[Izjava dneva] Golobova vlada bo na lastni koži občutila posledice radikalne govorice

Nekdanji predsednik RS Borut Pahor.

Očitno je ta mandat razumljen kot mandat, kjer je treba pokazat dominacijo in je ta znak moči. Če si res močan, ti tega ni treba dokazovati,” je nekdanji predsednik republike Borut Pahor izjavil v pogovoru za Domovino.

Nekdanji predsednik republike Borut Pahor je po prenehanju mandata predsednika lahko bolj direkten pri ocenjevanju in komentiranju aktualnih političnih razmer. V pogovoru za Domovino je sicer komentiral več tematik, prvič smo lahko slišali njegovo mnenje o trenutni vladi Roberta Goloba.

Ravno ob obletnici prvega leta zaprisege je Pahor komentiral, da so bila pričakovanja nove vlade glede na obljube visoka in da opaža “neko stagniranje, morda celo nazadovanje“. Kot je dejal, vladajoča garnitura očitno misli, da je dobila mandat zato, da obračuna z vsem, kar je bilo storjenega prej, naj je bilo storjeno dobro ali slabo. “To je vedno slabo,” ocenjuje Pahor.

Pahor nadaljuje, da je bil očitno ta mandat razumljen kot mandat, ko se mora pokazati dominacija kot znak moči. “Če si res močan, ti tega ni treba dokazovati,” meni Pahor in dodaja, da bo vlada Roberta Goloba čez čas sama občutila posledice te radikalne govorice, ki hromi povezovalno moč skupnosti. To napoveduje v letu ali dveh, ko zaradi nezaupanja, ki se gradi, ne bo več mogoče izpeljati veliko stvari.

Andrej Žitnik