Janez Janša o Borutu Pahorju: “Živi in pusti umreti”

(Foto: Instagram)

“Popolnoma vseeno mi je, kaj govoriš – sodil te bom po dejanjih. Po tem, kaj si in po tem, kaj nisi storil, pa bi moral.”

Gornji citat antičnega misleca je bil v različnih izvedbah in priredbah uporabljen že v neštetih volilnih kampanjah v številnih državah. Zanimivo pa je, da se ga ne spomnim iz nobene volilne kampanje, ki so doslej potekale v Sloveniji. Pravzaprav to ni presenetljivo, kajti še nikoli nismo imeli predvolilne kampanje, v kateri bi v najvplivnejših medijih našla osrednje mesto primerjava rezultatov opravljenega dela v preteklih mandatih ter na tej osnovi primerjava programov za naprej. Nadomeščajo jo prazno besedičenje, zloraba državnih institucij za izločanje politične konkurence, votle bombastične afere in subtilno prepričevanje nezadovoljnega, “drugorazrednega” dela volilnega telesa, da se “ne splača iti na volišče”, saj da so “vsi enaki” ter da se ne da “nič spremeniti”.

Volilni dan nato prikaže rezultat, ki je v zadnjem desetletju najprej posledica katastrofalno nizke volilne udeležbe. Julija 2014 je na volitvah za DZ glasovalo malo čez 50 % državljanov, leta 2012 v drugem krogu volitev za predsednika RS pa še manj, okrog 48 %. Teritorialna primerjava udeležbe po Sloveniji prikaže sliko strašljive volilne abstinence v najmanj razvitih delih države in glede na povprečje visoko udeležbo v najbolj razviti Ljubljani. Socialna slika volilne udeležbe pritrjuje tezi, da na volitvah sodelujejo praktično vsi, ki se v Sloveniji počutijo privilegirane oziroma “prvorazredne”, medtem ko pri “drugorazrednih” na volišča odhajajo zgolj tisti, ki so dovolj samozavestni oziroma odporni na propagando, češ da se ne da “nič spremeniti”.

Šele v tako oblikovanem oziroma “obtesanem” volilnem občestvu, ki je splošno rečeno rezultat preprečene tranzicije, lahko nekdo zmaga na volitvah kljub očitni, v nebo vpijoči razliki med svojimi besedami in dejanji. V Sloveniji smo trenutno še dlje v močvirju, saj za javni diskurz celo redko opozarjanje na razliko med besedami in dejanji “prvorazrednih” ni politično korektno. Ideologi izrojene levice v mnogih konkretnih primerih sprožajo salve napadov celo na kakšnega svojega pripadnika, kadar v dejanjih ni dovolj pravoveren ali kadar se spozabi v besedah. Te morajo biti namreč čim lepše, da se podnje lahko skrijejo tudi najbolj podla dejanja.

Pred nami so volitve za predsednika oziroma predsednico RS. Izvolimo ga/jo na podlagi dvokrožnega večinskega volilnega sistema. Izrojena levica, predvsem njen najvplivnejši del, ki se raje samoprepoznava v oznaki “strici iz ozadja”, kot pa v bolj resnični označbi “udbomafija”, zaradi sistema samega in dosedanjih izkušenj tudi tokrat igra na dve karti. Ponuja dva različno oblečena in predstavljena ptička iz istega gnezda in se trudi, da bi oba prišla v drugi krog. Potem bodo spet lahko izbirali samo med “našimi”, kot  nekoč v času svojega ideala, tj. enopartijskega režima. Videli smo že enak poskus s Türkom in Gasparijem ter nato s Türkom in Pahorjem. Tu je povsem nepomembno, koliko kakšen kandidat sodeluje dogovorno in koliko iz osebnih interesov, ki se v končnem cilju prekrivajo z načrtovalci. Leta 2012 jim je uspelo v popolnosti in na koncu smo volivci dr. Milana Zvera iz prvega kroga volitev hočeš nočeš glasovali za Boruta Pahorja, ker je bil manj slaba ponudba kot Danilo Türk.

Letos želijo ponoviti isti trik in že na štartu so dosegli pomembno prednost. V SDS smo kljub izključevalnim izjavam NSi upali, da bo mogoče že zaradi narave večinskega volilnega sistema vendarle poiskati skupnega kandidata pomladnih strank. Če bi se uspeli dogovoriti z NSi, bi mogoče k skupni podpori lahko pritegnili vsaj še SLS in Gibanje za otroke in družino. SDS je doslej že dvakrat brez pogojevanja podprla kandidata NSi oziroma SKD na volitvah za predsednika RS. Najprej dr. Jožeta Bernika in nato Lojzeta Peterleta. V tem zadnjem primeru smo leta 2007 Peterleta podprli kljub temu, da smo za njegovo samokandidaturo izvedeli iz medijev. Ko je volitve izgubil, je za poraz na prišepetavanje vodilnih iz svojega štaba, Marka Pogorevca in Hilde Tovšak, že v svoji prvi izjavi takoj okrivil kar našo vlado. Leta 2012 je NSi podprla kandidaturo dr. Milana Zvera, vendar pod pogojem, da SDS podpre njihovo kandidatko na županskih volitvah v Ljubljani. To se je tudi zgodilo. Letos smo tako kot leta 2007 za kandidatko NSi za predsednico RS izvedeli iz medijev in nato nekaj mesecev poslušali pozive, naj SDS Ljudmilo Novak podpre. Iz NSi so k podpori pozivali stranko, za katero je ravno njihova kandidatka trdila, da ni demokratična in z njo ne bodo sodelovali, če ne zamenja svojega vodstva.

Danes javnomnenjske raziskave kažejo, da del volivcev pomladnega bloka na volitve enostavno ne bi šel ravno zaradi razočaranja nad spori med sorodnimi strankami in nezmožnostjo le teh, da se dogovorijo za skupnega kandidata. Del volivcev pa bi celo glasoval za istega kandidata, kot leta 2012 v drugem krogu, ko praktično ni bilo druge izbire. Danes pa izbira seveda je, zato ni odveč v luči uvodnega citata zapisati nekaj besed o dosedanjih predsednikih RS, predvsem o aktualnem.

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se poteguje za svoj drugi mandat. Ko iščemo misel, ki bi označila njegovo predsednikovanje, ne najdemo boljše od filmskega naslova: “Živi in pusti umreti”. Pravzaprav ta naslov celovito označuje tudi ostalo politično delovanje Boruta Pahorja na pomembnih političnih funkcijah. Od perspektivnega člana CK ZKS, načrtno šolanega za “čas potem”, pa do predsednika Socialnih demokratov, predsednika DZ, predsednika vlade in nato države.

Borut je živel, delal vtis, igral fasado in pustil, da so tovariši v ozadju pod to kuliso vladali in ubijali. Medijsko, sodno, fizično. Ljudje so čakali na poprave krivic, se starali, zbolevali in umirali, ne da bi dočakali vsaj formalno zadoščenje za trpljenje, ki so ga doživeli. Umirajo tudi svojci deset tisočev zverinsko pomorjenih, ne da bi jim bilo za časa življenja omogočeno, da bi izvedeli vsaj za grob svojega očeta, matere, brata ali sestre in na njem prižgali svečko. Borut je govoril eno in pustil, da so pod njegovim plaščem delali drugo. Poglejmo zgolj nekaj konkretnih primerov iz bogatega nabora dolgometražnega filma.

1. Ob prevzemu mandata predsednika vlade je Borut Pahor posadil veliko rožic o človekovem dostojanstvu, pravici do groba in spravi. Besede niso še niti odzvenele v prostoru, ko je vlada v resorju ministra Svetlika iz njegove stranke ukinila službo za prikrita morišča in praktično prekinila vsako financiranje “pravice do groba”.

2. V kampanji za volitve v DZ 2008 in kasneje je Borut Pahor v središče postavljal solidarnost do revnih in odrinjenih, hkrati pa je njegova vlada na predlog ministra iz njegove stranke sprejela zakon, s katerim je socialne prejemke pogojevala z zasego bornih nepremičnin, kar je dodatno osiromašilo na deset tisoče ostarelih ljudi na slovenskem podeželju, ki so se raje odpovedali ubornim prejemkom kot pa, da bi svoje potomce prikrajšali za staro hišico, njivo v bregu ali parcelo malovrednega gozda. Hkrati pa so kljub finančni in gospodarski krizi prejemki in privilegiji prvorazrednih ostali nespremenjeni, nekateri so se celo realno povečali.

3. Borut Pahor je vseskozi glasno zagovarjal človekove pravice in vladavino prava. Hkrati pa je mirno dopustil, da so se te drastično kršile in da se je slovensko pravosodje v času njegove vlade dokončno spremenilo v farso. Kljub nespornim dokazom, da je Branko Masleša že kot sodnik drastično kršil človekove pravice ter sovražno deloval do slovenske osamosvojitve, sta ga vlada in koalicija Boruta Pahorja ustoličili za predsednika Vrhovnega sodišča RS. V istem mandatu je ista vlada na mesto generalnega državnega tožilca nastavila Zvonka Fišerja, ki je prav tako drastično kršil človekove pravice, saj je med drugim preganjal ljudi, ki so žalovali za umorjenimi civilnimi žrtvami revolucije.

4. Ob izbruhu afere Patria se je Borut Pahor v besedah delal “nevtralnega”, z dejanji pa je nagrajeval njene ključne akterje. Milan Cvikl, ki je od samega začetka sodeloval pri oblikovanju bombastičnih lažnih obtožb, je za nagrado najprej postal generalni sekretar vlade (kar je vedno osebna izbira predsednika vlade), nato pa ga je vlada Boruta Pahorja dodatno nagradila še z dobro plačano, a nezahtevno službo v Bruslju.

5. Medtem, ko se je Borut Pahor doma in v Bruslju zavzemal za spoštovanje mednarodnega prava in mednarodnih pogodb, so v največji državni banki NLB v letih 2009 in 2010 nezakonito oprali 1000 (tisoč) milijonov oziroma celo milijardo evrov iranskega denarja, s katerim je ta država kljub trojnim mednarodnim sankcijam nabavljala sredstva za izdelavo jedrskega in kemičnega orožje ter plačevala svoje agente in vohune. Tega kriminala, teh “podvigov” Urad za preprečevanje pranja denarja, Policija, KPK, Banka Slovenija in Vlada Republike Slovenije pod vodstvom Boruta Pahorja kljub več kot 400 intervencijam iz tujine niso preprečili, ampak so to pranje denarja neposredno omogočili ter prikrivali. Ko je SOVA začela preiskovati zadevo, je Borut Pahor osebno zamenjal njenega direktorja. Tudi potem, ko sta bila skupaj s predsednikom RS Danilom Türkom uradno in celovito obveščena o nezakonitem početju neslutenih razsežnosti, Borut Pahor ni ukrenil ničesar. Iranci so denar mirno prali še nekaj tednov, dokler cela milijarda evrov ni končala razpršena na več kot 30.000 (trideset tisoč) računih po EU in ZDA.

Tudi po osmih letih še nihče zaradi tega ni v zaporu, nihče obsojen, nihče obtožen in nihče niti ovaden. Širi se glas, da policija namesto preiskovanja zločina in zločincev ugotavlja, kako je informacija o tem sploh prišla v javnost. Vlada Boruta Pahorja je s tem kriminalom neslutenih mednarodnih razsežnosti neposredno ogrozila nacionalno varnost Slovenije in vseh naših zaveznikov v EU in NATO. Danes se Borut Pahor izgovarja, da je bil jeseni 2010 sicer obveščen o kriminalu, a so se takrat službe že ukvarjale s tem, zato se za zadevo ni posebej zanimal. To naj bi bilo neprimerno za funkcijo predsednika vlade. Izgovor je slab, da slabši ne more biti. Še posebej, ker je v istem času po ugotovitvah preiskovalne komisije (javno pričanje direktorja NKBM Kovačiča) veselo telefonaril direktorjem državnih bank, naj Jankoviću odobrijo kredit za Stožice.

6. Borut Pahor se je v besedah vedno znal zavzeti za enake vatle za vse ter za spoštovanje demokratičnih norm in principov. Ko pa so se julija 2014 v Sloveniji zgodile predčasne državnozborske volitve v pogojih, ko je bila opoziciji z zlorabo pravosodja resna predvolilna kampanja onemogočena, je predsednik republike Borut Pahor najprej molčal kot grob, po razglasitvi rezultatov pa je pohitel z izjavo, da so bile volitve absolutno legitimne.

7. Borut Pahor je v besedah odločno zavračal korupcijo in presstitucijo. V dejanjih pa so igrale druge note. V času, ko je bil predsednik SD in poslanec v Evropskem parlamentu, ga je novinarka RTV SLO Tanja Fajon izrazito privilegirala v prispevkih iz Bruslja. Arhiv javne TV hrani na desetine dokazov za to trditev. Za nagrado ji je Borut Pahor namenil izvoljivo mesto na listi svoje stranke za Evropski parlament. Borut Pahor ni pomilostil številnih obsojencev, ki so prosili za pomilostitev zaradi težke družinske situacije. Pomilostil pa je lastnika podjetja, v katerem je dobil vodilno mesto eden od njegovih najbolj ekstremnih sodelavcev Žiga Čebulj.

8. Borut Pahor je dan podpisa arbitražnega sporazuma o meji med RS in RH razglasil za bombastičen dan. Volivcem je pred referendumom obljubljal, da bo Slovenija z njim dobila teritorialni dostop v mednarodne vode. Junija letos nam arbitri niso določili teritorialnega stika, ampak služnostno pot preko hrvaških teritorialnih voda, na kateri imamo Slovenci enake pravice kot Avstrijci ali Turki. Borut Pahor kljub temu danes zatrjuje, da je razsodba dobra in da je izpolnila njegova pričakovanja. Razlika med besedami in resničnostjo ne bi mogla biti bolj v nebo vpijoča.

(Foto: epa)

Slab vtis, ki ga je z ukinitvijo službe za grobišča v svojem vladnem mandatu naredil Borut Pahor, je skušal popraviti z načelno naklonjenostjo pokopu mrtvih v mandatu predsednika RS. V dobro mu lahko štejemo podporo postavitvi spomenika pri Velikih Laščah, na katerem so skupaj napisane žrtve vseh strani v državljanski vojni. Žal ta drža ni zdržala do Ljubljane, kjer je “blagoslovil” dva ločena betonska bloka, ki nikoli ne bosta mogla simbolizirati sprave v narodu.

Če bo Borut Pahor zaradi popolnega medijskega spregleda njegove odgovornosti za največji kriminal v zgodovini samostojne Slovenije izvoljen tudi v drugi mandat, Slovenijo čaka nekaj podobnega, kar je Avstrija doživljala zadnja leta predsednikovanja Kurta Waldheima, ko je bila pred svetom odkrita njegova medvojna SS preteklost. IranNLBgate je namreč kriminal in škandal takšnih razsežnosti, dokazi zanj pa tako trdni, da je bilo poročilo Logarjeve komisije v DZ sprejeto soglasno, kar se je zgodilo prvič v zgodovini Slovenije. Preproge Foruma 21 so kljub ogromnim finančnim in propagandnim virom premajhne za njegovo prikritje pred svetom. O tem kriminalu poročajo po vsem Zahodu, 22. novembra bo o njem razpravljal PANA, preiskovalni odbor Evropskega parlamenta, šokirana sta Olaf in Europol, tajne službe prizadetih in ogroženih držav izvajajo obsežne preiskave.

Imeli smo Milana Kučana in Danila Türka, ki sta bila slabša od Boruta Pahorja in sta vladala pod geslom “živi in ubijaj”. Medijski, pa tudi fizični umori (Kramberger) so bili stalnica njunega predsednikovanja. Naj tu navedemo zgolj najbolj značilna zareka obeh, “najprej diskvalifikacija, potem pa likvidacija” pri prvem in “enkrat za vselej je treba opraviti z osamosvojitveno navlako” pri drugem. Potem smo imeli Janeza Drnovška, ki je vsaj skušal predsednikovati pod geslom “živi in pusti živeti”. Slovenija pa doslej še ni imela pravega predsednika ali predsednice, ki bi tako v besedah kot dejanjih predsednikoval z geslom “živi in stori vse, da bodo svobodno in enakopravno lahko živeli tudi drugi”. Na ta čas še čakamo. Edini signal, da se vsaj nekateri, ki kandidirajo za predsednika republike,  zavedajo, da se mora človek na tej funkciji bojevati proti krivicam in delitvam na prvo- in drugorazredne državljane, je izjava Romane Tomc, da bo kot predsednica “glas pravičnosti”. Takšnega “glasu” v predsedniški palači na Erjavčevi doslej še nismo imeli in skrajni čas je, da ga čimprej dobimo.

Janez Janša

 • Transformer

  S svojimi slikami ste pa res podn. Preko stolpnice TR3, v kateri razen zavarovalne skupine NLB Vita, NLB Propria (hausmajstri) in NLB skladi http://zemljevid.najdi.si/najdi/TRG%20REPUBLIKE%203%201000%20LJUBLJANA/podjetje/1/tip/podjetje ni nobene NLB finačne enote, ste prilepili pralni stroj. Drugi teden pričakujemo enak sliko preko mariborske stolnice in gradu Goričane, če hočete govoriti resnico. Ali pa ste se spet prodali novim svetovnim fašistom, (NWO) tako kot leta 1941 vaši idoli?

  • samotoje

   Pusti slike, preberi raje članek. Tu je bistvo.

   • Transformer

    Sem ga prebral, pa je totalno zmeden. Recimo govori o provizijah 30-40% za pranje denarja, kot pri orožju. Kdo dobi provizijo pri pranju denarja? Tisti, ki ga pere, ne pa banka, sj banka ne reskira nič, če se preko nje prelivajo sredstva. Samo pobere majhen delež od vsak transakcije, komitent pralec pa dobi najbrž mali delež. Ker direktorji v banki ne vedo za vsako transakcijo na šalterju, samo služba za pranje denarja je vpletena v to. Torej iščite krivce v teh službah. A ja, potem je pri Patrii padlo 30-40% provizije. Janez in korl, dnar nazaj.

    • samotoje

     Če ne razumeš prebranega, pa naj ti kdo razloži. Počasi in preprosto.

     • Transformer

      Še enkrat te počasi vprašam, če veš, kako deluje banka? In da nima možnosti za pobrati provizije od denarnih transferov med računi, razen standardnih stroškov poslovanja, ki jih bi zaračunala komurkoli. In kako je s provizijo za Patrio??? Počasi in preprosto razloži, da bojo tudi SdS ovci razumeli

     • samotoje

      Mene nisi prav nič vprašal, ne prvič in me tudi zdaj ni treba, ker mi ni treba ničesar nikomur razlagati. Delovanje NLB pa poznam (do samega jedra) od časov LB dalje. Zato- naj ti nekdo vendarle razloži vsebino članka. Nekdo s potrpljenjem.

     • Transformer

      Če bi delal v banki, bi točno vedel, kako poteka postopek pri transakcijah med računi. A si mogoče dobival provizijo, ko si delal v banki?

    • janez zorman

     Za “Racmana” so morali vedet tako bančni uslužbenci, kot direktni pralci denarja ter naročnik. Drugače ne gre. Kako se deli provizija, je vse stvar dogovora. Se pa predvideva, da so bile provizije pri takem (prepovedanem) poslu, kjer so Iranci pod embargom USA in EU, bile zelo velike, mogoče celo enormne; zato so se jih poslužili naši komunisti – partijci, ki na majčkene provizije niso bili nikoli navajeni.

    • janez zorman

     Mislim da je pralec – “umetnik zaprt

 • janez zorman

  Tej analizi stanja v trenutni slovenski družbi ni mogoče oporekati. Da se je Romana sinoči vedla po predsedniško, ji ne oporekajo niti levi mediji ter levi navijači.

  • tetka z ozadja

   Ampak ji nič ne pomaga, ker ima za sabo JJ.

 • Stajerka

  vedno kaj novega……tudi o samopromocijskem najmlajšem kandidatu, Marjanu Šarcu……..

  Bil je eden izmed 571. podpisnikov Peticije zoper cenzuro in politične pritiske na novinarje v Sloveniji.
  vir: https://sl.wikipedia.org/wiki/Marjan_%C5%A0arec

  • Olga

   Seveda, saj je “naš”! Kučan vedno podpre partijski kader!

   • Gavnar

    Tako kot ljubljeni vodja in vse ostale SDS ovčice, ki bodo zopet volile IranGate Barbiko.

 • Janez

  KDAJ ?
  BOMO VIDELI MNOŽIČNI ODHOD EX KOMUNISTOV ? L.r. J. KOMENDA
  Bog daj, da kmalu.
  P.S.
  NA SLIKI V LINKU
  ŠTIRJE ODHAJAJO
  – ŽAL NE PROČ OD DRŽAVNEGA KORITA.
  https://www.google.si/search?client=tablet-android-samsung&ei=aCPjWZa5NMLxaLr5jYgJ&q=kamele+letijo+v+nebo+pahor+gadafi&oq=kamele+letijo+v+nebo+pahor+gadafi&gs_l=mobile-gws-serp.3…71396.75386.0.76487.8.8.0.0.0.0.277.1118.0j6j1.7.0….0…1.1j4.64.mobile-gws-serp..1.5.873…35i39k1j30i10k1.296.ZzDUodByKGs#imgrc=EBt3up1JkqBpSM:

 • Olga

  Odličen članek! Čestitke! Janez Janša, kot vedno! Jasen, odločen, pošten!
  Sramotno je, da Slovenci verjamejo v tisočkrat dokazane komunistične laži in se apatično ne udeležujejo volitev! Ravno to pa levičarji želijo! Oblast za vsako ceno!
  Edini, ki je trdna skala za pravično, pošteno, demokratično, pravno, gospodarsko uspešno in socialno državo, je Janez Janša s svojo z stranko! Že 27 let se bori za resnico in pravico, tudi za ceno trpljenja sebe in svoje družine!
  Tudi odškodnina, ki jo terja od odgovornih v sodstvu, je boj za pravičnost, odgovornost in pravno državo za vse državljane! Zahteva osebno odgovornost vpletenih in s tem orje ledino!
  Tisti, ki se ne udeleži volitev, je zame soodgovoren za katastrofalno stanju v drzavi! Torej, kot je parafrizirala gospa Jožica Svete besedilo:” kdor ne skače ni Slovenc” v: KDOR NE VOLI NI SLOVENC, se s tem v celoti strinjam! Bodimo Slovenci in pojdimo na volitve, za svoje dobro, dobro naših otrok in zanamcev!

  • AlojzZ

   Ja, čas je za gospo Romano Tomc! KDOR NE VOLI NI SLOVENC!

   • Vera

    Res je , toda zabiti Slovenčki ne vedo kdaj je pravi čas za spremembe . Prosim ljudi doma v odročnih krajih( podeželje ) , da se volitev udeležijo, ter s tem ne dovolijo tistim ” čefurjem ” v Ljubljani , da potem zaradi njih trpimo vsi državljani Slovenije , predvsem pa ” pravi zavedni Slovenci ” .

    • if

     Fino povedano!

     • Gavnar

      A za Srbski pasulj ?

    • Gavnar

     Potem pa takoj na sedež SDS, kjer bodo pripravili fižolovo juho
     (o.k. Srbski pasulj samo ne okol govort, bo ljubljeni vodja hud).

     • dob

      Sem probal Janšev pasulj. Je bolš kt Erjavčeva ruska jota!

     • Gavnar

      Srbske pred-dispozicije tudi pri okusu, razumem.
      Genetiko se težko izigra.

   • samotoje

    Ja, čas je za vsebino, ne za kičasto embalažo.

  • Gavnar

   In na koncu bosta vaši lažnivki gos Angelca Liković in gos Romana Tomc zopet,
   Zopet volili Barbiko !

   • Kosobrin

    Dobro vesta, koga sta volili na zadnjih volitvah, pa se je že na daleč videlo, da sta se zlagali.

    • Peter

     In ko bi bila RTV res osrednja medijska hiša, nevtralna itd, bi vsak dan poročala o tem pranju denarja, vsaj toliko, kot je poročala o Patriji. Tako pa en prispevek ali dva in potem tišina.

     Vidiš, zakaj trdim, da RTV ni uravnotežena?

     • Kosobrin

      V naši državi tako nič več ni uravnoteženo.

     • Peter

      Ah, in to po tem, ko si en ves božji dan zagovarjal uravnoteženost tov Gobčeve?
      Lej, smešen si, res, no.

    • rabbit

     Kaj ima nek novinar spraševati koga je kdo volil ali niso po slovenski ustavi volitve tajne jaz bi ga vprašala s proti vprašanjem koga ste pa vi volili.

   • dob

    A si lohk sam mal pr mir da te zablokiram? Evo, urejeno.

    • Gavnar

     Uf mam srečo, da nismo v obdobju 1941 – 45, ko so bili vaši na oblasti.
     Mauthausen, Auschwitz, ali kar pred steno, kam bi me poslal ?

  • FORT WORTH

   Podpis+++

 • Sredina

  1.) Volili smo manjše zlo med Türkom in Pahorjem – največja bedarija janšizma EVER…če se ne strinjaš z nobenim kandidatom oddaš prazno glasovnico…simple as that
  (če bi moral sam izbirati med npr janšo in Grimsom, ki je podobna dilema, bi oddal prazno glasovnico)

  2.) Izključevalne izjave NSi?! Kaj pa izžvižganje poziva k bolj demokratični desnici, zaradi nagnjenj njegnega vodje k totalitarnim in partijskim metodam vladanja?! In žaljenje vseh ki se z njim ne strinjajo?!

  3.) Z ostalim napisanim o Pahorju pa se strinjam…ampak še vedno ne razumem zakaj ga volite?! in zakaj ga podpirate? Iz levice že že nima 55% podpore…

  4.) sam bi za gospo Tomc glasoval, samo vem da bo za njo tudi Janša…

  5.) Janez Drnovšek je bil eden od dveh državnikov v samostojni Sloveniji in še se nam bo kolcalo po njem….”saj se boste pobili ko me ne bo več”

  • Vera

   Če bi naredili po tvoje , bi zmagal Türk . Zakaj te pa g.Janša toliko moti kaj ? Radi imate barabe, goljufe , napredne poštene politike pa žal sovražite . SDS ni nikdar izključevala stranke NSI , saj so se sami izločili ,ko so Kučanu ( Tonin ) za 1.600 evrov mesečno dvignili pokojnino, da zdaj lahko hara po parlamentu, vladi in v ” Zvezdi ” na sestankih z enako-mislečimi .

   • ogledalo

    Nič niso Kučanu dvignili. Njemu se dvigne sam. Tvojemu pa ne? Ni čudno….

  • tohuvabohu

   Joj joj, kakšne neumnosti.
   Seveda bom volil manjše zlo, da preprečim večje zlo. Jasno?
   Izžvižganje Novakove ni bilo najbolj prijazno, a je izražalo spontano prepričanje, da so njene nesramne obtožbe lažnive in neumestne. Saj Janša ni z ničimer napeljeval ljudi k temu izrazu nezadovoljstva. Tudi na tekmi navijači koga spontano izžvižgajo, pa se iz tega ne dela problem. Če bi Milka res bila tako demokratična, bi žvižganje sprejela kot demokratično kritiko.

   • Sredina

    Mislm kaj?!

    Izžvižgan poziv k demokratičnosti je potrebno demokratično sprejet?!

    Vi ste res še hujši ko partija nekdaj…

    • tohuvabohu

     Ti pa res nič ne razumeš. Spontana reakcija ljudi veliko pove. Če človeku ne da misliti, potem mu ni pomoči. Milka si je privoščila veliko nesramnost in je dobila ustrezen pouk. Kje vidiš primerjavo s komunistično partijo in njenimi totalitarno-morilskimi metodami, pa je zame popolna uganka.

 • baubau

  kj čš,tku je…če 80% volilcev mafiji mirno pusti,da dela kr pač če…prim. zadnji referendum.

  • tetka z ozadja

   Pomota, sedaj je že okoli 92%

  • stajerc5

   Ze to je zalostno, ampak resnica lezi v tem, da lahko vse te volilce prestejes ze skoraj na roke, medtem je pa najvecji procent najvecjih bedakov- idiotov- kretenov doma in se ponoci dere v luno; Saj so vsi isti!!!
   Dokler ne bo nas poneumljen narod razumel, da je smisel demokracije v volitvah, kjer lahko(SAMO TU) zamenjas nezazeljeno vodstvo in zivel naprej v tri dni, se pri nas ne bo nic spremenilo, NIC!

 • garfi

  Borat Pohar ima toliko masla na glavi, da ga lahko izvažamo v tonah
  enako vsi komunajzli
  žal imajo Butalci in VOLIvci takšne najrajši
  to se je videlo na soočenju na pop in kot kaže komunisti lahko počno karkoli

 • Janez

  Po
  72 letih od konca 2. sv. vojne
  je pri sedanjih
  zlasti
  članih SD IN DESUSOVCIH
  IN ZL- JEVČKIH
  PA TUDI PRI EX LDS, PS IN EX KP, ZK PENZIONIRANIH EX KP, ZK
  ” GNEZDAŠIH ”
  GLAVNO VPRAŠANJE :” K O M U Z V O N I ” ?!
  Javno še
  – ne : SAMI PRI SEBI – SE PA VSE DNI SAMI SEBE VPRAŠUJEJO – ” ALI – NAM ZVONI ?!”

  V SRBIJI
  SE ZAČENJAJO
  – PRAVE SODND REHABILITACIJE – NESODNO UMORJENIH ŽRTEV TITO-KOMUNIZMA !
  O
  TEM JE PRED KRATKIM PRIČEVALA
  ODLIČNA GOSPPODARSKA PRAVNICA , GOSPA – VERA M E J A K !
  Link:
  Ga. Mejak o sodni rehabilitaciji v BGD – njenega. OČETA,
  KRALJEVEGA OFICIRJA, KI GA JE LETA 1944 NESODNO USTRELILA KPJ OZNA.

  V NAŠI R. SLOVENIJI
  IZHAJAJO KNJIGE
  Z ZNANSTVENO, S SODNO DOKAZNO VREDDNOSTJO – O NESODNIH UMORIH KPS IN VOX

  BRECELJ Mhael KOMUNISTIČNI TROJNI UMOR STANKA VUKA – V TRSTU, LETA 1944.

  http://www.demokracija.si/slovenija/brecelj-v-svoji-novi-knjigi-razkriva-politicno-ozadje-trojnega-umora-leta-1944-v-trstu.html

  • ogledalo

   Hebe te slovenščina.

   • Janez

    Napake v finesah !
    DRUGE DAJEJO ŠE PRECEJ HHUJŠE STVARI:
    – nepokopani nesodno pomorjeni mrtvi,
    – neusposobljenost R. SLO sodstva za ” procesuiranje”
    po doomače
    – za realno pošteno sojenje – takih stvari ! ITD. ITD. L.R. J. KOMENDA

   • janez cepec

    ma njega jebe zdravje, a ne videš, de je fuknen do amena

 • Krtača 20

  Sej ni čudn da ste desni čist zgubljen če vam en razlaga take pravljice. Če bi enkrat za spremembo postregel še z dokazi, bi bila zgodba čisto drugačna. Tko pa dokazov ni in ni, sledi pa samo prazno klamfanje vsepoprek….

  • garfi

   ni dokazov, ker obvladujete vse
   sodstvo, medije, policijo, šolstvo, vojsko, naš denar itd itd

  • antimur

   Bedak butasti. Vse kar počne kučanizem in takšni zabiteži kot ti, ki ga podpirate, ni samo pravljica, ampak grobe laži, kraja, zločini, skratka genocid nad Slovenci in našo kulturo. Me pa čudi, da te ni sram gobcati o dokazih, kljub vaši propadli polomiji okrog Patrie.

 • karpelec

  Ob takih argumentih, ki jih je na soočanju navedla g. Tomc, zbledi Borutov šarm in pridejo na dan samo Pahorjeve puhlice, kar nazorno potrjuje ta prispevek. Prazno besedičenje o raznih komisijah in njegovi nemoči, kaže na prazen balon, brez odgovornosti in brez vsebine. Če bo tako nadaljeval, nam bo v spominu ostal le njegov semafor, kjer gori še vedno rdeča luč.

 • ogledalo

  Dvomim da sta Kučan in Türk kriva Krambergerjeve smrti. Konec koncev je Ivek govoril o “poštenih komunistih, ki so to ostali in Janezu, ki je bil včeraj komunist, danes pa je cerkven. Taki so najhujši, ljubi Slovenci!”. Tudi ivan (ne Kramberger!) ni bil ravno nek biser med predsedniki slovenskuh vlad. Isti je bil kot Pahor, ki menda ni vedel in nagrajeval….Menda kot predsednik vlade ni vedel kaj se dogaja v največji državni banki!! In tako so prišli fantje iz F21 do nagrade- poceni kreditov, v letih 2006-08! Slab predsednik vlade, ki ne ve kaj se dogaja z državno denarnico. Morda je pa vedel!? Ne morda…

  • garfi

   dvomim, da si ti zdrav

   • ogledalo

    Dvomim v tvoj razum!

  • Stajerka

   hahaha……stric Google ti bo hitro podal informacije o napovedani revoluciji ob predvideni menjavi Kramarja…..in LEVAKI ste mu dali 1 mio odpravnine, tako pogodbeno kot fizično, za DOBRO opravljeno delo……
   torej – KDO je bedak???…..po tvoji trditvi je dobil nagrado za dobro opravljeno lopovščino – to je tudi edina točka, kjer imaš prav……vse drugo je hrbtenica iz plastelina – še manj imaš glavo za lastno razmišljanje……žal

   • ogledalo

    Kramar je dobil tisto, kar mu je pripadalo po pogodbi. In kdo je bil predsednik nadzornega sveta? Vprašaj na sedežu sekte, na Trstrnjakovi. Kdo je bedak? Med drugim, ti!

    • rabbit

     Kdo pa ga je tik pred volitvami postavil na čelo NLB s petletnim mandatom in klavzulo ko mu ob razrešitvi pripadajo več letne plače in odškodnina.

 • garfi

  Borat je populist in nastopač in škodljivec, torej idealen za Butalce
  na pop je presstutka privlekla neke bizarne obtožbe za Romano Tomc-SDS in celo speljala v konflikt
  z Boratom
  tako bo na vseh soočenjih
  komunajzlom pač dišijo še naprej naše milijarde

  • ogledalo

   Zato ste ga volili. Butci!!

 • janez cepec

  DEJA VU; eno in isto klobasanje zafrustriranga večnega predsednika luzerske, kao, demokratske stranke, obsedenga s Kučkotom

  • garfi

   ti si obseden z okoriščanjem

  • Janez

   NE BO VES ČAS ISTO.
   Zčeli bomo z zahtevami po
   REHABILITACIJAH NESODNO UMOEJENIH ŽRTEV !
   KPS MORILSKIH KOMUNISTOV, VOSOVCEV, KNOJA, OZNE ITD.
   Primeri
   KOT SPODNJI PRIMER TROJNEGA UMORA V TRSTU 1944
   V IZVEDBI VOS “TROJKE” IN PO UKAZU IZ VODSTVA KPS. Poglej. L.r. J. KOMENDA
   P.S.
   POJASNJEN
   TROJNI UMOR IZ LETA 1944 V TRSTU.
   http://www.demokracija.si/slovenija/brecelj-v-svoji-novi-knjigi-razkriva-politicno-ozadje-trojnega-umora-leta-1944-v-trstu.html

  • komar marko

   če je to za tebe KLOBASANJE potem je tvoj nick pravi za tebe. Si pač na ČETRTO dimenzijo. Ni čudno da se nam hihitajo in ropajo!

  • tohuvabohu

   Resnico je treba povedati, a ne bizgec?

 • Coeus

  5. 1 mrd opranega Iranskega denarja… lepo prosim, kaj je to proti 10 mrd pufov, ki jih je pridelala Janseva vlada samo v mandatu 2004-2008?

  Da ne omenjam TES ipd.

  V ostale pravljice in neumne argumente, se pa raje sploh ne spuscam, ker bi za Janso, SDS in posledicno njihovo kandidatko, lahko spisal bistveno daljsi in bolj obremenilen seznam.

  • tohuvabohu

   Spet ti, slaboumni notorični lažnivec. Janševa prva vlada se sploh ni zadolževala. Naprotno je Pahorjeva vlada v treh letih NAJELA 9 milijard kreditov, se pravi 3 na leto! Absolutni rekorder je pa Brajduškova, ki je v enem letu (!) najela 8,5 milijarde! A si kdaj kaj muksnil ob teh dejstvih?

   • sprehajalec

    Cerar jih dohiteva z 2 milijardama na leto. Oziroma se sploh več ne poroča o tem….

    • test

     jup cmerar nas je v konjukturi zadolzil ze za skoraj 5 miliard eur! Ampak neumni levicarji niti ne vedo, koliko nicel ima ena miliarda, drugace bi tidi znali izracunat, da so potrdili zakon II tir, ki stane na meter ca. 50 000€ ali vsak meter zeleznice je toliko vreden kot nov Audi A6 2.0tdi s-line… za bruhat kako neum folk so levicarji

     • Coeus

      Da ne zacnem teme, koliko nas je Janseva vlada zadolzila… 6 mrd je samo bancna luknja… v tistem obdobju se je SLO zadolzila vec kot v vseh prejsnjih letih skupaj. Pa TES je bil tudi zastonj, a ne?

      Toliko o neumnosti “desnicarjev”

     • rabbit

      Neumen si edino le ti, ker če bi bil pameten bi šel lepo na spletno stran svetovne banke in malo tabele pregledal ampak najbrž isto kot Jankovič jih ne znaš brati. Ampak veš samo koliko ti bo v korito padlo in koliko ti ne bo če bo Janša na oblasti.

   • ogledalo

    Kreditni portfelj slovenskih bank je najbolj narasel v obdobju 2006-08. Denar je dobil tudi F21. Vsi nadaljni krediti gredo v večini za poplačilo obresti in dolg narašča….

    • tohuvabohu

     Ne pozabi, brihtnež, da smo takrat vstopili v EU in potem še v evro, kar je pospešilo dostop do tujega denarja. Včasih so rekli: če imajo otroci denar, imajo kramarji semenj. In Kramar je res imel semenj. A s tujim denarjem! Nadzorni organi pa nič. JP Damjan je sedel v NS NLB in bi lahko povedal vladi, kaj se dogaja, danes je pa pameten kot hudič in vihti gobec čez Janševo vlado, iz katere je letel.

     • Coeus

      Zakaj z vsakim postom dokazujes, da si zaslepljen in neumen Jansev vernik… vzdrzi se komentiranja stvari o katerih nimas pojma.

      Jansa je imel skarje in platno. Kramarja bi lahko zamenjal… SDS kader je sedel v upravnih odborih vseh bank,… Kriva je Janseva vlada, pika.

     • tohuvabohu

      Eh, nehaj no, trdobučnež, dosedaj nisi z ničimer dokazal, da imaš pojma o čemerkoli.
      Če bi Janša zamenjal Kramarja, bi bila takoj revolucija in rdeči Duško bi drugi dan na ulice navlekel 80.000 ovac. In na podlagi česa bi ga lahko zamenjal predčasno? Itak ste vsi zahojeni rdečkarji štiri leta skupaj vreščali in cvilili “kadrovski cunami”, čeprav je šlo za redne menjave.
      Kdo pa je SDS kader v upravah bank? Jaz ne vem za nikogar.
      Torej trdiš, bedak, da je za vse zločine rdečkarjev kriv Janša?

     • Coeus

      Me ne zanima kaj bi bilo, ce bi… to bi moral narediti. Njegov kader v upravah bank mu je sigurno porocal,… itd.

      Jansa je kriv in pika.

     • tohuvabohu

      Ti si bedak in pika. Na podlagi česa bi lahko predčasno zamenjal Kramarja? “Njegov kader v bankah” je pa tvoja bolna pogruntacija. Če bi Janši kdo poročal o nezakonitih ravnanjih (in ne bi ukrepal), bi bilo to dokumentirano in bi danes sedel. Tako je pa sedel le zaradi neugotovljenih dejanj ob neugotovljenem času itd.

     • Coeus

      Na podlagi krivdnih razlogovn npr., ker si preneumen, da bi to sam pogruntal. Kateri njegov kader je bil v bankah si lahko sam poisces… to je dokumentirano. Zal si preneumen, da bi ti razlagal, zakaj nihce ne sedi zaradi tega in tudi nikoli ne bo.

      Si pa v prejsnjem odgovoru lepo opisal Janso… pac nesposoben politicni povzpetnik, ki mu je edini cilj priti na oblast in se tam zadrzati cim dlje, pa ce Slo zaradi tega propade. Ve ovce ga pa imate za resitelja in postenjaka… priceless :)

     • tohuvabohu

      Joj joj, kakšen kreten. Krivdo lahko raziskuje samo policija in tožilstvo. In ko je Janša napovedal, da bo okrepil boj proti tajkunsko-političnim povezavam, ste vsi zarukani rdečkarji skočili do stropa, češ, to je vmešavanje v sodstvo. Zato ne serji s takimi idiotizmi. Če ne ukrepajo regulatorni organi, ki so zadolženi za kontrolo, presednik vlade nima nobene pravne podlage za menjavo. Pika.
      Janševega kadra jaz ne bom iskal. Očitno nisi sposoben utemeljiti svojih kozlanj.
      Kar se Janše tiče, še NIHČE ni dokazal, da ni pošten. Tako da res ne vem, od kod to pobiraš, drekač. Ali ga imam jaz za rešitelja ali ne, se pa tebe nič ne tiče. Praskaj se tam, kjer te srbi, govedo zahojeno.

     • Coeus

      Tvojo primitivnost prekasa samo se tvoja neumnost… in te imas res v izobilju. Ne vem zakaj cutis potrebo, da celi cas ponavljas rezimske puhlice in dokazujes svojo neumnost? Ocitno bi morali za volilno pravico ljudje dosegat vsaj minimalni IQ… ampak potemtakem bi SDS ostala brez volilne baze.

      Ce si nesposoben uporabiti google, da preveris enostavne stvari, jaz tega ne bom pocel namesto tebe.

      Regulatorni organi so ravno tako podrejeni vladi… tako da s tem neumnim argumentom niti ne poizkusaj.

      Kar se tvojega najbolj neumnega argumenta tice… tudi Kucanu, Pahorju,… in vsem ostalim po katerih Jansa in desnicarji pljuvate, se nihce ni dokazal, da niso posteni… Po tvoje je Slo dezela postenjakarjev, med katerimi prednjacijo politiki… priceless :D

     • tohuvabohu

      Ubogi rdeči umazanec, nisi samo bedak, ampak si tudi šovinist. Če bi imel v betici kaj soli, bi vedel, da z nestrpnimi izpadi tvoje sorte rdeči kasti samo škoduješ.
      In spet si ustrelil kozla: regulatorni organi kot so BS, Računsko sodišče, agencija za varovanje konkurence itd. itd. NISO podrejeni vladi. Če bi bili, ne bi bili vredni piškavega oreha. Malo se izobrazi, preden se spuščaš v debate, ki jim očitno nisi kos, nedonošenček.
      Kučanu seveda nihče ni nič dokazal, ker ga naše gnilo pravosodje pusti pri miru, za razliko od Janše, ki ga že TRIDESET let sistematično preganja. V Delu, Dnevniku, RTV in ostalih režimskih medijih v tem času ni bilo NITI ENE kritične besede na Kučanov račun (edina izjema je tista trapasta scena z eno novinarko, pa še to je hitro potihnilo).

     • Coeus

      No,no zopet dokazujes svojo neumnost in siris krivo vero… ampak neumnim vernikom, kot si ti, to tudi pritice. Drugace pa ti nisi sposoben cisto nobene debate, ki zahteva uporabo intelekta… ti pac manjka hardware za to ;)

      Super, ce skodujem rdeci kasti, ker je pocasi cas, da se spokajo… z vami ekstremnimi rdeckarji na celu ;).

      Regulatorni organi dejansko niso vredni piskavega oreha, ker se vedno podrejajo aktualni oblasti… ampak vam je to ok, dokler se podrejajo “nasim” ko pa se drugi opciji, pa ni ok.

      Tudi Janso nase “gnilo pravosodje” pusti pri miru. Preganjajo ga samo za sov… 75% stvari itak sam sproducira… pac drugace ne zna… z rezultati se ne more pokazat zato pa rezira procese, da izpade zrtev… tudi Patria je Jansevo maslo… najboljsi del pri njej pa je, da je vecino uspel naplahtat, da je to Kucanovo delo ;)
      Ampak po tvoji logiki Kucanu nihce ni dokazal, da ni posten… torej sta z Janso enaka kar se postenosti tice.

      Koliko kriticnih na Jansev racun je bilo pa na Nova24TV?

    • rabbit

     A Slovenska vlada najame kredit pri slovenskih bankah ali se zadolžuje na mednarodnem bančnem parketu. Slovenskim bankam pa je kreditni portfelj narasel zaradi individualnih kreditov potrošnikov in gospodarstva. Janševa vlada je celo za tri milijarde znižala kredite države iz 24 milijard na 21 milijard.

  • piko8

   “BEDAK”

   • primsek

    mogoče je res, samo je pa njegov komentar bolj argumentiran kot večina tretjerazrednih orbanovskih dopisovalcev na tem portalu, janšarijebci so pač po izobrazbi najnižje od vseh strankarskih profilov, v glavnem nepismen folk tipa Pojbič in Žan Mahnič

   • Coeus

    Jah glej “pametnjakovic” to so dejstva, pa ce ti je prav ali ne. Da pa slepo sledis Jansi in verjames njegovim bedarijam… pac pove vse o tvoji inteligenci ;)

  • Pa ti ni nič nerodno ? Saj veš, kaj mislim, kajne ?

   • Coeus

    Nerodno mi je, ko vidim vernike na desni in levi strani, ki zagovarjate lopovscino svoje opcije in kazete samo na druge. Dejstvo je, da je nesposobni Jansa, naredil Slo vec skode, kot katera koli druga nesposobna vlada.

 • Bozz

  Tako je. Nič se ne da spremenit. Vse gre samo na slabše. Tisti, ki misli drugače, živi v iluziji in ignoranci in naivnosti in ne ve nič.

  Edino kar bo prineslo spremembe, je tole:
  https://www.youtube.com/watch?v=vN1SyaSdCeM

  • komar marko

   no spremembe lahko prinese tudi ŠTIL od lopate. Preverjeno!

 • Caetano

  Nekateri prav po otrocje ocitate Jansi, da je dal v drugem krogu prednost Pahorju, kot manjsemu zlu pred Tuerkom.
  To je res politicno diletantstvo. Osamosvojitev in demokraticno ustavo smo lahko dosegli le tako, da smo med ostalim izkoristili tudi nasprotja med republiskimi partijami in frakcijami v partiji sami ali na njenem obrobju.

 • Frane Žižnik

  Janša primerja Pahorja z Jamesom Bondom?! Uou!!

  • Peter

   Ko iščemo misel, ki bi označila njegovo predsednikovanje, ne najdemo boljše od filmskega naslova: “Živi in pusti umreti”.

   Iz tega ti sklepaš, da Janša primerja Pahorja z Jamesom Bondom?! Uou!!

 • tohuvabohu

  Tale Pahor je res poseben tič. Z vseh strani leti po njem, popularnost pa še kar drži …

 • ljubinica

  “Na oblasti smo mi, komunisti. Ce ne bi bili mi, bi bil kdo drug. Tega pa ne bomo nikoli dopustili ….”
  Mene preseneca velika naivnost (neumnost?) v nekaterih krogih na desnici.
  Nic jih ne izuci …
  Vzemimo Pogorelca iz NSI. Ta clovek kar naprej siri iluzijo, da bo Milka zmagala, ce pride v drugi krog. Ker da im8a Pahor veliko nasprotnikov na levi in ti bi raje izbrali modro Milko kot klovna Pahorja.
  To je res idiotizem.
  NOBEN trd levak ( in ravno stara garda levakov kritizira Pahorja) ne bo za nic na svetu volil “katolibanke” Milke – namesto kandidata komunistov ….
  Ce nekateri na levi hvalijo Milko (volili je seveda ne bodo), je to samo zato, da poglabljajo razdor na desni …
  Vprasanje je, ali Pogorelec tega res ne razume ….
  ali pa pri NSI to pocnejo nacrtno glede na njihovo prihodnje sodelovanje v levi vladi …

 • Franjo Trojner

  V Avstriji je pravkar zmagala na parlamentarnih volitvah ljudska stranka Sabastijana Kurza, drugi so svobodnjaki. Upam, da mi za predsednika države ne bomo ponovno izvolil komunista, saj nas bo cel demokratičen svet znova čudno gledal. Pri nas bo kak že bo, me pa tolaži, da imamo okoli nas krščanske države z Višegrajci in od danes še z Avstrijo na čelu, ki ne bodo popustile izsiljevanju Merklove in EU na eni strani in izsiljevanje Turčije na drugi strani. Od tega trenutka me tudi za krščansko Evropo ni več strah, Merklova je kaput, tisti miceni v staro babo zaljubljen Macron v katerega naši komunisti danes vsi socialasti polagajo vse upe pa v EU itak nič ne pomeni. VSE KAŽE, DA SE BO KMALU NAŠ PAHOR Z NEMŠKO FRANCOSKIM VLAKOM NA ČELU Z MERKLCO IN MACRONOM V POZABO ODPELO. Mi pa upam z naš Romano na čelu veselo vstopamo na Avstrijsko/Višegrajski vlak, ki nas bo v varno območje zapelo!

  • ljubinica

   Lepo je enkrat slisati dobro novico, ki vliva nekaj upanja …
   Visegrajska skupina+Avstrija+ Slovenija+Hrvaska …. pa smo spet skupaj .

  • Kosobrin

   Danes so sanje dovoljene – jutri bo nov dan!

 • Janez

  DAJMO V LJUBLJANI !
  RAJE POSTAVITI NEUNIČLJIV – “SPOMENIK- OPOMNIK” !
  Z
  VKLESANIMI IMENI IN PRIIMKI !
  VSEH GLAVNIH KPS, KPJ STALINSKIH NESODNIH KRVNIKOV SLOVENCEV !,
  Saj
  Imena – dokazanih – KPS KRVNIKOV – SE KOPIČIJO !
  Imena
  IZ RAZISKAVE O
  KPS- VOS TROJNEM UMORU TREH SLOVENCEV IIZ TRSTA – SO ZDAJ ZNANA ! L.r. J. KOMENDA
  P.S.
  MARTIN BRECELJ – TROJNI UMOR V TRSTU 1944.

  http://www.demokracija.si/slovenija/brecelj-v-svoji-novi-knjigi-razkriva-politicno-ozadje-trojnega-umora-leta-1944-v-trstu.html

  • ogledalo

   Slovenščina- cvek.

 • Miccy

  g. Borut Pahor je bil izvoljen z glasovi desnice. Če ne prej, ga boste (ponovno) podprli v drugem krogu letošnjih volitev. V čem je zdaj točno problem?

  • samotoje

   Problem je točno v tebi. Nakladaš, možgani so pa na off.

   • Miccy

    @samotoje – zakaj naj bi bili zdaj moji možgani na off ? tako to je in nič ne more spremeniti dejstva, da je desnica krepko pomagala pri Pahorjevi izvolitvi

    • MižekFiga

     Desnica ni marala Danülota in je izbrala Pahorja kot manjše zlo !!!

  • rabbit

   Se uvrščam na desni politični pol in od mene Pahor nikoli pa tudi sedaj ne bo dobil glasu. V tej kampanji sta samo dve, ki bi jim namenila glas in to sta Romana Tomc in Suzana Lara Kraus za katero sem slišala prvič njen nastop ni dodelan vendar ima vsaj možgane in z njimi tudi misli in njeni odgovori niso kar nekaj.

 • Slovenka

  Dober zapis, samo zakaj ga je Janša objavil šele zdaj? Volitve so naslednjo nedeljo. To, kar Janša sedaj piše o Pahorju, vse drži. Že dolgo trdim, da je Borut Pahor poden od človeka in da si Slovenija zasluži boljšega predsednika, kot je ta puhloglavi blefer.

  Najbolj mu zamerim dvoličnost. Po eni strani so odtekale milijarde, po drugi strani pa je govnar varčeval pri drobtinicah, revežem se je država vsedla na nepremičnine v zameno za nekaj fičenkov socialne pomoči. Bruh.

  Tak brezdušni narcistični sociopat ne sme dobiti še enega mandata. Slovenci, pamet v roke 22. 10. 2017.

  • Kosobrin

   Nič ne bo, večina volilcev meni, da g. Pahor ni “poden od človeka”.

   • Slovenka

    Tehtna pripomba, ki marsikaj pove s Slovencih.

   • KIKI

    Za predsednika Slovenije je Pahor zopet veliko boljši izbor kot diplomirani
    komedijant “Šarac “, to se pravi da izbiramo kot pred 5 leti : MANJŠE ZLO!
    Pahor razen velike naivnosti, nima drugih napak! Vedno je bil vržen med
    stare , krvi lačne leve ( stara obstoječa garda komunistov), ki so ga na vsakem
    koraku potiskali v “drek” in ga ignorirali, mu skrivali lastne namere in mafijske
    aktivnosti, mu nastavljali vislice in brezna, saj je to vse, kar stari krvosesi znajo!

   • rabbit

    Večina Slovencev ne zna uporabljati možgane so jim zakrneli.

 • učko

  Živi in pusti umreti ! To velja predvsem za Janšo. Veliko ljudi, ki so bili na njegovi strani je postalo tarča in žrtev režimcev, izgubili so službe in še marsikaj, pa je Janši bilo vseeno za njih !!!

  • Lahko navedeš vsaj nekaj imen ?

   • škale

    Lahko kar jaz : Miha Brejc, Peter Jambrek, Ivo Hvalica, Andrej Čuš, Angelca Likovič, pa njegovi osamosvojiteljski kameradi, o katerih piše v svojih knjigah Janez Švajncer ml.

    • Slovenka

     Gremo po vrsti. Miha Brejc se ima fino skupaj s svojim izdajalskim zetom Virantom, ki ga je zrinil na visoka mesta v SDS in poskrbel, da je postal minister za javno upravo, sam pa je bil poslanec v Evropskem parlamentu. Brez škandala mu očitno ni šlo, za svojo asistentko je zaposlil kar svojo hčer, Virantovo ženo.

     Peter Jambrek ima dve fakulteti. Tudi v SDS se je imel fino, zamerljiv pa je postal, ko mu Janša ni dovolil stegovanja lovk po univerzitetnem šolstvu, od takrat naprej javno izraža željo, da bi se Janša umaknil.

     Ivo Hvalica. Ko je Janša zgubil ministrski položaj, bi se lahko z vso pravico vrnil v DZ, vendar bi v tem primeru moral Ivo Hvalica reži DZ-ju pa-pa. Janša se ni vrnil v DZ, tako da je Hvalica lahko oddelal ves mandat, Janša pa se je v tem času preživljal, kot je vedel in znal, tudi ograje je barval. Tako da naj bo Hvalica raje tiho.

     Andrej Čuš? Kaj pa njemu manjka? A ni poslanec v DZ? Samo če bo hotel priti še enkrat vanj, bo moral garati bistveno bolj kot sedaj, ko ga je podpiral Janša.

     Angelca Likovič. Iz stranke je užaljeno odšla, ker ni postala ministrica za šolstvo, potem je hinavsko kvakala, da naj Janša odide in prepusti vodstvo stranke Alešu Primcu. Sedaj je toliko napredovala, da več ne kvasi tovrstnih neumnosti.

     Janša nima lahkega življenja, v eni stvari pa ima srečo, zgube se same poberejo od njega, še preden jim je prisiljen odpovedati sodelovanje.

     • KIKI

      Res je tako! Ne prenesem ljudi, ki se kar poslovijo od družine (stranke), ki jim
      pripadajo in se potem z lahkoto igrajo velike “zmagovalce”, v resnici pa so
      veliki strahopetci in nemoralneži! Za primer navajam najbolj sfiženega,
      amoralnega naduteža, ki teka za svojo “ritjo” iz stranke v stranko – tovariša
      “kahlonosca ” Modendorferja ! To so družbi nevarni ljudje, njihov IQ je na nivoju
      sobne temperature, po kateri se revčki orientirajo! Sem spadajo tudi vsi zgoraj našteti, od bednega zapitega Čuša, pokvarjenega dvospolnega afnastega Brejca,
      siroto Viranta, ki ne ve kam spada, pa Likovičevo, ki si naj poišče svoj božji
      mir nekje med gredicami in kuhinjo in bomo vsi zadovoljni!

     • samotoje

      Se pridružujem rubcu.

     • rubec

      ****************

     • rabbit

      Super si to napisal bi pa še nekaj dodala, dokler je Likovička pljuvala po Janši je imela dostop do vseh medije sploh v reviji Ona je skoraj vsak teden objavljala v pismih bralcev, pa je potem videla kaj naredijo z izdajalcem, tudi on dobi zasluženo kazen. Ko so jo odrezali je pa spet začela jokati kako je Janšo učila.

  • ogledalo

   Celo Pučnik je odšel razočaran in opeharjen?

  • rabbit

   Pa daj malo poimensko naštej.

 • samotoje

  Spet je Janša “zagrešil zločin nad zločini”. Povedal je resnico. Ampak pri nas ima resnica drugačno ime- “desničarska zaostalost” jo imenujejo parazitske barabe.

  • Hun

   ko vlada pozab na ekstremno kriticnost..to mu zamerim zato ga ne volim

   • samotoje

    Mislim, da bo človek brez tvojega glasu nekako preživel.

 • Olga

  Čestitke Janez Janša! Za Slovenijo gre!

  • ogledalo

   A ne za otroke? Bolano!

   • Na mladih svet stoji !

    • ogledalo

     Stoji! Na mladih, ki ne izhajajo iz sektaškega enoumja. Zato se nam ni treba bati za prihodnost. Mladina je pametna!

     • traktor

      Zato pa noče nič imeti z nami. In se pospešeno izseljuje, mar ne?

     • Hun

      ce mas koga od tastarih na ministrstvu se ti ni treba odselt

     • traktor

      Al pa na občin, al pa v državni firmi. Saj pravm. Pri nas se kadruje že v 4.generacijo zaslužnih.

     • Hun

      sj na desni politicni opciji ni nc drgac…

      pravjo da na obcin nc vec ne seksajo..to pa zato, ker so vsi zaposleni v sorodstveni zvezi

     • traktor

      Kako je na desni ne vem. Pr nas v Zasavju so levi že 26/50 podlage. Kolk pa je desnih, pa kje? Na občinah se vsi enako pišejo, pa na državnih podjetjih tud. Ostalo je pa itak vse pocrkalo.

     • KIKI

      Oh, ko bi ga imel saj pri ZZZB , pa makar crknjenega!!!!

     • Hun

      pa se potrud pa se dvign iz podpovprecja v povprecje in nato nadpovprecje…bod sposobn pa bos ti kot stars “zrihtal” svojim potomcem delo v birokraciji…

     • rabbit

      Sedaj so ti predebeli, k bi bil pa Janša na vladi bi pa jokali koliko so revčki lačni. Če gledam mladino,ki hodi domov mimo mene ni nobene lakote vsak s svojo vrečko čipsa, smokijev, ipd.

 • FORT WORTH

  Pahor se je pokazal, kot popolnoma neprimerna oseba za vodenje drzave. S svojim “kvatebriga” je predsednisko funkcijo docela in dokoncno razvrednotil. S svojim sprenevedanjem in zatiskanjem obeh oci pa pripomogel k vsem aferam, ki jih danes eno za drugo nemoteno izvaja izrojena levica.

  Sarec je ljubljenec pingvina Jankovica in bivsi clan PS . Baje je izjavil, da sta si sorodni dusi ??!!
  Ni se dovolj povedano ???
  V naprej vemo, kaj nas caka, ce bo spet izvoljen eden od “nasih”

  Cas je za korenite spremembe !
  Cas je za Romano Tomc.

  • rabbit

   Borut Pahor ni razvrednotil samo funkcijo predsednika države, s svojim vodenjem je razvrednotil tudi funkcijo predsednika vlade, vidite kako, če njega ne bi bilo tudi Bratuškove, ne bi bilo niti Mira Cerarja. S svojo brezbrižnostjo, sow what izgovori je naredil vladane pišmeuhovsko in koruptivno. Nobene odgovornosti nimajo več člani vlade. Vlada se zadolžuje če ne morejo plačevati vode itd. Vse je na puf. Nikogar ne briga kdo bo to nekoč plačal. Se spomnite časov po Titu, ko niso komunisti mogli več skrivati svoje nesposobnosti in so se samo še pufali od Milke Planinc, do Anteja Markoviča in ravno tako bo s Slovenijo, če kmalu ne bomo prerezali s tem. Ampak kot vidi bo moral narod dobiti po prstih, da bo videl kaj je to kriza. Škoda ker NLB ni šla v stečaj, potem bi videli kaj je to kriza.

 • ogledalo

  Barbika bo zopet sektaška rešitev. Če bi “imel jajca”, ga tako ne bi volili. Tako pa ste si enaki z njim. Brezjajčni. Razen jajota. Ta vas dobro…

  • Janez

   BOŠ
   MORAL KAR PAHORJA – VOLITI !
   “Serpentinšek- Šarec” hodi v CERKEV, TE BO K SPOVEDI SPODIL.
   NO JA !
   Ti kar voli ok gospo Romano TOMC – SAJ VIDIŠ, DA JE NAJBOLJ PRIMERNA ! L.r. J. KOMENDA

 • Janez

  Ja !
  ČAS JE ZA – PAHORJEV – ODHOD.
  Več kot dokazsl je, da je za politika – nedorasel.
  Naj
  Gre za voditelja ” utrganih” zabavnih oddaj ali v cirkus.
  Za v vrtec – ne bi bil ok. Bi “poneumljal” otroke. L.r. J. KOMENDA

  • KIKI

   Ampak cirkus je Slovencem v krvi: menjava za bedastega, domišljavega komedijanta
   Šarca je čisti politični idiotizem! On je, kot sem že rekel, samo izstrelek Kučanovega prdca
   in srbsko -mafijozove onanije !Take potrebujeta, takšni so vodljivi in zelo ubogljivi!
   Samo opazujte ga in dobro poslušjte! Iz nič ni nič!

 • Coeus

  Iz zapisanega se lepo razbere Janseva zamerljivost in zavist. S Pahorjem sta bila prakticno vrstnika… je pa Pahor vseeno bistveno bolj sposoben in politicno uspesen kot Jansa. Jansa na predsedniskih volitvah nima osnovnih sans niti za drugi krog, zato pa v ogenj posilja Tomcevo (kaj za vraga je razmisljala, ko je to sprejela mi ni jasno… verjetno ji je zagrozil, da Bruslja ne bo vec videla) za katero naivno upa, da bo zmagala, da bo lahko predsedoval iz ozadja, kot si domislja, da to pocne Kucan ali pa, da bo vsaj Sarca premagala.

  Kljub vsemu temu smetenju pa sta s Pahorjem naravna zaveznika in ve se, koga boste morali “desnicarji” podpreti v drugem krogu… Zgodovina se ponavlja :D

  • test

   Seveda, od kod si le ti vzel Analitik z veliko, da je tvoje mnenje vredno izgube mojega casa?

   Ce mislis, da si na MMC, si se gladko zmotil! Bedarij, ki jih miselni ekvivaleti na MMC pisete sami sebi in se potem en drugega samovsecno trepljate po ramah, tukaj ne bod dozivel. 1. zaradi tega, ker ste sami bedaki in v zivljenju se nisem srecal levicarja, ki bi brihten, ce pa ze, je pokvaren bolj kot en teden odprta ribja konzerva. 2. V splosnem pa ste popolnoma indoktrinirani oz. prezeti z “znanostjo”, ki vam jo talajo najveckrat do obisti slabi profesorji na slo glavnih fakultetah za pravo in FDV. Sicer pa, kako lahko pricakujes od prof. prava, ki je bil vzgajan v prejsnjem sistemu in celo sodno preganjal demokracijo kot pojem, njene zagovornike ter nasploh poizkusal ze v kali zatreti njene procese, sedaj neko korektnost ter politicno nevtralnost? Analogno diametralno gledano ste vajenci teh prfoksov sami degeneriranci, ki boste Slovenijo unicili do konca … s tem pa hvala Bogu tudi same sebe.

   • Coeus

    Kot sem ze nekajkrat omenil… vsi komentatorji s celotno SDS in Janso skupaj niti meni samemu ne sezete do gleznjev… in tvoja replika ter replike ostalih desnicarjev ali pa clanki in neumnosti, ki jih pise Jansa in SDS-ovci, to vedno znova dokazujejo.

    Si pa lepo opisal kako Nova24TV deluje… in to, da to pripisujes MMC ne spremeni tega dejstva… it takes one to know one. Vi ste to samo pripeljali do ekstrema… podobno kot levicarstvo in komunizem… z vami se v tem lahko kosa samo S Koreja ;)

  • KIKI

   Bolnik si, tovariš Coeus! Vedno in večno bo v tej umazani državi trpelo le ljudstvo,
   na katerega rdeči akterji z vso vnemo prisegajo! .In če se nam zgodi “komediant”,
   Šarec smo po domače v P.M. Upam, da tudi to razumeš!
   Šarec predstavlja izstrelek Kučanističnega prdca in srbskega mafioza, sicer pa plehko
   vodljivo truplo brez porekla!!!! Prav taki, so žal, najbolj nevarni (saj ne vedo kaj delajo!)

   • Coeus

    A lahko kaj napises brez primitivizmov?

    A si slucajno hotel povedati, da je Romana kaj drugacna kot Sarec? Romana predstavlja pac izstrelek Jansevega prdca, sicer pa plehko in vodljivo truplo brez porekla… tudi sama nima pojma kaj dela se manj pa kaj govori.
    Po vsej verjetnosti samo caka, da konkretno pogrne ze v prvem krogu in lahko gre nazaj v Bruselj sluzit mastne €, ker s svojo nesposobnostjo nikoli nikjer niti priblizno toliko ne bo dobila ;)

  • domoljub1

   Pahor in Janša nista bila ravno vrstnika, saj je bila starostna razlika 5 let takrat praktično generacijska razlika. Zagotovo je Pahor sposobnejši v sufisticiranem prepričevanju svojih pristašev kot Janša in privlačnejši v ženskih očeh. Toda to ni pomembno za pravno varnost in izboljšanje blagostanja vseh državljanov, oziroma je celo škodljivo. Ne strinjam se z vztrajanjem Janše na funkciji predsednika stranke po volilnih porazih, toda to kar je napisal v tem prispevku, v celoti podpiram.
   Resnice žal ni možno povedati drugače, kot s preprostimi besedami. Pravna red je po mojem mnenju najbolj deficitarna dobrina v Sloveniji.
   Glede pranja iranskega denarja pa dodajam še:
   Vse uradne osebe (nedvomno tudi predsednik Vlade in uslužbenci KPK), ki pri opravljanju svoje službe ZVEDO za določena kazniva dejanja, ki se preganjajo po uradni dolžnosti, so dolžne podati OVADBO pristojnim organom.
   Če so naslednje navedbe Bojana Požarja na požareport resnične:
   »Predsednik vlade Borut Pahor je za sporne
   iranske transakcije izvedel septembra 2010. Takrat naj bi mu tudi povedali, da bo “slabo za vlado in NLB, če afera pride v javnost”. Premier Pahor naj bi to sprejel, vendar zahteval, da se zadeve uredijo in transakcije ustavijo. In res, nekaj tednov kasneje je sporne iranske transakcije uradno
   prepovedala Banka Slovenije.«,
   so naš sedanji predsednik (če je res, kar piše Požar), kot tudi vse ostale uradne osebe, ki so vedele za obravnavano pranje iranskega denarja, utemeljeno osumljeni storitve kaznivega dejanja, ker so opustili ovadbo zoper storilce in pomagače tega pranja iranskega denarja
   (glej 252. člen KZ-1): (1) Kdor denar ali premoženje, za katerega ve, da je bilo pridobljeno s kaznivim dejanjem, sprejme, zamenja, hrani, z njim razpolaga, ga uporabi pri gospodarski dejavnosti ali na drug način, določen z zakonom, S PRANJEM PRIKRIJE ALI POSKUSI PRIKRITI NJEGOV IZVOR, se kaznuje z zaporom do petih let.) oziroma domnevnega
   kaznivega (očitno naklepno je preprečil, da ne bi bilo “slabo za vlado in NLB, če afera pride v javnost”.)
   Kot predsednik vlade je bil Pahor nedvomno uradna oseba. Pranje je bilo nedvoumno opravljeno.

   Opustitev ovadbe kaznivega dejanja ali storilca (glej 286. člen KZ-1):

   (2)
   Uradna oseba, ki vedoma opusti ovadbo kaznivega dejanja, za katero zve pri
   opravljanju svoje službe, če je zanj z zakonom predpisana kazen hujša od treh
   let zapora, storilec pa se preganja po uradni dolžnosti, se kaznuje z zaporom
   do treh let.

   (3) Tisti, ki opusti ovadbo, se ne
   kaznuje, če mu je storilec zakonec, oseba, s katero živi v zunajzakonski
   skupnosti, krvni sorodnik v ravni vrsti, brat ali sestra, posvojitelj ali
   posvojenec ali če je on storilcu zagovornik, zdravnik ali spovednik. Če se katera
   od oseb, navedenih v tem odstavku, razen zagovornika, zdravnika ali spovednika,
   ne kaznuje za opustitev ovadbe iz prvega odstavka tega člena, se za opustitev
   ovadbe ne kaznuje niti njen zakonec niti oseba, s katero živi v zunajzakonski
   skupnosti.

   Ali pa bodo naši pravni eksperti oprano milijardo dolarjev zlahka razglasili za svinjarijo, ki ni kaznivo dejanje?
   Pranje je bilo sicer nedvoumno opravljeno. Vendar je vsak Zakon (tudi KZ-1) tako in tako le v pisni obliki izražena volja vladajočega razreda. Zato je odgovor na postavljeno vprašanje zelo predvidljiv.
   Malo težje bo zgolj za svinjarijo razglasiti prejete nagrade sodelujočih pri pranju in izgubljen potencialni zaslužek (provizije) državne banke.

  • domoljub1

   Pahor in Janša nista bila ravno vrstnika,
   saj je bila starostna razlika 5 let takrat praktično generacijska razlika.
   Zagotovo je Pahor sposobnejši v sufisticiranem prepričevanju svojih pristašev
   kot Janša in privlačnejši v ženskih očeh. Toda to ni pomembno za pravno varnost
   in izboljšanje blagostanja vseh državljanov, oziroma je celo škodljivo. Ne
   strinjam se z vztrajanjem Janše na funkciji predsednika stranke po volilnih
   porazih, toda to kar je napisal v tem prispevku, v celoti podpiram.

   Resnice žal ni možno povedati drugače, kot s preprostimi besedami. Pravna red
   je po mojem mnenju najbolj deficitarna dobrina v Sloveniji.

   Glede pranja iranskega denarja pa dodajam še:

   Vse uradne osebe (nedvomno tudi predsednik Vlade in uslužbenci KPK), ki pri
   opravljanju svoje službe ZVEDO za določena kazniva dejanja, ki se preganjajo po
   uradni dolžnosti, so dolžne podati OVADBO pristojnim organom.

   Če so naslednje navedbe Bojana Požarja na požareport resnične:

   »Predsednik vlade Borut Pahor je za sporne

   iranske transakcije izvedel septembra 2010. Takrat naj bi mu tudi povedali, da
   bo “slabo za vlado in NLB, če afera pride v javnost”. Premier Pahor
   naj bi to sprejel, vendar zahteval, da se zadeve uredijo in transakcije
   ustavijo. In res, nekaj tednov kasneje je sporne iranske transakcije uradno

   prepovedala Banka Slovenije.«,

   so naš sedanji predsednik (če je res, kar piše Požar), kot tudi vse ostale
   uradne osebe, ki so vedele za obravnavano pranje iranskega denarja, utemeljeno
   osumljeni storitve kaznivega dejanja, ker so opustili ovadbo zoper storilce in
   pomagače tega pranja iranskega denarja

   (glej 252. člen KZ-1): (1) Kdor denar ali premoženje, za katerega ve, da je
   bilo pridobljeno s kaznivim dejanjem, sprejme, zamenja, hrani, z njim
   razpolaga, ga uporabi pri gospodarski dejavnosti ali na drug način, določen z
   zakonom, S PRANJEM PRIKRIJE ALI POSKUSI PRIKRITI NJEGOV IZVOR, se kaznuje z
   zaporom do petih let.) oziroma domnevnega

   kaznivega (očitno naklepno je preprečil, da ne bi bilo “slabo za vlado in
   NLB, če afera pride v javnost”.)

   Kot predsednik vlade je bil Pahor nedvomno uradna oseba. Pranje je bilo
   nedvoumno opravljeno.

   Opustitev ovadbe kaznivega dejanja ali storilca (glej 286. člen KZ-1):

   (2)

   Uradna oseba, ki vedoma opusti ovadbo kaznivega dejanja, za katero zve pri

   opravljanju svoje službe, če je zanj z zakonom predpisana kazen hujša od treh

   let zapora, storilec pa se preganja po uradni dolžnosti, se kaznuje z zaporom

   do treh let.

   (3) Tisti, ki opusti ovadbo, se ne

   kaznuje, če mu je storilec zakonec, oseba, s katero živi v zunajzakonski

   skupnosti, krvni sorodnik v ravni vrsti, brat ali sestra, posvojitelj ali

   posvojenec ali če je on storilcu zagovornik, zdravnik ali spovednik. Če se
   katera

   od oseb, navedenih v tem odstavku, razen zagovornika, zdravnika ali spovednika,

   ne kaznuje za opustitev ovadbe iz prvega odstavka tega člena, se za opustitev

   ovadbe ne kaznuje niti njen zakonec niti oseba, s katero živi v zunajzakonski

   skupnosti.

   Ali pa bodo naši pravni eksperti oprano milijardo dolarjev zlahka razglasili za
   svinjarijo, ki ni kaznivo dejanje?

   Pranje je bilo sicer nedvoumno opravljeno. Vendar je vsak Zakon (tudi KZ-1)
   tako in tako le v pisni obliki izražena volja vladajočega razreda. Zato je
   odgovor na postavljeno vprašanje zelo predvidljiv.

   Malo težje bo zgolj za svinjarijo razglasiti prejete nagrade sodelujočih pri
   pranju in izgubljen potencialni zaslužek (provizije) državne banke.

   • Coeus

    Zanimivo, kako je Pahor kriv za pranje Iranskega denarja v njegovem mandatu…. Jansa pa ne, za nastalo bancno luknjo in divje kreditiranje v njegovem?

    • domoljub1

     Če bi hoteli imeti pravni red, bi morali biti mnogo bolj dosledni. Verjamem, da Pahor ni kriv za pranje Iranskega denarja.
     Če so navedbe Bojana Požarja na požareport resnične, pa je Pahor kot uradna oseba na najvišji hierarhični stopnici nevestno opravljal delo predsednika vlade, kar je nedvoumno opredeljeno tudi kot kaznivo dejanje.
     Ko pa bo Janša kandidiral se bomo pogovarjali o njegovi odgovornosti. Z anomalijami Janeza pa nikakor ni možno opravičevati anomalij Boruta.

     • Coeus

      Z opravicevanjem Pahorjevih anomalij na racun Jansevih se popolnoma strinjam… ce tega ne bi pisal Jansa…. tako pa naj najprej pred svojim pragom pomete, preden s prstom kaze na tiste, ki so bistveno manj skode naredili, kot jo je sam ;)

    • Ne moreš iz svoje kože. Prepoznan si, četudi se oblečeš v Sneguljčico.

     • Coeus

      Seveda ne morem… za razliko od tebe, ki si goreca vernica in verjames samo in izkljucno, kar ti Jansa servira, imam jaz enake vatle za vse ;)

  • nevtrino

   Hohoho, Borut P. bistveno bolj sposoben in …., kot Janez J. ? Merilo je pa jugobutalski stolček, ki ga politikant Borut zaseda ?

   • Coeus

    Seveda… Jansa je samo “kao bolj sposoben”… rezultati tega ne kazejo nikjer… dejansko pa, razen nekaj % konkretno neumnih vernikov, ni sposoben s svojimi nebulozami prepricati nikogar drugega… zato pa je skrajna komunisticna levica aka “desnica ali SDS” tam kjer je ;)

 • Hun

  a to vm je Jansa iz prve roke razlozil o svetu provizij..

  • Gru

   Ja! Zakaj vprasas?!
   Cloveku, ki ga levicarji lovite in poizkusate zapreti ze vec kot 25 let, pac moras verjeti.

   Sicer pa iz tega sledi zate vprasanje. Mislis, da je JJ tako prefrigan, da ga levicarji ze 25 let lovite in ga ne morete zapret, ali ste samo vi levicarji tako butast, da vam to ne rata, kljub vsej pravosodni altileriji etc.?

   • Hun

    zate bolje ne bo nikoli

 • Franc Šink

  Spet tiralica zgoraj.Ali so ujeli vsaj enega?

 • koreninca

  Moj velik poklon za vsako zapisano besedo v tem tekstu.
  Janez Janša je samo eden-računalnik v človeški podobi.

 • tarantela

  Nič ne pomaga, Slovenci majo Pahorja radi.

  • mona lisa

   Ja ovce.

  • Osti jarej

   ah,dej no,ga ne sračkaj…nimajo prav nobenega vzroka

  • Transformer

   Ne Slovenci, ampak strici iz ozadja, ki nadzorujejo DVK. Ali: Zmaga tisti, ki nadzoruje volitve

 • mona lisa

  Vse kar tu piše je res. Je pa res da smo državljani obupani in ničemur več ne verjamemo. saj pred volitvami vsi vse obljubijo, po volitvah pa delajo vsi proti “drugorazrednim” državljanom in imajo v glavi še samo kako pobrat čimveč denarja. Upam da se nekega dne vse spremeni in bodo boljši časi za delavce, lačne otroke in upokojence ki životarijo z uborno pokojnino.

 • mona lisa

  Pahor je pa itak klovn, ki najbolj uživa ko se slika in nastavlja. Je osareli fotomodel. Nastavljal se je kameri pri raznih poklicih in se smehljal. To je norčevanje iz delavcev ki delajo ta dela vso leto za malo plačo. Me zanima če bi Pahor to delo opravljal skozi in vedno od vsakem vremenu in to za njihovo plačo. VERJAMEM DA MU POTEM NE BI BILO DO SMEHA. To se mi zdi blago rečeno NORČEVANJE iz delavcev in njihovih ubogih plač.

  • anzek

   mona lisa,
   Pahor je pokazal za kakšne poklice bi bil primeren. Od vseh se mi zdi, mu najbolj leži naslanjanje na lopato.
   V pravni državi ne bi “afne guncal” s sprehajanjem po SLO, grel bi klopco v zaporu pri preiskovalnem sodniku. To, da se hoče distancirati od Kučana je lari fari!
   Kučan enostavno igra na dve karti, pa če rata, rata. Ti dve karti sta borči in šarec!!
   V pogonu je ves propagandni mehanizem presstitutov, žal ne morem reči novinarjev, ker to niso!!

   • samotoje

    Ne bo držalo. Očitno ostaja Šarec, ker so se slovenski “intelektualci” podpisali pod izjavo, naperjeno proti Pahorju. Katero je drugo gnilo jajce, bomo pa še videli.

 • Osti jarej

  ..da je “nadomestil” danilota,je bil dober….zdaj mu janša obrača hrbet…..no,se bosta že sama zmenila….saj ne bo prvič?!

  • MižekFiga

   Pahor je bil izbran kot “manjše zlo” od Danülota.
   Pahor je v svojih petih letih omogočil iz socialne države socialno roparsko diktaturo, zato ne sme več predsedovati !!!

 • lunabije

  Pahor je osebek, ki je kriv, da se je korupcija v Sloveniji razrasla do te mere, da je postala neobvladljiva. On je idealni predsednik za lobije, ki so nam ugrabili državo, saj ti lobiji lahko funkcionirajo v koruptivnem okolju. Ravno to se nam dogaja z vladnimi projekti (Magna, “2gi tir”…). Pahor v celotnem svojem mandatu ni bil sposoben opozoriti ali se opredeliti v zvezi s korupcijo v Sloveniji, je pa bil sposoben imenovati nesposobno vodstvo KPK.

 • rubec

  ŽIVEL JANEZ JANŠA. Ni druge samo še prva pa rikverc. In Romana Tomc.

 • MižekFiga

  Pahor je sokreator roparske socialne politike. Janković in Kopačka staena od kupcev socialno ukradenega premoženja.
  Koliko se je zmigal pri Patriji ???
  Koliko se je zmigal pri kraji otrok babicam in dedkom ???
  Glavna skrb sta mu ritki hrvaških predsednic ???
  In še vedno na vse kriplje kreira balkanske konference.
  Ta polovičar je zapravil pol piranskega zaliva in pol slovenskega ozemlja na avstrijskem koroškem.
  IN VSE TO NA NAŠ SLOVENSKI RAČUN. Dovolj je, da nas je enkrat rešil pred Türkom. Več mu ne verjamem!

 • FUCK COMMUNISM

  Ocitno se ljudem ne da na volitve, zato nam zagrizeni levuharji unicujejo zivljenje in prihodnost. Volitve naj bodo obvezne in za neupraviceno neudelezbo naj bo predpisana kazen 100€, pa bo takoj bolje!

 • garfi

  Borat Pohar-barbika “umri in pusti živeti”

  • nevtrino

   Politikantski politolog s sladilom belega praška …

 • Krtača 20

  Pač Janša se drži tistega tržnega pravila – ni važno kaj in kako klobasam in lažem. Vedno se najde ene pet procentov ludakov ki to kupjo….

  • rabbit

   No pa nas ludake razveseli pa nam povej kaj v tem zapisu ni res, razen, da Kurt Waldheim ni bil pri SS ampak pri Wermachtu pa saj je to no in isto sranje nacist je nacist. Dolanc je bil pa pri Hitlerjugend.

   • nevtrino

    Ja, ja, kozmetika, pa kako daleč je “Chief Intelligence Officer” od SS ? In napredovanje vse do Oberleutnant ?

    • rabbit

     Nacist je nacist. A pri domobrancih pa je bil zate navaden domobranski vojak sam Dolfe a ne ali to tudi tako natančno ločiš.

     • nevtrino

      Se strinjam, omenil sem sorodnost pozicij, ne različnost…

  • nevtrino

   Kaj pomeni “ludakov” ?

  • Olga

   Mislite komunajzle s Kučanom?

 • nevtrino

  Pravzaprav se lahko Slovenc samo čudi, kako je to mogoče, zaporedje take nizkotne zahrbtne potuhnjene trojice na stolčku, Milan K., Danilo T. in Borut P. …

 • Olga

  Slika Pahorja na ograji lepo kaže, kaj je cilj komunistov-levakov in zakaj so morali umreti zločinsko pomorjeni Slovenci! Uživaštvo v razkosju na račun obubožanih davkoplačevalcev! V fevdalizmu so plačevali fevdalcu desetino, v komunizmu nam ostane za življenje samo desetina!

 • nevtrino

  Na žalost pa folk na Slovenskem voli nekakšne face, ne pa programe, resno delo, resna dejanja in rezultate.

 • južnificirana_si

  ravnokar sem prebral spis , ki so ga podpisali 37 doktorjev znanosti proti Pahorju, spis je na nivoju povprečnega petnajstletnika,

  • rabbit

   Misliš prvošolca.

 • dob

  Me zanima, če perejo ko je drugi tok. Da vsaj mal šparajo.

 • Franjo Trojner

  37 doktorjev znanosti je z odprtim pismom volice, javnost opozorilo o neprimernosti vnovične izvolitve g. Pahorja za predsednika države. Ker je teh 37 doktorjev znanosti levosučnih, lahko pričakujemo, da bo v kratkem bivši predsednik tovariš Kučan nagovoril javnost in podpr kandidaturo za predsednika države dosedanjega komika in župana Šarca. Sam si pa želim, da bi volilci podprli in na volitvah glasovali svobodno, po svoji volji, vesti in presoji in za vso poštenje, načelnost, pravičnost, odkritosrčnost nagradili omikano, razgledano gospo Romano Tomc!

  • Jovo Jamnica

   Čuj, sn prečito, f kaki družbi se je znašo Janša. Gdaj so se te zmenli, da bojo fkup vsekali po Pahori…
   dr. Boris Vezjak, dr. Svetlana Slapšak, dr. Slavko Splichal, dr. Božo Repe, dr. Ivan Kristan, dr. Jože Pirjevec, ddr. Rudi Rizman, dr. Milica Antić Gaber, dr. Vlado Miheljak, dr. Božidar Debenjak, dr. Maca Jogan, dr. Savin Jogan, dr. Srečo Dragoš, dr. Darja Zaviršek, dr. Niko Toš…

   Jej, jej, jej… gdo bi si mislo????

   • Franjo Trojner

    He, he Jovo dober poizkus manipulacije. Janša, kot sam veš ni podpisal peticije 37 levosučnih doktorjev znanosti, ki so združno in po nalogu malega žveplenega vdarili po Pahorju! Glej Janša je sam samcat spisal vse tisto, kar drži in bi Pahor, kot predsednik države moral narediti pa ni! Resnica je torej, da je g. Janez Janša, ki mimogrede ni doktor znanosti, sam vreden več, kot onih vseh 37 levosučnih doktorjev znanosti skupaj.

    • Jovo Jamnica

     Finta je f tem, da so fsi fkup voda na mlin Pahori, ker ga delajo v okah folka za žrtvo…

     • Zakaj si proti Pahorju ?

     • Jovo Jamnica

      To je glih reklama za njega. Jas sn za Šiškota! Šiško bi fsaj antireklamo rabo, da bi njegova stališča več folka slišalo.

   • Jaj, jej, jej, ……………………

   • Franjo Trojner

    In Jovo vse kar je g. Janez Janša napisal drži, na njegovo besedilo tudi ni nimaš pripomb, jih nisem nikjer zasledil. Zelo stvaren problem v Sloveniji nastane tudi iz razloga, ker na nedemokratičnih, nesvobodnih in nepoštenih volitvah volilci ne moremo zamenjati oblasti. Ta sistem, oblast v Sloveniji je popolna kopija sistema ruskega oligarha Putina. Podobnosti so očitne, tako v Rusiji, kot Sloveniji je crknila pravna država, crkuje tudi ekonomija in vrag jemlje gospodarstvo, v obeh državah v arest pišiljajo vodje opizicije, v obeh državah se kr vrstijo politični in gospodarski škandali in cveti korupcija, v obeh državah sodstvo, represivni organi in mediji delajo z roko v roki z politično oblastjo, v obeh državah je široka paleta od države financiranih levih civilnih gibanj, v obeh državah so vsakodnevno vseprisotni totalitarni komunistični simboli, do katerih imata obe državi enak odnos, v obeh državah žive prvo in drugorazredni državljani, v obeh državah so plače in penzije mizerne, obe državi imata ogromno revežev, iz obeh držav se pospešeno izseljujejo mladi, v obeh državah so volitve nepoštene, v obeh državah tako v politiki, kot gospodarstvu prosperirajo, drmajo bivši tajni agenti v Rusiji agenti KGB pri nas UDBE in v obeh državah so na oblasti bivši komunisti danes vsi sami kvazi socialisti. Čuj Jovo si se kdaj vprašo, zakaj te naš zunanji minister non stop v Rusijo k Putino leče, nahi pa še koj Pahor leti? Si se Jovo kdaj vprašo zakaj pri ruski kapeluci, ko pride Putin ali Medvedjev cela leva politična elita kleči? Ej moj Jovo dreku ste focn dali levičarji s tem ko ste se Rusom za par evrov prodali.

    • Franjo Trojner

     in se tem prijateljstva ZDA odtekli.

    • Jovo Jamnica

     Ki si te mene zdaj našo fopat z totimi Rusi, kerih nea prebavlam, ker so nas Slovence porusili, tam gori v naših starih mestih Pskov in Veliki Novgorod. Oni del našega roda, keri je ovi mešani ruski hordi pobegno, se je ustavo tu, kjer dans mi živimo in tisti jezik, ki smo ga lapali tam gori na severu… ohrano do dni dandanašnjih v skoro nespremenjeni obliki. Še dvojino smo sebo prnesli in tu Vlahe pa Venete pa še koga z njo okužli. Ja, ko smo sem prišli, smo bli v premoči, nekje 70% proti 30%. Staroselcof nismo morili, anpak smo se z njimi, ker smo bli mirolubno pleme… zmešali in učili. Bli smo višjeraslo pleme, ko pa domorotci in njihove babe so rade pogledale za postavnimi in svetlolasimi Slovenci. Ja. Rusof sploh nea maram. Dost rajši mam Ukrajince pa Polake, Čehe in Slovake…

 • Lustrator

  Vrhunsko. Povedano VSE. Ko bi mainstream mediji v javnost spustili vsaj 1 odstotek te resnice o aktualnemu in Bognedaj naslednjemu predsedniku, sem prepričan, da bi pogrnil na volitvah kolikor je dolg in rdeč.

 • ogledalo

  Pezdetek ima podporo požarreporta?! Sram ga je lahko, da se je prodal. Morda pa se je ustrašil požarjeve biografije o sebi? Je zato požarjevi hčeri našel delovno mesto v svojem kabinetu? Sramota. Seveda tak človek ni in ne more biti moralna avtoriteta!! Bo pa verjetno spet zmagal. S podporo sekte. Patetični ste, desnjaki!

 • učko

  Pa kdaj se je JaJo za koga potegnil, ki se mu je godila krivica?!!?! Vedno je sam špilal kalimerota in vedno naj bi ga ljudje pri tem kao podpirali. Zdej pa Pahorju očita, da se ni potegnil za njega!?! Kaj je normalen, al kaj ?!!

 • dr Janez Sveti

  Dilema!
  Ali naj podprem Pahorja ali Šarca?
  Hmm….
  R Janez Sveti nedločeni

  • sprehajalec

   Če bi bil Murko še v igri, te dileme ti danes ne bi imel…

   • dr Janez Sveti

    Ja. Moj edini kandidat je bil.
    DR Janez Sveti neodločeni

    • sprehajalec

     Mislim, da so ga odstranili, ker bi dobil res veliko glasov. Bi bila situacija kot v Srbiji.

 • Janez

  PODPIŠITE !

  P E T I C I J O DR. T. ERZARJA – ZA O D S T O P – MOL ŽUPANA Z. J. !
  NA
  [email protected]. Veliko ogorčenih ljudi je PETICIJO ŽE PODPISALO ! L.r. J. KOMENDA
  P.S.
  JAZ, J.K. SEM NEČLAN STRANK, PIŠEM NEPLAČANO, NENAROČENO, 5 LET, NEALKOHOLIK.

  PETICIJA DR. ERZARJA
  http://novice.najdi.si/predogled/novica/02200153daea273706d9fad7e01b6d83/Utrip-Ljubljane/Osrednja-Slovenija/Peticija-Zahtevamo-odstop-župana-Mestne-občine-Ljubljana

 • Rotar Jakob

  Kurcanov pahor sciti udbomafijsko krivosodno junto ki caka vesala!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!