fbpx

Izrojenosti Fakultete za družbene vede ni videti konca: ukinjajo ločena stranišča za ženske in moške – včeraj že zaprli moški WC!

Foto: Nova24TV

Dandanes pod vplivom svobodomiselnih levičarskih idej prihaja do pobud, ki se tičejo najrazličnejših sfer življenja, med drugim tudi stranišč. Na vodstvo ljubljanske Fakultete za družbene vede (FDV) je tako priromala pisna pobuda za ukinitev ločenih ženskih in moških stranišč ter uvedbo skupnih toaletnih prostorov za oba spola. O tej zgodovinski pobudi bo razpravljal senat fakultete.

Dandanes prihaja pod vplivom svobodomiselnih levičarskih idej, ki spodbujajo politično korektnost, enakost med spoloma ter zavedanje o pravicah transspolnih oseb, do najrazličnejših pobud. Ena izmed njih je tudi pobuda za uvajanje skupnih toaletnih prostorov za oba spola oziroma unisex stranišč. Slednjih so si, kot kaže, zaželeli tudi nekateri študenti ljubljanske Fakultete za družbene vede (FDV).

Na vodstvo FDV je namreč prispela pisna pobuda, da bi na FDV-ju ukinili ločena ženska in moška stranišča ter uvedli skupne oziroma enotne WC-je ali toaletne prostore za oba spola, poroča Požareport. Pobudo so podpisali študentje magistrskega študija, glavna ideologinja omenjene pobude pa naj bi bila upokojena profesorica FDV Tanja Rener. Kot kaže, so se tamkajšnji študenti in zaposleni že začeli uvajati za morebitno novost. Iz fotografij, ki so bile danes posnete na FDV-ju, je namreč jasno razvidno, da so moška stranišča ostala zaprta, medtem ko so ženska odprta tako za moške kot ženske.

Profesorica na FDV Tanja Rener.

Ne glede na vse je potrebno poudariti, da mora o omenjeni svobodomiselni pobudi razpravljati še senat fakultete. Kako se bo odločil, je zaenkrat nemogoče napovedati. Če bo postopal podobno kot senat Filozofske fakultete v Ljubljani, ki je lani določil, da se bo v naslednjih treh letih v pravnih aktih te ustanove za kateri koli spol uporabljal le ženski slovnični spol, bodo tudi unisex stranišča na FDV kmalu realnost.

Včeraj so že zaprli moški WC. (Foto: Facebook)

M. D.