Janez Janša: Dokler bom živ, ne bom prenehal prihajati na tista mesta, kjer je prišlo do spontanega odpora

Predsednik SDS Janez Janša (Foto: STA)

“Vsako leto prihajamo v Vrhpolje zato, ker iščemo ta državljanski pogum, ki je živel med temi hišami in ulicami pred 26 leti, kajti živimo čas, ko ga močno potrebujemo,” je na prireditvi Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve “Ponosni na Vrhpolje” poudaril slavnostni govornik Janez Janša. Na tem kraju se je vojna za samostojno Slovenijo začela dan prej, je uvodoma izpostavil Janša in nadaljeval, da v ta kraj prihajamo vsako leto, da se spominjamo državljanskega poguma Vrhpoljcev, “ki so tukaj praktično goloroki zaustavljali oklepno moč agresorske jugoslovanske armade.”

Po besedah Janše je bilo v tistih trenutkih vse na kocki, danes pa časi niso ravno usodni, so pa prelomni. Ob tem je vodja največje opozicijske stranke napovedal, da se bo tako pri nas kot v evropskem okolju v bližnji prihodnosti dogajalo marsikaj. “Izginila je tista gotovost, s katero smo še pred nekaj leti verjeli, da bo generacijam, ki prihajajo, v vsakem primeru bolje, kot je bilo generacijam, ki smo danes aktivne,” je poudaril in dodal, da prihajamo v Vrhpolje po tisti državljanski pogum, ki je bil tukaj pred 26 leti, ker ga potrebujemo. Predsednik SDS je izrazil prepričanje, da pogum ne izgine, ampak se pojavi pri vsaki generaciji ne glede na to, kako hude preizkušnje pridejo. Izpostavil je dejstvo, da je na svetu mnogo narodov, ki nimajo svoje države, in kot primer navedel Katalonce, in ki želijo lastno državo, čeprav jim v Španiji najbrž ni tako težko, kot je bilo nam v Jugoslaviji.

(Foto: SDS)

Janez Janša: “Imamo zgodovino, ki gre preko stotine generacij in preko vekov časa, in skozi to zgodovino je slovenski narod izoblikoval svojo identiteto, svoj jezik, svojo pisavo, svojo kulturo, svojo vero in postave in danes Slovenci, vsaj v glavnem, vemo, kaj smo.”

Slovenski narod se je uprl terorju Jugoslavije
“Ali to, kar smo, tudi hočemo ostati, in ali se zavedamo izzivov, ki so pred tem vprašanjem?”
je opozoril Janša in dodal, da nam danes manjka zavesti in državljanskega poguma, ki je Slovenijo preveval pred 26 leti. Jugoslovanska armada je pred napadom razmišljala o tem, da bodo dolge vrste Slovencev, ki bodo bežali v Italijo in Avstrijo, ovirale prodor oklepnih kolon. “Stojimo na mestu, kjer smo Slovenci dokazali ravno obratno,” saj je še pred poveljem, ko samostojna Slovenija še ni bila razglašena, prišlo do spontanega odpora, je pojasnil Janša: “Zaradi tega dejstva dokler bom živ, ne bom prenehal prihajati na tista mesta, kjer se je to zgodilo, in se pozdravljati z ljudmi, ki so takrat odločili o usodi Slovenije.”

Janez Janša je spregovoril tudi o odločitvi za samostojno državo, glasovanju na plebiscitu, sprejemanju zakonov, nekaterih tudi s pičlo večino, saj so politiki iz vrst stare, nedemokratične strukture osamosvojitvi nasprotovali, kar pa vse skupaj ne bi veljalo nič, če se Slovenci kot narod takrat ne bi uprli. Na slovesnost ob razglasitvi samostojne države so bili vabljeni vsi znani tuji državniki, prišel pa ni nihče. “Tudi tisti, ki so bili v intimnih simpatijah z nami, tega takrat javno še niso upali pokazati,” je spomnil takratni minister za obrambo.

(Foto: SDS)

Slovenci smo suveren narod, ki je dobil lastno državo na podlagi lastnega truda, lastne krvi in z lastnimi močmi
Janša po pretečenem času od takrat v tem vidi tudi dobre plati: “Slovenija pri osamosvojitvi ni imela nobenega sponzorja, nikomur nismo nič dolžni,” za razliko od nekaterih drugih držav na Balkanu. Premalo se zavedamo, da smo “Slovenci suveren narod, ki je dobil lastno državo na podlagi lastnega truda, lastne krvi in z lastnimi močmi,” je poudaril Janša. Zato je nerazumljivo, da se na javnih prireditvah vedno pogosteje pojavljajo simboli vojske, ki nas je napadla, in da ljudje govorijo, da je bilo včasih bolje, in za vse težave krivijo nastanek samostojne države.

Janez Janša: “Če bi želel kdo nazaj, gre vedno lahko v Beograd, zaprosi za tisto plačo, za tisto pokojnino, za tisto socialno podporo in mislim, da bo čez dva dni prišel nazaj,« je bil jasen Janša.”

Slovenija je 9. najstarejša država na svetu
“Ob tem ko je bil slovenski narod – na plebiscitu in ko smo branili Slovenijo – zelo enoten, slovenska politika ob tem ni bila enotna, bila je razcepljena,”
je dejal Janša in spomnil na znane floskule levičarjev, da bomo jedli travo, da je osamosvojitev samomor, da to ni njihova intimna opcija. Od tod izhajajo težave, ki jih čutimo danes, saj so tisti, ki so samostojni Sloveniji nasprotovali, Slovenijo olastninili in izkoriščali. Mladi odhajajo v tujino, Slovenija je 9. najstarejša država na svetu. “Če omeniš družinsko politiko, da je treba več vlagati v to, da nas bo več in da bo narod rastel, se to razglasi za nekaj predmodernega in se v proračun zapiše 130 milijonov za t. i. integracijo migrantov iz tujerodnih okolij,” je pojasnil Janša.

Predsednik SDS je ponovno opozoril na nedavno ugotovitev pranja denarja preko NLB, ki je šel za financiranje teroristov. “Ugrabili so nam državo, ne samo zato, da so nekateri bogato zaslužili, ampak so ob tem ogrožali tudi varnost Slovenije v Evropi in svetovni mir.” Nič se ni zgodilo, pravijo, da ni bilo nobenega kaznivega dejanja in šele leta bodo pokazala, za kaj vse so bile zlorabljene slovenske finančne in državne strukture. Po Janševih besedah vsako leto prihajamo v Vrhpolje zato, “ker iščemo ta državljanski pogum, ki je živel med temi hišami in ulicami pred 26 leti, kajti živimo čas, ko ga močno potrebujemo.”

(Foto: iStock)

Tako čudovitega koščka sveta, kot je Slovenija, ni nikjer drugje
Samostojna in svobodna domovina je nekaj, kar je izziv za vsako generacijo. “Pred 26 leti cilj ni bil dosežen enkrat za vselej,” je dejal Janša. Ta cilj je potrebno razumeti, braniti in ohranjati. Predsednik SDS je izrazil prepričanje, da je vsakdo v zadnjih letih bil kje po svetu, sam je bil na vseh celinah, in bolj kot potuješ, spoznavaš druge kraje, običaje in ljudi, spoznavaš, da “tako čudovitega koščka, kot je Slovenija, praktično ni nikjer drugod.”

V časih, ko smo ponekod močno zatavali, si moramo te slike priklicati pred oči, meni predsednik SDS. “Prvič zato, da vemo, kaj smo. Drugič, da vemo, kaj imamo. In tretjič, da vemo, da si je za to vredno prizadevati, da je to potrebno tudi braniti,” je pojasnil. Janez Janša verjame v optimistično prihodnost Slovencev, ker je prepričan, da so generacije, ki so bile rojene po tem času, ravno tako domoljubne, kot so bile tiste, ki so bile na preizkušnji pred 26 leti.

Slavnostni govornik se je ob koncu zahvalil vsem, ki aktivno delujejo v Združenju za vrednote slovenske osamosvojitve, ki je ključnega pomena, da dosežemo tisto normalnost, za katero smo verjeli, da bo prišla, ko smo leta 1991 dvignili novo slovensko zastavo. “Potrebujemo aktivne državljane, ki jih ni sram dvigniti slovenske zastave,” je dejal Janša in se zahvalil vsem, ki državno zastavo obesijo ob praznikih pa tudi sicer. “Noben greh ni, če na hiši vsak dan visi slovenska zastava, včasih so rekli, da je to prepovedano, ni prepovedano. Hvala vsem, ki ploskate, ko se zapoje ali zaigra slovenska himna. Povsod po svetu ploskajo in se veselijo, ko se zaigra njihova nacionalna himna. Nam so rekli, da se to ne sme, ne vem, zakaj,” je dejal Janša in dodal, da tako prebijamo te blokade, ohranjamo zgodovinski spomin in s tem ohranjamo Slovenijo tudi za prihodnost.

J. F.

 • Duhec

  Ja…. prihajal bo, prihaja, marsikam…. nardi pa nič ne.

  • traktor

   Ne more še. Je še preveč takšnih, kot si ti.

   • Duhec

    Jst ga ne oviram…. niti najmanj.

    • baldeagle

     Veliko škodo delaš že s tem, ko širiš negativno propagando zoper slovensko desnico in JJ.
     Če jih že ne maraš, bodi vsaj bolj spoštljiva do slo. desnice, ki ima nedvomno največje zasluge, da se je Slovenija osamosvojila in da lahko ti danes javno svobodno izražaš svoje politično prepričanje in javno kritiziraš slovensko oblast, pa katerakoli že to je. V ex yugi tega privilegija nisi imela.

     • vzet tajkunom

      Največjo propagando za osamosvojitev-smo si zaslužni Slovenci sami z umirjeno politiko–na žalost veliko bi bilo žrtev.če bi poslušali povelja iz bunkerja takratnega janeza janše..to so dejstva!!!Kacin je opravil več kot polovico dela to si zapomni-

     • baldeagle

      To, kar ti nabijaš, so čiste levuharske laži in manipulacija. To je tudi edino, kar levuharji obvladate s perfekcijo.

     • vzet tajkunom

      Verjetn se še rodil nisi takrat..nalo poglej za nazaj.pa sram me tud ni povedat-da sem branil našo Slovenijo ponosno..in to brez Janše..vsaka čast Drnovšku da jih je pravilno usmerjal..in umiril zadeve ta beli lopov bi kar streljal..!!!

     • baldeagle

      No, če me že vlečeš za jezik, ti lahko zaupam, da sem sam pripomogel pri osamosvojitvi Slovenije veliko več kot ti in še mnogi. Tako finančno, kakor tudi vojaško.

     • vzet tajkunom

      Lepo od tebe..me veseli–torej pamet v glavo.mene noben politik ne mora prepričat..mislim s svojo glavo..

     • pajot

      Ti nisi branil nikogar. Pravzaprav si. Svojo rit. V Celovcu. ŽIVEL JANEZ JANŠA!

     • radames

      Aha! Še mal pa boš napisal, da je Janša zrihtal, da je bil na sodišču polkovnik Popov oproščen, da mu je on zrihtal odškodnino in on ukazal, da tolče po Gornji Radgoni.

  • baldeagle

   Potem pa ga podpri in mu na tak način omogoči večjo moč.
   Ko bo nekoč, sam menim da se bo to zgodilo že na naslednjih volitvah v DZ, stranka SDS dobila dovoljšno podporo in oblikovala povsem desno koalicijo, bo lahko začela spreminjati marsikaj, kar je potrebno, za normalno delovanje države in njen razvoj.

 • vzet tajkunom

  Ne nabijaj…če ne bi večinoma vsi Slovenci bili zato,tudi ti ne bi takšne bluzil..takrat smo bili enotni,kot še nikoli,potem ste pa kradit začeli na veliko-
  -in se zadolževat!!!Če bi bil pameten politik bi te volil.tako si pa štrajtmohar največji v državi pika!!!

 • luckyss

  Moram priznati, da je članek za te strani dokaj realen in domoljuben..
  Je pa treba upoštevati dejstva, da so Jugoslavijo razbijali isti ljudje kot Libijo, Sirijo itd..
  Morali so ustvariti vazalne države za “multikulti Evropo”…torej za migrantsko sramoto in islamizacijo, ki smo ji priča…
  In…Slovenijo smo ubranili poleg dokaj pametne politike legalne osamosvojitve (vaš priljubljeni murgeljski škrat ;)) …zgolj pripadniki TO in njihovi poveljniki…Če bi poveljniki TO upoštevali navodila JJa iz bunkerja, bi Slovenija danes preštevala civilne žrtve v tisočih…To so dejstva..
  Sedaj pa pametujte tisti, ki ste se takrat skrivali po kleteh in se gužvali na mejnih izhodih iz Jugoslavije…

  • vzet tajkunom

   Točno tako-to je resnica.pa če jo slišijo radi ali pa ne…

  • Caetano

   Kake levajzarske manipulacije! Brez Janeza in Toneta se sploh
   braniti ne bi mogli, ker so po dogovoru med CK in KOS-om zaplenili Sloveniji sredstva potrebna za odpor. Novo slov. vojsko je prav Janez postavil na noge! In Tone!

   Centralizacija Jugoslavije je bila delo beograjske udbe vojna v Sloveniji pa dogovorjena med Beogradom in Moskvo.

   O Gadafiju pa samo to, da je stalno govoril kako bo Evropa islamizirana z muslimansko imigracijo in rodnostjo.

   • luckyss

    Osebno sem sodeloval pri zavzetju in obrambi enega večjih skladišč orožja….ki se je kasneje prodalo in vam je pastir sedaj za par procentov izkupička lahko kupil ta peskovnik..
    In..nikjer kjer je pokalo nisem videl ne “Janeza, ne Toneta”…
    Takšni so pričeli lajat šele ko je nehalo pokat in ko so prilezli iz svojih lukenj..

    • Nata

     Uf. . . .a ja. . . . . .ti se vse naredil . Zavzel, branil , pa tudi vodil si vse skupaj. Bil si na tskovkah, na pogovorih.
     Tebe rabimo danes, veš !! Takih je pa malo.

    • Caetano

     Laž! Oba sta bila aktivna v vojni in že v pripravah na obrambo.

  • učko

   Dej ti mešat tako govnarijo, takrat ni blo nobene muslimanizacije !!! Če bi pa nas hotel “zapadnjaki” okupirat, pa bi nas že in kučanističnega režima niti pod razno ne bi imeli. To lahko nardijo tut dons, če se jim zahoče, v treh dneh je “vse fertik” !!!

 • Nata

  Janez Janša: “Imamo
  zgodovino, ki gre preko stotine generacij in preko vekov časa, in skozi
  to zgodovino je slovenski narod izoblikoval svojo identiteto, svoj
  jezik, svojo pisavo, svojo kulturo, svojo vero in postave in danes
  Slovenci, vsaj v glavnem, vemo, kaj smo.”

  Te njegove misli kažejo na to, da je Vodja. Vztrajen, na čelu stranke, ki v parlamentu resnično dela za naše dobro.In uživa zaupanje svojih ljudi, ki ga podpirajo. Oboje je velikega pomena. Prav nič niso cagavi in vztrajajo na svoji poti.

  Mi ni jasno,da tega veliko Slovencev-enk nekako ne razume in nasede prav vsaki provokaciji levakov..Obračajo se, kot nebogljeni petelinčki in kurice. Mejčken tuki, pa mejčken tam.Tekajo za vsako drobtinico. Ne vidijo pa kaj vse leti z njihove lastne mize.Takoj jih kdorkoli prepriča v tisto – brez ognja ni dima. Vendar je veliko vprašanje, če se taki državljani zavedajo, kdo te ognje kuri in jih vzdržuje ??
  Bravo Slovenija, moja draga Domovina !!

  • učko

   Mi nemamo n’č, ta rdeče fašiste na oblasti in pokradene miljarde, še največ za časa “vladanja Janeza Janše” !!!!!! Bravo !! Slava mu ! Pa še slika se t’ko rad, misl da je maneken hohoho

   • Nata

    pa od kje za vraga imaš ta podatek o miljardah.Kakšen argument pa je ” slikanje “? Kdaj pridi zraven, pa boš morda tudi ti na sliki.
    Ma, sej se ne splača. Papir prav vse prenese.

   • Olga

    Pravilno: Janševa vlada je imela edina v zgodovini Slovenije uravnoteženo bilanco, penzije in plače so se dvignile za četrtino! Vsak drugi in naslednji otrok je imel zastonj vrtec,otroci pa prehrano v šoli zastonj!
    Krediti o katerih tupite, so krediti fizičnih oseb, na kar pa vlada nima vpliva!

    • luckyss

     Pri Janezovem mentorju in vzorniku je bilo vse to brezplačno..sociala urejena in lačnih ni bilo…
     Ravno v času njegove vlade pa so se delili “slabi krediti” na “lepe oči”..in kakšnih trideset milijard je odromalo na privat račune v davčne oaze…
     Od kje pa misliš, da imate denar za lastno noro tv ;))
     Ovca bedasta..

    • učko

     To je res, ampak tisto je pozabljeno ! Treba je zmagati vsakič !!!

  • luckyss

   Kolaboracija z nacisti, ki so hoteli vzpostaviti prevlado arijske rase in pri katerih so bili Slovani označeni kot kurivo…ne nakazuje najbolj na ohranitev naroda, kulture, pisave itd…
   Pa saj se delate norce iz samih sebe…priznam, tudi to je razlog, da se tu nasmejem in ostajam….;))

   • Nata

    Le smej se. Samo srčno upam, da tista – kdor se zadnji smeje, se najslajše smeje – še velja.
    Ali pa ste tudi to obrnili na glavo.

    • luckyss

     Seveda..tisti, ki se je zadnjič smejal je že pokojni..;)

     • Nata

      Razloži. Sem malo pozabljiva! Ne vem, kam meriš.

 • Slovenec

  Tale voluhar že več kot 30 let cuza davkoplačevalski denar. Se točno vidi od kod izhaja.

  • vzet tajkunom

   Pred tem je pa komunajzarskega..ne morš da verjameš-!!

   • Slovenec

    Je prsesan na državo kot klop. Ne glede na oblast.

    • Olga

     Mislite Milan Kučan Plavi! Milana bo odklopila Nemčija!

   • baldeagle

    Je bilo v tistih časih na razpolago še kaj drugega, kot komunajzerstvo?

    • Slovenec

     Babe, pijača, veselice, stanovanja, službe …

    • Caetano

     In prav o Janezu tako govorijo ki je bil disident CK in udbo pa branijo. Prozorno!

     • baldeagle

      Levuharska dvoličnost in licemerje.

    • vzet tajkunom

     Bilo delo drugod npr-Avstrija…noben ti ni branil..če si hotel pošteno zaslužit-ne na račun politike!!

     • baldeagle

      Torej je bilo z ex yugo nekaj zelo hudo marobe, če si je človek moral zagotavljati materialno existenco v tujini.

     • Slovenec

      A pol prauš, da ni nben žveu u Jugi?

     • vzet tajkunom

      Ne zanikam tega seveda je bilo …zato smo se pa odločil da gremo zase in na plebiscitu je bilo 88% za to -torej skoraj vsi Slovenci razen jugovičev..čudno a ne?’ In kaj bi zdaj radi spremenili??

     • baldeagle

      Spremeniti je potrebno ogromno tega. Predvsem miselnost velikega števila ljudi, katera jim še vedno korenini globoko v socializmu. Ko se bo nekoč to spremenilo, se bodo stvari začele same od sebe z veliko naglico spreminjat na boljše.

     • vzet tajkunom

      Točno tako.potem naj nehajo kdo je bolj zaslužen z osamosvojitvijo Slovenije??Mislim.da v prvi vrsti najprej narod–potem dolgo nič…!!!!

     • baldeagle

      Najprej je potrebno iz javnosti umakniti vse simbole, ki simbolizirajo totalitarni režim v muzeje. Kajti le ti zelo razdiralno vplivajo na slovenski narod in ga strašansko razdvajajo. Ko bo to z zakonom urejeno, bodo že nastopili boljši pogoji, da se bomo lahko začeli mirno pogovarjati o prihodnosti naše države.
      Pa tudi o zaslugah za osamosvojitev bo manj govora.
      Naslednji korak, ki bo bistveno vplival na poenotenje tega naroda pa je sprava. Dokler te ne bo, bo ta narod razdvojen, kar pa bo zelo oviralo kakršenkoli napredek te družbe in države.

  • Olga

   Mislite Milana? Že petdeset let! Pa še veteran v plenicah je in laže!

 • učko

  Če ne bi blo tolk izdajalcev v vrstah “vodstva” osamosvojiteljev, vključno z Janšo, bi bilo danes vse drugače in veliko, veliko bolje !!!! Komunistični režim je zaradi tega še vedno na oblasti in vsi kolaborirajo s tem režimom, nihče se več ne upira !!!

  • radames

   Ti si sigurn včasih na nekem forumu imel nick “čarli”.

  • Olga

   Mislite Peterleta, Ljudmile, Bučarja….

   • učko

    Ogromno jih je blo !!!!!!!!!!!

 • Slovenec

  “Janez Janša: Dokler bom živ, ne bom prenehal prihajati na tista mesta, kjer je prišlo do spontanega odpora.”

  A to misli on na Dob?

  • tohuvabohu

   To je velika želja vseh rdečkarjev. Upanje nikoli ne crkne, a ne rdeča hijena?

 • učko

  Danes to ni več osamosvojitev ampak “osramotitev” !!!!! Zakaj je janša bil glavni razdiralec Demosa, zakaj je bil z Bavčarjem prvi razbijač Peterletove vlade ?!!!! Tukaj je še veliko zakajev !!!!!!!!!!!!

  • Nata

   Dej, dej, no ?? Kaj bomo res vedno znova pisarili, kdo je bil kdo v strankah? Kaj res prav nič ne veš, ali pa namerno zavajaš. Kar naenkrat so bili vsi silni demokrati, s Kučanom na čelu – in oni so tisti, ki zgodovino zopet sprevračajo po svojih merilih.

  • Slovenec

   Janez je komunyarski skrivni agent.

   • Olga

    Vi ste udbaš!

 • Slovenec

  Mi Slovenci moramo stopiti skupaj, da dokončno preženemo fašistične argentinske tujce iz Slovenije.

  • učko

   Tle ni nobenih argentinskih fašistov, so samo rdeči, kučanistični fašisti. Janez je pa precej zaslužen za to !!!!!!!!!!!!!!!!

   • Slovenec

    Janez je njihov skrivni agent.

    • Olga

     Udbaš, tiho bodite! Nemci vas iščejo!

     • Slovenec

      Jas sem že njih poiskal, lol.

  • Olga

   Ja, da naženemo komuniste, ki nas že 72 let ropajo in dušijo!

   • janez cepec

    pa jim še kr držite, al ste fukneni, al vam pa paše, to bo ja, paše vam de vas jebejo

 • Slovenec

  Dons pa sami pedri na prvi strani Nova24TV …. kot da ni drugih novic.

  • učko

   Ja, lahko se odjau’š, bo eden manj !!!!!!!

   • Slovenec

    Čarli!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • centurion

   Ti si navadna PEDERČINA balkanska.
   Pa še impotentna.

   • MladiLiberalec

    To pomen da mu dol pade ko ga hoce dat v rito? Pa ce njega kdo poriva? Kaj je pol z impotenco?

    • centurion

     Pol je pa kot ponavadi- jebena stranka….

  • Vrhovni sodnik

   Šeytan, kako te ni Svetlana povabila na koncert, saj nosiš rdeči kopalni plašč, so te od pikal,
   https://www.youtube.com/watch?v=wj3IsmymQ4c

  • Olga

   Ste clan?

 • Vrhovni sodnik

  Referendum bo dokazal ali smo zreli, da kot narod zaživimo zopet po
  1200 letih svobodno in da sami odločamo o svoji usodi. Žal nismo l. 1918 izvedli Karlov manifest, ki nam je dal možnost že takrat osnovati svojo državo v bistveno večji velikosti, s Trstom in Furlanijo, z celotno Koroško in Istro z 3 otoki, Cres, M.Lošinj in Krk. Udeležba in rezultat bo pokazal a smo se kaj naučili iz 73 letne vladavine lewakov in da jim enkrat dokončno rečemo NE in jih pošljemo za zapahe, kamor sodijo, ŽIVELA KONČNO SVOBODNA, DOMOVINA NAM MILA !

  • Nata

   + + + + + + + +

  • MladiLiberalec

   Teb pa v redu dogaja.

 • MladiLiberalec

  Sem ze mislu da spet o Rovtah govori pa vidim da sam o osamosvojitvi.

 • Olga

  Bravo Janez Janša! Vsi na volitve! Za Slovenijo gre!

  • MladiLiberalec

   Liberalna Slovenija ze ima svojega prvega moza.

   • tohuvabohu

    Milan učan?

    • MladiLiberalec

     Xd NE Xd

  • Vojteh Dovč

   to govorijo vsi že 25 let za Slovenijo gre (pa za otroke) pa nič od tega

   • sprehajalec

    Pa pufe jemlejo na račun otrok za tvojo današnjo penzijo Vojc.

 • Olga

  Spet logoreja levakov, ki natančno vedo, da je Janez Janša najboljši slovenski politik in sposoben Slovenijo popeljati na pot demokracije in blagostanja, saj je pošten, sposoben in drži dano besedo!
  Seveda, levaki v svoji maniri: deset komunističnih laži in diskreditacija! Vendar jim nihče več ne verjame!

  • janez cepec

   eden in edin, u modro rumeno prihodnost, s’ pozabila napisat, bo popelu svoje ovce na vekov veke, amen

 • janez cepec

  Janša j’ reku: dokler bom živ, ne bom nehu prhajat na tista mesta, kjer je pršlo do odpora in se počasi odpraviu po poteh Avnoja u Jajce.

  • centurion

   In iz jajc je tvoja yugoslavija, tako kot ti, šla
   naprej-v kurac…

   • janez cepec

    navš vrjeu, jest nism biu u Jajcu, vaš vodje pa j’ biu, zdej je pa na poti u kurac, maš prou

    • centurion

     Jaz sem napisal jajce, ne Jajce.
     In tebe so ejakuirali iz jajc skozi kurac v napačno luknjo.
     Dva centimetra gor ali dol….proizvod vidimo…

    • sprehajalec

     Ti s biu u Kumroucu Janez, to je že za stopno višje.. Pol pa Polče, s meu pa prvovrstno izobrazbo.

 • Anton

  bravoo Janez Janša

 • etrusk

  Korajžno , bo potrebno udariti po mizi , da se ta nesnaga počisti iz Slovenije. Biti korajžen , ne cagov, le korajža nekaj velja.

  • janez cepec

   ajde ta korajžni, jutr po deseti maš mate zbor u Begnah

  • baldeagle

   Bolj natančno definiraj, koga imaš v mislih, ko omenjaš nesnago.

 • Prle

  Njegova standardna poza, z levico ali desnico v žepu si drži jajčka.

  • Slovenec

   …. s figo v žepu.

  • Vrhovni sodnik

   Lewaki si nimate kaj držat, ker jajc sploh nimate, teorija spola, pa to

   • Prle

    Drži si jih zato, ker jih je pridobil z operacijo,saj je bil baje v mladosti ženska- Ivanka. Tako se govori.

    • učko

     No, to so pa že mal preveč lovske laži, PRDO !!!! Dej si zmisl kej bolj realnega !!!!!!!!!!!

     • Prle

      Od kod mu pa ime Ivan? Ko je bila stara 8 let si je spremenil spol, za ta podatek vedo samo najbližji.

    • indijanka

     Ohh ne Prle. Zanimiv moški je. Moškost oddaja Kaj pa ti?

     • Prle

      Si hotela reči umetno moškost, za jajčka se drži, da mu ne bi ušla. A tebi je ta poza všeč, ko moški potlači roko globoko v žep in paradira. te to vzburja?

     • indijanka

      Tega si nisem ogledala. Mene vzburja intelekt..:).

     • Prle

      Sem mislil zgornjo sliko, potem te moj intelekt vzburja?

     • indijanka

      Hmmm..kaj misliš?

     • Anton

      upam da nisi ena tistih ki govorijo in obenem držijo figo v žepu, pa brez zamer;)

      sarkazem press

     • indijanka

      :) zakaj bi pa to počela.? Ali misliš, da tu ne pozna nihče mojega imena?

  • centurion

   Kdo pa tebe držii za jajčka?
   Ta spodni “Slovenc”?
   Vzajemno?

   • Prle

    A bi me rad ti držal, preverzneš.

  • Olga

   Jih vsaj ima, za razliko od vas!

   • Prle

    Teta Olga , če bi bila pol stoletja mlajša, bi ti še rekel, če jih malo počohaš.

    • sprehajalec

     Segla bi v prazno Prle….

     • Prle

      Firbec, a bi ti namesto nje, ane?

     • sprehajalec

      Če ničesar ni tam, ti tudi jaz ne morem pomagati pri tvojih težavah….

     • Prle

      Verjetno slabo vidiš, zato si natakni naočnike z največjo dioptrijo in še enkrat preberi odgovor, ki sem ga dal teti Olgi. Bo šlo?

     • sprehajalec

      Sem čisto razumel, ti nisi razumel. Poanta je, da si brez jajc. na stare ženske se spravljaš. Zato jih nimaš. Pa čeprav morda tam visi neka oblika črvička pa nekaj kožice…

     • indijanka

      Ha..ha..ha

 • Vojteh Dovč

  Bravo Janez Janša! Vsi na volitve! Za Slovenijo gre!
  to govorijo vsi že 25 let za Slovenijo gre (pa za otroke) pa nič od tega

  • sprehajalec

   Pa pufe jemlejo na račun otrok za tvojo današnjo penzijo, da se lahk zahebavaš na morju Vojc. Otroci morja ne bodo videli.

   • Vojteh Dovč

    ne blodi

    • sprehajalec

     Se ti kaj smilijo mala deca, ki ne bodo videla morja, zaradi tvoje današnje penzije Vojc?

   • Olga

    Cerar in Kučan?

  • luckyss

   Ni res..nekateri župniki še vedno zelo tesno stojijo za otroki )ministranti)

   • Olga

    Ste takšen duhovnik?

    • luckyss

     K sreči nisem vernik..niti v političnem smislu…
     To boste častilci tukajšnjega vsevišjevega ;) bolj težko razumeli ;))

     • Olga

      Bi rekla, da ste levi fašist!

     • luckyss

      Mogoče pa desni komunist..ovca blesava…V normalni državi bi bili po ustreznih ustanovah, ne pa da na nori tv bluzite..

     • tohuvabohu

      A tako kot v komunizmu, ko so oporečnike pošiljali na psihiatrijo in jih “zdravili” z elektrošoki?

    • sprehajalec

     Takšne kot je on Cerkev ne jemlje.

     • luckyss

      .Cerkev te krsti in “birma” preden lahko o tem sam odločaš…
      Ja, sicer pa ne hodim v cerkev …Tam so sami bivši komunisti ..

     • sprehajalec

      Cerkev ima odprta vrata za vse skesance. Zato jih toliko vidiš tam….

     • luckyss

      Cerkev je vedno bila odprta do hinavcev….Poglej le prodajo “odpustkov”…

     • sprehajalec

      Če gredo odpustki za dobra dela, sirote in pomoči potrebne, potem je to upravičeno. Koliko sta pa tvoja svetnika Kocjančič pa Zemljarič dala za čeriti?

 • resnicaboli

  Dobro se spominjam tistih dni in sem se takrat spraševal od kje mu pogum.

  • Olga

   Iz domoljubja!

   • luckyss

    Glavo v torbi smo nosili pripadniki TO, ko smo dejansko bojno dejstvovali…
    Ne pa te vaše maskote..

    • tohuvabohu

     St se tepli, ja, pri kotlu.

     • luckyss

      Glej frajerček provokatorski…
      Sam sem zgolj s tem ko sem se kot rezervist JNA prostovoljno prijavil v TO tvegal “vojni sud” in likvidacijo…
      Tako, da takšnih oslovskih dovpitov ne bom resno jemal..
      Je pa zanimiva ta vaša nemoč povedati nekaj konkretnega, v smislu teme o kateri debatiramo..
      Le floskule in bedarije…v bistvu se mi v tej nemoči prav smilite in ne upam si niti pomisliti kako bedno se v bistvu morate počutiti..se mi kar smilite..

     • tohuvabohu

      Kaj si pa ti, tečnež, skupaj spravil na temo članka?
      Kar se tiče TO, imam informacije iz prve roke. Ni bilo povsod tako, v Ljubljani pa zanesljivo. Poveljnik je bil Miha Butara, ki danes v Delu spet nekaj udriha po Janši in Krkoviču. Zavračal je ukaze, saboter, seveda ker je vedel, da je TO zapita, slabo pripravljena in oborožena ter dezorganizirana.

     • Tačka

      Vuffff

  • luckyss

   Sedaj pa resno…Pogum ?!! Koga to misliš ?

   • Caetano

    Janeza in Toneta!!

    • luckyss

     Tam kjer sem bil kot pripadnik TO in kjer je konkretno pokalo, teh “herojev” ni bilo opaziti..

     • tohuvabohu

      Seveda niste opazili, ker ste bili nažgani kot akse. In za poveljnike ste imeli Butaro pa Karboneta. Izdajalca, ki sta zavračala ukaze in še danes mečeta blato na osamosvojitelje.

     • tramal

      A to je bilo blizu beograda.Mi se pogovarjamo o osvoboditvi slovenije.

 • Franjo Trojner

  JANEZ JANŠA ima znova PRAV! Nikoli ne
  smemo pozabiti zakaj smo se odcepili od Jugoslavije! Nikoli ne smemo pozabiti, da smo se tako odločili na PLEBISCITU in to skoraj s 100% podporo vsega SLOVENSKEGA RODA. Nikoli ne smemo pozabiti tistih, ki so si za samostojno demokratično državo nesebično prizadevali ! In nikoli ne smemo pozabiti tistih, ki so samostojni demokratični državi vsega SLOVENSKEGA RODA javno in aktivno nasprotovali , ker to nikoli ni bila njihova intimna opcija. ČISTO VSI IN TO BREZ IZJEME PA NIKOLI NE SMEMO POZABITI VSEH PADLIH V VOJNI ZA SLIVENIJO! Mi v novi samostojni demokratični Sloveniji imamo v TO 11 domoljubnih vojakov padlih v vojni za Slovenijo to so : Dejan Bizjak, Stanislav Požar, Vincec Repnik, Sabistjan Miran, Jernej Molan, Miroslav Moljk, Edvard Peperko, Peter Petrič, Vinko Repnik, Franc Uršič, Anton Žakl, torej 11 razlogov da v njihovo čast, spomin in v zahvao , da so za vse nas in našo državo dali največ kar so imeli svoje živlenje organiziramo nešteto dogodkov! V policiji je med vojno za Slovenijo padlo 6 policistov to so: Franc Šuster, Robert Hvalec, Stanko Strašek, Marjan Dobelšek, Željko Ernoič, Bojan Štumberger, torej še šest razlogov več, da v njihovo čast, spomin in v zahvalo organiziramo nešteto dogodkov! Padlih civilistov med agresijo JLA na Slovenijo je 6, to so: Boris Adam, Josef Šimčik, Janez Svetina, Mohor Bergant, Alojz Gaube, Anton Kotar, torej še 6 razlogov več, da v njihovo čast, spomin in zahvalo organiziramo nešteto dogotkov, mar ne? Ranjenih je bili 183 pripadnikov TO in policije, torej še 183 razlogov več, da jim v čast in zahvalo priredimo nešteto prireditev! Ali naša država naredi dovolj za vse padle in ranjene v vojni za Slovenijo, za njihove družine, svojce? Za vojne veterane vojne za Slovenijo? Sam mislim, da ne NE ! Največje proslave in ugodnosti v Sloveniji imajo borci NOB????? Čemu je temu tako morate vprašati non stop vladajočo levico!!!!!! Ki namesto, da bi pela hvalnice in častila padle in ranjene v vojni za Slovenijo, veterane vojne za Slovenijo in vse osamosvojitelje raje organizira pohod v čast in spomin padlemu pilotu JLA???? TO JE ABSURD! Nikjer tudi nisem zasledil, da bi se kaj organiziralo v spomin in čast med vojno s strani agresorske JLA ubitima novinarjema Nicolasu Vogelu in Norbertu Werneru iz sosednje Avstrije. Dosti vojnih veteranov se nas sprašuje, kaj se dogaja v naši državi in da to danes ni država katero smo takrat hoteli se zanjo borili in jo tudi izborili. Jasno in na glas tudi javno povemo, da bomo, kot domoljubi naše SLOVENSKE domove, ljudi, zemljo, kulturo, oremoženje, mejo, navade, vero tudi z orožjem v roki vedno do zadnje kaplje naše srčne krvi branili in jo tudi obranili! Toda za politike, ki jim za to državo in ves SLOVENSKI ROD NI MAR IN NIKOLI NI BILA NJIHOVA INTIMNA OPCIJA V BOJ NE GREMO!

  • Olga

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ to državo si bomo morali vzeti nazaj na volitvah!

   • učko

    Je južnih, ki podpirajo ta režim že tolk, da jih ne bomo nikol več preglasoval !!! Jajo je pa zelo zaslužen za to !!!!!!!! Več kot četrt stoletja je praskal jajca na položaju, ki mu ni bil dorasel !!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Olga

     Taki kot vi so zaslužni! Pa Peterle, Bučar, Brata Podobnik, Ljudmila……. sami izdajalci!

   • Franjo Trojner

    Ja tako ali drugače!

  • Prle

   Ne nakladaj desetdnevni veteran.

   • Olga

    Utihnite udbaški kriminalec! So vam naši fantje dali nogo v rit!

    • Prle

     Sds prostitutka.

     • Olga

      Jaz nisem na prodaj, vi pa ste prodana duša!

     • Prle

      Prostitutke, dajo tudi zastonj, seveda odslužene.

     • Franjo Trojner

      Olga ne dovolite si, da vas provicira balkanski primitivec! Kmalu in zagotovo pride čas, ko bodo računi pravično in dlakocepsko poravnani!

     • Prle

      Franjo Dlakocepko.

   • Franjo Trojner

    Ti si bil zagotovo na nsprotni strani in še te danes bolijo podplati, od bežanja, ko smo te poraženega in ponižanega gonili preko meje, aneda? Kaj si te prišo nazaj , če ne maraš SAMOSTOJNE DEMOKRATIČNE DRŽAVE VSEGA SLOVENSKEGA RODA. In to o 10 dnevni vojni povej svojcem vsem 23 padlim v vojni za Slovenijo in vsem 183 ranjenim! Res si pravi ksingl, da se norčuješ iz padlih in ranjenih! Verjami, da zagotovo prihaja čas, ko bodo računi pravično in dlakocepsko poravnani!

    • Prle

     Zakaj za vraga se nisi žrtvoval za domovino, ko tako vehamentno nakladaš, da se boš boril do zadnje kaplje svoje krvi. Zakaj za vraga si še živ?

     • Franjo Trojner

      Ti navaden neuravnovešen udbaški provokator, kr piši svoje PROTISLOVENSKE PAMFLETE še naprej, TODA zavedaj se, da zagotovo prihaja čas, ko bodo računi pravično in dlakocepsko poravnani!

     • Prle

      Sledi neuravnovešenosti se vidijo pri tebi, saj noben normalen, ne ni spisal takšen dolg pamflet nakladanj. Kar boš ti dlakocepko poravnaval, si kar zatakni za desno uho, če ga seveda imaš.

     • Hun

      kam bos svoje sovraznike zakopu u grapo!

  • luckyss

   Tukaj običajno lajate le tisti, ki ste se takrat skrivali po kleteh..in slavite tiste, ki so se prav tako skrivali po kleteh….
   Tisti, ki smo bili takrat na terenu in ki takrat dejansko nismo vedeli ali bomo preživeli ali ne pa nismo omembe vredni…
   Pa saj je po vsaki vojni dosti generalov..

   • Franjo Trojner

    Luckyss nad mojim tekstom stoji moje pravo ime in priimek in nimam ničesar skrivati! Ti revše pa lajaš varno skrit, anonimno! Toliko o tvoji pokončnosti, načelnosti in hrabrosti! Časten, človek ti nisi, častni človek nima kaj skrivati in se ne sramuje svojega imena in priimka.

    • luckyss

     Stvar posameznika je, če se hoče javno smešiti s sestavki kot je vaš..
     Sicer pa tukaj nismo povsem anonimni…Policiji so znani vsi naši podatki …pa tudi vsakemu, ki ima nekaj več računalniškega znanja…

   • MEFISTO

    Vam v JNA je res trda predla.

    Desetar vam je zjebal znanje vseh vaših majorjev in generalov..

    • luckyss

     Osebno sem bil v rezervi JNA…v bistvu pa prostovoljec v TO od prvega do zadnjega dne “osamojitvene vojne”…
     Treba je poudariti, da takrat nihče ni vedel ali upal, da se bo vse skupaj tako relativno hitro končalo…
     Zato ne ponižuj tistih, ki smo imeli jajca, da smo se fizično izpostavili..reve “podkletene”..z vašimi “heroji” vred..

   • tohuvabohu

    Eni so bili v kleti. Eni pa na smrt nažgani v grabnu. Situacijo je pa reševal Krkovič in policisti.

    • luckyss

     Vsaka čast policistom..ti so brez oklevanja šli v akcijo skupaj z nami…Tončija pa nismo nikjer zasledili ;)

   • tramal

    Vkateri uti si pa ti cvilu ,ko je bila vojna.

    • luckyss

     Čuval sem orožje s katerim ti je pastir kupil tale peskovnik ..ovca..

   • Tačka

    Luuuuuckyssss vuf vuuuuuffff

 • učko

  Pa kwa zdej Janša obuja neke spomine, pa si hoče neke spomenike postaulat !!! Ta glaven posu nas še čaka. Potolčt levuharski kučanistični režim, ki krade milijarde !!!!!!!!!! Jajo bi se pa rad že za heroja razglasu, pa za blaženga pa ne vem kwa še !!!! MMMMMMMrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrRšššššššššššššššššššš

  • Olga

   A sploh veste, kaj govorite?!

   • Prle

    Mene močno skrbi, da ti ne veš, kaj nakladaš.

    • Olga

     Ste odvetnik Učka ali samo isti Nick?!

     • Prle

      Odvetnik, gospod Odvetnik.

     • tramal

      Prdec ,spet kvasiš traparije

 • Morala

  Res je, premalo se zavedamo, da smo “Slovenci suveren narod, ki je dobil lastno državo na podlagi lastnega truda!” Domovino premnogi tudi premalo spoštujejo!

  • luckyss

   Ja, ovca…o čem pa lahko odločaš ?!
   EU ti pove kdaj in za koliko bomo prodali kakšno banko in EU ti pove koliko afriških mladcev bomo sprejeli in kakšen lcd tv mora biti v njihovem stanovanju..

   Torej še enkrat ..ovca..

   • Morala

    Ne izzivajte me!! Nisem za vas nikakršna ovca…potem ste vi “OVEN”!

    • luckyss

     Le pišem dejstva..tisti ki jih ne vidite niste le ovce..ste “nadovce”..
     Torej namerno še bolj butasti kot ste v resnici…če je to sploh možno..no, očitno je možno..

     • tohuvabohu

      Kreten!

     • Morala

      Ta dejstva že dolgo vemo in si takšne EU kot je danes nismo želeli! Tako, da niste nič novega napisali!

      Imam pa spoštovanje do ljudi!!

     • traktor

      Prav vesel sem,da imamo takšne ,kot si ti.Nisi ovca,kaj si potem,volk? In ja,da imamo tako posrano mafijsko državo ste krivi potemtakem vi, volkovi.Super,vsaj vemo kdo je zaslužen za to. Me ovce.

     • Hun

      najhuj ce se volk preoblece v ovco pa voz ovce cez vodo zejne v svoj brlog…usoda ovc je jasna

   • tohuvabohu

    Ovca si ti, bedak. Ali ti ni nikoli nerodno?

    • luckyss

     Ja, od tebe sem pričakoval nekaj v tem smislu ;)))
     Nimate nobenega ugovora ali normalnega protiargumenta in potem zgolj sproščate nemoč…reve ovčje..

     • tohuvabohu

      Ugovora na zmerjanje? Protiargument na zmerjanje? res si opica. Na zmerjanje ni mogoče odgovoriti drugače.

     • luckyss

      Moji komentarji so omejeni na kritiko in dejstva…tisto kar ti označuješ kot zmerjanje so zgolj blagohotna dejstva..

     • tohuvabohu

      Dejstvo je, da si ti navaden zahojen kreten, ki ni za med ljudi.

     • luckyss

      Ja, moje zmerjanja so res le zelo blagohotna dejstva, ni ti treba tega vedno znova potrjevati..

     • Hun

      clovek ti razlaga da ni vse zlato kar se sveti …ti pa kot oslicek spilas majmuna

     • Franjo Trojner

      A ni križanec med garjavo rdečo ovco in scufanim rdečim papagajem, ki bi očitno rad pes postal???

    • Franjo Trojner

     Takim nikoli ni nerodno! On vedno samo bleeekne in pol pride vun kar pač pride. In ker ne uporablja vseh možganskih celic, ga tudi sram ne more biti.

     • tohuvabohu

      Pozna par slovenskih besed, pa že misli, da lako gostuje.

   • tramal

    Seveda če imamo komunajzarske hlapce na oblasti.Zakaj se pa orban ne da in mu ne morejo nič.Tudi poljaki se ne dajo .Oboji imajo ponosno desno vlado na oblasti.

 • Vrhovni sodnik

  LEWAKI vabljeni na ples, igral vam bo Jelinčič na puško mitraljez

 • MEFISTO

  Zaenkrat se ven mečeta prevsem Prle n luckyss.

  Ko se bodo oglasili še majorji Tunnek, MladiLiberalec, Krtača17 in drugi naladači bomo pa do podrobnosti izvedeli, kako so imeli posrane svoje raztrgane gate jugooficirji.

  • Prle

   Imaš prav za Generali pridejo majorji, ti pa si samo razvodnik.

   • tramal

    Tele srbijanske majorje oz. drhal smo pognali v desetih dneh v srbijansk pašluk.Samo izraelcem je uspeli uničiti dvesto miljonov v šestih dneh,pa jih je bilo takrat samo tri miljone.Se pravi da smo drugi na svetu po hitrosti poraza okupatorja.

    • luckyss

     Še en ki je bil takrat v kleti oz. pod maminim krilom..
     Če bi takrat JNA udarila z vso močjo, bi nas vse pripadnike TO in pripadnike policije pobili v roku 24 ur…vsaj tiste, ki bi vztrajali na položajih..Takšno je bilo pač razmerje moči.
     In ni čudno, da so naši tu omenjani “heroji” vse te dni preživeli pod zemljo, dobro so se zavedali vojaške premoči JNA..

     • Jovo Jamnica

      Neumnost. JLA ni bila koncipirana na ofenzivi, ampak defenzivi. Obramba z veliko začetnico. Tudi motiva ni bilo.

     • luckyss

      Govorim o tem, kaj bi lahko JNA s svojo bojno močjo storila v danem trenutku…in o tem, da takrat nismo vedeli ali nas bodo preletavali trije MIGi ali pa bo naenkrat bojno dejstvovalo dvesto teh letal, helikopterji in ostale enote..

     • učko

      Vojno si si lahko ogledal na TV, ko je potekala na Hrvaškem. Tako bi bilo tudi pri nas, če bi Srbi imeli priliko to nardit !!!!!!!!!!!

     • luckyss

      Priliko so vsekakor imeli…na srečo pa niso imeli interesa..so se raje “posvetili” Hrvaški..

     • učko

      In krvavo popušili !!!!!!!!!!! Zdej je pa za encajt mir !!!

     • Jovo Jamnica

      Največ žrtev je bilo med civilisti. Na ozemlje Srbije ni stopil niti en napadalec iz drugih delov takratne razpadajoče države.

     • Megatron Arrows

      Seveda so na ozemlje Srbije stopili napadalci, recimo OVK, ki jim je “odkantal cel Kosovo in zdaj s pomočjo islamistov sestavlja veliko Albanijo. In Novi Pazar je bil po ideologiji vedno muslimanski.

     • Jovo Jamnica

      Kosovo je bilo sestavni del ZR Jugoslavije. Pripadniki OVK iz tujine so bili približno primerljivi z ustaškimi teroristi za časa SFRJ. Novi Pazar je bil v Srbiji za časa SFRJ in ZR Jugoslavije, kakor je danes v Republiki Srbiji.

     • Megatron Arrows

      Poudarek na JE BILO: In nadaljevanje islamskega pohoda sledi. Ali bo Srbiji tokrat uspelo zmagati na Kosovem polju, ali pa bo ta val spet butnil pod Alpe?

     • Adolf Hitler

      pa jo niso imel punkt!

     • Jovo Jamnica

      Ampak JNA je temeljila na oboroženih pripadnikih iz vseh delov SFRJ. Torej, tudi oficirski kader, ki vojake motivira v vojaških akcijah ni bil enoten. Spomnim se, da so zmedeni oficiri skušali motivirati še bolj zmedene vojake s čudaškimi prijemi, češ, da so SFRJ napadli Avstrijci…

     • luckyss

      Ja, res je…JNA ni bila le Srbska kot mnogi tu prisotni (predvsem mlajši) mislijo…In tudi sestava nabornikov je bila takšna kot je bila..iz vseh republik…
      Tako, da je bilo precej zmede in načinov “motivacije”

     • Megatron Arrows

      Saj je res škoda, da ni udarila z vso močjo. Potem južnjakov nikoli nihče ne bi več vabil sem, vsaj tisti preživeli ne. In Hrvati se nikoli ne bi šli “domovonskog rata” ki so ga začeli šele po tem, ko se je JNA v Sloveniji demoralizirala.

     • učko

      Ja, so jo pa Srbi dobro ponucali na Hrvaškem in bi jo tut tukaj, če bi imel’ priložnost !!!!

     • Jovo Jamnica

      To je druga tema. Govorimo o Sloveniji.

     • Franjo Trojner

      No bolj, kot si se zdaj razkril se nisi mogel. Torej smo tudi tebe kjub tvoji močni armadi JLA gonili ponižanega preko meje!

     • luckyss

      No, saj ti sem spodaj napisal, da ni pametno uporabljati imena in priimka in se takole sramotiti pred vsemi…
      Kot pripadnik – prostovoljec TO sem pripomogel k temu, da se je JLA dokaj mirno umaknila..

     • tramal

      Če bi bila tako močna ,nebi razpadla v nekaj dneh.Ko so napadli hrvaško in ostale republike pa so bili v jna samo še srbini.

    • Adolf Hitler

     z pomoč židovskih ameriških pizd brez njih bi bil ta smrad že davno zbrisan kar niso te začel bodo turki končal u to s lahk 1000000,00000000 prepričan!israhella 2020nebo več.

 • Slovenec

  ŽIVEL JOSIP BROZ TITO!!!

  …. več o tem pa malce kasneje ….

  • Spartan

   Ma pojej ga!

  • tramal

   Že davno je crknu,če še ne veš.

   • Adolf Hitler

    samo to ni bil taprav je bil umorjen od komunaiserjev! nas je vodila leta in leta tifusarska lažna in morilska židovska spaka!

  • Franjo Trojner

   Ti častiš nekdanjega predsednika Hrvata in se imaš za SLOVENCA? Ma saj si blazen!

  • traktor

   Zajebu je Jugo,pa so mu odrezal krake.

 • Duhec

  Samo 130 komentarjev… očitno Janša ni več zanimiv.

 • Primoz Papez

  Janšo za predcednika.. . Postanemo severna Koreja

  • Franjo Trojner

   Imeli smo Kučana, Drnovška, Turka in sedaj Pahorja, torej smo že severna Koreja.

   • Primoz Papez

    Če pride Janša hahaha bomo pa res s Koreja

    • Franjo Trojner

     ??? pojasni!

     • Primoz Papez

      Janša nikol ne bo prišel na oblast …
      Če pa slučajno pride s 101% v vlado bojo pa domobranci skakal od veselja ko jim bo še internet blokiru pa bosta z Grimsem skakala okol..

 • tramal

  Janša, mi pošteni,hrabri in zavedni slovenci smo vedno z teboj.

  • učko

   s teboj, ja

  • Adolf Hitler

   z deželo naprei naš vodia slovendskih dežel za dom in deželo vedno v pripravi Heil Janša

  • Airways

   Res je!

 • Franjo Trojner

  TOLIKO IN TAKO ZELO AGRESIVNIH PROTISLOVENSKIH KOMENTARJEV NA NAŠEM SLOVENSKEM PORTALU RES NISEM PRIČAKOVAL. A vse to plačujejo Rusi in je samo uvertura v predsedniške in nato drugo leto še parlamentarne volitve. Sedaj komaj razumem slogan, ki množično kroži med SLOVENSKIMI LJUDMI, da pomeni na naslednjih parlamentarnih volitvah ODDAN GLAS ZA JANŠO, V BISTVU ODDAN GLAS ZA DEMOKRATIČNO SAMOSTOJNO SLOVENIJO VPETO V EU IN NATO IN VES SLOVENSKI ROD.

  • Prle

   Franček Dlakocepski.

   • Franjo Trojner

    Čuj ti Rus nea me gnjavi.

    • Prle

     Čuj Fronček, ata ti je bil Rus, če je tako si ti Slorus. Ja?

     • Franjo Trojner

      A ta komentar si meni naminil? To bo zelo verjetno pomota, morda pa si samo smotan !

  • luckyss

   Mene plačuje JJ, da vas “ohranjam v formi”…za ostale ne bi vedu ;(

   • Franjo Trojner

    Ha, ha, ha, ha čuj res si me nasmejal.Kaj se sprenevedaš resnica je luckyss, da tebe plačuje okrogli palček iz murgeljmlakemočvirjadola, aneda? In to ne direktno, ker ima on raje gnar zase. Ti si plačan z delovnim mestom v javni upravi in morda nato še z penzijo.Morda ti kaj cankne tudi z kakega veteranskega združenja, kjer imajo kjub veliki smrtnosti vedno dovolj in še preveč članov, ker jih že kr nekaj časa pospešeno po občinah nagovarjajo in marsikaj obljubljajo.

    • luckyss

     Ja, kar ugibaj in se tolaži….;))

  • Megatron Arrows

   A misliš, da si še želimo biti vpeti v morilsko organizacijo NATO?

  • Airways

   Dobrodošli v klub razumnikov! Samo razumen in domoljuben človek bo volil za SDS. Eno in edino načelno stranko v slovenskem parlamentu. Še enkrat čestitke za spoznanje. Pa prosim to resno mislim. In še enkrat hvala za prispevek k osamosvojitvi Slovenije leta 91. S spoštovanjem.

 • Demonkrat

  Rdeči burzuaziji nacionalizirati premoženje

  • luckyss

   To so komunistični pristopi :))

   • Demonkrat

    Klin se s klinom izbija pravi slovenski pregovor

    • luckyss

     Ja, važen je cilj, ne načelnost je “djau” vaš prerok…

     • Anton

      misliš na Kučkota?

      sarkazem press

     • luckyss

      Ne, ne mislim na ata smrka ampak na Gargamela ;)

  • traktor

   Dovolj bi bilo da jih pošteno obdavčimo.

 • totex39

  Bravo, to so prave besede osamosvojitelja Slovenije.

 • Fogglof Tunnek

  Naj JJ začne prihajat na neznani kraj ob neznani uri in neznanem dnevu…da bomo izvedeli za korupcijo za katero je bil pravno močno obsojen !!!

  • Franjo Trojner

   Ti si res seksualno obseden z Janšo, to da ti prihaja samo ob omembi njegovega imena je ja nenormalno, kaj te tudi tvoja Jula ne mara več in nea zadovolji.

  • Megatron Arrows

   No, kozojeb, za kero korupcijo je bil pravnomočno obsojen? Vse je padlo, razen tvoje Julke.

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, na današnjem združitvenem kongresu LEVICE je bilo videti tudi nekaj znanih obrazov, med drugim predsednika konfederacije sindikatov javnega sektorja Branimirja Štruklja, evropskega poslanca Igorja Šoltesa, ekonomista Jožeta Mencingerja in psihologinjo Gabi Čačinovič Vogrinčič… Gremo Luka, gremo LEVICAAAAAAAAA !!!

  • Jovo Jamnica

   sami modeli, ki se svaljkajo na račun nas, drugorazrednih…

   • Franjo Trojner

    Jovo, zdaj si me pa s tem tvojim komentarjem totalno preseneto! Dobro si to zapiso.

    • Jovo Jamnica

     Kaj sem kerega ot naših politikof že gdaj hvalo, v mojih 15.000 komentih na totem portalu???

     • Franjo Trojner

      Kaj pa vem, te redno ne berem. Če se prav spomnim, nisi nikoli žaljiv, kar mi je všeč, žal meni vedno ne uspe več. Vse gre predaleč in vedno bolj proti interesom Slovenije.

     • Jovo Jamnica

      Takšen sem po naravi. Država se mi je že davno priskutila. Juga v zgodnih osemdesetih, Slovenija pa leta 1992, ko smo volivci stranke SDSS dosegli le 3.4% glasov na državnozborskih volitvah. Od takrat dalje sem zagovornik umanjkane ali izostale po balkansko, lustracije in drugačnega volilnega sistema.

     • Franjo Trojner

      Sam sem nosil takrat letake Pučnikove stranke po Mariboru in tudi v takratni oficirski blok na Krekovi 26. Lepil jih je tudi Amerikanec a ne? A si to ti, z gosto črno brado, študij kinčal v ZDA?

     • Jovo Jamnica

      Avatar je sicer moje delo s pomočjo Adobe Photoshop programa. Lik v njem pa nisem jaz. Pred leti mi ga je ukradel celo nek model iz Texasa. Nisem študiral v ZDA, ampak končal Srednjo šolo za industrijske strojne tehnike, ki je gostovala v bivših prostorih IKŠ na Teznu. Danes pa nosim do popka dolgo sivo brado.

 • Jovo Jamnica

  https://www.youtube.com/watch?v=wgIjd8bciP8&ytbChannel=Slavoljub%20Stefanovic
  ———————
  Na 1.05 je zabeležena tudi moja malenkost v Mariboru. To je bilo že noro spontano. Z latami in kamenjem nad prodirajoče tanke…

  • učko

   Kwa ni noben ustrelu z armbrustom ?!!!

   • Jovo Jamnica

    Nismo meli… :-)

  • Airways

   Hvala!

 • totex39

  Res nas lahko žalosti, da še po 26.letih osamosvojitve nam namerno danes to svobodo uničujejo komunisti.

 • MEFISTO

  Govori se, da Zavod za zdravstveno zavarovanje plačuje NOVI24TV odškodnino, da lahko psihič major Tunnek s pomočjo množice nickov na tem portalu zdravi svoje frustracije.

  Prosim za potrditev ali zanikanje te informacije

 • učko

  JaJo je sam sebe razglasu za heroja, svetnika in blaženega zarad “osamosvojitvene vojne za Slovenijo”. In to sam za to, ker je lahko spal takrat v kleti Cankarjevega doma !!!!

  • Olga

   Janez Janša je osamosvojitelj, pošten in pokončen Slovenec! Bil je predsednik vlade in uspešno vodil EU! Je vodja največje opozicijske stranke, ima najboljše in najbolj aktivne poslance v državnem zboru! Konec bo privilegijev, ali ne? Pa vam udbaške laži prihajajo na dan! Prozorno!

   • učko

    Če bi Jajo bil tolk zagret za stvar kot ste vi Olga, potem bi danes živeli v normalni državi !

    • centurion

     Z normalnimi volilci.
     Ne pa z osli, kot si ti.

    • Airways

     Slovenija bi bila normalna demokracija in sistem po vrhu pa res zgodba o uspehu. Tako pa zaradi podrepnikov tipa Peterle in Novakove in njune falange. Ne, mi smo kristjani mi ne bomo kot naši preganjalci in mučitelji… Ma daj. Nekaj pomladnikov je bilo za lustracijo ampak je Peterle ni pustil… Po pripovedovanju Vitomila Grosa. Nimam razloga, da mu človek ne bi verjel.

   • Alojz Veselič

    Taka je navada v Sloveniji da so eni ki mislijo da so pametni a niso zato so pa ljubosumni (fauš)na janša ker je daleč pred njimi po znanju in INTELIGENCI .

  • Alojz Veselič

   A sta skup spala ????

 • Krtača 17

  Sonce je spet pribijalo na plešasto čelo ja….

  • Rožle

   A nimaš to čelado na betici …?

   • Krtača 17

    Jaz imam ni problem. Veliki vodja je pa sončarco fasu. Zdej bo šele bluzil.

    • Olga

     Vam bo Štefka čajčka skuhala! Le pejte k malem vodji!

   • centurion

    Njet, njet.
    Ima vgrajeno. Trda.

 • Vrba

  Živé naj vsi naródi,
  ki hrepené dočakat dan,
  ko, koder sonce hodi,
  prepir iz svéta bo pregnan,
  ko rojak
  prost bo vsak,
  ne vrag, le sosed bo mejak!

 • Megatron Arrows

  “tako čudovitega koščka, kot je Slovenija, praktično ni nikjer drugod.”

  Ja, klinike se gradijo pa drugje, kenede?

  • centurion

   Ne sekiraj se.
   Idrijo pa Polje imaš blizu…

   • Megatron Arrows

    Saj ne rabim niti žita, niti živega srebra, ne vem, kaj naj bi tam iskal.

    • centurion

     Ti bodo strokovnjaki v belih haljah razložil….

     • MEFISTO

      Doslej jim to ni uspelo.

     • Megatron Arrows

      Ne vem na kaj meriš, sem prebrskal splet in našel, da so tam institucije, ki pa jih ti poznaš. Pa veš kakšni strokovnjaki so tam. Hvala, da si povedal od kod si.

  • Olga

   Mozirje SD Lukšič!

   • Megatron Arrows

    Kdo pa v Mehiki zida, če predvidevam, da nekateri prevečkrat hodijo tja. Pa MV je zdaj tudi tam cel čas. Blizu so tudi tisti “Panama papers” otočki?

 • Franjo Trojner

  JANEZ JANŠA ima znova PRAV! Nikoli ne
  smemo pozabiti zakaj smo se odcepili od Jugoslavije! Nikoli ne smemo pozabiti, da smo se tako odločili na PLEBISCITU in to skoraj s 100% podporo vsega SLOVENSKEGA RODA. Nikoli ne smemo pozabiti tistih, ki so si za samostojno demokratično državo nesebično prizadevali ! In nikoli ne smemo pozabiti tistih, ki so samostojni demokratični državi vsega SLOVENSKEGA RODA javno in aktivno nasprotovali , ker to nikoli ni bila njihova intimna opcija. ČISTO VSI IN TO BREZ IZJEME PA NIKOLI NE SMEMO POZABITI VSEH PADLIH V VOJNI ZA SLIVENIJO! Mi v novi samostojni demokratični Sloveniji imamo v TO 11 domoljubnih vojakov padlih v vojni za Slovenijo to so : Dejan Bizjak, Stanislav Požar, Vincec Repnik, Sabistjan Miran, Jernej Molan, Miroslav Moljk, Edvard Peperko, Peter Petrič, Vinko Repnik, Franc Uršič, Anton Žakl, torej 11 razlogov da v njihovo čast, spomin in v zahvao , da so za vse nas in našo državo dali največ kar so imeli svoje živlenje organiziramo nešteto dogodkov! V policiji je med vojno za Slovenijo padlo 6 policistov to so: Franc Šuster, Robert Hvalec, Stanko Strašek, Marjan Dobelšek, Željko Ernoič, Bojan Štumberger, torej še šest razlogov več, da v njihovo čast, spomin in v zahvalo organiziramo nešteto dogodkov! Padlih civilistov med agresijo JLA na Slovenijo je 6, to so: Boris Adam, Josef Šimčik, Janez Svetina, Mohor Bergant, Alojz Gaube, Anton Kotar, torej še 6 razlogov več, da v njihovo čast, spomin in zahvalo organiziramo nešteto dogotkov, mar ne? Ranjenih je bili 183 pripadnikov TO in policije, torej še 183 razlogov več, da jim v čast in zahvalo priredimo nešteto prireditev! Ali naša država naredi dovolj za vse padle in ranjene v vojni za Slovenijo, za njihove družine, svojce? Za vojne veterane vojne za Slovenijo? Sam mislim, da ne NE ! Največje proslave in ugodnosti v Sloveniji imajo borci NOB????? Čemu je temu tako morate vprašati non stop vladajočo levico!!!!!! Ki namesto, da bi pela hvalnice in častila padle in ranjene v vojni za Slovenijo, veterane vojne za Slovenijo in vse osamosvojitelje raje organizira pohod v čast in spomin padlemu pilotu JLA???? TO JE ABSURD! Nikjer tudi nisem zasledil, da bi se kaj organiziralo v spomin in čast med vojno s strani agresorske JLA ubitima novinarjema Nicolasu Vogelu in Norbertu Werneru iz sosednje Avstrije. Dosti vojnih veteranov se nas sprašuje, kaj se dogaja v naši državi in da to danes ni država katero smo takrat hoteli se zanjo borili in jo tudi izborili. Jasno in na glas tudi javno povemo, da bomo, kot domoljubi naše SLOVENSKE domove, ljudi, zemljo, kulturo, oremoženje, mejo, navade, vero tudi z orožjem v roki vedno do zadnje kaplje naše srčne krvi branili in jo tudi obranili! Toda za politike, ki jim za to državo in ves SLOVENSKI ROD NI MAR IN NIKOLI NI BILA NJIHOVA INTIMNA OPCIJA V BOJ NE GREMO!

  • Jovo Jamnica

   Josef Šimčik ni padel v boju ampak je nesrečno padel pod oklepnik, ki je počasi speljeval, obkrožen z množico ogorčenih Mariborčanov. Vsi, razen Šimčika, so se oklepniku uspeli izogniti. To se je zgodilo 24. maja, 1991, na Ljubljanski ulici, vizavi Gimnazije Miloša Zidanška (II .Gimnazija). Na fasadi bivše kasarni, ki jo danes uporablja RK, stoji obeležje.

   • Mico Mitic

    V boju vedno padejo tisti, ki se jim ne uspe izogniti sovražnikovemu orožju.

  • Demonkrat

   Si videl ameriske veterane kako končajo nekateri?

 • FORT WORTH

  ZIVEL PRVI OSAMOSVOJITELJ SPOSTOVANI JANEZ JANSA !!!

 • Olga

  Gospod Krkovič je bil na Novi 24! Zelo zanimiv intervju! Resnično smo lahko ponosni nanj in na naše osamosvojitelje!

 • MEFISTO

  Ne morem gledati levičarsko zatežene državne proslave, pa sem se vrnil na NOVO, in prišel z dežja pod kap.

  Zavzela jo je JNA.

 • Rožle

  JJ..”OSAMOSVOJILI SMO SE ….
  …OSVOBODILI PA NE…..” !!!

 • Hun

  jst sm mnenja da Slovenija kot drzava sedaj in v prihodnje potrebuje mocne sosede ter zaveznike v EU ..v strateskem in gospodarskem(izvoz) pomenu
  Z Hrvasko, Avstrijo, Italijo nimamo kj prida sosedskih odnosov ..vsaj trenutno ko vladajo recimo tam in pri nas leve vlade…
  Madzarska, Poljska, …so opcije…pogoj za “zveze” pa.. , ce pride na volitvah SDS na oblast

  • Airways

   Slovenija potrebuje tudi pametne volilce… Ne pa oportune.

 • Janez

  Živela naša edina domovina Slovenija !
  Kar
  Po korakih – pa bomo dosegli vse – kar želimo. In je do prave slo samostojnosti – še potrebno.
  1.
  48.222 podpisov smo zbrali.
  2.
  Preiskave NLB malverzacij – potekajo.
  3.
  Še uradne sodne obsodbe nekorektnih okoriščevalcev z javnim denarjem !
  4.
  Še zadolževalce R. SLO – najdimo
  Pa?
  Se bodo premiki na bolje – začeli. USPELI BOMO. VZTRAJNIKI VZTRAJAMO. L.R. J. KOMENDA

  • Janez

   In !
   HVALA !
   NAŠIM PRAVIM OSAMOSVOJITELJEM:
   G. J. JANŠI, G. TONETU K. Vsem, ki so nas res osamosvajali. Lahko noč. L.r. J. KOMENDA

 • Adolf Hitler

  Splošna deklaracija clovekovih pravic

  Sprejela in razglasila jo je Generalna skupšcina Združenih narodov 10. decembra 1948 z resolucijo št. 217 A (III).
  Preambula

  ker pomeni priznanje prirojenega cloveškega dostojanstva vseh clanov cloveške družbe in njihovih enakih in neodtujljivih pravic temelj svobode, pravicnosti in miru na svetu;

  ker sta zanikanje in teptanje clovekovih pravic pripeljala do barbarskih dejanj, žaljivih za cloveško vest, in ker je bila stvaritev sveta, v katerem bi imeli vsi ljudje svobodo govora in verovanja in v katerem ne bi živeli v strahu in pomanjkanju, spoznana za najvišje prizadevanje cloveštva;

  ker je nujno potrebno, da se clovekove pravice zavarujejo z mocjo prava, da clovek ne bi bil prisiljen zatekati se v skrajni sili k uporu zoper tiranijo in nasilje;

  ker je nujno potrebno pospeševati razvoj prijateljskih odnosov med narodi;

  ker so ljudstva Združenih narodov ponovno potrdila svojo vero v temeljne clovekove pravice in dostojanstvo in vrednost clovekove osebnosti, v enakopravnost moških in žensk in se odlocila, da bodo podpirala družbeni napredek in ustvarjanje boljših življenjskih pogojev v vecji svobodi;

  ker so se vse države clanice zavezale, da bodo, v sodelovanju z Združenimi narodi, pospeševale splošno in resnicno spoštovanje clovekovih pravic in temeljnih svobošcin;

  ker je skupno razumevanje teh pravic in svobošcin najvecjega pomena za popolno uresnicitev te zaveze.

  Generalna skupšcina razglaša

  To splošno deklaracijo clovekovih pravic kot skupen ideal vseh ljudstev in vseh narodov z namenom, da bi vsi organi družbe in vsi posamezniki, vedno v skladu s to Deklaracijo, pri pouku in vzgoji razvijali spoštovanje teh pravic in svobošcin ter s postopnimi državnimi in mednarodnimi ukrepi zagotovili in zavarovali njihovo splošno in resnicno priznanje in spoštovanje, tako med narodi držav clanic samih, kakor tudi med ljudstvi ozemelj pod njihovo oblastjo.

  1. clen

  Vsi ljudje se rodijo svobodni in imajo enako dostojanstvo in enake pravice. Obdarjeni so z razumom in vestjo in bi morali ravnati drug z drugim kakor bratje.

  2. clen

  Vsakdo je upravicen do uživanja vseh pravic in svobošcin, ki so razglašene s to Deklaracijo, ne glede na raso, barvo kože, spol, jezik, vero, politicno ali drugo prepricanje, narodno ali socialno pripadnost, premoženje, rojstvo ali kakršnokoli drugo okolišcino.

  Nadalje ni dopustno nikakršno razlikovanje glede na politicno ali pravno ureditev ali mednarodni položaj dežele ali ozemlja, ki mu kdo pripada, pa naj bo to ozemlje neodvisno, pod skrbništvom, nesamoupravno ali kakorkoli omejeno v svoji suverenosti.

  3. clen

  Vsakdo ima pravico do življenja, do prostosti in do osebne varnosti.

  4. clen

  Nihce ne sme biti držan ne v suženjstvu ne v tlacanski odvisnosti; suženjstvo in trgovina s sužnji v kakršnikoli obliki sta prepovedana.

  5. clen

  Nihce ne sme biti podvržen mucenju ali okrutnemu, necloveškemu ali ponižujocemu ravnanju ali kaznovanju.

  6. clen

  Vsakdo ima povsod pravico do priznanja pravne sposobnosti.

  7. clen

  Vsi so enaki pred zakonom, vsi, brez diskriminacije, imajo pravico do enakega pravnega varstva. Vsi imajo pravico do enakega varstva pred sleherno diskriminacijo, ki bi kršila to Deklaracijo, kakor tudi pred vsakim šcuvanjem k takšni diskriminaciji.

  8. clen

  Vsakdo ima pravico do ucinkovitega pravnega sredstva pri pristojnih državnih sodnih oblasteh proti dejanjem, ki kršijo temeljne pravice, priznane mu po ustavi ali zakonu.

  9. clen

  Nihce ne sme biti samovoljno zaprt, pridržan ali izgnan.

  10. clen

  Vsakdo je pri odlocanju o njegovih pravicah in dolžnostih in v primeru kakršnekoli kazenske obtožbe zoper njega upravicen ob polni enakosti do pravicnega in javnega obravnavanja pred neodvisnim in nepristranskim sodišcem.

  11. clen

  1. Vsakdo, ki je obtožen kaznivega dejanja, ima pravico, da velja za nedolžnega, dokler ni spoznan za krivega v skladu z zakonom, v javnem postopku, v katerem so mu dane vse možnosti, potrebne za njegovo obrambo.

  2. Nihce ne sme biti spoznan za krivega kateregakoli kaznivega dejanja zaradi kakršnegakoli ravnanja ali opustitve, ki v casu storitve ni bilo kaznivo dejanje po notranjem ali mednarodnem pravu. Prav tako se ne sme izreci strožja kazen od tiste, ki je bila predpisana v casu storitve kaznivega dejanja.

  12. clen

  Nikogar se ne sme nadlegovati s samovoljnim vmešavanjem v njegovo zasebno življenje, v njegovo družino, v njegovo stanovanje ali njegovo dopisovanje in tudi ne z napadi na njegovo cast in ugled. Vsakdo ima pravico do zakonskega varstva pred takšnim vmešavanjem ali takšnimi napadi.

  13. clen

  1. Vsakdo ima pravico do svobodnega gibanja in izbire prebivališca znotraj meja dolocene države.

  2. Vsakdo ima pravico zapustiti katerokoli državo, vkljucno s svojo lastno, in vrniti se v svojo državo.

  14. clen

  1. Vsakdo ima pravico v drugih državah iskati in uživati pribežališce pred preganjanjem.

  2. Na to pravico se ni mogoce sklicevati v primeru pregona, ki dejansko temelji na nepoliticnih kaznivih dejanjih, ki so v nasprotju s cilji in naceli Združenih narodov.

  15. clen

  1. Vsakdo ima pravico do državljanstva.

  2. Nikomur se ne sme samovoljno vzeti državljanstvo ali zakonita pravica do spremembe državljanstva.

  16. clen

  1. Polnoletni moški in ženske imajo brez kakršnihkoli omejitev glede na raso, državljanstvo ali vero, pravico skleniti zakonsko zvezo in ustanoviti družino. Upraviceni so do enakih pravic v zvezi z zakonsko zvezo, tako med zakonsko zvezo, kot tudi, ko ta preneha.

  2. Zakonska zveza se sme skleniti samo s svobodno in polno privolitvijo obeh bodocih zakoncev.

  3. Družina je naravna in temeljna celica družbe in ima pravico do družbenega in državnega varstva.

  17. clen

  1. Vsakdo ima pravico do premoženja, tako sam, kakor tudi skupno z drugimi.

  2. Nikomur ne sme biti premoženje samovoljno vzeto.

  18. clen

  Vsakdo ima pravico do svobode misli, vesti in veroizpovedi; ta pravica vkljucuje svobodo spreminjati prepricanje ali vero, kakor tudi njuno svobodno, javno ali zasebno izražanje, bodisi posamezno ali v skupnosti z drugimi, s poucevanjem, z izpolnjevanjem verskih dolžnosti, z bogoslužjem in opravljanjem obredov.

  19. clen

  Vsakdo ima pravico do svobode mišljenja in izražanja, vštevši pravico, da nihce ne sme biti nadlegovan zaradi svojega mišljenja, in pravico, da lahko vsak išce, sprejema in širi informacije in ideje s kakršnimikoli sredstvi in ne glede na meje.

  20. clen

  1. Vsakdo ima pravico do svobodnega in mirnega zbiranja in združevanja.

  2. Nikogar se ne sme prisiliti k clanstvu v katerokoli društvo.

  21. clen

  1. Vsakdo ima pravico sodelovati pri opravljanju javnih zadev svoje države bodisi neposredno ali pa po svobodno izbranih predstavnikih.

  2. Vsakdo ima pod enakimi pogoji pravico do javnih služb v svoji državi.

  3. Volja ljudstva je temelj javne oblasti; ta volja se mora izražati v obcasnih in poštenih volitvah, ki morajo biti splošne, ob nacelu enakosti in tajnega glasovanja ali po kakšnem drugem enakovrednem postopku, ki zagotavlja svobodo glasovanja.

  22. clen

  Vsakdo ima kot clan družbe pravico do socialne varnosti in pravico do uživanja, s pomocjo prizadevanja svojih skupnosti in mednarodnega sodelovanja in v skladu z ureditvijo in sredstvi neke države, ekonomskih, socialnih in kulturnih pravic, nepogrešljivih za njegovo dostojanstvo in svoboden razvoj njegove osebnosti.

  23. clen

  1. Vsakdo ima pravico do dela in proste izbire zaposlitve, do pravicnih in zadovoljivih delovnih pogojev in do varstva pred brezposelnostjo.

  2. Vsakdo ima, brez kakršnekoli diskriminacije, pravico do enakega placila za enako delo.

  3. Vsakdo, kdor dela, ima pravico do pravicne in zadovoljive nagrade, ki zagotavlja njemu in njegovi družini cloveka vreden obstoj in ki naj se po potrebi dopolni z drugimi sredstvi socialnega varstva.

  4. Vsakdo ima pravico sodelovati pri ustanavljanju sindikata ali pridružiti se sindikatu za zavarovanje svojih interesov.

  24. clen

  Vsakdo ima pravico do pocitka in prostega casa, vkljucno z razumno omejitvijo delovnih ur, in pravico do obcasnega placanega dopusta.

  25. clen

  1. Vsakdo ima pravico do takšne življenjske ravni, ki zagotavlja njemu in njegovi družini zdravje in blaginjo, vkljucno s hrano, obleko, stanovanjem, zdravniško oskrbo in potrebnimi socialnimi storitvami; pravico do varstva v primeru brezposelnosti, bolezni, delovne nezmožnosti, vdovstva ter starosti ali druge nezmožnosti pridobivanja življenjskih sredstev zaradi okolišcin, neodvisnih od njegove volje.

  2. Materinstvo in otroštvo sta upravicena do posebne skrbi in pomoci. Vsi otroci, bodisi da so rojeni kot zakonski ali zunaj zakonske skupnosti, uživajo enako socialno varstvo.

  26. clen

  1. Vsakdo ima pravico do izobraževanja. Izobraževanje mora biti brezplacno vsaj na zacetni stopnji. Šolanje na zacetni stopnji mora biti obvezno. Tehnicno in poklicno šolanje mora biti splošno dostopno. Višje šolanje mora biti na osnovi doseženih uspehov vsem enako dostopno.

  2. Izobraževanje mora biti usmerjeno k polnemu razvoju clovekove osebnosti in utrjevanju spoštovanja clovekovih pravic in temeljnih svobošcin. Pospeševati mora razumevanje, strpnost in prijateljstvo med vsemi narodi in med rasami in verskimi skupinami ter pospeševati dejavnost Združenih narodov in ohranitev miru.

  3. Starši imajo prednostno pravico pri izbiri vrste izobraževanja svojih otrok.

  27. clen

  1. Vsakdo ima pravico prosto se udeleževati kulturnega življenja svoje skupnosti, uživati umetnost in sodelovati pri napredku znanosti in biti deležen koristi, ki iz tega izhajajo.

  2. Vsakdo ima pravico do varstva moralnih in premoženjskih koristi, ki izhajajo iz kateregakoli znanstvenega, književnega ali umetniškega dela, katerega avtor je.

  28. clen

  Vsakdo je upravicen do družbenega in mednarodnega reda, v katerem se lahko v polni meri uresnicujejo pravice in svobošcine, dolocene v tej Deklaraciji.

  29. clen

  1. Vsakdo ima dolžnosti do skupnosti, v kateri je edino mogoc svoboden in popoln razvoj njegove osebnosti.

  2. Pri izvajanju svojih pravic in svobošcin je vsakdo podvržen samo takšnim omejitvam, ki so dolocene z zakonom, katerih izkljucni namen je zavarovati obvezno priznanje in spoštovanje pravic in svobošcin drugih ter izpolnjevanje pravicnih zahtev morale, javnega reda in splošne blaginje v demokraticni družbi.

  3. Te pravice in svobošcine se v nobenem primeru ne smejo izvajati v nasprotju s cilji in naceli Združenih narodov.

  30. clen

  Nobene dolocbe te Deklaracije se ne sme razlagati tako, kot da iz nje izhaja za državo, skupino ali posameznika kakršnakoli pravica do kakršnegakoli delovanja ali dejanja, ki bi hotelo uniciti v njej dolocene pravice in svobošcine.

 • Vrhovni sodnik

  Vsi domoljubi, želim vam vesel praznični dan in da napoči čas, da se končno osvobodimo, ŽIVELA SVOBODNA SLOVENIJA !

  • Airways

   Hvala enako! :)

 • janko

  Sem gledal proslavo. Lepo, iskreno, slovensko. Žalostno pa je, da Slovenijo danes ponovno obvladuje v tako veliki večini duh postkomunistične mafije in nihilizma.

  • MEFISTO

   Moral se boš odločiti, ali je bila proslava lepa, iskrena,in slovenska, ali pa jo je obvladoval večni duh postkomunistične mafije in nihilizma!

 • MEFISTO

  Oglejte si na gornji sliki našega Janeza Janšo in ga primerjajte s polfabrikatom, ki je po pomoti premier.

  • MladiLiberalec

   Sem naredil to. Cerar izgleda precej bolje. Bolj macho flameboyant stil kot jest. :)

 • Ja proces osamosvajanja in osboditve naroda je prekinila združba, ki jo imenujemo tudi il um ina ti. Preko povezav z udbo in podobnimi organizacijami v senci je prevzela vzvode moči v naši državi, tako da smo zaradi množice spletk spufani do konca in z vodstvom, ki je približek malikov jugoslovanarstva. Namen je že od nekdaj uniči naš narod in očitno še večino ostalih narodov. Luciferjanci so doma na zahodu in bi bil čas, da jih začnemo bezati iz brlogov.