sobi hodil kakat in lulat.
   ZATE

  • SmashFascism

   bebček

  • macon

   Jasno, kvote za begunce, ne pa za islamske socialne podpirance. Janša je demokratičen in proevropski in sprejema pravila EU, ko pa gre za gromozanske laži kot so bile vaše leve glede migrantov, to tudi pove.

 • šmentanamuha

  Janša je imel zelo lep govor. Odličen, navdihujoč, optimističen, Zelo je napredoval v zadnjih nekaj letih. To mu moram priznati. Zdaj je šele postal pravi politik. In Orban je bil kot močan podporni steber, prav tako z mogočnim govorom. Zelo dobro, zelo dobro.

  • žogica

   A ga ni Urška podpirala?

   • šmentanamuha

    A nisi ti mogoče una nadležna neny? čist isti stil imata.

    • žogica

     Kaka neny, zanima me, ker mi je Urška super punca.

     • šmentanamuha

      Super punca za super dedca.

     • žogica

      Veš kakšna je razlika med Melanijo in Urško: obe sta poročeni z največjima kretenoma v državi, ena živi v zlati kletki, druga v kruti realnosti, nobena pa ni srečna v zakonu ! To sem prebrala, da ne bo pomote !

     • šmentanamuha

      O, če si tako prebrala, pol bo pa že držalo …:)

   • dUSAnSlovenia

    Kakorkoli zelo in zlo NEUMEN komentar. Popolnoma normalno in lepo in prav je, da ga ŽENA podpira ?!

  • dUSAnSlovenia

   Zelo, zelo Dober govor. Vsekakor. Kaj takega vsi kvazi fdv in podobni levičarji niso sposobni spraviti skupaj…..Slovenija FIRST!!!!

 • Dragan Krstič

  Vedno več Orbanov je v Evropi.Če bodo državljani še naprej volili rdečo nesposobno kleptomansko mafijo bomo prav kmalu postali komunajzarska država sredi Evrope in se bomo lahko samo priključili kot satelit Rusiji ter iskali zaveznike v Severni Koreji, Venezueli in Kubi. Pa to ni nikakršno pretiravanje,

  • Pjevač tuge

   Drži. Mokre sanje Tomičke in Plavega iz Murgelj

 • dUSAnSlovenia

  Tako zelo, zelo primitivni komentarji zadrtih levičarjev !! Sram me je, da taki osebki hodijo okoli. Priznati je treba, da so taki tudi med desnimi . Sicer pa ne moremo vedeti kdo je lažen in kdo iskren. NAJ KONČNO ZMAGA DESNICA, KATERA EDINA LAHKO NAREDI RED . SloveniJA FIRST!!!!

 • macon

  Rad bi videl predsednika vlade EU države, ki bi prišel na konvencijo SD ali podobne udbomafijske stranke. Njim je soroden kvečjemu beloruski Lukašenko, le da so mu slovenski komunajzarji brezvezna nepomembna sodrga.

 • šmentanamuha

  SDS je s to predvolilno predstavitvijo pokazala in dokazala, da so daleč najbolj urejena, stabilna in konsistentna stranka, ki je z leti zrasla in dozorela. Zdaj se mi zdi, da so postali vredni zaupanja. Kilometrina se jim pozna. Prav porazi pa so bili tista šola, ki so jo potrebovali, ker bodo zdaj bolj znali cenit zmago in predvsem zaupanje, ki jim ga dajo volivci. Torej ne gre več za obljube, ampak zaveze. Ta del se mi je zdel še posebej močan. Bravo, Janša, končno si stopil iz sence! Ne bomo Švica, ker imamo boljše pogoje kot oni. Izvirno. Kdor koli je že botroval tej vsebinski spremembi in nastopu,. je opravil dobro delo. Mislim, da je pri Janši bil to ves čas problem. Ni dovolj zaupal vase. Zdaj pa je to dojel in dozorel. Mislim, da so mu stvari zdaj jasne. Tako sem ga danes doživela. Ima tudi močno in dobro ekipo, ki ga podpira. Ja, SDS je v tem trenutku pravi odgovor.

  • dUSAnSlovenia

   Hvala. Tu in tam se najde razumen človek.Lep pozdrav .

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!